Namecheap vs. GoDaddy: 2023 Battle of the Once Registrars

Hverken Namecheap eller GoDaddy gjorde det til vores bedste guide til webhosting, men den ene var meget tættere end den anden. Som to domæneregistratorer-slået-web-værter syntes det kun passende at pit de to mod hinanden i en Namecheap vs. GoDaddy matchup. Selvom GoDaddy har en markant større markedsandel, er det ikke nødvendigvis den bedste mulighed. 

GoDaddy er ikke en fremmed for vores sammenligninger og antager nogle af de største navne i branchen i vores SiteGround vs. GoDaddy og HostGator vs. GoDaddy head-to-heads. På den anden side er Namecheap en nybegynder, der sjældent er med i vores guider. Ikke desto mindre er det en imponerende vært, i betragtning af prisen. 

Vi vil gøre vores bedste for at give dig en klar mulighed i slutningen af ​​denne sammenligning, men du bør stadig se vores GoDaddy-gennemgang og Namecheap-gennemgang. Der kan du se, hvordan disse to tjenester klarer sig på det bredere marked for webhosting, ikke kun isoleret.

Opsætning af en kamp: Namecheap vs. GoDaddy

Vi bedømmer individuelle tjenester i otte sektioner, der hver især er en del af det, vi betragter som vigtigt for en webhost. Men sammenligninger har ikke råd til at have hele otte sektioner, da det ville gøre dem unødigt lange og uretfærdige. Selvom vi stadig dækker alt, hvad vi gør i vores normale anmeldelser, har vi samlet de sektioner her i fem runder. 

Disse runder er: funktioner, priser, brugervenlighed, hastighed og sikkerhed. Hver runde begynder med, at vi sætter scenen med det, vi leder efter. Derefter taler vi lidt om hver tjeneste og tænker over, hvordan de stables op. I slutningen af ​​hver runde erklærer vi en vinder og tildeler et point.

Der er i alt fem point, og tjenesten med flest point i slutningen vil blive kronet til mester. Selvom vi bruger dette system til at gøre det let at bestemme, hvilken service vi foretrækker, er det ikke den eneste overvejelse. Som vi har set i flere sammenligninger før (som f.eks. Vores SiteGround vs. DreamHost og A2 Hosting vs. SiteGround-sammenligninger), er der ikke altid en klar vinder. 

På grund af dette foreslår vi, at du læser gennem hver runde, så du forstår, hvorfor vi tog vores beslutning. Nogle runder er skåret og tørre, men andre har lidt mere nuance.

1

Funktioner

Funktioner bliver stadig vigtigere med webhostingtjenester. F.eks. Begynder et par hundrede dollars i annoncekreditter med iPage at se mangelfuld ud sammenlignet med Hostingers LiteSpeed-servere (læs vores iPage-gennemgang og Hostinger-anmeldelse). Når det er sagt, er der en masse funktioner at overveje (læs vores A2 Hosting-anmeldelse for et eksempel på det), så i stedet for at fokusere på detaljer, ser vi på tre generelle områder. 

En god hosting-service skal have værktøjer, der hjælper dig med at opbygge, optimere og sikre dit websted. Alt, der falder ind under disse paraplyer, tilfredsstiller det, vi leder efter i denne runde.

NameCheap

Namecheap er, som navnet antyder, billigt. I betragtning af prisen er listen over funktioner imponerende, selvom det er svært at ignorere, at den mangler et par grundlæggende. Du kan med sikkerhed få en pakke til mindre end konkurrencen, men du bliver muligvis nødt til at jage nogle andre tjenester for at få den til at føle sig fuldt ud. 

Heldigvis dækker Namecheap det væsentlige. Det inkluderer en rudimentær webstedsbygger med en håndfuld anstændige temaer og muligheder for e-handelssteder. “Rudimentær” er dog den bedste måde at beskrive det på. Selvom du kan bygge et websted, vil det ikke være så funktionelt eller smukt som et websted, der er bygget med en af ​​vores bedste webstedsopbyggere, såsom Wix (læs vores Wix-anmeldelse).

NameCheap review-website-builder

Hvis du ikke passer på bygherren, kan du altid bruge Weebly eller Slående, som begge er tilgængelige via app-butikken (læse vores Weebly-gennemgang og Slående gennemgang). Derudover tilbyder Namecheap privatlivets domæne, daglige sikkerhedskopier, en bådfylde gratis SSL / TLS-certifikater og integration med Google Apps. 

Denne liste over funktioner ville gøre selv SiteGround stolt (læs vores SiteGround-gennemgang). Dog har Namecheap en underlig undladelse. Du får et gratis domæne med din plan, men det skal være et “.website” -domæne. Næsten alle værter tilbyder et gratis “.com” -domæne, så det er underligt at se Namecheap springe forbi det.

Kom så far

GoDaddy er uden tvivl en af ​​de mest funktionsrige webhotelleverandører omkring, men du bliver nødt til at bruge meget for at få adgang til disse funktioner. Som en af ​​de største værter tilbyder GoDaddy alt fra forretnings-telefonnumre til flere webstedsbyggere, men de fleste af disse funktioner kommer a la carte. 

  Bedste Cloud Storage til Slack i 2023: Start Slacking On

Det vises i GoDaddys delte planer. De to første mangler f.eks. Et gratis SSL / TLS-certifikat. Ingen af ​​de delte planer har daglige sikkerhedskopier eller malware-scanning. Selvom nogle værter erstatter disse kritiske funktioner med prangende (læs f.eks. Vores Site5-anmeldelse), gør GoDaddy det ikke. 

Når du køber en hostingpakke, får du vel, hostingpakken. Det er et fint koncept, men GoDaddy giver dig det blotte minimum og opkræver mere for det, hvilket er noget, vi vil udforske i næste runde. De eneste undtagelser er WordPress-planerne, der er fyldt med nok funktioner til at være værdige til vores bedste webhosting til WordPress-guide. 

Du får ikke engang en gratis webstedsbygger, hvilket er især irriterende i betragtning af, at GoDaddy har en proprietær builder tilgængelig (læs vores GoDaddy GoCentral-anmeldelse for vores tanker om det). Rundt hvert hjørne ser det ud til, at GoDaddy ønsker flere penge. Det giver alt, men du kan få meget flere funktioner til meget mindre penge andre steder. 

Rundtanker

Namecheap og GoDady mangler begge, når det kommer til funktioner. Men den ene mangler helt klart mere end den anden. Namecheap har nogle mærkelige undladelser fra sine delte planer, men funktionspakken er samlet set solid. GoDaddy inkluderer derimod næsten intet, medmindre du køber en kostbar WordPress-plan. Af den grund tildeler vi Namecheap pointen for denne runde.

Runde: Funktioner Point for Namecheap

Namecheap-logo
GoDaddy-logo

2

Pris

Prissætning er en kompleks runde for de fleste webhosts, og det er desværre tilfældet her. Selvom det ikke er så vildledende som Arvixe (læs vores Arvixe-anmeldelse), har en af ​​vores konkurrenter et komplekst og forvirrende prisfastsættelsesprogram. I denne runde skal vi se på, hvor tydeligt Namecheap og GoDaddy formidler prisen gennem hele kasseprocessen såvel som selve prisen.

NameCheap

Namecheap’s navn er ikke bare tale. Det er langtfra en af ​​de billigste webhostingtjenester. Mens Hosting24 giver dig en lavere introduktionshastighed (læs vores Hosting24-anmeldelse), er Namecheap uovertruffen i pris sammenlignet med andre tjenester – inklusive den meget billige 1&1 IONOS (læs vores 1&1 anmeldelse af IONOS).

Kort sagt, Namecheap er indbegrebet af billig webhosting, men mere end det er det symbolet på klar webhosting. Prisordningen er enkel at forstå, idet Namecheap tilbyder alle sine planer i en måned eller et års varighed. Du får 6-7 procent rabat ved at gå årligt, og du kan kontrollere denne pris direkte på hver produktside. 

Delte og WordPress-planer bruger denne struktur, mens VPS og dedikerede brugere også kan betale kvartalsvis. Forhandlerplaner, som kun er bundter af gensynede delte planer, kan gå helt op til to år. De mest imponerende af partiet er dog de clearance-dedikerede servere. Selvom mindre moderne end en dedikeret server på LunarPages (læs vores LunarPages-gennemgang), giver Namecheap clearance-servere dig mulighed for at få dedikeret hosting for mindre end $ 50 pr. Måned. 

Hvis du prøver tjenesten og beslutter, at du ikke kan lide den, har du 30 dage til at få refusion på alle tjenester undtagen VPS, som kun giver to uger. Vi har set meget længere refusionsvinduer (læs vores InMotion Hosting-anmeldelse til et af dem), men Namecheap er på linje med det meste af markedet med sin 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Kom så far

Som en af ​​de største tilgængelige webværter bør det ikke komme som en overraskelse, at GoDaddy har en ekstremt tæt plan over planer. Volumen alene kan gøre det at finde en plan forvirrende, men GoDaddy hjælper ikke sagen med dens forvirrende prisfastsættelsesplan. 

For eksempel starter den billigste delte plan omkring $ 3 pr. Måned og fornyes med $ 8 pr. Måned. Det er standard for de fleste værter, men hvad GoDaddy ikke præciserer er, at det vil koste $ 11 pr. Måned, hvis du abonnerer på mindre end et år. Til sammenligning tilbyder DreamHost en mere funktionsrig delt plan, der kun er $ 6 pr. Måned ved fornyelse, uanset varighed (læs vores Dreamhost-gennemgang). 

GoDaddy er ikke den dyreste webhostingstjeneste, vi har set (læs vores Pagely anmeldelse for det), men med hvor lidt du får med hver plan, er det svært at stole på den annoncerede pris overhovedet. For at få de samme funktioner, som du får med DreamHost eller SiteGround, betaler du dobbelt eller tredobbelt med GoDaddy. 

Tilbagebetalingsgarantien garanterer heller ikke meget. Du har 30 dage standard til at få dine penge tilbage, men kun hvis du købte et års hosting eller mere. Hvis du går med indstillingen tre måneder – hvilket er det eneste valg uden for et år eller derover – har du kun 48 timer på at skifte mening. 

Runde to tanker

GoDaddy er dyrt, forvirrende og kompleks, mens Namecheap klart viser den pris, du betaler. Selv hvis tjenesterne koster det samme, ville Namecheap vinde denne runde. Vi finder det imponerende, at Namecheap er så klar, mens prisen holdes så lav.

Runde: Prispoint for Namecheap

Namecheap-logo
GoDaddy-logo

3

Brugervenlighed

Der er meget der går ud på at oprette et websted med en webhost, fra at vælge den passende plan til at migrere dine webstedsfiler til at lære dig vej rundt i kontrolpanelet. Selvom dette kan være vanskeligt, har vi set et par værter, der gør processen indbydende og spændende, såsom Kinsta (læs vores Kinsta-anmeldelse). I denne runde vil vi detaljerede vores erfaringer med Namecheap og GoDaddy. 

  Bedste Kanban-projektstyringsværktøjer til 2023

NameCheap

Namecheap har en ligetil planudvælgelsesproces, men kassen tager længere tid end den har brug for. Hvert trin har sin egen dedikerede side, hvilket betyder, at du opretter en konto på den ene side, indtaster dine betalingsoplysninger på en anden, udfylder dine faktureringsoplysninger på den næste og så videre. Dette får hele processen til at føles unødvendig lang, især fordi Namecheap kunne kondensere den til en side eller to. 

En af hovedene er dog, at du kan indstille din adgangskode med det samme i stedet for at skifte gennem din e-mail for at finde loginoplysninger (læs vores HostGator-anmeldelse for et eksempel på det). Du kan logge ind på dit betjeningspanel umiddelbart efter at du har købt din plan.

NameCheap review-konto-dashboard

Dashboardet er dog skuffende. Det er helt klart en relikvie fra da Namecheap simpelthen var en domæneregistrator, med næsten alle faner, der pegede mod køb af hosting til de domæner, du har registreret. Det gør det vanskeligt at finde vigtige muligheder, såsom cPanel, da de er begravet under hoopla. 

cPanel i sig selv er fint og spejler alle valgene i vores bedste webhosting med cPanel-guide. Det får dog ikke Namecheap fra krogen. I stedet for at genopbygge tjenesten til at konkurrere med moderne webhosts, udvidede Namecheap sine tjenester og efterlod et kontrolpanel, der ikke er næsten så funktionelt som det burde være. 

Kom så far

GoDaddy ligner Namecheap, når det kommer til brugervenlighed. Det er dog meget vanskeligere at vælge en plan med GoDaddy. GoDaddy har ikke kun en længere liste over planer, det viser dem på en inkonsekvent måde. For eksempel har delt hosting flere undertyper, men nogle af disse undertyper vil føre til en helt anden produktside. 

Som vi bemærkede i vores gennemgang, ser det ud til, at GoDaddy designet alle elementerne på sit websted isoleret og samlet dem sammen efter faktum. Designet er æstetisk konsistent, men navigation er alt andet end. Kassen er ligefrem, heldigvis, selvom GoDaddy forud vælger et par tilføjelser. 

GoDaddy review-dashboard

Namecheap og GoDaddy bliver meget mere ens, når det kommer til kontrolpanelet. Som sin konkurrent har GoDaddy helt klart fokus på domæneregistreringer. Når det er sagt, er GoDaddys kontrolpanel ikke så rodet som Namecheaps. På trods af at den er begrænset i funktion, gør GoDaddy det let at finde cPanel. 

cPanel i sig selv er fint, skønt ikke så dybt integreret som Bluehost (læs vores Bluehost-anmeldelse). Bygningen er så lager som dem, uden ekstra sektioner eller apps i grænsefladen. Når det er sagt, er det ikke et problem at komme til cPanel, hvilket er vigtigere for denne runde.

Runde tre tanker

GoDaddy og Namecheap har et stærkt fokus på domæneregistreringer. Begge tilbyder også cPanel. For sin strømlinede checkout-proces og enklere kontrolpanel er GoDaddy imidlertid vores vinder. Namecheap er fyldt med for meget rod under kassen og hosting-styring. 

Runde: Brugervenlighedspunkt for GoDaddy

Namecheap-logo
GoDaddy-logo

4

Hastighed og oppetid

I denne runde sammenligner vi resultaterne af Namecheaps og GoDaddys webhostinghastighed og oppetid. Vi tester webhostingens ydelse ved at starte et websted med den billigste delte plan og installere en tom kopi af WordPress på det. 

Derefter kører vi stedet gennem to benchmarks – Pingdom Speed ​​Test og Load Impact – for at bestemme, hvor godt de klarer sig. Vi gør alt dette som en normal kunde, hvilket betyder, at vi ikke har en kirsebærplukket server.

NameCheap

Namecheap presterede godt under vores Pingdom-test, men vi har set bedre. Generelt indlæses webstedet på mindre end et sekund. Trods det bedømte Pingdom det kun til 90 ud af 100. Baseret på hvad vi kan se i nedenstående graf, var den lavere score sandsynligvis et resultat af, at cache-til-ingen-cache foregik på serveren.

NameCheap review-speed-test

De første to niveauer af delt hosting inkluderer ikke cache. Fordi vi testede det første niveau, havde vi derfor ingen cache på teststedet. Op over udvalget af hostingmuligheder har du adgang til eAccelerator og xCache, hvilket bør forbedre ydelsen markant. 

Lastbelastningen gav imidlertid fremragende resultater. Med dette værktøj sendte vi 50 virtuelle brugere til webstedet inden for fem minutter for at se, hvor godt det kunne håndtere en trafikbølge. Namecheap håndterede lasten let og holdt en næsten lige linje gennem hele testen. Der var heller ingen fejl, meget i modsætning til GreenGeeks (læs vores GreenGeeks-anmeldelse).

NameCheap review-load-effekt

Hvis dit websted nogensinde går offline, kan Namecheap være en oppetidsgaranti på plads, som er stationeret på enten 99,9 procent eller 100 procent, afhængigt af din plan. For hver time dit websted er nede, leverer Namecheap en dags værdi af service.

Kom så far

GoDaddy tog mindre tid at indlæse end Namecheap, men det modtog den samme score fra Pingdom. Som du kan se i nedenstående diagram, brugte GoDaddy mindre tid på ”vent” -metrikken end Namecheap. Når det er sagt, havde det et antal blokerede anmodninger, som oppustede mængden af ​​data, der skulle overføres mellem serveren og brugeren. 

  Xero vs Wave: Find ud af det bedste i 2023

GoDaddy review-speed-test

Vi havde dog en række problemer under Load Impact-testen. Betingelserne var de samme – 50 brugere inden for fem minutter – men GoDaddy var ikke i stand til at håndtere belastningen. Under testen var responstiden vildt inkonsekvent og dyppede så lavt som nul millisekunder for nogle af de virtuelle brugere.

Når en virtuel bruger returnerer en nul-millisekund responstid, betyder det, at serveren ikke svarede. I de fleste tilfælde antyder dette, at for mange brugere overbelaster serveren, som ikke kan opfylde nye anmodninger. 

GoDaddy review-load-effekt

Som om det ikke var dårligt nok, er GoDaddys oppetidsgaranti afgrund. GoDaddy lover dig oppetid på 99,9 procent, og hvis GoDaddy mislykkes på det, får du en kredit på 5 procent af dit månedlige gebyr. Kvalificering bestemmes dog udelukkende af GoDaddy og inkluderer ikke FTP-afbrydelser, e-mail-afbrydelser eller vedligeholdelse. 

Runde fire tanker

Vores konkurrenter matches jævnt, når det gælder individuelle indlæsningstider, men vi brugte flere testværktøjer til at se alle aspekter af en hostingtjeneste. Når vi bringer Load Impact ind i ligningen, holder GoDaddy ikke op. Namecheap var i stand til at håndtere trafikstødet uden problemer, og det kommer med en bedre oppetidsgaranti – hvilket gør det til denne rundes vinder.

Round: Speed ​​and Uptime Point for Namecheap

Namecheap-logo
GoDaddy-logo

5

Sikkerhed og privatliv

Hjemmesikkerhed er muligvis ikke den første ting, der kommer til at tænke på, når du køber en hosting-pakke, men det er vigtigt. I denne sidste runde skal vi se på hvor godt Namecheap og GoDaddy holder dit websted beskyttet og dine data sikre.

NameCheap

Namecheap inkluderer et komplet udvalg af sikkerhedsfunktioner, inklusive 50 gratis PositiveSSL-certifikater, automatisk daglige sikkerhedskopier og malware-scanning. Den sidste funktion er den mest overraskende, da næsten alle værter opkræver beskyttelse mod malware. 

Du kan finde værktøjet under navnet “virusscanner” i cPanel. Selvom du kan få adgang til det når som helst, er du begrænset til en scanning om dagen. Det er værd at bemærke, at værktøjet heller ikke renser dit websted. Hvis du identificerer malware, er du på din egen for at finde en løsning for at slippe af med det.

NameCheap review-virus-scanning

Hvad angår privatlivets fred er Namecheap en af ​​de bedre muligheder. Hvert domæne, du registrerer hos Namecheap, leveres gratis med domænefortrolighed, hvilket erstatter de personlige oplysninger, som du normalt vil registrere et domæne med. Derudover leverer Namecheap privatliv ved domæneforsendelse, som vi aldrig har set. 

Privatlivspolitikken er også solid. Namecheap indsamler nogle data om dig – ligesom alle andre webhosts – men opbevarer næsten det hele til internt brug. Namecheap deler kun nogle ikke-personligt identificerbare oplysninger med annoncører, men alt andet er uden for grænserne.

Kom så far

GoDaddy har en masse sikkerhedsfunktioner, men de samme problemer, der var til stede i runde 1, er også til stede her. Næsten alle sikkerhedsfunktioner er kun tilgængelige som tilføjelser til dit abonnement, hvilket betyder, at du betaler dobbelt eller mere for at beskytte dit websted. 

SSL / TLS-certifikater, daglige sikkerhedskopier, scanning af malware og fjernelse af malware er alle tilgængelige – men til en pris. Disse funktioner er heller ikke gode med hensyn til pris. Websteds-sikkerhedskopier starter for eksempel med kun 5 GB lagerplads, hvilket er en vittighed sammenlignet med manuelt sikkerhedskopiering med vores bedste online backup-tjenester. 

Privatlivets fred er på samme måde skuffende. Det er ikke overraskende, at GoDaddy ikke inkluderer gratis domænefortrolighed med din plan (læse vores WestHost-anmeldelse eller Midphase-anmeldelse, hvis du vil have det). Det er dog ikke bekymringen. Som Endurance International Group forbeholder GoDaddy sig ret til at sælge dine personlige oplysninger til annoncører.

Når det er sagt, er GoDaddy meget åben for det, hvilket ikke kan siges for de fleste værter. Der er et privatlivscenter, der indeholder detaljerede oplysninger om, hvad de indsamler, og hvad de bruger dataene til. Selvom vi stadig fordømmer GoDaddy for at have solgt personlige oplysninger, er gennemsigtigheden et skridt i den rigtige retning.

Fem runde tanker

Noget skuffende spillede GoDaddy ikke i denne runde. Planer er næsten udelukket uden sikkerhedsfunktioner, og fortrolighedspolitikken giver GoDaddy retten til at sælge dine personlige data. Namecheap holder dog dine data sikre, mens de også tilbyder en imponerende spredning af sikkerhedsfunktioner. Derfor vinder Namecheap denne runde.

Runde: Sikkerheds- og fortrolighedspunkt for Namecheap

Namecheap-logo
GoDaddy-logo

6

Afsluttende tanker

Namecheap tog fire sejre i denne sammenligning, men det kunne let have taget fem. Det har et par problemer, når det kommer til brugervenlighed, men disse bekymringer er generelt små. I betragtning af hvor meget tjenesten har at tilbyde i form af funktioner, pris og ydelse, er det svært at slå Namecheap overhovedet. 

Vinder: Namecheap

GoDaddy har et par stærke punkter, inklusive en tæt samling af hostingtyper og et indstillet kontrolpanel, men alt andet ved tjenesten er subpar. Omkring hvert hjørne ser det ud til, at GoDaddy beder om flere penge, hvilket fører til under-featured og overpris web hosting-pakker. 

Er du enig i, at Namecheap er den retmæssige vinder? Hvad synes du om GoDaddy? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me