Den bedste Antivirus-software 2020

Velkommen til Cloudwards.net ‘s guide til den bedste antivirussoftware. Vi vil lede dig gennem cremen fra den afgrøde, som vi har fundet gennem vores antivirusanmeldelser, samt informere dig om, hvad en antivirus gør for at beskytte dig og de forholdsregler, du kan tage uden for en normal scanning.

Vi sammenligner antivirusprogrammer over fem runder: funktioner, priser, brugervenlighed, beskyttelse og support. Tre programmer rangeres for hver, og i slutningen erklærer vi en samlet vinder.

Inden vi går ind i runderne, skal vi definere, hvad en antivirus er for 2020, gennemgå grundlæggende malware-typer, og hvordan man identificerer, om de er på din maskine, og vejer fordele og ulemper ved gratis antivirusprogrammer.

Mere om:

 • Mest sikker Antivirus-software 2020
 • Den bedste gratis antivirus-software til 2020
 • Den bedste antivirus til Android 2020

Definition af Antivirus i 2020

De fleste mennesker, der har brugt tid omkring en computer, kan give en grundlæggende definition af antivirus. Kort sagt beskytter den din computer mod vira. Selvom det stadig er sandt, beskrives antivirus, som vi kender dem i dag, bedre som antimalware.

Malware er en paraplybetegnelse for ondsindet software. Vira er på listen, men

 programmer er vokset gennem årene for at imødekomme et mere diversificeret sæt trusler, som ikke alle lever på dit skrivebord.

Mange antivirusprogrammer leveres nu som premium sikkerhedssuiter, herunder beskyttelse til flere maskiner, operativsystemer og mobile enheder. Forøgede sikkerhedsforanstaltninger som beskyttelse af identitetstyveri og filkryptering er også almindelige.

Panda Security interface

Antivirus er ikke så reaktive, som de plejede at være. De ser efter malware, før det kan inficere din maskine. En typisk måde, der opnås, er ved hjælp af adfærdsovervågning og maskinlæring.

De bedste antivirus kan identificere trusler, der ikke er kendt ved at lære opførsel af tidligere fundet malware og anvende den på ny software. Det gør dem i stand til at registrere og fjerne ny malware fra din maskine, selvom databasen med kendt malware ikke inkluderer den.

Denne læring udvides til din browser, hvor der er en skattekiste af malware, der bare venter på, at du henter den. Browsere er blevet bedre omkring indbygget sikkerhed, især Google Chrome, men en dedikeret antivirus kan feje ud angreb, som de måske ikke opdager.

Før vi går videre til vores liste, lad os definere den almindelige malware, du måtte støde på, og hvordan du finder ud af, om du allerede er blevet inficeret.

Malwaretyper og angreb

Virus-Malware

Der er mange former for malware, og vi kunne muligvis ikke dække hver her. Kyndige programmerere skriver ny malware til nye udnyttelser hver dag. Der er stadig brede arketyper, du skal være opmærksom på.

Adware

En af de mest almindelige typer malware, adware er bygget til at køre under radaren for dem, der ikke leder efter det. I de fleste tilfælde ændres din søgemaskine, flere annoncer vises på websteder, du besøger, og i nogle tilfælde vil der være annoncer på dit skrivebord.

Normalt får du adware som en samlet tilføjelse til gratis software. Mange brugere klikker igennem installationsprogrammer uden en ny tanke, og det er sådan det kryber ind. Sørg for, at du er opmærksom på installatører og fjern markeringen i alle felter, der beder om at installere yderligere software.

Den vanskelige ting er, at det ikke er ulovligt eller altid ondsindet. I mange tilfælde vælger brugeren en “sikker” browser, der er designet til at indbringe annonce dollars for den, der har skrevet softwaren. Selv hvis softwaren er vanskelig at fjerne, forsøger den ikke at stjæle noget fra dig. Den vigtigste ting for at beskytte dig selv mod denne type malware er at være opmærksom på installatører.

Bots og botnet

Bots er ondsindede. De er designet til at infiltrere din computer, så hackeren kan udføre handlinger på din maskine eksternt. Bots kan erstatte sig selv som orme og sprede sig til andre maskiner som vira.

Det er ikke som The Matrix, hvor en hacker trækker en kommandoprompt og sender dig en besked. Hvis din computer har en bot, er det sandsynligvis en del af et botnet, slavemaskiner, der oftest bruges til DDoS-angreb.

Alle bots i et botnet opfordrer værtsmaskinerne til at udføre en handling på en gang, normalt for at nedbryde en webserver og nedlægge et websted. Det, der er skræmmende ved botnet, er, at du muligvis er en del af dem uden nogen markant indikation, især hvis du har brugt en malafide-tjeneste som Hola VPN.

Keylogger

En selvforklarende, men grim, malware, keyloggers gemmer alle tastetryk, der er lavet på værtsmaskinen. De fleste antivirus kan registrere keyloggers, da de er en aktivt kørende proces, men der er andre måder at beskytte dig selv på.

Du kan bruge et skærmtastatur, når du indtaster følsomme data, men vi anbefaler, at du bruger en adgangskodemanager fra vores bedste listen over adgangskodeadministratorer. Ikke kun rører du ikke dit tastatur, men du sparer tid på at logge ind på websteder.

ransomware

Ransomware krypterer data på dine maskiner og holder dem som gidsler, indtil du betaler en løsepenge. Dine dokumenter, medier og mere vil blive forvrængt, indtil du kommer med kontanterne for at få dem tilbage.

I modsætning til anden malware, ved du, om det findes på din maskine. Angriberen giver dig besked med instruktioner til, hvordan du sender betaling og låser dine data. Normalt skal du betale med cryptocurrency, så angriberen kan forblive anonym.

Andet ransomware er mere kunstfærdigt. Scareware, for eksempel, udgør sig som en antivirus, der hævder, at det har opdaget utallige problemer på din maskine. Låseskærmevirus indlæser et falsk websted, som regel et hånligt regerings- eller kreditkortbureau, og kræver betaling, før du kan gå ind på din maskine.

Ligegyldigt hvilken form den kommer i, skal du ikke betale løsepenge. Personen gik allerede ud af deres måde at skrue op på din computer, så de sandsynligvis ikke vil give filerne tilbage. Den bedste måde at fjerne ransomware er at rulle tilbage til et systemgendannelsespunkt i Windows og køre en UEFI-scanning.

Du kan også omgå hele problemet og formatere din harddisk, men du skal have sikkerhedskopieret den til det. Se vores oversigt over den bedste cloud-lager og de bedste online backup-udbydere for at finde ud af, hvordan du bedst gør det.

rootkit

Et rodkit svarer til en bot, men i modsætning til botnet er mere interesseret i at inficere en enkelt maskine. Sættet med softwareværktøjer giver en uautoriseret brugeradgang til fjernmaskinen, hvilket gør dem i stand til at udføre filer og ændre systemkonfigurationer.

Da rootkits er så dybt siddende, er de vanskelige at opdage og fjerne. Det tager dog tid at få dette niveau af adgang, så de fleste antivirus bør registrere og fjerne rootkits, når de får brugerrettigheder.

I tilfælde af at du allerede har en rootkit, og den ikke kan fjernes ved hjælp af en desktop-scanning, er den bedste mulighed at køre en UEFI-scanning for at slukke den ud, før dit operativsystem indlæses.

Spyware

Spyware er vanskelig, fordi det ikke er ulovligt eller ondsindet. Det er software designet til at spionere på dig, indsamle data om dine browservalg, købsbeslutninger og mere. I de fleste tilfælde er det en måde at sælge information til marketingfolk. Et nyligt eksempel, Red Shell, løb gennem mange pc-spil, hvilket skabte kontrovers i gaming-samfundet.

Sådan spyware sættes med vilje ind af softwareudviklere, men det er ikke altid tilfældet. Nogle gange er det en måde at fange din skærm, registrere følsomme login-data eller spionere på webcams for at kigge Toms.

Heldigvis er det let at opdage og fjerne. Mange moderne antivirus inkluderer også webcam-beskyttelse, der blokerer adgangen til alle programmer, medmindre du tillader det.

Trojan

Trojan-Virus

Ligesom trojanske hesten repræsenterer denne type malware sig selv som noget nyttigt, men har en ondsindet nyttelast inde. En trojan alene er dog ikke malware, lige hvad der er inde i det.

Det er en af ​​de mest almindelige måder at levere malware til en maskine. Det er også en af ​​de farligste, fordi den bruges til at levere keyloggers, ransomware, rootkits og mere. Trojanere er blandt de første ting, som antivirus ser efter.

Den bedste måde at undgå en trojan er at ikke downloade noget tvivlsomt. Du skal være opmærksom på ting som gratis PDF-konvertere og falske antivirus, især. I mere ondsindede tilfælde trækker downloads dobbelt told, installerer en trojan og adware på din maskine i den samme eksekverbare.

Virus

En af de tidligste og mest potente trusler mod computere, vira har eksisteret i lang tid, i det mindste længe nok til at møde udtrykket “antivirus.” De ser ud til at gengive så hurtigt som muligt og inficere din maskine og alt, hvad du kontakter.

Det mest uhyggelige aspekt af vira er, hvor hurtigt de kan sprede sig og forårsage ødelæggelse. De er vant til at stjæle eller ødelægge enorme mængder data, som ofte bremser din maskine til at gennemgå ved at spise systemressourcer.

Heldigvis er virusser mindre almindelige, end de plejede at være, da antivirus er blevet mere sofistikerede. Anden malware har dog indtaget deres plads, dog især ransomware og bots.

Phishing

Selvom det ikke teknisk set er en form for malware, er phishing en stærk trussel mod cybersikkerhed. Du bliver kontaktet via e-mail, telefon eller tekst af en person, der udgør en legitim institution, der beder dig om at give følsomme oplysninger. Normalt er det en bank, et forsikringsselskab eller et kreditkortagentur.

Målet er at lokke en bruger til at klikke på en inficeret URL, typisk en mock-betalingsportal, og indtaste oplysninger såsom et brugernavn og adgangskode. Under vores antivirus-test så vi banker, PayPal og forsikringsagenturer emuleres.

Phishing-websider ændres konstant, ofte holder de op i en dag eller mindre, indsamler data og går offline. Den første forsvarslinje er at respektere din spam-mappe og ikke uddele oplysninger uden legitimationsoplysninger. Sørg for, at når du indtaster følsomme oplysninger, skal du tjekke den URL, du er på.

  Den mest sikre webbrowser fra 2020: Forbliver sikker online

Sådan identificeres malware

De fleste malware er beregnet til at leve uopdaget på din maskine så længe som muligt. Der er andre ordninger, såsom ransomware, der gør deres tilstedeværelse kendt. Bortset fra dem er det op til dig at vide, om du har malware.

Når du downloader en antivirus fra vores liste og kører en scanning, ved du, om der er malware på din maskine, men der er tegn, du skal passe på før det.

Den første er træg ydelse. Malware tygger hurtigt igennem systemressourcerne, ofte fordi programmerne hurtigt skrives uden optimering. Hvis din maskine kører langsommere end normalt, kan du have malware.

CPU fastgjort

På Windows kan du bruge task manager til at se aktive opgaver og ressourceforbrug. Rul gennem listen og se, om der er aktive processer, der har mærkelige navne eller ikke ser ud til at være bundet til nogen applikationer. Det er ikke en god ide at afslutte disse processer, da du ikke fjerner malware, og det kan være en proces, der er forbundet til en legitim applikation.

Andre former for malware, såsom bots, viser muligvis ingen tegn på at være på din maskine. På grund af det er det bedst at køre en fuld scanning med din antivirus ofte, selvom du ikke bemærker systemafbrydelser eller mærkelig aktive processer.

Gratis antiviruses: De gode, de dårlige & det grimme

Mens betalte løsninger næsten altid er bedre, er der gratis antivirus på markedet. Vi mener, at du ikke bør gå ubeskyttet bare fordi din tegnebog ikke kan understøtte en fuld plan, men der er ulemper ved gratis tilbud.

Lad os dog starte med det gode. Det vigtigste salgsargument for gratis antivirus er, at de er gratis. Virksomheder som Avast, Malwarebytes, Avira og Norton har skubbet gratis antivirus til beskyttelse. Du henter et installationsprogram, og det er det, ingen penge er brugt.

Malwarebytes interface

Ligesom alt, hvad der er gratis, er der dog begrænsninger. Hvad du får er en fjernet version af den betalte software og konstante anmodninger om at opgradere. Avira Free giver f.eks. Kun on-demand-scanning. Virksomheder hævder, at både betalte og gratis versioner opdateres med nye malware-signaturer, men de er ikke altid gjort i samme tempo.

Forskellen er lille, men betalte antivirusser udgør højere detektionsnumre end deres frie kolleger. Hvis vi antager, at begge applikationer er opdateret med de samme malware-underskrifter, kan vi gætte, at disse opdateringer først ruller ud til betalte brugere og for det andet til gratis dem..

Tid er essensen for antivirusprogrammer. Nuldagers udnyttelse er angreb, der udføres samme dag som udnyttelsen bliver kendt. Dem med gratis antivirus er mere sårbare over for dem. Betalte produkter bruger normalt mere sofistikeret adfærdsovervågning til at opdage nul-dages malware, mens gratis dem er afhængige af kendte malware-underskrifter og rudimentære detektionsmetoder.

Om det er et mere komplekst adfærdsovervågningssystem eller hurtigere malware-signaturopdatering er ikke relevant. I gennemsnit klarer gratis antivirus lidt dårligere end deres betalte kolleger. Det er dog en lille margin, at betalte løsninger undertiden kæmper for at retfærdiggøre.

Gabet består af funktioner, der fokuserer på brugervenlighed eller beskyttelse. På listen får du normalt forældrekontrol, ransomware-beskyttelse og supportmuligheder, når du opgraderer.

Sophos hjemmeforældrekontrol

Funktionerne overgår nemt prisen. Scanning af din maskine efter malware kan fjerne rester af den, men beskyttelse mod identitetstyveri, løseprogram og mobile angreb er funktioner, du får med betalte antivirus..

Kort sagt, betalte antivirus er bedre end gratis. Registreringshastigheder er ens, men de ekstra beskyttelsesfunktioner og mere robust infrastruktur gør opgraderingen forsvarlig. Stadigvis er fri beskyttelse bedre end ingen beskyttelse, så sørg for at læse denne vejledning til vores anbefalinger om den bedste gratis antivirus-software.

Runde en: Funktioner

Antivirus er mere end beskyttelse til din pc. Grundlæggende planer er tilgængelige, men hæfteproduktet har udviklet sig fra et værktøj til en premium sikkerhedssuite. Vores første runde vil se på funktioner, der forbedrer din sikkerhed og oplevelse uden at opbevare systemressourcer eller forstyrre brugergrænsefladen.

Virtuelle private netværk og adgangskodeadministrationsværktøjer er ikke blandt de ting, vi overvejer. Disse værktøjer er blevet almindelige tilføjelser til antivirussuiter, men fungerer dårligere end vores bedste VPN-valg og adgangskodeadministratorer. Vi gør en undtagelse, hvis den inkluderede VPN eller password manager kan gå tå til tå med vores top valg i disse kategorier.

I stedet ser vi på funktioner som f.eks. En filmaskine, forældrekontrol og en sikker browser. De fleste antivirus sikrer din nuværende browser, men vi leder efter et ekstra program, der beskytter online betalinger, blokerer annoncer og holder cookies ryddet.

Derudover er funktioner produktspecifikke. Bitdefender Antivirus inkluderer f.eks. Profiler til indstilling af scanninger, og AVG inkluderer en gratis prøveversion af dens TuneUp-software for at fjerne affaldet på din maskine. Funktioner som disse hjælper med at få visse antivirus til at skille sig ud fra de andre og vil blive brugt som bindemaskiner til produkter med lignende funktionssæt.

Her er de ting, vi leder efter i denne runde:

 • File shredder
 • Forældre kontrol
 • Sikker browser
 • Ekstra funktioner

AVG

AVG har et generøst gratis tilbud med grundlæggende malware-beskyttelse, ransomware-beskyttelse og mere. Vores favoritfunktion fra den gratis plan er AVGs Secure Browser, en Chromium-grænseflade med forudinstallerede udvidelser som en annonceblokerer, cookie-renser og password manager.

Browseren, der er den samme som Avast Secure Browser, skiller sig ud fra andre antivirus. Det er en velkendt grænseflade, der øger din hastighed og holder dig beskyttet. Så længe du kan gå uden Google-integration, er Secure Browser ikke en dårlig mulighed.

Internet Security tilføjer funktioner såsom en firewall, webcam-beskyttelse og filkryptering. Ud af partiet er filkryptering det mest nyttige, hvilket giver et ekstra lag af sikkerhed mod en grim ransomware.

AVG-beskyttelsesindstillinger

Årsagen til, at AVG rangerer først i denne runde, er dens Ultimate-pakke. Det er Internet Security og AVG TuneUp kombineret. TuneUp er et fremragende rengøringsværktøj, der kan håndtere bulkfiler, der bremser drevets ydeevne og fikser baggrundsapplikationer hogging systemressourcer. Da vi testede TuneUp, ryddes det over 12 GB fra vores drev.

AVG opfylder vores kriterier med forældrekontrol, en sikker browser, en fil-shredder og ekstra funktioner såsom TuneUp. Der er også en række andre funktioner, som du kan læse om i vores fulde AVG-gennemgang.

Bitdefender

Bitdefender Antivirus er vores benchmark antivirus til funktioner. Hvis det ikke var for AVG TuneUp, ville det let tage førstepladsen i denne runde. Dog bliver det nødt til at nøjes med det andet. Det nips på hælene på AVG med performance profiler, sikker online bank og Bitdefender Photon.

Det har et imponerende sæt beskyttelsesfunktioner og tilfredsstiller vores basislinje for forældrekontrol, en filskriver og en sikker browser, som du kan læse i vores Bitdefender-gennemgang. Du får fuld filkryptering og ransomware-beskyttelse, en netværkshotskærm, et phishing-filter og tyverisikring, et værktøj, der hjælper med at finde din enhed, hvis den er mistet eller stjålet.

Bitdefender-Profil-indstillinger

Vores yndlingsfunktion er performanceprofiler, en eksklusiv til Bitdefender. Du kan indstille profiler til automatisk at sparke ind, når visse handlinger udføres eller applikationer lanceres.

Bitdefender øger beskyttelsen er områder, undertrykker underretninger eller gør hvad du ellers har brug for, baseret på hvad du laver. For eksempel kan en arbejdsprofil øge beskyttelse af e-mail og netværk, mens undertrykkelse af scanningsmeddelelser.

En anden måde at øge ydeevnen er med Bitdefender Photon, der scanner din hardware- og softwarekonfigurationer og optimerer scanninger til denne opsætning. Du sparer ressourcer og forbedrer din hastighed, så du kan fortsætte med at bruge din maskine, mens Bitdefender scanner.

Kaspersky

En masse antivirus kan tage den tredje slot til denne runde. ESET, Panda Security og Norton var udfordrere, men vi er nødt til at give det til Kaspersky for at fokusere på kvalitet over kvantitet med dens funktioner.

Det inkluderer alt, hvad vi leder efter i denne runde: en filmaskine, forældrekontrol og en sikker browser. 

Andre bemærkelsesværdige funktioner inkluderer webcam-beskyttelse og et privatlivsrens. Det vil feje dit system for identificerende data og rense dem ud. Mens privatlivsrenseren ikke sparer dig så meget plads som AVG TuneUp, vil det beskytte dig mod identitetstyveri. Du kan læse vores tip til at forhindre identitetstyveri for at lære flere måder at beskytte dig selv på.

Kaspersky tracker-blokering

Du får sikre penge, som er en sikker måde at håndtere onlinetransaktioner på, men Kaspersky beskytter også din normale browser. Privat browsing blokerer forsøg på at indsamle data fra webanalyse til sociale netværk. Du kan læse mere om privat browsing og Kasperskys andre funktioner i vores Kaspersky Antivirus-gennemgang.

Runde to: Prissætning

Som med alle vores guider så vi på prisen, da den vedrører værdi. For eksempel vurderer vi konsekvent ExpressVPN øverst i sin kategori. Det er dyrt, men retfærdiggør sin pris med et robust funktionssæt, som du kan læse om i vores ExpressVPN-gennemgang.

En service er ikke god bare fordi den er billig, så vi ser på den pris og funktion, der er sat i forhold til hinanden. F.eks. Er F-Secure dyrere end McAfee Total Protection, men laboratorieresultater vurderer det højere end dets rødskærmede konkurrent.

Uden for den samlede værdi ser vi på planopstillingen. Det inkluderer, hvor mange enheder der kan være på en plan, hvilke operativsystemer det understøtter osv. Kaspersky Internet Security, en antivirus, der giver fremragende laboratorieresultater, er begrænset til fem enheder, hvilket gør det til et hårdt salg for familier.

Som nævnt ovenfor er betalte antivirus generelt bedre end deres frie modparter. Der er stadig fortjeneste ved gratis tilbud. Vi overvejer, om en antivirus giver en gratis plan som en lille faktor, når vi bestemmer vores placering.

Her er hvad vi leder efter i denne runde:

 • Værdi
 • Enhedsunderstøttelse
 • OS-support
 • Gratis plan

Avast

Avast er den bedste værdiorienterede antivirus. Det generøse gratis tilbud skiller sig ud, og de lave omkostninger ved Avast Pro er omkring halvdelen af ​​prisen på andre antivirus. Mens funktioner er lette, var det i stand til at skille sig ud i laboratorieresultater, som du kan læse i vores Avast Pro-gennemgang.

Det er let på funktioner sammenlignet med en sikkerhedspakke som Bitdefender, men til mindre end halvdelen af ​​omkostningerne får du stadig meget. Avast inkluderer dens Secure Browser, som er den samme som AVG Secure Browser. Det har udvidelser som en annonceblokerer, cookie-renser og mere, men mangler Google-integration.

Vores yndlingsfunktion på Avast Free og Pro er Wi-Fi Inspector. Den scanner alle enheder, der er forbundet til dit netværk og advarer dig om sårbarheder. Det er især nyttigt til at finde ud af offentlig WiFi, men kan også bruges til at identificere problemer i dit hjemmenetværk.

Det eneste problem med Avast er, at operativsystemer ikke kan blandes. Selv planer med flere enheder er begrænset til pc. Mac-, Android- og iOS-tilbud er dog gratis eller billigt, hvilket letter smerten ved en Windows-plan.

På trods af værdien af ​​Avast Pro er der mange flere funktioner, der garanterer en opgradering. Avast Ultimate har for eksempel ikke så meget værdi pr. Dollar som de billige tilbud, men kommer med Avast SecureLine, en overraskende god VPN til et samlet produkt. Du kan læse vores Avast SecureLine-anmeldelse for at lære mere om det.

  Bedste gratis adgangskodemanager for 2020: Bargain-Bin Bodyguards

McAfee Total Protection

McAfee opnåede en “anstændig” score i vores McAfee Total Protection-anmeldelse på grund af dårlig desktop-ydeevne på grund af en spærring af pop-ups, men der er ingen bedre mulighed for et højt enhedsantal til en lav pris.

For mindre end $ 50 årligt kan du beskytte op til 10 enheder med McAfees premium suite. Det understøtter Windows, macOS, Android og iOS, og du kan synkronisere dem alle i brugergrænsefladen. Antivirussen er bedst egnet til en familie, der har brug for at beskytte flere maskiner og styre dem i et enkelt område.

Du får også en masse funktioner. McAfee inkluderer True Key, en anstændig adgangskodeadministrationssoftware, der ikke gør det til niveauet for Dashlane (læs vores Dashlane-anmeldelse). Som en samlet software er det dog godt. Du får fem licenser, som alene vil køre $ 99,99 årligt.

Funktioner såsom en fil-shredder og browserrenser er også velkomne. McAfee Total Protection er en god mulighed for midtvejs, der ikke er fremragende i noget område. Hvis du dog søger at beskytte så mange enheder som muligt til den laveste pris, er det det bedste valg.

Sophos Hjem

I modsætning til mange antivirus har Sophos Home en simpel prisordning. Der er en gratis og betalt variant, begge med høje enhedsantællinger i betragtning af deres omkostninger. Den gratis plan beskytter tre enheder og betalte beskytter 10, som er en stjæle på kun $ 50.

Du får ikke mange funktioner på den gratis plan. Du har den grundlæggende antivirus, der beskytter mod standardsættet af malware, herunder ransomware, forældrekontrol og fjernstyring til at kontrollere på alle dine enheder.

Premium er dog værd at opgradere med tredobbelt enhedstælling og en række nye funktioner. Du får webcam- og keylogger-beskyttelse, avanceret fjernelse af malware og bankbeskyttelse. På 10 enheder lyser forældrekontrol og fjernstyring endnu mere.

Vi har dog vores forbehold om beskyttelse, som du kan læse i vores Sophos Home-gennemgang. For prisen er det stadig fremragende værdi. Du får support til mange enheder og masser af funktioner til omkring halvdelen af ​​prisen for sammenlignelige pakker.

Runde tre: Brugervenlighed

De fleste antivirus er lette at bruge. Der er undtagelser, men de havde ikke en chance for at fremstille denne liste alligevel. Vi overvejer den overordnede brugervenlighed, men bekymrer os mere om indstillinger og hvordan disse indstillinger vises.

Kernen i enhver antivirus, scanning, er den største bekymring. Vi leder efter en masse scanningstilstande og en nem måde at give mening om dem. Målrettede scanninger er et must, og funktioner som ESETs træk-og-slip-scanning er velkomne.

Piggybacking på scanning, ser vi på ydelse, i det mindste fra vores praktiske test. Vi overvåger CPU-udnyttelse under en scanning, da det er en af ​​de få måder at måle ydeevne uden for bare at sige, at en antivirus “er langsom.” Som med beskyttelsesscore, læner vi os på laboratorierne til ydelsestestning, som vi vil adressere i næste runde.

Ydeevnen når dog uden for scanning. Panda Security har for eksempel en attraktiv grænseflade, der prøver for hårdt på at pakke funktioner i. Dens skat på systemressourcer bragte endda vores magtfulde testmaskine til et gennemsøgning under brug og svarede på brugerens input lidt efter, at den kom igennem.

Her er de ting, vi leder efter i denne runde:

 • Scanningsindstillinger
 • Tilgængelighed af indstillinger
 • Scan ydelse
 • Tomgangspræstation

AVG

Mens andre runder er tæt, er den ikke det. AVG indtager førstepladsen med en række muligheder og en enkel måde at give mening om dem alle på. Installationsprogrammet starter tilpasningen, hvilket giver dig muligheden for at vælge, hvilke beskyttelseskomponenter, der skal installeres. Hvis webcam-beskyttelse ikke bekymrer dig for eksempel, kan du udelade denne funktion.

Vi er især imponeret over scannetilstande. Du har seks forudindstillinger: en grundlæggende feje, dyb scanning, målrettet scanning, ydelsesscanning, boot scanning og USB-scanning. Vi kan godt lide, at den målrettede scanning kan være rettet mod specifikke filer, og ydelsesscanninger kan øge dine hastigheder med TuneUp. Boot scanninger er også nyttige, især hvis ransomware låser dig ud af din maskine.

AVG-scanningstilstande

Hver scanning såvel som alle andre komponenter har sine egne indstillinger. Du kan administrere pop-up-varighed, indstille, hvordan AVG genkender filtyper, indstiller tilpassede scanningsområder og meget mere. Du behøver dog ikke ændre nogen af ​​disse indstillinger, og det er det, der gør AVG så kraftig. Det giver dig disse muligheder uden noget skub for at ændre dem.

AVG afslutter vores kriterier med fremragende ydelse. Vi bemærkede højst en stigning på 5 procent i CPU-udnyttelsen i forhold til inaktiv, når vi kører en dyb scanning. Tomgangseffektivitet var også god med grænsefladen lynlåsning.

Bitdefender

Bitdefender tager andenpladsen i denne runde på grund af dens tilpassede interface. Der er moduler, som du kan konfigurere til at opbygge forsiden af ​​UI’en, som du vil. Bitdefender kalder dem hurtige handlinger, og vi kan godt lide at det giver dig mulighed for at skræddersy oplevelsen uden spildt plads.

Resten af ​​dine indstillinger er i de fire faner i menuen til venstre. Bitdefender bruger et lignende flislayout som hjemmesiden, og du kan klikke på en af ​​mulighederne for at få vist en avanceret indstillingsmenu.

Bitdefender-interface

Selvom den ikke er så dyb som AVG, har Bitdefender en masse magt indpakket i et intuitivt interface. Der er ikke noget spørgsmål om hvor en bestemt indstilling eller funktion er, og hvis du er stumpet, er det let at skumme gennem flisefladen.

Du får også profiler og Bitdefender Central, som er et web-UI til styring af dine enheder, indstilling af forældrekontrol og håndtering af din fakturering. At adskille disse sektioner hjælper med at holde grænsefladen beskyttet af beskyttelse og browseren med alt andet.

Ydeevnen er god, men ikke fremragende. Der er et mindre fald, når du udfører opgaver, såsom at starte et websted, mens en scanning kører. Generelt set er grænsefladen dog snappy, og Bitdefender opkræver ikke for mange systemressourcer.

ESET NOD32

NOD32 har en vildledende enkel grænseflade. Der er en hovedskærm, der viser din computerstatus og seks faner til venstre for navigation. I modsætning til Bitdefenders brede tilgang til faneblad, tager valgmulighederne i ESETs interface dig til specifikke funktioner såsom scanning eller opdateringer.

De avancerede indstillinger er skjult. Du kan komme til dem ved at gå til “opsætning” og derefter “avanceret opsætning.” Oversvømmelsesportene åbner der med muligheder for at indsende prøver, finjustere detektionsmotoren og indstille netværksbeskyttelse.

ESET NOD32-interface

Disse indstillinger er ikke svære at finde, men de er begravet nok til, at en normal bruger aldrig nogensinde finder dem. Enhver, der er komfortabel med at konfigurere software, så den passer til deres behov, finder dog en række værktøjer, alt sammen uden at gå på kompromis med grænsefladenes integritet.

Scantilstande er også solide. Der er en fuld scanning, flytbar mediescanning, målrettet scanning og UEFI-scanning. Du kan også trække og slippe filer eller mapper til grænsefladen for at starte en målrettet scanning. For at lære mere om scanningsindstillinger og hvad andet ESET har at tilbyde, skal du læse vores ESET NOD32-gennemgang.

Runde fire: beskyttelse

Antivirus er beregnet til at beskytte, og som sådan er denne runde den vigtigste ud af de fem. Vi sammenligner vores praktiske test med labresultater for at få et overblik over, hvor godt en antivirus beskytter dig mod den konstante strøm af online trusler.

Vi ser først på identifikation og fjernelse af software gennem testresultater. Scenariet her er, at en bruger allerede har malware og har brug for en antivirus for at finde og ødelægge den. I de fleste tilfælde vil det være kendt malware, der er en del af antivirusdatabasen.

Nul-dages malware er den næste bekymring. Vi tjekker opførselsovervågningen af ​​antivirus og hvor godt den identificerer malware, selvom der ikke er genereret en signatur til det. Vi vil også se på falske positiver, som er en lejlighedsvis utilsigtet konsekvens af adfærdsovervågning.

Uden for at fjerne malware, der allerede er der, ser vi efter proaktive sikkerhedsforanstaltninger, herunder ransomware, webcam og browserbeskyttelse. Vi tester også phishing-skemaer og måler en antivirus-evne til at identificere dem.

Her er hvad vi leder efter i denne runde:

 • Identifikation og fjernelse af malware
 • Nul-dages malware-beskyttelse
 • Proaktiv sikkerhed
 • Phishing-ydelse

Bitdefender

Bitdefender var den mest sikre antivirus i vores hands-on test. Det har også fået mange nikke fra laboratorier, som også er klassificeret som en af ​​de bedste muligheder blandt antivirusudbydere. AV-Test’s april-analyse fandt, at den var 100 procent effektiv mod naturreservat og nul-dages malware, hvilket slår det gennemsnitlige branche gennemsnit på 99,5 procent.

Det var også en af ​​kun fire antivirus at få en niveau 1-certificering fra MRG Effitas. Q1 2018 fuldspektrumanalyse testede 18 antivirus med trojanere, ransomware, bagdøre, økonomisk malware og mere. Certificeringen betyder, at Bitdefender var 100 procent succes med at blokere alle 337 prøver i disse testresultater.

Bitdefender-Blokeret-website

I overensstemmelse med vores kriterier træffer Bitdefender en række proaktive beskyttelsesforanstaltninger. Du får databeskyttelse i realtid sammen med overvågning af netværkstrusler, filkryptering for at beskytte mod ransomware og Anti-Fraud, et filtreringssystem designet til at advare dig om websteder, der kan stjæle dine oplysninger.

For dybe problemer, såsom rodkits, inkluderer Bitdefender Rescue Mode. I modsætning til en normal UEFI-scanning, identificerer Bitdefender rootkit og genstarter din computer til Rescue Mode. Der kan det korrekt fjerne malware.

F-Secure

F-Secure klarede sig godt i vores praktiske test og fik høje karakterer fra laboratorier. Anti-Malware Testing Standards Organisations funktionsindstillinger check for desktop antivirus og Wicars mock-prøver blev alle blokeret af F-Secure. Selvom det oprindeligt mislykkedes en drive-by download, fjernede den filen umiddelbart derefter.

AV-test fandt, at den var 100 procent effektiv mod ondsindet malware og nul-dages angreb i sin maj- og juni-analyse, over 99,6 branchen gennemsnit på det tidspunkt. AV-sammenligninger fandt det også 100 procent effektivt under dets test, hvilket selv Bitdefender ikke var i stand til at udføre.

F-Secure Antivirus-websted er blokeret

Ligeledes tildelte MRG Effitas fulde Q1 2018 fuldspektrumanalyse det en niveau 1-certificering, skønt testen blev kørt med F-Secure Business.

F-Secure indtager andenpladsen på grund af sin abysmale præstation, når det kommer til falske positiver. På trods af vidne til fremragende præstationer tildelte AV-sammenligninger det to ud af tre stjerner, fordi det returnerede 30 falske positiver ud af de 216 prøver, der blev brugt i martsvurderingen.

Heldigvis fjerner F-Secure ikke blot falske positiver, som andre antivirus gør. Så længe du kan håndtere brugerinput, er F-Secure blandt de mest sikre antivirus på markedet. Du kan lære mere om det i vores F-Secure Antivirus-gennemgang.

Kaspersky

Kaspersky er en hård sælger til beskyttelse, især for vores amerikanske læsere. Vores praktiske test viste gode resultater, men ikke fremragende, og der er bekymringer om privatlivets fred med den russiske regering. Som vi altid har sagt i vores antivirusanmeldelser, er vi afhængige af laboratorier for mere nøjagtige tal, og der nægter ikke resultaterne, som Kaspersky får.

  Sådan får du en jemenitisk IP-adresse i 2020: Surfing til Sana'a

AV-test og AV-sammenligninger behandlede den godt. AV-test fandt 100 procent blokering af udbredt og nul-dages malware i sin aprilvurdering, hvilket bedst var det gennemsnitlige branche gennemsnit på det tidspunkt. AV-sammenligninger fik lignende antal, hvor Kaspersky fik en gennemsnitlig blokrate på 99,7 procent mellem februar og juni.

Kaspersky blokerede webside

Kaspersky fik også en niveau 1-certificering fra MRG Effitas i Q1 2018 fuldspektrumanalyse og bestået MRG Effitas hårde banksimulering, en test om, at to tredjedele af antivirussen mislykkedes.

Også proaktive beskyttelsesforanstaltninger. Kaspersky inkluderer en sikker banktilstand til beskyttelse af online-transaktioner og fuld filkryptering. Der er forbehold vedrørende privatlivets fred, men Kaspersky har konsekvent været på toppen i labresultater.

Runde fem: Support

Al software har brug for support, og det er det sidste område, vi skal se på for at placere den bedste antivirus-software.

Først skal vi evaluere direkte supportmuligheder og responstider. E-mail-support er god, men telefon og live chat er bedre. Enhver antivirus, der tilbyder alle tre, får bonuspoint til denne runde.

Dernæst tjekker vi efter DIY-support. Alle antivirusser, vi har testet, har en vidensbase i en eller anden form, skønt nogle er bedre end andre. Video-tutorials og et community-forum kan også få en antivirus til at stikke sig ud.

Det er usandsynligt, at du har brug for meget støtte, men i tilfælde af at du gør det, ønsker vi ikke, at det skal tilføje fornærmelse til skade. Vi overvejer sidst den overordnede brugbarhed af supportsystemet, herunder at navigere i vidensbasen og finde direkte supportmuligheder.

Her er hvad vi leder efter i denne runde:

 • Flere direkte supportmuligheder
 • Video tutorials
 • Community forum
 • Support brugervenlighed

Bitdefender

Som med funktioner er Bitdefender benchmark for support. Du får det fulde udvalg af direkte kontaktmuligheder, inklusive e-mail, live chat og telefon, samt en vidensbase, et community forum og mange how-to-videoer.

Videnbasen er robust med artikler, der dækker ethvert produkt, som Bitdefender tilbyder. Nogle gange vil der være en ledsagende videotutorial, såsom dem i artikler, der går over installationen. Emnerne er rudimentære, men det er stadig en dejlig inkludering for dem, der kan have problemer med at opsætte en antivirus.

Forums er tilgængelige på fem sprog: engelsk, tysk, fransk, rumænsk og spansk. Det engelske forum er mest aktivt, men vi kan godt lide, at Bitdefender henvender sig til et større publikum.

Det hjælper dig også med at informere dig om lokal malware, hvis du ikke bor i et engelsktalende land. Hvis du for eksempel er en engelsktalende, der bor i Tyskland, kan der være malware, der er koncentreret der, som forummet kan hjælpe med at identificere.

Telefonstøtte er også tilgængelig på flere sprog. Der er lokale telefonnumre for 16 lande og en 24/7 engelsk hotline, hvis du falder uden for disse regioner.

Trend Micro

Trend Micro har det nemmeste at bruge supportsystem, vi har set til en antivirus. Der er et enkelt område til at gennemse vidensbasen, hente downloads, se manualer og se videovejledninger. Alle direkte kontaktruter er også dækket med live chat, telefon og e-mail support.

Vidensbasen er opdelt efter produkt med en kort FAQ øverst, så du kan finde almindelige svar. I stedet for separate artikelsider organiserer Trend Micro dette afsnit med sammenfoldelige svar, hvilket gør en hurtig scanning meget enklere.

Trend Micro-fora

Produktguider og videotutorials fokuserer mindre på fejlfinding og mere på opsætning og brug af Trend Micro. Vi kan lide adskillelsen, da du kan scanne vidensbasen, hvis du har problemer eller springe til guiderne, hvis du vil lære mere om en bestemt funktion.

Vores favorit supportfunktion er live chat. Trend Micro bruger Facebook med en dedikeret supportrepræsentant ved navn Vanessa. Hun besvarer spørgsmål mandag til fredag ​​fra kl. 11-11. PST og i modsætning til andre live chat-systemer taler du til en rigtig person. Læs vores Trend Micro Antivirus + anmeldelse for at lære mere.

McAfee har god, men ikke stor, støtte. Det tager tredje på vores liste på grund af dets robuste vidensbase og hjælpsomme fejlfindingsværktøj.

Du kan kontakte McAfee via live chat eller telefon. Desværre er der ingen e-mail-support. Alligevel er de to døgnet rundt indstillinger tilstrækkelige. McAfee har også Virtual Assistant, en form for live chat, der peger dig mod DIY-muligheder for uanset hvad du har.

McAfee-Virtual-assistent

Videnbasen er fremragende. Selvom det kan være besvær med at finde den artikel, du har brug for, er instruktionen klar. McAfee har en lang liste over emner, der spænder fra installation af softwaren til fejlfinding af det.

Fora er tilgængelige, hvis du har brug for at gå dybere. De er en masse techies, der taler om sikkerhed og så aktive som ethvert tech-forum bliver. Der er sektioner til grundlæggende produktsupport, men også områder, hvor man kan tale om sikkerhedsnyheder og nyere malware.

Fejlfindingsværktøjet hjælper med at identificere problemer i din installation, hvis du har problemer i McAfees interface. Det er en lille tilføjelse til support, men en, som andre antivirus ikke har.

De bedste antivirusprogrammer

Der er masser af plads øverst, når det kommer til antivirus. Fantastiske tilbud fra Kaspersky, Webroot, AVG og mere gør opgaven med at erklære en vinder vanskelig. Der er stadig en antivirus, der kom ind i fire runder i denne guide, mere end nogen anden udbyder.

Fra det brugervenlige interface til dets fremragende beskyttelsesscore, er Bitdefender vores bedste antivirus-software. Vi kan især godt lide de hurtige handlinger, du kan konfigurere i UI og Bitdefender Central, en browserinterface til styring af alle dine enheder.

Den eneste runde Bitdefender, der ikke kunne klare det, var prisfastsættelse. Det er ikke, at Bitdefender er dyrt, men at dens planopstilling er forvirrende. Bitdefender Antivirus Plus og Internet Security er tilgængelige for en til 10 enheder, men begge er kun Windows. På grund af dette bliver du tvunget til den dyrere Total Security, hvis du vil beskytte flere operativsystemer.

Opgraderingen er dog værd. Bitdefender sætter vores benchmark for antivirusfunktioner, der leveres med forældrekontrol, profiler til ressourceafhængige scanninger, en sikker browser og en begrænset VPN. I betragtning af funktionerne er Total Security det værd, især når du kan få det billigere end konkurrencen ved at underskrive en flerårsplan.

Den bedste gratis antivirus 

Vi har to valg til den bedste gratis antivirus, der tilfældigvis kommer fra det samme firma. Avast erhvervede AVG i 2016 for 1,3 milliarder dollars. De to produkter deler Avast sikkerhedsinfrastruktur, men forbliver uafhængige med hensyn til funktioner.

Enhver, der har prøvet begge vil vide, at det ikke er helt sandt. Grænsefladerne er blevet mere ens i løbet af de sidste to år, nok til at vi siger, at der overhovedet er lille forskel mellem dem.

Hvis vi skulle vælge, og det virkelig splitter hår, ville vi vælge AVG som den bedste gratis antivirus. Vi kan lide dets tilpasningsmuligheder under installationen og dens indstillinger mere generelt. Det rigtige salgssted er en 30-dages prøveversion af AVG TuneUp, der rensede over 12 GB affald fra vores maskine under test.

AVG-logo

Som vi sagde ovenfor, er betalte antivirus i gennemsnit mere sikre end deres gratis kolleger. AVG og Avast er generøse i deres tilbud, så meget, at en opgradering til en af ​​deres premium-tier-pakker hurtigt overgår prisen.

Forskellene mellem AVG og Avast er små, så sørg for at prøve begge for at få en fornemmelse af hvilken den passer til dig.

Andre muligheder, såsom Bitdefender Free og Avira Free, er anstændige, men de leverer det samme antal funktioner som AVG eller Avast. Mens de er bedre med hensyn til beskyttelse, skinner de betalte versioner af Bitdefender og Avira meget mere end de gratis versioner. 

Den bedste Android Antivirus

Vores guide har fokuseret på antivirus på skrivebordet, men vi vil også give et nikk til mobile enheder. Vi kan godt lide Avast Mobile Security som den bedste antivirus til Android, som er gratis software, der understøtter sig selv med ikke-påtrængende annoncer..

Det går ud over scanninger med en opkaldsblokerer, firewall og enhed til gendannelse af enhed, der sporer, hvor din telefon er, hvis den er stjålet og giver dig fjernbetjening over, at den aftørres.

Hvis du har en Avast-plan, der understøtter Android, låser du premium-funktioner sammen med at fjerne annoncerne. En funktion er låsning i appen, hvor din enhed kræver en pinkode, før du åbner apps. Malware kan ikke få adgang til apps, f.eks. Mobilbank eller PayPal, når det er aktiveret.

Den eneste ulempe er, at det kun er Android. For iOS-brugere anbefaler vi Bitdefender Mobile Security, en app tilgængelig på iOS og Android. Den er betalt, men en premium Bitdefender-pakke inkluderer den i prisen.

Afsluttende tanker

Der er mange gode muligheder for antivirus. Nogle er bedre end andre i bestemte områder, såsom funktioner eller beskyttelse, men en af ​​de indstillinger, der er præsenteret her, vil tjene dig godt.

Bitdefender skiller sig ud med sin robuste funktionsliste, fremragende beskyttelsesscore og understøttelse af flere enheder på forskellige operativsystemer. Brugergrænsefladen er også blandt de bedste, vi har set, hjulpet af hurtige handlinger til nem navigation.

AVG giver Bitdefender dog et løb for sine penge. I betragtning af de lave omkostninger ved AVG og dens store liste over funktioner er det også en god mulighed. Grænsefladen er bedre end Bitdefenders, i det mindste i vores test, men beskyttelsesresultaterne er ikke så gode.

I det store og hele kommer meget af det til personlig præference, så sørg for at fortælle os om dit foretrukne antivirusprogram i kommentarerne. Som altid tak for at have læst.

Bedste antivirus-software ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste Windows 10 Antivirus?

Bitdefender er den bedste antivirus-software til Windows 10. Med sin overflod af funktioner, let at bruge interface og fremragende beskyttelsesresultater er det de facto valg for at holde din Windows PC sikker.

Hvad er den bedste Mac Antivirus?

Bitdefender er den bedste antivirus-software til Mac. Ligesom dets pc-modstykke bringer macOS-applikationen fremragende beskyttelse og en lang række funktioner. MacOS-applikationen kan dog prale af en endnu lettere at bruge grænseflade, der passer perfekt sammen med Apple OS.

Hvad er den bedste Android Antivirus?

Avast giver den mest omfattende malware-beskyttelse til Android, herunder en scanner, opkaldsblokerer, firewall og tyverisikringsværktøj. Appen understøttes af annoncer, men du kan opgradere til en betalt plan for at fjerne dem.

Hvad er det bedste gratis antivirusprogram?

AVG er den bedste gratis antivirussoftware takket være sin liste over funktioner stort set. Selv om det ikke kan prale af de samme beskyttelsesresultater som Bitdefender, tilbyder det funktioner, der normalt kun vises i betalte applikationer.

Hvad er den bedste iPhone Antivirus?

Avira er den bedste antivirus-software til iPhone. Den har lignende beskyttelsesresultater som Bitdefender, mens den har en meget mere generøs gratis plan. Mange af dens funktioner er gratis, men du kan opgradere til en betalt plan for at få adgang til dem alle.

Har jeg brug for antivirus-software?

I næsten alle tilfælde, ja, du har brug for antivirus-software. Truslen om cyberkriminalitet er i konstant udvikling, og en antivirus arbejder overtid for at blive væk fra disse trusler, så du ikke behøver at.

Er antivirus-software farligt?

Antivirus-software er sjældent farligt, så længe du bruger et velrenommeret navn. Der har været tilfælde, hvor faux antivirus-software faktisk inficerer din maskine i stedet for at beskytte den, så det er bedst at holde sig til den anbefalede software som Bitdefender.

Hvorfor er Antivirus-software dårligt?

I de fleste tilfælde er antivirussoftware ikke dårligt. Når det er sagt, er nogle få applikationer, såsom Norton og McAfee, meget indgribende i din browserhistorik. Vi anbefaler, at du holder med en fortrolighedsvenlig udbyder som Bitdefender Antivirus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me