Vortex Cloud Gaming Review – Actualitzat el 2020

Revisió de vòrtex

Vortex és un interessant servei de jocs en núvol, ja que ofereix una introducció molt assequible. Tanmateix, el rendiment es redueix una mica i la facilitat d’ús també podria utilitzar alguns treballs. Llegiu la nostra ressenya completa de Vortex per obtenir tots els detalls.

Què és Vortex Cloud Gaming?

Vortex és “un grup de persones apassionades dels jocs per ordinador”, que és una declaració familiar si mai heu vist serveis de joc en núvol. Quan es tracta dels millors serveis de joc en núvol, és difícil situar-se al capdamunt, sobretot perquè aquesta tecnologia encara està ben petita. En aquesta revisió de Vortex, veurem si això redueix la reducció.

La resposta curta és “tipus de”. Vòrtex és barat i, per això, accessible. És una manera excel·lent d’introduir-nos en el joc en núvol i les mancances que l’acompanyen actualment, però no inclou el que és capaç de jugar al núvol. El disseny mig cuit al final de les coses de l’escriptori condueix a una experiència desagradable, com fa la biblioteca de jocs limitada. 

Tot i així, pel preu, és difícil culpar a Vortex. Ofereix molt valor pels vostres diners amb poc compromís. Tot i que no podreu reproduir tota la biblioteca Steam, hauríeu de reproduir-ne la majoria a l’escriptori i dispositius mòbils..

vòrtex-lliscant1

vòrtex-lliscant2

vòrtex-lliscant3

vòrtex-lliscant4

vòrtex-lliscant5

Anterior

Pròxim

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Vortex és bastant estèric en termes de funcions, centrat en proporcionar una experiència bàsica de joc al núvol. A la secció de preguntes freqüents del lloc web, Vortex diu que introduirà un compte VIP amb “moltes funcions premium” en un “futur proper”. De moment, però, hi ha un únic pla.

Aquest pla és compatible amb Windows, macOS i Android. Tot i això, podeu utilitzar qualsevol plataforma que tingui accés a Google Chrome (consulteu la nostra revisió de Google Chrome). Dit això, vam provar altres navegadors basats en Chromium, com Opera, i també funcionen bé (llegiu la nostra crítica sobre Chromium i Opera revisió).

La majoria de les funcions tenen cortesia de l’aplicació Android. Podeu utilitzar un controlador amb el vostre dispositiu Android i us recomanem que ho feu, però Vortex us ha cobert en cas que no en tingueu. A l’aplicació Android hi ha controls a pantalla. Tot i que no és un concepte nou, Vortex permet tornar-los a modificar.

Podeu afegir tants elements com vulgueu a la pantalla i arrossegar-los allà on considereu oportuns. Vortex proporcionarà una disposició predeterminada per a tots els jocs, alguns dels quals són més senzills que altres, però podeu personalitzar-lo fins que l’esquema de control sigui còmode..

A més, podeu afegir botons per a un teclat i un ratolí o per a un gamepad de Xbox. Inclou l’addició de botons dedicats a certs clics de ratolí, cercles sencers per a tecles particulars i moviment avançat de les miniatures. Si comenceu a personalitzar-vos i trenqueu alguna cosa, sempre podeu tornar al disseny predeterminat del controlador sense interrompre la sessió.

vòrtex-revisió-android-controlador-personalització

A més de personalitzar el controlador de la pantalla, també podeu personalitzar la interacció amb la pantalla tàctil amb el joc. Inclou el desplaçament per accelerar el moviment, el DPI al qual es mou el cursor i quina tecla s’activa quan toca i toca doble. 

vortex-review-android-touch-control

Aquestes funcions són benvingudes a l’aplicació Android, però sembla que Vortex va afavorir afegir-les a l’aplicació d’escriptori. Com que accedirem a la secció “facilitat d’ús” a continuació, les versions basades en un escriptori i un navegador de Vortex se senten estèrils en termes de personalització, cosa vergonya, tenint en compte que l’aplicació Android és tan flexible..

Visió general de les funcions de joc de núvol de Vortex

Jocs compatibles

A diferència de Shadow (llegiu la nostra crítica de Shadow), Vortex no funciona en plataformes DRM com Steam, Origin i Battle.net. En canvi, hi ha una biblioteca de jocs que podeu jugar utilitzant la plataforma. Aquests jocs encara requereixen una llicència, no importa qui gestioni aquesta llicència, però la biblioteca completa de Steam no està disponible.

  Blacknut Cloud Gaming Review - Jocs per a la família - Actualització 2020

Dit això, els majors èxits estan disponibles. Vortex admet nous títols com el remake Resident Evil 2, Risk of Rain 2 i Cuphead, amb nous jocs afegits a la llista cada setmana. Tot i que la biblioteca és extensa, s’ha centrat principalment en versions importants, amb molts títols populars i independents que cauen al costat.

llibre de vòrtex-biblioteca

Alguns èxits més recents de l’indie, com Celeste, no hi falten, però falten títols clàssics com Super Meat Boy, Darkest Dungeon i Terraria. Aquests jocs no requereixen gaire maquinari per a executar-los, de manera que probablement pugueu accedir amb una modesta plataforma.

Tot i això, amb suport per a Android, estaria bé tenir alguns dels millors títols indie en moviment. 

Tot i que la majoria de jocs requereixen una llicència per funcionar, Vortex també inclou alguns jocs gratuïts. Els títols habituals de lliure joc, com Fortnite, Apex Legends i Counter-Strike: Ofensives globals estan incloses, per descomptat, però també teniu accés a altres jocs. Cal destacar que Vortex Cloud Gaming us permet accedir a Guild Wars 2, Bendy and the Ink Machine i Batman: The Telltale Series. 

Preferiríem que Vortex treballés a través de plataformes DRM, però la biblioteca que ofereix és àmplia. Si us preocupa més la publicació de les darreres versions que no heu de jugar a antigues preferides indie, la biblioteca va bé.

Preu

Vortex té alguns problemes (els trobarem a les seccions següents), però són fàcils de passar per alt tenint en compte el preu. No hi ha múltiples plans ni durades per escollir.

Quant costa el joc en núvol de Vortex?

Vortex és senzill en les seves tarifes: pagueu 9,99 dòlars al mes tants mesos com vulgueu el servei.

El despropòsit és atractiu, i també el preu baix. Tot i això, Vortex no deixa clar el que esteu comprant. Simplement diu que esteu comprant un ordinador amb “gràfics Nvidia”, cosa que no diu gaire el rendiment que comportarà la màquina (consulteu el servei de jocs de núvol propi de Nvidia a la nostra revisió GeForce Now).

La secció de preguntes freqüents del lloc web diu que llançarà un programa VIP amb més funcions en algun moment, probablement amb un preu més elevat, però de moment, només hi ha el pla base. 

Pels diners, en realitat no esteu comprant jocs, només el servei en si. En comparació amb PlayStation Now, que costa menys de 10 dòlars al mes si compres un any per endavant, és decebedor. PS Now arriba amb més de 800 jocs per jugar, 300 dels quals són títols de PS4, tal i com podeu llegir a la nostra ressenya de PlayStation Now.

L’avantatge és que podeu cancel·lar en qualsevol moment amb Vortex. Et cobren 10 dòlars al mes cada mes fins que decideixis el contrari, la qual cosa és un bon canvi de ritme. La majoria dels serveis de jocs al núvol tracten de disminuir els usuaris amb l’esperança de transmetre qualsevol joc als seus dispositius mòbils, obligant els usuaris a subscriure’s durant tot un any. Amb Vortex, només pagueu mentre ho desitgeu. 

Quant al pagament, podeu utilitzar PayPal, una targeta de crèdit o una transferència bancària si us registreu a través del lloc web. Si compres a l’aplicació, pots utilitzar Google Pay o, per a Windows, l’opció de compra integrada de l’aplicació Windows 10. 

Dit això, un cop pagueu, aquests diners no seran. Tècnicament, Vortex ofereix un període de reemborsament, però és difícil anomenar-ho. Si heu jugat menys de 15 minuts, podeu demanar un reembossament. Tot i això, si aneu més enllà, esteu de sort.

Facilitat d’ús

Registrar-se amb Vortex és una brisa. Diversos punts del lloc web us demanen que inicieu la sessió i feu clic a qualsevol d’ells us portarà a la pàgina d’inici de sessió / registre. Allà, tot el que heu de fer és introduir el vostre correu electrònic, establir una contrasenya i triar si voleu registrar-vos a la llista de correu. 

Després d’això, podeu comprar una subscripció. Com s’ha esmentat anteriorment, Vortex només ofereix un pla mensual, el que significa que no heu de triar entre diversos nivells abans de fer la sortida. Simplement introduïu la informació de pagament, les dades de facturació i feu clic a “paga ara”. Un cop fet això, tindreu una pantalla acceptada amb un botó per “reproduir ara” amb una pantalla acceptada amb el pagament.

  Projecte xCloud Review: una vista prèvia d’una nova plataforma: actualitzada 2020

vòrtex-revisió-pagament-confirmació

A partir d’aquí, sereu redirigits a la versió basada en el navegador de l’aplicació, que mostra la biblioteca del joc. Com s’ha esmentat, necessitareu una llicència per jugar a la majoria de jocs a la plataforma. Per sort, però, això no està restringit a un DRM específic o, almenys, al que afirma Vortex. 

vortex-review-game-page

Cada vegada que carregueu un joc, us haureu d’iniciar sessió a Steam, cosa que resulta molt molesta, sobretot si teniu activada l’autenticació de dos factors (consulteu la guia d’autenticació de dos factors). Hi ha algunes excepcions: Apex Legends us demana que inicieu la sessió a Origin, per exemple, però, principalment, feu servir Steam. 

Això pot plantejar alguns problemes. Per exemple, tenim una llicència de The Witcher 3 comprada a GOG. Quan va llançar el joc, Vortex va dir que necessitarem una llicència, i fins i tot va mencionar GOG com a opció. Tot i això, després d’iniciar la sessió, el joc no es carregarà. No hem rebut cap pantalla d’error ni cap explicació, simplement una pàgina negra.

vortex-review-browser-application-application

N’hi ha prou amb dir-ho, si voleu jugar un joc amb Vortex, haureu de tenir el joc específicament a Steam, malgrat que Vortex assegura el contrari.  

Iniciar un joc és un procés bastant indolor, encara que haureu de lluitar amb temps de càrrega llargs. Després d’haver triat el títol que vulgueu, independentment de si procedeix de l’aplicació local o de la interfície d’interès del navegador, se us demanarà que inicieu la sessió a Steam o a la plataforma DRM, on el joc està exclusiu. Aleshores, només espereu al llançament del joc. 

vòrtex-revisió-llançament del joc

Poden trigar uns minuts, però la càrrega no és massa dolenta. L’única excepció és l’aplicació d’escriptori, que, com parlarem a la següent secció, no es pot utilitzar. 

En cas contrari, es poden afavorir els jocs per organitzar-los més fàcilment, i Vortex mostra tots els detalls de cada títol que admet, incloses les entrades de controladors compatibles, les categories en les que s’adapta el joc i la qualificació. 

L’única molèstia és quan finalitzeu una sessió. Vortex us demanarà que valoreu la vostra experiència i proporcioneu comentaris. Podeu tancar-lo fàcilment des d’aquesta finestra, però no hi ha cap opció per desactivar noves finestres emergents. 

Dreceres de Vortex

Quan engegueu un joc amb Vortex, només esteu registrant-vos en una màquina virtual, és a dir, tot el que feu a la màquina és exclusiu d’ella. Per exemple, no podeu fer la transició del ratolí fora de la finestra del joc sense haver de sortir de la sessió. 

Per combatre aquest problema, Vortex té diverses dreceres que podeu utilitzar. Per exemple, quan feu servir el navegador, podeu utilitzar “ALT” més la tecla de fletxa esquerra per tancar la sessió. Tanmateix, no s’explica cap d’aquestes dreceres de teclat. De vegades podreu veure un pop-up que us indica què fer, però no podríem trobar les condicions en què apareixia. 

Això només està a la versió del navegador. A Android, Vortex us mostra totes les dreceres i fins i tot arriba fins a permetre-vos de tornar a obrir les tecles del controlador virtual. 

Les nostres seccions “facilitat d’ús” i “rendiment” queden clares que Vortex es dedica a l’aplicació Android. Tot i que és excel·lent per als jugadors mòbils, els que busquen una experiència més tradicional amb un teclat i un ratolí hauran de presentar-se a l’aprenentatge de les dreceres.. 

La manca de reflexió sobre el control de l’aplicació en un ordinador també ho és per altres maneres. Per exemple, si premeu la tecla escape es trencarà la sincronització del ratolí, el que us permetrà utilitzar el ratolí a la sessió local. Tanmateix, gairebé tots els jocs de PC utilitzen la tecla escape per aturar el joc. 

En alguns casos, podeu solucionar aquest problema. Per exemple, en tornar pels menús al DOOM, podríem utilitzar el commutador posterior a la interfície d’interès. 

Tanmateix, en d’altres, la manca de funcionalitat de la clau d’escapament feia que les parts del joc fossin inaccessibles sense remenar. Aquesta és una enorme supervisió i fa que la experiència ja incomodada del joc en núvol sigui encara més feixuga.

  Projecte xCloud Review: una vista prèvia d’una nova plataforma: actualitzada 2020

Rendiment

Segons Vortex, el ping amb què vam provar va ser “bo”, cosa que, segons els estàndards de Vortex, significa que proporcionarà la millor qualitat possible. Per posar alguns números, vam provar la nostra velocitat d’internet amb speedtest.net, anotant un ping de 9 mil·lisegons, una taxa de descàrrega de 54,6 Mbps i una taxa de càrrega de 10,45 Mbps..

Tot i que no és la velocitat més ràpida, està molt per sobre del que recomana Vortex. Afirma que hauríeu de tenir com a mínim una connexió a Internet de 10 Mbps mitjançant LAN sense cap altra aplicació executada. Ens vam conformar a aquestes normes durant les nostres proves. 

Vam intentar provar el màxim de plataformes possibles, però això va plantejar alguns problemes. Si usem l’aplicació a Windows 10, ni tan sols hem pogut iniciar un joc. Ho vam intentar diverses vegades, cada prova que requeria una altra verificació a Steam. Tanmateix, després d’haver introduït les nostres credencials, la màquina virtual es retardaria fins a un rastreig. 

Les pulsacions de teclat trigarien fins a 15 segons en registrar-se, i els jocs van trigar entre cinc i 10 minuts a carregar-se. Tot anava més enllà de la lentitud; era inutilitzable. L’aplicació local és una broma en comparació amb la versió del navegador, que, malgrat els seus problemes, carregava jocs ràpidament.

La versió del navegador va ser molt millor. Hem provat diversos jocs, inclosos DOOM 2016, Borderlands 2 i Cuphead. La nostra resolució es va bloquejar a una mica més de 720p en tots aquests títols, cosa rara. Sembla que Vortex està afavorint la taxa de fotogrames per sobre de la resolució, que, en alguns casos, està bé. Tanmateix, si teniu una pantalla d’alta resolució, els jocs s’enfaden molt ràpidament.

Tanmateix, la resolució no és el problema: el retard d’entrada és. Tots els jocs que vam provar requereixen una gran precisió i, en aquest context, Vortex es desfà. El moviment del ratolí té un efecte lliscant estrany com un plataformista mal programat, i les pulsacions de teclat triguen molt a registrar-se.. 

Els jocs continuen jugant, però no són idonis. La vostra millor aposta per a jocs que requereixen qualsevol precisió és reduir la dificultat.

De forma impactant, la millor experiència va venir de l’aplicació Android. Com s’ha esmentat anteriorment, l’aplicació per a Android se sent la més completa i sembla que tota l’optimització del rendiment de Vortex també s’ha centrat aquí. Els jocs centrats en precisió encara tenen una quantitat decent de retard, però no tant com jugar en un navegador.

Cobertura

Vortex és un dels pocs serveis de jocs en núvol per iniciar el seu servei internacionalment. En lloc de centrar-se en una regió, Vortex té servidors a tot el món, incloent centres de dades als EUA, Europa, Amèrica Central i el sud d’Àsia. Dit això, no hi ha massa servidors en total, el que significa que potser haureu de recórrer una distància raonable per jugar als vostres jocs. 

En total, hi ha 15 centres de dades, cinc dels quals a Europa, i altres quatre als Estats Units al Canadà n’obté un, però, els usuaris canadencs també podrien aprofitar el centre de l’Est dels EUA. Amèrica Central n’arriba una altra i Sud-amèrica n’arriba una altra. També hi ha un centre de dades situat a prop d’Indonèsia.

Els que heu seguit podrien adonar-se que només suma fins a 13 centres de dades. Vortex afirma que n’hi ha 15, però el mapa que proporciona com a referència només mostra 13 punts. Pel que fa als altres dos centres de dades, no es diu cap lloc on s’han situat. 

El Veredicte

Vortex no és un mal servei de jocs en núvol, sobretot al preu que sol·liciteu. Tanmateix, amb la limitada limitació d’aquesta tecnologia, tallar les cantonades resulta ser massa, i Vortex n’és un aparador. Els plataformes, els tiradors i fins i tot alguns jocs de rol són jugables amb la quantitat de retard d’entrada. Tot i que Vortex manté les seves demandes de joc de 60pps, ho fa a costa de la latència. 

Dit això, els jocs que no necessiten precisió per segon parcial es juguen bé, i amb el barat Vortex, només val el preu de l’entrada. Combinat amb l’excel·lent suport per a Android, Vortex no es veu massa malament.

Què en penses de Vortex? Tens previst provar-ho? Feu-nos saber la vostra experiència als comentaris següents. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me