Rishikimi i librit tim Western Digital – Përditësuar 2023

Rishikimi i Librit tim Western Digital

Diapazoni i Librit tim të Western Digital janë HD të fuqishëm të jashtëm që marrin më shumë hapësirë ​​sesa konkurrentët e tij, por ofrojnë shumë më shumë hapësirë ​​për një çmim të mirë. Për detaje, lexoni përmbledhjen tonë të Librit tim Western Western Digital.

perëndimore-digital-im-book-featuredperëndimore-digital-im-book-1

i mëparshëm

tjetër

Libri im Western Digital
Vlerësimi i redaktuesit: 3 TB89,99 dollarë4 TB97.50 dollarë6 TB129,99 dollarë8 TB149,96 dollarë10 TB197.00 dollarë$ 89,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon99,99 $ $ 89,99Kurseni 10,00 dollarë (10%)(668 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 97.50Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon$ 118,96 $ 99.99Kurseni 18,97 dollarë (16%)(20 Shqyrtime) Bleni në Walmart119,99 $ $ 99.99Kurseni 20,00 dollarë (17%)(1680 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 129,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon159,99 $ $ 129,99Kurseni 30,00 dollarë (19%)(294 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 149,96Kurseni 150.03 dollarë (50%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Amazon209,99 $ $ 159,99Kurseni 50,00 dollarë (24%)(1029 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 197.00Kurseni $ 102.99 (34%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 289,99(117 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë

Disqet e Librit tim Western Western Digital janë një element kryesor i diapazonit të jashtëm të gjigantit të ruajtjes. Ata kanë qenë rreth një kohë, në shumë përsëritje, dhe është e lehtë të kuptosh pse. Librat e mi ju lejojnë të merrni shumë hapësirë ​​për pak para, të pajisur me disqe arkivore dhe një jashtme të hijshme. Thënë kjo, nevoja për fuqi të përkushtuar dhe një faktor i madh forma e bëjnë atë një zgjedhje të dobët për ruajtje në lëvizje. 

Në këtë përmbledhje të Western Digital My Book, ne do të shohim nëse është ndër disqet më të mirë të jashtëm më të mirë apo nëse duhet të shkoni me një opsion tjetër. Ne urdhëruam një makinë në Amazon për të siguruar që mostra jonë nuk ishte zgjedhur nga qershi dhe e morëm përmes zinxhirit, duke provuar shpejtësinë, gabimet dhe më shumë.   

Fatmirësisht, gjetjet tona ishin kryesisht pozitive. Megjithëse një Libri im nuk ka funksionalitetin e diapazonit Western Digital My Cloud, ai është shumë më i lirë, duke bërë një zgjidhje rezervë lokale me kosto efektive. Ajo gjithashtu vjen me një mori karakteristikash, të cilat ia vlen vetëm çmimi i pranimit.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Librin tim Western Digital

Features

Për dallim nga shumica e disqet e jashtme që ne kemi shqyrtuar, Western Digital My Book nuk është një makinë lëvizëse. Ju mund ta merrni me vete, por hapësira e zgjeruar e ruajtjes, madhësia më e madhe dhe burimi i përkushtuar i energjisë sugjerojnë që është një njësi e jashtme që ka për qëllim të jetojë në desktopin tuaj. 

Një Libri im është në të vërtetë një mbyllje e diskut të ngurtë me një disk të përfshirë. Brenda është një hard disk Western Digital Red, i cili rrotullohet në 5.400 rpm dhe është menduar si një zgjidhje arkivore. Hapësira në disqet e Kuqe është gjithashtu shumë më e madhe krahasuar me disqet Western Digital Blue dhe Western Digital Western, të cilat dalin shumë më shpejt sesa homologët e ruajtjes të bashkangjitur në rrjet..

  Rishikimi i SSD Mobile G-Drive i G-Technology - Përditësuar 2023

Thënë kjo, nuk është një konvertim i drejtpërdrejtë. Ne kemi dëgjuar grindje në internet në lidhje me modele të ndryshme që janë përfshirë në mbyllje, me disa njerëz që drejtohen drejt disqet HGST. Ne e dimë që modeli My Book 6TB që testuam ka një makinë të kuqe brenda, megjithëse.  

Vendosja e librit tim Western Digital

Vendosja e një Libri im nuk është e vështirë, veçanërisht kur Windows dhe macOS janë gati për të marrë përzënë. Futja në kabllo e rrymës dhe instalimi i USB tipit A në USB mikro të tipit B nga disku në kompjuterin tuaj menjëherë do të tregojë hapësirën tuaj të disponueshme të ruajtjes dhe dy instalues ​​të ngarkuar në disk. 

Ata janë instaluesit e Western Digital Discovery për Windows dhe macOS. Ju nuk duhet të ekzekutoni instaluesin nëse jeni në Windows – drejtuesit janë të ngarkuar – por ju rekomandojmë ta bëni atë nëse jeni të interesuar në shërbimet e Western Digital. Gjatë instalimit, do të pyeteni nëse doni të shkëmbeni informacione, të cilat nëse lexoni rishikimet tona VPN, ju e dini që ne nuk ju rekomandojmë.

perëndimore-digital-im-book-1

Ne jemi të lumtur të shohim WD Discovery në makinë. Nuk u përfshi në diskun Western Elemente të Western që e testuam (lexoni rishikimin tonë të Digital Digital Elements). Zbulimi është i dobishëm sepse tregon hapësirën tuaj të disponueshme të diskut të ngurtë dhe ju lejon të vendosni fjalëkalime dhe të instaloni shërbime të tjera Western Digital. Madje zbuloi një kartë SD 64 GB, të cilën e kishim futur përmes një përshtatësi. 

Ekziston gjithashtu një mundësi për të importuar të dhëna nga një rezervë cloud. Ju merrni disa zgjedhje, megjithëse, dhe asnjë nuk është e vërtetë e shërbimeve rezervë në internet, të tilla si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze). Në vend të kësaj, ju merrni mundësi të importit të ruajtjes në cloud, duke përfshirë Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox dhe Amazon Drive (lexoni rishikimin tonë të OneDrive, rishikimin e Google Drive dhe rishikimin e Dropbox).

Shërbimet Dixhitale Western

Mund të vendosni një fjalëkalim për drivein tuaj, por ai fjalëkalim është i lidhur me pajisjen tuaj. Kjo do të thotë nëse vendosni një fjalëkalim për drivein tuaj, nuk do të duhet ta rihapni atë sa herë që dëshironi të përdorni të dhënat në makinën tuaj. Përkundrazi, funksionaliteti është atje për të mbrojtur nga të tjerët që vjedhin diskun tuaj dhe duke u përpjekur për të hyrë në të dhëna në një makinë të ndryshme.

Ekziston gjithashtu një skedë e etiketuar “aplikacione” ku mund të instaloni shërbimet e tjera Western Digital. Ato përfshijnë një mjet rezervë, një mjet të sigurisë dhe një mjet të përgjithshëm që mund të përdoret për shumë gjëra, duke përfshirë konfigurimet RAID (lexoni udhëzimin tonë RAID). 

Me ato mjete, ju mund të shifroni të dhënat në diskun tuaj, të vendosni fjalëkalime, rezervoni lokalisht dhe të konfiguroni konfigurimet e përparuara të ruajtjes. Opsionet janë në dukje të pafundme, të cilat duhet të shihen në disqet e jashtme, veçanërisht kur ato marrin aq shumë sa bëjnë disqet e Librit tim. 

Thënë kështu, ju jeni faktori i formës së tregtimit për funksionalitetin. Në krahasim me Toshiba Canvio Basics dhe hard drive Portable Seagate, një Libër im ka më shumë mjete, por nuk është aq i lehtë për tu transportuar, veçanërisht duke marrë parasysh që i duhet një burim i veçantë i energjisë (lexoni rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics dhe Rishikimi Portable Seagate). 

  Rishikimi i SSD Mobile G-Drive i G-Technology - Përditësuar 2023

Përmbledhje e Karakteristikave të Librit tim Western Western

Fillon nga 8999 $ All Plans

Features

kapacitet
3 TB, 4 TB, 6 TB, 8 TB, 10 TB

Shërbim rezervë

Interface
USB 3.0

platformë

Windows

MacOS

android

Performance

Shpejtësia e makinës
5400

Lloji i diskut të ngurtë
tjerrje

mbështetje

Periudha e garancisë
36 muaj

Shërbimet e Rimëkëmbjes

Tabela e shpejtësisë

çmim

Disqet e Librit tim janë ylli i formacionit Western Digital, dhe kjo tregon. Përveç opsioneve me makinë të vetme 3TB, 4TB, 6TB, 8TB dhe 10TB, mund të blini konfigurime me makinë të dyfishtë që shkojnë nga 12TB në 20TB. 

Libri im Western Digital
Vlerësimi i redaktuesit: 3 TB89,99 dollarë4 TB97.50 dollarë6 TB129,99 dollarë8 TB149,96 dollarë10 TB197.00 dollarë$ 89,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon99,99 $ $ 89,99Kurseni 10,00 dollarë (10%)(668 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 97.50Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon$ 118,96 $ 99.99Kurseni 18,97 dollarë (16%)(20 Shqyrtime) Bleni në Walmart119,99 $ $ 99.99Kurseni 20,00 dollarë (17%)(1680 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë$ 129,99Shfaq ShqyrtimetBuy në Amazon159,99 $ $ 129,99Kurseni 30,00 dollarë (19%)(294 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 149,96Kurseni 150.03 dollarë (50%) Shfaqni ShqyrtimetBuy në Amazon209,99 $ $ 159,99Kurseni 50,00 dollarë (24%)(1029 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë299,99 $ $ 197.00Kurseni $ 102.99 (34%) ShqyrtimeBuy në Amazon$ 289,99(117 Shqyrtime) Bleni në blerjen më të mirë

Siç mund ta shihni në grafikun e mësipërm, ju merrni kthime zvogëluese. Pika më e ulët për çmimin për gigabajt është modeli 6TB, me opsionin 10TB në të vërtetë në rritje. Plus, ata disqet më të mëdhenj ka të ngjarë të kenë performancë më të dobët, pasi ka më shumë shpërndarës, që do të thotë më shumë hapësirë ​​për gabime.  

Itshtë e vështirë të mundësh çmimin në disqet e Librit tim, sidoqoftë. Pika më e afërt e krahasimit do të jetë Seagate Backup Plus Portable, e cila është më e lartë për modelin 4TB (lexoni rishikimin tonë të Seagate Backup Plus Portable). Edhe kështu, makina Seagate është, siç nënkupton emri, i lëvizshëm, dhe Libri im nuk është. 

Zhurma për kapakun tuaj është atje, por kjo nuk do të thotë që Libri im është një dunk slam. Kërkon një aplikim specifik që mund të mos jetë i përshtatshëm për ju. Do të thotë të jetosh në tavolinën e punës, ndryshe nga LaCie Rugged Mini, i cili mund të trajtojë më të tmerrshmit e rrahjeve (lexo rishikimin tonë LaCie Rugged Mini). 

Plus, kapacitetet e disponueshme tregojnë se Librat e Mia janë menduar për atë qëllim. Si pjesë e një zgjidhjeje rezervë 3-2-1, ato janë të shkëlqyera. Thënë kjo, për të lexuar shpejt të dhënat jashtë ose për të marrë filma në lëvizje, ka mundësi shumë më të mira.

shpejtësi & Performance

Testet tona të shpejtësisë fillojnë me drejtimin e makinës përmes CrystalDiskMark, e cila mat leximet dhe shkrimet vijuese, dhe leximet dhe shkrimet e rastit. Ne zgjodhëm të përdorim një skedar provë 4 GB, duke ekzekutuar pesë pasime për t’u siguruar që nuk do të kemi rezultate të dritës. 

Kërkoni ShkruajSeq ShkruaniRrandom të Regjistruar Shkruaj2.3 GB Transfer
Libri im Western Digital
208.2 MB / s 200.1 MB / s 0.593 MB / s 11.54 MB / s 17.8 sek.

Megjithë ngutjen e ngadaltë dhe duke qenë një zgjidhje arkivore, Libri im u zhvillua mirë. Duke pasur parasysh shpejtësinë e tij, ai bën një argument solid për një zgjidhje desktopi në krahasim me disqet e vegjël, të lëvizshëm, siç janë Bazat e Canvio ose Elementet. Ishte pothuajse dy herë më shpejt sesa elementët tanë të përzënë për sekuenciale që lexojnë dhe shkruajnë, por ajo kishte rreth të njëjtën shpejtësi për lexime dhe shkrime të rastit..

perëndimore-digital-crystaldiskmark

Shpejtësia e mëtutjeshme e testimit, ne transferuam një dosje provë 2.3 GB të mbushur me videoklipe, muzikë dhe dokumente dhe e plotësuam kohën. Libri im u gjet rreth 130 megabajt në sekondë, me pak variancë, duke arritur në 17.8 sekonda për transferim, gjë që nuk është e keqe. 

Kontrollimi i gabimit vjen tjetër, dhe për këtë, filluam me CrystalDiskInfo. Megjithëse mjeti nuk është bërë për kontrollimin e gabimit, është një mënyrë e mirë për ne të shohim nëse ka probleme madhore, të tilla si mbinxehja, përpara se të bëjmë kontrollin tonë të zgjatur të gabimit. Fatmirësisht, Libri im ishte i pastër. 

perëndimore-digital-crystaldiskinfo

Kontrollimi ynë i gabuar i zgjatur, në të cilin kemi ekzekutuar mjetin “chkdsk” në Windows dhe skanuar njësinë për gabime, u desh pak më pak se 24 orë. Megjithëse përfundimi i provës në njësinë 6TB ishte një sherr, nuk u gjet asnjë gabim. 

garanci & mbështetje

Librat e mi vijnë me një garanci të kufizuar tre vjeçare, e cila, fatmirësisht, reklamohet në kuti. Garancia fillon që nga data e blerjes në marrjen tuaj dhe përcaktimet janë të qarta. Siç përshkruhet në manualin shumëgjuhësh të përdoruesit në kutinë, garancia mbulon defektet që lidhen me funksionalitetin ose zejtarinë në rastet e përdorimit normal. 

Kjo do të thotë nëse doni, për shembull, të hapni drive tuaj për të parë se çfarë është brenda, ju nuk do të mbuloheni. Shumica e tyre është sens i zakonshëm për garanci të kufizuara, por është e rëndësishme të theksohet se Western Digital nuk do të mbulojë gjithçka. 

Përkrahja e produkteve është e shkëlqyeshme, megjithëse. Kreu në faqen e produktit dhe klikimi i “mbështetjes” do të krijojë një faqe që tregon një FAQ, shkarkime, specifikime dhe diskutim të komunitetit. Siç është rasti me të gjitha disqet Western Digital, nuk do të ndjeheni të thatë nëse diçka shkon keq. Përkundrazi, ka një grup të gjerë burimesh mbështetëse për t’ju ndihmuar. 

Kjo tha, marrja e një numri të Western Digital nuk është një çështje e thjeshtë. Vetëm mbështetja telefonike është në dispozicion jashtë formularit të kërkesës për garanci dhe ka orare të caktuara të punës. Këto orë janë bujare, vrapojnë 13 orë gjatë ditëve të javës dhe 11 gjatë fundjavave, por disa opsione të tjera do të ishin të këndshme. 

Burimet e ndihmës vetjake janë aq të mira, megjithatë, është e lehtë të anashkalohen të metat në mbështetjen e drejtpërdrejtë. Në faqen e mbështetjes, mund të gjeni mjete të shumta për zgjidhjen e problemeve në diskun tuaj, duke përfshirë një version të Acronis True Image (lexoni rishikimin tonë të Acronis True Image). 

Aktgjykimi

Përkundër etiketës modeste të çmimeve, diapazoni i ngurtë i jashtëm i Librit tim është mbresëlënës. Ata janë të shpejtë, të mbushur me karakteristika dhe vijnë me një garanci bujare, për të filluar. Thënë kështu, ju jeni duke tregtuar fleksibilitetin e një hard drive portativ për ato të pasme, të cilat mund të jenë një ndërprerje e marrëveshjes për ju. 

Nëse përshtateni në atë kamp, ​​lexoni përshtypjet tona të tjera të jashtme të hard drive. Nëse jeni të interesuar për një zgjidhje desktopi që mund t’ju japë një depo në dukje të pafund për të lira, megjithatë, është e vështirë të rrahni një makinë të Librit tim. 

A planifikoni të vini një makinë të Librit tim? Nëse jo, me çfarë po shkon? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me