Një Backup Online Royale Beteja: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Njerëz të ndryshëm kanë nevoja të ndryshme dhe kjo është po aq e vërtetë për kopjimin e cloud, si çdo gjë tjetër. Rruga më e mirë rezervë e reve për një person shpesh mund të jetë një kthesë e gabuar për dikë tjetër. Më keq, bërja e zgjedhjes së gabuar bazuar në një përmbledhje të vetme të kopjimit të reve, mund t’ju kushtojë kohë dhe para.

Për t’ju ndihmuar të merrni vendimin më të mirë rezervë për nevojat tuaja, vendosëm të hedhim një sy në tre nga zgjidhjet tona të preferuara rezervë krah për krah: IDrive, CrashPlan dhe Backblaze. Në Cloudward.net, ne jemi gjithçka për lehtësinë.

Pse përdorim kopje rezervë të reve

Shanset janë, fakti që po e lexoni këtë artikull do të thotë që tashmë keni kuptuar të paktën disa nga përfitimet e ruajtjes së të dhënave tuaja në cloud.

Për të kopjuar për ata që janë akoma në errësirë, rezervë cloud ju lejon të dërgoni të dhënat e hard drive tuaj në një qendër të largët të të dhënave për ruajtje. Duke i ruajtur të dhënat tuaja nga distanca, ju pakësoni mundësinë që dështimi i hard drive, dëmtimi fizik, vjedhja, viruset ose ransomware do t’ju bëjnë nga skedarët tuaj të vlefshëm.

Ka të ngjarë të keni një shans të mirë që tashmë të kuptoni ndryshimet kryesore midis rezervës së cloud dhe ruajtjes së cloud. Përkatësisht, ndërsa zgjidhjet e ruajtjes së cloud si Google Drive dhe Sync.com janë fantastike për produktivitetin e punës, ato nuk janë të dizajnuara për të mbrojtur me efikasitet hard drive-in tuaj.

Ështja më e madhe në lidhje me përdorimin e ruajtjes së cloud për kopjim është që mjete të tilla zakonisht ndjekin modelin Dropbox duke ju bërë që të zhvendosni çdo skedar që dëshironi të mbroni në një dosje të specializuar për sinkronizim. Ndërsa e bën këtë të thjeshtojë rrjedhën e punës, nuk është një mënyrë e mirë për të kopjuar të dhënat tuaja sepse e bën të lehtë të anashkaloni përmbajtjen e rëndësishme.

Zgjidhjet rezervë cloud, nga ana tjetër, ju lejojnë të etiketoni dosjet dhe skedarët për kopje rezervë, pa marrë parasysh se ku janë në sistemin tuaj fotografik. Shumë, si Carbonite dhe Backblaze, madje automatizojnë procesin, kështu që nuk duhet të shqetësoheni nëse jeni duke kopjuar çdo dokument të vetëm, video ose foto në hard drive tuaj.

Për dallim nga zgjidhjet e ruajtjes së cloud, shumica e zgjidhjeve rezervë të cloud përfshijnë gjithashtu programues rezervë dhe mjete të tjera për të ndihmuar në menaxhimin e procesit, në mënyrë që ato të mos burojnë burime dhe të parandalojnë punën tuaj për të bërë.

Ndeshja: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Ka shumë zgjidhje të shkëlqyera rezervë cloud. Dy të preferuarat e Cloudward.net, SpiderOak super të sigurt dhe Carbonite miqësor ndaj përdoruesit, nuk janë përfshirë në këtë artikull. Megjithatë sigurohuni, pasi kemi shkruar shumë materiale për të dy shërbimet.

Ne zgjodhëm të paraqisnim IDrive, CrashPlan dhe Backblaze në këtë artikull sepse ato paraqesin një studim interesant të çështjeve se si qasjet ndaj produkteve rezervë cloud mund të ndryshojnë në mënyrë drastike pavarësisht se kanë të njëjtin qëllim në mendje. Këto dallime theksohen pjesërisht në mbledhjen më të mirë në internet të rezervave.

Në atë përmbledhje, tre shërbimet tona të paraqitura fituan renditjen më të lartë në katër nga pesë kategoritë:

 • Rezervimi më i mirë i pakufizuar: CrashPlan
 • Rezervimi më i lehtë i cloud: Ndezja e shpinës
 • Rezervimi më i mirë në re me sinkronizimin: IDrive
 • Rezervimi më i mirë i cloud i biznesit: IDrive

Në renditjen tonë për vitin 2023 për rezervimin më të mirë të përgjithshëm të cloud, të cilin mund ta gjeni në të njëjtin artikull, IDrive, CrashPlan dhe Backblaze të renditura përkatësisht, i pari, i dyti dhe i treti. Jo vetëm që këto tre zgjidhje rezervë cloud janë opsionet më të mira të konsumatorit në dispozicion, ata fitojnë pikat kryesore për arsye shumë të ndryshme.

Duke dalë, ne do të kalojmë në të mirat dhe të këqijat e secilit shërbim gjatë pesë raundeve të analizës pikë-pikë-pikë: planet e çmimeve, mjetet, veçoritë, shpejtësia dhe siguria. Nëse dëshironi të merrni titujt mbi ato që na pëlqejnë këto shërbime, shikoni më poshtë vlerësimet e videove.

Rishikimi i videove të IDrive

Rishikimi i Video CrashPlan

Rishikimi i videos backblaze

Raundi i parë: planet e çmimeve

Së pari, ne do t’i hedhim një vështrim kufijve të rezervës dhe kostos për t’ju ndihmuar të përcaktoni se cila zgjidhje i përshtatet më së miri buxhetit tuaj dhe nevojave të të dhënave.

iDrive

Ndoshta gjëja më e qartë që e veçon IDrive nga turma e shërbimeve rezervë në internet është se të gjitha planet e saj, nga ato themelore në biznes, ju lejojnë të bëni kopje rezervë të pajisjeve të pakufizuara me një abonim të vetëm. Shumica e ofruesve ose ju kufizojnë në një pajisje ose ju bëjnë të regjistroheni për një plan më të shtrenjtë multi-kompjuter. Kjo përfshin të dy CrashPlan dhe Backblaze.

Sidoqoftë, IDrive nuk ju siguron hapësirë ​​të pakufizuar për ruajtje, e cila është gjithashtu një ndërprerje nga modeli i përdorur nga shumë shërbime të tjera më të mira rezervë cloud. Kjo nuk është për t’u habitur nëse mendoni për këtë, megjithëse, pasi që ofrimi i ruajtjes së pakufizuar dhe kopjimit të pakufizuar të pajisjes nuk do të ishte strategjia më e zgjuar e biznesit.

Të gjitha planet e IDrive vijnë gjithashtu me kova të ndara por të barabarta hapësirë ​​rezervë dhe sinkronizimi. Shumë pak shërbime rezervë konkurruese ofrojnë sinkron, një komponent kryesor i ruajtjes së cloud. Përjashtimisht bëjnë përjashtim Livedrive, Sugarsync dhe SpiderOak.

IDrive ofron një plan falas, por duke pasur parasysh që është i kufizuar në 5 GB hapësirë ​​rezervë (+ 5 GB hapësirë ​​sinkronizimi), me siguri nuk do të mjaftojë për shumicën e kopjeve rezervë të diskut. Dy planet themelore personale duhet, megjithatë, të përfundojnë punën.

Të dy nivelet kërkojnë që të paguani një vit më parë. Sidoqoftë, IDrive aktualisht po ofron 25 për qind zbritje në 12 muajt e parë të shërbimit. Ju mund të kurseni pesëdhjetë përqind në vitin e parë nëse paguani 24 muaj përpara.

Me zbritjen prej një viti në një plan 1TB, që është ajo që u nevojitet shumica e përdoruesve, që arrin deri në vetëm 4.34 dollarë në muaj – një pazar në sektorin rezervë cloud..

SMB-të dhe profesionistët e IT-së mund të joshen më shumë nga planet e biznesit të IDrive, të cilat ofrojnë veçori shtesë si nën llogari, rezervë serveri dhe mbështetje me përparësi.

Opsionet mujore janë në dispozicion për katër planet më të shtrenjta, por ju merrni dy muaj falas duke paguar një vit më parë. Tani, IDrive po ofron një zbritje shtesë prej 25 përqind për abonimet vjetore të planit të biznesit, gjithashtu.

CrashPlan

CrashPlan ju lejon të kopjoni të dhëna të pakufizuara, por kufizon sa pajisje mund të rezervoni.

Nuk ka asnjë version falas të CrashPlan, saktësisht, por ju mund ta merrni atë në një provë 30-ditore për të parë se si ju pëlqen. Më pas, ju mund të vazhdoni të përdorni ndërfaqen CrashPlan për të menaxhuar diskun tuaj të jashtëm lokal, por do të ndërpritet nga rezervimi në internet.

CrashPlan ka dy plane themelore të konsumatorit.

CrashPlan gjithashtu një plan biznesi më i shtrenjtë, i cili çmon me 10 dollarë në muaj në kompjuter. Me planet e biznesit, ju merrni kontrolle shtesë të adminit dhe panelit, plus mbështetje telefonike 24/7.

Backblaze

Struktura e çmimeve Backblaze është gati aq e thjeshtë sa merr.

  Praktikat më të mira të Rimëkëmbjes së Fatkeqësive për Biznesin 2023

Nuk ka asnjë plan falas, megjithëse atje mund të provoni Backblaze për 15 ditë para se të kryeni. Backblaze gjithashtu nuk ofron ndonjë lloj plani familjar ose zbritje për kompjuterë të shumtë.

Megjithatë, ekziston një plan biznesi, me 50 $ në vit në kompjuter. Kjo është e njëjta kosto me regjistrimin për një vit të shërbimit të planit personal. Dallimi është se plani i biznesit ju jep disa kontrolle të administratorit për të ndjekur faturimin dhe gjeneruar raporte.

Mendime të rrumbullakëta:

Siç mund ta shihni, ekzistojnë disa dallime mjaft të mëdha midis modelit të çmimeve të secilit shërbim. Për të përmbledhur:

 • IDrive ofron një grup të komplikuar opsionesh çmimesh
 • Zjarri i shpinës merr një qasje minimiste
 • CrashPlan ofron diçka të një terreni të mesëm

Shtë interesante është se këto tre qasje për çmimet përputhen thelbësisht me aspektet e tjera se si secila shërbim i afrohet biznesit rezervë, të cilin do t’i shohim në raundet e ardhshme.

Cila është mënyra më e mirë kur bëhet fjalë për vlerën? Nëse keni vetëm një kompjuter për të kopjuar, ndoshta Backblaze. Plani 5 muaj për muaj përputhet me koston vjetore të CrashPlan. Në krahasim me planin e vet vjetor, ju dëshironi të paguani 10 $ më shumë në vit nëse shkoni muaj-pas-muaj. Sidoqoftë, luksi i të qenit në gjendje të anulojë në çdo kohë është ai që disa përdorues do të lakmojnë.

Nëse nuk keni ndërmend të paguani për një vit më parë, kostoja vjetore e Backblaze është akoma marrëveshja më e mirë nëse kërkoni vetëm të bëni kopje rezervë të një kompjuteri.

Nëse keni shumë kompjuterë dhe më pak se 1TB të dhëna totale, IDrive ka më shumë kuptim. Nëse keni tre ose më shumë kompjuterë për të rezervuar dhe më shumë se 1TB, CrashPlan duhet të jetë zgjidhja juaj. 13.99 dollarë në muaj për një kopje rezervë të pakufizuar në 2-10 kompjutera është një pazar.

Fituesi: IDrive

Raundi i dytë: Mjetet

Gjatë raundit të dytë, ne do të shikojmë mbështetjen e sistemit operativ, mjetet e desktopit, hyrjen në shfletues dhe qasjen në celular.

iDrive

IDrive punon me një gamë të gjerë platformash sesa shumica e zgjidhjeve rezervë cloud, që është një përfitim i mirë për një shërbim që ju lejon të rezervoni pajisje të pakufizuara.

Aplikimet për desktop janë të disponueshme si për Windows ashtu edhe për Mac, por jo për Linux. Vetë ndërfaqja është e mbushur me funksionalitet.

Nuk është e lehtë për sytë, por lehtësia për të pasur kaq shumë tipare një klik ose dy larg nënkupton më pak gërmime nëpër menutë.

Përgjatë anës së majtë, do të gjeni skedat e dobishme për aftësitë themelore të IDrive: kopje rezervë, rivendosje, skedulues, sinkronizim, rezervë serveri dhe cilësime. Do të futemi në disa karakteristika specifike të këtyre skedave në raundin tjetër. Vini re se skedari rezervë i serverit është për përdoruesit e llogarisë së biznesit.

Ndërsa shumica e menaxhimit tuaj rezervë do të trajtohen përmes mjetit të desktopit, ndërfaqja në internet e IDrive është po ashtu karakteristikë e pasur dhe ndoshta pak më e lehtë për t’u përdorur.

Në pjesën më të madhe, do të përdorni ndërfaqen në internet për të marrë përmbajtjen e ruajtur nga një shfletues, i cili është i dobishëm për kur jeni në një kompjuter që nuk e ka aplikacionin IDrive të instaluar.

Qasja në celular në të dhënat tuaja rezervë të cloud mund të arrihet me aplikacione të shkarkueshme për Android, iOS (iPhone, iPad) dhe Windows Phone.

Shumica e shërbimeve rezervë në internet vetëm ju lejojnë të keni të dhëna të ruajtura përmes aplikacionit celular, por IDrive në të vërtetë ju lejon të kopjoni të dhëna celulare gjithashtu. Kjo perfshin:

 • Videos
 • Fotografitë
 • Listat e kontakteve
 • Ngjarjet e kalendarit

Përdoruesit e Android gjithashtu mund të rezervojnë tekste, shkrimet e thirrjeve dhe aplikacionet.

Përveç përmbajtjes së pajisjeve, IDrive bën diçka tjetër që shumica e kopjeve rezervë të cloud nuk e bëjnë: kjo ju lejon të bëni kopje rezervë të llogarive tuaja të mediave sociale. Kjo përfshin si Facebook, ashtu edhe Instagram.

Planet e IDrive Business gjithashtu përfshijnë aftësinë për të kopjuar serverat Linux, për të mos përmendur disa platforma të njohura të biznesit si MS SQL Server, VMWare dhe Oracle.

CrashPlan

CrashPlan ka aplikacione desktopi të disponueshme për Windows, Mac dhe Linux. Ndërfaqja e desktopit sportet një kombinim i bukur i estetikës dhe veçorive.

Përgjatë majtas, do të gjeni skedat e menusë për rezervimin, rivendosjen, cilësimet, historinë, miqtë dhe destinacionet. Përvoja nuk është aq e madhe sa të punosh me IDrive falë një modeli më të mirë të menusë brenda secilës skedar. Pamja me dy ton është më e lehtë, gjithashtu, gjë që ndihmon në minimizimin e shpërqendrimit.

CrashPlan gjithashtu u siguron pajtimtarëve qasje të bazuar në shfletues, në mënyrë që të merrni të dhënat tuaja nga kudo, pa pasur nevojë të shkarkoni mjetin e desktopit.

UI në internet është mjaft i drejtpërdrejtë dhe intuitiv, ashtu si mjeti i desktopit.

Aplikacionet celulare të CrashPlan janë në dispozicion si për Android, iPhone dhe iPad. Aplikacionet e lëvizshme funksionojnë mirë për të hyrë në përmbajtjen tuaj të ruajtur, por ato nuk mund të përdoren për të kopjuar të dhënat e telefonit. Plani i biznesit i CrashPlan nuk mund të përdoret për të kopjuar serverin tuaj Linux, Oracle, SharePoint ose platforma të tjera të favorizuara nga bizneset.

Backblaze

Backblaze mbështet kopje rezervë për Windows dhe Mac. Ndërfaqja desktop për secilin sistem operativ ka modelin më minimalist të çdo shërbimi rezervë në internet që kemi testuar. Kjo është një arsye e madhe pse zuri vendin e parë në renditjen tonë për vitin 2023 për kopjimin më të lehtë të reve.

Ka butona për të ndalur dhe për të filluar kopjimin, rivendosjen e të dhënave dhe ndryshimin e cilësimeve tuaja. Përveç disa rreshtave të informacionit bazë, kjo është pothuajse gjithçka që do të gjeni.

Kjo qasje e thjeshtuar bukur do të mbajë më pak përdorues të teknologjisë nga mërzitja. Kombinuar me disa karakteristika komplimente për të cilat do të prekim së shpejti, dizajni me të vërtetë ndihmon për ta bërë tërë procesin rezervë sa më të padukshëm të jetë e mundur.

Ashtu si me IDrive dhe CrashPlan, është kryesisht një mënyrë për të marrë të dhënat tuaja të ruajtura nga një shfletues në rast se kompjuteri juaj nuk është i dobishëm ose hard drive juaj është rrëzuar, dhe ju me të vërtetë keni nevojë për një skedar.

Backblaze ka aplikacione celularë për Android, iOS dhe iPad. Ashtu si me CrashPlan, aplikacionet përdoren më së shumti për të parë dhe shkëmbyer përmbajtje të ruajtur.

Dy mendime të rrumbullakëta

Edhe një herë, ka më shumë ndarje të tre zgjidhjeve tona të paraqitura rezervë nga sa mendonit.

IDrive mbështet më shumë platforma sesa CrashPlan dhe Backblaze, përfshirë edhe rezervë celular. Më shumë opsione të platformës së biznesit gjithashtu nënkupton se IDrive do të apelojë për bizneset më shumë sesa dy shërbimet e tjera, kjo është arsyeja pse ne i dhamë atë nyjën kryesore në rezervën më të mirë të cloud për renditjen e biznesit.

Thënë kështu, IDrive gjithashtu ka ndërfaqe më komplekse sesa shumica e shërbimeve të tjera rezervë cloud. Kjo mund të apelojë për përdoruesit e përfshirë teknikisht dhe ata që duan të jenë shumë të përfshirë në monitorimin e rutinës së tyre të kopjimit. Të tjerët mund ta shohin atë dërrmues.

Backblaze merr qasjen e kundërt duke zvogëluar ndërfaqen e tij në minimumin e zhveshur të asaj që ju nevojitet, dhe kjo do të apelojë edhe për shumë njerëz. CrashPlan, natyrisht, godet një qasje të ekuilibruar, duke përzier opsione me pamje të efektshme.

Megjithë kompleksitetin e saj, është e vështirë të mos i jepni IDrive raundin për shkak të mbështetjes për mbështetjen e tij celular dhe opsioneve të platformës së biznesit. Ne vetëm dëshirojmë që në planin e tij personal të kishte një mjet desktop Linux.

Fituesi: IDrive

Raundi i tretë: Karakteristikat

Ne kemi folur për çmimet dhe kemi shikuar mjetet. Gjatë këtij segmenti, ne do të shembim tiparet.

iDrive

Si çdo kopje rezervë e mirë e cloud, IDrive ju lejon të planifikoni kopje rezervë rutinore kur të jeni futur brenda natës. Planifikoni kopjen rezervë nga skedari i programuesit të IDrive.

Siç mund ta prisni nga IDrive, skeduluesi është i ngarkuar me opsione. Ju mund të vendosni herë fillimi dhe mbarimi, të kufizoni kopjimin e rezervave në ditë të caktuara të javës dhe të krijoni njoftime për t’ju mbajtur të informuar.

  Strategjitë rezervë për Mac OSX - Hap pas hapi Modeli i Planit tim aktual të kopjimit

Përveç rezervave të planifikuara, IDrive gjithashtu ofron një rezervë të vazhdueshme për skedarët nën 500MB në madhësi. Shërbimet rezervë të reve në përgjithësi e quajnë këtë karakteristikë “rezervë të vazhdueshëm”. Me kopje rezervë të vazhdueshme të IDrive mund të vendoset të shkojë afër në kohë reale, ose çdo 10, 30 apo edhe 60 minuta.

Kur instaloni IDrive, automatikisht do të etiketoni disa dosje për kopje rezervë për të provuar dhe kapur të gjithë dokumentet, fotot dhe videot tuaja. Sidoqoftë, nuk ka kufizime në llojin e skedarit që mund të mbështetet në IDrive. Mund të shënoni çdo skedar ose dosje që dëshironi të ruani nga skedari rezervë.

Aplikacioni i desktopit ju lejon të dërgoni ato zgjedhje si në cloud IDrive ashtu edhe në një hard disk të jashtëm. Të jesh në gjendje t’i bësh të dyja është e dobishme: smartshtë e zgjuar të mbash kopjet lokale dhe të largëta të të dhënave tuaja, por një sherr për të menaxhuar ato procese veç e veç.

Ne përmendëm që IDrive u jep përdoruesve një kovë të veçantë të të dhënave për “sync”. Sync është një veçori e produktivitetit të punës që rregullon automatikisht përmbajtjen në pajisjet tuaja. Ideja është që të mund të hipni nga pajisja në pajisje pa pasur nevojë të transferoni përmbajtjen e punës me një flash drive.

Filesdo skedar i ruajtur në kopje rezervë ose sinkronizim gjithashtu mund të ndahet duke gjeneruar një lidhje URL. Lidhjet mund të dërgohen tek marrësit e postës elektronike ose të ndahen në mediat sociale.

IDrive gjithashtu mbështet versionimin e skedarëve. Versioni i skedarëve ju lejon të riktheheni në versionet e mëparshme të skedarëve. Kjo ju ndihmon të zhbëni ndryshimet e padëshiruara dhe të zvogëloni rrezikun e korrupsionit të skedarëve, përfshirë atë të shkaktuar nga ransomware. IDrive ruan 10 versionet më të fundit të çdo skedari të ruajtur në kopje rezervë ose sinkronizim. Artikujt e fshirë ruhen gjithashtu për 30 ditë.

CrashPlan

Për dallim nga IDrive, CrashPlan vendoset në kopje rezervë të vazhdueshme dhe nuk kufizon vazhdimisht madhësinë e skedarëve të mbështetur..

Rikthim i vazhdueshëm siguron që nuk e humbni kurrë një skedar dhe CrashPlan bën një punë të bukur me kompresimin e skedarëve për të siguruar që proceset rezervë të mos ndikojnë në burimet e sistemit. Sidoqoftë, ata me fuqi më pak informatikë mund të dëshirojnë të kthehen me kopje rezervë të planifikuar, të cilat janë gjithashtu një mundësi.

Programuesi i CrashPlan është mjaft i drejtpërdrejtë. Mund të vendosni një fillim fillimi dhe mbarimi dhe të aktivizoni ose çaktivizoni ditët e javëve në të cilat ekzekutohen kopjet rezervë.

CrashPlan etiketon dosje të caktuara për rezervë kur e instaloni. Nuk ka gjithashtu kufizime të tipit skedar me CrashPlan. Etiketimi për kopje rezervë arrihet përmes pemës së skedarit në kartën rezervë.

Ashtu si IDrive, procesi i përzgjedhjes mund të jetë pak i lodhshëm. Gjithashtu, është shumë e thjeshtë të anashkaloni skedarët dhe dosjet që doni të ruani. CrashPlan nuk ju lejon të menaxhoni kopjimin e jashtëm të mjetit nga mjeti i desktopit, sidoqoftë, që është një kursimtar i madh i kohës.

Ju gjithashtu mund të përdorni CrashPlan për të kopjuar të dhënat tuaja të hard drive në kompjuterin e një miku, i cili është një veçori unike për këtë shërbim. Shoku juaj nuk do të ketë qasje në këto skedarë përveç nëse i dëshironi ato, dhe ata nuk duhet të jenë vetë një pajtimtar të CrashPlan.

Një tjetër gjë që ne duam në lidhje me CrashPlan është se nuk kufizohet në të dhënat e pakufizuara. Ju mund të rezervoni skedarë me madhësi të pakufizuar, dhe madje të mbani versione të pakufizuara të çdo skedari. Ju madje mund të mbani skedarët e fshirë për një kohë të pacaktuar. Kjo fleksibilitet ndihmoi CrashPlan të fitojë kategorinë tonë për kopjen më të mirë të pakufizuar të reve për 2023. CrashPlan nuk mbështet ndarjen e skedarëve, megjithatë.

Backblaze

Backblaze ju lejon të kopjoni të dhëna në mënyrë të vazhdueshme, të vendosni një orar ditor ose vetëm rezervë të komandës. Rikthim i vazhdueshëm është paracaktuar, megjithëse. Orari i backblaze është pothuajse shumë i thjeshtë, duke e bërë atë një nga disa herë qasjen minimale të shërbimit të kthehet për ta kafshuar pak.

Për dallim nga shërbimet e tjera rezervë cloud, nuk mund të caktoni ditë të javës. Ju specifikoni një fillim dhe një kohë përfundimi – dhe kjo është ajo.

Procesi i rezervimit me Backblaze qëndron në procesin e përzgjedhjes së skedarëve. Ju nuk duhet të shpenzoni kohë duke kërkuar nëpër pemën tuaj të skedarëve për dosje dhe skedarë që doni të etiketoni për kopje rezervë. Në vend të kësaj, Backblaze bën punën për ju duke gjetur automatikisht të gjitha skedarët e llojeve të caktuara sapo të përfundojë instalimi.

Përzgjedhjet e parazgjedhur të skedarit përfshijnë:

 • Fotografitë
 • Videos
 • muzikë
 • dokumentet
 • të dhëna

Ndërsa Backblaze nuk ofron hapësirë ​​rezervë të pakufizuar, disa lloje skedarësh nuk janë zgjedhur për kopje rezervë, në mënyrë që të lehtësohen telat e bandës. Këto përfshijnë skedarë të ndryshëm të sistemit dhe skedarë të përkohshëm të internetit.

Nëse dëshironi, mund të ndryshoni se cilat lloje të skedarëve mbështeten duke vizituar skedarin “përjashtime” në cilësime.

Përveç rezervimit të hard driveit të kompjuterit tuaj, ju gjithashtu mund të rezervoni disqet e jashtme duke i lidhur ato me kompjuterin tuaj përmes USB ose firewire. Sidoqoftë, ndryshe nga IDrive dhe CrashPlan, ndërfaqja Backblaze nuk ju lejon të kopjoni këto disqe. Do të duhet ta trajtosh me dorë.

Më zhgënjyese është se Backblaze gjithashtu mbështet vetëm versionimin e skedarëve dhe ruajtjen e fshirjes së skedarëve për deri në 30 ditë. Duke pasur parasysh që është një shërbim i pakufizuar, do të ishte mirë të shihte Backblaze dyfish me versione të pakufizuara si CrashPlan.

Rreth tre mendime

Qasja e thjeshtë e backblaze për kopjimin e skedarëve është ajo që e ndan atë nga çdo shërbim tjetër rezervë cloud. Vetëm Carbonite afrohet në këtë drejtim – dhe jo shumë. Shtë e lehtë të kuptosh pse IDrive, e cila kufizon sa shumë përdoruesit e të dhënave mund të rezervohen, kërkon një qasje më të kufizuar, të kontrolluar nga përdoruesi. Sidoqoftë, CrashPlan duhet të ndjekë padinë.

Thënë kështu, versionimi i kufizuar i Backblaze është një shqetësim, veçanërisht nëse jeni goditur me një sulm të ransomware që korrupton përmbajtjen që nuk azhurnohet kohët e fundit. Ndërsa CrashPlan merr më shumë menaxhim, versionim të pakufizuar dhe të fshirë propozimin e vlerës së vrasësit për mbrojtjen e skedarëve.

Sidoqoftë, ne na pëlqen përfshirja e sinkronizimit e IDrive, e cila i lejon asaj jo vetëm të garojë në hapësirën rezervë, por të pozicionohet vetë si një konkurrent i sigurt i ruajtjes së cloud në mykun e Sync.com. (Ne do të flasim për sigurinë në raundin e pesë).

Fituesi: IDrive

Raundi i katërt: Shpejtësia

Rikthimi mund të marrë një kohë zhgënjyese, veçanërisht me shpejtësi mediokre të Internetit dhe skedarë të mëdhenj. Gjatë këtij raundi, ne matim se si tre pretendentët tanë janë të drejtë në një garë për transferimin e skedarëve, kështu që ju nuk duhet të zbuloni mënyrën e vështirë. Ne premtojmë ta bëjmë shpejt.

Krahasimi i shpejtësisë

Për të testuar secilin ofrues, ne përgatitëm një dosje të kompresuar 500 GB të mbushur me lloje të ndryshme skedarësh. Pastaj, ne i lejojmë IDrive, CrashPlan dhe Backblaze të provojnë dhe të ngarkojnë dosjen, njëra pas tjetrës.

Këto teste janë kryer në të njëjtën makinë. Ne fikëm Wi-Fi-in tonë dhe futëm kompjuterin tonë drejtpërdrejt në modemin tonë për të kufizuar luhatjet e gjerësisë së bandës. Për të eleminuar luhatjet e gjerësisë së bandës, këto teste u kryen me Wi-Fi të fikur dhe kompjuteri im u fut drejtpërdrejt në modemin e kompjuterit tim në shtëpi.

Sipas speedtest.net, shpejtësia e shkarkimit / ngarkimit në kohën e testimit ishte mesatarisht 120Mbps / 12Mbps.

Ngarko kohënKoha e shkarkimit
iDrive 10:50 00:25
CrashPlan 06:30 00:38
Backblaze 08:40 00:42

Në përgjithësi, koha e ngarkimit është zvarritja më e madhe në burimin e sistemit, kështu që jepni fitoren e ngarkimit të CrashPlan pak më shumë peshë sesa fitimi i shkarkimit të IDrive.

Rikthim shtesë dhe hedhje e shpejtë

Të dhënat e papërpunuara të paraqitura më lart nuk janë fotografia e plotë.

  Rezervimi më i mirë në internet për Kanada në vitin 2023

Të tre shërbimet përfshijnë kopje rezervë në arkitekturën e transferimit të skedarëve. Rikthim shtesë do të thotë që pasi të jetë ngarkuar një skedar një herë, ngarkimet në të ardhmen do të ndodhin vetëm nëse skedari ka ndryshuar. Më mirë akoma, vetëm ato pjesë (ose blloqe) të skedarit që janë ndryshuar do të ngarkohen.

Bukuria e rezervës rritëse është se ajo zvogëlohet në mënyrë të konsiderueshme në kohën që duhet për të kopjuar skedarët.

Për më tepër, të tre shërbimet ju lejojnë të shpejtoni shpejtësinë tuaj të ngarkimit. Gërmimi është një mjet për të kontrolluar sesa bandë përdor shërbimet. Ndërsa rritja e mbytjes tuaj është normë, nëse keni një lidhje të keqe në internet, veprimi i tillë mund të pengojë aftësinë tuaj për t’u angazhuar në të njëjtën kohë në aktivitete të tjera në internet (si shikimi i përmbajtjes video të Cloudward.net).

Shërbimet e postës

IDrive gjithashtu ndihmon në shpejtimin e ngarkimeve fillestare dhe rivendosjen e plotë së bashku me shërbimin e tyre IDrive Express.

IDrive do t’ju dërgojë një hard disk të jashtëm deri në 3 TB, plotësisht falas. Ju transferoni të dhënat që dëshironi të kopjoni në atë makinë dhe i postoni përsëri. Teknikët e ndihmës IDrive do të ngarkojnë të dhënat tuaja në serverat e tyre. Duke pasur parasysh që backup-et fillestare të plota mund të duhen ditë ose javë për të përfunduar, ky është një avantazh i madh. Gjithashtu, nëse keni nevojë të kryeni një rivendosje të plotë të sistemit, IDrive mund të ngarkojë një hard disk me të gjitha të dhënat tuaja dhe t’i dërgojë ato për ju.

Backblaze ofron një shërbim të ngjashëm, por vetëm për rikthimin. Për dallim nga IDrive, ju duhet të paguani për hard drive paraprakisht, me një kosto prej 189 $. Do të merrni një rimbursim pasi ta ktheni përsëri.

Raundi i Katër Mendimeve

Nëse merrni parasysh shërbimin e postës së IDrive, duke deklaruar një fitues në këtë raund bëhet disi i mashtruar. Sidoqoftë, shumica e përdoruesve nuk do të përdorin kurrë IDrive Express dhe operacionet e kopjimit të përditshëm janë më të besueshëm në shpejtësinë e ngarkimit / shkarkimit të çdo shërbimi.

Asnjë nga tre shërbimet nuk do t’ju vrasë në kohën e shkarkimit, por CrashPlan duket se nuk ka përparësi kur bëhet fjalë për ngarkimet..

Fituesi i Raundit të Katër: CrashPlan

Raundi i Pestë: Siguria

Nëse ju jeni një avokat i privatësisë, zotëroni një biznes me përmbajtje të ndjeshme ose jeni një qytetar privat i kujdesshëm, duke shqyrtuar se sa mirë angazhohet softveri juaj në siguri duhet të bëjë listën e kontrollit të konsumatorit tuaj. Gjatë raundit tonë të fundit, ne do të zbërthejmë se si IDrive, CrashPlan dhe Backblaze mbrojnë të dhënat tuaja ndërsa jeni duke kaluar përmes Internetit dhe në pjesën tjetër të serverit.

iDrive

IDrive kodon të dhënat në tranzit me lidhje të sigurta SSL. Shërbimi gjithashtu kodon të dhënat tuaja ndërsa uleni të ruajtur në qendrat e tyre të të dhënave, i cili mbron përmbajtjen tuaj kundër prishjes së të dhënave. Të dhënat tuaja janë të falsifikuara në të dyja rastet me 256-bit encryption AES, protokoll i rekomanduar nga Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë së Sh.B.A..

Një mënyrë IDrive veçohet në lidhje me sigurinë e të dhënave është duke u ofruar përdoruesve zgjedhjen ose një çelës të enkriptimit të parazgjedhur ose të krijuar nga përdoruesi.

Duke zgjedhur të vendosni çelësin tuaj të enkriptimit, vetëm ju, përdoruesi, mund të deshifroni përmbajtjen tuaj. Kjo do të thotë që IDrive mund të funksionojë si një zgjidhje rezervë e njohurive zero.

Ndërsa ne rekomandojmë plotësisht mbrojtjen e të dhënave tuaja me një çelës privat të enkriptimit, dijeni që nëse harroni fjalëkalimin IDrive, do të shkëputeni përgjithmonë nga të dhënat tuaja cloud. Kjo do të thotë që ju do të duhet të kaloni përsëri procesin fillestar të kopjimit.

Pavarësisht nëse shkoni me një çelës të paracaktuar ose vendosni vetë, të gjitha kriptimet bëhen në kompjuterin tuaj përpara se të transferoheni. Shumë shërbime cloud pastaj deshifrojnë dhe skanojnë të dhënat tuaja përpara se t’i ruajnë në serverët e tyre. IDrive nuk e bën – ata e lënë atë të koduar derisa ta tërheqësh përsëri. Kjo e bën IDrive një shërbim encryption fund-në-fund.

CrashPlan

CrashPlan nuk mashtron kur bëhet fjalë për kriptimin, duke fërkuar të dhënat tuaja me 448-bit Blowfish para se të lëshojë makinën tuaj. Shumica e kriptografëve konsiderojnë AES 256-bit më të sigurt, megjithëse, ndërsa shënojnë Blowfish si protokollin më të shpejtë..

Thënë kështu, asnjë protokoll nuk besohet të jetë madje afër plasaritje, kështu që mos u shqetësoni shumë për ndryshimin. Të dhënat tuaja mbrohen më tej ndërsa lëvizni ndërmjet kompjuterit tuaj dhe cloud falë një tuneli SSL për të parandaluar përgjimin vetëm në rast.

Në mënyrë tipike, CrashPlan krijon çelësat e encryption në vend me një gjenerator të numrave të rastit. Sidoqoftë, si IDrive, shërbimi gjithashtu ju lejon të përmirësoni privatësinë e të dhënave tuaja duke krijuar çelësin tuaj të enkriptimit.

Ju gjithashtu mund të krijoni një fjalëkalim të veçantë arkivi për rivendosjen e të dhënave që janë të ndryshme nga fjalëkalimi i llogarisë tuaj.

CrashPlan ju jep mundësinë që të mundësoni vërtetimin e dy faktorëve, gjithashtu. Me këtë funksion të aktivizuar, do t’ju kërkohet të vendosni kredencialet tuaja tipike të përdoruesit plus një kod një herë të dorëzuar me tekst ose email për të hyrë në të dhënat tuaja.

Backblaze

Rrëshqitja “vetëm” përdor encryption 128-bit AES. Sidoqoftë, ky është i njëjti nivel kriptimi i përdorur nga shumica e institucioneve financiare. Do të duheshin disa miliardë vjet për superkompjuterët më të përparuar në botë për të brutturuar forcën AES-128.

Shumica e shërbimeve të reja kalojnë në det me encryption 256-bit, pjesërisht për të siguruar shërbime kundër përparimeve të ardhshme, dhe pjesërisht për marketing.

LIke IDrive dhe CrashPlan, të dhënat tuaja kodohen përpara se të largoheni nga kompjuteri juaj dhe mbeten të koduara në qendrat e të dhënave Backblaze. Në mes, SSL e mbron atë në tranzit.

Në mënyrë tipike, Backblaze krijon dhe mban çelësin e enkriptimit për ju. Megjithatë, gjithashtu si IDrive dhe Backblaze, ata ofrojnë përdoruesve mundësinë për të krijuar çelësin e tyre.

Backblaze përputhet më tej me ritmin me CrashPlan me autentifikimin opsional të dy faktorëve. Versioni i CrashPlan kërkon që ju të vendosni një kod gjashtë shifror të dërguar në telefonin tuaj përpara se të hyni në të dhënat tuaja.

Rreth pesë mendime

Të tre shërbimet bëjnë një punë fantastike duke u ofruar përdoruesve zgjedhjen e krijimit të tastave private të kriptimit që vetëm ata i dinë. Ne dëshirojmë që më shumë shërbime cloud të përfshihen në këtë opsion. Pavarësisht nga rreziku i humbjes së aksesit tuaj, encryption me njohuri zero siguron më së miri të dhënat tuaja kurrë nuk do të komprometohen. Nëse keni frikë të humbni fjalëkalimin tuaj, një menaxher i fjalëkalimit në cloud mund të ndihmojë.

Ndërsa IDrive është shërbimi i vetëm i të treve që përdorin protokollin e rekomanduar të kodimit AES 256-bit, ai është gjithashtu i vetmi që nuk ofron vërtetim me dy faktorë. Ne po e japim këtë raund në CrashPlan, falë encryption pak më të mirë që Backblaze.

Sidoqoftë, është një përmbajtje e ngushtë dhe me të vërtetë nuk duhet të ndjeheni të shqetësuar me mënyrën se si ndonjë nga këto tre shërbime i afrohet sigurisë.

Fituesi i Raundit të Pestë: CrashPlan

Aktgjykimi

Nëse do të shkonim thjesht me fitore të rrumbullakëta, me siguri do ta quajmë këtë ndeshje lidhëse midis IDrive dhe CrashPlan. Të dy shërbimet morën dy raunde secila. Në fund të fundit, megjithëkëtë, caktimi i vlerës për cilindo nga këto tre shërbime ndryshon jashtëzakonisht në varësi të nevojave tuaja të të dhënave personale.

Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje të përballueshme për të kopjuar shumë kompjuterë dhe prisni që 1TB nuk do ta shkurtojë atë, plani familjar i CrashPlan ndoshta siguron vlerën më të madhe. Por, nëse jeni duke kërkuar vetëm një kopje rezervë të një kompjuteri dhe nuk dëshironi të shqetësoheni për detaje, Backblaze është ndoshta opsioni më i mirë për ju. Ne nuk mund të ndihmojmë por të admirojmë qasjen e tij të thjeshtuar në mënyrë të veçantë për kopjimin e cloud.

Meqenëse besojmë se shumica e lexuesve janë përdorues të shumë pajisjeve që do të bien nën pragun 1TB, në fund të fundit duhet të japim këtë betejë për IDrive. Aftësitë e sinkronizimit të IDrive, kopjimi i pakufizuar i pajisjes dhe kopja rezervë e celularit janë karakteristika kryesore që nuk do t’i gjeni me shumicën e zgjidhjeve rezervë cloud. Ndërsa është i kufizuar në sa të dhëna mund të ruani, përveç nëse merreni me skedarë të mëdhenj në mënyrë rutinore, si video me definicion të lartë, kjo nuk do të jetë shqetësuese.

Mendoni se e kemi gabuar? Ne jemi gjithmonë të hapur për këndvështrime të tjera. Ju lutemi na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Fituesi i fundit: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me