Sync.com vs SpiderOak ONE: Hvilken gør hvad?

De er to af de bedste cloud-tjenester, der er tilgængelige i dag, hver med stor support til brugernes privatliv. Sync.com og SpiderOak ONE spiller imidlertid ikke nøjagtigt for det samme hold. Sync.com er den måske den bedste cloud-lagringstjeneste i dag, mens SpiderOak ONE er et anset medlem af den bedste online backup-klub.

På trods af denne forskel kunne vi bestemt se, at vi kæmper med at vælge mellem de to. SpiderOak ONE har trods alt nogle cloud-opbevaring-tricks som filsynkronisering og deling. Sync.com fungerer i mellemtiden godt til at sikre dine mest værdifulde filer, selvom det ikke kan udføre planlagte sikkerhedskopier.

At være den venlige sky, der fortaler os for det, besluttede vi at hjælpe dig med at tage valget mellem de to. Når vi kommer op, nedbryder vi de grundlæggende forskelle mellem Sync.com og SpiderOak ONE, så du har en bedre idé om, hvad du får. Glem ikke at tjekke vores cloud-sammenligningsværktøj for at få mere hjælp der.

Vi har også en komplet Sync.com-anmeldelse, plus en SpiderOak ONE-anmeldelse, samt et videooversigt over denne artikel.

Sync.com vs. SpiderOak: Cloud Storage vs. Online Backup

Vi har detaljeret forskellene mellem lagring og sikkerhedskopi i en dybde, så vi vil ikke overraske hele shebang her. Den korte version er, at skylagring er designet til at frigøre plads på harddisken, synkronisere enheder og dele indhold. Online backup er i mellemtiden beregnet til trofast at replikere din harddisk i tilfælde af styrt, tyveri eller anden katastrofe.

Sync.com falder som nævnt fast i kategorien skylagring. SpiderOak ONE er en online backup-tjeneste, men en af ​​de få, der prøver at blande de traditionelle linjer mellem opbevaring og sikkerhedskopiering. Det gør dette ved at tilbyde både synkroniserings- og fildelingsfunktioner.

Hvorvidt det gør SpiderOak ONE til en mere alsidig løsning end Sync.com er ikke rigtig til debat. Det gør det. Men når det er sagt, er der meget, du har brug for at vide om SpiderOak ONE, før du vælger det over Sync.com eller en anden cloud-lagringsindstilling.

Den største, vigtigste ting, du absolut skal være, er, at selvom SpiderOak giver dig mulighed for at synkronisere og dele filer, hjælper det ikke dig med at spare plads på harddisken. Sync.com vil.

Selv om det er kritisk, er denne forskel mellem Sync.com (eller enhver skyopbevaring) og SpiderOak en temmelig let at forstå. Andre forskelle er det ikke. SpiderOak ONE, selv om det er fantastisk på mange måder, er en af ​​de sværere tjenester til at vikle dit hoved rundt, hvorfor vi skrev en hel SpiderOak ONE-guide.

Når vi kommer op, vil vi udforske nogle af de mere nuancerede forskelle mellem vores to fremhævede tjenester. Vi tager det trin for side og side om side, så du kan tage den rigtige beslutning mellem den bedste cloud-viden om nul-viden og et af de mest alsidige online backup-værktøjer.

  SugarSync vs Dropbox: En Old-School Battle i 2023

Rum og omkostninger

Sync.com er en af ​​de bedste tilbud inden for opbevaring af sky. Du kan enten tilmelde dig 500 GB lagerplads til lidt under $ 50 om året, eller firdobles med 2 TB til kun det dobbelte af prisen.

SpiderOak ONE, selvom det er rimeligt prissat for en online backup-tjeneste, får dig ikke til at være høj fem til din revisor. 1 TB backup koster omkring $ 120 pr. År. Den billigste plan, der er $ 60 om året, får dig kun 100 GB sikkerhedskopi.

Hvis du leder efter en ren mængde gigabyte, trumfter Sync.com SpiderOak ONE med relativ lethed. Om den eneste fordel, du får med SpiderOak ONE, er, at du kan betale måned til måned, mens Sync.com kræver et årligt tilsagn.

I lyset af denne årlige forpligtelse, kan du prøve tjenesten først. Sync.com giver dig 5 GB gratis for livet. Virksomheden har også udrullet et rigtig godt henvisningsprogram, der giver dig 1 GB ekstra lagerplads til hver ven, du henviser, uden kapsler på, hvor mange du kan overbevise.

Filhosting-tilgang

Når du har tilmeldt dig, er metoden til at hente filer i skyen meget forskellig for Sync.com versus SpiderOak ONE.

Installer Sync.com-klienten på din Windows- eller Mac-computer, og der oprettes en speciel synkroniseringsmappe i dit filsystem. Alt hvad du skal gøre for at sende filer til skyen er at slippe dem i den mappe.

Alternativt kan du flytte filer til Sync.com Vault, som er et sikkert filarkiv. Du kan uploade filer til Vault via Sync.com web GUI, eller du kan højreklikke på filer i dit filsystem og vælge “copy to Vault.” Filer kan også uploades til din synkroniseringsmappe via web GUI.

For at hente filer i SpiderOak-skyen, skal du også installere en klient. I stedet for at tilføje dem til en synkroniseringsmappe, skal du dog oprette en sikkerhedskopieringsplan i det mindste først.

Som med de fleste sikkerhedskopier kan den indledende del af processen med SpiderOak være lidt kedelig. Den grundlæggende idé er, at du skal vælge alle de mapper og filer, du vil føje til din backup-plan.

SpiderOak ONE hjælper nogle ved at lade dig vælge en kategori til højre til automatisk sikkerhedskopi, men du er begrænset til bestemte placeringer som dit skrivebord, dokumenter eller billedmapper.

Fremover sendes alle filer, der er placeret i en mappe, der er mærket til sikkerhedskopi, automatisk til din SpiderOak ONE skyplads. Det vil sige, medmindre du går ind i klienten og untagger den fil specifikt.

Filsynkronisering

Sync.com bruger en synkroniseringsmappe til at sende filer til skyen. Det er ikke noget, som de fleste online backup-tjenester gør, med nogle få undtagelser som SpiderOak.

Det betyder, at der er en anden måde at sende filer til skyen med SpiderOak på, bortset fra at placere dem i en mappe, der er mærket til sikkerhedskopiering: du kan placere dem i den synkroniseringsmappe, som SpiderOak opretter på din harddisk.

  Cloud Storage vs Online Backup: Hvad er forskellen?

Denne mappe kaldes Hive og fungerer som de fleste andre synkroniseringsmapper.

Forskellen er, at filer deri faktisk gemmes i dit sikkerhedskopierum og teknisk set er en del af din backupplan. Du kan deaktivere synkronisering for specifikke filtyper i din synkroniseringsmappe, hvis du ikke vil synkronisere dem, men du kan ikke slå backup af for filer, der synkroniseres.

SpiderOak ONE har heller ikke en selektiv synkroniseringsfunktion. De fleste skylagre, inklusive Sync.com, gør det. Med selektiv synkronisering kan du slukke for synkronisering for filer, så de kun er gemt i skyen og ikke også på din harddisk. Det er ligesom Sync.com Vault et middel til at frigøre plads på harddisken.

På grund af SpiderOak ONE’s begrænsninger er det rimeligt at sige, at filsynkronisering med Sync.com er mere fleksibel og kraftfuld end filsynkronisering med SpiderOak ONE. Hvis du vil være oppe og synkronisere hurtigt og ikke er interesseret i sikkerhedskopiering af fil, er det en god grund til at vælge Sync.com frem for SpiderOak ONE.

Den eneste ekstra fordel, SpiderOak ONE har, når det kommer til synkronisering, er, at den har en Linux-klient, mens Sync.com ikke gør det. De fleste skyopbevaringstjenester gør det heller ikke, som du kan læse om i vores bedste cloud-opbevaring til Linux-guide.

Fildeling

Mens fildeling er mere almindelig med skylagring, giver mange online sikkerhedskopier dig også mulighed for at dele filer. SpiderOak ONE gør, selvom det tager en noget unik tilgang.

Forskellen er, hvad SpiderOak kalder et “ShareRoom.” En ShareRoom fungerer som en delt mappe, idet alt indhold, der er placeret i det, er tilgængeligt for dem, der har fået adgang.

Du kan tildele hvert ShareRoom en unik adgangskode og en unik URL, som giver andre adgang til indhold over nettet, så de ikke behøver at installere en SpiderOak ONE-klient.

Hvis opsætning af et ShareRoom virker som for meget arbejde, kan du også generere et link, der peger på en fil, der kan deles med alle. Links deling med SpiderOak er dog temmelig begrænset.

Genererede links kan ikke huskes senere: Det er en engangs ting, så du bliver nødt til at skrive det ned eller oprette et nyt link, hvis du har brug for at dele filen igen. Links udløber automatisk efter tre dage, men det faktum, at du ikke kan slå dem op senere, gør overvågningen af ​​fildelinger en smule vanskelig med SpiderOak ONE.

Det modsatte er tilfældet med Sync.com, som gør det nemt at revidere delte filer takket være to specielle visninger i dets web GUI. Den første, kaldet “links”, viser alle de fillink, du har genereret. Den anden, kaldet “delinger”, viser alle de mapper, du har delt.

Andre Sync.com-delingsfunktioner, vi kan lide, inkluderer muligheden for at indstille link-adgangskoder, udløbsdatoer og downloadgrænser. Du kan også oprette uploadlink for at lade andre dele filer med dig. Ingen af ​​disse funktioner er tilgængelige med SpiderOak ONE.

  Sync.com og Google Drive, den perfekte match til teamsamarbejde

Kort sagt, hvis du har brug for et godt fildelingsværktøj, er SpiderOak ONE lidt klodset. Sync.com er i mellemtiden sandsynligvis det øverste cloud-lagringsværktøj til fildeling, kun matchet med den meget dyrere Tresorit (se Sync.com vs Tresorit for en fuld oversigt over hovedet)..

Sikkerhed

Den sidste ting, vi skal tale om, er sikkerhed. Vi vil dog holde denne del kort, fordi det er en temmelig enkel historie: Sync.com og SpiderOak ONE er to af de mest sikre cloud-tjenester, du finder.

Selvom vi generelt går ind for, at forbrugerne tager skridt til at beskytte deres eget privatliv, kan de gøre det meget lettere ved at bruge nul-viden cloud-tjenester. Med nul-viden kryptering mener vi privat, ende til ende kryptering. Ingen undtagen dig og dem, du giver adgang til, kan dekryptere dine filer, og at “ingen” inkluderer selve skytjenesten.

Sync.com og SpiderOak OnE har begge konsekvent rangeret blandt vores valg for bedste nul-viden cloud-tjenester. Af de to giver vi et nudge til Sync.com, da det udvider nul-viden til alle delte filer, mens SpiderOak ikke.

Sync.com har også nogle andre sikkerhedsfordele i forhold til SpiderOak ONE, herunder to-faktor-godkendelse. Fra december 2023 hævdede SpiderOak at have arbejdet med denne funktion for alle brugere, men lige nu tilbydes den kun til ældre kunder.

Afsluttende tanker

Målet her var at fjerne lidt forvirring omkring Sync.com og SpiderOak ONE. Forhåbentlig gjorde vi det, men vi lægger den korte version ud, hvis du stadig kæmper eller springer over for at afslutte.

Hvis du ønsker at øge din harddiskkapacitet, er valget klart: vælg Sync.com. SpiderOak ONE kan ikke bruges til det formål. Desuden kan du med Sync.com få 2 TB lagerplads til billigt.

Hvis du har brug for en løsning til katastrofegendannelse, vil du sandsynligvis have SpiderOak ONE. Selvom det er en god måde at gemme fotos på, har Sync.com ikke sikkerhedskopieringsfunktionerne, der gør processen let og inkluderende. Kort sagt, hvis du bruger Sync.com som et backup-værktøj, fungerer det ikke særlig godt.

Til fildeling er Sync.com det bedre værktøj. Vi siger det samme om synkronisering også i de fleste tilfælde (undtagen Linux).

Hvor SpiderOak ONE virkelig har en fordel, er ikke så meget i forhold til Sync.com som i forhold til andre online backupværktøjer. Ellers kan gode valg som Backblaze (læs vores Backblaze-anmeldelse) og CloudBerry Backup ikke bruges til at synkronisere filer. CloudBerry kan ikke engang bruges til at dele dem (læs vores CloudBerry Backup-anmeldelse).

Sidste vinder: SpiderOak ONE

For alternativer til SpiderOak til sikkerhedskopiering med synkronisering er de eneste virkelig egnede valg Acronis True Image og IDrive. Læs vores True Image-gennemgang og IDrive-gennemgang for at få flere oplysninger om begge.

Det er vores holdning til Sync.com eller SpiderOak ONE-diskussionen. Du er velkommen til at chime ind ved at efterlade en kommentar nedenfor. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me