Sådan opsættes en VPN på Chromebook i 2023

Til lette computereopgaver bliver det ikke meget bedre end Chromebooks. De er billige, nemme med nødvendige ressourcer og lette at transportere. Chrome OS har også imponerende sikkerhed, hvilket gør det til et ideelt valg til webbrowsing, e-mail og tekstbehandling. Når det er sagt, er de ikke perfekte. De er stadig sårbare over for netværksbaserede trusler.

I denne vejledning til, hvordan man opretter en VPN på Chromebook, skal vi forklare, hvorfor Chromebooks har brug for et virtuelt privat netværk, og hvordan man konfigurerer en. Vi trækker også fra vores bedste VPN-guide for at komme med et par anbefalinger undervejs.

Der er tre installationsmetoder. Den, du bruger, afhænger af hvilken model af Chromebook, du ejer. Hvis du er ny i verden af ​​VPN’er, skal du også læse vores VPN-sikkerhedsguide. Det giver et solidt grundlag for at forstå, hvad vi taler om her.

Hvorfor Chromebooks har brug for en VPN

Chromebooks er mere sikre end Windows-enheder. Langt de fleste computere bruger Windows, så det burde ikke komme som en overraskelse, at softwareingeniører vendte kriminelle skriver ondsindet software for at køre på det. Med en Chromebook er det usandsynligt, at du har brug for antivirus-software, men du bør stadig se vores bedste antivirus-softwareguide..

Med begrænset lagerplads og specifikationer bruges Chromebooks bedst til at surfe på nettet, besvare e-mails og måske tekstbehandling. Fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er operativsystemet sundt.

Det vil sige med undtagelse af angreb, der er OS-agnostiske. Netværksbaserede trusler, hvad enten det drejer sig om mand-i-midten angreb eller bare noget snusk, er fair spil. Som enhver anden maskine har Chromebooks trådløse antenner og er i stand til at overføre data over et netværk.

Det er her en VPN kommer ind. En VPN fungerer som mellemmand mellem din computer og det åbne internet. Du opretter først forbindelse til VPN-serveren, og den indledende forbindelse er krypteret (du kan lære mere om det i vores beskrivelse af kryptering). Når din strøm når VPN-serveren, fjernes krypteringen, og du rejser videre til internettet.

Når du tilslutter på denne måde, maskerer du din IP-adresse og din oprindelsesadresse. Da din første forbindelse er krypteret, kan ingen se, hvilke anmodninger der kommer fra din maskine, eller hvem de kommer fra. I stedet vises du som om du opretter forbindelse fra VPN-serveren.

Ved at udskifte din IP-adresse giver en VPN dig mulighed for at gå usynlig online, hvilket betyder, at ingen – ikke engang regeringsenheder, virksomheder eller snoopere – kan spore dig. VPN’er har også oversiden af ​​at omgå regionalt låst indhold på streamingplatforme. Læs vores bedste VPN til Netflix, hvis du er interesseret i det.

  Bedste VPN for Colombia i 2023

Chromebooks er gode til sikkerhed, men der er stadig et hul, når det kommer til netværket. Med en VPN beskytter du ikke kun din identitet og får adgang til nye biblioteker med indhold overalt i verden, men du laver også det ene lille hul i Chrome OS-sikkerhedspakken.

Sådan opsættes en VPN på Chromebook: Android

Chromebooks begynder at støtte Android-applikationer, så hvis du har en nyere enhed med adgang til Google Play, er du i forretning. Brug af en VPN-tjenestes Android-app giver dig bekvemmeligheden ved en oprindelig installation og i de fleste tilfælde den fulde liste over funktioner.

hvordan-til-setup-en-VPN-on-chromebook-android

Først skal du sørge for, at din enhed understøttes. Hvis det er, og du ikke kan finde Google Play Store, skal du aktivere det. Gå til dine indstillinger, og søg efter “Google Play.” Marker den tilsvarende indstilling på, og du kan begynde at downloade apps.

Derefter er det blot et spørgsmål om at finde appen i Google Play Store, som du vil installere og lade den køre. Vores bedste VPN til Android-guide er et solidt udgangspunkt, men du kan også vælge fra vores liste over VPN-anmeldelser.

Der er dog et problem med at downloade en VPN fra Google Play Store. Som du kan se i vores værste gratis VPN-guide er der ingen mangel på svindel i søgeresultaterne, så du bliver nødt til at være opmærksom på at ikke udsætte dine personlige data. Vi mener, at vores anmeldelser gør et godt stykke arbejde med at gå i detaljer om VPN-tjenester, så vi anbefaler at holde os til vores valg for at forblive i sikkerhed.

Hvis du finder en mulighed, som vi ikke har dækket, er det ikke fordi vi ikke har bemærket den. Det er snarere normalt fordi appen logger dine oplysninger eller er fyldt med malware. Hvis det ser for godt ud til at være sandt, er det sandsynligvis, så hold dig fast hos udbydere, der har en konsekvent track record.

Der er også potentialet for, at din enhed ikke understøtter Google Play Store, og som ikke kan rettes med en softwareopdatering. Android-installation er den bedste metode til installation af en VPN på en Chromebook, men hvis det ikke er muligt for dig, bliver du nødt til at bruge en af ​​vores andre metoder.

Sådan konfigureres en VPN på Chromebook: Chrome

Hvis installation af Android-appen ikke er en mulighed, kan du bruge en Chrome-udvidelse. Det er mindre end ideelt, fordi brug af en udvidelse kun dækker din webtrafik, men til Chrome OS er det mest af det, du alligevel ønsker at beskytte.

  KeePass vs LastPass: Vil Open Source vinde i 2023?

hvordan-til-setup-en-VPN-on-chromebook-forlængelse

Det kræver dog et par ting. Først skal du være okay med kun at beskytte din Chrome-trafik, og for det andet skal VPN, du vælger, have en browserudvidelse. Desuden skal browserudvidelsen tillade dig at kontrollere VPN. CyberGhost tilbyder for eksempel en browserudvidelse, men det er kun at bruge en gratis proxy (læs vores CyberGhost-anmeldelse).

Der er heller ikke for mange muligheder. ExpressVPN har en solid browserudvidelse, ligesom Windscribe (læs vores ExpressVPN-gennemgang og Windscribe-anmeldelse), men nogle valgmuligheder midt på vejen, såsom Mullvad, tilbyder ikke en (læs vores Mullvad-anmeldelse).

Kort sagt skal du tjekke, før du tjekker ud. Vær dog sikker på, at udvidelsen giver dig mulighed for at kontrollere VPN. Som med CyberGhost-eksemplet er ikke alle browserudvidelser bygget til at betjenes uafhængigt.

Hvad angår opsætning af det, er processen enkel. Gå til din VPNs websted eller Chrome Store, og søg efter den udvidelse, du har brug for. Installer det på Chrome, så vises det ved siden af ​​din adresselinje.

Sådan konfigureres en VPN på Chromebook: Manuel

Den sidste mulighed er at opsætte VPN manuelt, hvilket heldigvis gør Chrome OS let. Når det er sagt, vil du ikke være i stand til at bruge OpenVPN som din VPN-protokol uden seriøst arbejde. Du er nødt til at grave dig ned i Linux underbukken i Chrome OS for at opsætte en, og mange udbydere tilbyder ikke instruktioner om, hvordan du gør det.

hvordan-til-setup-en-VPN-on-Chromebook-add-forbindelse

Hvis du kan gøre det, skal du gå videre. Denne vejledning dækker ikke OpenVPN-opsætningen. Når alt kommer til alt, hvis du ved, hvordan man pirker omkring Linux på dette niveau, behøver du sandsynligvis ikke denne guide alligevel.

Årsagen til at OpenVPN har problemer er, fordi Chrome OS ikke accepterer fælles certifikater og nøgler. Du kan ikke konfigurere en OpenVPN-forbindelse fra skrivebordet, på trods af det faktum, at Google giver dig muligheden for at gøre det. Du skal indstille det ved hjælp af konsollen.

HideMyAss har en skrivning om, hvordan man gør det, men vær opmærksom på, at det ikke er for besvimelse af hjertet. Hvis du presser på for OpenVPN på din Chromebook, vil du også læse vores HideMyAss-anmeldelse.

Sammen med de fleste VPN’er, der dækker manuel opsætning på Chromebooks, vil vi snakke om at oprette en L2TP / IPSec-forbindelse i stedet. Desværre betyder det, at du opgiver meget i vejen for sikkerhed. Som ExpressVPN udtrykker det, “L2TP-IPSec giver svage sikkerhedsfordele og bør kun bruges til anonymisering eller til at skifte placering.”

  Sådan får du en amerikansk IP-adresse i 2023, den nemme måde

ExpressVPN er vores bedst bedømte udbyder, så vi vil dække, hvordan vi konfigurerer det på Chrome OS. Processen ligner for andre applikationer, men sørg for at søge en guide i vidensbasen for detaljerne.

Før du konfigurerer, skal du indsamle information, enten på en anden skærm eller på et stykke papir. Når du konfigurerer VPN, kan du ikke skifte vinduer, så det er vigtigt at have de oplysninger, du har brug for, til din rådighed.

Når du er logget ind på ExpressVPN, skal du klikke på “opsæt på flere enheder” i kontrolpanelet. Gå videre og vælg “manuel konfiguration” fra indstillingerne og derefter “PPTP & L2TP-IPsec.” ExpressVPN vil give dig brugernavnet og adgangskoden til disse protokoller samt en liste over serveradresser, der understøtter dem.

Kopier brugernavn, adgangskode og serveradresse til en separat skærm eller et stykke papir, før du går videre. Du har brug for dem til at konfigurere VPN. Bemærk, at denne manuelle opsætning kun er god til forbindelsen til den serveradresse, du kopierede. Hvis du vil skifte server, skal du gennemgå processen igen.

hvordan-til-setup-en-VPN-on-Chromebook-add-vpn

Gå tilbage til dit skrivebord og naviger til din indstillingsmenu ved at søge eller klikke på gearikonet i brugerpanelet. Gå videre til dine netværksindstillinger, og find fanen til tilføjelse af en ny forbindelse. I stedet for at oprette en WiFi-forbindelse, skal du klikke på “tilføj OpenVPN / L2TP.”

hvordan-til-setup-en-VPN-on-chromebook-L2TP

Et vindue åbnes med en masse felter, der skal udfyldes. Her er hvad du skal gøre:

  • Server-værtsnavn: indtast den serveradresse, du kopierede tidligere.
  • Servicenavn: Efterlad blank.
  • Udbydertype: Vælg “LT2P / IPSec + foruddelet nøgle fra rullelisten.”
  • Foruddelet nøgle: indtast “12345678” eller nøglen leveret af din VPN.
  • Brugernavn: indsæt det L2TP-brugernavn, du har kopieret tidligere.
  • Adgangskode: indsæt den L2TP-adgangskode, du kopierede tidligere.
  • Gruppe navn: Efterlad blank.

Når det er gjort, skal du blot trykke på “forbind”. Som med alle WiFi-netværk, du har oprettet, vises VPN i brugerpanelet, og du kan bede Chrome OS om at foretrække, glemme eller afbryde forbindelsen fra tjenesten.

Afsluttende tanker

At finde en god VPN til Chrome OS er ikke let, især med de mærkelige installationsmetoder for applikationerne. Når det er sagt, betyder ikke den utraditionelle installation ikke, at det er svært at få en. De tre ovennævnte metoder fungerer, og hvis du er villig til at gå videre, kan du manuelt også oprette en forbindelse med OpenVPN.

Vi forsøgte at pebre et par gode muligheder under gennemgangen, da ExpressVPN var den bedste, men hvis du leder efter en mere omfattende liste, skal du læse vores bedste VPN til Chromebook-guide.

Hvilken VPN bruger du på din Chromebook? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me