Brave Browser Review – Secure Surf-Actualitzat el 2023

Brave Browser Review

El navegador Brave és una entrada relativament nova al mercat i hem de dir que és genial. És segur, ràpid i fins i tot té una manera innovadora de recompensar-lo per utilitzar-lo. Hi ha alguns desavantatges, però res important, com podeu llegir a la nostra revisió completa de Brave.

Millors ressenyes del navegador

Brave es va llançar el gener de 2016. Basat en Chromium, destaca la seguretat i la privacitat sense sacrificar funcions ni rendiment. Aquesta revisió valenta us donarà una idea si aconsegueix aquests objectius.

El navegador presenta una impressionant llista de funcions i la seva prestació és de primera qualitat, amb grans velocitats i baix consum de RAM. Hem esmentat Brave a la nostra guia anònima del navegador, i per una bona raó. Hi ha moltes funcions de seguretat i privadesa útils, inclòs un adblocker integrat, “escuts” que bloquegen cookies i rastrejadors i empremtes dactilars, i fins i tot un mode Tor..

Brave està disponible a l’escriptori per a Windows 7 i versions posteriors i per a macOS X 10.10 i posteriors, així com per a les distribucions de Linux de Ubuntu, Debian, openSUSE i Fedora. Al mòbil, el navegador requereix almenys Android 4.1 o iOS 12.0. Per fer la prova, hem utilitzat un ordinador portàtil amb Windows 10 i un iPhone amb iOS 12.3.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per al navegador valent

Característiques

Les versions mòbils i d’escriptori de Brave inclouen un adblocker integrat, que us estalvia el problema d’instal·lar una extensió de tercers. També podeu configurar una “cadena de sincronització” entre els vostres dispositius de manera que comparteixin les adreces d’interès entre si. 

En lloc d’obligar-vos a crear un compte com la majoria de navegadors, Brave ho aconsegueix mitjançant codis de verificació únics, disponibles en text i en format QR. Malauradament, però, la “cadena de sincronització” està limitada a les adreces d’interès.

Brave-SyncChain

“Valors recompenses” és probablement la característica més interessant de Brave. És la iniciativa de l’empresa de canviar el funcionament de la publicitat en línia i és una idea que provoca el pensament. Paga els usuaris que opten per visualitzar anuncis el 70 per cent dels ingressos generats amb una criptocurrency basada en Ethereum anomenada Atenció bàsica fitxes, que es pot utilitzar per donar consell als creadors de contingut registrats a Brave.. 

També podeu configurar donacions automàtiques per als llocs web que visiteu, especificar quants anuncis voleu veure per hora i personalitzar la quantitat de temps de pàgina que compte com a visita.

Com que els usuaris hi actuen, els anuncis es personalitzen mitjançant dades locals, eliminant la necessitat de rastrejadors de tercers i millorant la vostra privadesa en l’àmbit publicitari. El sistema està desactivat de manera predeterminada, de manera que si no us agrada la idea, no haureu de participar.

  Opinió de revisió: VPN del navegador integrat - Actualització 2023

Funcions a l’escriptori

Com que Brave es basa en Chromium (consulteu la nostra ressenya de Chromium), pot aprofitar la seva extensa biblioteca d’extensions. No tots funcionen, però normalment, sempre que l’extensió no faci res amb la interfície, funcionarà. Això augmenta de forma exponencial el que pot fer el navegador perquè podeu afegir una sèrie de funcions mitjançant extensions.

També hi ha extensions integrades al navegador. WebTorrent permet al navegador descarregar torrents sense utilitzar un client autònom. Això és útil si només descarregueu torrents de tant en tant, però els descàrrecs més freqüents preferiran alguna cosa com uTorrent perquè la funcionalitat de WebTorrent és bàsica, només us permetrà iniciar i aturar un torrent..

Brave-WebTorrent

Les altres extensions integrades són Google Hangouts i IPFS Companion. 

L’extensió de Hangouts us permet obtenir notificacions a totes les pestanyes de la plataforma i continuar les converses en altres dispositius. 

IPFS Companion us permet carregar contingut a través del sistema d’arxius interPlanetary, que és un protocol de dades peer-to-peer dissenyat per fer més descentralitzada la descàrrega de fitxers grans.

Brave-BuiltInExtensions

Una característica agradable i inusual de Brave és la capacitat de bloquejar el contingut de xarxes socials incrustat en altres llocs web. Inclou la configuració individual dels botons d’inici de sessió de Google i Facebook, així com publicacions incrustades de Facebook, Twitter i LinkedIn. Això és especialment bo si configureu el navegador per treballar i voleu eliminar les distraccions.

Brave-SocialMediaBlock

També hi ha una funció del mode de lectura anomenada “pàgina de destil·lació”, que separa tot el contingut que no sigui el text i que el presenta de manera neta i llegible.

Brave-DistilledPage

Funcions al mòbil

Una novetat de la versió mòbil de Brave és la possibilitat de convertir qualsevol lloc web en un fitxer .pdf. Tot i que la majoria de pàgines web es tradueixen malament al format .pdf, canvia a “mode lector” abans de convertir la conversió millora significativament la conversió. Fins i tot podeu fer l’edició bàsica del .pdf al navegador, inclosa l’afegiment d’una signatura.

Valent-PDF

També hi ha un mode d’escriptori que impedeix que els llocs web us proporcionin la versió optimitzada per a mòbils. 

Tot i que podeu afegir qualsevol motor de cerca que vulgueu a l’escriptori, al mòbil us heu limitat a Google, Bing, DuckDuckGo, Qwant i StartPage, però no és una mala selecció..

Brave-SearchEngines

Facilitat d’ús

A l’escriptori i al mòbil, Brave ofereix una interfície senzilla i sensible, que és fàcil d’entendre i navegar. Tot està situat lògicament i res no és massa conegut, però Brave continua fent pressions en algunes novetats, sobretot en el mòbil.

Facilitat d’ús a l’escriptori

No és gens estrany la interfície d’escriptori, i qualsevol que hagi utilitzat navegadors basats en Chromium, com Chrome o Opera (llegiu la nostra ressenya Opera), trobaran valent que sigui conegut. 

  Opinió de revisió: VPN del navegador integrat - Actualització 2023

Les pestanyes estan a la part superior, seguides de la barra d’adreces, flanquejada pels controls de navegació d’un costat i botons per a la configuració, el perfil, les recompenses valentes i els escuts (més sobre els de la secció de seguretat) de l’altra. No hi ha cap desplaçament per fitxa i, tot i que podeu fixar pestanyes, no podeu col·locar-les en grup.

Podeu personalitzar parts de la forma i aspecte del navegador perquè podeu utilitzar molts temes de Chrome (consulteu la nostra crítica de Chrome), així com canviar l’esquema de colors del navegador entre clar i fosc o fer-lo igual que el vostre sistema operatiu..

Configuració de personalització valenta

Facilitat d’ús al mòbil

Al mòbil, les adreces d’interès, l’historial i la configuració es troben al menú superior esquerre al costat de la barra d’adreces. En comparació amb altres navegadors per a mòbils, és fàcil gestionar, editar i suprimir adreces d’interès i crear carpetes per a ells..

Adreces braves-mòbils

El menú “escuts” es troba a l’altre costat de la barra d’adreces i us proporciona el mateix tipus d’informació que es fa a l’escriptori, inclosos anuncis, rastrejadors i scripts bloquejats, així com la possibilitat d’activar i desactivar la configuració de seguretat..

Brave-MobileShields

Podeu habilitar una barra de pestanyes que es mostra a la barra d’adreces, una excel·lent característica que falta en altres navegadors mòbils. Això vol dir que no heu d’entrar al menú de pestanyes per navegar, la qual cosa és fantàstic. També podeu configurar la barra de pestanyes perquè només es mostri quan el dispositiu es troba en mode paisatge. A més, podeu tancar totes les pestanyes mantenint premut el botó normal del menú de la pestanya durant uns segons.

Brave-TabBar

Rendiment

Brave és un navegador ràpid. A l’escriptori, arriba a velocitats superiors a Chrome i Mozilla Firefox, però és més lent que Vivaldi (llegiu la nostra ressenya de Vivaldi). D’altra banda, el mòbil Brave és tan ràpid com qualsevol de la seva competència, i només funciona una mica més lent que Firefox en iOS (llegiu la nostra ressenya de Firefox).

El navegador aconsegueix aquestes velocitats amb un consum de RAM molt inferior al de la majoria dels navegadors, cosa que és impressionant perquè els navegadors basats en Chromium tenen fama de tenir fam de recursos.

Seguretat

Al navegador hi ha una gran quantitat de funcions de seguretat. El menú “escuts” situat a la dreta de la barra d’adreces us ofereix una excel·lent llista de tot el que es pot bloquejar o permetre a la pàgina oberta i també us permet controlar la vostra configuració bàsica de seguretat, com ara la protecció del seguiment, forçar les connexions HTTPS i bloquejar els scripts, reconeixement de cookies i dispositius.

Brave-ShieldsMenu

De manera predeterminada, el navegador utilitza HTTPS Everywhere per obligar els llocs web a utilitzar connexions segures, i si l’apagueu o s’introdueix en un lloc web que no ofereix el protocol, se us ofereix un avís clar que inclou un símbol i un text que diu “ no segur

  Opinió de revisió: VPN del navegador integrat - Actualització 2023

Brave-HTTPSWarning

L’adblocker integrat també és excel·lent per a la seguretat, ja que els anuncis incomplets sovint poden ser vehicles per a programari maliciós o rastrejadors. També podeu definir una contrasenya per protegir els vostres inicis de sessió des del mòbil, de manera que es manté les dades segures en cas que el telèfon es perdi o es robi.

Brave-LoginPasscode

Tot i que Chromium s’actualitza cada dues setmanes, Brave només rep actualitzacions cada tres o quatre setmanes. Això no està malament, però podria ser millor, perquè passar-se molt temps sense una actualització dóna una oportunitat als ciberdelinqüents a comprometre el navegador.

El navegador també inclou la navegació segura de Google, que analitza els URL que visiteu per trobar possibles programes maliciosos o de pesca. Tot i això, això suposa una limitació amb la privadesa, tal com us indicarem a continuació.

Privacitat

Tot i que Brave es basa en Chromium, que envia dades a Google, els desenvolupadors l’han tret d’aquesta funció, similar al projecte “UnGoogled Chromium”..

Dit això, hi ha serveis en Brave que recopilen les vostres dades, però la majoria estan desactivades de manera predeterminada, com ara el servei de predicció de cerques i càrregues de pàgines web. Com s’ha esmentat, el navegador utilitza la navegació segura de Google, que està habilitada de manera predeterminada i envia parts de les dades de navegació a Google per a la seva anàlisi..

En teoria, aquesta informació està anonimitzada, però és totalment possible que Google faci referència a diverses sol·licituds per determinar quins llocs web heu visitat. Per tant, heu de decidir si la protecció val la pena perdre la privadesa.

Configuració de privacitat i valentia

El navegador és compatible amb Tor, cosa poc freqüent. A diferència del Tor Browser (consulteu la nostra ressenya Tor Browser), però, no us permetrà veure on es troba cada node del relé Tor al qual esteu connectats ni us proporciona el mateix nivell de control sobre la connexió. Tot i així, és un bon complement addicional i Brave va guanyar Tor Browser en la majoria dels altres aspectes.

Valent-Tor

Brave et protegeix dels seguidors i bloqueja les galetes de tercers i les empremtes digitals de manera predeterminada. El menú “escuts” pràctic us facilita activar i desactivar aquestes proteccions i controlar el que fan..

La declaració de privadesa de l’empresa és clara i concisa. Diu que Brave no recopila mai les vostres dades, a excepció dels serveis de predicció i navegació segurs, que es poden desactivar. Fins i tot la personalització dels anuncis mitjançant el programa Brave Rewards es fa localment al dispositiu sense enviar els resultats de l’anàlisi a Brave o a l’anunciant..

El Veredicte

Brave és un excel·lent navegador que combina funcions àmplies i una interfície fàcil d’utilitzar amb un gran rendiment i controls de seguretat i privadesa sòlids. A banda de la seva lenta freqüència d’actualització, no hi ha desavantatges importants, i recomanem sincerament valent a qualsevol.

Què en penses de Brave? Vam trobar a faltar algun desavantatge significatiu del navegador? Feu-nos-ho saber als comentaris següents Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me