Rishikimi i antivirusit F-Secure – Përditësuar 2023

Rishikimi i antivirusit F-Secure

F-Secure është një zgjidhje e shkëlqyer antivirus që mund të marrë tregun nga stuhia nëse nuk do të ishte për çmimet e saj të larta dhe mungesën e karakteristikave tërheqëse. Nëse, megjithatë, keni para për të djegur dhe kujdesur më shumë për sigurinë sesa këmbanat dhe bilbilat, shikoni rishikimin tonë të F-Secure Antivirus.

Shiko-1

Shiko-2

Shiko-3

Shiko-4

i mëparshëm

tjetër

F-Secure siguron disa nga produktet më të fuqishme dhe të testuara mirë për mbrojtjen e kompjuterave. Me një ulje çmimi ose një rritje të karakteristikave, mbrojtja antivirus e F-Secure mund të jetë një pretendent i fortë për vendin e parë në treg. Sidoqoftë, siç qëndron, nuk do të ketë arritur në vendin e parë, pasi mund të lexoni në këtë përmbledhje të plotë të antivirusit F-Secure.

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e një pajisjeje, F-Secure Anti-Virus siguron mbrojtje themelore të virusit për Windows 7 dhe më vonë. Ndërkohë, F-Secure Safe dhe F-Secure Total, opsionet më të përparuara të produktit antivirus, do të mbajnë çdo Windows desktop ose sistem macOS pa malware. Aplikacionet Android dhe iOS janë gjithashtu të disponueshme për të siguruar siguri për çdo pajisje mobile. 

Mungesa e karakteristikave është rënia më e madhe e F-Secure dhe gjëja kryesore që e mban atë nga maja e mbledhjes më të mirë të softuerëve antivirus. Edhe F-Secure Safe, i cili shton mbrojtje të denjë bankare dhe kontrolle të plota prindërore për mbrojtjen e tij antivirus, nuk është larg nga të qenit një suitë sigurie e rrumbullakosur mirë, siç është Norton Security. 

Nëse kjo mungesë e kambanave dhe bilbilave nuk është problem për ju, F-Secure siguron një provë falas 30-ditore. Kjo ju jep përvojën e plotë të F-Secure, në mënyrë që ta provoni vetë. Sidoqoftë, lexoni këtë përmbledhje të plotë të antivirusit F-Secure për të mësuar më shumë rreth asaj që ka për të ofruar.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për antivirusin F-Secure

Features

F-Secure Anti-Virus është shumë i lehtë në karakteristikat, kur krahasohet me zgjidhje të tjera antivirus. E gjithë mbrojtja e përparuar antivirus vjen me produktet më të shtrenjta F-Secure Safe dhe Total. Edhe me këto karakteristika shtesë, megjithëkëtë, ai është larg softuerëve si Kaspersky Anti-Virus.

UI i desktopit ka një koleksion të vogël mjetesh të dobishme që janë lehtësisht të arritshme. Kjo përfshin qasjen në karantinë, listën e faqeve të bllokuara të internetit dhe një mundësi për fikjen e antivirusit. Shumica e këtyre kërkojnë privilegje të administratorit, kështu që përdoruesit e tjerë nuk mund të heqin rastësisht sistemet e sigurisë që janë në vend.

Një mjet tjetër i disponueshëm brenda UI-së të desktopit është aftësia për të paraqitur mostra malware në F-Secure. Mjet hap një faqe në internet ku mund të bashkëngjitni një skedar ose të futni një URL. Malware ose pozitive false mund të dërgohen në këtë mënyrë, me opsione të tjera në dispozicion për skedarë më të mëdhenj se 30MB. 

Mostra-Submit

Anti-Virus F-Secure do t’ju mbajë të mbrojtur nga shumica e llojeve të malware, megjithëse nëse doni mbrojtje nga ransomware ose ndonjë formë e sigurisë së shfletuesit, do t’ju duhet të merrni produktet më të shtrenjta të sigurta ose totale.. 

Përdorimi i një antivirusi për të mbrojtur pajisjen tuaj nga ransomware nuk është i ri, por mbajtja e vetes së sigurt nga ky lloj sulmi është shumë më e lehtë sesa rikuperimi i të dhënave tuaja pasi të ndodhë. Lexoni artikullin tonë për të mësuar më shumë rreth asaj që bën ransomware në kompjuterin tuaj.

Mbrojtja e F-Sigurt

Të kesh një veçori të zgjatjes së shfletuesit është gati-universale në të gjithë programin antivirus, dhe F-Secure nuk bën përjashtim nga kjo. Kjo veçori e “mbrojtjes së shfletimit” me produktet e sigurta dhe totale është një zgjidhje e thjeshtë për t’ju mbajtur të mbrojtur pa marrë parasysh atë. 

Edhe nëse nuk e instaloni shtesën e shfletuesit, të gjitha produktet e F-Secure sigurojnë akoma karakteristikën e tij themelore “mbrojtjen ndaj virusit”, që ju ndalon të shkarkoni aksidentalisht malware. 

Sidoqoftë, pa shtrirjen e shfletuesit, ju jeni akoma të prekshëm ndaj kërcënimeve më të avancuara, siç janë sulmet phishing, dhe nuk do të merrni simbolin që tregon nëse një faqe në internet është e sigurt para se të futeni në të.

Safe-Website

Për shkak se shtesa e shfletuesit shton këtë siguri, nuk do të duhet të përdorni një shfletues të dedikuar për mbrojtje në internet. Ju mund të gjeni veçori të ngjashme me disa produkte të tjerë antivirus, gjithashtu, siç mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Avast Pro.

F-Sigurt e mia

Të dyja F-Secure Safe dhe Totali përfshijnë hyrjen në veçorinë e llogarisë time F-Secure. Ajo siguron një vend për të kontrolluar çdo pajisje në llogarinë tuaj përmes seksioneve “finder” dhe “rregullat e familjes”. Këto ju japin një mënyrë për të bllokuar disa përmbajtje ose për të menaxhuar pajisjen e një fëmije.

  Rishikimi Gjithsej i Mbrojtjes së McAfee - Azhurnuar 2023

My-F-Secure

Me My F-Secure, ekzistojnë katër opsione mjetesh brenda seksionit “finder”, por këto janë të disponueshme vetëm për pajisjet mobile. Mjeti i parë është një lokalizues, duke ju treguar vendndodhjen e pajisjes celulare. Nëse nuk ka një lidhje mjaft të mirë për të gjetur pajisjen, ajo mund të tregojë vendndodhjen e fundit të njohur.

Dy mjetet e ardhshme janë veçoritë e “alarmit” dhe “bllokimit”. Alarmi thjesht luan një zhurmë të lartë – vendosur në vëllimin maksimal – edhe nëse vëllimi është teknikisht i fikur. Kyçja e telefonit nga këtu nuk e ndalon atë të zhbllokohet, por vepron shpejt. Më në fund, ekziston një mjet për të fshirë të gjitha të dhënat nga sistemi mobil. Kjo është ndezur si parazgjedhje.

Mbrojtur-Device

Seksioni “Rregullat e familjes” të My F-Secure ka dy kufizues të veçantë kohe dhe një filtër të përmbajtjes. Mund të vendosni kufirin e “gjumit” për t’i lejuar aplikacionet të punojnë vetëm gjatë orarit të caktuar. Ju mund të vendosni afatin kohor në çdo interval prej 15 minutash dhe të jepni kohë të veçanta ditëve të javës dhe fundjavave. Ju gjithashtu mund të përdorni afatin kohor për të ndaluar përdorimin e pajisjes për më shumë se një kohë të caktuar.  

Të gjitha aplikacionet llogariten drejt kufijve të njëjtë kohorë. Kështu, për shembull, një afat kohor i përdorimit dy orë do të ndahej midis çdo aplikacioni që nuk e keni caktuar si një përjashtim. Ekzistojnë mundësi për të vendosur një aplikacion që të mos llogaritet në afatin kohor, por kjo mundëson përdorimin e aplikacionit jashtë kufijve të “gjumit”.

Filtrat e përmbajtjes bllokojnë vetëm shfletuesit e internetit nga gjetja e përmbajtjes së caktuar, por ju mund të filtroni shumicën e gjërave nga shfaqja brenda një motori kërkimi. Disa kategori filtri – si “shkarkime të paligjshme” dhe “shqetësuese” – nuk janë të qarta në ato që bllokojnë. Këto filtra funksionojnë brenda një shfletuesi, por pa kontrolluar të gjithë përmbajtjen në pajisje, shumë aplikacione ende mund të shfaqin materialin e ndaluar.

Content-Filter

Karakteristikat totale F-Sigurt

Totali F-Secure, opsioni më i shtrenjtë i produktit, tani përfshin çelësin F-Secure. Ky është një menaxher me fjalëkalim të arsyeshëm, i lehtë për t’u përdorur dhe ka siguri të mirë. Për një menaxher të fjalëkalimeve të bashkuar me një antivirus, kjo është një zgjidhje solide.

Sidoqoftë, F-Secure Key është larg nga një prej menaxherëve më të mirë me fjalëkalim atje. I mungojnë opsionet e autentifikimit me dy faktorë dhe nuk kanë ndonjë veçori unike, por do t’i mbajnë fjalëkalimet tuaja të sigurta me encryption moderne dhe fjalëkalime të ruajtura në vend. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të F-Secure.

Një pjesë tjetër e programeve të bashkuar me këtë plan është F-Secure Freedome VPN. Kjo do t’ju mbrojë në internet, megjithëse nuk është ExpressVPN. Problemi kryesor me F-Secure VPN është numri i serverëve dhe vendndodhjeve të tij: ekzistojnë vetëm 18 vende në dispozicion në 27 servera, duke e bërë atë larg nga një prej VPN-ve më të mira.

Përmbledhje e veçorive të F-Secure

Logo e antivirusit F-Securewww.f-secure.com

Fillon nga 300 dollarë muaj për të gjitha planet

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Struktura e çmimeve të F-Secure është e ndërlikuar. I mungon çmimi i ulët i softuerit bazë antivirus, me IObit Malware Fighter që është një alternative më e lirë. Sidoqoftë, gjithashtu i mungojnë karakteristikat që ju presin për më shumë softuer që fluturojnë, siç është Malwarebytes Antivirus. Mbrojtja e nivelit të lartë që ofron F-Secure është seksioni i vetëm ku mund të mposhtë konkurrentët e tij.

Paketa themelore Anti-Virus është një vlerë e dobët, pasi përmban vetëm mbrojtje nga malware. Pa qasje në ndonjë veçori tjetër – madje edhe shtrirja e shfletuesit ose mbrojtja e ransomware – kjo nuk do t’ju mbajë të sigurt nga asgjë më shumë se një kërcënim themelor. Opsioni Anti-Virus është gjithashtu i kufizuar në tre pajisje dhe nuk është në gjendje të mbrojë sistemet macOS, iOS ose Android. 

Kur bëhet fjalë për F-Secure Safe, vlera fillon të rritet pak. Shtë një çmim i ngjashëm me antivirusët e tjerë dhe funksionon mjaftueshëm sa ia vlen të merret në konsideratë. Ne mendojmë se mbrojtja e fortë dhe kontrollet prindërore në këtë plan përbëjnë mungesën e karakteristikave të tjera, megjithëse menaxheri i fjalëkalimit do të ishte mirë në këtë pikë çmimi.

Siguria e Internetit F-Secure është e ngjashme me produktin Safe. Dallimet e vetme janë se janë vetëm Windows dhe mund të blihen vetëm për tre kompjuterë. Meqenëse kjo nuk është më e disponueshme për përdoruesit e rinj, faqja e saj në internet këshillon që në vend të kësaj duhet të merrni F-Secure Safe.

  Rishikimi i Antivirusit i ZoneAlarm - Përditësuar 2023

Si një mundësi më afër një suitë të plotë sigurie, F-Secure Total u jep mundësinë e përdorimit të më shumë formave të sigurisë, por është gjithashtu dukshëm më e kushtueshme. Sidoqoftë, në një pikë çmimi të ngjashme me planet më të kushtueshme të antivirusit Bitdefender, ky produkt është i vështirë për tu rekomanduar, veçanërisht duke marrë parasysh që VPN nuk është yjore.

Të dy produktet e sigurta dhe totale ju lejojnë të shtoni më shumë pajisje. Licensedo licencë shtesë do t’ju kushtojë rreth 10 dollarë në vit. Kjo shtohet shpejt kur mbron një familje, ndërsa plani i pakufizuar i një konkurrenti, siç ofron ai AVG AntiVirus, do të jepte mbrojtje për shumë pajisje.

Zgjidh-Devices

F-Secure nuk ofron ndonjë mbrojtje antivirus falas, edhe pse shumica e alternativave të lira mundin planin F-Secure Anti-Virus në veçoritë e disponueshme. Sidoqoftë, ekziston një gjykim 30-ditor dhe një periudhë e rimbursimit 30-ditor.

User-mirëdashësi

Uebfaqja e F-Secure hapet me opsione softuerësh “për biznes” dhe “për shtëpi”. Zgjedhja e seksionit “për shtëpi” ju sjell në një faqe produkti me skedat në krye. Skeda “produkt” prodhon një menu që bien poshtë me të gjitha produktet antivirus dhe shtesat e mundshme, përfshirë menaxherin e fjalëkalimit.

Produkte-dropdown

Kreu faqet për të dyja F-Secure Safe dhe Totali është një buton i provës falas. Kjo ju bën të krijoni një llogari dhe pastaj ju çon në faqen tuaj F-Secure. Këtu, ju udhëzon përmes instalimit për ju ose një anëtar të familjes. Megjithëse instalimi ishte i shpejtë, ajo kërkonte dy rifillim.

F-Secure Anti-Virus gjithashtu ka një provë falas. Kjo nuk kërkon një llogari, vetëm një adresë emaili për të filluar shkarkimin e softuerit. Ky proces është i ndryshëm sepse nuk merrni një llogari ime F-Secure me produktin bazë.  

Kur përdorni UI-në e desktopit të F-Secure, shumica e opsioneve janë lehtësisht të disponueshme përmes një seri skedash nga ana. Thisdo gjë është e lehtë për tu ekzekutuar nga kjo dritare dhe një dritare e vetme e veçantë mban çdo cilësim që mund të ndryshoni.

F-Secure është dritë në karakteristikat, kështu që është e drejtpërdrejtë të lundroni dhe kuptoni secilën pjesë. Ekzistojnë gjithashtu lidhje për t’ju çuar në mbështetje të faqeve ose për të rinovuar pajtimin tuaj. 

Rinovo-Abonimi

Opsione skanimi

Disa nga zgjedhjet e skanimit të F-Secure janë kufizuese. Skanimet e planifikuara janë të kufizuara vetëm në një skanim të përsëritur dhe nuk përfshijnë një mundësi të skanimit të plotë. Skanimet manuale të disponueshme janë të bukura, por ne do të preferonim më shumë se dy zgjedhje këtu. Një antivirus që ka mundësi të shkëlqyera skanimi është ESET NOD32.

F-Secure ka një mënyrë për të skanuar skedarë dhe dosje individuale, por ju nuk mund ta bëni atë brenda UI të desktopit. Kjo mund të bëhet duke klikuar me të djathtën e një skedari në eksploruesin e skedarëve dhe zgjedhjen e “skanimit të viruseve”. Kjo duhet të jetë e integruar në UI kryesore, mundësisht me funksionalitet për të skanuar rregullisht një dosje specifike.

Lloji kryesor i skanimit që funksionon antivirusi F-Secure është ai që e quan “skanim i virusit”. Kjo shpejt shikon çdo skedar që ka të ngjarë të jetë i dëmshëm. Në rrjedhën e parë, kjo zgjati pak më shumë se pesë minuta dhe skanoi 9,240 artikuj. Pas kësaj, skanimet u deshën pak më shumë se një minutë, pasi programi e dinte se cilat skedarë ishin të rëndësishme për tu kontrolluar.

Virus-Skanimit

Ju gjithashtu mund të ekzekutoni një skanim të plotë. Pas katër orësh dhe 20 minutash, ajo kishte skanuar 1,621,251 artikuj. Ky skanim shikoi të gjitha llojet e skedarëve për çdo kërcënim, por ne duhej të hiqnim manualisht çdo skedar të kompresuar.

Kur skanoni, F-Secure përdorte të gjitha burimet e CPU të disponueshme. Nëse programet e tjera u përpoqën të ekzekutonin, rreth 20 përqind e përdorimit të CPU mbeti e dedikuar për skanim. Zbuluam se skanimi i viruseve vazhdonte akoma me një shpejtësi të arsyeshme me programet e tjera aktive, kështu që nuk duhet të keni probleme me skanimet që ngadalësojnë kompjuterin tuaj për një kohë të gjatë.

CPU-Usage

mbrojtje

Si antivirus, F-Secure duhet ta mbajë kompjuterin tuaj të sigurt nga çdo kërcënim. Për ta provuar këtë, ne kemi përdorur një kombinim të mjeteve praktike dhe rezultateve laboratorike nga testuesit e besuar për të zbuluar se sa mirë antivirus mund t’ju mbrojë nga malware në botën e vërtetë.

AV-Test i jep F-Secure rezultatet më të larta të tre laboratorëve që përdorim. Të tre kategoritë – mbrojtja, performanca dhe përdorshmëria – morën rezultatin maksimal prej gjashtë notash. Me F-Secure të fitoni vlerësime vazhdimisht të larta, duke marrë shenja të plota në mbrojtje për më shumë se gjashtë vjet, mund të jeni të sigurt se mund ta mbajë pajisjen tuaj të sigurt.

AV-Krahasuesit morën një rezultat pak më të dobët, me F-Secure fituar vetëm një yll nga tre për performancën e botës reale. Edhe pse mbrojtja nga malware ishte i denjë për një vlerësim me dy yje, F-Secure kishte 25 pozitive false. Kjo mund të bëhet një çështje për disa përdorues dhe programet si Avira kanë shumë më pak pozitive false pa hequr dorë nga siguria. 

  Trend Micro Antivirus + Rishikimi - Përditësuar 2023

Laboratori përfundimtar që ne përdorim është MRG Effitas, ku F-Secure fitoi një kalim të nivelit të dy, duke humbur nivelin e tij të një niveli të kalimit nga fillimi i vitit 2023. Kjo për shkak se nuk njihte disa copa malware para se të sulmonin.

Testimi i duarve

Ne bëjmë prova praktike me mjetet e siguruara nga Wicar dhe AMTSO (Organizata e Standardeve të Testimit të Anti-Malware). Këto teste përfshijnë skedarë dhe faqe në internet që veprojnë si malware, por nuk përmbajnë ndonjë përmbajtje të dëmshme. Një shembull i kësaj do të ishte skedari i provave EICAR (European Institute for Computer Antivirus Computer). Për shkak se këto janë mjete në internet, ne kemi përdorur F-Secure Safe në këto prova.

Blocked-Website

F-Secure Safe bllokoi të gjitha 13 faqet e provës në dispozicion në Wicar, edhe kur zgjerimi i shfletuesit ishte i çaktivizuar. Këto teste japin një pamje të rrumbullakosur mirë të mbrojtjes së antivirusit, duke treguar se mund të mbrojë kundër shfrytëzimeve të ndryshme dhe stilet e sulmit.

AMTSO jep një pamje më të mirë të mbrojtjes së shkarkimit. F-Secure mund të bllokojë kërcënime të ndryshme, të tilla si shkarkime potencialisht të padëshiruara dhe madje edhe faqen e phishing. Testi i vetëm që dështoi ishte kur shkarkoni skedarë të kompresuar.

Nga 10 skedarët e kompresuar në dispozicion për shkarkim, ajo u ndal në tre. Ne na është dashur të skanojmë manualisht shtatë të tjerët për F-Secure për t’i njohur ata si malware. Edhe kur F-Secure i gjeti këto skedarë të kompresuar, thjesht na paralajmëroi që duhej t’i fshinim ato manualisht. 

Në përgjithësi, F-Secure aktualisht nuk po siguron mbrojtjen që mund të merrni nga antiviruset më të mira, kështu që vlerësimet tona të tjera ia vlen të lexohen për të gjetur softuerin më të mirë për të siguruar pajisjet tuaja. Sidoqoftë, F-Secure ka ende një histori të fortë dhe rezultate të mira aktuale, kështu që përdoruesi mesatar nuk duhet të shohë ndonjë problem me atë që ofron.

mbështetje

F-Secure mbështetet shumë në bazën e saj të njohurive dhe forumet për të ofruar mbështetje. Për fat të mirë, ata të dy funksionojnë mirë, kështu që kjo nuk është një çështje e madhe. Kufizimet e shërbimit të tij ndaj klientit janë mungesa e mbështetjes 24/7 dhe opsioneve të postës elektronike.

F-sigurtë-Antivirus-Knowledgebase

Baza e njohurive ka të ngjarë vendi i parë që do të shkoni kur kërkoni ndihmë. Do të gjeni shumë udhëzues si dhe zgjidhje për problemet e shpeshta këtu. Disa artikuj vijnë me video të shkurtra që ju lejojnë të ndiqni së bashku me to më lehtë.

Nëse artikujt këtu nuk mund ta zgjidhin problemin tuaj, forume janë gjithashtu të disponueshme. Do produkt ka faqen e vet dhe një postim “problemet e zakonshme” të ngjitura në majë. Komuniteti mund të zgjidhë shumicën e pyetjeve brenda një dite, por çështje më komplekse mund të zgjasin më shumë.

F-Secure-Antivirus-Forume

Ndonjëherë ju mund të dëshironi të flisni me një person, dhe F-Secure ofron mundësi për një telefonatë ose një bisedë live. Të dyja janë në dispozicion gjatë ditës, dhe ka linja telefonike për gjuhë të ndryshme. Shtë e paqartë kur biseda e saj live është e hapur, por nuk duket se do të jetë 24/7, e cila do të ishte një ndihmë e mirë për mbështetjen e F-Secure.

Pavarësisht se ka një bazë të fortë të njohurive dhe forume, F-Secure nuk ka 24/7 mundësi bisede live ose postë elektronike, kështu që nuk mund të ndihmojë gjithmonë për çështje më të ashpra. Për shumë përdorues, ky mund të mos jetë problem, por të tjerët që shqetësohen për këtë duhet të shikojnë në rishikimin tonë Trend Micro Antivirus + për një produkt të mbështetur mirë.

Aktgjykimi

Për një antivirus të lehtë dhe të thjeshtë, F-Secure është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mbajtur pajisjet tuaja të sigurta. Sistemi i fortë për mbrojtje dhe cilësi i lartë mbështetës do të thotë që nuk do të keni asnjë problem të siguroni sistemin tuaj nga një grup i gjerë kërcënimesh.

Në përgjithësi, dobësia kryesore e F-Secure është mungesa e karakteristikave të saj. Sidoqoftë, është një opsion i shkëlqyeshëm për sa kohë që po kërkoni vetëm një antivirus themelor dhe nuk keni ndër mend të keni nevojë të drejtoni manualisht skanimin e plotë të rastit. Nëse mund të përdorni kontrollet e forta prindërore me opsionet e tij më të shtrenjta të produktit, ky mund të jetë antivirusi për ju.

Edhe pse nuk është antivirusi ynë i preferuar atje, ai është një nga produktet më të mira në dispozicion. Nëse doni të shikoni disa përmbledhje më shumë para se të merrni një vendim, artikujt tanë të tjerë antivirus mund të ofrojnë disa alternativa të shkëlqyera.

Whatfarë mendoni për antivirusin F-Secure? Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me