Sync.com vs MEGA: Një betejë e pabarabartë

Për ata që kanë një mendje drejt sigurisë, kriptimi i njohurive zero është mënyra për të shkuar. Gjatë këtij përmbledhje, ne do të hedhim një vështrim në dy shërbime që renditen midis opsioneve më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero të disponueshme sot: Sync.com dhe MEGA.

Ndërsa Sync.com renditet si një nga zgjedhjet më të mira për ruajtjen e cloud çdo vit, MEGA me siguri merr pak më shumë në internet. Kjo do të bëhet pjesërisht me lidhjet e saj me Megaupload, të kapura nga FBI në 2012 për mbështetjen e piraterisë në internet. Kryesisht, kjo është për shkak se MEGA joshur përdoruesit me një ruajtje mbresëlënëse prej 50 GB pa ruajtje të cloud.

Në numrin e fundit, MEGA kishte 50 milion përdorues të regjistruar. Sync.com, ndërkohë, pretendon pak më shumë se 250,000. Kjo nuk është aspak histori e Davidit dhe Goliath që, për shembull, Sync.com vs Dropbox është, por ka të ngjarë të jetë e mjaftueshme për të bindur vëzhguesin rastësor se MEGA duhet të jetë një shërbim më i mirë se Sync.com.

Historia e shkurtër është se nuk është ashtu. Historia e gjatë vjen më pas, pasi krahasojmë Sync.com dhe MEGA bazuar në disa aspekte kryesore të ruajtjes së cloud. Mos harroni të kontrolloni gjithashtu rishikimin tonë të veçantë të Sync.com dhe rishikimin MEGA, ose përmbledhjen e videove të këtij artikulli.

Beteja: Sync.com vs MEGA

Ne vendosëm ta ndanim këtë betejë, bazuar në katër kritere: ruajtjen, sinkronizimin, ndarjen dhe sigurinë. Ne ndiejmë se këto janë qëllimet kryesore të ruajtjes së cloud dhe do t’i shkatërrojnë ato në katër raunde.

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është ruajtja në re apo si ndryshon ajo nga kopje rezervë në internet, festojini sytë në rezervën tonë kundrejt ruajtjes. Me pak fjalë, sidoqoftë, të dy Sync.com dhe MEGA ju lejojnë të zgjeroni përtej kapacitetit të ruajtjes së hard drive-it të kompjuterit tuaj. Kjo i bën ata idealë për njerëzit që fotografojnë shumë fotografi, që kanë një koleksion të madh muzikor dixhital ose film ose punojnë si freelancer, ndër të tjera.

Sinkronizimi dhe ndarja janë shtesa të këtij qëllimi, edhe nëse për disa njerëz ato janë karakteristika më të rëndësishme. Ka shërbime që janë të orientuara më shumë drejt sinkronizimit dhe shkëmbimit, përfshirë disa prej atyre që përmenden në mbledhjen më të mirë të EFSS, por jo Sync.com dhe MEGA.

Ndërsa ruajtja, sinkronizimi dhe shkëmbimi janë të gjitha mjaft të zakonshme, siguria e mirë për ruajtjen e cloud nuk është. Sync.com dhe MEGA, megjithatë, të dy ofrojnë kriptim me njohuri zero, që i vendos ato në kompani të rralla dhe i bën ato që shpresojmë se do të jenë një krahasim bindës.

1

ruajtje

Do të fillojmë me dy faktorë shumë të rëndësishëm në raundin e parë: gigabajt dhe dollarët. Magazinimi falas, kostot e pajtimit dhe ruajtja totale janë të gjitha në tryezë.    

Sync.com

Ju mund të merrni një 5 GB mjaft bujar të ruajtjes së lirë të cloud me Sync.com. Ndërsa nuk do të keni akses në disa veçori si veçori të përparuara të ndarjes (shihni rrethin e tre) dhe janë të kufizuara në 30 ditë versionim, kjo mund të jetë e mjaftueshme për disa përdorues.

Sync.com gjithashtu ka një program të bukur referimi që ju lejon 1 GB për referim, pa asnjë maksimum në vend. Mënyra më e lehtë për të marrë më shumë hapësirë ​​është të pajtoheni në një plan të nivelit më të lartë, nga i cili Sync.com gjithashtu ka: 500 GB ose 2TB.

Të dy planet janë më shumë sesa me çmim të drejtë. Shumica e shërbimeve kryesore, duke përfshirë Google Drive dhe Dropbox, ju japin 1 TB hapësirë ​​ruajtjeje për rreth 10 dollarë në muaj. Sync.com ju jep dy herë më shumë se për 2 dollarë më pak.

Shtimi i një plani 500 GB është gjithashtu i këndshëm, pasi që shumë shërbime të ruajtjes së cloud nuk ofrojnë më pak se 1TB, duke i detyruar njerëzit që ndoshta të paguajnë për diçka që nuk u duhen. Në lidhje me ankesën tonë të vetme është që ju duhet të paguani çdo vit. Nuk ka mundësi muaj pas muaji.

MEGA

Shumica e përdoruesve të MEGA ndoshta nuk paguajnë asnjë monedhë. Kjo është për shkak se MEGA ju jep 50 GB ruajtje falas, e cila është shumë më larg që ju do të merrni falas pa ngritur një gisht. MEGA nuk ka një program referimi, kështu që nëse keni nevojë për më shumë do të duhet të shikoni një pajtim..

MEGA në të vërtetë siguron katër abonime të ndryshme “Pro” për të zgjedhur, duke filluar me një plan 200 GB dhe duke shkuar deri në një 8TB hapësirë ​​mbresëlënëse..

Plani MEGA 1TB kushton rreth asaj marke 10 $ që përmendëm më herët që ngarkojnë Google, Dropbox dhe disa ofrues të tjerë të ruajtjes. Përderisa nuk është një gjë e madhe, MEGA ka një plan 4TB i cili çmon shumë konkurrues me rreth 20 dollarë në muaj.

MEGA gjithashtu ju lejon të paguani ose mujore ose vjetore. Paguajeni për një vit të tërë dhe merrni një zbritje të vogël. Lexoni gjithashtu copën tonë Dropbox vs MEGA.

Një mendim i rrumbullakët

Sync.com ka një nga programet më të mira të referimit në dispozicion. Ndërsa MEGA nuk ka fare një program referimi, 50 GB hapësirë ​​e lirë e ruajtjes në cloud nuk është asgjë për të teshtitur. Si Sync.com ashtu edhe numri MEGA ndër zgjedhjet më të mira për ruajtjen e cloud.

Kur bëhet fjalë për planet e pajtimeve, shumica e njerëzve ka të ngjarë të gjejnë më shumë vlerë me Sync.com. Të dy ofruesit kanë mundësi me kosto të ulët. Sidoqoftë, me Sync.com që është 500 GB ruajtje për 4 dollarë në muaj, ndërsa me MEGA mund të merrni 200 GB ruajtje për 5 dollarë në muaj.

  Farë është NAS? Një udhëzues praktik

Plani 2TB i Sync.com është gjithashtu më i lirë sesa plani 1TB i MEGA. Sync.com nuk ka ndonjë plan mbi 2TB siç bën MEGA me opsionin e tij 4TB dhe 8TB. Sidoqoftë, shumica e njerëzve thjesht nuk kanë nevojë për kaq shumë.

50 GB ruajtje falas është e mjaftueshme për ta bërë MEGA intriguese (të paktën në sipërfaqe) dhe një të ngushtë. Thënë kështu, plani 2TB i Sync.com renditet midis marrëveshjeve më të mira në ruajtjen e cloud, përputhet vetëm me planin 2TB pCloud për të njëjtin çmim.

Raundi: Pika e Magazinimit për Sync.com

Sync.com Logo
Logo MEGA

2

Sync

Shkurtër për sinkronizimin e pajisjes, sinkronizimi është një veçori që ju lejon të përdorni të njëjtin skedar në pajisje të ndryshme pa pasur nevojë ta lëvizni manualisht vetë. Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud sot sinkronizojnë skedarët, përfshirë Sync.com dhe MEGA.

Sync.com

Kur instaloni klientin Sync.com në kompjuterin tuaj, krijohet një dosje sinkronizimi në sistemin tuaj të skedarëve. Filesdo skedar që vendosni në të ruhen si në diskun e kompjuterit ashtu edhe në cloud.

Kur bëni ndryshime në çdo skedar tashmë në atë dosje, skedari përkatës azhurnohet në re dhe ato ndryshime dërgohen në çdo pajisje tjetër të sinkronizuar nëse janë në internet. Qasja nuk është asgjë e re; pothuajse çdo shërbim i ruajtjes së cloud e bën atë në këtë mënyrë. Farë është e rëndësishme është sa efektivisht bëhet.

Për të zbuluar shpejtë skedarët e Sync.com, ne kemi kryer disa teste të ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve duke përdorur një dosje 1 GB të përbërë nga lloje të ndryshme skedarësh. Këto teste u kryen mbi një rrjet WiFi nga SE Asia që kishte shpejtësi të ngarkimit prej 10 Mbps dhe shpejtësi të shkarkimit prej 22 Mbps. Rezultatet tona të testit janë të regjistruara në tabelën, më poshtë.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën: 16 minuta, 32 sekonda 14 minuta, 03 sekonda 15 minuta, 29 sekonda
Koha e shkarkimit: 6 minuta, 56 sekonda 6 minuta, 42 sekonda 6 minuta, 49 sekonda

Gjashtëmbëdhjetë minuta mund të duket si një kohë e gjatë për të pritur një skedar për të ngarkuar, por shpresojmë se nuk do të punoni shpesh me ngarkime aq të mëdha sa ajo që kemi testuar. Këto rezultate janë në përputhje me opsionet e tjera të ruajtjes së cloud, në çdo rast.

Sync.com ju lejon të fikni sinkronizimin për dosjet specifike. Kjo është mirë, sepse nuk do të kurseni hapësirë ​​të ngurtë për shkak të faktit se skedarët e sinkronizuar ruhen si në cloud ashtu edhe në hard diskun tuaj. Kjo veçori quhet sinkronizimi selektiv.  

Theështja e vetme që kemi me qasjen e Sync.com për sinkronizimin selektiv është se klienti është pak i thjeshtë dhe emrat e dosjeve shtyhen së bashku shumë ngushtë vertikalisht, gjë që është pak e vështirë për tu lexuar (ju mund ta ndryshoni madhësinë në dritare, por duke bërë kështu t rregulloni çështjen).  

Ne nuk kemi vërejtur ndonjë problem të performancës ndërsa i nënshtrohemi testeve tona të sinkronizimit, por nëse kjo bëhet problem, mund të bësh shpejtësi të sinkronizimit për ta bërë Sync.com më të menaxhueshëm. Mund të zgjidhni një kapak të fortë si 1Mbps ose mund të zgjidhni “automatik” opsionin e paracaktuar.

Nuk ka asnjë mundësi për përdorim të pakufizuar të brezit, do të thotë se gjithmonë ekziston mundësia e sinkronizimit të ngadalësohet, pavarësisht nëse keni një grup të kapakëve. Shumë mjete të tjera për ruajtjen e reve përfshijnë një “opsion të pakufizuar”, dhe Sync.com duhet gjithashtu.

Ashtu si kontrollet selektuese të sinkronizimit, opsionet e mbytjes janë pak të vështira për t’u lexuar gjithashtu. Një klient i klientit në desktop do të vlerësohej shumë.

Në përgjithësi, sidoqoftë, Sync.com lëviz skedarët në mënyrë efikase. Ne kurrë nuk kemi hasur ndonjë telashe me të, pavarësisht se kemi testuar shërbimin shpesh gjatë viteve të fundit.

MEGA

Nuk është për t’u habitur, MEGA ndjek të njëjtën qasje si Sync.com në përdorimin e një dosje sync për të ruajtur skedarë si në hard drive tuaj ashtu edhe në cloud. Dosja quhet “MEGA”.

Ne e vendosëm MEGA në teste identike siç kemi përdorur me Sync.com, me kohën se sa u desh për të ngarkuar dhe shkarkuar të njëjtin dosje 1 GB në të njëjtin rrjet WiFi. Ja çfarë kemi marrë:

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën: 32 minuta 39 minuta 35.5 minuta
Koha e shkarkimit: 10 minuta 8 minuta 9 minuta

Shpejtësitë ishin pak më të këqija se ato të postuara nga Sync.com. Ky rezultat është ndoshta disi befasues pasi MEGA ka qendra të të dhënave në të gjithë botën, ndërsa Sync.com është vetëm në Kanada. Ndërsa ishim duke punuar me një grup mjaft të madh skedarësh, prisnim më mirë.

Përdoruesit e tjerë të MEGA kanë raportuar me shpejtësi të ngadaltë. Kemi dëgjuar gjithashtu raporte për skedarë që nuk mund të ngarkohen, por nuk e kemi përjetuar atë problem të veçantë.  

MEGA ka sinkronizues selektiv, por është implementuar çuditërisht. Kur hyni për herë të parë në klientin në desktop, do t’ju jepni mundësinë e sinkronizimit të plotë ose selektiv. Lyuditërisht, nuk duket se do të jetë një mënyrë për të vendosur sinkronizimin selektiv më vonë nëse shkoni me një sinkronizim të plotë.

Ekziston një mundësi për të hedhur shpejtësi në sinkronizimin, të cilat i gjeni në skedën e brezit të brezit të dritares së cilësimeve.

Ashtu si Sync.com, MEGA ju lejon të shpejtoni sinkronizimin e gishtave. Për dallim nga Sync.com, ju mund t’i thoni MEGA që të mos kufizojë shpejtësinë e sinkronizimit, megjithëse parazgjedhja është automatik i ngjeshjes për ngarkime të skedarëve. Ose, mund të vendosni çdo kapak të vështirë që dëshironi.  

Dy mendime të rrumbullakëta

Rezultatet e testeve tona të shpejtësisë së sinkronizimit favorizuan Sync.com nga pak. Për më tepër, Sync.com nuk duket se tërheq të njëjtin kalibër të ankesave të besueshmërisë që bën MEGA.

Ndërsa klienti i desktopit MEGA duket më i bukur se sa kanë vendosur së bashku zhvilluesit në Sync.com, vendosja e sinkronizimit selektiv me MEGA është një proces shumë më konfuz. Ështja kryesore që kemi me Sync.com është se ju nuk mund ta thoni atë që të mos kufizojë gjerësinë e bandës. Shtoni rezultatet dhe fituesi i këtij raundi është i qartë. 

Raundi: Pika e sinkronizimit për Sync.com

  Krijimi më i mirë i Windows Server Backup 2023
Sync.com Logo
Logo MEGA

3

Sharing

Si Sync.com dhe MEGA ju lejojnë të ndani skedarë me të tjerët, një zgjatje e dukshme e ruajtjes së cloud. Qasja që të dy marrin është të gjenerojnë lidhje që lejojnë të tjerët të shkarkojnë skedarët tuaj ose të futen në dosjet tuaja. Sidoqoftë, siç do ta shohim në raundin e tretë, ka shumë më tepër se kaq.

Sync.com   

Sync.com ju lejon të krijoni një lidhje për të shkëmbyer skedarë direkt nga sistemi juaj i skedarëve duke klikuar me të djathtën në çdo skedar dhe duke zgjedhur “krijimin e një lidhjeje”. Duke vepruar kështu do të kopjoni lidhjen në klipin tuaj.

Ekziston gjithashtu një mundësi për “menaxhimin e lidhjes” pasi të krijohet një, por kjo thjesht do t’ju marrë në internet në ndërfaqen e internetit të Sync.com. Shkëmbimi i lidhjeve nga faqja e internetit është shumë më e lehtë, të jesh i sinqertë.

Folderdo dosje dhe skedar ka një buton të përbashkët bashkangjitur tij.  

Klikoni këtë buton për të ndarë përmbajtjen tuaj dhe një dritare do të hapet me disa opsione. Në krye, do të shihni një lidhje unike. Kjo lidhje lejon të tjerët të shkarkojnë skedarë që i keni ruajtur në re.

Ju mund të kopjoni lidhjen për të ndarë, ose mund të shtoni adresat e-mail për marrësit. Ekziston gjithashtu një mundësi nën lidhjen e skedarit për të ndryshuar cilësimet e lidhjes suaj.

Sync.com e merr këtë pjesë të drejtë duke ju lejuar të vendosni të dy fjalëkalimet e lidhjes dhe datat e skadimit. Bërja e tillë ndihmon në parandalimin e përdorimit të paautorizuar të lidhjeve. Përderisa masa të tilla paraprake mund të duken si jo-inteligjente, shumë shërbime të ruajtjes së cloud nuk shqetësohen dhe disa, si Dropbox, ngarkojnë ekstra (shikoni rishikimin tonë të Dropbox për më shumë në lidhje me këtë).

Ju gjithashtu mund të vendosni kufijtë e shkarkimit për lidhje dhe të merrni njoftime për aktivitetin e lidhjeve. Sync.com është gjithashtu një nga shërbimet e pakta të njohjes zero që e dimë që shtrihet atë siguri në skedarë të përbashkët, të cilin e quan “siguri e zgjeruar”. Ne do të flasim më shumë rreth kriptimit në raundin tjetër.

Me dosje, ju mund të krijoni një lidhje ose të zgjidhni një opsion të quajtur “bashkëpunoni me të tjerët”. Bashkëpunoni ju lejon të ftoni të tjerët të hyjnë në dosjet tuaja dhe t’u japin atyre leje qasjeje.

Kur ndani një dosje përmes lidhjes me Sync.com, ata me të cilët e keni shpërndarë mund të shkarkojnë skedarë individuale brenda tij ose të gjitha menjëherë, si një skedar zip. Shtimi i skedarit .zip është një tipar i ri dhe ai që vlerësohet shumë.   

Sync.com ju lejon gjithashtu të kërkoni skedarë duke gjeneruar një lidhje ngarkimi për një dosje të specifikuar.

Më në fund, skedat e shfletuesve për “lidhje” dhe “aksione” ju lejojnë të kontrolloni shpejt se çfarë përmbajtje po ndani, të ndryshoni cilësimet e lidhjeve dhe lidhjet joaktive.

MEGA

Qasja themelore për ndarjen e skedarëve me MEGA shkon shumë si Sync.com.

Brenda dosjes sinkronizimi MEGA, mund të klikoni me të djathtën në çdo skedar dhe të zgjidhni “merrni lidhje MEGA” për të gjeneruar një lidhje që është ruajtur në klipin tuaj. Ose, mund të futeni në UI-në të MEGA dhe të bëni të njëjtën gjë.

Bërja e tillë nga shfletuesi ju jep më shumë mundësi, kështu që kjo është ndoshta mënyra më e mirë për ta bërë atë. Këto përfshijnë aftësitë për të gjeneruar një lidhje me ose pa një çelës kriptimi të ngulitur në të. 

Dërgimi i një lidhjeje me çelësin e bashkangjitur do të thotë se kushdo me atë lidhje mund të hyjë në skedarin tuaj. Dërgimi i çelësit pa lidhjen e bashkangjitur ju lejon të shpërndani çelësin veçmas, në mënyrë ideale në një kanal të sigurt. Në këtë mënyrë, çelësi është si një fjalëkalim.

Nëse jeni pajtimtar, mund të shtoni fjalëkalime dhe data të skadencës në lidhje. Përsëri, këto janë hapa që shumë shërbime të ruajtjes së cloud nuk i ndërmerr, kështu që kudos me MEGA këtu. Edhe më mirë, shkëmbimi i skedarëve me MEGA ruan shifrimin e njohurive me njohuri zero. Siç u përmend, hidhni në atë që do të thotë kjo në raundin tonë të sigurisë.

Nuk ka mundësi të dërgoni lidhjen në adresa specifike të postës elektronike, por kjo është më shumë një shqetësim i vogël pasi ju thjesht kopjoni dhe ngjisni vetë lidhjen në emailin. Kur ndani një dosje, ekziston një mundësi “ndarje”, megjithatë, kjo ju lejon të jepni adresa të postës elektronike. Eachdo adresë emaili mund të caktohet lejet e dosjeve, të cilat përfshijnë leximin, leximin / shkrimin dhe hyrjen e plotë.

MEGA nuk ju lejon të vendosni njoftime për aktivitetin e lidhjes ose të vendosni kufijtë e shkarkimit. Nuk ka gjithashtu një skedë “të përbashkët” për të audituar cilat lidhje keni krijuar, të gjitha këto mund të çojnë në probleme nëse nuk jeni të kujdesshëm. Sidoqoftë, ka një skedë “të përbashkët me mua” për të hyrë në përmbajtje përdoruesit e tjerë të MEGA ju kanë dhënë qasje. 

Rreth tre mendime

MEGA bën shumë gjëra të mira kur bëhet fjalë për shkëmbimin e skedarëve: ai ruan kriptimin e njohurive zero në aksionet e skedarëve, ju lejon të vendosni fjalëkalimin dhe datat e skadimit, dhe të vendosni lejet e dosjeve.

Për të gjitha të mirat që bën, MEGA ka disa humbje të dukshme si asnjë njoftim për aktivitetin e lidhjes dhe asnjë mënyrë për të audituar shpejt dosjet dhe skedarët e përbashkët. Jo vetëm që Sync.com nuk ka të njëjtat dështime, por ka disa karakteristika të tjera të shkëlqyera të ndarjes, si aftësia për të gjeneruar lidhje të ngarkimit.

Raundi: Pika e Ndarjes për Sync.com

Sync.com Logo
Logo MEGA

4

siguri

Siguria në re është gjithmonë një çështje shqetësuese kur krahasoni shërbimet e ruajtjes së cloud. Në këtë rast, është një krahasim veçanërisht interesant pasi Sync.com dhe MEGA janë dy nga shërbimet më të njohura të ruajtjes së njohurive zero në dispozicion.

Kriptimi i njohurive zero është një mënyrë më e tregtueshme për të thënë encryption private fund-në-fund. Avantazhi është se ju duhet të mbani vetë çelësat tuaj të enkriptimit; kompania e ruajtjes së cloud nuk mban kopje. Kjo do të thotë që askush, përveç jush dhe atyre që ju lejohet qasje, nuk mund të deshifrojë ndonjëherë skedarët tuaj.  

  Shtesa më të mira Kodi për Sport

Sync.com

Sync.com kodon skedarët duke përdorur encryption AES 256-bit. Fotografi në tranzit mbrohen më tej me tunele TLS dhe çelësat e kriptimit të mbrojtur duke përdorur RSA 2048-bit. Kjo ndihmon për të mbrojtur sulmet njeri-në-mes dhe llojet e tjera të përgjimit në internet.  

Gjithë kjo është mjaft e zakonshme, sidoqoftë. Ajo që e ndan Sync.com nga shumica e shërbimeve kryesore të ruajtjes së cloud është fakti që jo vetëm që skedarët janë të koduar në tranzit dhe në pushim, ato kurrë nuk dekriptohen nga koha kur e lënë kompjuterin tuaj në kohën kur i keni qasje përsëri. Vetëm ju mund të deshifroni skedarët tuaj.

Ndërsa çelësat e enkriptimit janë pranë pamundur të plasaritjes, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për fjalëkalime të tmerrshme. Një çelës encryption 256-bit mund teorikisht të duhej miliarda vjet për të goditur forcat brutale. Fjalëkalimet e dobët mund të zhbëhen brenda disa orësh.

Gjëja më e mirë që mund të bëni për të parandaluar që kjo të ndodhë është të siguroheni që përdorni një fjalëkalim të fortë. Sidoqoftë, Sync.com ndihmon gjithashtu me një mundësi për të aktivizuar vërtetimin me dy faktorë (2FA).

Me 2FA, vetëm fjalëkalimi juaj nuk do të jetë i mjaftueshëm për të hyrë në llogarinë tuaj nga një makinë që Sync.com nuk e njeh. Identifikimi në kushte të tilla do të kërkojë një kod të veçantë sigurie të dërguar në adresën tuaj të postës elektronike ose pajisjen celulare (duke përdorur Google Authenticator).

Sync.com mban gjithashtu një databazë të ngurtësuar që është i certifikuar me SOC-1. ’Shtë ndërtuar për t’i bërë ballë fatkeqësive natyrore dhe të mbrohet nga sulmet fizike dhe ato në internet.

Data e të dhënave Sync.com është gjithashtu e vendosur në Toronto, Kanada. Avantazhi i kësaj është se Kanada ka përgjithësisht më shumë ligje miqësore ndaj intimitetit sesa SH.B.A., ku gjenden shumica e shërbimeve të tjera të ruajtjes së reve..

Më në fund, do të theksojmë se Sync.com ju lejon të ktheheni në versionet e mëparshme të skedarëve. Ndërsa kjo karakteristikë mund të përdoret më shpesh për të rikthyer ndryshimet e padëshiruara të skedarit, mund të përdoret gjithashtu për të zhbërë korrupcionet e shkaktuara nga malware, përfshirë ransomware.

Sync.com në të vërtetë mban versione të pakufizuara, të cilat nuk prishen në hapësirën tuaj të ruajtjes në re. Oneshtë një nga shërbimet e pakta të ruajtjes së cloud që nuk imponon kufizime ose fshin versionet e vjetra me kalimin e kohës.

MEGA

MEGA i një shërbim ruajtjes së cloud me njohuri zero, ashtu si Sync.com. Siç u përmend, ai shtrin këtë nivel të kriptimit edhe për të regjistruar aksione.

MEGA gjithashtu përdor protokollin AES për të përplasur skedarë, megjithëse niveli aktual i kriptimit, 128-bit, është më i dobët se ai i përdorur nga Sync.com. Sidoqoftë, mos lejoni që t’ju lëkundni. AES 128. Ashtu si AES 128, nuk dihet të jetë thyer dhe, në fakt, besohet se do të duheshin një miliardë kompjutera super-kompjuterë për ta bërë këtë, megjithëse llogaritjet kuantike mund ta zvogëlojnë atë numër në të ardhmen e afërt. AES 128 gjithashtu ka avantazhin e më pak tendosjes së CPU sesa AES 256.

Mbrojtjet brenda tranzitit janë krijuar me MEGA, duke përdorur qasjen e pritshme të TLS për lidhje të sigurta.

MEGA nuk ka një mundësi për vërtetimin me dy faktorë, që është një problem që zhbën disi avantazhin e njohurive zero. Sigurohuni që të keni krijuar një fjalëkalim të mirë dhe nuk është ai që përdorni diku tjetër nëse ruani informacione konfidenciale me MEGA.  

Serverët MEGA janë të vendosura në Luksemburg, Gjermani, Francë, Hollandë, Kanada dhe Zelandën e Re, ku kompania ka selinë. Privatësia konsiderohet një e drejtë themelore e njeriut në Zelandën e Re, dhe ligjet e privatësisë në BE dhe Kanada janë gjithashtu të forta.

MEGA nuk e mbështet versionimin e skedarëve, që është një fakt që na befason përsëri, çdo herë që e mësojmë. Kjo e bën atë absolutisht të pavlerë kundër korruptimeve të dosjeve të shkaktuara nga sulmet në internet.

Raundi i Katër Mendimeve

Vëllazëria me njohuri zero është një e vogël me ruajtjen e cloud, dhe nuk përfshin pëlqimet e Dropbox, Google Drive ose OneDrive. Për shkak të kësaj, nuk duhet të befasojë që Sync.com dhe MEGA të dy renditen në rishikimin më të mirë për ruajtjen e cloud me njohuri zero.

Sidoqoftë, ne po i japim nyjen Sync.com, bazuar në dy konsiderata shumë të rëndësishme: vërtetimin me dy faktorë dhe historinë e pakufizuar të versionit. Jo vetëm që MEGA nuk përfshin 2FA, shërbimi ruan çdo version të vjetër të skedarëve.  

Sync.com gjithashtu merr një qasje më të sigurt për ndarjen e skedarëve. Po, ne e diskutuam atë në raundin e mëparshëm, por papritmas u ndjeam si të grumbullohemi.

Raundi: Pika e Sigurimit për Sync.com

Sync.com Logo
Logo MEGA

5

Aktgjykimi

Katër raunde. Katër fitore për Sync.com. Sync.com ka trimëruar plotësisht MEGA.

Në rregull, kështu që kishte më shumë se disa aspekte të ruajtjes së cloud, të cilat ne nuk i futëm. Për shembull, ne nuk kemi folur për mbështetjen e platformës, e cila mund të ketë shkuar në rrugën e MEGA bazuar në faktin se ka një klient Linux dhe Sync.com jo. (Lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin Linux për më shumë në lidhje me këtë).

Ne gjithashtu nuk kemi folur mbështetje, e cila do të kishte shkuar në Sync.com bazuar në faktin se MEGA shpesh kërkon disa ditë për t’iu përgjigjur email-eve ndërsa Sync.com zakonisht na kthehet në disa orë gjatë ditëve të javës.

Pavarësisht se si e rrotullojmë, sidoqoftë, ne thjesht nuk mund të parashikojmë një krahasim në të cilin MEGA përfundimisht e rrëzon Sync.com si shërbimin më të mirë. MEGA nuk është plotësisht vetëm atje, pasi Sync.com shpesh del në krye.

Sidoqoftë, me pCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive dhe madje iCloud, ne mund të imagjinojmë raste të përdorimit të shumëfishtë kur njëra prej këtyre shërbimeve do të rrahë Sync.com. E vetmja gjë që MEGA me të vërtetë ka të bëjë me Sync.com është 50 GB hapësirë ​​e lirë e ruajtjes së cloud.  

Me pak fjalë, MEGA është ruajtja më e mirë në cloud për njerëzit që kërkojnë të marrin depozitë falas (jo se nuk ka asgjë të keqe me këtë) dhe jo me të vërtetë asgjë tjetër.

Fituesi i fundit: Sync.com

Keni mendimin tuaj? Sigurisht që ju bëni! Na tregoni në komentet më poshtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me