Revisió Bitwarden: actualització 2023

Revisió Bitwarden

Bitwarden pot ser el millor gestor de contrasenyes gratuït al voltant, amb una gran usabilitat i funcions decents. Tot i això, els usuaris que paguen poden millorar millor en qualsevol altre lloc, tal i com podeu llegir en la nostra revisió completa de Bitwarden.

bitwarden-slider1

bitwarden-slider2

bitwarden-slider3

bitwarden-slider4

bitwarden-slider5

Anterior

Pròxim

Bitwarden és un gestor de contrasenyes gratuït i de codi obert que va fer el tall en la nostra millor guia de gestor de contrasenyes. Bitwarden, amb una seguretat de primera qualitat i una interfície fàcil d’utilitzar, Bitwarden se situa per sobre de la majoria de gestors de contrasenyes de pagament. Com a gestor de contrasenyes gratuït, és immillorable, tot i que els usuaris que paguen poden obtenir més funcions en altres llocs. 

En aquesta revisió de Bitwarden, compartirem la nostra experiència després de passar una estona amb aquesta popular aplicació de codi obert. De la seguretat a les funcions al preu, anem a cobrir tot allò que Bitwarden té per oferir, abans de dictar el nostre veredicte. 

Per als usuaris que busquen una eina de seguretat de contrasenya gratuïta i altament segura, és difícil guanyar Bitwarden. Dit això, falten algunes funcions, sobretot a l’hora de compartir amb diversos usuaris i emmagatzemar informació no tradicional. Tot i així, Bitwarden ofereix molt per a molt poc, cosa que la converteix en una bona elecció.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Bitwarden

Característiques

Bitwarden és un gestor de contrasenyes centrat, que presenta funcions externes al seu pla gratuït per proporcionar una funcionalitat bàsica. Inclou allotjament autònom, sincronització de diversos dispositius, emmagatzematge il·limitat i molt més, sense que els usuaris passin un centenar. Tot i que el pla gratuït no és massa excitant pel que fa a extres, la funcionalitat base hi és. 

Si les funcions són el que esteu passant, val la pena actualitzar a Premium. Tot i que no és tan robust com Dashlane o RoboForm, Bitwarden supera altres gestors de contrasenyes comercials (llegiu la nostra crítica de RoboForm). 

Amb Premium, disposeu d’opcions avançades d’autenticació de dos factors, emmagatzematge de claus d’autenticador per a les millors aplicacions d’autenticació de dos factors i 1 GB d’emmagatzematge de fitxers xifrats.. 

L’ús compartit també és compatible, encara que restringit. Els usuaris gratuïts es limiten a compartir amb un altre usuari, mentre que els que es subscriuen a un pla familiar poden compartir sessions d’inici amb fins a cinc usuaris. Malauradament, cinc és el límit per a ús personal. Si necessiteu més usuaris, esteu obligats a pagar per un pla d’empresa, encara que sigui per a un ús personal.

Informes Bitwarden

Un dels motius per actualitzar a Bitwarden Premium són els informes (més informació sobre això a la següent secció). Dins de la volta del web, podeu veure sis informes diferents, cinc dels quals estan reservats a abonats de pagament. Aquests van des de contrasenyes exposades i reutilitzades fins a llocs web no segurs. 

Tots els usuaris tenen accés a l’informe d’incompliment de dades, però, que busca els incompliments de dades descoberts recentment que corresponen a les vostres adreces de correu electrònic i nom d’usuari. No es tracta d’un procés automatitzat: haureu d’introduir el nom d’usuari o el correu electrònic específics que voleu comprovar, però no deixa de ser una bona característica. 

Bitwarden-incompliment-informe

Tot i que ens agraden els informes, estaria bé que Bitwarden els combinés en una sola àrea. Tenir un tauler de seguretat on veure les contrasenyes exposades, reutilitzades i febles, facilita la visualització de quins comptes cal actualitzar. Tenint en compte la naturalesa de codi obert de Bitwarden, també seria bo una extensió automàtica de canviador de contrasenya. 

Allotjament independent de les vostres contrasenyes

Tant se val que pagueu el no, podeu triar la vostra contrasenya. A diferència de Password Depot, que, com podeu llegir en la nostra revisió de Password Depot, s’integra amb els serveis d’emmagatzematge en núvol, Bitwarden proporciona codi per configurar el vostre propi servidor de contrasenyes. És compatible amb gairebé tots els sistemes operatius més importants.

En comptes de proporcionar només el codi font, Bitwarden us permet allotjar fàcilment les vostres pròpies contrasenyes mitjançant Docker. Amb Docker, podeu allotjar la pila d’infraestructura de Bitwarden a Linux, macOS o Windows. A més, hi ha un extens tutorial per configurar el vostre propi servidor, on es detalla el procés automatitzat amb les eines de Docker i la instal·lació manual..

bitwarden-auto-host-tutorial

Necessiteu uns coneixements bàsics sobre la creació de xarxes per començar, però la bona mà de la mà de Bitwarden significa que fins i tot els novells poden experimentar amb l’allotjament de les seves pròpies contrasenyes. Hi ha algunes raons per les quals és possible que vulgueu allotjar les vostres pròpies contrasenyes, la més destacada és la seguretat. En configurar el vostre propi servidor, controleu la seguretat. 

  Revisió de dipòsit de contrasenya: actualitzat el 2023

L’allotjament independent és una opció opcional a tots els plans, cosa que és fantàstica. Tot i que ens agrada incloure el núvol de Bitwarden al pla gratuït, és possible que alguns usuaris estiguin més còmodes mantenint els seus inicis de sessió a prop de casa. Per sort, se li ha donat la flexibilitat de triar.

Visió general de les funcions de Bitwarden

Logotip de Bitwardenbitwarden.com

Comença des de € 800 al mes Tots els plans

Seguretat

2FA

Xifrat
AES-256

Coneixement zero

2FA claus

Anàlisi de seguretat

Sincronització de diversos dispositius

Còpia de seguretat i recuperació

Aplicacions mòbils
Android, iOS

Canviador de contrasenya

Generador de contrasenya

Extensió del navegador

Ompliment automàtic

Formulari d’emplenament automàtic

Interfície d’usuari del navegador

Interfície d’usuari d’escriptori

Correu electrònic

Xat en directe

Telèfon

Centre d’ajuda

Fòrums

Assistència 24/7

Més

Pla gratuït

Preu

Bitwarden és el gestor de contrasenyes més barat que hem revisat. Rivalint fins i tot LastPass (llegiu la nostra peça Bitwarden vs LastPass), ofereix un dels plans gratuïts més robusts que hem vist, encaixar-se amb sincronització de diversos dispositius i emmagatzematge il·limitat sense que els usuaris passin ni una estona. També és barat l’actualització a Premium, tot i que sembla més un pla de “suport als desenvolupadors” que qualsevol altra cosa.

Comencem amb el pla gratuït, ja que és el més freqüent al lloc de Bitwarden. En lloc d’oferir campanes i xiulets a la versió gratuïta, com ara el suport de YubiKey i l’emmagatzematge de claus TOTP, Bitwarden es centra en l’essencial. Obteniu emmagatzematge il·limitat i sincronització de diversos dispositius, el que significa que podeu accedir a les vostres contrasenyes des de qualsevol lloc. 

Per si sol, Bitwarden va ser al capdamunt de la millor classificació de gestors de contrasenyes gratuïtes i va descriure els plans gratuïts limitats de Kaspersky Password Manager i McAfee True Key (consulteu la nostra crítica de True Key). A diferència dels plans gratuïts, que semblen una prova més que qualsevol altra cosa, podríeu utilitzar Bitwarden Free sense notar gaire diferències. 

Com a conseqüència, no obstant això, el Premium se sent menys bé. Es tracta d’una brutícia barata a només 10 dòlars a l’any, però aporta poc en funció de les funcions. Hi ha opcions d’autenticació de dos factors addicionals i informes de salut de la volta, però no gaire. El gran sorteig és 1 GB d’emmagatzematge d’arxius xifrat que, tot i que és agradable veure, no es compara gaire amb els nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol. 

Premium sembla una opció per donar suport als desenvolupadors, que podem aconseguir enrere. En lloc de simplement demanar donatius, Bitwarden ofereix algunes funcions addicionals amb una modesta taxa. 

Només haurem pagat 10 dòlars anuals només pel pla gratuït, de manera que qualsevol funció addicional val la pena. Això és especialment cert quan es comparen amb administradors de contrasenyes costoses com Dashlane (llegiu la nostra revisió de Dashlane).

Preu de la família i les empreses Bitwarden

Sembla que Bitwarden guanya la major part dels seus diners amb plans multiusuaris. Per a ús personal, hi ha els plans de Free i Families, el primer dels quals inclou totes les funcions de la versió gratuïta i la compartició entre dos usuaris. Les famílies corren 1 dòlar al mes, fent vergonya el pla familiar de 1Password i inclou totes les funcions de Premium i el suport per a fins a cinc usuaris.. 

Els plans de negoci són igual de barats. Els equips, que inclou cinc usuaris, són només de 5 dòlars al mes quan es factura anualment i podeu afegir usuaris addicionals per 2 dòlars al mes per usuari. Essencialment, els equips són els mateixos que les famílies en termes de funcions, tot i que no es limita a cinc usuaris. 

Enterprise és per això que Bitwarden ha creat el nostre millor gestor de contrasenyes per a la llista de petites empreses. És un pla de negoci més tradicional, que cobra 3 dòlars per usuari al mes sense cap quota base. 

Tot i que inclou funcions comercials avançades, com ara grups d’usuaris, registres d’esdeveniments i integració d’Active Directory. Tenint en compte el preu, Bitwarden fins i tot rivalitza amb Zoho Vault quan es tracta de la gestió de contrasenyes empresarials.

Amabilitat amb l’Usuari

Bitwarden és sorprenentment fàcil d’utilitzar donat que és un programari de codi obert. Al lloc web hi ha diversos botons que us indiquen cap a la pantalla de baixada, així com instal·ladors per a navegadors i mòbils. Si preferiu una instal·lació en línia de comandaments, també hi ha documentació CLI.

  Revisió encriptat: actualitzat abril de 2023

descàrregues de bits

El procés de descàrrega no és només fàcil per al programari de codi obert, sinó fàcil en general. L’enfocament de Bitwarden a les opcions presentades de manera fàcilment digerible fa vergonya fins i tot als gestors de contrasenyes més establerts. Això continua en el procés de registre. Un cop descarregat, podeu crear un compte directament a l’aplicació Biwarden. 

bitwarden-registre

Un cop acabat això, no hi haurà cap confirmació per correu electrònic ni res del tipus. Simplement us heu redireccionat a la pantalla d’inici de sessió on podeu introduir les vostres credencials. Com la descàrrega, desitgem que altres gestors de contrasenyes tinguessin un procés senzill de registre. Bitwarden se surt del teu camí i, durant el temps que hi vam viure, mai no hi va haver cap punt en què ens sentim desacordats amb el programari. 

Utilitzant Bitwarden a l’escriptori

Tot i que no és tan atractiu com, per exemple, Keeper, l’aplicació d’escriptori de Bitwarden és molt fàcil d’utilitzar. Tot i això, però, ofereix moltes opcions. A diferència de Password Depot, que supera la configuració que desborda l’usuari fins al punt de tirar del cabell, Bitwarden simplement ofereix flexibilitat.

bitwarden-desktop

Per exemple, quan afegiu una nova contrasenya, heu d’especificar a quin URL està relacionada la contrasenya. El procés és prou simple com ho és, tot i que podeu personalitzar-lo si en sentiu la necessitat. A més d’afegir nous URL per a l’inici de sessió, podeu especificar si Bitwarden reconeix el domini basat en una concordança exacta, el nom d’amfitrió o alguna combinació d’altres factors. Fins i tot podeu configurar dominis ignorats, que és útil per obviar els intents de pesca.

bitwarden-domain-entry

Hi ha altres coses que podeu fer a la pàgina de creació de contrasenyes, incloses l’addició d’adjunts, la creació de camps personalitzats i l’ordenació d’inicis de sessió a carpetes. A part d’això, l’aplicació d’escriptori és força senzilla. Hi ha algunes configuracions per modificar els temps de tancament, però en cas contrari, l’aplicació està nua. El màxim que podeu fer és canviar de tema. 

bitwarden-nou-tema

Des del punt de vista de la usabilitat, tot és correcte (millor que això, fins i tot). Tot i això, hi ha una supervisió crítica. Bitwarden admet accessos, targetes de crèdit, notes i informació d’adreces, però res més. 

Aquestes són les entrades més destacades que hauríeu de tenir en un gestor de contrasenyes, però tot i així, ens hauria agradat veure assistència per a categories personalitzades, especialment amb la flexibilitat de Bitwarden en altres àrees.

L’aplicació web i l’extensió del navegador

Tot i que a nosaltres ens agrada l’aplicació local, no cal que la utilitzeu. De fet, podeu accedir a Bitwarden des de qualsevol lloc que tingui un navegador. L’aplicació web és realment més robusta que la local, oferint un accés fàcil a informes, opcions d’autenticació de dos factors i compartició d’organització. Opcions com crear una nova organització no estan presents en l’aplicació local. 

aplicació web bitwarden-web

Per això, és millor començar amb la volta web des del primer moment. Tens tota la funcionalitat de l’aplicació d’escriptori, juntament amb la configuració addicional del compte. L’accessibilitat també és un avantatge enorme. Utilitzant el lloc web de Bitwarden, podeu iniciar la sessió al vostre compte des de qualsevol màquina, independentment de si Bitwarden està instal·lat localment o no. 

A més de la volta web, Bitwarden també té una extensió del navegador, disponible per a Chrome, Firefox, Safari, Vivaldi, Opera, Brave, Edge i el navegador Tor. L’extensió s’assembla més a l’aplicació d’escriptori, tot i que amb un accés més fàcil al generador de contrasenyes. També podeu anul·lar l’extensió per visualitzar-la en una finestra del navegador independent. 

extensió de bits

La força de la usabilitat de Bitwarden ve del fet que podeu utilitzar qualsevol de les aplicacions pel seu compte. Tècnicament, la volta web és la més robusta. Tanmateix, podeu utilitzar l’aplicació local, l’extensió o l’aplicació web per compte propi sense renunciar gaire, oferint-vos opcions sobre com gestionar les contrasenyes.

Seguretat

Bitwarden és un dels gestors de contrasenyes més segurs al voltant, que és gràcies a que la seva base de codis està disponible per a qualsevol persona que ho pugui seleccionar. A causa d’aquest model, Bitwarden ha estat auditat públicament per Cure53, que és la mateixa empresa d’anàlisi de seguretat que va fer una ullada a RememBear (llegiu la nostra ressenya RememBear). 

Abans d’aconseguir els avantatges que tenen i tenir una base de codi obert, parlem dels conceptes bàsics. Bitwarden assegura la seva volta amb AES-256, que és el millor a l’hora de protegir les vostres dades, tal com podeu llegir en la nostra descripció de xifrat. Aquest xifrat es combina amb un model de coneixement zero, és a dir, les vostres contrasenyes només són accessibles per vosaltres. 

Com altres administradors de contrasenyes, heu d’establir una contrasenya principal per a la volta. Bitwarden mai no veu la vostra contrasenya mestra. En lloc d’això, s’utilitza per obtenir una clau utilitzant PBKDF2, que a més es presenta amb SHA-256. El resultat final és un munt de fibres inutilitzables per a un pirata informàtic. 

  Revisió de conservadors: reestablerta i llesta per a l'actualització. Actualitzada el 2023

És important recordar que tot això és tenir en compte que utilitzeu els servidors de Bitwarden. Si us preocupa la seguretat i l’autenticació, podeu allotjar les vostres pròpies contrasenyes, cosa que redueix el risc que es produeixi una infracció de dades al final de Bitwarden. 

Tampoc haureu de prendre cap informació com a valor nominal. Bitwarden té prou confiança en la seva seguretat per fer disponible el seu codi font i, a més, convida els investigadors en seguretat a provar-ne els límits. 

Perams de codi obert

El fet que Bitwarden sigui de codi obert no només el fa més flexible, sinó també més segur. Qualsevol persona pot visualitzar el codi font de GitHub, és a dir, els coneixements poden consultar, auditar o contribuir al codi que compon Bitwarden. A més, l’equip de desenvolupament convida a l’anàlisi de seguretat dels investigadors. 

És important tenir en compte que també hi ha tot el codi de Bitwarden disponible. Des de l’instal·lador de la línia d’ordres fins a l’aplicació mòbil fins a la infraestructura del servidor, l’equip de desenvolupament ho fa tot visible. 

A més de la transparència que prové del programari de codi obert, el fet que pugueu veure i contribuir al codi de Bitwarden significa una major flexibilitat en la vostra implementació del programari. 

Una nota sobre la privadesa

Atès que Bitwarden ofereix tant de franc, hem volgut tocar breument la privadesa. Cal que us registreu per un compte, que consta d’una contrasenya principal i una adreça de correu electrònic vàlida (algunes funcions no estaran disponibles fins que no confirmeu la vostra adreça de correu electrònic). Això hauria de publicar una bandera vermella per a qualsevol persona interessada en privadesa en línia. 

Per sort, Bitwarden afirma en la seva declaració de privadesa que no “comparteix, ven, lloga ni intercanvia informació personal de l’usuari amb tercers per als seus propòsits comercials.” S’utilitza i es comparteix una informació global que no pot identificar un sol usuari, destacant coses com el nombre de subscriptors Premium que hi ha i l’ús de l’amplada de banda total de la xarxa.. 

Sembla que Bitwarden no està guanyant diners amb les dades d’usuaris, sinó que es basa en la seva adhesió i subscripcions comercials Premium per generar ingressos. No coneixem el model de negoci de Bitwarden, per la qual cosa no podem dir amb certesa com entra la quantitat de diners. Tot i això, segons la seva política de privadesa, vendre dades de l’usuari no és com això succeeix.

Assistència

Tot i ser lliure i de codi obert, Bitwarden ofereix molt en forma de suport. Pagant o no, qualsevol és lliure de contactar amb l’assistència per correu electrònic, tot i que els subscriptors Premium reben prioritat. Per sort, no hauria d’haver d’enviar per correu electrònic molt Bitwarden. A més d’una densa base de coneixement, té una de les comunitats en línia més fortes que hem vist. 

A partir del centre d’ajuda, hi ha un article sobre gairebé tots els temes. Des d’instruccions d’importació a sincronització de directoris, Bitwarden proporciona tutorials exhaustius. Igual que el procés de registre, hem vist que uns altres gestors de contrasenyes oferirien aquest nivell d’atenció al detall. Bitwarden cobreix tot i aconsegueix fer-ho de manera digerible. 

bitwarden-coneixementbase

Els fòrums són menys impressionants. Encara que molt actiu, la disposició podria utilitzar alguns treballs. Bitwarden només ofereix dues categories: “sol·licituds de funcions” i “assistència d’usuari a usuari”, aquesta darrera rep més temes cada setmana. No hi ha cap tema fixat ni categories addicionals, tot i que deixen molts espais immobiliaris en pantalla no utilitzats.

forums bitwarden

Tot i així, els fòrums són útils. En lloc de només navegar per la llista de temes, hi ha una funcionalitat de cerca avançada. Mitjançant una paraula clau, podeu filtrar les publicacions en funció de quan es van publicar, de què se’ls etiqueta, amb qui van publicar i més. Amb la potent integració de la cerca, és fàcil trobar temes rellevants fora de la piscina de més de 2.000 publicacions. 

Tot i que ens ha agradat l’assistència telefònica i de xat en directe, és difícil queixar-nos tenint en compte la quantitat que ofereix Bitwarden. Pagant o no, teniu diverses opcions per trobar respostes, totes útils.

El Veredicte

Bitwarden no és només un dels millors gestors de contrasenyes gratuïtes, sinó que és un dels millors en general. És segur, fàcil d’utilitzar, és compatible amb Android i iOS, ofereix moltes funcions i és econòmic per arrencar. Si busqueu un gestor de contrasenyes, serà difícil superar Bitwarden a la fi lliure de les coses. 

Dit això, si esteu disposats a gastar més, podeu obtenir més funcions. Dashlane ofereix una protecció contra robatori d’identitat a més de la gestió de contrasenyes, i LastPass inclou l’emplenament automàtic per a aplicacions d’escriptori. Bitwarden no té aquestes característiques, tot i que ho compensa amb un preu baix. 

Què en penseu de Bitwarden? Voleu donar un tret al pla gratuït? Feu-nos saber la vostra experiència als comentaris següents. Gràcies per llegir aquesta crítica de Bitwarden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me