Revisió de criptostorma: actualització 2023

Revisió de criptostormes

Cryptostorm és una VPN adreçada a tecnologies hardcore o persones que estiguin disposades a convertir-se en una per protegir la seva privadesa. És, sens dubte, una de les VPN més antipàtiques de l’usuari que hem revisat, però la seva seguretat és excel·lent i el seu preu és correcte. Llegiu la nostra revisió completa sobre criptostorma per obtenir-ne els detalls.

Best-VPN-reviews

Cryptostorm se situa entre VPNs bons i dolents, obtenint una qualificació de “tot bé”. Prové de Vancouver, Canadà, però té arrels a Islàndia i es compromet a ser el més segur de la seva classe. Dedicada a la privadesa i la seguretat, la criptostorma pot semblar una mica desconcertant a primera vista, però la xarxa privada virtual té els seus bons costats..

És adequat per a les persones que donen poc valor a les interfícies agradables, l’experiència de l’usuari i el servei d’atenció al client. Al final, utilitzeu una VPN per garantir la vostra pròpia protecció i seguretat de dades, que és el que obté amb aquesta VPN, ni més ni menys. No obstant això, és possible que altres usuaris novells vulguin consultar la nostra selecció de millors proveïdors VPN.

En aquesta revisió de criptostormes, parlarem de la nostra experiència després de provar (i criticar) amb extensió aquesta VPN poc convencional. Abans de dictar el nostre veredicte, parlarem de funcions, preus, facilitat d’ús, dispositius compatibles, ubicacions del servidor, velocitat, seguretat i servei al client..

Alternatives per a la criptostorma

Fortaleses & Debilitats

Característiques

Cryptostorm ofereix moltes opcions de seguretat per configurar, a part dels protocols VPN, on només permet utilitzar OpenVPN. Dit això, podeu triar entre els protocols de transport, configurar instàncies ECC i IPv6. En parlarem més a la secció de seguretat següent.

A més de triar el port que utilitzeu, podeu triar entre les ubicacions a les que voleu connectar-vos, que és pràcticament actual ara. També inclou un interruptor mortal, la protecció contra filtracions DNS, la prevenció de filtracions de WebRTC i moltes altres funcions rellevants per a la seguretat.

Vam poder accedir a Netflix, fins i tot amb la versió gratuïta, però la velocitat era tan feble que no es podia comprovar. Si els programes de televisió són prioritaris, consulteu el nostre millor VPN per a la selecció de Netflix.

Segons el venedor, la VPN també és adequada per torrenting i, gràcies als seus alts estàndards de seguretat, també la situaríem com la millor VPN per al torrenting. Tanmateix, com Netflix, les pèssimes velocitats volen dir que no es farà la llista en cap moment.

A part d’això, no hi ha moltes funcions de nota. Cryptostorm està enfocat a assegurar la vostra connexió i, segons la nostra experiència, no gaire més. Si voleu campanes i xiulets, no és el vostre proveïdor.

Preu

Cryptostorm utilitza un sistema de preus basat en un testimoni, cosa inusual per a una VPN. El servei no és tan barat com GooseVPN, com podeu llegir a la nostra revisió GooseVPN, però no deixa de ser raonable. Si voleu més valor pels vostres diners, potser voldreu consultar la nostra revisió d’accés a Internet privat.

Amb la criptostorma, compreu fitxes per utilitzar la seva xarxa VPN. En contrast amb molts altres proveïdors VPN, podeu triar entre comandes puntuals i subscripcions recurrents.

Com que ha saltat a la sortida del blockchain, també accepta bitcoin per tots els plans. De fet, només es pot pagar amb PayPal o amb criptocurrencies. Això combinat amb el sistema de preus basat en token fa que la criptostorma sigui una de les poques VPN realment anònimes del mercat.

Les fitxes tampoc caducen. Només comencen a esgotar-se quan els utilitzeu. Si heu adquirit un testimoni i n’heu utilitzat menys del 50 per cent, podeu tornar els diners. Per exemple, si compreu un testimoni mensual i només en feu servir una setmana, podeu contactar amb l’assistència i demanar-los un reemborsament complet..

Els plans són diferents de durada sols. Com en la majoria de proveïdors VPN, la subscripció més llarga també és la més barata. No hi ha restriccions d’amplada de banda, però les fitxes estan limitades a un dispositiu, excepte en les subscripcions anuals i de vida, que permeten quatre i sis, respectivament.

  Revisió Hide.me - Actualització del 2023

A més, cryptostorm ofereix un pla gratuït, anomenat cryptofree, que difereix dels altres en funció de la funcionalitat, però no pas en banda. Mentre utilitzem cryptofree, hem notat una velocitat molt més lenta que les opcions de pagament, com veureu a les nostres proves de velocitat.

Un altre inconvenient de la versió gratuïta és que no us permet seleccionar el servidor al qual voleu connectar-vos.

Tot això, tot és sòlid. El fet que no pugueu pagar amb targetes de crèdit ni diners en efectiu freds, com Mullvad (llegiu la nostra crítica de Mullvad) és una mica molest; Tanmateix, amb la possibilitat de comprar accés o pagar al llarg del seu ritme, cryptostorm té un aspecte excel·lent aquí.

Facilitat d’ús

La facilitat d’ús és, d’una paraula, horrible. El lloc web ofereix combinacions de colors que cremen els ulls i descripcions difícils d’entendre, fins i tot per a un enginyer de programari.

Lloc web de Cryptostorm

Hem instal·lat la versió gratuïta per a aquesta revisió. El bo de la criptostorma és que no heu de crear cap compte d’usuari. De fet, no en podeu crear.

Assegureu-vos d’instal·lar cryptostorm des del lloc web oficial. Si escriviu “descarregueu cryptostorm” a Google, obtindreu força pàgines que semblen dubtoses, així que assegureu-vos d’evitar-les. Aquí teniu l’enllaç de baixada correcte.

Versió lliure de llocs web de Cryptostorm

Seleccioneu la versió correcta del vostre sistema operatiu. La baixada s’iniciarà automàticament i s’obriran les instruccions d’instal·lació del vostre sistema operatiu.

Instal·lació del lloc web de Cryptostorm

Després de descarregar el fitxer d’instal·lació, executeu-lo i seguiu l’assistent d’instal·lació. Aleshores, engegueu el servei i veureu el següent.

Launch-Cryptostorm

Segons si heu comprat un testimoni, podeu triar entre algunes opcions. Si utilitzeu la versió gratuïta, podeu seleccionar “cryptofree” al menú desplegable central. A continuació, veureu com el camp d’entrada “token” s’omple automàticament. Després d’això, feu clic a “connectar” i espereu fins que ho faci la criptostorma.

Connectat amb criptostorma

El major defecte és que la versió gratuïta no us permet triar amb quin servidor voleu connectar-vos. A més, no us dirà a quin servidor estàs connectat, de manera que heu de comprovar-ho manualment.

A més d’això, el menú principal està en desús. “Actualitzar” actualitza la llista de servidors, “opcions” obre la configuració avançada i “sortida” tanca l’aplicació.

Si feu clic a “opcions”, veureu tres submenús: “arrencada”, “connexió” i “seguretat”.

A “Inici”, trobareu la configuració relacionada amb l’inici i l’aturada de la criptostorma. També hi ha paràmetres d’idioma, tot i que són estranys. Només podeu triar entre anglès i japonès.

Configuració-inici de Cryptostorm

El següent submenú, “connexió”, té opcions de configuració per a la connexió als servidors VPN. Podeu seleccionar el port al qual es connecta la criptostorma, el protocol de transport que utilitza (UDP o TCP) i la configuració de temps mort.

Connexió de criptostorma-Configuració

Tal com el seu nom indica, trobareu la configuració de seguretat al menú “seguretat”. Les opcions disponibles són ECC, IPv6, WebRTC, prevenció de fuites DNS, DNSCrypt i un interruptor kills. Si tot això era grec per a tu, consulteu el nostre guia de seguretat VPN.

Criptostorma-configuració-seguretat

El menú principal té algunes coses que ens van cridar l’atenció. Tan bon punt us hagueu connectat a un servidor, ja no podreu accedir al menú d’opcions. Heu de tallar la connexió per fer-ho. A més, la casella de selecció “guardar” no funciona. Hem hagut d’entrar una vegada i una altra al testimoni.

A més, l’aplicació es congela quan es connecta i es desconnecta. Segons la nostra experiència, cryptostorm se sent com una versió conceptual menys beta que encara no s’ha acabat.

Dispositius compatibles

Cryptostorm cobreix Windows, macOS i Linux. A més, es pot configurar amb el vostre router i tampoc no decebre en el mòbil. Compatible amb la majoria de dispositius Android i iOS, és molt bo. També es pot combinar amb la xarxa Tor.

El nombre de connexions simultànies que podeu establir depèn del pla que compreu.

Dispositiu de suport a Cryptostorm

A continuació, es mostra la quantitat de connexions que s’obté amb cada pla:

  • Una setmana: una connexió
  • Un mes: una connexió
  • Tres mesos: dues connexions
  • Sis mesos: tres connexions
  • Un any: quatre connexions
  • Dos anys: cinc connexions
  • Vida útil: sis connexions
  Revisió de seguretat de VPN Wifi Webroot: actualitzada el 2023

Com que això pot resultar una mica confús, no afegirem criptostorma a la nostra llista de la millor VPN per a diversos dispositius ni, gràcies a la seva interfície, a la millor VPN per a Linux, tampoc.

Ubicacions del servidor

Cryptostorm compta amb 28 servidors, que cobreixen aproximadament la mateixa zona que TunnelBear (llegiu la nostra Revisió de TunnelBear). La majoria es troben a Europa (14) i Amèrica del Nord (14), cosa que no sorprèn ja que es tracta d’un proveïdor VPN canadenc amb arrels a Islàndia..

Rússia, Ucraïna i molts estats membres de la UE no van ser considerats pel servei VPN. Per si mateix, 13 països (dos servidors que hi ha a Alemanya) poden semblar molt, però hi ha 47 països a Europa, per la qual cosa s’assembla més a una fracció.

Els únics països on podeu triar entre ciutats són Alemanya (dos), Canadà (dos) i els EUA (14). No hi ha un sol servidor a Amèrica del Sud, Àfrica o Oceania. Àsia també està coberta menys que insuficientment, amb un servidor solitari a Hong Kong. CyberGhost i els seus més de 1.300 servidors fan que la criptostorma tingui un aspecte dolent (llegiu la nostra crítica de CyberGhost).

Velocitat

Hem fet proves de velocitat des d’Alemanya amb speedtest.net i speedof.me. Aquí teniu els resultats.

País: Ping (ms): Descàrrega (Mbps): Carrega (Mbps):
Alemanya (sense protecció) 33 24,51 5,88
França a Cryptofree 1341 0,48 0,79
França 54 3,59 4,55
Hong Kong 233 0,22 0,53
Dallas, Estats Units 210 3,15 6,96
Vancouver, Canadà 148 4.32 4,67
Finlàndia 82 2,38 4,67

Hem provat cada ubicació en cinc tirades i hem fet una mitjana dels valors mesurats. És interessant tenir en compte que les taxes de descàrrega i de càrrega varien molt d’execució a execució. És per això que vam decidir introduir speedof.me, que va retornar els mateixos resultats.

Per exemple, al servidor de França, vam poder determinar valors entre un rang de 3,44 Mbps i 9,61 Mbps. Hong Kong, Dallas i Vancouver també es van veure afectats per aquestes fluctuacions.

La latència continua dins dels límits raonables, sempre que no canviïn els continents. A Alemanya, els temps de resposta dels servidors europeus van ser decents, de manera que podeu utilitzar la criptostorma per a jocs. Tot i això, no serà la nostra millor VPN per a la llista de jocs.

Les velocitats de descàrrega i de càrrega són francament dolentes. Fins i tot la connexió amb un país veí com França va disminuir la nostra taxa un 80 per cent. Ens va sorprendre el fet que la connexió amb el Canadà tingués una velocitat de descàrrega i càrrega més elevada que els servidors de França i Finlàndia, per la qual cosa tampoc és una consideració la millor VPN per streaming..

Les velocitats de Cryptostorm són molt fàcils. Els temps de latència són l’únic factor que es pot canviar. En cas contrari, no guanyarà lloc entre els proveïdors de VPN més ràpids sense cap millora important.

Seguretat & Privacitat

Cryptostorm té una gran seguretat i privacitat. Utilitza OpenVPN i funciona a través d’un canal TLS / SSL. Pel que fa al xifrat, la VPN ens convenç amb ChaCha, un algorisme optimitzat per a dispositius mòbils. ChaCha és comparable a AES, l’estàndard de facto en xifrat, però és molt més ràpid.

A més a més, cryptostorm protegeix les seves dades amb ECC, un sistema de xifrat de claus públics. Amb un sistema així, sempre teniu dues claus: una privada i una pública. Això vol dir que només podeu xifrar la informació xifrada si teniu la clau privada. La clau privada utilitza funcions matemàtiques per a desxifrar.

ECC n’és un. Bàsicament és un procediment matemàtic per desxifrar claus públiques i privades. Una alternativa aquí és RSA. En comparació, si teniu una clau ECC de 256 bits, necessitareu una clau RSA de 3072 bits per obtenir el mateix nivell de seguretat. Això no vol dir que ECC sigui més segur que RSA, sinó que funciona millor.

Cryptostorm us permet triar si voleu utilitzar ECC i si és així, quina signatura de xifratge voleu utilitzar. Podeu triar “secp521r1”, “Ed25519” o “Ed448”. Aquests són els diferents tipus de clau privada (coordenades i signatures) que podeu triar.

Hem sotmès a cryptostorm a un test de filtració IP i vam obtenir bons resultats. El lloc web no només va poder detectar que estàvem utilitzant una VPN, sinó que també es va ocultar la nostra adreça IP real. El servei també va passar les proves de filtracions de WebRTC i les filtracions de DNS sense problemes.

  Revisió BoxPN: actualització 2023

Privadesa de cryptostorm

El sistema de testimoni també ens impressiona, que garanteix que no s’emmagatzema cap informació de l’usuari. Si pagueu amb bitcoin o qualsevol altra criptomoneda, no haureu de tenir cap tipus de preocupació sobre la privadesa. Segons el proveïdor, se suprimeixen periòdicament les fitxes. D’altra banda, si perdeu el testimoni, la criptostorma no us pot ajudar.

Com que tothom que compra un testimoni mitjançant PayPal rep un missatge de correu electrònic amb ell, és qüestionable com ets d’anònim. L’adreça de correu electrònic es podria utilitzar per connectar la vostra identitat al testimoni i la criptostorma sabria què estàs fent. En aquest cas, el testimoni seria la vostra pròpia identificació digital.

El servei afirma que no s’emmagatzema cap informació del client, però som escèptics. Ofereix una garantia de devolució de diners si s’ha utilitzat menys del 50 per cent del testimoni. Si compreu un testimoni d’un any, cryptostorm hauria de mantenir la informació durant sis mesos com a mínim per complir la seva garantia. Això sembla contradictori.

En comparació amb altres proveïdors de VPN, com HideMyAss (llegiu la nostra revisió HideMyAss) o VPNArea (llegiu la nostra revisió de VPNArea), però, es queixa en un nivell elevat. Tot plegat, no es pot enganyar a la criptostorma pel que fa a seguretat i pot incloure entre les VPN més segures que hi ha..

Servei d’atenció al client

Cryptostorm ofereix suport per correu electrònic i això es tracta. No hi ha cap xat en viu ni una base de coneixement, però hi ha un fòrum on els usuaris poden fer preguntes. Tot i que el fòrum no queda gaire clar en el fòrum. Hi ha dues categories: “temes actius” i “temes sense resposta”.

Temes de fòrum Cryptostorm

La secció de preguntes freqüents no té res a veure amb la criptostorma VPN, però fa referència al fòrum en si. Entre altres coses, podeu trobar preguntes com “Com publico una publicació?” i altres temes relacionats amb el fòrum. Es pot suposar que algú que utilitzi una VPN de tecnologia tan profunda de forma voluntària – hi ha prou alternatives – sabria com tractar amb un fòrum.  

Preguntes freqüents sobre Cryptostorm

L’assistència al client és difícil de trobar. Al lloc web, podeu veure les següents icones a “contacte”, que no serveixen per a res.

Criptostorma-contacte-amb nosaltres

Hem demanat assistència si hem de verificar un testimoni abans d’utilitzar-lo i què és el token.

No enteníem quina era la resposta, però hem de destacar que el temps de reacció de 30 minuts és bo. Dit això, seria saludable i ser educat.

En resum, ens vam trobar sovint a GitHub, intentant buscar la resposta a la nostra pregunta, ja que sigui el que us ofereixi la criptostorma, difícilment es pot anomenar “atenció al client”.

El Veredicte

Quan visiteu el lloc web de cryptostorm, us trobareu davant d’una onada de paraules clau com ara “basada en token”, “codi obert”, “no compromesa”, “servidors de metall nu” i “crits ràpids”, que ajuda desenvolupar un cert escepticisme cap al venedor.

Disseny pobre, lloc web que no és manejable i molts termes tècnics amb els quals una persona normal no pot afrontar un escepticisme encara més gran.

Això no té res a veure amb ser un friki. Més aviat és una feble excusa per culpar els errors de disseny de la marca. Per a molts usuaris, la criptostorma pot semblar una versió beta d’una VPN programada amb mig cor que realitzava un estudiant mentre treballava en un projecte..

Els que caven més a fons no seran decebuts, però. La criptostorma domina en una àrea en particular: la protecció de dades i la seguretat. El servei és adequat per a les persones que no es preocupen dels “fragments” que hi ha al voltant de les seves VPN, però que principalment donen importància a la seguretat en línia.

Aquesta és una petita part d’usuaris, però, per tant, recomanem llegir les nostres ressenyes VPN per trobar un servei més complet..

Ja heu utilitzat criptostorma abans? T’ha agradat? Feu-ho saber als comentaris i gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me