Quin és el navegador més ràpid? Navega ràpidament el 2023

Quan trieu el navegador web amb la velocitat, és una mètrica crucial. Tanmateix, és una que pot ser difícil de provar i, a causa de la naturalesa en constant evolució dels navegadors web, és difícil trobar qualsevol informació concreta que no sigui horriblement desactualitzada. Així, hem provat tots els principals navegadors web per trobar-ne el més ràpid.

Vivaldi és el navegador d’Internet més ràpid que vam provar. Va obtenir un gran rendiment en les tres proves de referència que vam utilitzar per comparar els proveïdors i va superar tota la competència. Tanmateix, Opera no va quedar enrere i, quan es van mirar exclusivament de tasques intensives gràficament, Opera i Chrome van ser les més ràpides.

Aquests resultats representen el rendiment dels navegadors actuals i, fins i tot si llegiu en un futur llunyà, haureu de proporcionar algunes directrius sobre on buscar el navegador web més ràpid. Si us pregunteu com hem elaborat la nostra llista, assegureu-vos de baixar a la part inferior per llegir el procés de prova de velocitat del nostre navegador web..

Els navegadors més ràpids 2023

1. Vivaldi

El navegador Vivaldi ha destacat de manera destacada als nostres rànquings, al capdavant de la llista dels millors navegadors, en general, i al quart lloc del millor navegador per a Mac, on hauria estat més alt si no fos per falta d’un Versió d’iOS. 

També va ser la tercera opció per al navegador més segur, és a dir, que no hauràs de triar entre rendiment i seguretat amb Vivaldi. Si voleu saber per què creiem que és el millor navegador web, assegureu-vos de llegir la revisió de Vivaldi per a tots els detalls.

Vivaldi

Ara mateix, però, anem a aprofundir en el rendiment de la velocitat de Vivaldi. El navegador va obtenir els millors resultats en resposta a les aplicacions bàsiques de JavaScript, que és la mètrica més important a l’hora de comparar les velocitats del navegador. 

Tot i que no va fer tant bé amb les tasques intensivament gràfiques, per a la majoria dels usuaris, aquest és un cas d’ús molt menys comú per a un navegador i, com a tal, és menys important.

Per a aplicacions JavaScript més avançades, quatre de les cinc eleccions d’aquest article van obtenir resultats similars, i Vivaldi va arribar a la meitat d’aquests quatre, però encara amb molt poca diferència entre aquest i el primer lloc..

  ExpressVPN vs Astrill: dos pretendents costosos s’enfronten al 2023

2. Operapera

El navegador web Opera també funciona ràpidament, almenys a l’escriptori, i ho va fer especialment bé en la nostra prova gràfica. Això significa que si utilitzeu moltes aplicacions intensives en gràfics mitjançant un navegador web, Opera pot ser la vostra millor aposta. Tot i això, en general, queda per darrere de Vivaldi per tenir una resposta bàsica de JavaScript i, per tant, acaba en el segon lloc d’aquesta llista.

Pera

Com s’ha esmentat anteriorment, els resultats per a aplicacions de JavaScript més resistents eren força similars, i Opera es va situar per davant de Vivaldi i Brave (la nostra propera elecció), empatant amb Chrome per primer lloc..

Opera ha estat durant molt de temps i ha canviat molt al llarg del seu desenvolupament. Si voleu aprendre tot el que hi ha per saber sobre l’estat major dels navegadors d’Internet, consulteu la nostra revisió completa del navegador Opera.

3. valent

Si us preocupa la privadesa i la seguretat, pocs navegadors podran competir amb Brave, ja que es va dedicar a la revisió completa de Brave. També és la nostra opció número dos per al millor navegador per a Android, així com la nostra opció per al millor navegador per a Mac.

Valent

En termes de velocitat, en comparació amb la resta d’opcions d’aquesta llista, Brave es troba sòlidament al centre de la carretera. Per a les aplicacions bàsiques de JavaScript, es situa en el quart lloc, l’amplitud dels cabells darrere de Firefox, però continua sent la nostra elecció número tres a causa del poc rendiment del segon en les dues proves restants, on Brave ho va fer molt millor..

4. Mozilla Firefox

Firefox és un excel·lent navegador, destacat pel seu compromís seriós amb la privacitat i l’àmplia gamma de funcions, tal com vam observar en la nostra revisió de Firefox. Tot i que no ha guanyat cap dels nostres rànquings de manera clara, ha estat inclòs en els cinc primers llocs de tots ells i ha aconseguit les nostres comparacions de Firefox vs Chrome i Opera vs. Firefox.

Firefox

En termes de rendiment, la versió actual del navegador Firefox és una mica de bossa mixta. Va passar bé amb les aplicacions bàsiques de JavaScript, que van quedar en tercer lloc darrere de Vivaldi i Opera, però ho va fer horriblement quan es tracta de gràfics i aplicacions web més pesades. Destaca sobretot en aquesta darrera categoria, ja que totes les nostres opcions eren molt per davant de Firefox en aquestes proves.

Tot i això, Firefox segueix sent un navegador ràpid i supera fàcilment la nostra darrera elecció a causa dels bons resultats per a aplicacions web lleugeres, que, com hem esmentat anteriorment, és el criteri més important que vam provar.

  Millor programari de xifrat del 2023: Boxcryptor, NordLocker i més

5. Google Chrome i Chromium

Al marcador, el navegador de Google completa la llista dels cinc primers navegadors més ràpids. Tot i obtenir la millor puntuació per a un rendiment gràfic, va morir l’última quant a la resposta bàsica de JavaScript, que, com hem repetit unes quantes vegades, és la prova que més pesem.

Per a aplicacions de JavaScript més avançades, també ho va fer molt bé, però la diferència aquí va ser força petita, per la qual cosa no és suficient que Chrome augmenti la llista.

Chrome

Val la pena esmentar que si compareu Chromium i Chrome en termes de velocitat, hi ha molt poca diferència, i potser Chromium és una mica més ràpid que la seva descendència molt més popular. Com que els resultats eren tan similars i el fet que no hi ha gaire diferències entre ells, els dos navegadors comparteixen el punt final de la llista.

Crom

Si us plau, assegureu-vos de llegir la nostra revisió de Chromium abans de canviar-la, ja que hi ha algunes preocupacions greus d’estabilitat amb el navegador de codi obert que heu de considerar abans de fer el canvi de Chrome a Chromium. 

Si voleu comparar-les vosaltres mateixos, també podeu llegir la nostra crítica de Google Chrome, de manera que disposeu de tota la informació que necessiteu sobre ambdues alternatives.

Com provar la velocitat del vostre navegador web

Provar la velocitat d’un navegador web no és tan senzill com sembla. La majoria de les proves de velocitat que trobareu en línia es concentren a mesurar la vostra velocitat de connexió i no la velocitat del propi navegador. Tot i això, BrowserBench ha creat de forma útil un conjunt de proves de referència centrades en tres aspectes diferents del rendiment del navegador web.

Banc del navegador

El primer i més important és el Speedometer 2.0, que gestiona 480 aplicacions web estàndard diferents en una successió ràpida, mesurant la rapidesa que les gestiona el navegador i promedia els resultats per obtenir-vos una puntuació que representi el màxim d’execcions per minut que el navegador pugui fer..

De les tres proves que hem utilitzat, posem el major èmfasi en aquesta, ja que cobreix el que és probable que sigui la majoria de la vostra activitat de navegació i, per tant, es notarà molt més que les altres dues proves..

Velocímetre

Utilitzant JetStream per provar aplicacions web poc comunes

A continuació es troba JetStream, que cobreix aplicacions web més avançades, més pesades i menys habituals en un procés similar. Quatre dels cinc navegadors (amb Firefox com a estrany) van obtenir puntuacions molt similars en aquesta prova, el que significa que no va tenir un pes tan alt en el nostre rànquing. 

  Millor VPN per a emmagatzematge al núvol del 2023: practica sincronitzacions segures

Finalment, MotionMark ofereix una gran quantitat de visualitzacions avançades, mesurant el funcionament del motor gràfic de cada navegador quan està sotmès a una gran càrrega. 

JetStream

Estabilització dels resultats de les proves de velocitat del nostre navegador web

Quan utilitzeu aquestes proves, és important assegurar-vos que esteu connectat a una connexió a Internet estable, ja que els canvis en la velocitat de la connexió poden influir fàcilment en els resultats, provocant-los un comportament inútil.. 

Per tenir en compte això, vam utilitzar una connexió estable i vam executar les proves per a cada navegador diverses vegades, promediant les puntuacions abans de classificar-les en conseqüència..

També és important alliberar tots els recursos del sistema per fer la prova, de manera que si voleu resultats més precisos, tanqueu-ho tot (incloses les extensions) tret del navegador que vulgueu provar.

Als efectes d’aquestes proves, hem utilitzat un portàtil Acer Aspire E5-575G amb una CPU Intel i5-6200U que funciona a 2,40 GHz, un processador gràfic Nvidia GeForce GTX 950M, 6 GB de RAM i un disc dur estàndard (no SSD) de 120 GB. executant Windows 10 Home de 64 bits versió 1903. 

Això vol dir que aquesta llista se centra en el navegador més ràpid per a Windows 10 (i fins a cert punt el navegador més ràpid per a Windows 7, ja que el rendiment ha de ser idèntic), en lloc del navegador Android més ràpid o el més ràpid de Mac..

Pensaments finals

Amb això, s’acaba la nostra llista dels navegadors web més ràpids. Al primer lloc, el navegador Vivaldi continua formant-se com un navegador excel·lent. Opera, Brave i Firefox també ho van fer molt bé, i Chrome i Chromium, certament, no van fer un ritme lent, tot i que van acabar empatats al darrer lloc d’aquesta llista.

Si us interessa aprendre més sobre els diferents navegadors d’internet que hi ha, podeu consultar la nostra col·lecció de ressenyes del navegador. També hem encaixat diversos navegadors els uns contra els altres en les batalles de cap a peus, com Microsoft Edge vs Chrome i Opera contra Chrome.

Si la seguretat és la vostra preocupació principal, també hem classificat els navegadors web més segurs, amb diversos que no s’inclouen aquí, com ara Tenta i Puffin (que és increïblement ràpid a iOS, però que és dolorós en altres plataformes). Si utilitzeu un navegador basat en Chromium i voleu fer-lo encara més segur, haureu de llegir la nostra llista de les millors extensions de seguretat del navegador.

Què en penses del rànquing de velocitat del nostre navegador? Heu experimentat resultats diferents dels que es mostren en aquesta llista o hem descuidat una prova de rendiment que us agradi? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me