Amazon Drive Review: actualització 2023

Amazon Drive Review

Una millora massiva respecte a versions anteriors, Amazon Drive té molts problemes per considerar-se un proveïdor d’emmagatzematge en núvol realment bo.

Opinions sobre emmagatzematge al núvol

Les revisions d’Amazon Drive no han estat generalment amables. Líder de la llista de queixes ha estat la manca d’una funció de sincronització, la base principal del magatzem en núvol. Tot i això, ha canviat molt, inclòs el seu nom (solia ser Amazon Cloud Drive), i amb poca fanfàrria el servei s’ha tornat molt millor. De fet, recentment ha fet la nostra llista de les deu millors alternatives de Dropbox principalment a causa del seu excel·lent valor.

Si el servei d’emmagatzematge en núvol d’Amazon mereix un primer, segon o dècim aspecte, depèn en gran mesura de les vostres necessitats. Encara hi ha alguns problemes amb el servei, com ara la manca d’eines de productivitat i el xifrat del costat del servidor.

Si esteu preparats per provar el servei, podeu registrar-vos a 5 GB d’emmagatzematge gratuït, més l’emmagatzematge il·limitat de fotografies dirigint-vos a Amazon Cloud Drive. Si encara no decidiu, la següent revisió d’Amazon Drive us ajudarà a determinar on es troba en comparació amb els millors serveis d’emmagatzematge al núvol.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Amazon Drive

Característiques

Amazon Drive es troba en un lloc molt millor que fins i tot fa un any, quan es tracta de funcions, però encara té alguna feina per fer.

Un dels principals problemes que Amazon Drive tenia anteriorment és que no disposava d’un client de sincronització, que impedia competir com a servei d’emmagatzematge en núvol seriós. Des de llavors, Amazon ha corregit aquest problema i ara utilitza el mateix model de carpeta de sincronització popularitzat per Dropbox. També té aplicacions per a telèfons intel·ligents per a Android i iOS.

Encara millor, utilitza una còpia de fitxers a nivell de bloc per sincronitzar contingut. Aquest mètode de còpia de fitxers produeix sincronitzacions més ràpides perquè només copia les parts dels fitxers canviats en lloc de retransmetre el fitxer complet. És l’únic servei d’emmagatzematge en núvol que coneixem a més de Dropbox i Egnyte.

Amazon Drive també ofereix notificacions a la barra de tasques que us avisen sobre l’activitat i us permeten accelerar la velocitat de sincronització.

Les previsualitzacions de fitxers estan disponibles per als tipus de fitxers habituals, incloses les extensions de Microsoft Office. També podeu veure fotos i veure vídeos. Podeu emmagatzemar música, però no es pot reproduir directament des de la interfície web d’Amazon Drive. Tanmateix, Amazon Music hauria de poder accedir a la vostra carpeta de música (per a nosaltres).

Amazon Drive no inclou cap integració de productivitat laboral com Office Online i Google Docs, que probablement sigui el seu handicap més gran com a alternativa Dropbox, Google Drive o OneDrive. Més estrany, el servei encara no realitza la versió de fitxers, cosa que permetrà allunyar alguns usuaris. Altres dues grans faltes són el xifratge en repòs i la protecció de contrasenya per als enllaços.

Tot i que Amazon Drive té algunes funcions excel·lents, queda clar que encara hi ha molta feina per fer.

Preu

Amazon Drive us proporciona 5 GB d’emmagatzematge gratuït. Un total de 3 GB més que Dropbox, però no s’acosta a situar Amazon Drive a la nostra llista dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol gratuïts. Tanmateix, si sou membre d’Amazon Prime, podeu emmagatzemar fotos il·limitades.  

Si no n’hi ha prou amb 5 GB, Amazon Drive té actualment 13 plans d’emmagatzematge disponibles, cosa que la converteix en l’opció d’emmagatzematge de núvols de subscripció més flexible que hem vist encara, fins i tot superar Google Drive. A més, les tarifes són més que raonables.

  Revisió OpenDrive - Actualització 2023

Amazon Drive solia tenir un pla d’emmagatzematge il·limitat per només 60 dòlars al mes. No obstant això, la companyia va suspendre el seu pla d’emmagatzematge il·limitat al juny del 2023. Tot i que això podria decebre, el seixanta pla d’emmagatzematge d’1TB d’Amazon Drive és de prop de 40 dòlars menys que els que ofereixen Dropbox i Google Drive..

Malauradament, Amazon Drive no té cap programa de derivació per obtenir més emmagatzematge gratuït. Si és el que us interessa, Sync.com també us proporciona 5 GB d’emmagatzematge gratuït, a més d’un gigabyte addicional per a cada amic que feu referència (consulteu la nostra revisió de Sync.com per a més detalls).

Facilitat d’ús

Si ja teniu un compte d’Amazon Prime, podeu iniciar la sessió al lloc web d’Amazon Drive amb les mateixes credencials i hauríeu de tenir accés immediat als vostres 5 GB d’emmagatzematge gratuït. La interfície d’usuari és bastant senzilla i no hauria de donar cap dificultat a la majoria de la gent, tant si abans havien utilitzat l’emmagatzematge en núvol o no.

Per penjar un fitxer, només cal que feu clic al botó “penja” a la cantonada superior esquerra. Podeu pujar un fitxer individual o una carpeta sencera. També podeu crear carpetes i arrossegar fitxers des de dins de la interfície d’usuari.

Els clients d’escriptori estan disponibles per a PC i Mac. La instal·lació és ràpida i crea una carpeta de sincronització al vostre sistema de fitxers.

Tots els fitxers que entren en aquesta carpeta són enviats al núvol. Si teniu altres ordinadors amb clients de sincronització instal·lats, aquests fitxers també se’ls passaran. Això vol dir que podeu fer canvis als fitxers i accedir a les versions canviades des d’altres dispositius sense haver de transferir-los manualment.

El menú de la barra de tasques d’Amazon Drive us permet comprovar ràpidament l’estat de la càrrega de fitxers i gestionar la vostra configuració fent clic a “preferències”.

També vam provar l’aplicació per a Android per avaluar l’experiència general del mòbil. Les aplicacions per a mòbils us permeten accedir als vostres fitxers i enviar contingut al telèfon al núvol, incloses les fotos

En general, l’experiència no us llança boles de corba i ens agrada una mica el disseny. Amazon Drive no fa res espectacular quan es tracta d’experiència de l’usuari, però tampoc no decepcionarà.

Intercanvi d’arxius & Sincronització

Amazon Drive presenta compartiments bàsics de fitxers i carpetes que es poden iniciar des de la interfície web, la carpeta de sincronització o les aplicacions mòbils. Podeu compartir contingut fent clic sobre ell i fent clic al botó “compartir”.

Hi ha diverses opcions per compartir contingut: podeu generar un enllaç, correu electrònic o publicar el contingut directament a Facebook o Twitter.

És prou convenient, però Amazon treballa per fer perquè l’ús compartit d’arxius sigui tan segur com un servei com Sync.com o fins i tot Dropbox. Les funcions que manquen inclouen la possibilitat de protegir els enllaços amb contrasenya i de col·locar-hi les dates de caducitat de l’accés.

Amazon Drive, com a mínim, té una pestanya “compartida” per verificar ràpidament el contingut que heu compartit. Això és una cosa que molts serveis d’emmagatzematge al núvol, inclòs Google Drive, passen per alt. 

Amazon també permet compartir carpetes, però no permet que els usuaris puguin editar permisos per carregar fitxers a aquestes carpetes. Això limita severament el seu ús per a la col·laboració.

Sync, com hem comentat, ara és una opció amb Amazon Drive, i l’equip de desenvolupament fins i tot ha afegit funcions de sincronització a nivell de bloc. Açò fa que Amazon Drive avanci la major part de la competència pel que fa a la sincronització de dispositius.

Per ser justos, però, els serveis de coneixement zero com Sync.com i SpiderOak no poden incorporar una sincronització a nivell de blocs perquè el xifrat privat i la sincronització a nivell de blocs no funcionen bé. Amazon Drive també inclou una funció anomenada sincronització selectiva que permet desactivar la sincronització per a determinats fitxers de manera que no es desin al disc dur.

  Revisió MEGA: Emmagatzematge en núvol gratuït o no? - Actualitzat 2023

L’únic problema que tenim amb l’enfocament d’Amazon Drive per a la sincronització selectiva és que quan desactiveu la sincronització, ja no podreu veure les carpetes de la vostra carpeta de sincronització. Ens agrada que l’enfocament de Dropbox sigui més senzill, que simplement marca els continguts que no estan disponibles fora de línia, però encara us permet veure tot.

Velocitat

Com és habitual a l’hora d’avaluar un servei d’emmagatzematge en núvol, vam decidir fer una ullada ràpida a com Amazon Drive gestiona les càrregues i descàrregues de fitxers. Com la majoria dels aficionats a la tecnologia, ens queda una mica de paciència.

Les nostres proves es van realitzar mitjançant una carpeta de prova de 10 GB que utilitzem per fer proves rutinàries. Les proves es van realitzar des d’un lloc proper a Boston, Massachusetts, a través d’una connexió WiFi amb velocitats de descàrrega d’uns 200 Mbps i velocitats de càrrega d’uns 12Mbps..  

Aquests són els nostres resultats:

Prova 1: Prova 2: Mitjana:
Carregueu: 15:50 16:50 16:20
Descarregar: 2:10 1:50 2:00

Al voltant de quinze minuts per gigaquet és aproximadament on ens agrada veure les càrregues, mentre que dos minuts per a les descàrregues és una mica més ràpid que la mitjana.

Aquestes velocitats també són per a transferències inicials de fitxers. Amb la sincronització a nivell de bloc, recordeu que sempre que es facin canvis en un fitxer ja copiat en un altre lloc, hauríeu de veure les actualitzacions significativament més ràpidament que les vegades publicades anteriorment..

Amazon Drive també us permet augmentar la velocitat de càrrega i descàrrega del acceleratiu si trobeu una sincronització que afecta els recursos del vostre sistema. Tanmateix, durant la prova no vam trobar aquest cas. Durant les proves posteriors, vam poder reproduir vídeos de YouTube mentre la sincronització continuava sense haver-se publicat.

Seguretat

Una bona seguretat al núvol comença amb el xifrat, que hauria de ser una expectativa bàsica. Malauradament, Amazon Drive es queda fora de la porta al no haver de xifrar les dades dels usuaris al descans als seus servidors.

Ens sospita que no trobem cap mena de referències sobre el protocol de xifrat que utilitza en línia, per la qual cosa vam comprovar el doble amb el suport d’Amazon Drive. Després d’alguns avaries confuses (vegeu el suport, a continuació), finalment hem rebut la confirmació que les dades no es xifren.

La seguretat del centre de dades amb Amazon, d’altra banda, hauria de ser excel·lent. El núvol d’Acció Amazon utilitza la mateixa xarxa de servidors que Amazon utilitza per a Amazon S3 i les seves pròpies dades internes.

Amazon admet l’autenticació de dos factors per a les vostres credencials d’inici de sessió, que podeu activar a la pàgina del vostre compte d’Amazon.com. Són les mateixes credencials que s’utilitzen per a les plataformes de comerç electrònic, Amazon Video i Amazon Drive. Les credencials de dos factors impedeixen que una contrasenya feble o robada permeti que una altra persona accedeixi al vostre compte.

A part, però, no són bones notícies. Generalment recomanem que els usuaris prenguin la seva privadesa a les seves mans, però en el cas d’Amazon Drive, és molt més important fer-ho.

Si decidiu utilitzar Amazon Drive, voldreu assegurar-vos que encripteu primer els vostres fitxers mitjançant un servei com Boxcryptor..

Assistència

L’assistència d’Amazon Drive està per sota de la mitjana i és majoritàriament perquè Amazon lliga la compatibilitat de tots els seus serveis junts. Això significa que els representants de suport gestionen la plataforma de comerç electrònic, Amazon Video, Amazon Music, Amazon Drive i tot el que provoca problemes amb problemes de coneixement. El resultat net és que, tot i que tant hi ha disponible suport de correu electrònic com xat en directe, és una mica difícil obtenir respostes directes a les vostres preguntes.

  Revisió de MediaFire: MediaFire és segur el 2023

Per exemple, vam enviar un missatge de correu electrònic al servei d’Amazon fent una pregunta de diverses preguntes sobre sincronització a nivell de bloc, protocols de xifrat i altres preguntes tècniques. Com a resposta, vam rebre un correu electrònic que ens enllaçava amb la política de privadesa d’Amazon, assegurant-nos que ningú d’Amazon accedeix als nostres fitxers i que ens permetés saber que els fitxers s’emmagatzemen “Dins Amazon Simple Storage Service (S3); la mateixa infraestructura d’emmagatzematge de dades altament escalable, fiable i ràpida que Amazon utilitza per executar la seva pròpia xarxa global de llocs web. “

Frustrats, vam obrir una sessió de xat amb Amazon i vam fer una pregunta senzilla: Els fitxers emmagatzemats a Amazon Drive estan encriptats?

Aquí teniu la resposta que vam rebre: “Sí, si inicieu la sessió, aleshores sereu accessible. Una altra persona no pot accedir als vostres fitxers sense iniciar la sessió. “

Està bé, no volem saber-ho exactament, així que vam aclarir la pregunta i després d’uns minuts se’ns va aconsellar que de vegades Amazon ens fa passar per un procés de verificació de dos passos en dispositius desconeguts. Encara no és el que buscàvem.  

Sense determinar, ho vam tornar a provar. Finalment, després d’una espera llarga, el tècnic va tornar amb la resposta: “Com he comprovat que no hi ha cap xifrat, serà el mateix que heu penjat.”

La resposta, doncs, és que no, Amazon encara no xifra els fitxers als seus servidors, però que “hi haurà canvis”. Vam intentar esbrinar quan podrien ocórrer aquests canvis, però la discussió no va anar enlloc.

La bona notícia és que els tècnics d’Amazon estan disponibles les 24 hores del dia, els agents de xat estan fàcilment disponibles i els missatges de correu electrònic es responen en un dia basat en les nostres proves. Només cal ser una mica persistent i no conformar-se amb respostes irrellevants.

El Veredicte

Amazon Drive ha recorregut un llarg camí durant l’últim any i ara és una opció viable d’emmagatzematge en núvol de moltes maneres. Té un preu extremadament competitiu i us permet emmagatzemar fotos il·limitades, tot i que el cost i l’emmagatzematge mai no han estat problemes. La diferència més gran és que Amazon Drive es pot utilitzar ara per a la sincronització i, en realitat, sembla gestionar aquest procés millor que la majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol.

Dit això, Amazon encara té algunes tasques per fer.

L’intercanvi de fitxers es pot fer més segur amb la protecció de contrasenya i ens agradaria veure Office Online, Google Docs o fins i tot una aplicació de notes natives afegida per a la productivitat del treball. Sense aquestes coses, les funcions de sincronització són d’ús limitat. A més, mentre el suport estigui fàcilment disponible, el suport dedicat d’Amazon Drive garantiria representants de suport millor formats.

L’inconvenient més gran d’utilitzar Amazon Drive és que l’empresa no xifra els fitxers emmagatzemats als seus servidors. Tenint en compte la popularitat d’Amazon, és difícil no imaginar que sigui un gran objectiu per a pirates informàtics i això ens posa doblement nerviosos. Si decidiu anar amb Amazon Drive, el joc intel·ligent seria xifrar els vostres fitxers abans d’enviar-los al núvol.

Et mantindrem actualitzat si i quan Amazon Drive decideixi afegir xifratge al descans. Mentrestant, esperàvem que gaudíssiu de la nostra revisió d’Amazon Drive. Deixa els teus comentaris a continuació i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me