LastPass Review – Opdateret 2023

LastPass Review

Sandsynligvis password manager med den bedste gratis plan, LastPass tilbyder en anstændig oplevelse generelt. For dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres password manager, forsvinder den betalte plan fra LastPass imidlertid sammenlignet med andre. Læs vores fulde LastPass-gennemgang for detaljerne.

LastPass-Slider1

LastPass-slider2

LastPass-slider3

LastPass-slider4

LastPass-slider5

Tidligere

Næste

LastPass er en af ​​de førende måder at få dine Google-adgangskoder til et mere sikkert sted. Sidde sammen med vores bedste adgangskodeadministratorer tilbyder LastPass en brugeroplevelse, der er uden sidestykke, med en af ​​de bedste gratis planer, vi nogensinde har set (også sammenlignet med KeePass). LastPass ‘dataovertrædelse fra 2015 skal dog være på din radar. 

I denne LastPass-gennemgang vil vi tale om overtrædelsen samt alle de andre aspekter af LastPass. Vi vil dække alle vinkler i dens populære gratis adgangskodemanager, fra import af dine Google Chrome-adgangskoder til at komme ind i de tekniske detaljer om sikkerhed. I slutningen giver vi dig vores dom. 

For det korte svar er det svært at ikke anbefale LastPass. Det er let at bruge, fra opsætning til adgangskodestyring og leveres med en imponerende række gratis funktioner. Sikkerhedsbruddet i 2015 rejser nogle røde flag. LastPass håndterede det dog godt nok til at være en anden chance værdig.

Styrker & Svagheder

Alternativer til LastPass

Funktioner

LastPass er en af ​​de mest funktionstætte adgangskodeadministratorer rundt. LastPass, der er udstyret med autofyld til din browser og desktop, en grundig sikkerhedsudfordring og en brugervenlig tofaktors autentificeringsapp, går ud over andre adgangskodeadministratorer med hensyn til funktioner. 

Udfyld automatisk på Chrome og Desktop

LastPass understøtter autofyld gennem sine browserudvidelser, og det fungerer godt. Premium-abonnenter kan dog også drage fordel af autofyld til applikationer. Som vi får vist i afsnittet “brugervenlighed” nedenfor, har LastPass ikke en lokal applikation, men betalende abonnenter kan downloade et letvægtsværktøj til at bringe udvidelsen til dit skrivebord. 

LastPass review-autoudfyldning

Hvis du f.eks. Logger ind på Adobe Creative Cloud, kan LastPass automatisk udfylde dit login, så længe du er abonneret på Premium. Baseret på vores test fungerer autofylden godt, uanset om du bruger den i browseren eller på skrivebordet. Det er tilfældet for adgangskoder, men også for formularer og kreditkort, selvom LastPass ikke finder det rigtige felt. 

Gennem browserudvidelsen kan du finde og udfylde emner, så hvis LastPass ikke afhenter, at der er, f.eks. Et kreditkortfelt, kan du stadig udfylde automatisk. Det vil gøre sit bedste for at udfylde alle relevante felter, og det er rigtigt det meste af tiden. Hvis du f.eks. Udfylder dine kreditkortoplysninger gennem denne proces, kan LastPass undertiden muligvis gå glip af sikkerhedskoden. 

At tage LastPass Security Challenge

Som andre førende passwordadministratorer tilbyder LastPass et sikkerhedsdashboard i dit hvælvelse (læs vores Sticky Password review for et andet eksempel). LastPass går dog ud over at vise kompromitterede, svage, genbrugte og gamle adgangskoder. Din hovedadgangskode og den generelle sikkerhed tages i betragtning. 

LastPass review-sikkerhed-udfordring

Du får tre scoringer: en til din hovedadgangskode, en til din status sammenlignet med andre LastPass-brugere og en til din samlede sikkerhedsscore. Desuden vil LastPass automatisk sende e-mails til alle adresser på dine online konti, der er kompromitteret.

Under dine scores kan du se alle dine online-konti såvel som deres adgangskodestyrke og hvornår adgangskoden sidst blev ændret. Ligesom Dashlane tilbyder LastPass en begrænset adgangskodeskifter, der giver dig mulighed for at opdatere gamle, svage adgangskoder med et enkelt klik. Listen over understøttede websteder er ikke for lang, men den understøtter stadig eBay, Facebook og Twitter. 

Adgangskodeskifteren skulle i det mindste fungere. Da vi testede det på to eBay-konti og Twitter, udløb LastPass konsekvent. Det vil tage mindre tid at manuelt opdatere din adgangskode. 

  F-Secure Key Review - Opdateret 2023

Heldigvis opdager LastPass også, når du ændrer en adgangskode og spørger, om du vil opdatere din post. I modsætning til den automatiske kodeordskifter fungerer denne funktion. 

LastPass Authenticator

Selvom det ikke er en funktion i password manager, i sig selv, tilbyder LastPass en af ​​de bedste 2FA apps omkring. LastPass Authenticator giver dig let mulighed for at aktivere tofaktorautentisering på større websteder, herunder Dropbox, Facebook, Google, Evernote og Amazon (læs vores Dropbox-gennemgang og Evernote-anmeldelse). 

Ud over standard tidsbaserede koder understøtter LastPass Authenticator også SMS-koder og bedst af alt push-meddelelser. Det gør det nemt at aktivere 2FA på websteder, der ofte er tilgængelige, når alt hvad du skal gøre er at trykke på en knap for at bekræfte på din mobile enhed. 

LastPass-funktionsoversigt

LastPass-logowww.lastpass.com

Start fra $ 300 per måned Alle planer

Sikkerhed

2FA

Kryptering
AES-256

Nul-viden

2FA nøgler

Sikkerhedsanalyse

Synkronisering af flere enheder

Sikkerhedskopiering og gendannelse

Mobile apps

Adgangskodeskifter

Adgangskodegenerator

Browserudvidelse

Auto-udfyld

Form automatisk udfyldning

Browser-brugergrænseflade

Desktop UI

E-mail

Live chat

telefon

Hjælpecenter

Fora

24/7 support

Mere

Gratis plan

Prisfastsættelse

LastPass er en af ​​de billigste administratoradgangskodehåndtere, men mere end det er det den bedste gratis passwordadministrator. Med synkronisering med flere enheder, ubegrænset lagerplads til en enkelt bruger og autofyldsupport, overgår Free plan Premium på flere måder. Når det er sagt, er prisen på et Premium-abonnement ikke for høj. 

Før vi kommer til LastPass Free, lad os tale om Premium. For $ 3 per måned – tredobbelt prisen på LastPass ‘oprindelige pris – du får alle funktionerne i en normal adgangskodemanager. Det inkluderer synkronisering, sikkerhedsudfordringen, multifaktor-godkendelse og ubegrænset lagerplads. 

Premium-planen har dog et par flere funktioner end Gratis-planen. Især kan du dele emner med flere brugere – kaldet “en-til-mange” -deling – og automatisk udfylde dine adgangskoder på lokale applikationer. Premium-abonnenter har også adgang til flere multifaktorindstillinger og nødadgang (læs vores Keeper-gennemgang for at lære om den sidste). 

LastPass gratis og familiepris

LastPass Free er showets stjerne af en grund: synkronisering med flere enheder. Andre gratis planer, selv gode, som Dashlane, kæmper for at holde trit med LastPass (læs vores Dashlane-gennemgang og vores Dashlane vs. LastPass-sammenligning). Uden at bruge en krone får du fuld beskyttelse for en enkelt bruger, en-til-en-deling, autofyld og, vigtigst af alt, synkronisering med flere enheder. 

Synkronisering på tværs af enheder er normalt en betalt funktion, som vi har set med flere gratis adgangskodeadministratorer, herunder NordPass (læs vores NordPass-anmeldelse). LastPass reserverer stadig nogle funktioner til sin betalte plan, herunder en-til-mange-deling og nødadgang, men du kan forblive beskyttet på alle dine enheder uden at bruge en krone. 

Familieplanens priser er også meget billige. For $ 4 pr. Måned, der faktureres årligt, kan du få seks brugerkonti og et familiedashboard, hvilket er en bedre sats end endda 1Password (læs vores sammenligning af Dashlane vs. 1Password). Når det er sagt, er du begrænset til disse seks brugere.

Der er ingen refusionspolitik på hverken plan eller i det mindste ikke et sæt i sten. Brugerrapporter antyder, at du kan få en delvis refusion, hvis du bugterer LastPass nok, men der er ikke en konkret politik. Den gratis plan leveres med en 30-dages prøveversion af Premium og ser ud til at tjene det formål, som en pengene-tilbage-garanti ville have. 

LastPass forretningspriser

LastPass tilbyder en række planer målrettet mod virksomheder. Der er fire indstillinger, der spænder fra $ 3 til $ 8 per bruger, afhængigt af antallet af brugere, typen af ​​flere faktorindstillinger, du har brug for, og de rapporteringsindstillinger, du ønsker. Uden for Teams-planen købes alle andre forretningsplaner kun via kontakt.

LastPass review-business-pricing

Forretningspriser er ikke dårlige, selvom LastPass mangler funktioner og integrationer i en service som Zoho Vault. Vi kan godt lide multifaktorindstillingerne med LastPass Authenticator, SSO-indstillinger og rapportering. Zoho vinder dog stadig, når det kommer til integration med tredjepartsapplikationer.

Brugervenlighed

Fra browseren til din mobile enhed forstår LastPass de elementer, der skaber en god brugeroplevelse. LastPass er enkel at bruge på tværs af dine enheder, passer med flere organisationsindstillinger og en hurtig opsætning. Der er dog ikke en lokal applikation, der kan forårsage nogle problemer, når du prøver at få adgang til dine adgangskoder offline. 

  Bitwarden-gennemgang - Opdateret 2023

LastPass er kun en browseroplevelse. Det er en pro i den forstand, at du nemt kan få adgang til dit hvælvelse, uafhængigt af det operativsystem, din computer bruger. Der er dog også ulemper. Du kan ikke få adgang til dine adgangskoder offline, medmindre du eksporterer, og du skal have et browservindue åbent bare for at få adgang til dine poster.

LastPass review-hvælving

Selvom vi foretrækker en lokal applikation ud over browsergrænsefladen, fungerer LastPass vidundere med, hvad det tilbyder. Som standard er posterne lagt ud i en flisebelagt interface, selvom du kan ændre dem til en liste. Ud over at vise store ikoner for hver af dine poster giver LastPass flere filtrerings- og organisationsindstillinger. 

LastPass genererer automatisk et par mapper baseret på dine poster. F.eks. Modtog vores ca. 300 adgangskoder “forretning”, “shopping” og “sociale” tags. 

Mapper er dog den eneste måde at organisere dine poster på. LastPass har ikke et mærkningssystem som 1Password eller et mappehierarki som RoboForm (læs vores RoboForm-gennemgang). Organisationen fungerer stadig. Læs vores 1Password vs LastPass sammenligning.

Import og tilføjelse af adgangskoder til LastPass

LastPass gør det nemt at konfigurere det, hvis du kommer fra en anden password manager. I modsætning til mange andre andre passwordadministratorer var der ikke noget galt med vores importproces. LastPass understøtter næsten enhver adgangskodehåndtering omkring samt generiske CSV-filer. Når det er sagt, er der ikke en automatisk importproces. 

LastPass review-import

Det er heller ikke vanskeligt at tilføje poster manuelt. Hvis du klikker på den store “plus” -knap i bunden af ​​skærmen, vises en liste over kategorier. Kategorierne svarer til menuen til venstre, herunder adgangskoder, noter, adresser, kreditkort og bankkonti. Der er dog en masse andre kategorier, du kan tilføje. 

LastPass-anmeldelse-kategorier

Disse inkluderer softwarelicenser, WiFi-adgangskoder og mere (du kan se den fulde liste ovenfor). Derudover kan du oprette tilpassede kategorier. Skabelonen kan have så mange felter, som du vil, alle med deres egne navne. Når det er sagt, kan du ikke redigere eksisterende poster. Hvis du vil have noget tilpasset, skal du starte fra bunden.

LastPass review-custom-kategori

Uanset om du bruger en af ​​de eksisterende skabeloner eller opretter dine egne, vises nye kategorier i menuen til venstre. Det er dog vigtigt at bemærke, at brugerdefinerede skabeloner er klumpet sammen under en “brugerdefinerede emner” -mærke. 

Brug af LastPass Chrome-udvidelsen 

Det meste af din tid med LastPass vil blive brugt med Chrome-udvidelsen, og heldigvis er det en god ting. LastPass forstår klart, hvor vigtig browseroplevelsen er, og den har gjort en af ​​de bedste extensions til password manager. I stedet for at forsøge at være en skærmfyldende browser-brugergrænseflade, er udvidelsen designet til at være sin egen ting. 

LastPass-krom-extension review

Det betyder ikke, at du går glip af kritiske funktioner. Udvidelsen giver dig mulighed for hurtigt at søge i dit hvælv, se nylige poster, generere stærke adgangskoder og mere. Som nævnt i afsnittet “funktioner” fungerer autofyld også fejlfrit. LastPass Chrome-udvidelsen vinder på enhver front. 

LastPass på Android og iOS

Browser- og udvidelsesoplevelsen afspejles på mobilen. LastPass fik et nik i vores bedste password manager til iOS-guide, og er lige så god på Android. Du kan se og redigere dine poster, tage sikkerhedsudfordringen og selvfølgelig udfylde dine adgangskoder automatisk. 

LastPass-iOS

Autofyld på mobil fungerer simpelthen, uanset om du er på iOS eller Android. Du kan indstille LastPass med biometrisk godkendelse, hvilket gør det nemt at logge ind og udfylde adgangskoder. Som standard logger LastPass dig ud af din konto på mobilen. Dog autentificeres det hurtigt og springer tilbage til den app, du prøver at logge på.

Sikkerhed

LastPass led i krænkelse i 2015, hvilket skubbede det ind i lyset, da cybersikkerhedsfællesskabet diskuterede, om adgangskodeadministratorer virkelig var sikre eller ikke. Selvom det var skræmmende kompromitterede overtrædelsen faktisk ikke brugerdata. LastPass bruger en sikker arkitektur, der kan tåle selv den mest strenge kontrol. 

  Encryptr Review - Opdateret april 2023

Modellen er bygget op omkring at være nul-viden. Du har en hovedadgangskode, og denne hovedadgangskode er nøglen til at låse din konto og hvælvelsesindhold op. LastPass ser dog aldrig eller gemmer det. 

I stedet sendes din hovedadgangskode gennem mere end 100.000 runder med PBKDF2-hashing for at generere en krypteringsnøgle og godkendelseshash (læs vores beskrivelse af kryptering for at lære mere om hashing). 

Efter hashing vil din hovedadgangskode se ud som en masse gibberish. LastPass bruger denne gibberish sammen med yderligere hashing til at generere en godkendelsesnøgle. Denne nøgle matches mod serveren, og hvis den linjer op, låses din konto op. 

Det er en lang proces, men den vigtige note her er, at LastPass aldrig ser din hovedadgangskode. Faktisk forlader det aldrig din computer. 

Samtidig bruges din masteradgangskode til at generere en krypteringsnøgle, der låser op din hvælving. Dit hvælvelsesindhold er sikret med AES-256, som er nogle af de hårdeste ting der er omkring. Det ville tage en hacker flere milliarder år at knække en enkelt adgangskode.  

Da LastPass blev hacket

I 2015 blev LastPass hacket. Heldigvis var LastPass meget kommende om hacket og lade dets brugere vide med det samme, i modsætning til NordVPN (læs vores NordVPN-anmeldelse). Angriberne kunne få adgang til og stjæle data i LastPass-skyen, men de fik ikke adgang til nogen følsomme oplysninger. På grund af nul-viden modellen blev der ikke kompromitteret med hvælvinger. 

Stadig er det lidt for tæt på komfort. I 2023 begyndte Google også at advare brugere om en LastPass-phishing-ordning. Project Zero, Googles sikkerhedsanalyseteam, fandt en sårbarhed, hvor LastPass kunne lække en brugers adgangskode gennem en forældet cache. Denne sårbarhed blev heldigvis rettet hurtigt af LastPass. 

Det, der er vigtigt her, er ikke, at LastPass blev hacket, men hvordan den reagerede på sikkerhedsbruddet. I henhold til søgevolumen er LastPass den mest efterspurgte passwordadministrator. Det betyder, at det har et stort mål på ryggen. I betragtning af mængden af ​​brugere er hacket lidt overraskende.

Det er vigtigt at huske, hvor populær LastPass er, når man vurderer dens sikkerhedsarkitektur. LastPass kan ikke helt forhindre et angreb på dets servere. Når det er sagt, har det truffet alle passende forholdsregler for at sikre, at hvis der er et angreb, frigives ingen følsomme data. Vi så det i bruddet i 2015. 

Er LastPass sikkert?

LastPass har en sikker arkitektur, der vil holde dine adgangskoder sikre. Selvom det blev brudt i 2015, blev kun krypterede data stjålet. Ingen almindelige adgangskoder eller brugerdata blev afsløret. LastPass kan gå tå til tå med enhver anden kommerciel adgangskodeadministrator, når det kommer til sikkerhed, hvilket gør det sikkert at bruge.

Support

LogMeOnce, virksomheden bag LastPass, klumper sin teknologiske support ind med andre produkter. Det er stadig nemt at finde svar. Vidensbasen er hovedsageligt fyldt med artikler om, hvordan man får konfigureret LastPass. Der er et par fejlfindingsartikler, hvis du kan kalde dem det, men de er hovedsageligt fokuseret på de mindre kendte funktioner i LastPass. 

LastPass review-vidensbase

Forretningsabonnenter får meget dybere support med avancerede emner dækket i detaljer. Selvom den ikke er for tæt, er vidensbasen imponerende. LastPass leverer detaljerede artikler såvel som videotutorials. Hvis du leder efter yderligere svar, kan du skrive på LastPass-fora, selvom du muligvis ikke modtager et svar med det samme. 

LastPass-anmeldelse-fora

Selvhjælpsindstillingerne er imidlertid ikke en supplerende supportressource. Du skal finde en artikel, før du får mulighed for at kontakte support. I stedet for at have en supportside, er der ganske enkelt et link til en kontaktformular i bunden af ​​hver artikel.  

LastPass review-kontakt-support

Uanset om du betaler eller ej, kan du kontakte support, selvom betalende brugere får prioriteret support. Alligevel bør processen ikke være så indviklet som den er. Vi forstår, at du tilføjer en kontaktknap i bunden af ​​artikler, men det bør ikke komme i stedet for en dedikeret kontaktside.

Dommen

LastPass er næsten for let at anbefale. Dens gratis plan giver ubegrænset adgangskodeopbevaring på alle dine enheder, mens Premium-abonnenter får et par ekstra godbidder. Dog ikke alt, hvad der glitter, er guld. LastPass har et par problemer, især når det kommer til support. Hvis du dog kan se forbi det, er det en vidunderlig adgangskodemanager. 

Hvad synes du om LastPass? Skal du tilmelde dig en gratis plan? Fortæl os i kommentarerne herunder og tjek vores Bitwarden vs LastPass sammenligning. Som altid tak for at have læst. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me