Xero vs Wave: Find ud af det bedste i 2020

Xero og Wave er velkendte, brugbare skybaserede regnskabssoftwareprogrammer. Begge inkluderer centrale bogføringsfunktioner, såsom fakturering og betaling af fakturaer, bankafstemning og rapportering. I denne Xero vs. Wave head-to-head vil vi se, hvad der kommer ud på toppen.

Forskelle vises, når man sammenligner yderligere muligheder, såsom anlægsaktiver og projekter eller månedlige gebyrer, og ved at undersøge dem vil det hjælpe dig med at vælge den bedre service til din virksomhed.  

For at få en mere dybdegående analyse af hvert program, skal du læse vores Xero-gennemgang og Wave-gennemgang. Du kan også se på vores bedste regnskabssoftware for højdepunkter om dem og deres konkurrenter.

1

Fakturering

Mange virksomheder begynder at undersøge skybaseret regnskabssoftware, efter at de er klar over, at de har brug for en bedre metode til fakturering og sporing af betalinger end en online bankkonto. Mens alle skybaserede regnskabsprogrammer giver dig mulighed for at fakturere kunder, er deres funktioner ikke de samme. Nedenfor er et diagram, der sammenligner Xero og Wave, der viser, hvilke de inkluderer.

Service: XeroWave
Send tilbagevendende fakturaer
Tilføj automatisk sene gebyrer
Send betalingspåmindelser
Integrer med lagerbeholdningen (inkluderet)
Regning for arbejdede timer (ved højeste plan)
Tilpas fakturaer (ved at uploade skabeloner)

Ingen af ​​tjenesterne har en standardfakturaformular med en boks til vilkår, såsom 1 procent eller netto 30. I modsætning til Wave’s har Xero’s ikke et sted at tilføje noter til dine kunder heller, så du kan ikke manuelt angive vilkår .. For nogle virksomheder er det ikke noget, men andre har brug for muligheden.

Mange virksomheder foretrækker at have et standardudseende over for kunder på tværs af al kommunikation, inklusive fakturaer.

Med Wave kan du tilføje et logo, vælge farver og tilføje eller fjerne kolonner.

Xero giver dig mulighed for at tilpasse fakturaer ved at uploade en Excel-skabelon, men linjerne på din skabelon skal kortlægges til tjenestens eksisterende fakturaer. Det er en mindre alsidig og mere besværlig måde at gøre det på end Wave’s metode.

Hvis din virksomhed fakturerer de samme produkter eller tjenester hver måned, er tilbagevendende fakturering en dejlig tidsbesparende funktion. Xero og Wave har det, og de gør det let at konfigurere.

Du finder “gentagelse af faktura” i rullemenuen “salg” på Xeros hoveddashboard. Når du har indtastet en faktura, kan du vælge, hvor ofte den skal gentages, og en slutdato.

Reapeating-fakturaer

I Wave findes tilbagevendende fakturering også i hovedmenuen under “salg.” Kunder kan vælge at opbevare deres kreditkort på arkivet og også automatisk betale tilbagevendende fakturaer. Hvis de gør det, sender Wave dem bare en kvittering.

Xero tilbyder lageropsporing for op til 4.000 varer med tildelte SKU’er og ubegrænsede ikke-sporede varer. Hvis du sælger noget fra din beholdning, kan du vælge det fra en rullemenu på fakturaen. Tjenesten opdaterer mængden til rådighed og holder styr på dig.

Wave har ingen indbyggede lagerindstillinger. Hvis du vil sammenligne Xero med et andet regnskabsprogram med opgørelse, foreslår vi, at du læser vores FreshBooks-gennemgang eller endnu bedre vores OneUp-anmeldelse.

Virksomheder, der fakturerer efter time eller har brug for at videregive udgifter til klienter, vil forstå, at begge kan udføres med Xero. Det giver dig endda mulighed for at bede om indskud på projekter. Britiske læsere vil måske tjekke vores FreeAgent-anmeldelse.

  Bedste regnskabssoftware: Opbevaring af dine egne bøger online i 2020

Wave har ingen projekter funktion, så dens fakturaer tillader ikke, at du fakturerer timearbejde eller udgifter. Det inkluderer heller ikke tidssporing.

Når du har sendt en faktura, er det vigtigt at være på toppen af ​​samlingen. Påmindelser om automatisk betaling er uvurderlige, og både Xero og Wave har dem.

Xero giver dig fire muligheder for, hvornår du skal sende en påmindelse: syv, 14, 21 eller et brugerdefineret antal forfaldne dage. Dit valg skal foretages via menuen “indstillinger” og gælder for alle kunder.

Wave har syv betalingspåmindelsesmuligheder. Påmindelser kan indstilles på fakturafanen og efter at en faktura er blevet gemt, hvilket er mere intuitivt end det er med Xero.

Desværre kan du ikke indstille fakturaen til at tilføje sene gebyrer i et hvilket som helst program.

Selv med betalingspåmindelser skal du overvåge dine forfaldne tilgodehavender.

Wave’s instrumentbræt viser dig udestående og forfaldne fakturaer øverst til venstre, hvilket minder dig hver gang du logger ind for at følge op med klienter. Den har også en aldringsrapport om tilgodehavende af kunderne fordelt på kunden, og hvor lang tid fakturaerne har forfaldt.

Dashboard-of-Wave

Xeros instrumentbræt viser de samme oplysninger på højre side af loginskærmen.

Xero-Betjeningspanel

Generelt foretrækker vi den enklere faktureringsproces i Wave, så medmindre du har brug for lageropsporing, vinder den denne runde.

Runde: Faktureringspunkt for Wave Accounting

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

2

sedler

I Xero kan indkøbsordrer konverteres til regninger. Tjenesten beregner og tilføjer en omsætningsafgiftspost i henhold til den sats, du indtaster, når du opretter din virksomhed.

Fuldførte-Bill-med-Sales-Tax

Waves enkle regningsbetalingsformular har standardfelterne og giver dig mulighed for at tildele en udgiftskonto, der skal placeres regningen mod. Det har dog ikke en linjepost for moms.

Hvis din virksomhed betaler de samme regninger månedligt, giver Xero dig muligheden for at markere en boks for at få en regning til at blive gentagne gange efter oprettelsen. Wave har ingen tilbagevendende betalingsmuligheder for fakturaer, hvilket betyder, at du vil indtaste gentagne regninger igen og igen.

Regninger er fordelt på Xeros vigtigste “regninger” skærm efter status. Det kan være udkast, afventer godkendelse, afvente af betaling eller forfaldne. Nedenfor vises de i et søjlediagram.

Bills-Main-skærm

Xero har også to aldersfordelte rapporter. Den ene er en kondenseret rapport, der er samlet i almindelige spande med forfaldne tider, og den anden er en detaljeret rapport fra leverandøren. Wave’s aldersgældsrapport har et lignende udseende og giver en køb efter leverandørrapport for at spore dine øverste regninger.

Aged-Gæld-rapport

Fordi det har en tilbagevendende funktion og moms, er Xero vinderen i regningskategorien. Xero slog også konkurrencen i denne kategori i vores FreshBooks vs Xero-artikel, da det er en af ​​de bedste i branchen.

Round: Bills Point for Xero Accounting

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

3

Rapporter

Rapporter og årsregnskaber hjælper dig med at træffe forretningsafgørelser på højt niveau. Uden dem bliver du nødt til at eksportere en masse data til Excel, hvis du vil have mening af det. Både Xero og Wave leverer rapporter, men Xero giver dig mere.

  Bedste projektstyringssoftware 2020: Få det gjort med stil

Xero trækker de data, du har indtastet i rapporter, der kan tilpasses, og som giver dig dybere indsigt i forskellige aspekter af din virksomhed. Ud over en prøvebalance og hovedbog sporer det oplysninger om anlægsaktiver i fem rapporter, lønningslister i 12 rapporter og grundlæggende oplysninger om salg og gæld. Lønrapporterne tjener også nogle menneskelige ressourcer.

Rapporter-Main-skærm

Tilpasningsmuligheder inkluderer tilføjelse eller fjernelse af kolonner fra en rapport, ændring af, hvordan information vises eller grupperes, og anvendelse af filtre.

Bortset fra at vælge en datointerval, kan Wave’s rapporter ikke tilpasses. De 12 rapporter dækker nødvendighederne, fra kundefordringsalder til indkomst for kunden, men giver ikke dyb indsigt. En lille virksomhed ville tjene godt af dem, men en voksende eller stor virksomhed ville have brug for mere.

Rapporter-skærmbillede

Ofte anmodet af banker eller långivere viser regnskaber et højt niveau af din virksomhed. En resultat- og tabsrapport beregner din nettoindkomst, en balance opsummerer dine aktiver og forpligtelser, og en pengestrømsopgørelse viser dine kontanter ind og ud i en periode. Xero og Wave giver dig alle tre, men førstnævnte har også en egenkapitalopgørelse.

Egenkapitalopgørelsen bruges ikke ofte til analyse, men det kan være nyttigt, hvis du vil se ejernes bidrag og udbetalinger fra virksomheden. Hvis du deler ejerskab, er det et plus, at rapporten er inkluderet.

Når det kommer til rapporter, vinder Xero. Det har flere rapporter end Wave, inklusive en egenkapitalopgørelse, og de kan tilpasses.

Runde: Rapporteringspunkt for Xero-bogføring

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

4

Prisfastsættelse

Xero følger branchekonventionen om at tilbyde tre prisplaner til at tilpasse sig brugernes behov. For basale funktioner er Wave gratis. I henhold til sin hjemmeside tjener virksomheden nok fra gebyrer for lønningslister og forhandlere til at give brugerne fri adgang til alt andet. Af denne grund diskuterer vi ikke Wave, før vi går over i de funktioner, som den opkræver.

Xeros månedlige prisplaner begynder med tidligt. Det koster $ 9 om måneden, men begrænser brugerne til at sende fem fakturaer og tilbud, indtaste fem regninger og afstemme 20 banktransaktioner. Xero giver dig lageropfølgning uanset hvilken plan du er på, men medmindre du har brug for det, er Wave den bedre mulighed på dette niveau.

Prisfastsættelsesplanen i midten af ​​Xero, Growing, koster $ 30 pr. Måned og fjerner transaktionsgrænser. Du kan også behandle lønningsliste for op til fem ansatte.  

For $ 60 pr. Måned synes Xeros premium-plan, oprettet, bare ikke værd at prisstigningen. Det tilføjer kun lønningsledelse for yderligere fem ansatte, multivaluta og projekter.

Den begrænsede lønningsløsning i Xero tjener en mindre virksomheds behov godt.

I Wave betaler brugere i skattetjenestestater et grundgebyr på $ 35 om måneden plus $ 4 pr. Medarbejder for lønningsprocessen. Basisafgiften i disse stater inkluderer indsamling og arkivering af statslige og føderale skatter. Brugere i stater, hvor denne service ikke er tilgængelig, betaler et basisgebyr på $ 20 om måneden.

At gøre det muligt for kunder at klikke på et link og betale deres regning online hjælper ofte virksomheder med at få hurtigere betalt. Wave opkræver 2,9 procent af den samlede kreditkorttransaktion plus 30 cent pr. Transaktion. Tjenesten opkræver 1 procent af transaktionen for betalinger, der foretages direkte fra en bankkonto. QuickBooks Online opkræver ikke noget for behandling af disse (læs vores QuickBooks Online-gennemgang).

  Google Ads vs. Facebook Ads vs. Bing Ads: PPC Marketing i 2020

Xero tilbyder ikke integreret forhandlerbehandling. I stedet skal du bruge en betalingsudbyder, f.eks. PayPal eller Stripe. Det betyder, at du bliver nødt til at gennemgå det besvær med at oprette en separat konto, og at du vil være prisgunstig med deres gebyrer.

Vinderen i prisklassen er Wave. Det er for det meste gratis, og de tjenester, det kræver, integreres med det.

Runde: Prissætningspunkt for Wave Accounting

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

5

Brugervenligheden

Der er lidt at skelne mellem Xero og Wave i brugervenlighed. De har begge tydeligt mærkede menuer, nem navigation og enkel kontoopsætning. Hverken har telefonstøtte, men begge har online biblioteker med hjælpeartikler.

Wave’s artikler inkluderer dog ikke videoer eller skærmbilleder, hvilket gør det sværere for visuelle elever at lære nye processer. Xero har videoer i afsnittet “Xero 101” på sine websteder og tilbyder hyppige webinarer. Begge tilbyder chat- og e-mail-support.

Intet adskiller hverken program fra det andet i denne kategori, selvom du tjekker hvordan Xero og QuickBooks Online sammenligner for at få en idé om jordens lægning.

Runde: Brugervenlighed Ingen klar vinder, point for begge

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

6

Avancerede funktioner

Xero byggede sin software til virksomheder, der bærer lager og anlægsaktiver. Hvis du har sporet dine faste aktiver i et regneark, tager det et trin at uploade dem til softwaren. Når den er tilføjet, beregner Xero afskrivninger og sporer afhændelser for dig. Wave har ingen anlægsaktiver.

Fixed-aktiver-Dashboard

Wave har heller ikke en projektfunktion. Xero’s inkluderer tidssporing, muligheden for at markere en udgift, du har betalt som fakturerbar til en klient, og lader dig samle indbetalinger på projekter. Når det er sagt, giver FreshBooks dig meget mere i sit projektmodul.

Projekter-Dashboard

Xero slår Wave i avancerede funktioner, men det er værd at bemærke, at ikke enhver virksomhed har brug for disse muligheder. Mens en kreativ virksomhed, der producerer projekter og fakturaer hver time muligvis ønsker Xero, vil en virksomhed, der opererer anderledes, foretrække Wave’s gratis mulighed.

Runde: Avancerede funktioner Ingen klar vinder, point for begge

Xero Accounting Logo
Wave Accounting Logo

7

Dommen

Den mest overbevisende grund til at vælge Xero over Wave er, hvis din virksomhed bærer og sælger lager og har brug for at spore anlægsaktiver. Xeros lagerrapporter holder dig på top med omsætning og ombestil mængder. Integrerede anlægsaktiver fjerner behovet for at booke separate journalregistreringer til afskrivning.

Xero giver dig mulighed for at fakturere arbejdstimer, dets beholdning synkroniseres med fakturaer og det inkluderer projekter. Da Wave ikke har disse funktioner, bliver du nødt til at gå med Xero, hvis de er på din liste over “must-haves.”

Når det er sagt, hvis din virksomhed ikke kræver dem, er der kun mindre forskelle mellem de to tjenester. Waves pris – gratis – kan ikke slå. Selv hvis du betaler ekstra for behandling af lønningslister, kan det stadig være billigere end Xero.

Har du prøvet Xero, Wave eller begge dele? Hvilket foretrækkede du? Fortæl os om dine oplevelser i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me