Avast vs AVG: Batalla pel Millor Antivirus Gratuït del 2023

Invertir en un antivirus de qualitat és fonamental si teniu previst utilitzar els vostres dispositius a Internet el 2023 i posteriors. Avast i AVG són dues de les opcions més grans del mercat antivirus i aquest programari s’ha instal·lat en milions d’ordinadors i dispositius mòbils a tot el món. 

Hem parlat de tots dos antivirus al nostre resum del millor programari antivirus gratuït. Tots dos productes són propietat i operats per la mateixa empresa, i Avast va comprar el AVG anteriorment independent el 2016. 

Per veure com funcionen aquests germans antivirus, els posarem a prova en aquesta comparació Avast cap a cap Avast vs AVG. Si voleu fer una ullada a cada antivirus per separat, podeu consultar la nostra revisió d’Avast Pro i la revisió d’AVG Antivirus abans de començar a llegir.

Configuració d’una lluita: Avast vs AVG

Els lectors habituals de Cloudwards.net coneixen el format, però, si sou nous, us mostrem com abordarem les ressenyes de comparació. Les nostres comparacions es divideixen en cinc rondes, que cobreixen funcions, preus, facilitat d’ús, protecció antivirus i atenció al client..

Adjudicarem un punt al guanyador de cada ronda individual, explicant per què hem escollit aquest antivirus un cop finalitzada cada ronda. El primer antivirus que aconsegueixi tres punts o més serà el guanyador. També us guiarem per la nostra presa de decisions a la nostra conclusió final.

Utilitzem una barreja de les nostres pròpies proves i els informes de laboratoris de seguretat independents per guiar la nostra presa de decisions. Si voleu no estar d’acord o si voleu compartir els vostres pensaments, envieu-nos un comentari al final d’aquesta revisió.

1

Característiques

Davant les amenaces que la indústria del cibercriminalitat creix sempre, és senzill que les empreses de seguretat no puguin afegir noves funcions per tal que pagui la pena pagar un programari antivirus premium.. 

Tenint això en compte i, per donar-li el tret de sortida, anem a passar les funcions que Avast i AVG ofereixen als clients.

Avast

Avast està ple de funcions, tant pel seu pla gratuït, com per a clients premium. És la nostra opció recomanada per als usuaris d’Android, tal com ja hem suggerit anteriorment al nostre millor article antivirus per a Android.

Característiques avast

Avast està centrat en la seva protecció antivirus, fins i tot amb un pla gratuït de bloqueig d’amenaces com el ransomware. Tanmateix, per afegir a la vostra seguretat de xarxa general, Avast ofereix una eina d’exploració de xarxa per cercar vulnerabilitats i recomanar solucions.

Els clients d’Avast Premium obtenen protecció web DNS per bloquejar la pesca, així com una eina Sandbox que permet provar un nou programari (i potencialment perillós) i provar fitxers desconeguts per a la infecció.

Aquest entorn d’assaig aïllat generalment impedeix que els programes maliciosos interactuin amb els fitxers de PC i el vostre sistema, i Avast tracta els fitxers infectats que detecti. Els clients Avast també poden aprofitar Avast Secure Browser, un navegador Avast personalitzat amb privadesa i funcions de seguretat addicionals.

Els subscriptors Premium reben protecció de privadesa addicional, amb una eina de seguretat que restringeix l’accés a la vostra càmera web per impedir que els possibles pirates informàtics visualitzin o enregistrin el feed. Avast també ofereix encriptació per als fitxers per evitar el xifrat del ransomware, així com una eina per eliminar de forma segura determinats fitxers.

La protecció VPN s’inclou amb el pla Avast Ultimate més car, gràcies a Avast SecureLine VPN, de la qual revisa la nostra VPN Avast SecureLine amb més detall. No és una VPN de primer nivell, però ho farà si necessiteu accedir al web mentre esteu a una xarxa insegura.

Els subscriptors d’Avast Ultimate també guanyen l’ús de les contrasenyes d’Avast. Aquest gestor de contrasenyes està bé per a ús bàsic, però no és un reemplaçament d’1 paraula clau (vegeu la nostra revisió de 1 paraula clau)..

AVG

Igual que Avast, AVG és un dels millors antivirus gratuïts actualment disponibles, amb milions d’usuaris que l’utilitzen en PC i Macs a tot el món, però ofereix una bona selecció de funcions per a clients “premium”..

Característiques AVG

AVG inclou una protecció bàsica antivirus de sèrie, amb la protecció habitual contra programari maliciós barrejat amb algunes funcions poc freqüents, com ara l’exploració d’adjunts de correu electrònic. També hi podeu instal·lar un navegador de la marca AVG durant el procés d’instal·lació.

AVG Secure Browser (com es diu el navegador) és exactament el mateix que Avast Secure Browser, gràcies a la vinculació AVG-Avast. Utilitza la mateixa base que Google Chrome, de manera que la major part de la interfície d’usuari serà similar, però amb protecció de privadesa, bloqueig d’anuncis i un gestor de contrasenyes integrat.

Si us subscriviu a un pla AVG premium, obtindreu protecció perquè la vostra càmera web cessi els insonoritzadors, la protecció addicional del ransomware, una trituradora de fitxers per esborrar fitxers delicats i un tallafoc del sistema perfeccionat. També hi ha protecció contra el phishing, gràcies a la seguretat addicional del DNS.

  Les millors extensions de seguretat del navegador: la surf de forma segura el 2023

Amb la subscripció AVG Ultimate de primer nivell, tindreu accés a alguns productes addicionals, com ara AVG TuneUp. Això és similar al model de subscripció d’Avast, on es combinen diversos productes per fer una sola suite de seguretat.

AVG TuneUp és similar a Avira System Speedup Pro i Software Updater Pro, amb eines per eliminar fitxers temporals, millorar la configuració del sistema i actualitzar automàticament programari insegur (vegeu la nostra revisió Avira). 

AVG no inclou TuneUp amb els seus plans, però també podeu treure una subscripció addicional a AVG Secure VPN. De forma similar al navegador segur, la VPN segura és la VPN SecureLine d’Avast, però rebrandada per als clients AVG.. 

És un producte adequat per accedir a Netflix durant el moviment, però us convindrà millor amb un altre proveïdor de la nostra llista prèvia VPN per a Netflix, com ara NordVPN (consulteu la nostra revisió NordVPN).

Primer Pensament

La línia de funcions d’Avast i AVG són força similars. Algunes funcions, com Secure Browser, es comparteixen, però Avast ofereix algunes funcions addicionals per a clients premium, com Avast Sandbox, el que el fa guanyador d’aquesta primera ronda..

Ronda: Punt de característiques per Avast Pro

Logotip de Avast Pro
Logotip AVG AntiVirus

2

Preu

La majoria de productes antivirus premium requereixen una tarifa anual inicial. Si us situeu en un producte antivirus durant un any o més, voleu assegurar-vos que val la pena el cost. Anem a veure com tenen un preu Avast i AVG per poder jutjar la seva assequibilitat i la seva relació qualitat-preu.

Avast

Avast té actualment tres plans de productes, amb Avast Free com a pla per si mateix. Avast Free inclou la protecció Avast de sèrie, així com alguns extres sorprenents, com ara un gestor de contrasenyes bàsic i un escàner de xarxa.

Avast Premium Security és el primer pla “premium” d’Avast, tot i que tècnicament és un pla que es divideix en dues meitats. Premium Security Single-Device proporciona una protecció antivirus per a un PC Windows a 69,99 dòlars anuals, juntament amb la protecció antivirus Avast, la protecció de correu electrònic i el phishing, l’eina de prova Sandbox i el xifrat d’arxius contra programari maliciós..

Si es vol protegir més d’un dispositiu, es requereix un multi-dispositiu Avast Premium Security. Inclou les mateixes funcions que un dispositiu únic, però els amplia a 10 dispositius, inclòs el suport per a Android i Mac, a 89,99 dòlars anuals.

A la part superior de la llista de productes es troba Avast Ultimate. Té 99,99 dòlars anuals amb Avast SecureLine VPN i Avast Password incloses. Tot i això, només és compatible amb un PC de Windows, que és un pas enrere en comparació amb el multi-dispositiu de seguretat Premium.

Per a la majoria de clients, Avast Premium Multi-Device és el millor pla, tret que no estigueu desesperats d’utilitzar el VPN addicional i el gestor de contrasenyes d’Avast..

AVG

El pla de preus d’AVG és similar al d’Avast, amb tres plans per a clients, inclòs AVG Free per a usuaris que no paguen. També hi ha un producte antivirus AVG separat per als usuaris de Mac, que s’ofereix de forma gratuïta amb menys funcions. La majoria dels productes AVG se centren en la protecció de Windows.

A diferència d’Avast, que només ofereix una cobertura il·limitada de dispositius en un únic pla, AVG millora la seva empresa matriu oferint cobertura per a dispositius il·limitats en tots els seus plans..

A 79,99 dòlars anuals, el primer producte premium d’AVG, AVG Internet Security, no és barat. Ofereix protecció antivirus, bloqueig de càmeres web, protecció contra correu brossa, protecció mòbil per a dispositius Android, un tallafoc de xarxa i xifrat de fitxers personalitzats per bloquejar atacs de ransomware.

El producte més car de la línia AVG és AVG Ultimate, que costa 20 dòlars addicionals que AVG Internet Security. Tècnicament, però, es tracta de dos productes en un, amb les funcions de AVG Internet Security que es combinen amb AVG TuneUp, l’eina d’optimització del sistema de 50 dòlars per eliminar fitxers brossa i actualitzar el seu programari obsolet..

Alguns productes AVG requereixen una subscripció independent, com ara AVG Secure VPN. Tenint això en compte, deixeu a AVG Secure VPN una ullada a les nostres revisions VPN per obtenir una alternativa. Tanmateix, com ja hem esmentat, se’ns hauria de penjar trobar una alternativa millor que NordVPN o ExpressVPN.

Ronda dos pensaments

Amb un pla gratuït i dos plans premium (i un producte addicional gratuït per als usuaris de Mac), l’estructura de preus d’AVG és bastant senzilla, amb una generosa oferta de cobertura il·limitada de dispositius per endolcir l’acord..

En canvi, els plans de preus d’Avast són una mica confusos. Amb dos plans amb noms similars i el pla més car que cobreix menys dispositius que el pla immediatament anterior, Avast realment ha de buscar la seva filial per obtenir idees sobre com estructurar els seus propis productes. Tenint això en compte, tot i que els preus són àmpliament similars, AVG és el guanyador aquí, per més claredat.

Ronda: Punt de preu per a AVG AntiVirus

Logotip de Avast Pro
Logotip AVG AntiVirus

3

Amabilitat amb l’Usuari

Tenim tres factors guanyadors quan revisem un antivirus per a la seva facilitat d’ús: la seva simplicitat i rapidesa, i la facilitat per a la majoria d’usuaris d’instal·lar i utilitzar. Utilitzarem aquests factors per aprofundir en la resolució de AVG i Avast fàcils d’utilitzar.

  Millor VPN per a viatgers el 2023: si la carretera és casa vostra

Avast

Avast compta amb un instal·lador amigable per als principiants que estableix l’estàndard d’or per a instal·lacions d’antivirus. Requereix poca entrada a menys que vulgueu personalitzar l’instal·lador abans que comenci.

Un cop instal·lat Avast, passarà a veure algunes coses, com ara una exploració antivirus ràpida i una comprovació de programari obsoleta. Actualitzarà qualsevol programa antic que trobi, amb la vostra aprovació.

Client Avast

Un cop instal·lat, el client d’Avast és un plaer d’utilitzar. És senzill de navegar, amb un esquema de colors foscos que posa el vostre focus en les indicacions i les icones més importants. Al menú de l’esquerra s’amaguen funcions menys crucials.

Avast no us permet incloure centenars de categories, en lloc d’oferir-ne només quatre. Per exemple, “protecció” mostrarà les vostres opcions antivirus i la protecció de xarxa, juntament amb el mode Sandbox. Avast inclou una descripció útil que explica el propòsit de cada funció al costat.

Personalitzar Avast és senzill; només cal accedir a la configuració d’Avast al menú, disponible a la part superior dreta del client.

Hem esmentat anteriorment com ens agraden els intents d’Avast de “augmentar” els productes mitjançant el seu propi client. Això no ha canviat, malauradament, ja que els productes que no estan inclosos en subscripcions de productes Avast són més barats al client. Si feu clic a aquestes pàgines, podreu accedir a una pàgina de checkout per obtenir una subscripció més cara.

Això podria resultar confús, especialment per als nous clients. Si teniu previst utilitzar Avast, assegureu-vos de vigilar amb això després d’instal·lar el client.

AVG

AVG és un dels antivirus més ràpids per instal·lar. Fins i tot supera el fitxer d’instal·lador de 5 MB de Webroot SecureAnywhere i coincideix amb el temps d’instal·lació de dos minuts (consulteu la nostra revisió anterior de Webroot SecureAnywhere).

Instal·lador d’AVG

Igual que Avast, AVG ofereix dues opcions d’instal·lació, amb una instal·lació ràpida per utilitzar la configuració predeterminada d’AVG o un mètode d’instal·lació personalitzat on podeu seleccionar quines funcions voleu habilitar abans que fins i tot comenci la instal·lació..

Una vegada instal·lat, AVG té un client ben senzill i senzill d’utilitzar, amb cinc seccions que separen les vostres funcions. La secció “ordinador” us ofereix accés a la vostra protecció antivirus, mentre que els “pagaments” inclouen el vostre navegador segur i les funcions de protecció de la privadesa.

AVG-Client

Si voleu iniciar una exploració antivirus, AVG ofereix sis opcions preestablertes, des d’exàmens ràpids mentre el vostre PC s’executa, fins a iniciar les exploracions per a infeccions greus de programari maliciós. Podeu accedir-hi fent clic a la icona de l’engranatge que hi ha al costat del botó “escanejar equip” de la pantalla principal.

Les seccions en AVG estan disponibles en un menú horitzontal de botons a la pantalla principal del client. Podeu personalitzar-les des del menú de configuració, al qual podeu accedir des del menú AVG a la part superior dreta del client. 

El nivell de personalització en AVG és bo, amb descripcions útils que expliquen funcions complexes. Podeu personalitzar tot, des de l’aparença del client AVG fins a la configuració individual per a cada funció, inclosa la sensibilitat de la protecció antivirus AVG..

Ronda de tres pensaments

Avast i AVG segueixen els millors estàndards de la indústria pel que fa a la facilitat d’ús. Ambdós clients són fàcils d’utilitzar i instal·lar, i ofereixen una personalització àmplia, tot i que no som fans de la tècnica d’ampliació d’Avast en plans més barats. Tot i això, no hi ha un guanyador clar entre els dos, cosa que fa que aquesta ronda sigui un empat.

Ronda: Amabilitat de l’usuari No hi ha un guanyador clar, els punts dels dos

Logotip de Avast Pro
Logotip AVG AntiVirus

4

Protecció

Si llegiu les altres seccions de la revisió de la comparació, és hora de centrar-vos, ja que la protecció és l’element més important de qualsevol programari antivirus. S’ha de tenir en compte les característiques, els preus i la facilitat d’ús, però si la protecció és escombraria, el producte és escombraria: període.

Tenint això en compte, utilitzarem els informes independents de tres laboratoris de proves de seguretat no afiliades per veure l’oferta Avast i AVG de protecció als clients.

Avast

Durant la prova AV-Test de juliol-agost de 2023, Avast ho va fer molt bé, amb un 6 de 6 sobre protecció i 5,5 sobre 6 per obtenir un rendiment. La puntuació de rendiment, en particular, va ser lleugerament inferior a la mitjana registrada de la indústria.

Avast-AVTest-agost de2023

Una puntuació de protecció acceptable (encara que no perfecta) es va registrar a la prova de protecció de AV-Comparatives, de febrer a maig de 2023, amb 746 de les 752 mostres de prova bloquejades per Avast durant les proves. 

Aquesta taxa d’èxit global de 99,2 només va poder ser igualada per AVG durant aquesta prova, però va ser suficient per al laboratori atorgar el premi “Avançat” de AVast Comparatives per a la qualitat de protecció de Avast. També va atorgar Avast amb el premi “Avançat +” amb el nivell més alt de rendiment, amb una puntuació de la taula mitjana en la prova de rendiment d’AV-Comparatives a l’abril de 2023.

MRG Effitas es va centrar en la protecció a nivell empresarial d’Avast durant les últimes proves de protecció del segon trimestre del 2023, però malauradament aquesta puntuació va ser extremadament pobra, amb més del quatre per cent de les 398 mostres perdudes..

  Bitdefender vs Windows Defender: Qui defensa millor el 2023?

La mala puntuació va ser suficient perquè MRG Effitas declari que Avast va fallar completament la prova. Tot i que la protecció empresarial difereix de la protecció del consumidor, no es pot obviar una puntuació. Fora d’Avast, només McAfee va fallar la prova de MRG Effitas (vegeu la nostra revisió McAfee Total Protection).

AVG

A la sortida de Avast, l’última prova de protecció AV-Test de juliol-agost de 2023, AVG va obtenir el 6 de 6 sobre protecció, amb 99,5 per cent de puntuacions de protecció a juliol i 100 per cent a l’agost. Per rendiment, AVG va rebre un 5,5 sobre 6.

AVG-AVTest-Agost de2023

Durant la prova de protecció de febrer-maig del 2023 de AV-Comparatives, AVG va detenir 746 mostres de programari maliciós d’un total de 752, amb sis fallades i una taxa d’èxit global del 99,2 per cent.. 

Una vegada més, això també ha igualat la puntuació d’Avast per a aquest període. És important tenir en compte que AVG i Avast comparteixen tecnologia, de manera que aquesta puntuació coincident no és sorprenent.

A la prova de programari maliciós del 2n trimestre de MRG Effitas, AVG no es va provar en absolut. Ja hem parlat de la puntuació d’Avast a la secció anterior, de manera que omitirem aquest informe de laboratori per a AVG.

Ronda de quatre pensaments

Avast i AVG comparteixen el mateix motor d’exploració d’antivirus, de manera que puntuacions iguals dels dos proveïdors no haurien de ser un xoc. Els dos antivirus van sortir bé, tot i que una mala puntuació per a la protecció empresarial d’Avast a les proves de MRG Effitas podria ser motiu de preocupació. Amb la mateixa puntuació, però, AVG i Avast són els mateixos guanyadors d’aquesta ronda: és un empat.

Ronda: Protecció Cap guanyador clar, punts pels dos

Logotip de Avast Pro
Logotip AVG AntiVirus

5

Assistència

Per últim, però no per això menys important, aquesta ronda final tractarà els mètodes d’assistència al client, tant que Avast i AVG ofereixen als clients, com la qualitat de l’assistència que és probable que rebeu.

Avast

Els clients que paguen Avast (inclosos els que utilitzen una prova gratuïta de 30 dies gratuïta) són els únics que poden rebre assistència directa. 

Avast-Site-Support

Els mètodes de suport directe inclouen un sistema de venda de bitllets i una línia de suport premium, disponible per als clients les 24 hores del dia. Hi ha una base de coneixement al lloc amb seccions per a productes Avast individuals que cobreixen problemes bàsics, com per exemple, com instal·lar el producte.

També hi ha un fòrum de clients amb més d’un milió de publicacions. El fòrum està separat per idioma i producte, on podeu fer preguntes i rebre assistència del personal d’Avast i d’altres clients d’Avast. Podeu cercar entre les publicacions per cercar respostes.

Tanmateix, si teniu un problema que no es pot resoldre, podeu pagar l’assistència tècnica de Avast Total Care.

Aquest suport premium inclou assistència directa i directa a l’escriptori d’agents Avast per resoldre problemes i infeccions. Aquesta opció costosa pot costar-vos o bé 79 $ o 119 $ per trucada, segons el complex que sigui la reparació, o bé la pujada de 199 dòlars anuals per obtenir ajuda il limitada..

AVG

Els mètodes d’assistència a l’AVG són extensos, amb un xat en directe per als clients, un sistema de recepció de bitllets de correu electrònic per a consultes més detallades i tres línies d’assistència telefònica 24/7 amb seu al Regne Unit, Austràlia i els EUA..

Suport al lloc d'AVG

En línia, hi ha disponible una FAQ limitada, amb preguntes separades per productes individuals, juntament amb guies d’assistència per ajudar-vos a instal·lar (o eliminar) productes AVG o a canviar el vostre pla. Trobareu un fòrum de suport per als clients un millor recurs.

El fòrum està ordenat per les publicacions més recents, però podeu consultar diferents seccions sobre diversos temes i productes. Si necessiteu ajuda addicional, podeu (per exemple, Avast) pagar-ne.

El cost de 199 dòlars anual per AVG Total Care coincideix amb l’oferta d’Avast i, com Avast, recomanem que la majoria d’usuaris ni tan sols ho considerin.

Ronda de cinc pensaments

Amb assistència telefònica 24 hores i xat en directe disponible, Avast i AVG suport tècnic és certament bo per als clients que necessiten ajuda addicional. El preu car de l’assistència tècnica directa és una mica de marca per part de l’empresa, però no esteu obligats a pagar-lo. Tenint en compte el mateix nivell de suport tant d’AVG com d’Avast, en sortim aquí.

Ronda: Assistència: No hi ha guanyador clar, punts pels dos

Logotip de Avast Pro
Logotip AVG AntiVirus

6

Pensaments finals

En molts sentits, AVG i Avast són gairebé el mateix producte, amb característiques rebrandades i mètodes de suport disponibles per als clients d’ambdós productes. No és estrany, doncs, trobar que aquesta comparació acabi en una calor.

Avast guanya funcions amb alguns extres, com el sandbox inclòs, que AVG no ofereix. Tanmateix, té una estructura de preus confusa en comparació amb el seu germà nadó, AVG. Tot i així, Avast és el guanyador d’aquest partit de partides Avast vs AVG. 

Guanyador: Avast
Bitdefender segueix sent el millor programari antivirus del mercat, però, segons explica la nostra revisió Bitdefender. També podeu fer una ullada a la nostra revisió de comparació de Bitdefender vs Avast anterior per veure com funciona Avast en contra.

Tant si sou fan d’AVG com d’Avast, feu-nos saber els vostres productes en els comentaris que es mostren a continuació. Per obtenir més revisions i comparacions sobre productes, consulteu els nostres articles antivirus. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me