Encryptr Review – Opdateret april 2020

Encryptr Review

Encryptr er SpiderOaks adgang til markedet for adgangskodemanager, og vi må sige, at der er meget at lide, når det kommer til brugervenlighed. Vi føler dog, at det kunne gøre lidt mere, skønt vi ser, hvordan det er gratis, bør vi ikke klage for meget. Læs vores fulde Encryptr-gennemgang for detaljerne.

encryptr-Slider1

encryptr-slider2

encryptr-slider3

encryptr-slider4

encryptr-slider5

Tidligere

Næste

Encryptr er en adgangskodemanager fra SpiderOak, som er et firma, der fokuserer på online backup. Vi roste tjenesten for dens fremragende sikkerhed og privatliv i vores SpiderOak ONE-anmeldelse, skønt vi skar nogle punkter for mangelfuld kundeservice og nogle brugervenlighedsproblemer.

I denne Encryptr-gennemgang vil vi se, om denne gratis open source-adgangskodeadministrator kommer til kort i de samme områder som den betalte backup-tjeneste. Undervejs vil vi også tale om funktioner, sikkerhed, priser og support, alt inden vi afsætter vores dom. 

Selvom Encryptr er en attraktiv og let at bruge adgangskodehåndtering, mangler det meget funktionalitet. På nogle måder ser det ud til, at SpiderOak helt har forladt værktøjet, hvor nogle grundlæggende funktioner mangler selv år efter, at de blev annonceret. Encryptr er stadig helt gratis at bruge, så det er værd at tage et skud, hvis det lyder som din taske.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Encryptr

Funktioner

Encryptr har stort set ingen funktioner. Uden for synkronisering og understøttelse af flere enheder til flere enheder giver Encryptr ingen funktionalitet. Selvom det hjælper brugervenligheden, føles appen for golde. I løbet af de få år, som Encryptr har eksisteret, har vi håbet på mere i form af funktioner. 

Den bedste funktion er platformstøtte. Encryptr understøtter Windows, macOS, Linux, Android og iOS. Det understøtter dog ældre versioner af disse operativsystemer. 

Apple-brugere skal være ret opdaterede med Encryptr, der understøtter macOS 10.7+ og nye versioner af iOS. Når det er sagt, er APK tilgængelig til Android-installation, og Windows-installationsprogrammet fungerer på alt fra XP til Windows 10. 

Extension Woes

Dens platformstøtte udvides dog ikke til browsere. Encryptr har ikke nogen browserudvidelser. Selvom dette er irriterende, idet du ikke kan få adgang til dine adgangskoder fra din browser, bringer manglen på en udvidelse sit eget sæt problemer. Da Encryptr ikke interagerer med din browser, er autofyldning og automatisk optagelse ude af spørgsmålet. 

Det betyder, at du skal tilføje alle dine adgangskoder manuelt. Desuden skal du holde Encryptr åben, hvis du vil have hurtig adgang til dine adgangskoder. SpiderOak gør det nemt at kopiere dine indtastningsfelter – et dobbeltklik eller tryk på udfylder dit udklipsholder – men det er ikke en passende erstatning for autofyld.

Encryptr kan heller ikke importere eller eksportere dine adgangskoder. Selvom det ikke er den første passwordadministrator, der springer over importfunktionalitet, svirker manglen på en eksportindstilling. Hvis du på et tidspunkt ønsker at springe skib, skal du manuelt flytte dine adgangskoder til et andet styringsværktøj. 

Endnu mere frustrerende er, at SpiderOak nævnte, at udviklerne arbejdede på en import / eksportfunktion for to år siden, og de er endnu ikke færdige med det. 

Hvad Encryptr mangler

Desværre vedrører de største talepunkter for dette afsnit, hvad Encryptr mangler. Autofyld og automatisk optagelse er de største fejl. Der er dog en håndfuld andre manglende funktioner, der gør Encryptr vanskeligt at bruge i praksis. 

  Bitwarden-gennemgang - Opdateret 2020

For eksempel kan du ikke gemme brugerdefinerede poster. Selvom Encryptr indeholder en generel kategori for posteringer, kan du ikke tilføje nye felter til generelle poster. Tilføjelse af, sige, dine pasoplysninger er ikke anderledes end at indtaste det hele i NotePad og kryptere filen ved hjælp af vores bedste krypteringssoftware. 

Encryptr kan gemme dine adgangskoder og kreditkort, men ikke meget andet. Som et gratis værktøj er det svært for os at forkert det, fordi det ærligt talt fungerer. Værktøjer som LastPass, Bitwarden og KeePass tilbyder dog mere funktionalitet gratis. Encryptr lider ikke af at være dårlig, men blot af at være middelmådig. 

Encryptr-funktionsoversigt

Encryptr-logospideroak.com

Gratis

Sikkerhed

2FA

Kryptering
AES-256

Nul-viden

2FA nøgler

Sikkerhedsanalyse

Synkronisering af flere enheder

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Mobile apps

Adgangskodeskifter

Adgangskodegenerator

Browserudvidelse

Auto-udfyld

Form automatisk udfyldning

Browser-brugergrænseflade

Desktop UI

E-mail

Live chat

telefon

Hjælpecenter

Fora

24/7 support

Mere

Gratis plan

Prisfastsættelse

Encryptr er en gratis adgangskodemanager uden donationsskader eller en premiumplan. Det tjente et sted sammen med LastPass og Bitwarden i vores bedste gratis password manager-opstilling, skønt det faldt kort i et nøgleområde. Fordi SpiderOak er hands-off, når det kommer til Encryptr, mangler der en håndfuld funktioner.

Før vi kommer til nogle problemer med Encryptrs model, lad os tale om, hvad der er inkluderet gratis. I modsætning til NordPass, som begrænser frie brugere til lokaladgangskodestyring, bruger Encryptr SpiderOaks sky til synkronisering af flere enheder. Dine poster er ikke begrænset, ligesom de er med McAfee True Key eller Kaspersky Password Manager. 

Som teknikere, der har set utallige gratis værktøjer med en slags fangst, virker Encryptr for godt til at være sandt. Vi kan dog ikke finde en grund til ikke at stole på SpiderOak. 

Online backup-delen af ​​virksomheden opnåede næsten perfekte mærker for sikkerhed og privatliv. I betragtning af Encryptr deler de samme politikker og sikkerhedsstandarder som sikkerhedstjenesten, har vi ikke meget at bekymre os om. 

Ikke fri for bekymring

Under artiklen “Encryptr-prisfastsættelse” i vidensbasen siger SpiderOak, at tjenesten “tilbydes som den er uden garanti for en bestemt livscyklus, eller for fortsat udvikling eller support”, og på grund af dette, den tilbydes gratis. 

Med hensyn til support har SpiderOak fulgt med Encryptr, så vi er ikke bekymrede der. Oplysninger om password manager er imidlertid sparsomme. 

SpiderOaks forbeholdne karakter over for Encryptr betyder, at der er lidt i vejen for sikkerhedsoplysninger eller direkte support omkring produktet. Selvom det er vanskeligt at kritisere Encryptr på denne sag, fordi det er gratis, er kendsgerningen, at andre gratis adgangskodeadministratorer tilbyder mere i form af dokumentation og support. 

Vi kan godt lide, at Encryptr er gratis, lad os få det klart. Vi ønsker dog også at påpege de indrømmelser, som SpiderOak foretager i processen med at gøre Encryptr fri. 

Brugervenligheden

Encryptr optager kun en enkelt side på SpiderOaks websted. Der finder du fire knapper, der vedrører downloads til forskellige platforme. Hvis du klikker på den store “download nu” -knap, bliver du mødt med en liste over installatører til Linux, macOS, Windows, Android og iOS. 

encryptr-downloads

I stedet for en lang liste med forskellige versioner til forskellige iterationer af det samme operativsystem, leverer SpiderOak et enkelt installationsprogram til iOS, Android, macOS og Windows. APK-filen til Android er også tilgængelig, så du kan installere Encryptr på jailbroken enheder såvel som Android-enheder, der ikke har adgang til Google Play Store. 

  LastPass Review - Opdateret 2020

Installationen gik problemfrit, selvom installationsprogrammet ikke spørger, om du vil starte applikationen, når det er gjort. Ved hjælp af skrivebordsikonet vil Encryptr starte og bede dig om at logge ind. Hvis du er ny, kan du klikke på linket “nyt til Encryptr” for at oprette en konto direkte i applikationen. 

encryptr-skabe-konto

Brug af Encryptr

Når du er tilmeldt dig og ind, åbner Encryptr med et krav om “enkel adgangskodestyring”, og fra første indtryk er vi enige. Der er kun to knapper i applikationen, en til indstillinger og en anden til posteringer. 

encryptr-opstart

Lad os starte med indstillinger, fordi det overraskende er det enkleste af de to. I indstillingsmenuen er det eneste, du kan ændre, din hovedadgangskode. Ellers kan du indsende feedback direkte gennem ansøgningen, hvor du bedømmer din oplevelse gennem et kort spørgeskema. Det er ikke i sig selv support, men du kan efterlade problemer i kommentarfeltet. 

encryptr-tilbagemelding

For at gå videre til tilføjelse af poster, kan du begynde at udfylde dit kodeordhvelv ved hjælp af “plus” -ikonet i øverste højre hjørne. Encryptr understøtter kun tre indgangstyper: adgangskoder, kreditkort og “generelt.” Den sidste kunne bruges til alt. 

Encryptr leverer dog kun felter til en etiket, nogle generelle tekster og noter, hvilket betyder, at du ikke kan blive for kreativ med generelle poster, som du kan med 1Password (læs vores 1Password-anmeldelse). 

encryptr-ny-adgangskode

Det er simpelt at tilføje nye poster, og det er heller ikke for hårdt at finde det, du har brug for. Encryptr giver hjælpsomt en søgelinje til hurtigt at spore adgangskoder. 

Der er dog ikke nogen filtreringsindstillinger. Ligesom F-Secure Key ser Encryptr godt ud med et par poster. Når adgangskoder begynder at hældes op, bliver filtreringsindstillinger imidlertid uundværlige, og Encryptr giver ikke nogen. 

Handelsfunktionalitet for brugervenlighed

Som vi diskuterede i afsnittet “funktioner” ovenfor, tilbyder Encryptr ikke meget funktionalitet uden for at gemme og synkronisere dine adgangskoder. Det ser ud til, at nogle af designbeslutningerne fokuserede for stærkt på brugervenlighed og i processen ofrede funktionalitet. I nogle sammenhænge beskriver de få afsnit ovenfor alt, hvad Encryptr er i stand til.

encryptr-grænseflade

Der er ikke en browserudvidelse, autofyld er ikke mulig, og du kan ikke gemme brugerdefinerede poster. Encryptr har en adgangskodegenerator, men selv vores egen adgangskodegenerator har flere muligheder. Du kan ikke generere en adgangskode on-the-fly eller konfigurere, hvor mange tegn den har. Snarere genererer Encryptr automatisk en adgangskode, når du opretter en ny post. 

Selvom vi kan værdsætte dens dedikation til brugervenlighed og det faktum, at Encryptr er gratis, nægter man ikke, hvor lidt applikationen har at tilbyde. Jo, det kan gemme og synkronisere dine adgangskoder, men der er masser af andre muligheder, der gør det og mere gratis også.

Sikkerhed

SpiderOak er en backuptjeneste, og det er klart, at det er virksomhedens fokus over Encryptr. Der er intet i vejen for dokumentation, der direkte vedrører Encryptr. SpiderOak har dog flere tekniske dokumenter om, hvordan dens sky fungerer, hvordan du autentificeres og hvordan dine data er sikret. Ved hjælp af det kan vi få en idé om, hvor sikkert Encryptr er. 

Lad os starte med godkendelse. Encryptr er en password-manager med nul viden, som ikke burde være overraskende, i betragtning af at SpiderOak ONE opnåede en næsten perfekt score for privatliv i vores anmeldelse. Start med din adgangskode, den hashes og saltes ved hjælp af PBKDF2 og SHA-256. Den nøgle, der genereres fra denne funktion, bruges til at kryptere dine data vha. AES-256. 

  Kaspersky Password Manager Review - Opdateret 2020

Som du kan læse i vores beskrivelse af kryptering, handler AES-256 næsten det bedste. Encryptr har en model, der ligner mange adgangskodeadministratorer, hvilket betyder, at den bruger et hashet og saltet resultat af din adgangskode til godkendelse og til at administrere din AES-nøgle. 

Alt dette sker også lokalt, hvilket betyder, at SpiderOak eller enhver, der har adgang til dens sky, ikke kan dekryptere dine adgangskoder. 

Fordele ved online sikkerhedskopiering 

Med de fleste passwordadministratorer er vi nødt til at tage sikkerhedsoplysninger til pålydende værdi. Nogle tjenester, såsom Dashlane, leverer en detaljeret hvidbog, så vi kan se på de tekniske detaljer. I de fleste tilfælde er sikkerheden dog reduceret til markedsføring af bullet-point.

Som en online-backup-service til virksomheden har SpiderOak allerede en masse af de tekniske oplysninger tilgængelige. Selvom der ikke er nogen whitepaper, der direkte vedrører Encryptr, er der fire dokumenter relateret til SpiderOaks sky, nøglestyring og sikker lagring af data. På grund af dette kan vi få en god idé om, hvordan Encryptr fungerer. 

Endvidere er Encryptr open source. Ligesom KeePass kan du se kildekoden på GitHub for ikke kun at ændre, hvordan programmet fungerer, men også se, hvordan det fungerer på et teknisk niveau. 

Det er let at tvivle på Encryptr, i betragtning af, hvor datahungrige virksomheder kan være i disse dage (læs vores Avast-anmeldelse for det). Det ser dog ud til, at SpiderOak virkelig tilbyder Encryptr af god vilje. Hvad angår sikkerhed, kan vi ikke finde noget, der taler til det modsatte.

Support

Som vi berørte i afsnittet om “prisfastsættelse” ovenfor, tager SpiderOak en hands-off tilgang til Encryptr, og det fører til støtte. Der er en del af vidensbasen dedikeret til Encryptr, men du kan ikke finde nogen nyttige svar der. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte SpiderOak og håbe på et svar eller Google dit spørgsmål. 

“Knowledgebase” har syv artikler, en downloadside og en vejledning, der kommer i gang. Det er dog lidt generøst at kalde posterne “artikler”. SpiderOak har dedikeret nøjagtigt et afsnit til hver af de syv poster, hvoraf de fleste taler om funktioner, som udviklingsholdet arbejder på. 

encryptr-faq

Endnu en gang er vi i en usikker position, hvor vi ikke kan forkaste Encryptr, fordi det er gratis. SpiderOak er på ingen måde forpligtet til at tilbyde flere selvhjælpsressourcer end det i øjeblikket tilbyder. Efter vores standarder tilbyder Encryptr dog for lidt i vejen for gør-det-selv-støtte, hvilket forværres af det faktum, at du ikke kan modtage direkte support. 

Encryptr tilbydes som den er uden “fortsat udvikling eller support.” Du kan indsende en anmodning via SpiderOaks supportcenter eller en funktionsanmodning via Encryptr-appen. SpiderOak gør det imidlertid klart, at det muligvis ikke svarer på supporthenvendelser. 

encryptr-kontakt-side

Dommen

Encryptr er et godt værktøj til, hvad det er: en barebones password manager, der kan kryptere dine adgangskoder og kreditkort. Der er dog en række bedre muligheder på markedet, også gratis. 

Det ser ud til, at SpiderOak har lagt meget få ressourcer i Encryptr, og for den anmodede pris er det fint. Selvom vi ikke fordømmer SpiderOaks beslutning om at gøre Encryptr til et gratis, selvstændigt produkt, gør det ikke udskæringen for os. 

Hvad synes du om Encryptr? Skal du downloade det og give det et skud? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me