Dropbox vs iCloud: Zgjedhja më e mirë për përdoruesit e Mac

A jeni një përdorues Mac ose iPhone që po agonon nëse Dropbox ose iCloud është më meritues i investimit tuaj? Ne këtu në Cloudward ndiejmë dhimbjen tuaj. Përpjekja për të zgjedhur të preferuarat e ruajtjes së cloud është paksa një fiksim i yni. Me fat për ju, ne kemi zhvilluar një metodë të thjeshtë për të ndihmuar në lehtësimin e procesit të marrjes së vendimeve:

Ne i bëjmë ata të luftojnë.

Në këtë artikull, ne do të hedhim një shërbim kundër tjetrit për të parë kush del në krye. Ne do t’i vlerësojmë dy shërbimet në plane dhe veçori kritike, si sinkronizimi, shpërndarja dhe siguria. Nëse iCloud nuk është gjëja juaj, mund të shikoni listën tonë të alternativave të tjera të Dropbox.

Ne kemi krahasuar iCloud me shërbimet e tjera më parë, veçanërisht IDrive, ku nuk ka dalë shumë mirë; kësaj here nuk është shumë e ndryshme pasi në fund e preferojmë Dropbox, edhe pse vetëm sepse ofron shkathtësi më të madhe. Megjithatë, duhet të theksohet se nuk është vendimi i nokaut-it do të kishte qenë disa vjet më parë, pasi iCloud ka bërë disa përmirësime serioze kohët e fundit.

Beteja: Dropbox vs iCloud

Gjatë pesë raundeve, ne do të krahasojmë pikë me pikë Dropbox dhe iCloud për të parë se kush i përmbush përdoruesit e tij ka më së miri. Shihemi nga ana tjetër. Nëse dëshironi të shikoni rishikimin tonë në video të iCloud, mund ta gjeni më poshtë. Ne gjithashtu kemi një përmbledhje të shkruar me Dropbox.

Raundi i parë: Prmimet dhe planet

Së pari, le të hedhim një vështrim se cili nga dy shërbimet do t’ju japë zhurmën më të mirë për kokën tuaj.

Dropbox

Dropbox ofron katër nivele të ndryshme të planit:

 • Themelore: 2 GB
 • Pro: 1TB
 • Biznesi: Pafund
 • Ndërmarrja: Pafund

Plani themelor është falas. Sidoqoftë, disa karakteristika të rëndësishme nuk janë të disponueshme nëse nuk i përmisoni një pajtim të paguar. Unë do t’i mbuloj këto në raundin e tretë.

Planet Pro dhe të Biznesit mund të regjistrohen ose në baza mujore ose vjetore. Me një plan vjetor, ju do të kurseni pak në çmimin e përgjithshëm – por jo shumë. Vini re se plani 1TB është mjaft i përballueshëm kur krahasohet me të tjerët.

Planet e ndërmarrjeve nuk kanë çmime në faqen e internetit të Dropbox. Ju do të duhet t’i kontaktoni ata drejtpërdrejt për një citat.

Të dy përdoruesit e Basic dhe Pro mund të fitojnë hapësirë ​​shtesë duke iu referuar të tjerëve. Përdoruesit bazë mund të referojnë miqtë për të fituar një shtesë 500MB për kërkesë, deri në 16 GB. Përdoruesit profesionistë marrin 1 GB për referime, deri në 32 GB.

iCloud

iCloud u ofron përdoruesve 5 GB hapësirë ​​për ruajtje falas. Për përdoruesit që thjesht kërkojnë të rezervojnë iPhones dhe iPads e tyre, kjo mund të jetë e mjaftueshme. Kur nuk është, Apple ofron disa opsione abonimi mujor:

Hapsirë ruajtjejeKostoja mujore
50GB $ 0.99
200GB $ 2.99
1TB $ 9.99
2TB $ 9.99

Disa gjëra shënimesh:

 • Pricesmimet më lart janë për Sh.B.A; çmimet në të gjithë botën luhaten në mënyrë të egër
 • Nuk ka zbritje për regjistrimin për një vit të plotë
 • iCloud nuk ofron plane biznesi
 • iCloud nuk ofron bonuse referimi

Gjithashtu, hapësira juaj e iCloud ndahet me kopjen rezervë të pajisjes iOS, bibliotekën tuaj fotografike të iCloud dhe emailin e iCloud.

Një mendim i rrumbullakët

Kur bëhet fjalë për planet, përparësia më e madhe e Dropbox ndaj iCloud është se strehon SMB-të me një plan biznesi të pakufizuar. iCloud, ndërkohë, është me çmim ekskluzivisht me mendjen e individit.

  Krijimi më i mirë i Windows Server Backup 2020

Sidoqoftë, në këtë drejtim, vërtet shkëlqen. Luksi për të mos pasur nevojë të hidheni drejtpërdrejt në një llogari 1TB është diçka që Dropbox – dhe shumica e shërbimeve të tjera cloud – nuk e ofrojnë. Fleksibiliteti i të pasurit vetëm për të shpenzuar në përputhje me nevojat tuaja do të përfitojë nga përdoruesi mesatar më shumë sesa një biznes që një plan do të.

Fituesi i Raundit Një: iCloud

Raundi i dytë: Sinkronizimi

Të qenit në gjendje të mbani të azhurnuar të gjitha skedarët tuaj në të gjitha pajisjet tuaja është një veçori e shkëlqyeshme që jo të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud ofrojnë. Si bëjnë Dropbox dhe iCloud?

Dropbox

Dropbox ofron një gamë të madhe karakteristikash për t’ju ndihmuar të menaxhoni të dhënat tuaja. Si çdo shërbim i mirë për ruajtjen e cloud, që fillon me aftësinë për të sinkronizuar përmbajtjen nëpër pajisje.

Platformat e mbështetur në desktop përfshijnë:

 • Mac: Leopardi i dëborës dhe më i lartë
 • Windows: Vista dhe më të lartë
 • Shpërndarjet Linux janë shumë dhe gjerë

Mobil i mbështetur ofrohet për:

 • iPhone / iPad: iOS 8 dhe më i lartë
 • Android: OS 4.1 dhe më i lartë
 • Windows Phone: 8.0 dhe më i lartë

Dropbox kryen sinkronizime në mënyrë graduale, të cilat i mbajnë gjërat të funksionojnë mirë. Shërbimi gjithashtu minimizon ndikimet e gjerësisë së bandës duke automatizuar ngarkesat e sinkronizimit në 75 përqind të shpejtësisë maksimale. Shkarkimet janë vendosur në 100 përqind. Nëse dëshironi, mund të ndryshoni ose setin e cilësimeve.

iCloud

Pavarësisht se është projektuar për produktet Apple, iCloud mund të përdoret gjithashtu për të sinkronizuar përmbajtjen me Windows. Aplikimet në desktop mund të shkarkohen për:

 • Mac: Yosemite dhe më i lartë
 • Windows: Windows 7 dhe më të lartë

Sidoqoftë, aplikacionet celulare janë në dispozicion vetëm për iPhone dhe iPad.

Sinkronet e iCloud nuk kryhen gradualisht. Kjo mund të jetë një problem kur punoni me skedarë të mëdhenj. Gjithashtu, iCloud nuk ju lejon të sinkronizoni shpejtësinë.

Dy mendime të rrumbullakëta

Pavarësisht se keni një aplikim Windows, Dropbox është një zgjedhje më e mirë se iCloud për të lidhur pajisjet tuaja. Më shumë platforma nënkupton më shumë akomodim të preferencave të pajisjes suaj. Në fakt, me ngarkimin në rritje dhe kontrollet e mbytjes për të ndihmuar në menaxhimin e shpejtësive të sinkronizimit, është ndoshta një zgjedhje më e mirë edhe nëse jeni dikush që preferon të përdorë ekosistemin e Apple mbi të gjitha.

Fituesi i Raundit Dy: Dropbox

Raundi i tretë: Ndarja e skedarëve dhe dosjeve

Shkëmbimi i skedarëve me të tjerët në organizatën tuaj, apo edhe vetëm miqtë tuaj, është një nga përfitimet kryesore të ruajtjes së të dhënave në cloud. Cila nga dy shërbimet tona bën më së miri këtu?

Dropbox

Dropbox e lehtëson ndarjen e përmbajtjes tuaj nga ndërfaqja e saj në internet. Ju ose mund të krijoni një dosje të përbashkët dhe t’i ftoni të tjerët të punojnë në të, ose mund të krijoni një lidhje me përmbajtjen tuaj, të cilit mund t’i qaset secilit.

Artikujt e përbashkët mund të përfshijnë dosje ose skedarë, por vetëm dosjet mund të kenë bashkangjitur lejet e modifikimit. Shikoni ose ndryshoni lejet janë vendosur kur krijoni pjesën.

Ka mundësi që të mbroni lidhjet me fjalëkalim dhe t’u jepni atyre data të skadimit, por do t’ju duhet të paktën llogari Pro për të përdorur këto karakteristika. Nëse jeni të shqetësuar për humbjen e gjurmëve të përmbajtjes suaj të përbashkët, mund të përdorni skedat “ndarje” dhe “lidhje” të mjetit të internetit për të audituar atë qasje që është dhënë.

iCloud

Dosjet e ruajtura në iCloud nuk mund të ndahen me të tjerët. Mund të ndani skedarë, por jeni të kufizuar në skedarë iWork. skedarët iWork janë ato që janë krijuar duke përdorur aplikacionet amtare të produktivitetit të iCloud, të cilat do t’i prek.

Rreth tre mendime

Nuk ka vërtet shumë për të thënë këtu. Dropbox është një mjet shumë i mirë për bashkëpunim në internet, ndërsa iCloud është shumë izolues dhe jo i dizajnuar për të punuar me të tjerët.

  Rishikim GoodSync

Fituesi i Raundit të Tretë: Dropbox

Raundi i katërt: Integrimi i Aplikacioneve

Ruajtja e të dhënave është një gjë, të punosh në të është diçka tjetër: si merren dy pretendentët tanë me aplikacione integruese që ju lejojnë të përfitoni sa më shumë nga të qenit në internet?

Dropbox

Dropbox ka një program të vetin e produktivitetit si Google Drive, OneDrive dhe iCloud, por nuk është aq gjithëpërfshirës sa konkurrentët e tij. Sidoqoftë, ajo ka pasur një partneritet të fortë integrimi me Microsoft Office që nga viti 2014, që është një pikë shitje për shumë njerëz.

Në fakt, Office Online konfigurohet automatikisht në faqen e internetit të Dropbox, kështu që nuk ka hapa të mëtutjeshëm të kërkuara nga ju. Filesdo skedar i Word, PowerPoint ose Excel që keni ruajtur mund të hapet dhe redaktohet në Office Online, menjëherë nga ndërfaqja.

Kjo lejon bashkëpunime në kohë reale edhe për përmbajtje të përbashkët.

Nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar një dokument të ri Office Online nga Dropbox. Por thjesht mund të drejtoheni në faqen e internetit të Zyrës dhe të krijoni një llogari falas. Ju do të keni qasje të plotë në atë që mbetet një nga suitat më të mira të produktivitetit në dispozicion. Më pas, madje mund të hyni në Dropbox direkt nga Office Online.

Vini re se rregullat janë të ndryshme për llogaritë e biznesit Dropbox, të cilat kërkojnë një llogari të ndërmarrjes Microsoft.

Dropbox ka disa partneritete të tjera teknologjike që rrisin vlerën e saj. Shembuj të dukshëm përfshijnë aplikacione të dobishme të biznesit si:

 • Adobe: ndajeni dhe shikoni skedarët PDF
 • Slack: mesazhe në kohë reale për ekipet
 • Asana: gjurmimi dhe menaxhimi i projekteve të punës
 • IFTTT: krijoni dhe automatizoni marrëdhëniet e aplikacionit

iCloud

iCloud ka aplikacionet e veta të produktivitetit: suita e popullarizuar iWork. Kjo perfshin:

 • Faqet: për përpunimin e fjalëve
 • Numrat: për spreadsheets
 • Shënim kryesor: për prezantime

Në lidhje me aftësitë, iWork mban të vetat kundër Microsoft Office. Jo, Apple nuk ofron aplikacione iWork për Windows ose Android. Sidoqoftë, mund ta përdorni falas nga çdo pajisje e aftë për të hyrë në iCloud, pavarësisht platformës.

Akoma më mirë, Apple lejon aplikacionet e palëve të treta të integrohen me iCloud – përfshirë Office.

Aplikacionet e tjera përfshijnë:

 • Goodreader: për PDF dhe skedarë të tjerë; përfshin aftësi shënimesh
 • Todo: për krijimin e listave të detyrave
 • Shkrimtari iA: për shkrimin pa shpërqendrim

Disa nga aplikacionet më të mira të mundësuara për iCloud janë ato të prodhuara nga Apple. Kjo listë përfshin Safari, Calendars, Photostream, Reminders, Shënime dhe, natyrisht, iTunes.

Raundi i Katër Mendimeve

Pavarësisht se nuk zhvillojnë aplikacionet e tyre, njerëzit në Dropbox kanë bërë një partneritet të këndshëm për nxitjen e punës që do të apelojë për përdoruesit e interesuar për të bërë punë.

Apple nuk do t’i ndjekë aleancat e tilla aq fuqishëm sa Dropbox, por ata nuk kanë nevojë të bëjnë: Ata janë me të vërtetë të mirë në bërjen e programeve kompjuterike. Ata i lejojnë zhvilluesit të integrohen me iCloud, kështu që ka disa mundësi të përshtatshme për palët e treta. Sidoqoftë, duket se shumë nga emrat e mëdhenj që merrni me Dropbox nuk janë të disponueshme me iCloud.

Në fund të fundit, të vendosni se biblioteka e integrimit e kujt është më e mira varet nga nevojat tuaja. Dropbox është më i drejtuar drejt skuadrave, ndërsa iCloud është më i drejtuar ndaj individëve.

Fituesi i Raundit të Katër: Tie

Raundi i pestë: Mbrojtja e skedarëve

Mbrojtja e skedarëve tuaj është po aq e rëndësishme sa shpërndarja e tyre. Megjithëse Dropbox nuk është ofruesi i njohurive zero, ndërsa Apple është, ka edhe konsiderata të tjera për t’u marrë parasysh gjithashtu.

Dropbox

Dropbox ndjek standardin e industrisë duke mbrojtur skedarët në tranzit me kriptimin TLS / SSL. Skedarët që udhëtojnë përmes këtij tuneli të sigurt janë të koduara me AES 128-bit.

Me të mbërritur në qendrën e të dhënave, skedarët tuaj janë deshifruar para ruajtjes. Përmbajtja është përsëri e koduar me AES 256-bit. Sidoqoftë, metadata juaj (emrat e skedarëve, datat, madhësitë, etj) mbetet e lexueshme.

  Whatfarë na thotë Evernote Hack Rreth Cloud

Për të ndihmuar në sigurimin e mëtejshëm të llogarisë së tyre, përdoruesve u ofrohet opsioni i mundësimit të verifikimit me dy hapa. Kur kjo karakteristikë është e ndezur, do të duhet të shkruani fjalëkalimin tuaj dhe një kod gjashtë shifror për të hyrë në llogarinë tuaj. Ky kod mund të merret përmes mesazhit me tekst ose përmes aplikacionit celular Dropbox.

Normalisht, Dropbox ruan skedarët e fshirë për 30 ditë për të mbrojtur përdoruesit nga fshirja aksidentale nga vetë ata ose të tjerët. Për më tepër, të gjitha versionet e skedarëve ruhen për 30 ditë.

Përdoruesit e Dropbox Pro mund të zgjedhin një shtesë të pajtimit, të quajtur historia e versionit të zgjeruar (EVH) për 3,99 $ në muaj. EVH ruan skedarët e fshirë dhe të gjitha versionet e skedarëve deri në një vit. Përdoruesit e biznesit Dropbox marrin automatikisht versionin e pacaktuar të skedarit dhe rivendosin rimëkëmbjen e skedarëve.

Ndërfaqja në internet gjithashtu përfshin një skedar “ngjarje” që ju lejon të monitoroni aktivitetin në llogarinë tuaj. Kjo është një mënyrë e mirë për të mbajtur nën kontroll se çfarë veprimesh marrin të tjerët për përmbajtjen tuaj të përbashkët.

iCloud

Ashtu si Dropbox, iCloud mbron të dhënat tuaja pasi udhëton midis pajisjes dhe qendrës së të dhënave me një tunel të sigurt TLS / SSL duke përdorur AES 128-bit.

Përmbajtja juaj ruhet gjithashtu gjatë pushimit në re. Apple nuk e bën të qartë se çfarë niveli të kriptimit ata përdorin përveç që të thonë se është AES të paktën 128-bit. Siç u përmend më lart, ai nivel i kriptimit duhet të jetë i mirë për të ardhmen e parashikueshme.

Nuk mund të gjeja ndonjë informacion nga Apple nëse kodifikojnë apo jo metadata. Unë nuk do të supozoja, pasi shumica e shërbimeve të ruajtjes në cloud që nuk ofrojnë kriptim me njohuri zero gjithashtu nuk i fshehin metadatat.

Ndërsa kriptimi i njohurive zero nuk është i disponueshëm për të gjithë përmbajtjen tuaj të iCloud, është për iCloud Keychain. iCloud Keychain është një menaxher për ruajtjen e fjalëkalimeve, numrat e kartave të kreditit dhe informacione të tjera në iCloud. Kriptimi i njohurive zero i ndalon punonjësit ose hakerët e Apple të lexojnë ato të dhëna.

Apple ofron mundësinë e vërtetimit me dy faktorë si një kërkesë shtesë e sigurisë. Kur përpiqeni të regjistroheni në iCloud në një pajisje të re për herë të parë, do të duhet të siguroni edhe fjalëkalimin tuaj dhe një kod gjashtë shifror. Ky kod shfaqet automatikisht në pajisjet “e besueshme”.

iCloud ju lejon të rivendosni skedarët e fshirë për deri në 30 ditë. Nuk ka sistem të përgjithshëm versionimi për iCloud. Sidoqoftë, mund të rivendosni një numër të kufizuar të versioneve të iWork.

Rreth pesë mendime

Të dy Dropbox dhe iCloud bëjnë një punë mjaft të mirë duke mbrojtur përmbajtjen tuaj me kriptimin në pushim dhe vërtetimin e dy faktorëve. Sidoqoftë, të dy do të bëjnë mirë duke encryptuar metadata e përdoruesit dhe duke i dhënë përdoruesve mundësinë që të zgjedhin në encryption zero të njohurive.

Kjo është veçanërisht e vërtetë pasi të dy Dropbox dhe iCloud i janë nënshtruar hakave të profilit të lartë. Detajet e 68,680,741 llogaritë e Dropbox u vodhën në vitin 2012, ndërsa llogaritë iCloud që i përkisnin shumë personave të famshëm u thanë në vitin 2014.

Dropbox bën një punë më të mirë se iCloud me versionin dhe kontrolluar skedarin e fshirë duke e shtrirë atë në të gjithë përmbajtjen tuaj të ruajtur. Unë mendoj se është një rregullues i arsyeshëm për të vendosur se cili shërbim mbron më së miri përmbajtjen e përdoruesit sot.

Fituesi i pesë raundit: Dropbox

Aktgjykimi

iCloud ka bërë një rrugë të gjatë në pesë vitet e fundit, por është e qartë për mua se nuk është thjesht një zëvendësim i Dropbox ende, edhe për përdoruesit e Mac. Aty ku bie më shumë – sinkronizimi dhe shkëmbimi – janë dy nga aspektet më thelbësore të ruajtjes së cloud.

Sidoqoftë, ndoshta është e gabuar të shikohet iCloud si konkurs për Dropbox në radhë të parë. Përdorni Dropbox për të rritur bashkëpunimet tuaja të punës dhe përfitoni nga struktura fleksibël e çmimeve të iCloud, dhe mund të merrni më të mirën nga të dy botët. Në rastin e iCloud, kjo është më shumë hapësirë ​​për kontakte iPhone, foto, iTunes dhe elementë të tjerë të një përvoje më personale në cloud.

Akoma, kur është fjala për të investuar më thelbësisht në njërën apo tjetrën…

Fituesi: Dropbox

A mendoni se e morëm ashtu si duhet? Na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me