OneUp преглед – актуализиран 2023 г.

OneUp преглед

OneUp има много звънци и свирки, но страда, когато става дума за използваемост. Системата му за инвентаризация обаче е най-доброто, което сме виждали във всеки онлайн счетоводен софтуер, което може да го направи перфектно съвпадение за някои бизнеси. Прочетете пълния ни преглед на OneUp за всички подробности.

Най-счетоводни-софтуерно Отзиви

OneUp е уникален софтуер за онлайн счетоводство, който е идеален за малък бизнес, който продава физически продукти. Най-силните му точки са неговата функция за управление на запасите и вградената CRM функция, заедно с плановете на щедро цени. Ако това звучи точно за вас, продължете да четете този пълен преглед на OneUp.

За $ 9 на месец OneUp ви дава достъп до всичките му функции, но ограничава броя на потребителите и поддръжката, която получавате от представителите на своите клиенти. Друг недостатък на OneUp е, че той няма функция за заплащане, нито предлага интеграция с приложения на трети страни – това включва дори Stripe, така че не можете да приемате плащания с кредитни карти.

Функцията му за фактуриране е достатъчно добра и работи добре с функцията за инвентаризация. Няма обаче напомняния или повтарящи се записи за неговото фактуриране и фактуриране. Подредбата е много по-сложна от конкурентите, защото е разделена на много различни страници.

Шаблоните на отчетите, въпреки че са достатъчни за прост анализ, нямат възможности за персонализиране или филтриране, необходими за по-задълбочена проверка.

Ако търсите автоматизирани функции и силна счетоводна функция, вижте нашата статия за най-добрия счетоводен софтуер, за да намерите нещо, което по-добре отговаря на нуждите на вашия бизнес.

Силни & Слабости

Алтернативи за OneUp

Характеристика

OneUp е идеален за малки предприятия, базирани на запаси. Освен че има отлична функция за запазване на магазина, OneUp е допълнен с проста вградена CRM функция. И двете работят добре с функциите за продажби и покупки на OneUp.

Въпреки това, OneUp не предлага функция за заплащане или никакви интеграции. Освен автоматичното подреждане на инвентара, той не предоставя много автоматизирани функции, което намалява стойността му, ако търсите нещо, което да повиши ефективността ви. OneUp също няма функция за проследяване на времето, което го прави неподходящ за проекти, базирани на проекти, и за фрийлансъри.

OneUp CRM

Можете да намерите CRU функцията на OneUp чрез бутона „възможности“ в лентата за навигация. Тази страница е разделена на четири раздела: „водещи“, „възможности“, „задачи за възможности“ и „обаждания“.

Чрез страницата „олово“ можете да съхранявате фирмената и контактната информация на вашата водеща. В страницата „възможност“ можете да добавите подробности за определена насоченост чрез бутона „нова възможност“. За да следите напредъка си, можете също да добавите коефициент на вероятност през тази страница.

oneup_new-OPP

Страниците „Задачи за възможности“ и „Обаждания“ ви позволяват да организирате своите задачи и обаждания, за да увеличите вероятността да спечелите възможности. Когато създавате записи, можете да ги маркирате като „да направя“ или „свършени“. Ако трябва да маркирате задача или обаждане като „свършено“, щракнете върху името и променете състоянието чрез превключващия бутон, който също ще запише датата на промяната.

oneup_new-OPP

Вградената функция за управление на CRM на OneUp е отлична, ако правите много убедителни продажби, така че можете да имате всички необходими инструменти в една платформа. Можете незабавно да конвертирате възможност в оферта чрез страницата „възможност“. Фактурираните клиенти също автоматично ще се превърнат в клиент, спестявайки ви да въведете тези данни два пъти.

Инвентаризация на OneUp

Управлението на инвентара на OneUp е една от най-модерните софтуерни опции в сравнение с конкурентите му, като Sage или Zoho Books.

Можете да намерите функцията му за управление на запасите, като кликнете върху бутона „инвентар“ в лентата за навигация. Функцията за управление на инвентара на OneUp има много функции, така че трябва да отделите известно време с него, за да се научите как да го използвате правилно.

В раздела „склад“ можете да видите списък на вашите инвентарни артикули, тяхната цена, цена и количество. Можете да коригирате подробностите за вашия артикул, като кликнете върху него. За да добавите нов елемент обаче, трябва да отидете на страницата „нов продукт“, като щракнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл на лентата за навигация на инвентара и изберете „нов продукт“.

  Преглед на счетоводството на Sage Business Cloud - актуализирано 2023 г.

oneup_new-OPP

Регулирането на количеството на артикула в OneUp е малко по-трудно, отколкото при конкурентите му. Отидете на страницата „Записи в инвентара“ или „Теглене на инвентар“. След това щракнете върху „нов запис“ и въведете крайното количество на артикула, за да направите корекции.

Можете да запишете покупка или продажба, които влияят на вашите акции чрез страницата „поръчка за покупка“ или „Поръчка за продажба“. Когато създавате запис, посочете вашия доставчик или клиент и артикулите на поръчката. Кликнете върху „получаване“, за да генерирате автоматично бележка за получаване. Можете също така автоматично да създадете сметка през страницата „получаване на бележка“, като кликнете върху бутона „сметка“ на картата.

oneup покупка поръчка

Същата система се прилага за „поръчка за продажба“ и „Документ за доставка“. Тази функция може да ви помогне да следите вашите артикули и да се уверите, че всеки артикул е отчетен.

OneUp е и една от малкото платформи, която предлага управление на проекти, които можете да намерите на страницата „продажби“ в раздела „още“. Можете да организирате своите записи – като фактури, сметки и задачи – по проект. Той обаче не предлага проследяване на времето, така че не е толкова ефективен като конкурентите си, като FreeAgent или FreshBooks.

Ценообразуване

OneUp има пет планове за ценообразуване, от които да избирате: Self, Pro, Plus, Team и Unlimited. Подобно на Xero, OneUp позволява на потребителите да имат достъп до всичките му функции веднага след прилепа. Това обаче ограничава броя на потребителите за всеки ценови план, което е идеално за малки предприятия, които се разрастват.

Самоустройството струва $ 9 на месец, но ви ограничава до един потребител и не ви предоставя достъп до поддръжката на OneUp. Ако смятате, че ще трябва да използвате поддръжката на клиенти на OneUp често, можете да надстроите до Pro план, който струва 19 долара на месец. Освен че предоставя поддръжка на клиенти, Pro удвоява броя на потребителите на две.

Следващите планове само увеличават броя на хората, които могат да използват OneUp, което има малко смисъл, тъй като има голяма разлика в цените между плановете. 

Планът Plus струва $ 29 на месец и ви позволява да имате до трима потребители. Следващият план, Team, струва $ 69 на месец и ви позволява да имате до седем потребители. Последният план, Unlimited, ви позволява да имате неограничени потребители и струва $ 169 на месец.

За сравнение най-скъпият план на Xero, създаден, струва 60 долара на месец, позволява ви да имате неограничени потребители и разполага с функция за управление на проекти (прочетете нашия преглед на Xero, за да научите повече). Функцията за инвентаризация на OneUp обаче е по-усъвършенствана и предлага вградена CRM функция.

Най-скъпият план на QuickBooks Online, Advanced, струва 150 долара на месец и като цяло е по-добра счетоводна програма. Можете да плащате сметки и да обработвате плащания с кредитна карта чрез платформата на QuickBooks Online. Този план включва също проследяване на време и мениджър на проекти, а QuickBooks Online може да ви помогне да подадете данъци, ако вашият малък бизнес е базиран в САЩ.

Ако обаче бюджетът ви е по-малък от този, OneUp предлага по-добри планове, защото можете да получите достъп до всички функции на OneUp и поддръжка на клиенти срещу $ 19 на месец. Плановете за QuickBooks Online започват от $ 25 на месец и дори на тази цена не предлага проследяване на инвентара или сметки.

Удобство за потребителя

Можете да намерите навигационната лента на OneUp в лявата част на екрана. Той има осем категории: „начало“, „възможности“, „продажби“, „закупуване“, „инвентар“, „счетоводство“, „отчети“ и „приложения“. Повечето категории имат раздели към техните функции в горната част на страницата.

За разлика от повечето си конкуренти, таблото за управление на OneUp е скрито в категорията „счетоводство“, което разрушава целта изобщо да има табло за управление. Вместо това получавате функция за търсене, за да прегледате фактурите си и бърз достъп до другите страници на вашата „начална“ страница, което е безсмислено, защото можете да намерите всички тях в лентата за навигация.

  Преглед на счетоводството на Sage Business Cloud - актуализирано 2023 г.

oneup-табло

Ако смятате, че OneUp има функции, които не са ви необходими в малкия ви бизнес, можете също да ги деактивирате чрез категорията „приложения“ в лентата за навигация.

Като цяло OneUp е лесен за използване, след като свикнете с него. Има обаче много допълнителни страници, които лесно биха могли да бъдат заменени с обикновен бутон. Тези допълнителни страници го правят по-объркващо, когато за първи път започнете, така че може да се наложи да отделите известно време за проучване на OneUp, преди да знаете как да го използвате перфектно за вашите бизнес нужди.

фактуриране

За да създадете ръчно фактура, отидете на раздела „фактури“ в категорията „продажби“ в лентата за навигация и кликнете върху бутона „нова фактура“. След това можете да попълните данните за фактурата, като клиент, дата и артикули.

oneup-нов-фактура

След като щракне върху „Готово“ в долния десен ъгъл на страницата „нова фактура“, OneUp ще ви попита дали да актуализирате запасите от фактурираните артикули. Фактура, която проследява запасите, автоматично ще генерира нова бележка за доставка. Въпреки това, анулирането на фактура няма да изтрие автоматично бележката за доставка, което може да доведе до някакво смесване в инвентара ви.

Можете да записвате плащане през страницата „Плащания на клиенти“ в раздела „още“ на раздела „продажби“. OneUp също така ви позволява да записвате плащане през страницата на фактурата си, която можете да отворите, като кликнете върху картата в страницата „фактура“. Можете да отидете на втората страница, като щракнете върху бутона в долната част на страницата с фактурата и кликнете върху „получаване на дължимо плащане“.

oneup-invoicep2

Можете също така автоматично да добавите фактура чрез раздела „котировки“ в страницата „продажби“ и „Документите за доставка“ на страницата „фактури“..

Фактурирането на OneUp обаче няма проследяване на фактури, повтаряща се фактура или интегриран процесор за плащане и не може да се интегрира и с Stripe. Някои от тези функции са достъпни дори с безплатен счетоводен софтуер, като Wave. 

Като се има предвид, че е счетоводен софтуер, липсата на функции и сложният работен процес поставят OneUp в основен недостатък в сравнение с неговите конкуренти, като QuickBooks Online или FreshBooks. Прочетете нашия преглед на FreshBooks тук.

разходи

Можете да проследявате своите сметки и разходи чрез категорията „покупки“ в лентата за навигация. За да създадете ръчно разход, щракнете върху раздела „разход“. 

Като щракнете върху „нов разход“, можете или да създадете ръчно разход или да качите разписка в OneUp. Можете също да щракнете снимка на разписката си чрез приложението за Android на OneUp, което е много удобно, защото не е нужно да се притеснявате от загубата на разписката.

oneup качване-Годен

Подобно на функцията за фактуриране, можете автоматично да генерирате сметка през раздела „Поръчка за получаване“ в категория „Опис“. Можете също да отидете на страницата „проекти“ в категория „продажби“ и след това да кликнете върху опцията „време за фактуриране“, за да направите сметка за вашите задачи.

За да създадете ръчно сметка, щракнете върху раздела „още“ и изберете „сметки“ от лентата за навигация в категорията „покупки“. Можете също да създадете нова сметка, като щракнете върху бутона „нова сметка“ в горния десен ъгъл на страницата. Създаването на нова сметка изисква артикула, доставчика и крайната дата. В допълнение към вашите „продукти и услуги“, можете да добавите и „разходи“ като артикул.

oneup-newbill

Точно както във „фактури“, има два начина за записване на плащания. Първият е, като отидете на страницата „Плащане на сметки“, която се намира в раздела „още“ в категорията „покупки“. В противен случай можете да отворите сметката, като щракнете върху името на страницата „сметки“ и преминете към втората страница чрез бутоните в долната част на страницата.

oneup-сметка

Освен че следи разходите и сметките си, функцията за таксуване на OneUp не прави много. Възможно е да запишете разписка от приложението си за Android е хубаво да имате. Той обаче няма повтаряща се опция или напомняне за сметка. Също така не можете да плащате сметките си онлайн, както можете с QuickBooks Online. Прочетете нашия онлайн преглед QuickBooks, за да научите повече.

  Преглед на счетоводството на Sage Business Cloud - актуализирано 2023 г.

Бизнес отчитане

OneUp има само осем шаблона за отчети, което е много по-малко от конкурентите му. Няма отчет за неговата инвентаризационна функция, което е изненадващо, като се има предвид, че е много по-напреднал от конкурентите си.

Можете да намерите шаблоните на отчетите на OneUp под категорията „отчети“ в лентата за навигация. В тази категория има три раздела: „счетоводство“, „продажби“ и „закупуване“. В секцията „продажби“ има два отчета: „Отчет за остатъчни вземания“ и „Декларация за клиента“. Разделът „закупуване“ има само един отчет: „Доклад за изплащане на адекватни разходи“. “

oneup-стареене-доклад

Отчетът „извлечение на клиента“ показва списък с фактури и плащания на клиента. В горната част на страницата ще видите общото салдо, което ви дължи от клиента. Можете да изберете клиент, като кликнете върху бутона „промени клиент“. В допълнение към изтеглянето на отчета можете да го изпратите и по имейл, което е уникална за този отчет опция.

oneup-Клиент-декларация

„Отчетът за вземане по остаряване в размер на A / R“ и „Доклад за изплащане на изплащания за A / P“ има подобен шаблон. И двата отчета са разделени от доставчици / клиенти и срокове, включително обща за всеки бизнес от дясната страна на отчета. Съществуват обаче само три опции за филтриране, включително период на отчитане и формат.

Финансови отчети

Можете да намерите финансовите отчети на OneUp в секцията „счетоводство“ на категорията „отчети“. Общо има пет отчета: „печалба и загуба“, баланс, „главна книга“, пробен баланс и „отчет за данъка върху продажбите“. Все още обаче липсват някои важни шаблони, като например отчет за паричните потоци.

Повечето отчети, включително „печалбата и загубата“, „пробното салдо“ и „общото салдо“, съдържат обобщение в началото на страницата. Отчетът „печалба и загуба“ и „баланс“ ви позволява да добавяте няколко периода, за да можете да ги сравните. Опциите за филтриране на тези отчети са много по-добри от бизнес отчетите. 

oneup с идеална загуба

Въпреки че форматите на отчетите не са адаптивни, форматът е доста ясен, ако се нуждаете само от преглед на финансовото си състояние.

поддържа

Поддръжката на OneUp включва помощен център и поддръжка по имейл. За да потърсите помощния център, щракнете върху бутона за въпросителна в горния десен ъгъл на страницата ви и ще се отвори прозорец за чат. Можете да потърсите помощна статия с лентата за търсене. Освен това кликнете върху „оставете ни съобщение“ в долния десен ъгъл на прозореца за чат, за да се свържете с поддръжката на OneUp за клиенти.

Материалите, които OneUp предоставя, са достатъчни, за да започнете. Статиите за помощ обаче са достъпни само в текстова форма, което може да е трудно за следване за някои хора. Можете да стигнете до центъра за помощ на OneUp от главната му страница, като кликнете върху бутона „помощ“ в горната част на страницата.

Присъдата

OneUp има отлична функция за инвентаризация, която е много по-напреднала от своите конкуренти, като QuickBooks Online или Sage. Неговата проста CRM функция също е добро допълнение към всяка част от счетоводния софтуер. Липсата му на интеграция обаче може да бъде прекъсвач на сделки за някои, особено като се има предвид, че тя не предоставя функция за заплащане и обработка на плащания.

Функцията му за фактуриране и фактуриране – въпреки че е добре интегрирана с инвентара си – няма функции и е трудна за използване поради разпръснатия си характер. За двете функции няма напомняния за плащане, нито има повтарящи се записи.

Ценовите планове на OneUp са щедри, защото – подобно на Xero – той отключва всичките си функции с най-евтиния си план, който струва 9 долара на месец. Той ограничава броя на потребителите, които могат да използват функциите на OneUp, но ако сте единствен собственик, OneUp е доста кражба.

OneUp е добър вариант за базиран на продукти малък бизнес, който се нуждае само някъде, за да проследи своите финанси и инвентар. Това обаче няма да помогне много, ако трябва да автоматизирате повечето от своите счетоводни нужди. Ако това звучи перфектно за вашия малък бизнес, можете да изпробвате безплатна 30-дневна пробна версия на OneUp.

Използвали ли сте OneUp преди? Кажете ни какво мислите в секцията за коментари. Благодаря, че прочетохте това ревю на OneUp.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me