Sådan krypteres Android-enheder i 2020

Med dataovertrædelser, lækager og hacks, der opstår regelmæssigt, brugerne mere og mere opmærksomhed på online sikkerhed og krypteringsteknologi. Imidlertid er en, der får fysisk adgang til din enhed, en ofte overset angrebsmåde. For at beskytte mod dette viser vi dig, hvordan du krypterer Android-enheder og beskytter dine apps, konti og personlige data.

Sådan aktiveres kryptering på Android

At aktivere enhedskryptering på din Android-enhed er en meget ligefrem proces, og mange telefoner har endda det aktiveret lige ud af boksen. For at afslutte krypteringsprocessen skal din telefon fjernes (vi diskuterer dette mere senere), tilsluttet og har mindst 80 procent batteri tilbage.

Hvis processen af ​​en eller anden grund afbrydes, vil du sandsynligvis miste adgang til alle dataene på din enhed. Så det tilrådes at køre en fuld sikkerhedskopi først, bare for at være sikker. Den bedste måde at gå på sikkerhedskopi af dine data er ved at bruge en online backup-tjeneste-app, så gå over til vores bedste online backup til mobilguide, hvis du ikke allerede har en.

IDrive-Android

Selvom en dedikeret sikkerhedskopietjeneste altid er dit bedste alternativ, er der også en indbygget backup-funktion i Android selv. Selvom det ikke er så godt som, siger, IDrive (læs vores IDrive-anmeldelse), som er vores øverste valg for mobile backup-tjenester, er det stadig godt nok til et engangsjob, så gå over til vores guide til, hvordan du sikkerhedskopierer Android for at lære alt om det.

Android-backup

Enhedskrypteringsprocessen varierer lidt afhængigt af hvilken version af Android du har, så følg de relevante trin nedenfor for din Android-version. Det kan også variere afhængigt af hvilket firma der har bygget din enhed, da forskellige OEM’er (originale udstyrsproducenter) undertiden har forskellige menuindstillinger.

Hvis du ikke er sikker på, hvilken version af Android der kører på din telefon, kan du nemt kontrollere dette ved at indtaste indstillingerne, trykke på “om telefon” og rulle ned til sektionen “Android-version”, hvor du skal se versionnummeret.

Android-version-nummer

Kryptering af Android 4.4 og nyere

Hvis din enhed kører Android 2.3 (Gingerbread), er din bedste mulighed for at få adgang til krypteringsfunktionen ved at tilmelde dig Microsoft Exchange og kryptere din enhed på den måde. Alternativt, hvis din telefon er en Samsung Galaxy S, S2 eller S Plus, kan du downloade en app for at aktivere kryptering uden behov for en Exchange-konto.

  Farerne ved offentlig WiFi: Hvad du har brug for at vide i 2020

Screenlock44

For Android 3.0 (Honeycomb) og nyere er processen markant lettere. Du skal først aktivere låseskærmen, som du kan finde ved at indtaste indstillingerne og derefter vælge “sikkerhed.” Herfra skal du trykke på “skærmlås” og vælge din foretrukne metode til godkendelse.

Kryptere-Phone44

Når låseskærmen er konfigureret, kan du vende tilbage til sikkerhedsindstillingerne og trykke på “krypter telefon.” Du får en første advarsel efterfulgt af en anmodning om din metode til godkendelse (f.eks. Din pinkode).

Warnings44

Når du har afvist den anden advarsel, begynder din enhed krypteringsprocessen. Dette tager cirka en time, og processen kan ikke afbrydes, så sørg for at lade enheden være i fred, indtil den er færdig. Når den er færdig, genstarter enheden, og alle dine data skal nu krypteres og beskyttes mod potentielt tyveri.

Encrypting44

Sådan krypteres Android 4.4 og lavere

 1. Åbn Android-indstillingerne fra apps-menuen
 2. Tryk på “sikkerhed”
 3. Hvis der ikke er indstillet nogen låseskærm, skal du trykke på “skærmlås”
 4. Vælg din foretrukne metode til godkendelse (dias, mønster, PIN eller adgangskode)
 5. Vend tilbage til sikkerhedsindstillinger
 6. Tryk på “krypter telefon”
 7. Afvis den første advarsel
 8. Indtast din pinkode eller adgangskode
 9. Afvis den anden advarsel
 10. Vent på, at din telefon bliver krypteret

Kryptering af Android 5.0 og højere

Hvis din Android-enhed kører version 5.0 og nyere, er chancerne for, at kryptering allerede er aktiveret som standard. Hvis det ikke er, er trinene for at aktivere det endnu en gang ret ligetil. De nøjagtige navne på menuerne kan variere en smule afhængigt af producenten af ​​din telefon, men samlet set skal der ikke være for meget af en forskel.

Android-Settings50

Start med at gå ind i Android-indstillingerne, og gå til menuen “sikkerhed” (nogle gange kaldet “sikkerhed”) & Beliggenhed”). Herfra kan du muligvis allerede se en post til at kryptere din telefon. Hvis ikke, skal du kigge efter en menu kaldet “kryptering & legitimationsoplysninger, ”hvor du finder ovennævnte indstilling.

Android-Security-Settings50

Hvis din telefon allerede er krypteret som standard, siger den det her, og i bekræftende fald er dit arbejde gjort, og du kan se bort fra resten af ​​trinnene. På den anden side, hvis det ikke er krypteret, skal du fortsætte med at trykke på indstillingen “krypteret telefon”, på hvilket tidspunkt du får to separate advarsler, der dækker alle de forholdsregler, der er nævnt tidligere i denne artikel..

  Sådan får du en svensk IP-adresse i 2020

Warnings50

Når du har tappet igennem disse advarsler, begynder din telefon krypteringsprocessen. Dette tager cirka en time at afslutte, så læg blot din telefon ned og lad den være i fred, indtil processen er afsluttet. Dette er vigtigt, da enhver afbrydelse kan resultere i fuldstændigt tab af alle dine data uden nogen måde at gendanne dem, da de allerede er delvist krypteret.

Selvom Android 5.0 og nyere ikke kræver, at brugere skal tænde en låseskærm for at aktivere enhedskryptering, anbefales det stadig stærkt, at du gør det alligevel, da en krypteret telefon uden nogen form for godkendelse overhovedet ikke er beskyttet overhovedet.

Sådan krypteres Android 5.0 og ovenfor

 1. Indtast Android-indstillingerne
 2. Tryk på “sikkerhed” eller “sikkerhed & Beliggenhed”
 3. Vælg “kryptering & legitimationsoplysninger ”og / eller“ krypteret telefon ”
 4. Afvis advarslerne
 5. Vent på, at din telefon bliver krypteret

Hvad sker der, når du krypterer din telefon

I grundlæggende termer er kryptering en proces, der bruger en nøgle til at “kryptere” en brugers data, hvilket gør dem uleselige for nogen uden nøglen til at “fjerne” igen. 

Der er selvfølgelig meget mere bag kulisserne med forskellige former for kryptering, der udfører den tilsigtede opgave på forskellige måder. For et mere dybtgående kig på krypteringsteknologi, kan du generelt se vores beskrivelse af kryptering.

Enheder, der kører Android 6.0.1 (Marshmallow) og tidligere, bruger fuld-disk kryptering baseret på dm-crypt og er beskyttet af en AES 128-bit nøgle. Da intet på disken kan læses uden godkendelse, kan ingen apps udføre deres opgaver, hvis din enhed er genstartet, og du endnu ikke har indtastet din adgangskode. 

For det meste er dette ikke et enormt problem. I tilfælde af en uventet genstart vil nogle apps, f.eks. Alarmer og påmindelser, først slukke, før brugere godkender sig selv.

Krypteringsændringer i Android 7.0

Dette problem blev løst med Android 7.0 (Nougat), der ændrede krypteringsprocessen til en filbaseret en introducerede “direkte start”, hvilket gjorde det muligt for visse apps (såsom alarmer) at fungere i en begrænset kapacitet, selv uden at logge ind på enheden med din adgangskode eller pinkode. Den nye filbaserede kryptering øgede også nøglestørrelsen til AES 256-bit, hvilket forbedrede sikkerheden meget.

Med begge metoder er kryptering envej, hvilket betyder, at når du først har afsluttet processen og krypteret din enhed, er der ingen måde at slå den fra igen uden at udføre en komplet fabriksindstilling på den krypterede enhed.

  Bitdefender vs Trend Micro Antivirus: vælge det bedste i 2020

Derudover kan du opleve et let hit til ydelsen – især hvis din enhed er gammel – da alle filerne på din telefon skal dekrypteres i realtid, når du forsøger at få adgang til dem. For nyere og mere kraftfulde enheder skulle dette næppe være mærkbart, da de burde være mere end i stand til at udføre de ekstra beregninger.

Hvis din enhed er rodfæstet – hvilket betyder, at du har fået fuld administratoradgang (eller rootadgang) til Android-undersystemerne – kan den ikke krypteres med det samme. I stedet skal du først fjerne din enhed og derefter aktivere kryptering, før du derefter rodter den igen. 

Dette er utroligt vigtigt at huske, da forsøg på at kryptere en rodfæstet enhed kan have katastrofale konsekvenser for alle data, du ikke har sikkerhedskopieret.

Kan jeg kryptere min Android-telefon? 

Kryptering blev føjet til Android-telefoner helt tilbage i version 2.3 (Gingerbread), som blev frigivet i 2010. Når det er sagt, var indstillingen ikke let tilgængelig uden nogle hacks før version 3.0 (Honeycomb) på tablets og version 4.0 (Ice Cream Sandwich ) på smartphones, begge frigivet i 2011. 

Medmindre du kører en version af Android fra næsten et årti siden, skal du let kunne kryptere din enhed og sikre, at dine personlige data er beskyttet. På den anden side, hvis du stadig bruger en enhed, der kører Android 2.3, bliver processen markant mere kompliceret, hvilket kræver tredjepartsapplikationer og konti.

Afsluttende tanker

Der har du det, alt hvad du har brug for at vide om kryptering af din Android-telefon eller -tablet. For nye enheder er chancerne for, at enhedskryptering allerede er aktiveret, men hvis ikke, er det et af de største skridt, som brugerne kan tage mod at sikre, at de er beskyttet, hvis deres enhed bliver stjålet eller mistet.

Som en sidste advarsel skal du sørge for at tage de anbefalede forholdsregler, før du starter krypteringsprocessen. Sikkerhedskopiér dine følsomme data ved hjælp af den bedste cloud-lagerplads til Android, såsom Sync.com, som er et fremragende valg (læs vores Sync.com-anmeldelse).

Du skal også sikre dig, at enheden ikke er rodfæstet, og sørg for at lade den være i fred og tilsluttet, indtil den er færdig med kryptering. Manglende overholdelse af disse forholdsregler kan resultere i tab af alle dine data uden nogen måde at gendanne dem igen.

Hvad synes du om vores guide? Synes du det var let at følge, eller var nogle af vores trin uklare? Måske har du fundet en fejl eller et problem, der ikke er dækket i denne vejledning? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me