Преглед на счетоводството на Sage Business Cloud – актуализирано 2023 г.

Преглед на Sage Business Cloud Accounting

Sage Business Cloud Accounting е приличен софтуер, който върши работа, но всъщност не се откроява от тълпата. Въпреки че със сигурност можем да видим, че хората са много щастливи от това, имаме подозрения, че конкурентите биха ударили сладкото място по-добре. Прочетете нашия пълен преглед на Sage Accounting за подробности.

Най-счетоводни-софтуерно Отзиви

Sage Accounting е отлична платформа за фирми, които редовно управляват списъка си с акции. Той има удобна функция за инвентаризация и проследяващ механизъм за управление на количеството на вашия артикул. Sage Intelligence, една от безплатните добавки на Sage Accounting, е подходяща и за фирми, които трябва да подправят своите отчети с цветове и диаграми..

Въпреки че е лесен за използване и включва повечето стандартни функции, които имат другите платформи, той има ограничени възможности за автоматизация. Освен това, функциите в най-евтиния му план – “Счетоводен старт”, не си заслужават цената, тъй като можете да получите повечето от тях безплатно със своя конкурент Wave Wave.

Ако Sage Accounting звучи като най-добрата платформа за вас, проверете безплатната му 30-дневна пробна версия или продължете да четете този преглед на софтуера Sage Accounting за повече подробности.

Ако обаче Sage Accounting не е подходящ за вас, можете да разгледате нашата статия за най-добрия счетоводен софтуер, за да намерите най-подходящото за вашия бизнес.

Какво е мъдрец?

Sage е компания, която предоставя софтуер, който да помогне на бизнеса да управлява ресурсите си. Sage Business Cloud Accounting, или Sage Accounting, е неговата базова счетоводна платформа, създадена да помогне на малкия бизнес да управлява своите финанси.. 

Освен Sage Accounting, Sage предлага и помощни инструменти за своите услуги и платформи за по-голям бизнес. Засега обаче нека поговорим за най-достъпната платформа на Sage – Sage Accounting.

Силни & Слабости

Алтернативи за Sage Business Cloud Accounting

Характеристика

Функциите на Sage са лесни за използване и неговият инвентар за проследяване е много полезен. Липсват обаче някои основни функции, като например заплати и повтарящи се сметки, което кара Sage да липсва този допълнителен удар, необходим, за да отговаря на конкурентите си.  

Опциите за автоматизация на Sage почти не съществуват, което прави Sage лош избор, ако искате да увеличите ефективността. Можете да добавите още функции чрез добавките и интеграциите на Sage.

Най-забележителната функция на Sage е неговият проследяващ инвентар. Sage ви позволява да съхранявате три вида предмети в инвентара си: склад, не-склад и услуга. За да добавите елемент към инвентара си, можете или да кликнете върху бутона „нов елемент“ в услугите на Sage & страница “продукти или кликнете върху бутона„ + “от дясната страна на навигационната лента, за да отворите менюто за бързо добавяне.

Sage проследява количеството на вашия артикул чрез фактурите и сметките, които сте създали. Можете също да наблюдавате общото състояние на инвентара си чрез „продуктите & страница “, която показва подробна таблица на вашите артикули.

мъдрец-опис

Когато създавате или добавяте нов артикул с инвентара, менюто на Sage ви позволява да изберете подробности, които ще бъдат включени във вашите фактури и сметки. Можете да добавите до три продажни цени за един продукт, така че можете да редувате цените с едно щракване, когато създавате нова фактура.

мъдрец-нов опис

Можете също така да настроите точка за пренареждане. В горната част на продуктите има обобщение & услуга “, която ще ви съобщи състоянието на вашия инвентар. Въпреки това, за разлика от QuickBooks Online, Sage не ви позволява да презареждате от тази страница. Трябва да възстановите ръчно даден артикул, като го таксувате през страницата „разходи“.

Заплащане на градински чай

Освен функциите, налични в Sage Accounting, Sage предлага и други основни функции, като заплащане и обработка на плащания. Тези функции обаче са добавки за вашия акаунт. Други платформи, като Xero, предлагат тези функции в рамките на един абонаментен план, за който можете да научите повече в нашия преглед на Xero.

Въпреки че Sage има собствена услуга за обработка на плащания, все пак можете да приемете плащане с кредитна карта, като свържете плана си за Sage Accounting с Stripe през страницата „настройки“, което правят и други платформи, като Wave и FreshBooks. Имайте предвид, че има допълнителна такса за обработка на кредитни карти през Stripe.

  OneUp преглед - актуализиран 2023 г.

градински чай настройки

Ценообразуване

Въпреки че ценообразуването на Sage Accounting изглежда ниско на пръв поглед, услугата на Sage притежава по-малка стойност в сравнение с други платформи. Началният му план за счетоводство ви позволява само да използвате фактурите на Sage и функциите за банкова връзка. За сравнение, Wave ви позволява да използвате и двете функции безплатно (прочетете нашия преглед на Wave, за да научите повече).

Също така трябва да се свържете с поддръжката на Sage, за да получите цената за допълнителни функции, така че не можете да прецените колко пари ще платите, за да използвате пълната услуга на Sage.

Цените на Sage Accounting са по-ниски от повечето счетоводни платформи. Той има два плана за ценообразуване: Начало на счетоводство и Счетоводство. Единствените счетоводни платформи, които имат по-ниска цена за стартовия си план, са Xero, с $ 9 на месец на своя стартов план, и Wave, която е безплатна за основната си версия.

Ако обаче се съсредоточите върху функциите, ще откриете, че Sage не е толкова евтин в сравнение с други платформи. Например, нейният начален план за счетоводство, който струва 10 долара на месец, ви дава достъп само до функциите на Sage за фактуриране и банково съгласуване. 

Sage срещу Xero

За сравнение планът на Starter на Xero отключва всички функции на Xero (с някои ограничения), включително инвентара и отчетите. При Sage тези функции се предлагат в следващия план, Accounting, който струва $ 25 на месец. Тази надстройка отключва допълнителни функции, включително прогнози и сметки. 

Sage е една от най-добрите софтуерни опции за проследяване на инвентара – заедно с QuickBooks Online и Xero – така че ако се нуждаете от функция за инвентаризация, цената е справедлива. В противен случай можете да получите повечето функции на Sage чрез Wave безплатно.

За да получите достъп до добавката на Sage за обработка на заплати и обработка на плащания, поискайте демонстрация през уебсайта на Sage. Други счетоводни платформи също често добавят заплащане като допълнително. Въпреки това, тъй като трябва да се свържете с поддръжката на Sage, не е ясно колко пари ще трябва да платите за пълния потенциал на Sage.

Удобство за потребителя

Настройката на акаунт с безплатна 30-дневна пробна версия на Sage Accounting е лесна; трябва само да попълните своя имейл адрес, лични данни и бизнес данни. 

Ако обаче за първи път изпробвате Sage, това е малко объркващо, защото има много софтуерни опции за избор. Sage предлага допълнителните си услуги отделно, така че трябва да се свържете с поддръжката на Sage за повече информация.

За да настроите безплатна пробна версия, изберете бутона „безплатна пробна версия“ на страницата „ценообразуване“ и след това трябва да попълните серия от формуляри, включително имейл адреса, паролата, бизнес детайлите и данъчните данни.

Първият път, когато влезете, ще видите приветствена страница, където Sage предлага какво трябва да направите, за да настроите акаунта си. В сравнение с FreshBooks или QuickBooks Online, добре дошли страницата на Sage не е толкова лесна за използване или интуитивна. Подобно на Xero, има много текст и много връзки за щракване, което може да затрупа нов потребител.

мъдрец-добре дошъл

Въпреки че страницата за посрещане е препълнена, другите страници са по-лесни за разбиране, изглеждат по-чисти и професионални. На всяка страница има достатъчно място и всички те показват подробна таблица с вашите данни. Можете да персонализирате таблиците чрез иконата на зъбно колело в лявата част на главата на колоната, така че можете да изберете каква колона искате да видите за всяка таблица.

В горната част на прозореца ще намерите навигационната лента на Sage, съдържаща всички функции на Sage, връзката за помощ и настройките. Sage организира навигационната лента спретнато, като характеристиките са групирани според функциите им. Бутонът „+“ от дясната страна на навигационната лента ви позволява бързо да добавяте записи, като фактури или сметки.

мъдрец-quickadd

Страницата „резюме“ поддържа преглед на всичките ви финанси на едно място. Тази страница разделя вашите данни на няколко категории: „продажби“, „разходи“, „отчети за паричните потоци“ и „прогнози за паричния поток“. Обобщението представя данните на вашия бизнес чрез диаграми, което улеснява разбирането.

  OneUp преглед - актуализиран 2023 г.

мъдрец-резюме

фактуриране

Функцията за фактуриране на Sage е лесна за използване. Страницата „фактури“ показва подробна таблица с вашите фактури и бутон „нова фактура“ в горната лява страна. Създаването на фактура е бързо и лесно, ако вече имате своите клиенти и артикули в списъка с контакти и инвентара на Sage. 

Таблицата на страницата за фактури на Sage е малко по-подробна от тази на Xero, тъй като показва телефонните номера на вашите клиенти. Ако основно се свързвате с клиентите си по телефон, този формат е полезен, тъй като не е необходимо да отваряте всяка фактура, за да извлечете информацията за връзка на клиента си.

мъдрец-фактура страница

Въпреки това, Sage не ви позволява да задавате напомняния за фактури или повтарящи се фактури, което ще ви помогне да управлявате бизнеса си по-ефективно.

За да създадете нова фактура, можете да кликнете върху бутона „+“ на лентата за навигация и да изберете опцията „фактура за продажби“ или да натиснете бутона „нова фактура“ на страницата „фактури“. Ако сте приели оферти или прогнози, можете също така бързо да създадете фактура чрез бутона „създаване на фактура“ на страниците на състоянието на всяка оферта или на прогнозата.

мъдрец-цитирам-statuspng

Sage ще ви отведе до страницата „нови фактури“, след като щракнете върху опцията „нова фактура“ от менюто „+“ или страницата „фактури“. Можете да попълните данните на вашата фактура в тази страница „нова фактура“, включително артикулите, клиента и датата. Можете да въведете формуляр „клиент“, за да изберете клиент от съществуващите си контакти или да създадете нов чрез бутона „добавяне на клиент“. 

За да изберете артикул за вашата фактура, въведете полето с надпис „артикул“ и можете да изберете елемент от инвентара си или да добавите нов чрез бутона „създаване на артикул“.

мъдрец-нови фактури

Ако артикулът вече е в инвентара ви, Sage автоматично попълва всичко според вашите данни за инвентара, с изключение на графата „отстъпка“. Той не е заключен, така че ако имате специално условие за конкретна продажба, можете да го промените ръчно. 

Недостатък на „фактурата“ на Sage е, че не можете да правите повтарящи се фактури или напомняния за фактури. За някои фирми тези функции са важни, особено ако основната ви цел е да автоматизирате по-голямата част от финансите на вашия бизнес. Въпреки това, Sage ви позволява да отпечатвате фишове за фактури за вашите фактури, което е полезно, ако често се налага да изпращате поръчки на клиенти.

мъдрец-фактура-статус

разходи

Подобно на функцията си „фактури“, функцията „Сметки“ на Sage е лесна за използване, но липсват функции за автоматизация, които могат да ви помогнат да управлявате проследяването на разходите си.

Има два начина за създаване на нова сметка: бутон „+“ на навигационната лента или чрез страницата „Търговец на сметки“, като кликнете върху бутона „нова сметка“, която ще ви отведе до страницата „нова сметка за доставчик“.. 

градински чай бонове

Както при фактурите, можете да създадете нов доставчик или да изберете такъв от списъка си с доставчици, когато щракнете върху полето „доставчик“. Когато въвеждате формата „артикул“, можете да изберете елемент от инвентара си, който ще се покаже под формата. Sage автоматично попълва детайлите на вашия артикул, ако използвате инвентара си.

мъдрец-новите бонове

За съжаление, това е всичко, което можете да получите от функцията на Sage за “разходи”. Не можете да настроите повтаряща се фактура или напомняне за фактура, както можете с QuickBooks Online, нито можете да плащате сметките си онлайн (прочетете нашия преглед на QuickBooks Online, ако искате да научите повече). 

Функцията на Sage за “сметки” е чудесна за следене на разходите ви, но подобни платформи, като QuickBooks Online или Xero, я правят още една стъпка по-напред, като предоставят функции за автоматизация, като повтаряне на сметки или напомняния за сметки. Прочетете нашето онлайн сравнение Xero срещу QuickBooks, за да разберете коя платформа е по-добра.

Докладване

Sage предлага 23 шаблона за отчети и достъп до Sage Intelligence, своята служба за отчитане. Отчетната функция на Sage Accounting, сама по себе си, не е нищо особено. Ограничава опцията за персонализиране на отчета до диапазона от дати и реда за сортиране на повечето отчети. 

  OneUp преглед - актуализиран 2023 г.

Въпреки това, добавката към Sage Intelligence прави отчетите на Sage да изглеждат по-привлекателни и можете също да създадете персонализиран шаблон на отчета.

23-те шаблона за доклади на Sage са разделени на седем категории: „основни доклади“, „подробни отчети“, „касови отчети“, „данъчни отчети“, „продукт & доклади за услуги “,„ онлайн отчети за плащания “и„ отчети за данни “.

мъдрец-докладване

Категорията „основни отчети“ съдържа основните доклади, които използвате за наблюдение на вашия бизнес, като „печалба & загуба, “баланс” и “вземане.” 

Опцията „подробни отчети“ предлага по-задълбочени познания за вашите финанси, като „главна книга“, „анализ на печалбата“ и „приходи от продажби“.

„Касовите отчети“ съдържат отчети – като „отчет за паричните потоци“ – за вашите парични потоци и транзакции, така че да можете да видите къде се движат парите ви.

Категорията „данъчни отчети“ има два отчета, „отчет за данъка върху продажбите“ и „1099 отчет за доставчиците“, които са полезни, когато настъпи данъчният сезон в САЩ.

„Продуктите & опция за услуги “има само един отчет,„ движение на акции “, който ви позволява да видите състоянието на инвентара си през определен период.

„Отчетите за онлайн плащания“ също имат само един шаблон „Paya“, който е платежна услуга, която може да се използва с Sage, за да видите плащанията, извършени чрез Paya. 

Последната категория „отчети за данни“ съдържа отчета „лични данни за контакти“, който ви позволява да премахвате контакти, които вече не са ви необходими..

мъдрец-счетоводна наличност

Освен функцията за отчитане на Sage Accounting, можете също така да получите достъп до Sage Intelligence чрез връзката „мъдрец разузнаване“ в горния десен ъгъл на страницата „отчитане“. Форматите на отчетите на Sage Intelligence са по-привлекателни от стандартните отчети на Sage Accounting.

Цветовете и диаграмите в шаблоните на Sage Intelligence го правят по-добър в сравнение със стандартния отчет на Sage Accounting. Sage Intelligence също ви позволява да експортирате отчетите си във XLSX файл или PDF файл.

мъдрец-интелигентност наличност

Към декември 2023 г. има по-малко от 20 шаблона за отчети, които можете да използвате. Можете обаче да създадете персонализиран отчет, като отидете в раздела „моите отчети“ и кликнете върху бутона „създаване на персонализиран отчет“.

мъдрец-интелигентност наличност

поддържа

Sage предлага богата информация за своите потребители да проучат, включително блог, помощни страници и платени курсове.

За да достигнете до поддръжката на Sage, щракнете върху бутона „help“ в дясната страна на навигационната лента, който ще отвори вашия профил в Sage Customer Community. На самата горна лента ще видите поле за търсене, където можете да търсите както дискусии, така и статии в общността на Sage Customer.

градински чай поддръжка по програмата на общността

Чрез общността на Sage клиенти можете да получите достъп до статиите за помощ на Sage, обсъждането и Sage University, където можете да закупите курсове, предлагани от Sage. Има курсове за продуктите на Sage, но има и курсове по общи умения, като счетоводство и счетоводство.

Ако искате да достигнете до поддръжката на Sage, щракнете върху зеления бутон „чат офлайн създайте случай“ от дясната страна на страницата на профила. След това попълнете формуляр, за да изясните проблема си и клиентската поддръжка на Sage ще се свърже с вас до 48 часа.

мъдрец-подкрепа

Присъдата

Sage няма допълнителни функции, необходими, за да победи своите конкуренти. Липсата на напомняния и повтарящи се сметки или фактури може да бъде прекъсвач на сделката за някой бизнес, особено за тези, които искат да повишат ефективността си. 

Функцията му за инвентаризация обаче е страхотна и има функция за проследяване, която рядко имат други платформи. Sage Intelligence – нейната добавка за отчитане – създава отчети, които изглеждат страхотно, и можете да създавате персонализирани отчети.

Цената на Sage може да изглежда евтина в началото, но не предлага много функции за $ 10. Много от предлаганите на тази цена функции също се предлагат с Wave, безплатен счетоводен инструмент за малък бизнес. 

Страниците на Sage имат чист интерфейс, който улеснява навигацията. Някои страници обаче са пренаселени с връзки, което може да затрупа потребителите. Поддръжката на Sage Accounting предлага много съдържание, включително платени курсове, помощни статии и дискусионен форум.

Ако ви харесва това, което сте чели досега, опитайте безплатната 30-дневна пробна версия на Sage, за да се убедите дали Sage е подходящ за вашия бизнес.

Използвали ли сте Sage преди? Ще се радваме да чуем какво мислите в секцията за коментари по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me