Bedste Photo Recovery Software: Sådan gendannes mistede fotos på din computer

Uanset om et album til minde om en familieferie, en perfekt stillet selfie eller et kompromitterende skud fra en velhavende politiker, har fotos værdi. Mens opbevaring af dem digitalt har revolutioneret vores evne til at beskytte vores fotos mod tidens ødelæggelser, kan der stadig ske ulykker.

Når du har lagret hundreder eller tusinder af fotos på din harddisk, er det en relativt simpel sag at slette et uden at tænke over. Det er heller ikke uhørt at ved en fejltagelse formatere en partition og miste alt det på den.

Desuden har harddiske, især HDD’er, masser af bevægelige dele, der er tilbøjelige til funktionssvigt. Dette fører til korruption, der kan gøre billedfiler ikke synlige. Lignende problemer kan opstå med digitale kameraer, SD-kort, USB-drev og andre steder, hvor du muligvis har billeder gemt.

Gendannelse af mistede fotos

Den gode nyhed er, at ofte gange sletning af filer fra din harddisk ikke rigtigt sletter dem, og filkorruktioner ikke altid er en tabt årsag. Den dårlige nyhed er, at computerreparationsforretninger ofte opkræver mucho dinero for at gendanne slettede filer, inklusive fotos. Den anden gode nyhed er, at med den rigtige software kan du gøre det samme for meget mindre.

I løbet af denne vejledning overvejer vi nogle af mulighederne for gendannelse af fotosoftware, der er tilgængelige for dig, og viser dig, hvor let processen kan være ved hjælp af Stellar Photo Recovery og PhotoRec og som eksempler.

Inden vi håndterer softwaregendannelse, skal vi først se på, hvordan du kan gendanne filer ved hjælp af cloud-lagring eller online-sikkerhedskopi, da hvis du bruger et af disse værktøjer, er der en god chance for, at dine mistede fotos kun er et klik eller to væk. Hvis du bare ønsker at gendanne regelmæssige filer, skal du sørge for at tjekke vores bedste software til datagendannelse.

Gendannelse af slettede fotos fra skyen

Hvis du brugte din Android-telefon til at klikke på det foto, du har mistet og tilfældigvis har slået til automatisk upload til Google Drev, er du heldig. Android-brugere får automatisk 15 GB gratis lagerplads, som også dækker Google Fotos. Gå til drive.google.com, og klik på fanen Google Fotos til venstre for at få adgang til fotos, der er uploadet fra din smartphone eller tablet.

Hvis du ikke har konfigureret Google Fotos eller taget dine billeder fra et digitalt kamera, vil denne metode til gendannelse åbenbart ikke hjælpe. Du kan beskytte dig mod fremtidige sletninger ved at åbne din Google Fotos-app på din smartphone, gå til indstillinger og tænde for “sikkerhedskopiering & synkronisere.”

For iPhone-brugere kan Apple iCloud også bruges til at gendanne slettede fotos, hvis du havde fremsynet til at konfigurere automatiske uploads. Med iCloud er du dog begrænset til 5 GB gratis lagerplads. I begge tilfælde – Google Drive eller iCloud – vil din lagerplads sandsynligvis løbe tør.

Selvom det ikke hjælper dig med at gendanne fotos nu, har vi sammensat en liste over den bedste cloud-lagerplads til fotos, hvis du har fundet den ledige lagerplads, du får med Google Drev eller iCloud, bare ikke er nok. Der er nogle gode alternative muligheder, inklusive den supersikre Sync.com, hvis du er bange for, at NSA-spioner håner dine selfies (Læs vores fulde Sync.com-anmeldelse for at finde ud af, hvorfor vi elsker det så meget).

  Dropbox vs Tresorit i 2020: Et tæt opkald

En bedre indsats end skyopbevaring til at gendanne fotos, der er slettet fra din computers harddisk, er at gendanne dem fra en online backup-løsning. Hvis du er uklar på, hvad der er forskellen mellem cloud storage vs online backup, bør vores guide til den bedste online backup hjælpe.

Sagen til sikkerhedskopiering

Fordelen ved online sikkerhedskopiering i forhold til skyopbevaring er, at online sikkerhedskopiering kan bruges til automatisk at sikkerhedskopiere fotos, der er gemt på din computer, uanset hvor disse fotos er i dit filsystem. Cloudopbevaring kræver normalt at du flytter dem til en synkroniseringsmappe, hvilket gør det let at overse fotos.

Online backup-udbyder IDrive er perfekt til beskyttelse mod utilsigtet sletning af filer, fordi selv når en fil slettes på din computer, forbliver den på IDrive-serveren, indtil du manuelt sletter den der eller kører en arkivoprydningsproces. Som du kan læse i vores IDrive-gennemgang, kalder tjenesten denne metode til slettet filgendannelse “ægte arkivering”, og det er noget, du ikke får med mange andre populære online sikkerhedskopier, herunder Backblaze og Carbonite.

Andre tjenester opbevarer også slettede filer, men kun i en begrænset periode.

ServiceService TypeLagret filopbevaring
Google Drev Sky lagring På ubestemt tid
iCloud Sky lagring 30 dage
Sync.com Sky lagring På ubestemt tid
Dropbox Sky lagring 30 dage
OneDrive Sky lagring 30 dage
Jeg kører Online sikkerhedskopiering På ubestemt tid
Backblaze Online sikkerhedskopiering 30 dage
Carbonite Online sikkerhedskopiering 60 dage
CloudBerry-sikkerhedskopi Online sikkerhedskopiering På ubestemt tid
SpiderOak ONE Online sikkerhedskopiering På ubestemt tid

Både skylagring og online backup-tjenester indeholder normalt også en funktion, der kaldes versionering. Med versionering kan du vende tilbage til tidligere filtilstande med relativ lethed. Mens vi ofte forbinder versionering med at gå tilbage til uønskede filændringer, kan det bruges til at rette filkorrupsioner – inklusive billedfilkorruption.

Faktisk er versionering en fantastisk måde at komme dig ud af problemer med ransomware, en type cyberkriminalitet, der bruger filkorruption som et middel til tvang. Slet blot malware, der har forårsaget problemet, og gendan den tidligere version.

Processen med at gendanne en tidligere billedfil er normalt relativt enkel. Med Sync.com er det for eksempel bare et spørgsmål om at logge ind i browseren, højreklikke på billedet og vælge “se historik.” Find og marker den fil, du vil vende tilbage til, og klik på den knap, der læser, “gendan valgt.”

Mens de fleste cloud-lagring og online backup-tjenester tilbyder filversion, er hvor mange og hvor længe versioner der opbevares en anden sag.

ServiceVersioning-politik
Jeg kører Bevarer de tidligere 10 versioner af enhver fil
Backblaze Bevarer alle versioner fra de sidste 30 dage
Carbonite Bevarer mindst tre versioner uanset alder og andre versioner i op til tre måneder
Sync.com Ubegrænset versionering (Pro-konto)
Dropbox Bevarer alle versioner fra de sidste 30 dage

For hvornår du ikke sikkerhedskopierede: Photo Recovery Software

Cloudopbevaring og online-backup gør slettet fotogendannelse relativt ligetil. Så igen, hvis du læser denne artikel, er der en god chance for, at du ikke har implementeret en af ​​disse løsninger.

  Bedste Cloud Storage til Android 2020: Storage on the Go

Som vi bemærkede i begyndelsen af ​​denne artikel, er der en hel række software designet til at gendanne slettede billedfiler og endda reparere beskadigede. Du finder nogle gratis open source-indstillinger og nogle licensindstillinger tilgængelige, hver med forskellige grader af ydeevne, funktioner og brugeroplevelse.

Værktøjer, som vi kan lide her på Cloudwards.net inkluderer Stellar Photo Recovery, Remo Photo Recovery, PhotoRec, Pandora Recovery og PhotoRescue 3.

For den resterende del af denne vejledning vil vi lede dig gennem to af disse tjenester. Den første er PhotoRec, som vi valgte, fordi det er en af ​​de bedste gratis open source-muligheder. Den anden er Stellar Photo Recovery, som vi valgte for dens funktioner og det faktum, at Stellar-mærket favorit blandt IT-shop-fagfolk.

Gendannelse af fotos med PhotoRec

PhotoRec er et af de bedste gratis gendannelsesværktøjer, du kan få takket være dets evne til at gendanne hundreder af forskellige filtyper (ikke kun fotos). Det kan gendanne fotos fra din harddisk, USB-drev og endda dit digitale kamera. En af fordelene ved PhotoRec er, at det er hurtigt, ignorerer filsystemet og målretter kun underliggende data.

Denne fremgangsmåde giver også PhotoRec adgang til fotos, selvom din computers filsystem er beskadiget og lader den gendanne fotos fra stort set enhver enhed, uanset hvilken type filsystem der er.

Det store problem med PhotoRec er, at det ikke bruger et GUI: det er et kommandolinjeværktøj. Det betyder, at du bliver nødt til at være komfortabel med lidt mindre håndholdelse, end du ville få med de fleste moderne softwareløsninger.

Du kan installere PhotoRec sammen med TestDisk, et mere komplet datagendannelsesværktøj, ved at besøge cgsecurity.org (opkaldt efter forfatteren af ​​begge softwarestykker, Christophe Grenier).

Når det er hentet og ekstraheret, skal du klikke på PhotoRec-applikationsfilen for at køre den.

Dette åbner kommandolinjegrænsefladen. Det ser måske lidt skræmmende ud, men det er virkelig ikke svært at bruge. Start med at bruge dine tastaturpiletaster til at fremhæve den partition, du vil scanne, eller hele det fysiske drev. Fremhæv derefter “fortsæt”, og tryk på Enter.

Derefter skal du enten vælge at køre scanningen mod dit filsystem eller den underliggende disk. Når du har valgt, skal du sørge for, at “søgning” er fremhævet nedenfor og tryk på Enter igen.

Det næste trin er at vælge at scanne bare ledig plads eller hele partitionen. Hvis du kun leder efter slettede filer, skal du bare scanne den ledige plads. Ellers returnerer du ikke-slettede filer, og processen vil tage længere tid.

Endelig skal du vælge et sted for at gemme dine gendannede filer.

Hit “c”, når du er slået af i et bibliotek for at slippe dine filer, og scanningen begynder at køre. Kommandolinjegrænsefladen vil holde dig opdateret om fremskridtene, mens den kører.

Når du er færdig, skal du navigere til det bibliotek, du angav til gendannelse, og dine fotos skulle forhåbentlig være der.

PhotoRec gør jobbet, og det er gratis, men hvis du leder efter en mere fuldt udstyret oplevelse, kan du søge andre steder. Ud over at stole på en kommandolinjegrænseflade tillader PhotoRec dig ikke at forhåndsvise filer, før du gendanner dem, og det reparerer ikke beskadigede fotofiler. Der er mange gode muligheder derude, hvis du ikke har noget imod at bruge lidt penge, hvor en af ​​de bedste er Stellar Photo Recovery.

  Cloud Storage vs Online Backup: Hvad er forskellen?

Gendannelse af fotos med fremragende fotogendannelse

Stellar Photo Recovery er ikke gratis, men du kan i det mindste downloade softwaren gratis og køre en scanning for at sikre dig, at dine filer først kan gendannes. På den måde ender du ikke med at betale for noget, der ikke fungerer for dig, hvilket forværrer frustrationen over at have mistet dine fotos i første omgang.

Ud over billeder kan Photo Recovery også bruges til at gendanne video- og lydfiler. Hvis du gerne vil have en mere fleksibel filgendannelsesløsning, gør Stellar også et af de bedste tilgængelige datagendannelsesværktøjer, som du kan læse om i vores Stellar Data Recovery-gennemgang.

For at komme i gang med Stellar Photo Recovery, skal du først downloade den korrekte gendannelsessoftware til din computer. Klienter er tilgængelige til både Windows og Mac, og der er to forskellige versioner tilgængelige for hvert operativsystem: standard og professionel.

Gå med standardversionen, hvis du bare har brug for at gendanne utilsigtede slettede mediefiler. Hvis du har korrupte filer, du vil reparere, har du brug for professionel.

Alle versioner kan bruges til at gendanne filer fra dit filsystem, formaterede harddiske, digitale kameraer, eksterne lagerenheder, hukommelseskort og flashdrev. Over 100 forskellige multimedieformater understøttes.

Installation tager kun et par minutter. Når softwaren er i gang, skal du klikke på det blå “gendanne foto, lyd & video ”-knap for at komme i gang.

På den næste skærm skal du vælge en partition for at scanne. Hvis din partition ved et uheld blev slettet eller formateret, kan du også køre en scanning mod hele disken for også at gendanne mediefiler.

Foretag dit valg, og klik på “scan” -knappen. Scanninger kører relativt hurtigt, selv mod store harddiske, fordi programmet kun er på udkig efter mediefiler. Når det er afsluttet, vil du være i stand til at gennemse og få vist alle de gendannede filer.

Bemærk, at appen også viser ikke-slettede filer på listen. Hvis du vil indsnævre resultaterne til kun dem, der er blevet slettet, skal du klikke på fanen “slettet liste”. Derfra kan du vælge at gendanne specifikke filer eller alle filer. Når du har foretaget dine valg, ved at klikke på “gendanne” -knappen, kan du gemme dem på et sted på dit diskdrev.

Det er virkelig alt, hvad der er der til det. TheStellar Photo Recovery-appen er ikke så flot at se på som det mere fuldt udstyrede Stellar Data Recovery-værktøj, men det er bestemt lettere at bruge end PhotoRec.

Afsluttende tanker

Det bedste middel til at forhindre tab af fotos ved utilsigtet sletning, filkorruption og diskpartitionering er at sikre, at du har din samling sikkert gemt i skyen, enten ved hjælp af et cloud-lagringsværktøj som Sync.com eller Google Drive eller fortrinsvis et online backup værktøj som Backblaze, IDrive eller Carbonite.

Selvom vi er stærke fortalere for sky her på Cloudwards.net, ved vi også, hvor nemt det er at snuble på at forberede sig på katastrofegendannelse til fordel for binge-watch Netflix og indhente på sociale medier.

I de tilfælde, hvor du ikke er sikkerhedskopieret, er et antal fremragende gendannelsesværktøjer i stand til at rekonstruere dine mistede fotos. Mens Stellar Photo Recovery og PhotoRec er to af de foretrukne indstillinger, er de bestemt ikke de eneste.

Vi vil meget gerne høre dine egne meninger om de bedste muligheder for gendannelse af fotos i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me