Avast vs AVG: Kamp om den bedste gratis antivirus i 2023

Det er vigtigt at investere i en antivirus af høj kvalitet, hvis du planlægger at bruge dine enheder på internettet i 2023 og fremover. Avast og AVG er to af de største muligheder på antivirusmarkedet, og denne software er installeret på millioner af pc’er og mobile enheder over hele verden. 

Vi har talt meget om begge antivirus i vores roundup af den bedste gratis antivirus-software. Begge produkter ejes og drives af det samme firma, hvor Avast opkøbte det tidligere uafhængige AVG tilbage i 2016. 

For at se, hvordan disse antivirus-søskende fungerer, vil vi sætte dem på prøve i denne sammenligning mellem Avast og AVG. Hvis du vil se på hver antivirus separat, kan du gennemgå vores Avast Pro-gennemgang og AVG Antivirus-gennemgang, før du begynder at læse.

Opsætning af en kamp: Avast vs. AVG

Regelmæssige Cloudwards.net-læsere kender formatet, men hvis du er ny, er det sådan, hvordan vi nærmer os vores sammenligningsanmeldelser. Vores sammenligninger er opdelt i fem runder, der dækker funktioner, priser, brugervenlighed, antivirusbeskyttelse og kundeservice.

Vi tildeler et point til vinderen fra hver enkelt runde, hvor vi forklarer, hvorfor vi valgte denne antivirus efter hver runde er afsluttet. Den første antivirus, der når tre point eller mere, vil være vinderen. Vi vil også lede dig gennem vores beslutningstagning i vores endelige konklusion.

Vi bruger en blanding af vores egen test og rapporter fra uafhængige sikkerhedslaboratorier til at guide vores beslutningstagning. Hvis du vil være uenig, eller hvis du har dine egne tanker at dele, bedes du give os en kommentar i slutningen af ​​denne anmeldelse.

1

Funktioner

Overfor de trusler, som den stadigt voksende cyberkriminalitetsindustri bringer til bordet, er det simpelthen umuligt for sikkerhedsfirmaer at undgå at tilføje nye funktioner til at gøre premium antivirus-software værd at betale for. 

Med det i tankerne, og for at sparke tingene op, vil vi gennemgå de funktioner, Avast og AVG tilbyder kunderne.

Avast

Avast er funktionsfyldt, både på sin gratis plan, men også for premiumkunder. Det er vores anbefalede mulighed for Android-brugere, som vi tidligere har foreslået i vores bedste antivirus til Android-artikel.

Avast-funktioner

Avast er centreret omkring sin antivirusbeskyttelse med endda sin gratis plan, der blokerer trusler som ransomware. For at tilføje din samlede netværkssikkerhed tilbyder Avast imidlertid et netværksscanningsværktøj til at søge efter sårbarheder og anbefale løsninger.

Avast Premium-kunder får DNS-webbeskyttelse for at blokere phishing, samt et Sandbox-værktøj, der giver dig mulighed for at prøve ny (og potentielt farlig) software og teste ukendte filer for infektion.

Dette isolerede testmiljø forhindrer generelt potentiel malware i at interagere med dine pc-filer og dit system, mens Avast håndterer alle inficerede filer, det registrerer for dig. Avast-kunder kan også drage fordel af Avast Secure Browser, en brugerdefineret Avast-browser med ekstra privatlivs- og sikkerhedsfunktioner.

Premium-abonnenter modtager yderligere beskyttelse af privatlivets fred med et sikkerhedsværktøj, der begrænser adgangen til dit webcam for at forhindre potentielle hackere i at se eller registrere feeden. Avast tilbyder også kryptering til dine filer for at forhindre ransomware-kryptering, samt et værktøj til sikker sletning af visse filer.

VPN-beskyttelse er inkluderet i den dyreste Avast Ultimate-plan takket være Avast SecureLine VPN, som vores Avast SecureLine VPN-gennemgang fortæller mere detaljeret. Det er ikke en topniveau VPN, men det gør det, hvis du har brug for adgang til internettet, mens du er på et usikkert netværk.

Avast Ultimate-abonnenter får også brug af Avast-adgangskoder. Denne adgangskodemanager er fint til grundlæggende brug, men det er ikke en 1Password-udskiftning (se vores 1Password-anmeldelse).

AVG

Ligesom Avast er AVG en af ​​de bedste gratis antivirus, der i øjeblikket findes, med millioner af brugere, der bruger det på pc’er og Mac’er over hele kloden, men det tilbyder et godt udvalg af funktioner til “premium” kunder.

AVG-funktioner

AVG leveres med grundlæggende antivirusbeskyttelse som standard med den sædvanlige beskyttelse mod malware blandet med nogle usædvanlige funktioner, såsom scanning af vedhæftet e-mail. Der er også en AVG-mærket browser, som du kan installere under installationsprocessen.

AVG Secure Browser (som browseren kaldes) er nøjagtigt det samme som Avast Secure Browser takket være AVG-Avast-bindingen. Den bruger den samme base som Google Chrome, så meget af brugergrænsefladen vil være ens, men med beskyttelse af personlige oplysninger, annonceblokering og en adgangskodemanager indbygget.

Hvis du abonnerer på en premium AVG-plan, får du beskyttelse for dit webcam for at stoppe snoopers, yderligere ransomware-beskyttelse, en fil-shredder til at slette følsomme filer og en fired-up-firewall til systemet. Der er også phishing-beskyttelse takket være ekstra DNS-sikkerhed.

  Bedste VPN for Brasilien i 2023: Surveillance Samba

Med AVG Ultimate-abonnementet i øverste niveau får du adgang til nogle ekstra produkter, såsom AVG TuneUp. Dette svarer til Avasts abonnementsmodel, hvor forskellige produkter kombineres for at fremstille en enkelt sikkerheds suite.

AVG TuneUp ligner Avira System Speedup Pro og Software Updater Pro, med værktøjer til at fjerne midlertidige filer, forbedre systemindstillinger og automatisk opdatere usikker software (se vores Avira-gennemgang). 

AVG inkluderer ikke TuneUp med sine planer, men du kan også tage et ekstra AVG Secure VPN-abonnement. I lighed med Secure Browser er Secure VPN Avasts SecureLine VPN, men omdirigeret til AVG-kunder. 

Det er et okay produkt at få adgang til Netflix på farten, men du ville være bedre stillet med en anden udbyder fra vores bedste VPN til Netflix-kortliste, f.eks. NordVPN (se vores NordVPN-gennemgang).

Rundtanker

Funktionsopstillingen fra både Avast og AVG er temmelig ens. Nogle funktioner, som Secure Browser, deles, men Avast tilbyder dog et par ekstra funktioner til premiumkunder som Avast Sandbox, hvilket gør det til vinderen af ​​denne første runde.

Round: Funktioner Point for Avast Pro

Avast Pro-logo
AVG AntiVirus-logo

2

Pris

De fleste premium antivirusprodukter kræver et årligt gebyr på forhånd. Hvis du låser dig ind i et antivirusprodukt i et år eller længere, vil du sikre dig, at det er værd at prisen er. Lad os se på, hvordan Avast og AVG er prissat, så vi kan bedømme deres overkommelige pris og værdi for pengene.

Avast

Avast har i øjeblikket tre produktplaner, med Avast Free som en plan i sig selv. Avast Free leveres med Avast-beskyttelse som standard såvel som et par overraskende ekstramateriale, såsom en grundlæggende adgangskodemanager og en netværksscanner.

Avast Premium Security er den første “premium” -plan fra Avast, selvom det teknisk set er en plan, der er opdelt i to halvdele. Premium-sikkerhed-enhed giver antivirusbeskyttelse til en Windows-pc til $ 69,99 pr. År sammen med Avast-antivirusbeskyttelse, e-mail og phishing-beskyttelse, Sandbox-testværktøjet og filkryptering mod malware.

Avast Premium Security Multi-Device er påkrævet, hvis du vil beskytte mere end en enhed. Det inkluderer de samme funktioner som Single-Device, men udvider dem til 10 enheder, inklusive support til Android og Mac, til $ 89,99 pr. År.

Øverst på produktlisten er Avast Ultimate. Det er $ 99,99 pr. År, med Avast SecureLine VPN og Avast-adgangskoder inkluderet. Mærkeligt nok understøtter den dog kun en Windows-pc, som er et skridt bagud i forhold til Premium Security Multi-Device.

For de fleste kunder er Avast Premium Multi-Device den bedste plan, medmindre du er desperat efter at bruge Avasts ekstra VPN og password manager.

AVG

AVGs prisplan ligner Avasts, med tre planer for kunder, herunder AVG Free for ikke-betalende brugere. Der er også et separat AVG-antivirusprodukt til Mac-brugere, der tilbydes gratis med færre funktioner. De fleste AVG-produkter er centreret omkring Windows-beskyttelse.

I modsætning til Avast, der kun tilbyder ubegrænset enhedsdækning på en enkelt plan, bedst AVG sit moderselskab ved at tilbyde dækning for ubegrænset udstyr på tværs af alle sine planer.

Til 79,99 dollar om året er AVGs første premiumprodukt, AVG Internet Security, ikke billigt. Det leveres med antivirusbeskyttelse, webcam-blokering, spam-beskyttelse, mobil beskyttelse til Android-enheder, en netværks firewall og brugerdefineret filkryptering for at blokere ransomware-angreb.

Det dyreste produkt i AVG-opstillingen er AVG Ultimate, som koster $ 20 ekstra end AVG Internet Security. Teknisk er det dog to produkter i ét, hvor AVG Internet Security-funktioner kombineres med AVG TuneUp, det $ 50-systemoptimeringsværktøj til at fjerne junk-filer og opdatere din forældede software.

Et par AVG-produkter kræver et separat abonnement, såsom AVG Secure VPN. Med dette i tankerne, giv AVG Secure VPN en glip og kig gennem vores VPN-anmeldelser for et alternativ. Men som vi har nævnt, vil du være hårdt presset for at finde et bedre alternativ end NordVPN eller ExpressVPN.

Runde to tanker

Med en gratis og to premium-planer (og et ekstra gratis produkt til Mac-brugere) er AVGs prisstruktur temmelig enkel med et generøst tilbud af ubegrænset enhedsdækning for at gøre aftalen sødere..

I modsætning hertil er Avasts prisplaner lidt forvirrende. Med to planer med lignende navne, og den dyreste plan, der dækker færre enheder end planen umiddelbart før den, har Avast virkelig brug for at se på sit datterselskab for ideer til, hvordan man strukturerer sine egne produkter. Med dette i tankerne, selv om priserne stort set er ens, er AVG vinderen her for klarhed.

Runde: Prispoint for AVG AntiVirus

Avast Pro-logo
AVG AntiVirus-logo

3

Brugervenlighed

Vi har tre vindende faktorer, når vi gennemgår en antivirus for brugervenlighed: dens enkelhed og hastighed, samt hvor let det er for de fleste brugere at installere og bruge. Vi bruger disse faktorer for at se nærmere på, hvordan brugervenlig AVG og Avast er.

  Den bedste gratis antivirus-software 2023

Avast

Avast har et nybegyndervenligt installationsprogram, der sætter guldstandarden for antivirusinstallationer. Det kræver lidt input, medmindre du vil tilpasse installationsprogrammet, før det begynder.

Når Avast er installeret, kører det gennem et par ting, såsom en hurtig antivirusscanning og en check for forældet software. Den opdaterer al gammel software, den finder, med din godkendelse.

Avast-klient

Når Avasts klient er installeret, er det en fornøjelse at bruge. Det er nemt at navigere med et mørkt farveskema, der trækker dit fokus til de vigtigste anvisninger og ikoner. Mindre afgørende funktioner er skjult i menuen til venstre.

Avast svækker dig ikke i hundreder af kategorier, men tilbyder kun fire. For eksempel viser “beskyttelse” dine antivirusindstillinger og netværksbeskyttelse sammen med Sandbox-tilstand. Avast indeholder en nyttig beskrivelse, der forklarer formålet med hver funktion ved siden af.

Tilpasning af Avast er enkel; bare få adgang til Avast’s indstillinger gennem menuen, tilgængelig øverst til højre på klienten.

Vi har tidligere nævnt, hvordan vi ikke kan lide Avasts forsøg på at “sælge” produkter gennem sin egen klient. Dette er desværre ikke ændret, da produkter, der ikke er inkluderet i billigere Avast-produktabonnementer, forbliver i klienten. Ved at klikke på disse kommer du til en kasseside for et dyrere abonnement.

Dette kan vise sig at være forvirrende, især for nye kunder. Hvis du planlægger at bruge Avast, skal du passe på dette efter installationen af ​​klienten.

AVG

Med en ultimativt lille 1MB-installationsfil er AVG en af ​​de hurtigste antivirus at installere. Den slår endda Webroot SecureAnywhere’s 5MB-installationsfil og matcher installationstiden på to minutter (se vores tidligere Webroot SecureAnywhere-gennemgang).

AVG-Installer

Ligesom Avast tilbyder AVG to installationsmuligheder, med en hurtig installation til at bruge standard AVG-indstillingerne eller en tilpasset installationsmetode, hvor du kan vælge hvilke funktioner, du vil aktivere, før installationen påbegyndes.

Når den er installeret, har AVG en pæn klient, der er så enkel som muligt at bruge, med fem sektioner, der adskiller dine funktioner. Afsnittet “computer” giver dig adgang til din antivirusbeskyttelse, mens “betalinger” inkluderer din sikre browser og beskyttelse af personlige oplysninger.

AVG-klient

Hvis du vil starte en antivirus-scanning, tilbyder AVG seks forudindstillede muligheder, fra hurtige scanninger, mens din pc kører, til at starte scanninger efter tunge malware-infektioner. Du kan få adgang til disse ved at klikke på tandhjulsikonet ved siden af ​​knappen “scannecomputer” på hovedskærmen.

Sektioner i AVG er anbragt i en vandret menu med knapper på hovedklientskærmen. Du kan tilpasse disse fra indstillingsmenuen, som du kan få adgang til fra AVG-menuen øverst til højre på klienten. 

Tilpasningsniveauet i AVG er godt med nyttige beskrivelser, der forklarer komplekse funktioner. Du kan tilpasse alt fra AVG-klientens udseende til de individuelle indstillinger for hver funktion, herunder følsomheden for din AVG-antivirusbeskyttelse.

Runde tre tanker

Avast og AVG følger begge de bedste standarder i branchen, når det kommer til brugervenlighed. Begge klienter er lette at bruge og installere, og de tilbyder omfattende tilpasning, selvom vi ikke er tilhængere af Avast’s sælgende teknik til billigere planer. På trods af dette er der ingen klar vinder mellem de to, hvilket gør denne runde uafgjort.

Runde: Brugervenlighed Ingen klar vinder, point for begge

Avast Pro-logo
AVG AntiVirus-logo

4

Beskyttelse

Hvis du har skummet-læst de andre sektioner i denne sammenligningsanmeldelse, er det tid til at fokusere, da beskyttelse er det vigtigste element i enhver antivirus-software. Funktioner, priser og brugervenlighed er gode at overveje, men hvis beskyttelsen er papirkurven, er produktet papirkurven – periode.

Med det i tankerne vil vi bruge de uafhængige rapporter fra tre tilknyttede laboratorier til sikkerhedstest til at se på beskyttelsen Avast og AVG tilbyder til kunderne.

Avast

Under AV-testens juli-august 2023-test klarede Avast sig meget godt med en score på 6 ud af 6 til beskyttelse og 5,5 ud af 6 for ydelse. Især præstationsresultatet var lidt lavere end det registrerede branchegennemsnit.

Avast-AVTest-August2023

En acceptabel – skønt ikke perfekt – beskyttelsespoint blev registreret i AV-Comparatives ‘beskyttelsestest fra februar-maj 2023 med 746 ud af 752 testprøver blokeret af Avast under test. 

Denne samlede succesrate på 99,2 kunne kun matches af AVG under denne test, men det var tilstrækkeligt for laboratoriet at tildele Avast AV-Comparatives ‘”Advanced” -prisen for kvaliteten af ​​beskyttelsen. Det tildelte også Avast med den højeste niveau “Advanced +” -prisen for ydeevne, med en midterste tabelscore i AV-Comparatives ‘præstatstest i april 2023.

MRG Effitas fokuserede på Avasts beskyttelse på forretningsniveau under den seneste Q2 2023-beskyttelsestest, men desværre var denne score ekstremt dårlig, med mere end fire procent af de 398 prøver, der blev mistet.

Den dårlige score var nok til, at MRG Effitas erklærede, at Avast mislykkede testen fuldstændigt. Selvom forretningsbeskyttelse adskiller sig fra forbrugerbeskyttelse, er det ikke en score, der kan ignoreres. Uden for Avast er det kun McAfee, der mislykkedes MRG Effitas ‘test (se vores McAfee Total Protection-gennemgang).

  Online Privacy Guide: Sådan forbliver du sikker på Internettet i 2023

AVG

Ved at matche Avast, AV-tests seneste juli-august 2023 beskyttelsestest, så viste AVG score 6 ud af 6 til beskyttelse, med 99,5 procent beskyttelsesscore rapporteret i juli og 100 procent rapporteret i august. Til ydeevne modtog AVG en 5,5 ud af 6.

AVG-AVTest-August2023

Under AV-Comparatives ‘beskyttelsestest fra februar-maj 2023 stoppede AVG 746 malware-prøver ud af i alt 752 med seks fejl og en samlet succesrate på 99,2 procent. 

Igen matchede dette også Avast’s score for denne periode. Det er vigtigt at bemærke, at AVG og Avast deler teknologi, så denne matchende score er ikke overraskende.

I MRG Effitas ‘malware-test i andet kvartal i 2023 blev AVG slet ikke testet. Vi har allerede talt om Avasts score i det foregående afsnit, så vi springer over denne labrapport til AVG.

Runde fire tanker

Avast og AVG deler den samme antivirus-scanningsmotor, så lige scoringer fra begge udbydere burde ikke være et chok. Begge antiviruser gjorde det godt, selvom en dårlig score for Avasts forretningsbeskyttelse i MRG Effitas ‘test kunne være en anledning til bekymring. Med lige scoringer er imidlertid AVG og Avast lige vindere af denne runde – det er uafgjort.

Runde: Beskyttelse Ingen klar vinder, point for begge

Avast Pro-logo
AVG AntiVirus-logo

5

Support

Sidst, men ikke mindst, skal denne sidste runde dække de kundesupportmetoder, både Avast og AVG tilbyder til kunderne, samt kvaliteten af ​​den support, du sandsynligvis vil modtage.

Avast

Betalende Avast-kunder – inklusive dem, der bruger en gratis 30-dages premium-prøveversion – er de eneste, der kan modtage direkte support. 

Avast-site-support

Direkte supportmetoder inkluderer et billetsystem og en premium supportlinje, som er tilgængelig 24/7 for kunderne. Der er en vidensbase på webstedet med sektioner for individuelle Avast-produkter, der dækker grundlæggende problemer, såsom hvordan man installerer produktet.

Der er også et kundeforum med mere end en million indlæg. Forummet er adskilt med sprog og produkt, hvor du kan stille spørgsmål og modtage support fra Avast-medarbejdere og andre Avast-kunder. Du kan søge gennem indlægene for at se efter svar.

Hvis du har et problem, der ikke kan løses, kan du dog betale for Avast Total Care teknisk support.

Denne premium support inkluderer direkte, ekstern desktop support fra Avast agenter til at løse problemer og infektioner. Denne dyre mulighed kan koste dig enten $ 79 eller $ 119 per opkald, afhængigt af hvor kompliceret rettelsen er, eller en enorm $ 199 pr. År for ubegrænset hjælp.

AVG

AVG-supportmetoder er omfattende, med en live chat for kunder, et e-mail-billetsystem til mere detaljerede forespørgsler og tre døgnåbne telefonstøttelinjer med base i England, Australien og U.S.A..

AVG-site-support

En begrænset FAQ er tilgængelig online med spørgsmål adskilt af individuelle produkter sammen med supportguider til at hjælpe dig med at installere (eller fjerne) AVG-produkter eller ændre din plan. Du finder supportforum for kunder som en bedre ressource.

Forummet er sorteret efter de seneste indlæg, men du kan se gennem forskellige sektioner om forskellige emner og produkter. Hvis du har brug for yderligere support, kan du (som Avast) betale for det.

Omkostningerne på 199 dollars om året for AVG Total Care matcher Avast’s tilbud, og som Avast anbefaler vi, at de fleste brugere ikke engang overvejer det.

Fem runde tanker

Med 24/7 telefonsupport og live chat tilgængelig, er Avast og AVG teknisk support bestemt god for kunder, der har brug for ekstra hjælp. Den dyre pris for direkte teknisk support er lidt af et mærke mod virksomheden, men du er ikke forpligtet til at betale for det. I betragtning af det lige store støtteniveau fra både AVG og Avast, er det uafgjort her.

Runde: Support Ingen klar vinder, point for begge

Avast Pro-logo
AVG AntiVirus-logo

6

Afsluttende tanker

På mange måder er AVG og Avast næsten det samme produkt med omdirigerede funktioner og understøttelsesmetoder, der er tilgængelige for kunder af begge produkter. Det er derfor ikke overraskende at finde ud af, at denne sammenligning ender i en død varme.

Avast vinder på funktioner med et par ekstramateriale, såsom den inkluderede Sandbox, som AVG ikke tilbyder. Den har imidlertid en forvirrende prisstruktur sammenlignet med sin babybror, AVG. Alligevel er Avast vinderen af ​​denne Avast vs. AVG match-up. 

Vinder: Avast
Bitdefender er dog stadig den bedste antivirus-software på markedet i dag, som vores Bitdefender-gennemgang forklarer. Du kan også se på vores tidligere Bitdefender vs. Avast-sammenligningsanmeldelse for at se, hvordan Avast klarer sig imod det.

Uanset om du er fan af AVG eller Avast, så fortæl os om dine tanker om begge produkter i kommentarerne herunder. For yderligere produktanmeldelser og sammenligninger, kig gennem vores andre antivirusartikler. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me