Com configurar un feed RSS el 2023: Food for Think

Si publiqueu qualsevol tipus de contingut a les masses, ja siguin podcasts, articles, vídeos, música o qualsevol cosa entremig, és possible que pugueu beneficiar-vos de configurar un feed RSS per ajudar a lliurar aquest contingut a la vostra audiència..

Si no teniu ni idea de què significa això o si voleu aprendre amb detall com configurar un canal RSS, haureu arribat al lloc adequat.

Què és un feed RSS?

“RSS” és l’abreviatura de “sindicació realment senzilla”, i és un format per lliurar automàticament contingut als usuaris sense que hagin de revisar manualment el lloc web o el bloc si hi ha actualitzacions.. 

El RSS ha estat durant molt de temps i, tot i que no és tan freqüent com ho era, no deixa de ser una de les maneres principals de garantir que qualsevol cosa que posis en línia arribi al seu públic previst..

També és pràcticament l’única manera de publicar podcasts de manera fiable, ja que tots els clients del podcast necessitaran una estructura RSS abans que t’acceptin a les seves plataformes.

Un cop tingueu un canal RSS configurat per al vostre contingut, el vostre públic podrà connectar-lo als seus propis lectors RSS, que els proporcionarà actualitzacions automàtiques cada vegada que publiqueu qualsevol cosa nova. D’aquesta manera, es garanteix que les publicacions no volaran sota el radar i estalviareu als usuaris la molèstia d’haver de revisar manualment el lloc web cada dia per trobar-hi contingut nou..

Com crear un canal RSS

Si voleu configurar manualment un canal RSS, necessiteu una mica de codificació. Les fonts RSS es componen de codi XML i es divideixen en nodes separats, cadascun dels quals porta un article (per exemple, un podcast o un article) que voleu lliurar als vostres subscriptors.

RSS-Xml

Afortunadament, hi ha molts generadors que fan la major part del vostre elevat pes quan es tracta de la part del codi, de manera que no necessàriament us heu d’ensenyar a codificar sinó només a configurar el vostre feed..

Tot i que podeu triar qualsevol d’aquests generadors, per a aquest tutorial ens centrarem en l’ofert per FetchRSS.com, ja que inclou una interfície visual molt fàcil d’utilitzar que no requereix el coneixement del codi per utilitzar.. 

Us heu de registrar per utilitzar l’eina, però el pla gratuït us permet crear cinc feeds separats, que romanen actius sempre que algú hi accedeixi un cop cada set dies..

Fetch-RSS-Pàgina principal

Primer, dirigeix-te a FetchRSS.com i fes clic a “Creador RSS manual” a la part superior de la pàgina. Això us portarà al generador, on haureu d’introduir l’URL del lloc web per al qual voleu crear un feed. 

  Wrike vs Asana: Quin és millor el 2023?

Ara podreu veure una vista prèvia del vostre lloc web i el següent pas serà triar una “notícia”. Bàsicament, això vol dir que són els elements que voleu distribuir el vostre feed.

Fetch-RSS-Builder

Un cop hàgiu seleccionat el tipus d’element del lloc web que voleu anar al vostre feed, heu de seleccionar el titular (només cal que feu clic al títol de la publicació del vostre blog, per exemple) i el resum (per exemple, el text de vista prèvia del vostre article. o publicació al bloc). 

Un cop fet això, hauríeu de presentar-vos una vista prèvia del vostre feed a la part dreta de la pantalla i, si tot el que voleu és un feed bàsic, podeu fer clic a “generar RSS” i ja heu acabat.

Fetch-RSS-Preview

Si voleu afegir més informació als elements del vostre feed, podeu fer-ho. El generador permet afegir una il·lustració, data, autor i enllaç a la pròpia pàgina. 

Podeu afegir-les passant per la llista a la part esquerra i, tot seguit, fent clic sobre elles mentre apareixen al vostre lloc web o definint etiquetes HTML específiques (per exemple, per a les il·lustracions) si no coneixeu el codi bàsic del lloc web..

Etiquetes de recuperació-RSS-Etiquetes addicionals

Un cop hàgiu fet clic al botó “generar RSS”, se us donarà un hiperenllaç a una pàgina XML. Simplement, afegiu aquest enllaç en algun lloc de la pàgina web i els usuaris amb un lector RSS instal·lat al seu dispositiu tindran l’opció de subscriure’s al feed quan hi facin clic. Si voleu entusiasmar, afegiu l’enllaç a la icona RSS estàndard per deixar clar als vostres lectors.

Fetch-RSS-Enllaç generat

Configuració d’un canal RSS

 1. Obriu el navegador web i aneu a FetchRSS.com
 2. Registra’t per a un compte gratuït
 3. Feu clic a “creador de manuals RSS”
 4. Introduïu l’URL del vostre lloc web
 5. Seleccioneu la notícia que vulgueu distribuir el feed
 6. Seleccioneu el titular de la notícia
 7. Seleccioneu una descripció o un resum a la notícia
 8. Afegeix qualsevol paràmetre opcional, com ara il·lustracions i autor, si hi ha presents al vostre lloc
 9. Feu clic a “generar RSS”
 10. Copieu l’enllaç XML proporcionat i afegiu-lo al vostre lloc web

Feed RSS de WordPress

WordPress és una de les solucions d’allotjament més populars per a llocs web i, si encara no l’utilitzeu, podeu consultar la nostra revisió de WordPress per obtenir més informació. Si creieu que us seria útil, assegureu-vos de mirar la nostra llista dels millors allotjaments web per a WordPress per començar amb el vostre lloc web..

Tot i que un desglossament complet de la manera d’utilitzar el servei està molt més enllà de l’abast d’aquest article, podeu consultar la guia del nostre principiant d’utilitzar WordPress si hi sou nou.. 

De forma alternativa, podeu consultar la nostra guia intermèdia per utilitzar WordPress si ja coneixeu una mica el servei. Si el vostre nivell d’experiència ja és força alt, probablement la nostra guia avançada d’ús de WordPress probablement estigui més al vostre carreró.

  A2 Hosting vs SiteGround: Quina és la elecció del 2023 Litter?

Si el vostre lloc web ja està allotjat per WordPress, el procés de creació d’un canal RSS és molt menys feixuc que si només ho feu manualment, ja que no requereix el registre amb un servei separat o coneixements de codificació per assolir..

Com afegir un feed RSS al vostre lloc web de WordPress

WordPress crea automàticament diversos tipus de fonts del vostre lloc web, us estalviant la molèstia de fer-ho vosaltres mateixos. Per trobar el feed, només cal que agafi l’URL del lloc web i afegeix un “/ feed /” al final. Per exemple: “https://exampleurl.com/feed/.”

Tot el que heu de fer ara és agafar aquesta URL i posar-la en algun lloc del vostre lloc web, preferiblement amb la icona de canals RSS perquè els vostres lectors sàpiguen de què es tracta. Tradicionalment se situa a la part inferior del lloc web, juntament amb els enllaços de xarxes socials que pugueu tenir.

Lloc web-RSS-Icona

D’altra banda, si voleu que el vostre lloc web de WordPress mostri el contingut d’un canal RSS, podeu utilitzar el widget RSS integrat. Simplement aneu a la secció de personalització, seleccioneu “widgets”, feu clic a “Afegeix widget”, trieu RSS i introduïu l’URL de què parlem anteriorment. També podeu afegir un títol i algunes regles sobre quins ítems es volen mostrar, però són opcionals.

Word-Press-RSS-Widget

Afegir una font RSS al vostre lloc web de WordPress

 1. Creeu el vostre URL RSS afegint al final “/ feed /”
 2. Afegiu el vostre URL RSS en algun lloc del vostre lloc web perquè els usuaris hi facin clic

Si voleu mostrar el contingut d’un feed directament al vostre lloc, seguiu aquests passos:

 1. Introduïu l’àrea d’administració del vostre lloc de WordPress
 2. Vés a “personalitzar” i després a “widgets”
 3. Feu clic a “afegir un widget” i, a continuació, “RSS”
 4. Afegiu l’URL del feed i paràmetres opcionals, com ara el títol i les regles de visualització

Feed RSS de Podcast

La creació d’un feed RSS per podcasts requereix algunes dades addicionals. El fet és que els clients de podcast exigeixen algunes etiquetes del codi XML per tal de distribuir els vostres podcasts. 

Així, no només podeu agafar el vostre lloc web en general RSS i enviar-lo a iTunes, ja que probablement trobareu a faltar la informació requerida, i el feed inclourà probablement tot tipus de coses, a més dels podcasts, que conduiran els clients a rebutja el teu feed.

Podcasts d’iTunes

Si el vostre lloc web (i podcast) està allotjat en un servei com WordPress o Squarespace, hi ha plugins i una funcionalitat integrada que us permetrà crear fàcilment un font RSS compatible amb iTunes per als vostres podcasts. Per exemple, a WordPress podeu instal·lar el complement PowerPress, que us permet publicar un podcast igual que qualsevol altra publicació de WordPress.

  Millor emmagatzematge al núvol per a equips 2023: Treball en grup de manera senzilla

A continuació, podeu fer clic a “enviar el podcast a iTunes i altres directoris de podcast” i PowerPress us oferirà un URL que inclogui tota la informació requerida, que podeu enviar a qualsevol lloc que vulgueu.

Si no allotgeu el vostre lloc web i podcasts amb quelcom com WordPress, haureu de configurar manualment el vostre feed RSS. Apple us ofereix de manera útil un exemple de feed que podeu trobar aquí.

Exemple-Feed de poma

Podeu copiar tot això i simplement canviar la informació dins de les etiquetes. La majoria de les etiquetes són prou explicatives, com ara les etiquetes d’autor i propietari (que ets tu), l’etiqueta d’imatge (el logotip que es mostra a l’aplicació de podcast), la categoria a la qual s’adapta el podcast i si el contingut conté o no. llenguatge explícit.

Una vegada que arribeu a la part del codi etiquetat “element”, aquí es trobaran els vostres episodis individuals. Cada “element” ha de contenir un títol d’episodi, una descripció, una data de publicació, la longitud i el tipus del fitxer d’àudio, així com un enllaç directe al mateix.. 

Haureu de guardar tot això en un fitxer XML i allotjar-lo al vostre lloc web. L’enllaç a aquest fitxer és el que voleu enviar a iTunes, Overcast o Spotify. Sempre que publiqueu un episodi nou, haureu d’actualitzar el fitxer i afegir un nou “element” per al nou episodi.

Com configurar un canal RSS de Podcast

 1. Afegiu el complement PowerPress al vostre lloc de WordPress
 2. Publica el teu podcast com a publicació mitjançant el complement PowerPress
 3. Feu clic a “envieu el podcast a iTunes i altres directoris de podcast”
 4. Copieu l’URL que us proporciona i envieu-la als clients de podcast que trieu

D’altra banda, si feu tot això manualment, voldreu seguir aquests passos:

 1. Copieu l’exemple de feed de podcast proporcionat per Apple
 2. Ompliu la informació del vostre podcast, com ara títol, autor, etc..
 3. Afegiu “articles” per a cada episodi que conté un enllaç al fitxer d’àudio i empleneu informació, com ara el títol de l’episodi, la descripció i la data de publicació, als camps corresponents
 4. Allotgeu el fitxer XML que heu creat en algun lloc del lloc web
 5. Envieu l’URL del fitxer XML a diversos clients de podcast

Pensaments finals

Seguint aquestes instruccions, haureu de poder configurar un canal RSS dedicat per a qualsevol tipus de contingut que distribuïu. Tot i que, certament, el format RSS no és tan popular ni estès com abans, no deixa de ser una manera increïblement útil de garantir que la vostra audiència no es perdi cap contingut, augmentant considerablement el trànsit i les visualitzacions..

Per als podcasts, especialment, un flux RSS és absolutament crucial, ja que generalment es distribueix els vostres enregistraments als diversos serveis de podcast, com ara iTunes, Overcast o Spotify.. 

Què us ha semblat la nostra guia sobre com configurar un canal RSS? Vam trobar a faltar un pas important o el vostre generador de RSS preferit? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me