Rishikimi i Google Keep – Përditësuar 2023

Rishikoni Google Keep

Google Keep është një aplikacion i vogël i dobishëm që ju ndihmon të mbani shënime dhe të ofroni integrim me Google Drive. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Google Keep, megjithatë, ai me të vërtetë nuk ngrihet mbi nivelin e "i dobishëm" për shkak se kanë thjesht më pak karakteristika sesa konkurrenca.

Kur ajo llambë e vogël pushon në kokën tuaj, Google Keep vjen në gjendje të dobishme. Kjo aplikacion për marrjen e shënimeve me bazë në cloud ju lejon të nxisni mendimet poshtë në një mënyrë të ngjashme me përdorimin e shënimeve të Post-it, të cilat pastaj mund t’i integroni në Google Docs (lexoni rishikimin tonë të Google Drive). 

Shtë shumë themelore në krahasim me aplikacionet e tjera, por është e lirë dhe e lehtë për t’u përdorur, kështu që ne mund ta falim atë.

Kjo ju lejon të krijoni një numër të pakufizuar shënimesh, me deri në 20,000 karaktere në secilën, dhe ju mund të krijoni etiketa për t’i organizuar ato. Sidoqoftë, megjithëse shënon të gjitha kutitë për një aplikacion që mund të heqësh shpejt dhe të marrësh idenë tënde përpara se kujtesa e peshkut të artë të mbahet në pritje, i mungojnë veçoritë që ofrojnë aplikacione të tjera për marrjen e shënimeve.

Për shembull, Evernote ofron më shumë veçori organizative, dhe ju mund të formatoni tekstin (lexoni rishikimin tonë të Evernote). Megjithatë, Google Keep fitoi një listë në listën tonë të aplikacioneve më të mira për marrjen e shënimeve. 

Me Google Keep, ju mund të përpiloni të gjitha idetë tuaja, listat e blerjeve dhe kujtesat në një vend, dhe t’i qasni lehtësisht nga një desktop ose pajisje tjetër. Vazhdoni të lexoni rishikimin tonë të Google Keep për më shumë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Google Keep

Features

Edhe pse në shikim të parë Google Keep duket i ngjashëm me një tabelë shënimesh të Post-it, kjo ju lejon të krijoni lloje të ndryshme memorandumesh. ’Shtë gjithashtu i lidhur me llogarinë tuaj të Google, kështu që cilindo pajisje ta përdorni atë, shënimet tuaja do të sinkronizohen, me kusht që të jeni të lidhur në internet dhe të keni hyrë në kompjuter.

Shtë e thjeshtë të bësh një shënim të shpejtë, dhe ke zgjedhjen ta bësh këtë përmes tekstit, listës së kontrollit, regjistrimit të zërit, vizatimit ose figurës. Shënimet kanë një kufi karakteri 20,000, i cili është më i gjatë se sa i pëlqyeshëm i Zoho Notebook (lexoni rishikimin tonë të Notebook Zoho), por më të shkurtër se, të themi, Box Notes, i cili lejon një 500,000 karaktere (lexoni rishikimin tonë të Shënimeve të Kutisë).

Kufizimi i Shënimeve të Google

Thënë kjo, nuk ka kufi në numrin e shënimeve që mund të krijoni dhe asnjë kufi të gjerësisë së bandës; nuk shkon as në kufirin tuaj të Google Drive.

Google Keep mungon disa nga karakteristikat që konkurrentët e tij kanë, megjithatë, të tilla si fletore të shumta dhe shënime video. Plus, i mungon redaktimi i teksteve të pasura, kështu që nuk është zgjidhja më e mirë nëse krijoni shënime kërkimore ose i përdorni ato për biznes.

  Rishikimi i Simplenote - Azhurnuar 2023

Sidoqoftë, ajo që ju merrni është aftësia për të shtuar të gjitha tiparet e saj në një shënim. Ju mund të keni një fotografi, vizatim, memorandum zëri, shënoni listën e kutive dhe shënimin e tekstit, të gjitha në një vend. Ju mund t’i bëni ato veçmas, por është mirë për shënime të tilla si receta, pasi mund të pop-up një foto në krye dhe të keni, të themi, një listë kontrolli të përbërësve nën të.

google-mbaj-rishikim-listë e plotë

Plus, nëse doni të bëni një shënim në diçka pak më elegante, mund ta integroni atë në një Google Doc. Pastaj mund të shtoni formatimin dhe çdo gjë tjetër që ju duket e përshtatshme, por mbani mend se nuk do të jetë më një “shënim”.

Google OCR në Keep

Ju mund të përdorni njohjen optike të karakterit të Mbani për të nxjerrë tekst nga burime të prera dhe imazhe të tjera. Plus, me njohjen e saktë të fjalës të Google, nuk ishte për tu habitur që ishte më se e përshtatshme për të diktuar shënime dhe lejoi që Google Keep t’i transkriptojë ato.

Google Keep gjithashtu ju lejon të krijoni lista të plumbave, si dhe lista kontrolli, të cilat janë të shkëlqyera për blerje ushqimore, pasi mund të shënoni artikujt kur shkoni. Kjo ju lejon të ndani shënime dhe të caktoni bashkëpunëtorë, në mënyrë që të tjerët të mund të shtojnë në listë ose të kontrollojnë sendet. Nuk ka më gishta tregues kur dikush harroi të merrte qumësht. Për detyra më të mëdha, do të jeni më mirë me një aplikacion të menaxhimit të projektit.

Plus, mund të vendosni kujtime sipas datës dhe orës ose sipas vendndodhjes, e cila është e dobishme nëse dëshironi që lista juaj e blerjeve të shfaqet kur të merrni në dyqan.

Google Keep Aplikacione Mobile

Ka aplikacione në dispozicion për Android dhe iOS, dhe mund t’i përdorni gjithashtu brenda një shfletuesi. Sidoqoftë, nuk ka një klient të dedikuar për desktop. Në vend të kësaj, ka një aplikacion Google Chrome që, pasi të instalohet, funksionon si një aplikacion i vetëm. Ju mund ta hapni atë nga faqja juaj e “aplikacioneve” të Chrome ose, në Windows 10, mund të shkoni në menunë “start” pasi ta instaloni dhe ta vendosni në shiritin e detyrave.

google-mbaj-shqyrtim-dritare

Versiondo version ka gati të njëjtën plan urbanistik, kështu që ju nuk do të hutoheni duke parë një ndërfaqe të ndryshme ndërsa ndërroni pajisje. 

Ekziston gjithashtu një shtrirje Chrome, e cila mund të përdoret për të kapur përmbajtjen në internet dhe ruajtur atë drejtpërdrejtë në Google Keep nga brenda shfletuesit. Ka disa mënyra se si mund ta përdorni. Së pari, mund të nënvizoni përmbajtjen që dëshironi të ruani. Tjetra, mund të klikoni logon e Google Keep në shiritin e adresës ose të klikoni me të djathtën e përmbajtjes, pastaj të shtypni “ruaj zgjedhjen për të mbajtur”. 

google-mbaj-rishikim-mbaj-extension

Bërja e njërës prej tyre do të hapë një dritare të vogël me zgjedhjen tuaj në Keep, dhe automatikisht shton një lidhje faqe, të cilën mund ta heqësh. Pastaj mund të shtoni një titull ose etiketë, ose ta fshini, sepse automatikisht kursen. 

Nëse doni të bëni ndonjë ndryshim tjetër, siç është ngjyra, mund të klikoni në shigjetën e vogël në këndin e djathtë për të hapur Mbani në shfletuesin e internetit dhe të redaktoni shënimin nga atje.

  Rishikimi i Shënimeve të Kutive - Përditësuar 2023

google-mbaj-rishikim-ruaj-to-mbaj

Ju nuk mund të kapni një faqe të tërë si në disa aplikacione për marrjen e shënimeve, të tilla si Evernote ose OneNote (lexoni rishikimin tonë OneNote), megjithëse. Nëse nuk nënvizoni ndonjë përmbajtje, ai thjesht do të lidhë lidhjen e faqes, por mund t’i shtoni gjërat vetë, siç përshkruajmë më parë.

Vështrim i Përgjithshëm i Google

Google Keep Logokeep.google.com

falas

Features

Sync

pjesë

Vendos lidhjet e shënimeve

Shënime etiketimi

Shtojcat e skedarëve

Shënime me email

Kapëse në internet

Regjistrues zëri

Video Regjistrues

Mbështetje për shkrimin e dorës

Mbulimi i tekstit në tekst

Njohja e karakterit optik (OCR)

IFTTT / Zapier

Çmimeve

Një nga Google Mban në anën tjetër është se është absolutisht falas. Nuk kushton asnjë qindarkë, kështu që është padyshim një zgjedhje e mirë nëse jeni pak më të ulët në para.

Plus, sepse nuk ka kufi në sa shënime mund të mbash dhe fakti që nuk kontribuon në hapësirën tënde të ruajtjes së Google Drive, ndryshe nga OneDrive (lexo rishikimin tonë të OneDrive), e bën Google Keep edhe më tërheqës.

Eksperienca e perdoruesit

Nga njëra anë, UI i Google Keep është i shkëlqyeshëm sepse është kaq i thjeshtë. Nga ana tjetër, është ndoshta shumë e thjeshtë. Aplikacione të tjera për marrjen e shënimeve, të tilla si Evernote, ofrojnë një ndërfaqe plotësisht të zbukuruar, duke ju dhënë më shumë opsione për të zgjedhur. Thënë kjo, paraqitja e thjeshtë e Google Keep e bën më të lehtë të shihet se çfarë është.

Megjithëse nuk ka një klient në desktop, aplikacioni Chrome zëvendëson shumë nevojën për një të tillë. Sidoqoftë, për ta arritur atë, do të duhet të shkarkoni shfletuesin në internet Chrome, nëse nuk e keni instaluar tashmë atë. Përkundrazi, thjesht mund të përdorni versionin e shfletuesit.

Me paraqitjen e të gjithë klientëve të mundshëm pothuajse identikë, nuk është për t’u habitur që aplikacionet Android dhe iOS janë gjithashtu të lehta për t’u përdorur. Ekzistojnë vetëm dallime të vogla, siç është menyja e cilësimeve në një vend të ndryshëm dhe është akoma e thjeshtë për të lundruar.

Dritarja qendrore tregon shënimet tuaja si parazgjedhje në një format tjegull, por mund ta ndryshoni atë në një ekran listash, nëse preferoni. Menyja e hamburgerit ju lejon të kaloni midis shënimeve dhe kujtuesve, të shkoni në një etiketë specifike ose të krijoni një të re, si dhe të shihni shënimet tuaja të arkivuara ose të fshira. Për aplikacionet celulare, mund të përdorni gjithashtu cilësimet nga këtu. 

google-mbaj-rishikim-plan urbanistik

Shtë e thjeshtë të bësh një shënim të ri. Thjesht filloni të shtypni në kutinë që thotë “Merrni një shënim …” ose zgjidhni një nga metodat e tjera: shënoni kuti, vizatim, memorandum zëri ose foto. Siç thamë edhe më parë, nuk ka mundësi të formatimit të teksteve të pasura, por na pëlqen fakti që ju mund të shtoni mundësi të tjera, të tilla si kodimi i ngjyrave, etiketat dhe kujtesat, duke e bërë më të lehtë organizimin e shënimeve.

Mjetet Vizatim të Google

Nëse dëshironi të bëni një shënim, përfshihen disa mjete. Ju merrni një stilolaps, shënues dhe theksues, të gjitha këto mund të zgjidhni ngjyrën dhe madhësinë në një menu që bie poshtë. Ju gjithashtu merrni një mjet gome, dhe nëse klikoni në menunë e tij, mund ta pastroni faqen. 

  Rishikimi Evernote - Përditësuar 2023

Ekziston gjithashtu një mjet prerës, i cili ju lejon të lëvizni, rrotulloni dhe ndryshoni madhësinë e përmbajtjes së zgjedhur. Ju madje mund të zgjidhni një rrjet për të tërhequr në: sheshe, pika ose “rregulla”.

google-mbaj-rishikim-vizatim

Zgjatja Google Keep është e dobishme nëse doni të kapni shpejt diçka nga interneti ose të ruani një lidhje të faqes, por është turp që nuk mund të kapni një faqe të tërë, gjithashtu.

Në përgjithësi, Google Keep është i shkëlqyeshëm nëse jeni thjesht pas një mjeti të thjeshtë për të shpejt të shënuar shënime dhe ide. Ajo funksionon mirë për listat e blerjeve, dhe është e lehtë edhe në sy. 

Plus, nëse ju pëlqen të mbani memorandume zanore, Google Keep është një nga opsionet më të mira për shkak të aftësive të Google për njohjen e fjalës. Kombinoni të gjitha këto me faktin se është falas, dhe përfundimisht shkëlqen si një mjet i shkëlqyeshëm.

siguri & intimitet

Nuk ka shumë informacion mbi sigurinë e Google Keep, por nëse supozojmë se është njësoj si çdo aplikacion tjetër Google, atëherë ka disa çështje. Google harton të dhëna për reklama dhe qëllime të marketingut. Kur lexoni kushtet e tij të shërbimit, do të vini re se është më i thelluar nga sa mendojnë disa. 

Së pari, ai shprehet se kur ngarkoni, paraqitni, ruani, dërgoni ose merrni përmbajtje, ju i jepni Google dhe kompanive që punon me të drejtën e përdorimit të asaj përmbajtje. Ajo shkon në më shumë detaje, por ju merrni idenë. Plus, në mënyrë specifike deklaron si vijon:

“Sistemet tona të automatizuara analizojnë përmbajtjen tuaj (përfshirë postat elektronike) për t’ju siguruar karakteristika të rëndësishme të produktit, siç janë rezultatet e kërkimit të personalizuara, reklamat e përshtatura dhe spam dhe zbulimin e malware. Kjo analizë ndodh kur përmbajtja dërgohet, merret dhe kur ruhet. “

Në thelb, Google nuk reklamon vetëm duke shikuar atë që keni kërkuar në shfletuesin. Përkundrazi, mund të shikojë gjithçka që ju keni ruajtur me ta, për të cilën supozojmë se përfshin edhe Google Keep. 

Në anën plus, politika e privatësisë e Google thotë se përdor encryption për të mbajtur informacionin tuaj të sigurt, por gjithashtu përmend Google që ka nevojë të ruajë informacionin ndonjëherë, ndër të tjera.

Mbani nuk është vendi më i mirë për të ruajtur të dhënat tuaja të ndjeshme, të tilla si informacionet e hyrjes dhe fjalëkalimet, sepse ka shumë të ngjarë që do të regjistroheni në llogarinë tuaj të Google në të paktën një pajisje. 

Kjo do të thotë që kushdo që e mban atë mund të hyjë në shërbimet e tua të Google, duke përfshirë Mbaj. Ju mund ta mbroni llogarinë tuaj, me autentifikimin me dy faktorë dhe duke u siguruar që të dilni.

Aktgjykimi i formës së prerë

Google Keep është një aplikacion i thjeshtë, por megjithatë i kënaqshëm për marrjen e shënimeve. Shtë e shkëlqyeshme për marrjen e shpejtë të shënimeve të rastit dhe gjithashtu i organizon ato mirë. Sidoqoftë, bie shkurt në disa fusha, të tilla si të mos kesh formatim teksti ose fletore. 

Me Të qenit i lirë, gjithsesi është një mjet i mirë për të pasur në dorë. Ju mund të bëni dhe shikoni shënime shpejt dhe me lehtësi, t’i organizoni ato mjaft mirë dhe t’i sinkronizoni gjithashtu me pajisjet tuaja. Thënë kështu, nëse keni më shumë mundësi organizimi dhe formatim teksti, Evernote mund të jetë një zgjedhje më e mirë. 

Cila është aktgjykimi juaj në Google Keep? Ndani mendimet tuaja në pjesën e komenteve. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me