Bedste tegnesoftware fra 2023: Adobe CC, Corel & More

At være kunstner plejede at bære rundt på lærreder, blyanter og malinger, uanset hvor du ville tegne. I dag kræver det bare en computer og det bedste kunstprogram til den type kunst, du gerne vil oprette.

Der er snesevis af programmer at vælge imellem, lige fra gratis værktøjer til tegning af software til betalte suiter, som også giver dig mulighed for at gøre mere med din kunst, når du først har oprettet den. Disse programmer har også forskellige niveauer af kompleksitet og yderligere funktioner, såsom sikkerhedskopier.

Hvis du er nysgerrig efter vores bedste samlede valg, valgte vi Adobes Creative Cloud, fordi du får adgang til Photoshop og Illustrator, såvel som resten af ​​Adobes pakke med programmer. Fortsæt med at læse nedenfor for at finde ud af mere om Adobe CC og resten af ​​vores valg.

Hvad der gør et stykke tegnesoftware bedst?

Når vi valgte den bedste tegnesoftware, så vi på indstillinger, der ikke havde for stejle læringskurver, og som var godt understøttet, hvilket betyder, at der er samfund omkring dem. Vi kiggede også på unikke tilpasningsfunktioner, såsom malingsblandingsværktøjer og GPU-forbedret børstning.

Vi lægger også stor vægt på børster. Standardbørster i ethvert kunstprogram passer ikke altid til alle, og derfor ønskede vi at sikre dig, at du enten har et stort valg af børste eller muligheden for at oprette eller tilføje yderligere børster.

Endelig ønskede vi at sikre, at prisen var rimelig for softwaren. Selvom ikke alle muligheder på vores liste er gratis, er de populære muligheder blandt professionelle kunstnere og er designet til at være en del af en professionel arbejdsgang.

Den bedste tegnesoftware: Adobes Creative Cloud

Adobes pakke med værktøjer har været standarden for fotomanipulation, tegning og maling i lang tid, så meget at udtrykket for at videregive et falsk billede som ægte er almindeligt kendt som “fotoshopping.” Programmer som Photoshop og Illustrator bruges af professionelle kunstnere, studerende og amatører til at skabe alt fra malerier til postkort.

Creative Cloud er en abonnementstjeneste, som du kan købe for så lidt som $ 52.99 pr. Måned for den årlige plan eller $ 79.49, hvis du vil gå måned til måned. Du kan også mikse og matche apps eller betale for kun én ad gangen, hvis du ikke har brug for dem alle. Hver pakke leveres med skylager, fra 20 GB til 100 GB.

Hvis du ikke altid har adgang til internettet eller foretrækker at gemme dine filer flere steder, kan du tage et kig på vores mest pålidelige eksterne harddiskguide. 

Adobes illustrations- og tegneværktøjer inkluderer Photoshop og Illustrator samt Portfolio og Behance, som bruges til at vise dit arbejde og opdage andre kunstners arbejde. Adobe gør det nemt at bruge sin software til hele processen, fra oprettelse til fremvisning.

Photoshop-main

Photoshop i sig selv kan være skræmmende i starten, hvis du kommer fra et program med færre funktioner, såsom Autodesk SketchBook. Heldigvis har Photoshop et enormt følgende, og der er utallige YouTube-tutorials fra både Adobe og andre Photoshop-brugere.

  Sådan gendannes et Word-dokument hurtigt og nemt: en kort guide

Da Photoshop er designet til tegning og maleri kan du ud over fotoredigering tilslutte en tegningstablet og -pennen for mere præcision og trykfølsomhed. Du kan også bruge GPU-acceleration for at reducere forsinkelse i store børsteslag.

illustrator3d

Illustrator er et vektordesignværktøj, der kan bruges til at skabe smukke billeder, postkort, indviklede rammer, bogstaver og mere. Illustrator ligner meget Photoshop, idet børsterne og andre værktøjer er til venstre og lagene er til højre. Menulinjen indeholder indstillinger til at manipulere billeder, du har oprettet, herunder gøre dem 3D eller forvrænge dem.

Integration over Adobe Creative Cloud

En anden stor fordel ved Creative Cloud-pakken er, at dens apps fungerer sammen, så du kan arbejde på projekter på tværs af flere forskellige programmer. Dette åbner din arbejdsgang, så du ikke behøver at bruge programmer, der er potentielt uforenelige eller vanskelige at få til at arbejde sammen.

Generelt er Adobes CC en kraftfuld app-pakke, der giver dig mulighed for at gøre alt fra at redigere store videofiler til at oprette feriekort til dine venner og familie. Evnen til problemfrit at arbejde på et projekt mellem flere apps er unik på grund af Adobes store udvalg af programmer.

Selvom Adobe CC er fantastisk til skabere, er der to ulemper, som du skal overveje. For det første er der en indlæringskurve for programmer som Photoshop, fordi der er mange funktioner. Der er også en masse ekstra tjenester og programmer, der leveres med næsten hver Creative Cloud-pakke.

Hvis du gerne vil lære lidt mere om Creative Cloud og videoredigering, kan du tjekke vores Adobe Premiere Pro CC-gennemgang.

Den bedste malingssoftware: Corel Painter

Corel Painter ser måske ud som det gennemsnitlige kunstsoftware ved første øjekast, men det er et tilflugtssted for dem, der ønsker at tilføje forbedrede malerfunktioner til deres arbejdsgang. Selvom omkostningerne på $ 429 er stejle, har Corel Painter mange kraftige funktioner, som du ikke finder andre steder.

Corel-main

I modsætning til anden kunstsoftware giver Corel dig mulighed for at tilpasse næsten ethvert aspekt af dit lærred eller maling for at få det til at opføre sig som den rigtige ting. Uanset om du bruger olie, akryl eller noget derimellem, vil du være i stand til at male på en måde, der emulerer, hvordan dit valgte medium ville opføre sig på dit lærred.

Corel giver dig også muligheden for at vælge tekstur og opførsel på lærredet, så det passer til det medium, du bruger, så hvis du f.eks. Vil bruge akvarel, kan du bruge den samme type papir, som du faktisk ville bruge med traditionel akvarel. Du kan også våde og tørre lærredet, diffus farve og mere.

Den vigtigste skærm, som du er mødt med, når du har valgt dine lærredindstillinger, ligner andre kunstprogrammer, skønt menulinjen har indstillinger, der er specifikke for maleri. Der er et par unikke funktioner i menuen, der giver dig mulighed for at tilføje specifikke lagtyper, såsom et tykt malingslag eller et akvarellag. Disse giver dig mulighed for at have mere realistisk kontrol af børsterne.

  Bedste Cloud Storage til Mac 2023: Cloudbaserede indstillinger til Apple

Brug af Corel Painter’s Brushes

Børsterne selv adskilles efter den type maling, de bruger. F.eks. Er olier, akryl og blendere nemt samlet sammen for at gøre det nemt at få adgang til det, du har brug for. Du kan også nemt tilføje børster fra børstelemenuen og bruge trykfølsomhed med din tegningstablet.

Corel-børster

En anden fordel ved Corel Painter er de GPU-forbedrede børsteslag. Dette forhindrer – eller reducerer kraftigt – ethvert forsinkelse forårsaget af brede slag med en stor børste, hvilket gør dine mærker mere præcise og giver dig mulighed for at male uden afbrydelser.

I det hele taget, hvis du er en professionel maler og ønsker at flytte til digitale medier eller til et andet stykke software, vil du prøve Corel Painter. Børsten og lærredstilpasningen alene gør Corel Maler værd at se på. For at lære mere om Corels software skal du tjekke vores Corel VideoStudio Ultimate-gennemgang.

Den bedste gratis tegnesoftware: Inkscape

Inkscape-main

Inkscape er et vektorværktøj, der konkurrerer med Adobe Illustrator i funktioner og er en alvorlig konkurrent, hvis du ikke leder efter alle de ekstra værktøjer og tjenester, der følger med Creative Cloud. Den bedste del er, at det er helt gratis.

Med Inkscape kan du udføre alt det samme designarbejde, bogstaver og transformere, som du ville forvente af ethvert dyrt vektordesignværktøj. Inkscape er kompatibel med flere formater, og du kan transformere dine designs med 3D-effekter, filtre, pixelering, sløring og mere. Grundlæggende kan du gøre næsten alt med Inkscape, som du kan gøre med Illustrator eller ethvert andet vektorværktøj.

Inkscape-filtre

Fordi Inkscape er gratis, er det et godt værktøj for en der er nysgerrig efter vektordesign eller en der ønsker at oprette designs til noget som et websted, der kan udskrives efter behov. Det er også godt for en ny inden for vektordesign, der måske ønsker at blive dygtig, inden de springer til værktøjer som Illustrator på grund af hvor ens de er.

Inkscape har et blomstrende samfund med sider og sider med tutorials på websteder som YouTube til at skabe alt fra baggrundsgrafik til logoer. Du har ikke noget problem med at finde ud af funktionerne i Inkscape.

Den bedste tegnesoftware til Windows: Autodesk SketchBook

skitsebog

Autodesk SketchBook er et af de mest basale tegneprogrammer, der findes. Du har en flydende værktøjslinje på toppen for ting som linealer, spejling og malingsspand. I nederste venstre hjørne finder du, hvad Autodesk kalder en “lagunedock.” Dette giver dig mulighed for at holde din pennen på et af ikonerne, der derefter udvides til en større menu.

Selvom ovenstående dokker er aktiveret som standard, kan du skjule dem eller endda aktivere forskellige dokker. Copic-biblioteksdokken er et af de ekstra dokker, og det giver dig hurtig adgang til Copic-børster, for dem, der nyder at bruge traditionelle Copic-markører.

Sketchbook-dokker

Med Sketchbook kan du downloade yderligere børster, hvis standardbørsterne ikke er nok. Børsterne kan også tilpasses stærkt med børsteegenskabsknappen på børstehavnen. Dette giver dig mulighed for blandt andet at ændre trykfølsomheden, opaciteten og afstanden mellem dine børster.

På grund af Sketchbooks enkelhed kan enhver hente den og vide stort set alt om det på få minutter. Det er perfekt til nogen, der lige er ved at tegne eller for nogen, der vil efterligne enkeltheden af ​​traditionelle medier.

  Sådan konverteres OST til PST på den nemme måde i 2023

Selvom Sketchbook muligvis er enkel, er der ingen grænser for antallet af lag, du kan oprette i Windows. Dette er en fantastisk funktion for kunstnere, der ønsker et simpelt tegningsprogram, men som stadig ønsker at være i stand til at skabe kompleks kunst med mange lag.

Du kan downloade Sketchbook fra Windows 10 app store eller direkte fra webstedet. I modsætning til tidligere versioner kan du nu bruge det så meget, som du vil gratis.

Den bedste tegnesoftware til Mac: Krita

krita-main

Krita er et gratis tegne-værktøj, der er designet til at bringe professionelle digitale kunstværktøjer til alle. Layouten tager lidt af at vænne sig til. Når det er sagt, er der en masse kraftfulde funktioner, der gør Krita ikke kun til et godt valg for en person, der leder efter et gratis kunstprogram til deres Mac, men også for alle, der ønsker et solidt kunstprogram generelt.

Når du åbner Krita, vil du bemærke nogle vektorværktøjer til venstre såvel som standardbørster nede til højre. Krita understøtter trykfølsomhed til tegning af tabletter, hvilket gør det til det perfekte kunstprogram til alt fra at oprette logoer til animation. YouTube er fuld af tutorials, der dækker ethvert aspekt af Krita, som lindrer nogle af læringskurven.

Krita kommer ikke med mange børster til at begynde med, men du kan tilpasse forudindstillingerne for børste og tilføje yderligere børster, hvis du ikke kan finde det, du har brug for. Krita inkluderer også nogle praktiske værktøjer, der giver dig mulighed for at bruge enhver børste til at lette, brænde og ellers finjustere dit farves arbejde.

Selvom Krita er designet til at være et tegne- og maleriprogram, gør evnen til at røre op farve, mætning og lysstyrke det til en anstændig fotoredigerer i en klemme.

krita-animation

Krita giver dig også mulighed for at gengive animationer. Dette gør det til et fremragende gratis animationsværktøj, som cementerer det som en jack for alle fag for kunstnere, der skaber flere typer indhold.

Generelt set, hvis du er en kunstner, der bruger en Mac – eller endda en pc, for den sags skyld – Krita er en alvorlig mulighed at overveje, når du vælger et digitalt kunstprogram.

Afsluttende tanker

Der er mange forskellige kunstprogrammer tilgængelige, der passer til alle slags kunstnere, uanset om du har et budget, eller du vil have enhver mulig funktion i et kunstprogram. Dette betyder dog ikke, at de alle er gode.

Valgmulighederne på denne liste er nogle af de mest populære digitale kunstprogrammer på grund af deres alsidighed, funktioner og store samfund, der giver tutorials, tilpassede børster og råd, mens du mestrer dit nye værktøj.

Når det gælder den absolut bedste mulighed, var vi nødt til at vælge Adobes Creative Cloud på grund af dens kontinuerlige opdateringer, integration, support og cloud-opbevaring. Evnen til at oprette et projekt i et program og arbejde på det på tværs af flere Adobe-produkter er en uvurderlig funktion, der ikke findes andre steder, hvilket gør det svært at slå.

Hvad synes du om Adobe CC? Er integrationen værd at være månedlige eller årlige omkostninger for dig, eller vil du hellere bruge et andet program fra listen? Fortæl os det i kommentarerne. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me