Millor emmagatzematge al núvol per a diversos usuaris el 2023: col·laborem

Internet ha canviat la manera de treballar com a individus, per la qual cosa ens és molt més fàcil col·laborar en projectes en equip. L’emmagatzematge al núvol és una forma potent per a que un grup de persones amb idees similars accedeixin als mateixos fitxers, ja siguin per a empreses o per a ús personal.

Molts serveis d’emmagatzematge en núvol estan dissenyats tenint en compte usuaris individuals, però això no els converteix en una bona solució per a diversos usuaris. Tot i que alguns proveïdors permeten compartir fitxers amb altres usuaris, no sempre són la solució perfecta per a la col·laboració. 

Per ajudar-vos a trobar el millor emmagatzematge al núvol per a diversos usuaris, hem creat aquesta llista de set serveis d’emmagatzematge en núvol que faran que la compartició i la col·laboració de fitxers siguin una brisa.

Quin és el millor emmagatzematge en núvol de diversos usuaris?

Us expliquem de seguida el nostre emmagatzematge al núvol preferit per a diversos usuaris: Egnyte Connect. Una de les característiques clau que necessiten diversos usuaris és la possibilitat de col·laborar en documents, i és aquí on realment brilla Egnyte. Ofereix una excel·lent integració amb Office Online, permetent a diversos usuaris treballar en el mateix document en temps real.

Tot i que Egnyte és la nostra preferida, tenim altres candidats a considerar. A continuació, podeu llegir més detalls sobre cadascun d’ells.

  1. Egnyte Connect: usuaris il·limitats, per un preu
  2. Google Drive: el millor emmagatzematge en núvol gratuït per a diversos usuaris
  3. Tresorit: emmagatzematge segur de fitxers
  4. OneDrive for Business: integració completa a l’Office
  5. Dropbox for Business: els fidels antics fan un cop de puny
  6. Sync.com: seguretat i un pla gratuït
  7. pCloud: fantàstic per compartir imatges

Google Drive arriba un segon moment i, com Egnyte, ofereix potents funcions de col·laboració amb la integració de Google Docs. Altres opcions de la llista no tenen eines de col·laboració, però encara ofereixen opcions útils per compartir fitxers. Analitzem amb més detall cada proveïdor.

1. Egnyte

La nostra opció número u per a diversos usuaris és Egnyte. Si heu llegit la nostra crítica sobre Egnyte, també sabreu que obté marques altes per a la seva rapidesa, facilitat d’ús i preus. És per això que ocupa la llista de millors proveïdors de sincronització i participació de fitxers empresarials. 

egnyte-connect-folder-sharing

A Egnyte, genereu enllaços per a qualsevol fitxer o carpeta que vulgueu compartir. Aquests enllaços es poden enviar per correu electrònic o mitjançant una aplicació de missatgeria empresarial. Podeu configurar l’enllaç perquè caduqui després d’un nombre de descàrregues definit o fins i tot després d’una data concreta. 

Podeu convidar les persones a accedir als vostres fitxers i carpetes, amb diferents nivells de permís per ajudar-vos a limitar el control, amb descripcions evidents com “visualitzador” o “editor”. Per exemple, la categoria “completa” és similar a “editor”, però també permet als usuaris moure o eliminar fitxers i carpetes, cosa que els “editors” no poden fer. 

Una de les raons més importants per la qual Egnyte es troba a la part superior de la nostra llista és gràcies a la seva integració perfecta de Microsoft Office. Utilitzant Office Online, diversos usuaris poden tenir el mateix document obert i col·laborar-hi en temps real. També podeu desar els documents d’Office a Egnyte directament des de les aplicacions.

Seguretat Egnyte

Egnyte us permet assignar les carpetes en línia a una unitat de xarxa virtual, la qual cosa fa que la localització d’un fitxer compartit sigui tan fàcil com trobar un fitxer local al portàtil. També reprodueix permisos de directori, és a dir, que no haureu d’establir permisos dues vegades.

Egnyte utilitza el xifrat AES de 256 bits estàndard de la indústria, tot i que emmagatzema una còpia de la vostra clau de xifrat, per tant, aquesta no és una opció de coneixement zero. El nivell Office ofereix 5 TB d’emmagatzematge per 8 dòlars per usuari al mes, fins a 25 usuaris. Les empreses més grans han de pagar 20 dòlars per cada usuari mensualment, amb 10 TB d’emmagatzematge inclosos. 

  Xero vs. Quickbooks en línia: actualització 2023

Per a empreses petites o particulars, el nivell d’equip inclou 1 TB d’emmagatzematge per 10 dòlars per usuari al mes, però només per a un màxim de tres usuaris.

2. Google Drive

Com hem comentat en la nostra anterior revisió de Google Drive, és simplement una de les millors eines de col·laboració en núvol existents. També ofereix opcions d’emmagatzematge flexibles i una gran atenció al client. Tot i així, com que és un producte de Google, potser voldreu invertir en algunes eines addicionals per protegir la vostra privadesa.

google-drive-sync-folder

Google Drive us permet crear enllaços per als fitxers o carpetes, que podeu compartir mitjançant correu electrònic o altres serveis de missatgeria. Igual que Egnyte, podeu definir diferents nivells de permís (com ara “es pot editar” o “es pot fer comentaris”), però són un abast una mica més limitat. A diferència d’Egnyte, no hi ha cap opció per protegir les enllaços amb contrasenya ni establir dates de caducitat. 

El que diferencia Google Drive (i la converteix en la nostra elecció número dos) és la seva integració ferma amb Google Docs, que és un fort competidor per Office, amb eines i funcions similars. També facilita el treball de documents juntament amb els companys, amb múltiples usuaris capaços d’afegir comentaris, canvis i suggeriments en temps real.

Privadesa de Google Drive

Google Drive utilitza xifratge AES de 128 bits per a fitxers en moviment, però xifrat AES de 256 bits per a fitxers en repòs. Curiosament, els termes i les condicions donen a Google el dret d’explorar els vostres fitxers al núvol per trobar contingut il·legal. També els permet reunir informació sobre vosaltres amb finalitats de màrqueting. 

Això és problemàtic per als usuaris individuals, però també per a empreses que es prenen seriosament la confidencialitat. Doneu una ullada a la nostra revisió de Boxcryptor si cerqueu opcions de xifratge per impedir que Google us inclogui als fitxers i als correus electrònics..

Google Drive utilitza la xarxa de servidors global de Google, de manera que les transferències de fitxers solen ser ràpides als servidors locals. Podeu configurar una unitat de xarxa de núvol a l’escriptori amb una sincronització selectiva per impedir que els fitxers del núvol omplin el vostre disc dur. No hi ha cap suport Linux per a aquesta funció. 

Google Drive és molt assequible si escolliu l’opció correcta. Els usuaris empresarials amb Google Suite obtenen un espai d’emmagatzematge il·limitat de Google Drive per només 12 dòlars per usuari al mes, tot i que això està limitat a 1 TB per persona si teniu cinc usuaris o menys.

3. Tresorit

El nom de Tresorit prové de la paraula alemanya que significa volta o habitació forta. És un nom tan adequat per a un proveïdor d’emmagatzematge de núvol centrat en la seguretat com podríeu obtenir. Com hem comentat en la nostra revisió de Tresorit, la seguretat és un dels seus punts forts. Tot i que la seguretat i la privacitat són a l’avantguarda, també maneja l’intercanvi de fitxers.

tresorit-compartir-carpeta

Com Google Drive, Tresorit us permet compartir fitxers o carpetes mitjançant un enllaç que podeu compartir per correu electrònic i altres plataformes. Si voleu compartir un “tresor” (una carpeta privada i segura), només podeu compartir-la amb altres usuaris de Tresorit. Una pàgina general us permet fer un seguiment dels enllaços que heu enviat i dels permisos de fitxers i de carpetes en general. 

Un dels grans punts de venda de Tresorit és el seu xifrat de coneixement zero i és un proveïdor que prèviament hem recomanat com un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero. Això vol dir que Tresorit no té accés a les claus necessàries per desxifrar les dades, deixant-lo en control.

Per a les empreses, això ofereix el màxim control sobre els fitxers més delicats. Tanmateix, si oblideu la vostra contrasenya, perdreu l’accés als vostres fitxers de sempre. Si això us preocupa, emmagatzeneu la vostra contrasenya amb un dels millors gestors de contrasenyes per a petites empreses per mantenir les vostres credencials segures.

Tresorit Security 

A més del xifrat de coneixement zero, Tresorit utilitza TLS per protegir les vostres dades dels atacs de mà al mig quan us connecteu als servidors de Tresorit. També inclou autenticació de dos factors per ajudar a mantenir el vostre compte segur. També hem valorat Tresorit pel seu suport Linux, cosa que ens permet accedir al nostre millor emmagatzematge en núvol de la llista prèvia de Linux.

  Millor emmagatzematge al núvol per a equips 2023: Treball en grup de manera senzilla

Tanmateix, la seguretat de Tresorit arriba. Les petites empreses poden fer un pla de Tresorit amb 1 TB d’emmagatzematge per 20 dòlars al mes per usuari (amb un màxim de nou usuaris). El preu reduït pot fer que el pla de negoci complet sigui més barat, amb suport per a 10 usuaris o més a 12 dòlars per usuari al mes, de nou amb 1 TB d’emmagatzematge.

4. OneDrive for Business

L’entrada de Microsoft al món de l’emmagatzematge en núvol beneficia de la seva potent integració amb els altres productes, principalment Office. Com veureu a la nostra anterior revisió OneDrive, hi ha més que simplement integració d’Office.

onedrive-web-share-carpeta

Com els principals proveïdors, OneDrive for Business admet enllaços de fitxers compartibles. Aquests ofereixen algunes opcions més que Google Drive, però, amb contrasenyes i dates de caducitat dels enllaços. Un menú “compartit” us permet fer un seguiment dels fitxers que heu compartit anteriorment, així com dels fitxers que us han compartit altres persones.

La integració amb Microsoft Office està integrada, tot i que està limitada a les aplicacions web en línia en els plans més barats de OneDrive. Si teniu previst utilitzar la col·laboració de documents, OneDrive for Business permet a diversos usuaris editar fitxers i veure canvis en temps real.

OneDrive per a plans i suports empresarials

Si feu servir Windows, veureu OneDrive a Windows 10 directament com a carpeta d’emmagatzematge (sempre que us hàgiu registrat per utilitzar-lo). OneDrive també inclou suport per a aplicacions mòbils per a Android i iOS, així com suport per a macOS, però no hi ha client Linux disponible.

Si compreu OneDrive for Business, podeu adquirir alguns plans. Alguns només ofereixen emmagatzematge OneDrive, mentre que d’altres inclouen l’accés a la suite completa d’Office. El Pla 1 ofereix 1 TB d’emmagatzematge i suport per a Office Online per 5 dòlars per usuari al mes. El Pla 2 és similar, tot i que ofereix un magatzem il·limitat per 10 dòlars per usuari al mes.

Office 365 Business Premium inclou suport per a la suite d’escriptori Office, amb un emmagatzematge il·limitat per $ 12,50 per usuari al mes.

5. Dropbox per a negocis

Dropbox és un proveïdor d’emmagatzematge en núvol familiar per a usuaris individuals. No obstant això, tal com explica la nostra revisió Dropbox for Business, la versió empresarial inclou algunes funcions addicionals útils per a diversos usuaris.

egnyte-vs-dropbox-dropbox-business-sharing-file

La integració amb Office Online el converteix en un bon competidor a OneDrive for Business, permetent col·laborar en documents amb altres usuaris, amb la possibilitat de fer canvis, així com afegir notes i comentaris. També s’integra amb una varietat d’altres aplicacions de productivitat, que permeten compartir fitxers directament a Slack, convertint-lo en un dels millors emmagatzematges en núvol per a opcions Slack.

Com altres serveis principals al núvol, podeu compartir enllaços de fitxers amb opcions de protecció de contrasenya i caducitat. També podeu limitar les descàrregues de fitxers, el que us permet compartir fitxers per a la seva visualització, però sense la possibilitat d’exportar-los en qualsevol altre lloc.

Dropbox per al xifrat empresarial

Dropbox for Business utilitza la còpia de fitxers a nivell de bloc de manera que, quan actualitzeu un fitxer, només es penjaran els canvis al fitxer. D’aquesta manera s’accelera el procés de càrrega de fitxers, facilitant la col·laboració de diversos usuaris en fitxers de projectes més grans.

Dropbox for Business és de 12,50 dòlars per usuari al mes per 5 TB d’emmagatzematge, o 20 dòlars per emmagatzematge il·limitat al pla Avançat. Els plans d’emmagatzematge il·limitats són prou rars, cosa que fa que Dropbox for Business sigui un dels millors proveïdors d’emmagatzematge en línia il·limitats disponibles.

6. Sync.com

Sync.com és un dels nostres proveïdors d’emmagatzematge preferits, que ofereix velocitat, seguretat i facilitat d’ús a un preu assequible. És també el servei d’emmagatzematge en núvol més segur. Es col·loca regularment a la part superior de la nostra llista per a usuaris individuals i, tot i així, pot oferir alguna cosa per a usuaris empresarials, tal com explica la nostra revisió de Sync.com.

sync.com-sync-web-app

Els usuaris comercials tenen opcions addicionals per compartir fitxers, en comparació amb els usuaris típics de Sync.com, que ofereixen dates de caducitat compartides, límits de baixada i protecció de contrasenya. També hi ha permisos d’usuari addicionals, amb la possibilitat que altres usuaris puguin convidar fitxers o veure altres usuaris compartits. 

  Millors eines de gestió de projectes Kanban per al 2023

Sync.com implementa el xifrat de coneixement zero, que, com ja us hem explicat anteriorment, us permet controlar les vostres claus de xifratge. Com a una de les millors opcions d’emmagatzematge de núvols del Canadà, es beneficia d’encaixar-se en les fortes lleis de privadesa canadenques.

Sync.com no permet l’accés de tercers al servei, que és un inconvenient o un avantatge, segons el vostre punt de vista. No és possible integrar-se amb Office, Google Docs o altres plataformes, de manera que la col·laboració és bastant dura. És per això que aquest proveïdor tan alt com a fantàstic es troba fins a la nostra llista per a l’emmagatzematge de diversos usuaris.

Plans de preus de Sync.com

Com a un dels millors emmagatzematges en núvol per a la versió, no se us sorprèn que descobriu que els plans empresarials de Sync.com permeten una versió il·limitada. Això vol dir que, si voleu tornar a una versió anterior dels fitxers, podreu – no importa la distància que vulgueu. Això només està disponible en plans de pagament, ja que s’aplica un límit de 30 dies per a comptes gratuïts.

Sync.com ofereix tres plans anuals dirigits al mercat empresarial. El nivell més baix, amb només 5 dòlars per usuari al mes, inclou 1 TB d’emmagatzematge per a cada usuari. Mentrestant, 4 TB d’emmagatzematge per a cada usuari costa 8 dòlars mensuals per usuari, o bé, una quantitat de 10 TB molt més gran per usuari està disponible a 15 dòlars cada mes.

7. pCloud

Pot ser una mica injust col·locar pCloud al final d’un enllaç d’emmagatzematge al núvol. Tal com explica la nostra revisió pCloud, ofereix una seguretat forta i potents funcions multimèdia a un preu decent. Tanmateix, com Sync.com, no és la millor opció per a la col·laboració.

Opcions pcloud-web-compartir-carpeta

Sense integració d’Office o Google Docs, pCloud no facilita els equips que volen treballar en els mateixos fitxers. Tanmateix, el fet de compartir fitxers és fàcil, amb un sistema similar al de Google Drive. Només cal prémer “compartir” per crear un enllaç que puguis compartir amb altres, ja sigui per visualitzar o editar els teus fitxers. pCloud també us permet protegir amb contrasenya els vostres fitxers i establir dates de caducitat per als vostres enllaços.

seguretat i preus de pCloud

La seguretat és força forta amb pCloud, que utilitza el protocol TLS per protegir les vostres dades en trànsit durant el procés de càrrega. La versió estàndard de pCloud requereix que pagueu una quota addicional per pCloud Crypto, que afegeix xiframent de coneixement zero, però els plans de negoci ho inclouen de forma gratuïta.

La versió estàndard de pCloud costa 7,99 dòlars mensuals per 2 TB d’emmagatzematge, però haurà de pagar 3,99 dòlars addicionals al mes per xifrar el coneixement zero. Malauradament, no hi ha plans estàndards per als negocis de pCloud, i haureu de contactar amb l’equip de vendes de pCloud per obtenir un pressupost personalitzat. Tanmateix, hi ha una prova gratuïta de 30 dies. 

Com varem escollir els nostres proveïdors

Seguim el mateix enfocament amb cadascuna de les revisions d’emmagatzematge en núvol. Comparem i classifiquem cada proveïdor en termes de funcions, atenent a la seguretat general, preus, capacitat d’emmagatzematge i, en aquest cas, col·laboració. 

És per això que hem col·locat Sync.com i pCloud a la part inferior. Ambdues són excel·lents solucions d’emmagatzematge en núvol complet, però quan es tracta de col·laboració, altres proveïdors com Egnyte només proporcionen més coses per als usuaris empresarials..

Pensaments finals

Hem revisat set dels millors emmagatzematges en núvol de diversos usuaris. La majoria d’aquests proveïdors ofereixen proves gratuïtes, per la qual cosa no tingueu por de provar el servei abans de comprar-lo, si no esteu segurs del que us convé..

Dit això, no es pot equivocar amb Egnyte. Ofereix una integració perfecta amb Office Online, la qual cosa permet a diversos usuaris col·laborar en documents. Amb funcions similars, Google Drive i OneDrive també van tenir una alta classificació, tot i que Tresorit va ser el servei més ben situat per incloure el xifrat de coneixement zero..

Productes excel·lents com Sync.com i pCloud es van apreciar per la seva falta d’eines col·laboratives, però encara podrien funcionar per a un emmagatzematge senzill, gràcies a una bona seguretat i preus. 

Egnyte és el servei per a vosaltres, o teniu les vostres recomanacions? Deixa un comentari a continuació amb els teus pensaments i opinions. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me