NordLocker Review – Xifrat de NordVPN – Actualitzat 2023

NordLocker Review

NordLocker és el programari de xifrat del mateix compamny que ens va portar NordVPN i, en general, estem molt impressionats. Tot i això, és costós, sobretot tenint en compte la resta del mercat. Consulteu els nostres pensaments en aquesta revisió completa de NordLocker.

nordlocker-slider1

nordlocker-slider2

nordlocker-slider3

nordlocker-slider4

nordlocker-slider5

Anterior

Pròxim

NordVPN actualment es qualifica com un dels millors proveïdors de VPN al voltant, malgrat algunes de les seves preocupacions de seguretat recents (consulteu la nostra revisió NordVPN per obtenir més informació sobre això). No obstant això, Tefincom, la companyia que hi ha al darrere del gegant VPN, comença a distribuir-se. La primera incursió en altres nínxols de ciberseguretat és amb el programari de xifrat de fitxers NordLocker. 

En aquesta revisió de NordLocker, veurem si el nou fill del bloc té les xops que es plantegen davant dels serveis de xifrat d’arxius establerts. Després de passar una bona estona amb l’aplicació, estem aquí per reflexionar sobre les seves característiques, preus, facilitat d’ús, seguretat, assistència i compartir fitxers. Al final, arribarem a la conclusió de si NordLocker val o no el preu. 

Al seu preu demanat, la resposta és sempre “ambiguda”. NordLocker exigeix ​​un preu elevat, però val la pena el cost. La interfície i la usabilitat és inigualable, igual que la seguretat. Independentment, no hi ha cap raó per no provar-ho, ja que hi ha un pla gratuït generós disponible i una garantia de devolució de 30 dies.

Fortaleses i debilitats

Característiques

NordLocker és un servei molt nou, per la qual cosa hauria de sorprendre que no hi hagi un munt de funcions a l’hora d’escriure. És un servei de xifratge, però majoritàriament ho és. La característica principal és compartir, cosa a la qual podreu fer-ho, tant si utilitzeu el servei gratuït com si us subscriviu a un pla premium.. 

Abans d’arribar a això, però, parlem d’integracions. Tècnicament, NordLocker funciona amb qualsevol servei d’emmagatzematge al núvol. Tal com diu NordLocker, “toca molt bé” amb tots els proveïdors, però no és perquè ofereix cap integració directa. NordLocker és una experiència purament local, cosa que significa que heu de tenir configurat el vostre servei d’emmagatzematge al núvol a la vostra màquina. 

Per exemple, si teniu una subscripció a Sync.com, cosa que us recomanem, tal com es pot veure a la nostra revisió de Sync.com, podeu emmagatzemar el vostre “locker” (el nom de la vostra carpeta xifrada) localment a la vostra carpeta de sincronització.. 

Com que aquesta carpeta de sincronització local, bé, es sincronitza entre els vostres dispositius, podeu accedir al vostre armari des de qualsevol lloc, sempre que la màquina on l’obriu en funcioni amb macOS o Windows. 

NordLocker, com la majoria de serveis de xifratge, està centrat en l’emmagatzematge en núvol més que en còpia de seguretat, permetent que vostè o els col·laboradors treballin en un fitxer emmagatzemat en un núvol compartit. A causa del sistema de fitxers superposat que utilitza, més a la secció “seguretat” següent, NordLocker no pot xifrar discs sencers amb fins de còpia de seguretat en línia.. 

Dit això, pot xifrar una carpeta amb tots els vostres fitxers. NordLocker no imposa limitacions de mida ni d’extensió al vostre compte. Sempre que tingueu un pla premium, els fitxers poden ser de qualsevol mida amb qualsevol extensió, amb dades il·limitades, per arrencar. 

Compartir NordLocker

Compartir és senzill en l’aplicació, permetent convidar nous usuaris a descarregar NordLocker i desbloquejar el locker que vau compartir. Tanmateix, no podeu compartir un armari amb l’aplicació. Més aviat, digueu a NordLocker que pot accedir a un armari particular, llavors podeu enviar aquell locker encriptat de la manera que considereu adequada. 

nordlocker-revisió-carpeta-compartir

El problema sorgeix -com passa habitualment amb els serveis de xifratge- si el destinatari no té un compte NordLocker. Tot i que hi ha un pla gratuït, es limita a 5 GB, és a dir, si el vostre armari és més gran que això, el destinatari no podrà obrir-lo amb un pla gratuït. Dit això, el pla gratuït té avantatges en altres àrees, com veurem a la següent secció.

Visió general de NordLocker

Preu

NordLocker és lleugerament més car que altres opcions de xifratge d’arxius, però com a servei centrat en el personal, el preu té sentit. En comparació amb Boxcryptor, el preu és aproximat, però aquest servei té el descompte més gran a l’hora de comprar per a un equip, no un usuari individual, com podeu veure a la nostra revisió de Boxcryptor..

  Revisió Boxcryptor: actualització 2023

Tot i així, no es pot negar l’etiqueta d’alt preu. Tot i que NordLocker es troba a prop de Boxcryptor al final de les coses, és molt més car que AxCrypt, que només cobra al voltant de 35 dòlars per un pla anual (llegiu la nostra revisió AxCrypt).  

Tanmateix, el preu comporta usabilitat, com veurem a la següent secció. Tampoc aporta límits de dades ni de fitxers. NordLocker admet qualsevol fitxer de qualsevol mida, el que significa que podeu xifrar-ho tot, des de documents de Microsoft Word fins a fitxers MKV 4K fins a sessions de Pro Tools. A més, hi ha compartició il·limitada, fins i tot en el pla gratuït. 

NordLocker gratuït

Com la majoria de serveis de xifrat, NordLocker té un pla gratuït disponible. Encara haureu de registrar-vos en un compte, però, en fer-ho, us permetrà xifrar de forma gratuïta 5 GB de dades. De la nostra prova, no sembla que hi hagi cap restricció de fitxers, ni del tipus ni de la mida. Mentre resteu sota el límit de 5 GB, sou daurats. 

El que és important tenir en compte aquí és que la seguretat no es canviarà si feu servir un pla gratuït. AxCrypt només permet una clau de 128 bits en el seu pla gratuït i Boxcryptor no admet el xifrat del nom de fitxer. Tot i això, NordLocker us ofereix tota la seguretat pel seu pla gratuït. 

A més, el servei gratuït es pot utilitzar en tants dispositius que vulgueu, sempre que aquest dispositiu admeti NordLocker i recordeu la vostra contrasenya principal. A diferència dels plans gratuïts de Boxcryptor i AxCrypt, NordLocker no imposa riscos de seguretat ni accés limitat a l’emmagatzematge al núvol. Més aviat, les vostres dades estan restringides. 

Dit això, hi ha opcions de codi obert gratuïtes. Llegiu la revisió de VeraCrypt i la revisió de Cryptomator per a dos exemples.

Si decidiu pagar, NordLocker ofereix una garantia de devolució de 30 dies, que és agradable de veure. Hi ha un argument per no oferir una política de reemborsament perquè hi ha un pla gratuït, de manera que ens agrada que NordLocker ofereixi una política de reemborsament malgrat el pla gratuït. 

Pel que fa a mètodes de pagament, s’ofereixen les opcions que espereu de qualsevol servei d’encriptació convertida en VPN, incloses targetes de crèdit, Amazon Pay i bitcoin, encara que estranyament no hi hagi PayPal..

Seguretat

NordLocker es construeix al voltant de GoCryptFS, que xifra fitxers i carpetes mitjançant AES i és compatible amb una plataforma multiplata, cosa que el fa ideal per compartir fitxers i carpetes encriptades. En lloc del xifrat de tot el disc, GoCryptFS permet a NordLocker xifrar fitxers individuals, el que significa que no cal tornar a xifrar cada cop que creeu fitxers nous.. 

GoCryptFS és també una superposició del sistema de fitxers, el que significa que podeu editar directament fitxers xifrats. Per exemple, si teniu un document de Word al vostre armari, podeu desxifrar-lo amb NordLocker, editar-lo i tancar-lo sense haver de tornar a xifrar el fitxer..

Pel que fa a xifrar els vostres fitxers, NordLocker es basa en una criptografia asimètrica, que, com podeu llegir en la nostra descripció del xifrat, significa que cal una clau pública i privada per xifrar i xifrar el fitxer.. 

NordLocker genera una clau ECC de 256 bits quan configureu el vostre compte, que proporciona els avantatges de seguretat de RSA, però amb una mida de clau més petita (això significa un xifrat més ràpid i més suport per a màquines més antigues). 

Dit això, ECC (criptografia de corba el·líptica) és un algorisme controvertit a utilitzar. A partir de memòries filtrades per Edward Snowden, és possible que l’NSA hagi posat una porta posterior en un o més generadors aleatoris basats en corbes el·líptiques. 

El tinfoil es desactiva, NordLocker xifra la vostra clau secreta mitjançant el xifrat XChaCha20-Poly1305-IETF del dispositiu. Aquesta clau mai no surt del dispositiu sense haver de ser xifrat abans. En crear un locker, es genera una clau de 256 bits, que es coneix com a clau de locker. Aquesta clau de bloqueig es xifra. 

Finalment, als vostres fitxers, NordLocker utilitza AES-GCM per xifrar el contingut del fitxer, tal com imposa GoCryptFS. Un cop desxifrat un fitxer, tota aquesta protecció cau com una fila de dòmino. 

  Revisió AxCrypt: actualització 2023

Pel que fa a compartir, NordLocker es basa en l’intercanvi de claus ECC, on el seu armari està xifrat mitjançant la clau privada i la clau pública del destinatari, i després es desxifra mitjançant la clau pública i la clau privada del destinatari.. 

NordLocker Master Password i Zero Knowledge

La clau que combina tot és la contrasenya principal, que és l’única manera d’accedir als fitxers xifrats. La vostra contrasenya principal mai és vista ni emmagatzemada per NordLocker, cosa que fa que el servei tingui coneixement nul en termes d’accés i contingut. Com veiem amb els nostres millors gestors de contrasenyes, la vostra contrasenya principal només la coneixem vosaltres i vosaltres.

En el seu lloc, NordLocker veu una contrasenya derivada generada amb l’algoritme Argon2 i una sal (bàsicament dades addicionals aleatòries afegides per a una seguretat addicional), cosa que significa que NordLocker no sap què és la vostra contrasenya principal. Aleshores, un cop confirmat que el resultat Argon2 i el salt coincideixen amb el que espera NordLocker, la vostra contrasenya principal pot desxifrar la vostra clau secreta.. 

En definitiva, NordLocker està fent tot el que cal per a la seguretat dels seus fitxers. L’ECC és l’opció més probable, fins i tot si hi ha controvèrsies al seu voltant. A més d’això, NordLocker està utilitzant les novetats en criptografia per garantir que els vostres fitxers i els destinataris que trieu només els puguin veure els vostres fitxers..

Facilitat d’ús

No és sorprenent, NordLocker és molt fàcil d’utilitzar. Contempla el lloc web del gestor de contrasenyes de NordPass amb un disseny senzill i sense sentit (consulteu la nostra ressenya de NordPass). L’única diferència és que NordLocker està disponible per descarregar.

nordlocker-review-lloc web

Podeu descarregar l’aplicació NordLocker sense registrar-vos en un compte, però necessitareu credencials per utilitzar l’aplicació. Si utilitzeu el pla gratuït, el procés de configuració pot confondre ràpidament, ja que mai no heu accedit a la pàgina de registre. En primer lloc, heu de descarregar l’aplicació que té un petit “crear compte” a la cantonada superior esquerra. 

Si sou o heu estat usuari de NordVPN, no podeu crear cap compte nou. Per qualsevol motiu, sembla que NordVPN i NordLocker comparteixen la mateixa base de dades de contrasenyes, per la qual cosa haureu d’introduir el vostre correu electrònic i la vostra contrasenya per subscriure la vostra subscripció a NordVPN, encara que no estigui activa.. 

Això no és el que fareu servir per iniciar la sessió. Després d’haver introduït les credencials de NordVPN, se us demanarà que creeu una contrasenya mestra per a NordLocker. Aleshores, obtindreu una clau de recuperació, que és l’única manera de recuperar els vostres fitxers si oblideu la contrasenya principal. Emmagatzemar-lo amb un servei com 1Password pot ser una bona idea (llegiu la nostra ressenya de 1Password).

nordlocker-review-locker-share

Finalment, NordLocker us preguntarà on voleu emmagatzemar el vostre primer armari. Podeu conservar-lo a la carpeta de documents, triar una altra ubicació o, si us trobeu a Windows, emmagatzemar-la a OneDrive (consulteu la nostra revisió OneDrive). Després d’això, vam trobar problemes. 

En el moment d’escriure, .NET framework 4.8 és nou per a Windows i NordLocker requereix que s’executi. D’aquí a unes setmanes, la majoria d’usuaris de Windows haurien d’haver instal·lada l’actualització, però NordLocker no funcionarà sense ell. A causa d’això, ens vam trobar constantment amb errors al intentar configurar el nostre primer armari.

Això s’aclareix durant el procés d’instal·lació, però val la pena notar que necessiteu .NET framework 4.8 abans d’instal·lar NordLocker. Els errors encara persistiran si instal·leu NordLocker i, a continuació, executeu l’actualització de Windows.

Utilitzant NordLocker

La interfície de NordLocker s’assembla a l’Explorador de fitxers de Windows. Veureu l’armari que heu seleccionat, els fitxers i les carpetes que hi ha dins, la mida del locker i els usuaris que hi tenen accés. Afegir fitxers i carpetes és tan fàcil com sempre; simplement arrossegueu-los i deixeu-los anar a la interfície de NordLocker. 

nordlocker-review-windows

En copiar una carpeta de prova de 204 MB, NordLocker va xifrar els fitxers immediatament. La nostra carpeta contenia diversos tipus de fitxers, incloent-hi arxius de text, torrent, vídeo i àudio, tots ells emmagatzemats al nostre armari predeterminat. NordLocker, però, pot donar suport al major nombre de taquilles que vulgueu. 

El millor és pensar en els armariets com les carpetes, sobretot perquè no en podeu afegir un de nou a la interfície de NordLocker. A Windows, podeu crear un nou armari navegant al fitxer o carpeta que voleu xifrar, fent clic amb el botó dret i seleccionant “create locker”. En fer-ho, es crearà un fitxer d’armari al directori on hi havia el fitxer o la carpeta original. 

  Revisió Boxcryptor: actualització 2023

nordlocker-review-create-locker

Aquests fitxers d’armaris (per descomptat, només legibles per NordLocker), es poden traslladar a la vostra disposició. Ocupen la mateixa quantitat d’espai que la carpeta o fitxer que xifreu, però també es poden obrir des de qualsevol màquina o directori, sempre que es trobi en un ordinador Windows o macOS. 

Sempre que tanqueu i torneu a obrir l’aplicació, s’obrirà el seu armari predeterminat (el que vau crear durant la configuració). No hi ha cap manera en l’aplicació per navegar cap als altres armariets, però és molest. En canvi, haureu d’utilitzar Explorador d’arxius si voleu obrir altres taquilles.

Intercanvi d’arxius & Emmagatzematge

Podeu compartir fitxers i carpetes NordLocker amb tants destinataris que vulgueu, però cada persona amb qui compartiu necessitarà un compte NordLocker per desxifrar la informació. El procés per compartir un armari complet és simple. Un cop obert l’armari, només cal que feu clic a “Afegir accés d’usuari” i introduïu el correu electrònic del destinatari. 

nordlocker-review-locker-share

Si l’usuari ja té un compte de NordLocker, tot el que heu de fer és enviar-los el fitxer compartible, que NordLocker mostra a File Explorer després d’afegir un nou usuari. Si no és així, NordLocker enviarà un correu electrònic que els demanarà que s’inscriguin en un compte i que descarreguin l’aplicació. 

Per a la compartició de fitxers o carpetes dins d’un armari, heu de seleccionar els fitxers que vulgueu compartir, feu clic amb el botó dret al ratolí i seleccioneu “preparar-vos per compartir-lo”. NordLocker crearà una versió d’exportació dels fitxers o carpetes que vulgueu compartir i haureu d’afegir una altra vegada les adreces de correu electrònic d’altres usuaris.. 

Si voleu compartir amb un servei d’emmagatzematge al núvol, podeu, tot i que el procés es desordena. NordLocker no pot exportar directament a un proveïdor d’emmagatzematge en núvol com el de Boxcryptor. En lloc d’això, necessitareu una carpeta d’emmagatzematge en núvol local, com ara les que ofereixen Google Drive i Dropbox (consulteu la nostra revisió de Google Drive i la revisió de Dropbox). 

També podeu carregar el fitxer xifrat i descarregar-lo quan calgui, però és molt més difícil que el que val.

Assistència

Com a servei nou, NordLocker té poc material de suport disponible. Una base de coneixement està present en el moment d’escriure, però només té un grapat d’articles. Es descobreix tot el que es tracta de descarregar l’aplicació i d’actualitzar la informació de facturació. Tot i això, no hi ha molts articles per solucionar problemes.

nordlocker-review-reviewbase

Actualment només hi ha tres articles de resolució de problemes, dos per a Windows i un per a macOS. Cada sistema operatiu té un article sobre la reinstal·lació i el Windows té un sobre requisits previs a la instal·lació correcta. Tenint en compte que teníem problemes d’instal·lació a causa de la recent actualització del marc .NET, tindria sentit també tenir un article sobre això, però, per descomptat, no n’hi havia.

En definitiva, la base de coneixement no té tant de coneixement en el seu estat actual. A partir del que hem vist de NordVPN, esperem que en el futur s’afegeixin més articles a mesura que es plantegin problemes. Ara mateix, però, és un recurs elemental, en el millor dels casos. 

Si teniu problemes reals, el millor és contactar amb l’equip d’assistència. NordLocker només ofereix assistència per correu electrònic mitjançant un formulari de contacte. Els usuaris que paguen i que no paguen poden utilitzar el formulari, tot i que els subscriptors premium reben assistència prioritària. NordLocker diu que el suport és de 24 hores al dia, però tenint en compte que és un correu electrònic, és difícil dir-ho.

Per calibrar el temps de resposta, ens vam adreçar a un compte gratuït amb una pregunta sobre l’ús de claus ECC en lloc de les tecles RSA. Després de 24 hores, hi ha hagut silenci radiofònic al final de NordLocker. Per descomptat, ho vam provar amb un compte gratuït, però si el temps de resposta és superior a 24 hores, llavors no s’ofereix assistència 24/7. No hi ha cap manera al voltant.

El Veredicte

NordLocker és una aplicació de xifrat fàcil d’utilitzar i eficaç. Tot i això, arriba a un preu. Tot i que l’aplicació està dissenyada meravellosament i el servei compleix les novetats en criptografia, demana un preu elevat. Dit això, si ho podeu permetre, és un dels millors que hi ha al voltant. 

Què en penseu de NordLocker? Voleu aprofitar la seva garantia de devolució de 30 dies? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me