Bedste fortrolighedsudvidelser til Chrome i 2020

Online-privatliv er et emne, der får stadig stigende opmærksomhed, da gigantiske tech-selskaber og nationale regeringer verden over samler og gemmer flere og flere data om deres forbrugere og borgere (læs vores Cloud-kolonne for mere information). 

For at hjælpe med at beskytte dig mod alt dette har vi sammensat en liste over de bedste privacy extensions til Chrome, der hjælper med at beskytte dine online aktiviteter mod nysgerrige øjne.

Ikke kun disse Google privatlivsudvidelser holder dig sikker mod at snuppe, de kan også markant forbedre din browsingoplevelse ved at fjerne påtrængende annoncer og beskytte dig mod malware og phishing, samt hjælpe dig med at administrere dine forskellige brugerkonti og adgangskoder.

Alle udvidelserne nedenfor trækkes direkte fra Chrome webshop, så du skulle ikke have problemer med at installere dem. Selvom browseren generelt har nogle beskyttelse af personlige oplysninger, bør disse Chrome-udvidelsesudvidelser holde dig sikker.

Hvad er de bedste Chrome-udvidelser til beskyttelse af personlige oplysninger?

 1. Ghostery
 2. Privatbrevdrev
 3. LastPass
 4. Telegram
 5. Hotspot Shield
 6. uBlock Oprindelse
 7. DuckDuckGo Privacy Essentials
 8. HTTPS overalt
 9. Unshorten.link
 10. Google Password Checkup
 11. Klik&Ren
 12. ScriptSafe
 13. Panik-knap

Privatlivsudvidelser i Chrome udfører en lang række opgaver og har ofte betydelig overlapning med dem, der er fokuseret på sikkerhed, som vi dækkede i vores artikel om de bedste browsersikkerhedsudvidelser. Selvom denne liste giver en rangordning, betyder den varierende karakter af disse udvidelser, at det ikke er en streng sammenligning mellem æbler og æbler.

Selvom denne liste fokuserer på Google Chrome (læs vores Google Chrome-anmeldelse), er alle vores valg også kompatible med de forskellige Chromium-baserede browsere, såsom Modige (læse vores Modige anmeldelse), Opera (læs vores Opera anmeldelse) og Vivaldi (læs vores Vivaldi-anmeldelse). Hvis du er specielt fokuseret på privatliv, er Tor-projektets browser (læs vores Tor-anmeldelse) også noget, du skal overveje)

1. Ghostery

Ghostery er en af ​​de bedste gratis Google Chrome-udvidelser til privatlivets fred og med god grund. Ghosterys primære opgave er at blokere annoncer og forskellige trackere, der samler information om dig, når du surfer på Internettet. Du kan konfigurere Chrome-udvidelsen med fire forskellige niveauer af blokering, afhængigt af hvor streng du vil have det.

Ghostery-Block-muligheder

Selvom Ghostery leverer al dens kernefunktionalitet gratis, kan du også abonnere på Pro-planen for $ 2 pr. Måned. Dette giver dig adgang til prioriteret support, interface-temaer og detaljerede statistikker. Når det er sagt, tilbyder den betalte plan ingen yderligere beskyttelse.

Ghostery-Planer

Ghostery har også en “forbedret anti-tracking” -funktion, som er en separat algoritme, der identificerer trackere, der ikke kan blokeres, og fortsætter med at fjerne enhver personlig eller identificerbar information. Der er også “forbedret annonceblokering”, som fungerer meget som en standard annonceblokerer ved at fjerne visuelle annoncer fra websteder, du besøger.

Endelig optimerer indstillingen “smart blocking” din browseroplevelse ved at lade bestemte trackere, der kræves for at websteder fungerer, og det er kendt for at være sikre. 

Ghostery-Privacy

En dejlig lille bonus ved at bruge Ghostery er “belønninger” -programmet. Dette er en algoritme, der giver dig tilbud og rabatter på produkter og tjenester, som du måske er interesseret i. På overfladen lyder dette grimsete, men det hele foregår lokalt på din maskine, og ingen af ​​de data, der bruges til ” låse op ”tilbudene sendes nogensinde tilbage til Ghosterys servere.

Ghostery-Simple-View

Forlængelsesikonet i værktøjslinjen giver både en enkel visning og en detaljeret visning. Disse giver dig adgang til de ovennævnte indstillinger, samt hvilke trackere og anmodninger der i øjeblikket blokeres på det websted, du besøger.

Ghostery-Detaljeret-View

2. Privatbrevdrev

Ligesom Ghostery, specialiserer Privacy Badger sig i at blokere for alle slags trackere, der overvåger din browseaktivitet eller indsamler dine personlige oplysninger. Mens de fleste anti-tracking-software gør dette ved at konsultere filterlister – hvilket betyder lister over kendte trackere – har Privacy Badger en anden tilgang.

PrivacyBadger

Når du først begynder at bruge Privacy Badger, gør det ikke meget. Dette skyldes, at udvidelsen lærer af din browsing, og når den først finder den samme tracker på tre forskellige websteder, begynder den at blokere den. 

  Bedste VPN for Israel 2020: Kosher Providers for Det Hellige Land

Dette har fordelen ved ikke at stole på, at filterlister bliver opdateret, og det resulterer også i lavere ressourceforbrug, fordi udvidelsen ikke behøver at gøre så meget krydshenvisning.

PrivacyBadger-indstillinger

Desuden kan du indstille Privacy Badger til at forhindre WebRTC i at lække din IP-adresse såvel som at den fortæller dig, når du er på et websted, der ikke ser ud til at spore dig overhovedet, hvilket er godt at vide. I kampen mellem Privacy Badger vs. Ghostery vinder Ghostery, men Privacy Badger er stadig en god mulighed. 

Derudover er Privacy Badger udviklet og vedligeholdt af Electronic Frontier Foundation, så du er i gode hænder.

3. LastPass

En dedikeret adgangskodeadministrator er absolut vigtig, hvis du vil forbedre din browserværelse såvel som din online sikkerhed og privatliv. 

Selvom Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse) var vores valg for den bedste adgangskodehåndterer, er den meget afhængig af sin desktop-applikation, hvorimod LastPass fungerer fuldstændigt i din browser, hvilket gør det til det bedre valg, hvis du bare ser på browserudvidelser.

LastPass

Desuden har LastPass den bedste gratis plan for enhver adgangskodemanager, vi har testet, og indeholder også nogle ekstra funktioner, der er mere rettet mod privatlivets fred. Hovedformålet med udvidelsen er at holde styr på dine brugerkonti og tilknyttede adgangskoder, men vi vil klassificere dette mere i kategorien “sikkerhed” i stedet for privatliv i sig selv.

Det, der er fantastisk til privatlivets fred, er, at du kan gemme autofyldindhold, såsom adresser, betalingskort og bankkonti. Dette giver dig mulighed for at omgå den standard autofyldfunktion, som Chrome selv tilbyder, som i betragtning af Googles omdømme næsten helt sikkert bruges til at indsamle personlige oplysninger om dig, såsom hvor du bor, hvilken slags bank du bruger og så videre.

LastPass-adresse

Hvis du er interesseret i en fuld gennemgang af LastPass-funktioner, herunder et mere dybtgående kig på, hvordan det fungerer med hensyn til lagring af dine adgangskoder, kan du gå videre til vores LastPass-gennemgang for at lære mere.

4. Telegram

De fleste større messaging-applikationer ejes af store virksomheder, der har få skrupler, når det kommer til indsamling af data om deres brugere. 

Det siger sig selv, at Facebook Messenger naturligvis ikke er privat, men selv applikationer som WhatsApp – som engang blev hyldet for sin ende-til-ende-kryptering og stor holdning til brugernes privatliv – er svære at stole på i disse dage, da de er blevet snublet op af virksomheder som Facebook.

Telegram

Telegram er den perfekte løsning på dette problem. Alle meddelelser, der sendes i appen, er sikret med ende-til-ende-kryptering. 

Selvom dette stadig også er tilfældet for WhatsApp, er forskellen, at WhatsApp-applikationen siden overtagelsen af ​​Facebook kan kommunikere med andre Facebook-apps, såsom Messenger, som åbner døren for virksomheden til at samle alle de chats, der er gemt på din enhed når de vil.

Telegram-indstillinger

Telegram er på den anden side ordentligt beskyttet mod dette gennem sandboxing, hvilket betyder, at det ikke kan sende data frem og tilbage mellem sig selv og andre applikationer på din enhed. 

Derudover inkluderer Telegram alle de funktioner, du kunne forvente af en messaging-app, såsom gruppechats, underretninger og kontakter. Alt hvad du behøver for at konfigurere det er et telefonnummer (for at modtage bekræftelses-sms), og du er god til at gå.

5. Hotspot-skjold

Hotspot Shield er en gratis Chrome VPN, der skal holde dig sikker, når du gennemser. Selvom det ikke er perfekt – læse vores Hotspot Shield-gennemgang for at lære mere om det – det vil beskytte din IP-adresse mod alle websteder, der er interesseret i den. 

Et virtuelt privat netværk fungerer på samme måde som Tor-browseren, dog med langt færre afvisningspunkter. I stedet for at oprette forbindelse direkte til den webserver, du prøver at få adgang til, opretter en VPN først forbindelse til en fjernserver. På denne fjernserver udskiftes din IP-adresse, hvilket får dig til at gå inkognito online. 

Selvom Hotspot Shield tilbyder en gratis plan, er den begrænset til 500 MB pr. Dag. Der er dog en nedsat treårsplan til omkring $ 100, og den kommer med en 45-dages pengene-tilbage-garanti, at starte. 

6. uBlock-oprindelse

Da blokering af annoncer er en af ​​de mest effektive måder at beskytte dig selv mod malware, var uBlock Origin fremtrædende på vores liste over de bedste Google Chrome-sikkerhedsudvidelser. Derudover var det vores nummer to-valg for den bedste annonceblokerer og er den bedste annonceblokeringssoftware, der ikke har et prismærke.

  NordVPN vs TorGuard: To sikre VPN'er Duke It Out i 2020

uBlock-Main-panel

Med hensyn til privatlivets fred kommer uBlock Origin med flere fantastiske funktioner. Du kan få forudindstillingsanmodninger om udvidelsesblok, som forhindrer browseren i at oprette forbindelser til websteder, før du klikker på linket for at besøge dem. 

Der er også en mulighed for at blokere hyperlinkrevision, som i det væsentlige er en “telefonhjem” -funktion, der informerer browservirksomheden om, hvilke links du klikker på, og hvornår. uBlock kan også blokere lækage af IP-adresser gennem WebRTC-rammerne og til sidst deaktivere afsendelse af CSP-rapporter. 

CSP er et sikkerhedssystem, der beskytter dig mod ondsindet opførsel, såsom scripting på tværs af websteder og kodeindsprøjtning, hvilket er fantastisk, men det genererer også rapporter om denne aktivitet for udviklerne, hvilket er mindre godt. Deaktivering af CSP-rapporter fjerner ikke den beskyttelse, du får fra systemet, bare rapporterne bliver sendt tilbage til det ansvarlige firma.

uBlock-Privacy

Endelig, som enhver god annonceblokerer, stopper uBlock Origin et stort antal trackere, der indsamler oplysninger om dig personligt såvel som din browseraktivitet.

uBlock-Filter-Lister

7. DuckDuckGo Privacy Essentials

DuckDuckGo Privacy Essentials er endnu en anti-tracking udvidelse til Chrome. Udover at beskytte dig mod sporing, udvidelser udvidelsen også dine forbindelser til HTTPS når det er muligt og giver et resume af et websteds privatlivspraksis, når de er offentligt tilgængelige.

DuckDuckGo-Main-panel

Hvert websted, du besøger, får også en beskyttelse af personlige oplysninger baseret på, om det tilbyder HTTPS, hvor mange trackere der er til stede på webstedet, og om dets privatlivspraksis er kendt eller ej. 

Derefter genereres to separate kvaliteter, en der vedrører webstedet, før udvidelsen gør noget, og den anden afspejler, hvor meget DuckDuckGo forbedrede dit privatliv ved at blokere trackere.

DuckDuckGo-Privacy-Grade

Som standard blokerer DuckDuckGo Privacy Essentials også integrerede tweets, men dette kan slukkes i indstillingerne, hvor du også kan oprette en hvidliste over sider, som udvidelsen ignorerer helt.

DuckDuckGo-indstillinger

8. HTTPS overalt

Dette er et andet valg, der også findes på vores liste over de bedste sikkerhedsudvidelser. HTTPS forbedrer ikke kun din online sikkerhed ved at beskytte dig mod indsprøjtning af indhold, det giver også en betydelig grad af ekstra privatliv. 

Dette skyldes, at trafik, der håndteres via HTTPS (i modsætning til standard HTTP-protokollen), alle er krypteret, hvilket forhindrer nogen i at aflytte din trafik undervejs, eller mere præcist, det gør det, hvad de henter, ubrugelig, da de ikke kan dekrypter indholdet.

HttpsEverywhere

Efterhånden som årene går, omfavner flere og flere virksomheder HTTPS som standard, men der er stadig mange websteder, især mindre, der ikke har skiftet endnu.

Husk, at en masse andre udvidelser – såsom annonceblokkere, privatlivssuiter eller virtuelle private netværk – også tilbyder denne funktion, så hvis du allerede bruger noget som NordVPN (læs vores NordVPN-gennemgang) eller DuckDuckGo Privacy Essentials, så installerer HTTPS overalt bliver overflødig.

9. Unshorten.link

Forkortede links er en af ​​de mest almindelige måder for cyberkriminelle at lokke intetanende brugere til deres hjemmeside. Selvom forkortede links normalt er fine, er problemet, at du ikke kan fortælle det, før du klikker på det. 

Selv dem, der udviser forsigtighed, når de gennemser online, kan falde for en af ​​disse fælder og pludselig befinde sig på et domæne, der er fyldt med trackere eller, endnu værre, malware.

UnshortenLink

Unshorten.link er den perfekte udvidelse til at omgå dette problem. Hver gang du klikker på et forkortet link, omdirigeres du til en side, der lader dig vide, om det websted, du prøver at få adgang til, er sikkert eller ej, på hvilket tidspunkt du selv kan bestemme, om du vil fortsætte eller ej..

Selvom udvidelsen er gratis, er der også en Pro-version tilgængelig for $ 7 pr. År. Dette giver dig adgang til to yderligere funktioner og en detaljeret historie om, hvad du har filtreret.

UnshortenLink-indstillinger

Først giver Pro-versionen mulighed for at aktivere preview-skærmbilleder, der viser et snapshot af det websted, du prøver at besøge, inden du går ind i selve webstedet. Du får også adgang til passiv filtrering, der springer lige forbi filtersiden, hvis linket er bestemt til at være sikkert.

  Avast vs AVG: Kamp om den bedste gratis antivirus i 2020

10. Google Password Checkup

Password Checkup er en anden meget enkel udvidelse, der udfører en enkelt opgave: at beskytte dig mod datalækager. Selvom vi tøvede med at inkludere en udvidelse udviklet af Google (da du ville være hårdt presset for at finde et firma, der er mindre dedikeret til brugernes privatliv), forekommer adgangskodekontrol uskyldig nok.

PasswordCheckup

Hver gang du logger ind på et websted, kontrollerer udvidelsen det mod en liste over kendte dataovertrædelser, hvor brugernavne og / eller adgangskoder blev kompromitteret. Hvis det pågældende websted vises på listen, advarer udvidelsen dig og opfordrer dig til at ændre din adgangskode for at sikre, at din konto stadig er sikker.

11. Klik på&Ren

En enkel udvidelse, der gør nøjagtigt hvad den siger, Klik&Ren giver dig en hurtig og nem måde at rydde alle dine browserdata på. Grundlæggende giver udvidelsen dig en knap, der er mærket “sikkert luk browser”, der, afhængigt af dine indstillinger, lukker Chrome, tør din browserhistorik, tøm din cache, sletter indekserede databaser og mere.

ClickAndClean-indstillinger

Du kan endda konfigurere det til at rydde dine gemte adgangskoder, rydde din downloadhistorik og slette dine gemte formulardata. Alt dette tilføjer, at du i det væsentlige tørrer computeren ren for din browseaktivitet, hvilket sparer dig en betydelig mængde tid i sammenligning med at gøre alt dette manuelt. 

Hvis det er en smule overdreven at slette alle disse oplysninger på én gang, skal du klikke på&Rens indeholder også separate sletningsknapper til hver mulighed, så du kan vælge og vælge, afhængigt af dine nuværende behov.

ClickAndClean-MainPanel

12. ScriptSafe

Udover at blokere trackerne selv, er deaktivering af forskellige scripts, der kører på websider, den mest effektive måde at forhindre sporing og andre problemer i forbindelse med sikkerhed og privatliv, når du gennemser.

ScriptSafe-indstillinger

Ud over at være i stand til at blokere for alle mulige scripts inkluderer ScriptSafe en sikker browsing-tilstand, der blokerer websteder med malware, beskyttelse mod fingeraftryk, en “antisocial tilstand”, der striber sociale medieelementer fra websider og WebRTC-beskyttelse. 

Du kan også slå forfalskning til din tidszone, brugeragent og henviser til, som hjælper med at skjule din identitet på de websteder, du besøger eller for alle, der muligvis lytter til deres ende.

ScriptSafe-privacy-indstillinger

Det hovedpanel, der er tilgængeligt fra din værktøjslinje, giver dig et overblik over alt, der er blokeret på den aktuelle webside, samt muligheden for at tillade eller afvise individuelle scripts eller alt, der kører på det aktuelle domæne.

ScriptSafe-Main-panel

13. Panik-knap

Selvom de andre valg på denne liste er fokuseret på at beskytte dit privatliv mod nogen, der spionerer på dig næsten, er Panic Button i stedet rettet mod at beskytte dig mod fysisk spionage. Hvis du nogensinde har oplevet nogen, der kigger over din skulder og ser noget på din skærm, ville du hellere holde dig privat, så er Panic-knappen det, du har brug for.

PanicButton

Med hensyn til funktioner er det nøjagtigt, hvordan det lyder som. Udvidelsen giver en bogstavelig panik-knap, der, når den er trykket, skjuler alle dine i øjeblikket åbne vinduer og faner fra den, der ser dig. Du kan kortlægge dette til en tastaturgenvej samt indstille en “sikker side”, der åbnes i stedet for de faner, du vil holde skjult.

PanicButton-muligheder

Hvis du ønsker yderligere beskyttelse, kan du konfigurere en adgangskode til genåbning af de skjulte faner samt skjule panikknapikonet på din værktøjslinje, når det er aktiveret.

Afsluttende tanker

Med det er vi nået til slutningen af ​​vores liste over de bedste privacy extensions til Chrome-browseren. Da der er en masse overlapning i funktionalitet mellem plukene på denne liste (for eksempel mellem Ghostery Chrome-udvidelsen og Privacy Badger), ville installation af hver eneste af dem for at sige mildest. 

Vi anbefaler snarere, at du vælger et par af disse udvidelser, som ikke overlapper meget for at skabe en stærk balance mellem privatliv og ydeevne. Ved at kombinere nogle af vores valg her med dem fra vores liste over sikkerhedsudvidelser, har du de bedste sikkerheds- og privatlivsudvidelser til Chrome for at beskytte dig.

Hvad synes du om vores liste over de bedste Google Chrome-udvidelser til privatliv? Har vi udeladt et vigtigt stykke software, som du bruger til at holde din browsing sikker og privat, eller har du måske haft en dårlig oplevelse med et af vores valg? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me