CloudBerry vs Carbonite: Tilpasning vs Convenience

Der er mange tjenester, der kan sikkerhedskopiere dine data, og i denne artikel skal vi se på to muligheder. Vi vil sammenligne parringen af ​​CloudBerry Backup med Wasabi vs. Carbonite og se, hvad der kommer ud på toppen.

Vi valgte Wasabi, fordi den har en god pris pr. Gigabyte sammen med stærk sikkerhed og datacentre i USA og snart snart Nederlandene, der bruger for at nå hurtigere hastigheder, når der uploades og downloades filer. Det betyder, at du kan indstille størrelsen på dit lager, som du ønsker. Du kan finde mere information om tjenesten i vores Wasabi-anmeldelse.

CloudBerry Backup har en partner, fordi det ikke er en run-of-the-mølle online backup-tjeneste og ikke giver lagerplads eller gemmer dine filer. Det fungerer som et kontrolcenter, der hjælper dig med at administrere backup-planer på andre cloud-lagringstjenester.

Carbonite er en standardtjeneste, men den er også på vores liste over de bedste online backup-løsninger.

Hvis du vil vide mere om konkurrenterne, skal du læse vores CloudBerry Backup-gennemgang og Carbonite-gennemgang. Hvis du er forvirret over forskellen mellem skylagring og backup, skal du læse vores forklaring.

Brug af cloud-backup er smart, fordi du ikke kan være sikker på, hvor lang tid din harddisk vil vare, og du kan miste dine data på grund af funktionsfejl eller nedbrud. Du kan bruge datagendannelsessoftware til at prøve at gendanne dine filer, men det er ikke en pålidelig metode. Du kan heller ikke stole på solid state-drev, da de oplever flere datafejl, selvom deres fejlfrekvens er mindre end 1 procent.

Over fem runder skal vi se, hvordan tjenesterne sammenlignes med hinanden for at hjælpe dig med at vælge en. I slutningen af ​​hver vil vi navngive en vinder. Efter klokken gør vi en sammenfattelse og erklærer den samlede vinder.

1

Værdi

At få mere for mindre penge er god værdi, og du har en bedre chance for at finde en plan, der passer til dine behov, hvis der er et bredt udvalg af dem. Det er fantastisk, hvis udbyderen også tilbyder en gratis plan eller prøve, så du kan teste tjenesten. Hvis du leder efter ubegrænset sikkerhedskopi, så tjek vores bedste ubegrænsede online backup-liste.

De fleste cloud-backupudbydere opkræver et antal computere og gigabyte plads, men CloudBerry Backup er anderledes. Da du ikke får lagerplads med det, behøver du kun købe en engangslicens. Den billigste licens kaldes Desktop og koster $ 49.99, mens den dyreste, Ultimate, kører $ 299.99.

Det slutter dog ikke der, fordi du også skal betale for din valg af sikkerhedskopi. Wasabi opkræver $ 0,0049 pr. Gigabyte lager per måned. For 1 TB på Wasabi bliver du nødt til at skaffe $ 5 om måneden, hvilket er en af ​​de bedste IaaS-tilbud på markedet.

cberry-vs-karbonit-cberry-pricing

Carbonite tilbyder tre planer for ubegrænset opbevaring: Basic, Plus og Prime. Basic koster $ 71,99 om året og giver ubearbejdede sikkerhedskopier ubegrænset. Plus er den mest populære plan, og det tilføjer ekstern drev-sikkerhedskopi og automatisk video-sikkerhedskopi til $ 111,99 om året. For $ 149,99 om året giver Prime dig en kurérgendannelsestjeneste oven på resten.

  Bedste DIY Cloud Storage Tools: Personlig Cloud Storage til 2023

Før du abonnerer, skal du bruge den 15-dages prøveperiode til at teste tjenesten. Hvis du beslutter, at Carbonite passer godt, kan du få 5 procent rabat ved at betale i to år eller 10 procent for tre. I øjeblikket får nye kunder, der køber et abonnement på to eller tre år på en hvilken som helst plan, henholdsvis 20 eller 30 procent rabat.

Tjenesten giver dig også mulighed for at tage backup af flere computere. Carbonite Safe Backup Pro starter ved $ 287.99 pr. År og giver dig mulighed for at tage backup af så mange som 25 computere og giver 250 GB sikkerhedskopi.

cberry-vs-carbonite-carbonite-pricing

Sammen med Wasabis billige aftale er CloudBerry Backup billigere end Carbonites ubegrænsede backup. Det er endnu mere sandt, når du overvejer de langsigtede omkostninger. CloudBerry Backup med Wasabi vinder denne runde.

Runde: Værdipunkt for Cloudberry Backup af MSP360

2

Sikkerhed

Stærk sikkerhed vil holde din sikkerhedskopi sikker. Dens styrke afhænger af den kryptering, der bruges i transit og i hvile, hvilken protokol, der beskytter dine filer under overførsel osv. I bedste tilfælde kvalificerer tjenesten sig som nul-viden, hvilket kun betyder, at du kan læse dine filer. To-faktor-godkendelse er også vigtig, fordi det hjælper, hvis nogen stjæler din adgangskode.

CloudBerry Backup understøtter disse sikkerhedsmetoder, men det afhænger også af partnertjenesten. Med en kompatibel partner understøtter CloudBerry Backup op til AES 256-bit på klientsiden. Mange tjenester understøtter kun kryptering på serversiden. Hvis du har det på klientsiden, er det kun du, der kan kontrollere krypteringsnøglen og læse dine data. Hvis du vælger at bruge kryptering på klientsiden, skal du huske din adgangskode, da CloudBerry Backup ikke vil være i stand til at nulstille den.

Under overførslen bruger tjenesten TLS-protokollen til at beskytte dine filer. Wasabi bruger tofaktorautentisering og kryptering i hvile. Det bruger ikke privat kryptering, men det fungerer dog med CloudBerrys klientside-kryptering.

cberry-vs-karbonit-cberry-sikkerhed

Wasabi har datacentre, der har en række fire placering ifølge Uptime Institute, hvilket betyder, at de er op 99,9 procent af tiden. De anvender sikkerhedspatruljer, CCTV-overvågning og biometriske scannere for at forhindre, at indtrængende får adgang. Læs mere om dem her.

Amazons serverfaciliteter gennemgår tredjepartsrevisioner og begrænser adgangen baseret på det mindste privilegium. De bruger også detektionssystemer, multifaktor-godkendelse, overvågning og mere. Bygningerne er også i stand til at udholde oversvømmelser, jordskælv og brande takket være responsivt udstyr, automatiske sensorer og data redundansforanstaltninger.

Carbonite krypterer brugerfiler med Blowfish 128-bit-kryptering, før de overføres til skyen ved hjælp af TLS-protokollen.

Tjenesten sikrer derefter data på sine servere med AES 128-bit-kryptering og gemmer din nøgle i et beskyttet datacenter, så dens ansatte ikke kan læse dine data. Du kan også aktivere privat kryptering, hvis du er en Windows-bruger og selv administrerer nøglen. I dette tilfælde skifter tjenesten til AES 256-bit, men vil ikke være i stand til at nulstille din adgangskode, hvis du mister den.

Hvis du ikke bruger privat kryptering, kan du stole på to-faktor-godkendelse for at hjælpe dig med at beskytte din konto. Du behøver sandsynligvis ikke at have det, fordi Carbonite har stærke adgangskodekrav.

  Sådan gendannes et Word-dokument hurtigt og nemt: en kort guide

cberry-vs-carbonite-carbonite-sikkerhed

Carbonite gemmer dine filer i sikre datacentre. De kan udholde virtuelle angreb såvel som katastrofer som jordskælv og brande. Deres sikkerhedstiltag inkluderer overflødig magtfordelingsenhedens mangfoldighed, batteri-sikkerhedskopi, generatorer på stedet, klimakontrolsystemer, 24/7 vagtpatruljer, biometriske scannere, elektroniske nøglekort og lukket kredsløb tv-overvågning.

Begge tjenester har stærk sikkerhed. Selvom CloudBerry Backup bruger TLS-protokollen og muligheden for at kryptere på klientsiden og i resten ændrer sig med partnertjenesten, har den stor sikkerhed, når den er koblet med Wasabi. Carbonite leverer privat kryptering og bruger også TLS-protokollen, men CloudBerry er mere fleksibel, så den vinder denne runde.

Runde: Sikkerhedspunkt for Cloudberry Backup af MSP360

3

Hastighed

Den første sikkerhedskopi med enhver tjeneste kan tage lang tid. Hvor længe afhænger af din internetudbyder og hvor tæt du er på en server. Jo tættere du er, jo bedre bliver din forbindelse. Tjenester får flere point, hvis de giver dig mulighed for at justere overførselsindstillinger, gashastigheder og bruge en blokniveauoverførselsalgoritme, som hjælper efter den første sikkerhedskopi.

Med CloudBerry Backup går overførsler direkte til tredjepartstjenesten, som i dette tilfælde er Wasabi. Det er en god partner for CloudBerry Backup, fordi det opnår hurtige hastigheder på trods af at have to datacentre i USA, og et i Holland, der vil være operationelt i januar 2023.

Vi kørte vores tests fra Sydøstasien og fik i gennemsnit 19 min til en upload af en 1 GB-mappe. Det er et fantastisk resultat med tanke på afstanden til en server og det faktum, at filerne blev krypteret før upload ved hjælp af CloudBerry’s klientside-kryptering, før de blev sendt.

Carbonite fungerede ikke så godt i vores test, der blev udført uden for Boston, Massachusetts, da det tog mere end tre timer at uploade en 1 GB-mappe. Mens den indledende upload muligvis er langsom, vil de efterfølgende uploads være hurtigere takket være blokering på blokniveau. Downloadhastighederne var også hurtige.

Denne runde går til CloudBerry Backup med Wasabi, fordi det er meget hurtigere end Carbonite ved upload og download.

Round: Speed ​​Point for Cloudberry Backup af MSP360

4

Brugervenlighed

Opsætning af din sikkerhedskopi, såvel som efterfølgende dem og gendannelse af dine data, skal være ligetil. For at sikre, at desktop-klienter skal arbejde på de fleste systemer, og deres grænseflader skal være intuitive, attraktive og lette at bruge. Det gælder også web- og mobilklienter.

Det er ikke tilfældet med CloudBerry Backup, da det er vanskeligt at konfigurere det. Du skal tilføje din konto til den partnertjeneste, du bruger manuelt og oprette en backup-plan, som kræver, at du vælger mellem mange indstillinger. Hvis du kan lide at dyppe med indstillinger, vil du elske det, men mainstream-brugere vil gerne undgå.

Hvis du er en del af sidstnævnte kategori, skal du læse vores hvordan man bruger CloudBerry Backup med Amazon S3-guide for at få en fornemmelse af, hvad du skal gøre for at begynde at bruge den Wasabi.

  Bedste nul-viden Cloud-opbevaring i 2023: Sikkerhed først

Gendannelse af filer er også kompliceret, men det giver dig mulighed for at oprette en kompliceret backup-plan, der passer til dine behov.

cberry-vs-carbonite-cberry-grænseflade

Desktop-klienten til Windows har en klar grænseflade, der ligner Microsoft Office, men det er ikke den mest attraktive, vi har set. Når det er sagt, er det på vores liste over de bedste cloud-sikkerhedskopier til Windows. Der er også klienter til macOS og Linux.

cberry-vs-carbonite-cberry-grænseflade-web

De, der har en Linux-distribution uden en grafisk brugergrænseflade, kan få adgang til webgrænsefladen fra skrivebordsappen. Det har et attraktivt, fladt design, der er klar og giver dig mulighed for hurtigt at finde det, du har brug for.

Der er en webgrænseflade, som du kan få adgang til via CloudBerry-webstedet, men det fungerer kun med Amazon S3.

cberry-vs-carbonite-carbonite-grænseflade-desktop

Carbonites desktop-klient er enkel og overvælder dig ikke med indstillinger. Det meste af processen er automatiseret, så du behøver kun at udføre et trin for at starte backup. Det er tilgængeligt for Windows og macOS, men ikke Linux.

Tjenestefarven koder dine filer, så du nemt kan kontrollere deres status. Det ekskluderer nogle filer og udvidelser og sikkerhedskopierer som standard ikke filer, der er større end 4 GB, så du skal vælge dem manuelt for at inkludere dem.

cberry-vs-carbonite-karbonit-grænseflade-web

Hvis du klikker på linket “se min sikkerhedskopi”, føres du til webgrænsefladen. Det er trist, men funktionelt, og giver dig mulighed for at kontrollere din backup-status, få adgang til filer og administrere din konto.

Du kan gøre det samme med mobilappen til Android og iOS. Dens interface er klar og minimal, så det forvirrer dig ikke. Det kan automatisk gemme filer og sikkerhedskopiere fotos fra din telefon. Det fungerer kun til fotos, men det er ubegrænset, så det er stadig en god aftale.

Det er tydeligt, at de, der kan lide at tænke sig over indstillinger, vil føle sig hjemme ved hjælp af CloudBerry Backup, men andre vil ikke. Selvom det ikke er tilgængeligt for Linux, er Carbonite meget lettere at arbejde med, og dens mobilapp giver dig mulighed for at tage backup af ubegrænsede fotos. Det vinder denne runde.

Runde: Brugervenlighedspunkt for karbonit

5

Dommen

CloudBerry Backup og Carbonite er på vores liste over de bedste online backup-tjenester. CloudBerry Backup er tættere på toppen og er den samlede vinder i denne sammenligning, fordi det giver stærk sikkerhed og hurtige hastigheder. Det lokker for strømbrugere, der også kan lide at tulle. Du kan læse om gode alternativer til at samarbejde med det i vores bedste cloud IaaS til filhosting.

Vinder: CloudBerry Backup

Stadigvis er Carbonite ingen slouch. Hvis du har brug for god værdi og ubegrænset sikkerhedskopieringsplads, går du ikke galt med det.

Hvad synes du? Er du enig i, at karbonit er det bedre valg? Hvilken service bruger du til at tage backup af dine filer? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me