Rishikimi i 1 fjalëve – Përditësuar 2023

Rishikimi 1 fjalësh

1Password është një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve atje falë lehtësisë së përdorimit dhe sigurisë së shkëlqyeshme. Planet e saj të çmimeve, megjithatë, e bëjnë atë më të përshtatshëm për familjet dhe bizneset e vogla sesa përdoruesit individual. Lexoni detajet në rishikimin tonë të plotë të 1Password.

1Password-add-hyrje

1Password-kategori

1Password-starter-kit

1Password-tags

1Password-kullë

i mëparshëm

tjetër

Nga shqyrtimet e menaxherit tonë të fjalëkalimeve, 1Password është ndër opsionet më të mira. Nga veçoritë në ndërfaqen e përdoruesit deri tek modeli unik i sigurisë, 1Password qëndron mbi konkurrencën. Thënë kështu, mungesa e një plani falas do të thotë që ju do të duhet të paguani për të qëndruar të mbrojtur. 

Në këtë përmbledhje të 1Password, ne do të detajojmë përvojën tonë pasi të kemi marrë një abonim Premium për një provë. Ne do të prekim veçoritë, çmimet, përdorshmërinë, sigurinë dhe mbështetjen gjatë gjithë rrugës, të gjitha përpara se të japim verdiktin tonë. 

Për përgjigjen e shkurtër, 1Password është një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve përreth, për sa kohë që jeni i gatshëm të paguani. Edhe pse çmimi nuk është i lartë, një plan falas i kufizuar do të ishte mirë ta shihni. Nëse tashmë jeni duke paguar, të themi RoboForm, megjithëkëtë, 1Password ofron më shumë se një arsye bindëse për të kaluar (lexoni rishikimin tonë të RoboForm).

Pikat e forta & dobësitë

Features

1Password është mjaft i përsosur me karakteristika. Edhe pse nuk shkon aq larg sa Dashlane me karakteristika të mbrojtjes së vjedhjes së identitetit, lista ende bën përshtypje (lexoni udhëzuesin më të mirë për mbrojtjen nga vjedhjet e identitetit). Nga një shtesë e menaxherit personal të fjalëkalimit të Google në disa veçori të zgjuara për t’ju mbajtur të sigurt gjatë udhëtimit, 1Password është paketuar plot. 

Kjo fillon me mënyrën e udhëtimit, e cila ju lejon të bllokoni fjalëkalimet tuaja gjatë lëvizjes. Kurdo që ta ndizni, çdo kasafortë në llogarinë tuaj 1Password do të kyçet. Nëse po udhëtoni përtej kufijve dhe policia kufitare inspekton pajisjen tuaj, çelësat e nevojshëm nuk janë aty për të zhbllokuar kasafortën tuaj, madje edhe me fjalëkalimin tuaj. 

Mënyra se si funksionon është e thjeshtë: Kur ndizni mënyrën e udhëtimit, të dhënat lokale në pajisjen tuaj do të fshihen. Sigurisht, fjalëkalimet tuaja janë akoma të ruajtura në re, por pajisja juaj nuk do t’i marrë ato derisa të fikni modalitetin. 

1Password X: Extension Standalone për Chrome dhe Firefox

Një nga karakteristikat më të forta të 1Password është 1Password X. ’shtë përvoja e plotë 1Password, por bazuar plotësisht në Chrome ose Firefox. Edhe pse 1Password nuk është opsioni i vetëm me një shtesë të Chrome, fakti që mund të funksionojë në mënyrë të pavarur nga një aplikacion lokal është i madh. 

Kjo do të thotë që ju mund të përdorni 1Password në çdo sistem operativ që mbështet Firefox ose Chrome. Edhe pse aplikacioni 1Password zyrtarisht mbështet vetëm macOS, iOS, Windows dhe Android, ju mund të hyni në listën e plotë të veçorive duke përdorur X. Kjo hap mbështetje për Linux dhe ChromeOS, të cilat janë dy platforma që menaxherët më të fjalëkalimeve i kalojnë të kaluarat. 

Tarifa standarde e karakteristikave është e pranishme në shtesat e shfletuesit, përfshirë automatizimin, kapjen e fjalëkalimit dhe gjenerimin e fjalëkalimit. Përtej kësaj, megjithëkëtë, ju mund të përdorni 1Password X për të organizuar hajmalitë tuaja, të shikoni dhe modifikoni shënimet, të kërkoni nëpër kasafortën tuaj dhe të përdorni Kullën e Rojës (më shumë mbi atë të fundit në një minutë). 

1Password madje pjek në një listë të tasteve kryesore për ta bërë shfletuesin të përjetojë gjithnjë e më të qetë. Ju menjëherë mund të kërkoni kasafortën tuaj duke përdorur “CTRL + F” ose të shtoni shpejt një artikull të ri duke goditur “CTRL + I.”   

Kulla e Rojës 1Prançe

Të përfshira në kasafortën tuaj 1Pas fjalë është Kulla e Rojës, një panel i sigurisë që tregon fjalëkalime të përdorura, të prekshme dhe të dobët. Kjo është një veçori mjaft e zakonshme – Dashlane ka një pult të sigurisë, për shembull – por 1Password shkon një hap më tej. 

  Rishikimi Bitwarden - Përditësuar 2023

1Password-rishikim-Watchtower

Përveç shfaqjes së fjalëkalimeve të dobëta, Kulla e Rojës integron me haveibeenpwned.com. Nëse nuk jeni në dijeni, kjo faqe në internet mban një bazë të dhënash për çdo fjalëkalim dhe llogari të komprometuar nga shkeljet e të dhënave të kaluara. Nga Kulla e Rojës tuaj, mund të shihni fjalëkalimet që janë komprometuar dhe t’i ndryshoni ato menjëherë. 

Kulla e Rojës tregon edhe faqet e internetit të cenueshme. Në shumicën e rasteve, një faqe në internet do të shfaqet si e pasigurt kur ka versione HTTP dhe HTTPS që mbështesin automatizimin (lexoni udhëzuesin tonë HTTP vs HTTPS për më shumë në lidhje me këtë). Edhe pse nuk është fundi i botës, të dish që site të caktuara mund të të rrezikojnë është mirë. 

Komplet i urgjencës për rishikim 1 fjalësh

Përmbledhje e Karakteristikave të 1 fjalisë

Çmimeve

1Password është një mjet i lirë për sigurimin e fjalëkalimit, por mungesa e një plani pa pengesa. Megjithëse çmimi nuk është shumë i lartë (lexoni rishikimin tonë të Dashlane), ka mundësi më të lira për përdoruesit e veçantë (Keeper, për shembull). 1 Fjalëkuptimi qëndron larg, me një plan të shkëlqyeshëm familjar. 

Ekzistojnë dy mundësi për planet personale: 1Password dhe 1Password Families. Plani standard, i cili shkon 2.99 dollarë në muaj kur faturohet çdo vit, vjen me të gjitha tiparet për një përdorues të vetëm. Ju merrni modalitetin e udhëtimit, rikuperimin e artikullit, 1 GB ruajtjen e dokumenteve dhe sinkronizimin e shumë pajisjeve, por vetëm për një përdorues të vetëm. 

Për vetëm 2 dollarë më shumë në muaj, plani i Familjeve vjen me pesë llogari individuale. Sidoqoftë, më shumë se kaq, anëtarët e familjes mund të ndajnë me lehtësi sende me njëri-tjetrin dhe të rimarrin llogari nëse dikush harron një fjalëkalim. Plani i Familjeve fillon me pesë përdorues, por ju mund të shtoni më shumë për 1 $ secila. Plus, ajo përfshin pesë kalime të kufizuara për ndarjen e miqve.  

Pavarësisht nga plani që është i duhuri për ju, 1Password ofron një provë falas 30-ditore, pas së cilës do të ngarkoheni. Shtë e rëndësishme të theksohet se 1Password nuk ofron kthime, edhe pse, nëse keni mbetur kohë në pajtimin tuaj. 

1Fjalë Falas: Një mundësi e humbur

Siç mund ta shihni në tabelën e mësipërme, 1 fjalia nuk ofron një plan falas. Edhe pse mund ta përdorni shërbimin falas për 30 ditë, do të duhet të filloni të paguani pas kësaj. Kjo është një mundësi e madhe e humbur, pasi menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve falas, siç janë LastPass dhe NordPass, kontrollojnë tregun. Lexoni krahasimin tonë 1Password vs LastPass.

Një menaxher i paguar me fjalëkalim vjen me përfitime të caktuara, një prej të cilave do të diskutojmë në pjesën “siguri” më poshtë. Megjithëse ne e kuptojmë që një kompani duhet të fitojë para, një version falas me veçori të kufizuara të 1Password do të ishte akoma mirë për tu parë. 

Pmimet e Biznesit me Parafjalë dhe Ekipet

Përkushtimi i 1 fjalisë për planet me shumë përdorues vazhdon në çmimet e biznesit të saj. Skema e Ekipeve, më e lira e grupit, është 1 dollarë më shumë sesa një plan normal individual dhe ngarkohet për çdo përdorues. Sameshtë e njëjtë nga pothuajse të gjitha llogaritë, përveç se vjen me integrimin Duo për vërtetimin e dy faktorëve në të gjithë biznesin (2FA) dhe kontrollet e administratorit për administrimin e lejeve. 

Plani i biznesit është shumë më mbresëlënës. Megjithëse është dyfishi i kostos së Ekipeve për përdorues, abonimet e biznesit vijnë me 5 GB ruajtje dokumentesh për përdorues, 20 llogari të kufizuara për ndarjen e miqve, kontrolle të përparuara të sigurisë, role me porosi, statistika të përdorimit dhe shumë më tepër. Më interesante, pajtimtarët e Biznesit mund të ofrojnë llogari familjare falas për të gjithë anëtarët e tyre.

Mirësia e përdoruesit

Regjistrimi në 1Password është i thjeshtë. Ju do të zgjidhni një plan, shkruani adresën tuaj të emailit dhe verifikoni me një kod gjashtë shifror të dërguar në atë adresë. 1Password kërkon një kartë krediti para se të krijoni llogarinë tuaj, por nuk keni pse të futni një të tillë. Nëse vendosni të përdorni provën falas, llogaria juaj do të bllokohet pas 30 ditësh. 

1Password do të punojë menjëherë duke gjeneruar kompletin tuaj të urgjencës. Ky dokument, të cilin mund ta ruani si PDF, përfshin adresën tuaj të emailit, çelësin sekret 128-bit dhe fjalëkalimin master. 

Nëse keni nevojë për të hyrë në llogarinë tuaj, por keni harruar fjalëkalimin tuaj master, do t’ju duhet kompleti juaj i urgjencës. Ne ju rekomandojmë ruajtjen e saj dixhitale me softverin e enkriptimit, si dhe shtypjen e tij dhe ruajtjen e tij, për shembull, në një kuti të depozitave të sigurisë. 

  Rishikimi i vërtetë i tastit McAfee - Përditësuar 2023

1Password-rishikim-emergjente kit-

Pas kursimit, mund të përdorni kasafortën 1Password në shfletuesin tuaj. Ka disa gjëra të vendosura tashmë për ju. 1Pas fjala përfshin lidhje për të shkarkuar aplikacionet lokale, si dhe tre artikuj në një “kit fillestar”. Ato përfshijnë fjalëkalimin tuaj master 1Password, një shënim për ngritjen dhe një kartë identiteti me informacionin që keni dhënë gjatë regjistrimit. 

1Password-shqyrtim-starter-kit

Menaxhimi i gabimeve dhe hyrjeve me fjalëkalim 1Pranimesh

1Password funksionon pak më ndryshe sesa menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve. Në vend që të keni një kasafortë të vetme, ku ruani gjithçka, si me Abine Blur (lexoni rishikimin tonë për Blurin), 1Password ju lejon të përdorni sa më shumë hale që dëshironi. Këto hale nuk përdorin fjalëkalime të ndryshme – fjalëkalimi juaj kryesor është çelësi i gjithçkaje – por është një hap i bukur për organizimin. 

1Password-shqyrtim-vaults

Për shembull, ju mund të segmentoni shënimet personale dhe të biznesit në hale të veçanta, ose të shkoni një hap më tej dhe të kategorizoni të gjitha shënimet tuaja. Pavarësisht se sa thellë shkoni, ju gjithmonë mund të shikoni hidhërimet tuaja së bashku. Nëse po përpiqeni të gjurmoni një hyrje të veçantë, mund të kërkoni në çdo gjë, në vend që të kaloni vetëm secilin kasafortë. 

Organizimi sapo fillon atje. Kur shtoni një hyrje të re, të cilën do ta arrijmë brenda një minutë, ju mund të specifikoni kategorinë ku duhet të jetojë hyrja. Megjithatë, më shumë se kaq, ju mund t’i prishni shënimet duke përdorur etiketa dhe të preferuarat. 1Password ju jep mjetet për të mbajtur kasafortën tuaj (të) sa më të organizuar siç dëshironi, gjë që rrallë mund të sigurohet nga menaxherët e fjalëkalimeve. 

1Password-shqyrtim-vaults

Shtimi i hyrjeve në 1Password

Shtimi i shënimeve në 1Pas fjalë është një fllad. Pas zgjedhjes së kasafortës në të cilën dëshironi të ruani hyrjen, thjesht duhet të klikoni në ikonën “plus” në fund të ekranit. 

Siç u përmend, 1Password do të kërkojë për kategorinë ku dëshironi të ruani fjalëkalimin. Megjithëse nuk mund të vendosni kategoritë tuaja, ka shumë për të zgjedhur, përfshirë pasaportat, programet e shpërblimeve dhe licencat e softuerit. 

1Password-shqyrtim-kategori

Kategoritë e reja automatikisht do të shtohen në menunë e kategorive në anën e majtë. Gjërat bëhen interesante pasi të shtoni një fjalëkalim të ri. Me përkushtim të qartë ndaj fleksibilitetit, ju mund të shtoni sa më shumë fusha dhe / ose seksione që dëshironi për një hyrje 1Password. 

Fushat gjithashtu mund të kenë prona të ndryshme. Për shembull, mund të vendosni një fushë në një format / muaj dhe vit dhe një tjetër për një adresë emaili. 

1Password-rishikim-add-hyrje

Për më tepër, ju mund të shtoni shënime dhe etiketa në hyrje. Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, i cili përmban modelin e licencës së softuerit, 1Password do t’ju rekomandojë disa fusha. Sidoqoftë, jeni i lirë të ndryshoni, fshini ose shtoni sa më shumë fusha siç dëshironi. 

Nga organizimi në fushat me porosi, 1Password është i dedikuar për opsione. Ju mund të rregulloni kasafortën (et) tuaj në çfarëdo mënyre që ju shihni të arsyeshme. Ky nivel i fleksibilitetit nuk ofrohet zakonisht nga menaxherët e fjalëkalimeve, dhe kur merren me qindra shënime, është e rëndësishme. 

Përdorimi i 1Password në Android dhe iOS

Përdorshmëria e 1Password shkon përtej desktopit. Në fakt, ajo u rendit e para në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesin iOS falë aplikacioneve të shkëlqyera të iPhone dhe Android. Edhe pse aplikacioni celular shërben qëllimin e tij për të automatizuar dhe menaxhuar fjalëkalimin e përgjithshëm, gjithashtu mund të hyni në modalitetin Kulla e Rojës dhe udhëtimi. 

1Password-iOS

siguri

Siguria është pak më komplekse me 1Password sesa me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve (lexoni rishikimin tonë të Sticky Password për një model mjaft të thjeshtë). 

Siç është rasti me çdo menaxher të mirë me fjalëkalim, gjithçka kthehet në fjalëkalimin tuaj master, i cili 1Password ka njohuri zero për të. Ndërsa do të arrijmë në një minutë, fjalëkalimi juaj master nuk dërgohet kurrë në server, të koduar ose jo. 

Kjo është vetëm gjysma e ekuacionit me 1Password, sidoqoftë. Kur shkarkoni aplikacionin, 1Password gjeneron një çelës sekret 128-bit, i cili ruhet në vend. Ky çelës, së bashku me fjalëkalimin tuaj master dhe një kripë, ekzekutohen përmes një funksioni të derivacionit kryesor (PBKDF2-HMAC-SHA256), i cili përdoret për të vërtetuar llogarinë tuaj. 

  Rishikimi i Depot me Fjalëkalim - Përditësuar 2023

Përdorimi i çelësit sekret me fjalëkalimin tuaj master është ajo që 1Password e quan Blur. Kjo do të thotë se ka dy elementë të nevojshëm për të zhbllokuar kasafortën tuaj të koduar AES-256 (lexoni përshkrimin tonë të kodimit për më shumë në të). 

Ka 1 fjalë fjalëkalim ndonjëherë hacked?

LastPass, i cili pësoi një goditje të keqe në 2015, solli pasiguri në industrinë e menaxherit të fjalëkalimeve, me edhe më shumë në vitin 2023. Për fat të mirë, 1Password nuk ka vuajtur kurrë një hack të tillë. Edhe nëse 1Password duhej të hakerohej, nuk ka asgjë të ruajtur në serverat e saj që mund të thyhet. 

Siç thekson saktë 1Password, problemi më i madh me menaxherët e fjalëkalimeve është procesi i identifikimit, që do të thotë se si menaxheri i fjalëkalimit ju autentifikon dhe zhbllokon të dhënat tuaja të koduara. Për shumicën, procesi funksionon si ky: Fjalëkalimi juaj master përdoret për të gjeneruar një çelës, i cili dërgohet përmes një lidhje të koduar për t’ju vërtetuar. 

Me 1Password, kjo nuk mjafton. Përveç idesë së derivimit të çelësave dy sekretë, 1Password përdor mbrojtje përmes një shtrese të sigurtë të fjalëkalimit të largët (SRP) në zinxhirin e rrjetit, e cila ndodh përpara se të kaloni tranzitin. 

Procesi është i gjatë por, me pak fjalë, 1Password gjeneron një vlerë verifikuesi të bazuar në një kripë, çelësin tuaj sekret dhe fjalëkalimin tuaj master. Ky verifikues kontrollohet kundër serverit për të vërtetuar pajisjen tuaj. Për ata që kanë probleme pas kësaj, kjo do të thotë fjalëkalimin tuaj master, edhe në një formë të koduar, kurrë nuk e lë pajisjen tuaj. 

Ndërtuar në Standarde të Hapura

1Password ka disa metoda të zgjuara të sigurisë, por nuk është asgjë që nuk është në dispozicion të publikut. Shtë e qartë se arkitektura e sigurisë 1Password është e ndërtuar në formate të hapura të të dhënave, ato që janë OPVault dhe Agile Keychain. Edhe pse është zhvilluar nga 1Password, formati i tij i të dhënave nuk mbahet sekret. Dokush mund të zhvillojë mjete për të lexuar format. 

Kjo nuk do t’i bëjë fjalëkalimet tuaja më pak të sigurta – do t’ju duhet të deshifroni skedarin – por rreziku i bllokimit të shitësit është i humbur. Nëse 1Password do të largohej ndonjëherë, zhvilluesit mund të krijojnë ende mjete për të lexuar formatin e skedarit 1Password, domethënë licenca juaj 1Password nuk është e pavlefshme. Ekzistojnë disa mjete me burim të hapur të disponueshëm tashmë, në fakt.

mbështetje

Nëse ka ndonjë gjë të mirë që mund të themi për mungesën e një plani falas, është se nuk ka asnjë shqetësim kur bëhet fjalë për shërbimin ndaj klientit. Ekzistojnë tre mënyra për të kapur 1Password: përmes mbështetjes së tij në Twitter, përmes postës elektronike dhe përmes forumeve të komunitetit. Jashtë kësaj, ekziston një bazë e mrekullueshme e njohurive e mbushur me artikuj. 

1Password-rishikim-kontakt-faqe

Mbështetja e postës elektronike është në rregull, por me siguri do të merrni një përgjigje më të shpejtë përmes Twitter ose forume. 1Password tregon me krenari se i është përgjigjur më shumë se 250,000 pyetjeve përmes forumeve. Shfletimi përmes nënformësës Mac, i cili ka më shumë përgjigje deri më tani, stafi i 1Password u përgjigjej pyetjeve brenda disa minutave nga postimi, pa marrë parasysh kohën e ditës. 

1Password-shqyrtim-Forume

Baza e njohurive funksionon pothuajse për gjithçka, megjithëse. 1Password ofron artikujt e tij në një format të lehtë për t’u kuptuar, me gjuhë të shumta, për tu ngritur. Baza e njohurive është plot me burime të shkëlqyera, me gjithçka nga videot në YouTube që mbulojnë bazat deri te zhytjet e thella në kontrollin e 1Password nga linja e komandës. 

1Password-Arkivi

Përveç ndërfaqes së përdoruesit të krijuar në mënyrë të mrekullueshme, burimet e mbështetjes tregojnë se ku shkojnë paratë tuaja të pajtimit. Edhe pse ne jemi akoma të zhgënjyer nga mungesa e një plani falas, 1Password ia kushton një kosto shtesë. Kjo është e vërtetë jo vetëm kur përdorni aplikacionin, por edhe kur gjeni mbështetje për të. 

Aktgjykimi

1 Fjalëkuptimi nuk është aq e lehtë për tu rekomanduar sa diçka si LastPass ose Dashlane (lexoni krahasimet tona Dashlane vs LastPass dhe Dashlane vs 1Password). Thënë kështu, mund të shkojë gishtërinjtë me gishtërinjtë me qenët më të mirë për sa i përket përdorshmërisë, sigurisë dhe veçorive. Gabimi më i madh është mungesa e tij e një plani falas. Sidoqoftë, për sa kohë që jeni të gatshëm të paguani, 1Password është lehtësisht një nga menaxherët më të mirë me fjalëkalim, dhe renditet i pari në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për listën e biznesit të vogël.

A planifikoni të regjistroheni për 1Password? Whatfarë të qëndron më së shumti për ty? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me