OneDrive për Rishikimin e Biznesit – Përditësuar 2023

OneDrive për Rishikimin e Biznesit

OneDrive për Biznes është një mundësi e mirë, e përballueshme EFSS për SMB që duan integrimin e plotë të Office Online por nuk dëshirojnë të paguajnë shumë. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë të biznesit OneDrive për të gjitha detajet.

EFSS më e mirë

Microsoft ka prodhuar softuer të njohur për dekada, duke përfshirë softuer produktiviteti për pronarët e biznesit. Ky trend ka vazhduar, dhe me shërbimin e tij OneDrive për Biznes, Microsoft ka vendosur të marrë një pjesë të tregut të cloud që synon përdoruesit e biznesit. Në këtë përmbledhje të OneDrive for Business, ne do të analizojmë atë dhe do t’ju them pse është një nga ofruesit më të mirë të EFSS.

OneDrive for Business, si versioni i konsumatorit (për të cilin mund të lexoni në rishikimin tonë të OneDrive), vjen i integruar me Office Online, i cili e bën atë një nga shërbimet më të mira për përmirësimin e bashkëpunimit në internet. Për më tepër, është tepër e përballueshme, e cila ka qenë një prirje e mirëpritur në programin e produktivitetit të Microsoft vitet e fundit. 

Ekzistojnë disa pengesa, megjithatë. I mungon mbështetja e postës elektronike, raportet nuk funksionojnë siç duhet, kërkimi në klientin në internet është i gabuar dhe klienti i desktopit nuk punon në Linux. Për më tepër, nuk ka sinkronizim të nivelit të bllokut, por ky është tendenca me mjetet EFSS.

Rrinë me ne për të mësuar më shumë rreth faqeve të pasme dhe të pasme, të cilat do t’ju ndihmojnë të vendosni nëse është mjeti më i përshtatshëm i ruajtjes së cloud për nevojat e biznesit tuaj.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për OneDrive për Biznes

Çmimeve

OneDrive for Business ofron shtatë plane nga të cilat mund të zgjidhni, kështu që nuk do të vuani nga një fleksibilitet i dobët i planit. Kjo tha, gjetja e planit të duhur mund të jetë e vështirë sepse Microsoft ka grupe të veçantë çmimesh për OneDrive for Business dhe Office 365 planet e biznesit.

Faqja OneDrive for Business tregon një plan të quajtur Office 365 Business Premium, i cili kushton 150 dollarë në vit dhe siguron Office 365. Sidoqoftë, ekziston një plan ndërmarrje pak më i lirë, Office 365 ProPlus, që përfshin Office 365 por nuk përfshin email të klasës së biznesit hosting, Exchange, SharePoint, Ekipet e Microsoft dhe Yammer.

OneDrive për Prmimet e Biznesit

OneDrive për Planin e Biznesit Një dhe Dy kërkojnë që ju të paguani në vit. E para është 60 dollarë në vit dhe ju jep 1TB hapësirë ​​ruajtjeje për përdorues. Plus, gjithashtu ju lejon të ngarkoni skedarë deri në 15 GB në madhësi, si dhe të krijoni dhe modifikoni dokumentet Word, PowerPoint, Excel dhe OneNote duke përdorur Office Online.

Plani i dytë është 120 dollarë në vit, dhe ofron të gjitha përfitimet e planit të parë, së bashku me parandalimin e avancuar të humbjes së të dhënave dhe hapësirën e pakufizuar të ruajtjes. 

Plani i Office 365 Business Premium ju merr 1TB për përdorues, por përfshin gjithçka nga planet e mëparshme dhe shton Office 365 dhe aplikacione të tjera të Microsoft, të tilla si Exchange, SharePoint, Ekipet dhe Yammer. 

Plus, ju merr një pritje të postës elektronike të klasës së biznesit, versione në desktop të aplikacioneve për zyra, një mbështetje licence për deri në pesë kompjuterë, pesë telefona dhe pesë tableta për licencë dhe takime të pakufizuara për video konferenca HD për deri në 250 persona. Plus, mund të keni deri në 300 përdorues. 15shtë 15,00 dollarë në muaj për çdo përdorues, ose 150 dollarë nëse vendosni të paguani për një vit më parë.

Nëse keni nevojë vetëm për Office 365, pa aplikacione shtesë dhe pritjen e postës elektronike të biznesit, mund të kurseni pak duke u abonuar në planin e Office 365 ProPlus për 144 dollarë në vit për çdo përdorues. Ai gjithashtu siguron ruajtjen 1TB të OneDrive EFSS për përdorues, dhe ju mund të keni përdorues të pakufizuar (si të gjitha planet e mëposhtme). 

Sidoqoftë, nëse nuk keni nevojë për Office 365 por keni nevojë për aplikacione, të tilla si Ekipet dhe Yammer, dhe mbajtjen e postës elektronike me një adresë emaili me porosi, mund të shkoni me planin e Office 365 E1, që është 86 dollarë në vit për çdo përdorues. Ky plan gjithashtu ju merr 1TB hapësirë ​​ruajtjeje OneDrive EFSS për përdorues dhe deri në 50 GB hapësirë ​​në kuti postare.

Plani Office 365 E3 kombinon atë që parashikojnë të dy planet e mëparshme, ngre hapësirën e kutisë postare në 100 GB dhe siguron versione desktopi të aplikacioneve të Zyrës. Ai gjithashtu ofron eDiscovery, i cili ndihmon në shpërndarjen e informacionit të përdorur për çështjet ligjore dhe siguron mundësinë për të përcaktuar klasifikimet manuale dhe politikat e ruajtjes dhe fshirjes manuale..

Plani i fundit, Office 365 E5, shton aftësi të përparuara sigurie, analitike dhe zëri në veçoritë e planit të mëparshëm. 

Përfshinë gjithashtu sigurinë e aplikacionit në cloud të Office 365; konferenca audio; klasifikimi automatik, importi i zgjuar dhe më shumë me Qeverisjen e të Dhënave të Avancuara; dhe analiza të përparuara personale dhe organizative me MyAnalytics. E gjithë kjo do t’ju kthejë për 420 dollarë në vit për çdo përdorues.

OneDrive për Kufizimin e Biznesit

Magazinimi i pakufizuar në çdo plan kërkon që të keni pesë ose më shumë përdorues. Përndryshe, ai paracakton në 1TB për përdorues. Nëse keni pesë ose më shumë përdorues, fillimisht merrni 1TB për përdorues, por administratorët mund ta rritin atë në 5TB për përdorues. 

Pasi ta përdorni këtë, duhet të kërkoni ruajtje shtesë duke kontaktuar mbështetjen e Microsoft. Ju mund të merrni deri në 25TB për çdo përdorues të hapësirës së ruajtjes për OneDrive për Biznes. Përtej kësaj, ju mund të merrni 25TB rezervë shtesë përmes faqeve të ekipeve SharePoint për përdoruesit individualë. Ky nuk është ruajtje e vërtetë e pakufizuar, por të paktën Microsoft është parësor në lidhje me të.

  Rishikimi i Citrix ShareFile - Përditësuar 2023

OneDrive for Business është përgjithësisht më i lirë se shumica e konkurrencës, dhe përdoruesit e saj marrin ndarjen e tyre të veçantë për ruajtje. Kjo është e madhe, duke marrë parasysh që me shumë shërbime të tjera, përfshirë Dropbox, përdoruesit ndajnë hapësirë. Thënë kështu, planet me çmime më të larta përfshijnë Office 365, kështu që vlera e tyre do të varet nga sa ju nevojiten paketat e aplikacioneve të Office.

Eksperienca e perdoruesit

Edhe pse OneDrive është një shërbim i Microsoft-it, është i disponueshëm për Windows dhe macOS, gjë që u mundëson punonjësve tuaj të përdorin një pajisje që ata preferojnë. Sidoqoftë, nuk është befasi që nuk e mbështet Linux.

OneDrive-për-biznes-sync-dosje

Pasi të instaloni klientin e desktopit, OneDrive krijon një dosje të veçantë për sinkronizim. Skedarët që vendosni në këtë dosje do të ruhen si në hard drive tuaj ashtu edhe në cloud. Kjo ju mundëson të sinkronizoni skedarët në kohë të afërt në të gjitha pajisjet, pavarësisht nëse ato ju takojnë juve ose shokëve tuaj. Ne do të flasim më shumë rreth sinkronizimit në një seksion më poshtë.

OneDrive-për-biznes-tray-icon

Përveç dosjes sinkronizimi, klienti i desktopit përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit. Kur klikoni në këtë ikonë, mbi të do të shfaqet një dritare tërheqëse dhe e qartë. Dritarja tregon skedarët tuaj të fundit dhe ju lejon të keni qasje në vendosjen, hapni dosjen e sinkronizimit dhe hapni klientin në internet.

OneDrive-për-biznes-web-klient

Klienti OneDrive për Biznes në Internet

Klienti në internet i OneDrive është intuitiv dhe i kënaqshëm sepse ka shumë hapësirë ​​negative dhe skema e ngjyrave e bën të lehtë të dallosh atë që ju nevojitet. 

Menuja e majtë ju lejon të lundroni nëpër aplikacion, ndërsa shiriti i kërkimit sipër tij ju ndihmon të gjeni shpejt të dhënat që ju nevojiten. Kjo do të thotë, nëse do të funksiononte siç duhet. Për ne, kërkimi nuk shfaqi rezultate gjatë disa orëve të para të përdorimit.

Mbi kërkimin, mund të hyni në bibliotekën tuaj të aplikacioneve. Paneli i qendrës tregon skedarët tuaj në një pamje liste. Ju mund të zgjidhni për të renditur skedarët ndryshe ose t’i tregoni ato në pamje “kompakte” ose “rrjet”.

Ekziston gjithashtu një lidhje poshtë menusë të lundrimit të quajtur “OneDrive admin”, e cila ju lejon të përdorni menaxhimin e përdoruesit, faturimin, mbështetjen dhe opsione të ngjashme.

Nëse keni nevojë për të kryer veprime në skedarë ose dosje, ju mund të klikoni me të djathtën mbi to, rri pezull mbi to dhe klikoni në tre pikat që shfaqen, ose zgjidhni një skedar ose dosje dhe përdorni veprimet sipër panelit të qendrës. Ne na pëlqen kjo qasje e gjithanshme për kryerjen e veprimeve. Për më tepër, këndi i sipërm në të djathtën ju lejon të qaseni në cilësimet dhe të menaxhoni llogarinë tuaj.

OneDrive-për-biznes-mobile-klient

OneDrive për Aplikimet e Biznesit

Përvoja e celularit është po aq e këndshme sa përvoja në internet, dhe klienti celular është edhe më i lehtë për t’u përdorur. Klienti tregon skedarët tuaj si parazgjedhje, dhe ju duhet vetëm të trokitni lehtë mbi butonin “plus” për të ngarkuar skedarë, të skanoni një dokument, të shtypni dhe të shtoni një foto, dhe të krijoni një dosje, Word ose PowerPoint. Mund të lundroni në aplikacion duke përdorur shiritin e poshtëm.

Menaxhimi i përdoruesit

Para se të përdorni OneDrive për të bashkëpunuar me të tjerët, duhet të shtoni përdoruesit nga brenda qendrës së administratorit OneDrive.

OneDrive-për-biznes-admin-console

Qendra e administratorit ju siguron kartat e ndërfaqes, të cilat mund t’i porosisni dhe menaxhoni sipas preferencave tuaja. Ju mund të zhvendosni ose fshini kartat ekzistuese, ose të shtoni të reja. E gjithë grupi i kartave është si më poshtë:

 • Softueri Office 365: ju lejon të instaloni aplikacione Office 365
 • Faturimi: tregon informacionin tuaj të faturimit
 • Trajnime dhe udhëzues: ju ndihmon të mësoni më shumë rreth përdorimit të OneDrive për Biznes
 • Menaxhimi i përdoruesit: ju lejon të rivendosni fjalëkalimet e përdoruesve, si dhe të shtoni, modifikoni dhe hiqni llogaritë
 • Qasja e bazuar në role për administratorin: ju lejon të caktoni role të specializuara të administratorit për përdoruesit
 • Shëndeti i shërbimit: monitoron shëndetin e shërbimeve të Office 365
 • Raportet e përdoruesve aktivë të Office 365: tregojnë se sa përdorues kanë përdorur të paktën një aplikacion Office
 • Drejtoria aktive e azurit: siguron hyrje në detyrat e zakonshme të Azure
 • Domain: administron fushat tuaja dhe monitoron statusin e tyre

Karta “qasje e bazuar në role për administratorin” ju lejon të caktoni tre role të specializuara të administratorit:

 • Administratori i llogarisë së përdoruesit: mund të krijojë dhe menaxhojë përdoruesit dhe grupet, të ndryshojë fjalëkalimet e përdoruesve, të monitorojë shërbimin OneDrive dhe të menaxhojë biletat mbështetëse
 • Administratori i Sigurisë: ka qasje të plotë për të menaxhuar konfigurimin e shërbimeve të lidhura me sigurinë, përfshirë identitetin dhe mbrojtjen e informacionit
 • Administratori i shërbimit të shkëmbimit: merr akses të plotë në Exchange Online dhe mund të menaxhojë marrësit e postës, rrjedhën e postës, pajtueshmërinë e mesazheve dhe mbrojtjen e postës, të tilla si anti-spam dhe malware.

  OneDrive-për-biznes-user-menaxhimit

  Ju mund të caktoni role të tjera duke zgjedhur një përdorues aktiv në pamjen “menaxhimi i përdoruesit” dhe duke klikuar “menaxhoni role”. Rripi anësor që shfaqet në të djathtë tregon rolet e shumta nga të cilat mund të zgjidhni, duke përfshirë administratorin global, administratorin e shërbimit dhe lexuesin global.

  OneDrive-per-Biznes-roleve

  E njëjta pamje ju lejon të shtoni përdorues të rinj, i cili është i drejtpërdrejtë. Ju duhet të vendosni informacionin themelor të një përdoruesi, të zgjidhni nëse do ta licenconi përdoruesin ose jo, caktoni një rol dhe përfundoni.

  Nëse e licenconi një përdorues, do t’ju faturohet niveli i pajtimit mujor ose vjetor. Përdoruesit pa licenca mund të hyjnë vetëm në përmbajtje dhe nuk marrin 1TB hapësirë ​​ruajtëse të cloud. Për ta bërë më të lehtë menaxhimin e përdoruesve dhe rolet e tyre, OneDrive ju lejon të krijoni grupe dhe t’u caktoni përdoruesve atyre.

  OneDrive-per-Biznes-grupeve

  Raportet janë një aspekt tjetër i rëndësishëm i menaxhimit të përdoruesit. OneDrive ju jep raporte të përdorimit, si dhe raporte të sigurisë dhe pajtueshmërisë. Sidoqoftë, ne nuk kemi parë ndonjë informacion për skedarët tanë OneDrive, edhe pse kemi ngarkuar skedarë dhe krijuam një lidhje të përbashkët.

  OneDrive-per-Biznes-raporteve

dosje & Ndarja e skedarëve

Ju mund të përdorni OneDrive për Biznes për të shkëmbyer përmbajtje me bashkëpunëtorë të brendshëm ose të jashtëm përmes postës elektronike, ose duke gjeneruar një lidhje që tregon drejtuar dosjes ose skedarit që doni të ndani.

OneDrive-për-biznes-gjenerojnë-link

Opsionet e sigurisë për ndarjen ju lejojnë të vendosni linqe të skadojnë pas një numri të caktuar ditësh, të kufizoni qasjen e lidhjeve për individë të veçantë dhe të vendosni fjalëkalime të qasjes. Ju gjithashtu mund të çaktivizoni redaktimin dhe të kufizoni lidhjen në mënyrë që të funksionojë vetëm me një grup specifik. Kjo mund të përfshijë cilindo që ka lidhje, njerëz në organizatën tuaj, njerëz me qasje ekzistuese ose njerëz specifikë.

OneDrive-për-biznes-link-sigurisë

Ekziston gjithashtu një pamje e “ndarjes” e veçantë, e cila tregon të gjithë përmbajtjen që keni ndarë dhe ato që kanë ndarë të tjerët me ju.

Sync

Sinkronizimi i pajisjes, ose sinkronizimi, është mekanizmi thelbësor i një shërbimi të ruajtjes së cloud, i cili ndihmon për të përzënë bashkëpunimin në internet. Sync ju mundëson juve dhe shokëve tuaj të ekipit të përdorni të njëjtat të dhëna nga pajisje të ndryshme dhe të shikoni redaktimet e njëri-tjetrit në kohë pothuajse reale. Kjo eliminon nevojën për të dërguar skedarë me email ose transferimin e tyre përmes shkopinjve USB ose pajisjeve të tjera. 

Siç e përmendëm tashmë, mekanizmi i zakonshëm që sinkronizon qendrat përreth është një dosje e veçantë që kopjon përmbajtje nga cloud në hard drive tuaj dhe anasjelltas. Në të gjitha aspektet e tjera, kjo dosje është si çdo dosje tjetër e sistemit të skedarëve.

OneDrive-për-biznes-sync-dosje

OneDrive për Sinkronizimin e Biznesit

Shpejtësitë e sinkronizimit të OneDrive për ngarkimet fillestare të skedarëve dhe shkarkimet janë të ngjashme me ato që shohim me shërbime të tjera. Ne sinkronizuam dosjen tonë të testit të zhvendosur 1 GB në vetëm një minutë më shumë se sa prisnim, duke marrë parasysh shpejtësinë tonë të ngarkimit. Aty ku shërbimi ndonjëherë gabon kur bëni ndryshime në ato skedarë.

Mënyra më e mirë për të trajtuar ndryshimet e skedarëve është të përdorni një veçori të quajtur “sync bllokimi i nivelit”, i njohur gjithashtu si “sinkronizimi diferencial”. Me sinkronizimin e nivelit të bllokut në lojë, klienti i desktopit do të sinkronizojë vetëm pjesë të skedarit që ndryshojnë, sesa të gjithë skedarin. Rezultatet janë shpejtësi shumë më e shpejtë e sinkronizimit dhe zvogëlimi i bandës.

Aktualisht, OneDrive përdor vetëm sinkronizimin e nivelit të bllokut për skedarët e Microsoft Office. Kjo është akoma mirë, duke marrë parasysh që shumë shërbime EFSS nuk përdorin sinkronizimin e nivelit të bllokut. Microsoft synon ta përmirësojë atë, sepse, sipas një postimi në blog në Microsoft, sinkronizimi i nivelit të bllokut do të lëshohet në Q1 2023. 

Nëse nuk doni të prisni, Dropbox Business është një shërbim i mirë që aktualisht siguron sinkronizim të nivelit të bllokut. Ju mund të lexoni më shumë rreth Dropbox Business në shqyrtimin tonë të biznesit Dropbox.

Tani për tani, OneDrive ka një veçori të rregulluar sinkronizimi që shumica e mjeteve të tjera EFSS nuk e kanë: aftësinë për të bllokuar sinkronizimin e llojeve të caktuara të skedarëve. Duke e përdorur atë, ju mund të merrni, për shembull, raportet tuaja të rëndësishme që të mos ruhen në disqet e ngurta të punonjësve tuaj. Sidoqoftë, një veçori më e rëndësishme që merrni me OneDrive për Biznes është sinkronizimi selektiv.

Sinkronizimi selektiv ju lejon të çaktivizoni sinkronizimin për disa dosje, gjë që i lejon ata të mos ruhen në hard diskun tuaj. Kjo është e dobishme për përdoruesit e biznesit që përdorin laptopë me disqe me gjendje të ngurtë me kapacitet të ulët.

Mjetet e produktivitetit

Mjetet që rrisin produktivitetin është vendi ku shkëlqejnë shërbimet EFSS. Aplikacionet e integruara ndihmojnë në drejtimin e produktivitetit duke ju mundësuar të hapni dhe modifikoni skedarët në cloud nga brenda klientit të internetit duke përdorur aplikacione të ndryshme. 

Sigurisht, OneDrive për Biznes ka shumë aplikacione të Microsoft-it në pjesën e prapme të tij, të cilat ju ndihmojnë të arrini rritjen e produktivitetit dhe më shumë. Kryesor midis këtyre aplikacioneve është, natyrisht, Microsoft Office.

Nëse vendosni të regjistroheni në një nga planet e Office 365, punonjësit tuaj do të jenë në gjendje të shkarkojnë dhe instalojnë versionet e desktopit të aplikacioneve të mëposhtme:

 • Fjala: një program për përpunimin e tekstit dhe krijimin e dokumenteve
 • Excel: një program spreadsheet
 • PowerPoint: një program prezantimi
 • Outlook: një platformë e konfigurueshme me email
 • Qasja (vetëm PC): një sistem i menaxhimit të bazës së të dhënave
 • Botuesi (vetëm PC): një aplikacion botimi desktop

Ju mund t’i instaloni këto aplikacione deri në pesë pajisje për çdo përdorues. Edhe nëse nuk merrni pjesë në një plan me Office 365, ju ende mund të hapni dhe modifikoni dokumentet e Zyrës duke përdorur Office Online, i cili është falas. Office Online përfshin Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote. OneNote është një aplikacion për marrjen e shënimeve, i cili bëri përmbledhjen më të mirë të aplikacioneve tona për marrjen e shënimeve.

OneDrive-për-biznes-office365

OneDrive for Business gjithashtu u mundëson përdoruesve tuaj që të integrojnë aplikacione falas dhe të paguara nga palë të treta në ruajtjen tuaj në re, për sa kohë që kjo veçori nuk është çaktivizuar në qendrën e administratorit. Kjo u mundëson përdoruesve të punojnë me mjete të palëve të treta pa lënë platformën e uebit të OneDrive.

OneDrive-për-biznes-app-bibliotekë

Biblioteka e aplikacioneve është e ndarë në kategori, të tilla si produktiviteti, analitika dhe bashkëpunimi. Kjo e bën më të lehtë gjetjen e aplikacioneve që ju nevojiten, por nëse ende po përpiqeni të gjeni aplikacionin e duhur, mund ta kërkoni atë duke përdorur shiritin e kërkimit. Biblioteka ka dhjetëra aplikacione, dhe në mesin e tyre janë Trello, DocuSign, Salesforce dhe më shumë.

siguri

Vendosja e të dhënave tuaja financiare ose pronës intelektuale të ndjeshme në cloud mund të jetë pa interes, madje edhe më shumë nëse përdorni një shërbim popullor të ruajtjes së cloud, siç është OneDrive. Për shkak të kësaj, siguria në re bëhet një faktor edhe më i rëndësishëm kur vendosni për një shërbim.

OneDrive për Biznes kodon të dhënat në nivelin e diskut duke përdorur BitLocker, dhe në nivelin e skedarit duke përdorur 256-bit encryption AES. Kriptimi scrambles të dhënat tuaja për t’i bërë ato të palexueshme pa një çelës sekret. Microsoft ruan atë çelës në një server të veçantë në Azure Key Vault. Të dhënat tuaja ruhen gjithashtu në serverat Azure dhe nëse nuk jeni njohur me ta, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure.

Microsoft gjithashtu përdor protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat në tranzit nga kompjuterët tuaj në qendrat e tij të të dhënave. TLS është një lloj tuneli i sigurt, i cili përdor mbrojtje RSA 2048-bit për të dhënat tuaja. Mund të mësoni më shumë rreth saj në mbledhjen tonë SSL vs TLS. Plus, lidhjet e paautorizuara mbi HTTP nuk lejohen, por përkundrazi janë ridrejtuar në HTTPS.

Sidoqoftë, kriptimi brenda-tranzit dhe në pushim nuk do t’ju ndihmojë të mbroni nga sulmet që përfitojnë nga fjalëkalimet e dobëta të përdorura nga punonjësit tuaj. Kjo është e mundur sepse fjalëkalimet e dobëta janë shumë më të ndjeshme ndaj çarjeve të forcës brutale sesa çelësat e enkriptimit. Për këtë arsye, ne ju sugjerojmë të krijoni një fjalëkalim të fortë.

Një aleat tjetër në luftën tuaj për të mbrojtur kredencialet tuaja të hyrjes është vërtetimi me dy faktorë. Nuk aktivizohet si parazgjedhje, por mund ta kërkoni atë si administrator. Kur aktivizohet, përdoruesit do të duhet të futin një kod të veçantë sigurie kur hyni nga një makinë e panjohur, përveç kredencialeve të tyre të rregullta.

Për përdoruesit e biznesit të vogël, ne ju rekomandojmë ta ndizni këtë funksion sepse do të thotë që edhe nëse dikush arrin të vjedhë fjalëkalimet e përdoruesve tuaj, ai informacion nuk do të jetë i mjaftueshëm për t’u regjistruar me sukses në llogarinë tuaj të ruajtjes në cloud..

OneDrive për Biznes ju lejon të vendosni një politikë të krijimit të fjalëkalimit për punonjësit tuaj, por konfigurimet e vetme janë për shfarosjet e fjalëkalimeve. Nuk ka asnjë mënyrë për të përcaktuar kërkesat për fjalëkalim me porosi. Sidoqoftë, fjalëkalimet kërkohen të jenë së paku tetë karaktere të gjata dhe duhet të kenë tre nga këto: shkronjat e mëdha, shkronjat e vogla, numrat dhe simbolet.

Planet e Office 365 gjithashtu ju ofrojnë një qendër menaxhimi dhe kontrolli të sigurisë, e cila parandalon që viruset dhe sulmet e tjera kibernetike të dëmtojnë biznesin tuaj. Nëse një sulm do të ketë sukses, ka një mënyrë për të rikuperuar skedarët tuaj. Plus, ajo ka mjete që i mbajnë informacionet tuaja private dhe të sigurta, dhe veçorinë e vetme të hyrjes.

Për më tepër, skedarët tuaj në serverat e Microsoft janë pasqyruar të paktën në dy rajone të ndryshme Azure, gjë që lehtëson çdo dëmtim që fatkeqësitë natyrore mund të bënin në një qendër të vetme të të dhënave. Plus, vetëm një numër i kufizuar i personelit thelbësor mund të ketë qasje në qendrat e të dhënave. 

Microsoft gjithashtu ka ekipe të veçantë specialistësh që vërtetojnë vazhdimisht metodat e sigurisë së qendrave të saj të të dhënave. Nëse doni të mësoni më shumë rreth metodave të tilla të sigurisë, lexoni artikullin tonë për sigurinë e qendrës së të dhënave.

mbështetje

Mund të qaseni në mbështetje nga këndi i sipërm i djathtë i klientit në internet. Kjo ju mundëson të kërkoni tema, por nëse doni të hyni në portalin mbështetës, duhet të klikoni në linkun “lexoni artikullin në shfletues” në fund. Kjo është një mënyrë konfuze dhe jo intuitive për të hyrë në portalin mbështetës nga klienti në internet.

Sidoqoftë, pasi të keni arritur në portalin e mbështetjes, mund të kërkoni artikuj të ndihmës duke përdorur shiritin e kërkimit ose të shfletoni sipas kategorive të temave siç janë “fillimi”, “sinkronizimi”, “skedarët” dhe “llogaria dhe ruajtja”.

Biblioteka e artikullit ka shumë artikuj që janë shkruar në hapa dhe kanë imazhe për t’ju ndihmuar të ndiqni më tej. Plus, ekziston një qendër trajnimi e Office 365, e cila ju ndihmon të përmirësoni aftësitë tuaja duke përdorur video, fletë mashtrimesh dhe këshilla të ndryshme.

Nëse nuk mund të gjeni një përgjigje të pyetjes suaj në portalin e mbështetjes, mund të merrni mbështetje të drejtpërdrejtë nga ekipi i teknikës së OneDrive për ndihmë teknike duke përshkruar problemin tuaj dhe duke klikuar butonin “merrni ndihmë”. Kjo do të shfaq lidhjet e artikullit, por nëse ato nuk janë të dobishme, nën “telefononi mua” mund të futni numrin tuaj të telefonit dhe të kërkoni një telefonatë.

Kthimi i telefonit ju kursen kohë sepse nuk do të jeni në pritje. Mbështetja telefonike është në dispozicion 24/7 dhe Microsoft madje ju lejon të dini se sa kohë mund të prisni të prisni një telefonatë. Ne e morëm përgjigjen tonë në më pak se 14 minuta, kjo është ajo që platforma na informoi për të pritur. Biseda live është gjithashtu një mundësi.

Sidoqoftë, mbështetja e postës elektronike nuk është, gjë që është e çuditshme sepse është kanali standard i mbështetjes për shumicën e zgjidhjeve EFSS.

OneDrive-për-biznes-bashkësisë

Ekziston gjithashtu një bashkësi aktive e përdoruesve OneDrive. Ju mund të krijoni një diskutim të ri për të ndihmuar në çështjen tuaj, por gjithashtu mund të kërkoni tema të mëparshme të forumit në rast se dikush tashmë ka ofruar një zgjidhje. Shpesh, të pyesësh përdoruesit dhe ekspertët e TI është një mënyrë e shkëlqyeshme për të gjetur zgjidhje inovative për problemet.

Aktgjykimi

OneDrive for Business është një nga shërbimet më të njohura EFSS falë kostos së tij të ulët dhe ruajtjes së veçantë për secilin përdorues, një ndërfaqe të këndshme, integrimit me Microsoft Office dhe shumë aplikacione të palëve të treta dhe mbështetje të mirë.

Përveç kësaj, ju mund të përdorni veçori që bllokojnë sinkronizimin për skedarë të caktuar, zgjidhni vetëm disa skedarë për të sinkronizuar,

kryejnë menaxhimin e gjerë të përdoruesit dhe grupit, i cili përfshin caktimin e roleve të përdoruesit. Gjithashtu, përvoja e përdoruesit në të gjitha platformat është e këndshme dhe e drejtpërdrejtë.

Megjithatë, ka të meta. Nuk ka sinkronizim të nivelit të bllokut, por është në vepra. Një pengesë tjetër është mungesa e mbështetjes Linux, kështu që përdoruesit që preferojnë pinguin do të duhet të shikojnë diku tjetër. Plus, nuk është e lehtë për të hyrë në portalin e mbështetjes, raportet e përdorimit nuk grumbullohen me të dhëna dhe opsioni i kërkimit në portalin në internet është i mprehtë.

Këto nuk janë çështje të mëdha, por ato mund të varen nga çështja juaj e përdorimit. Sidoqoftë, në përgjithësi, OneDrive për Biznes është një shërbim i shkëlqyeshëm. A është ai që i përshtatet nevojave të biznesit tuaj, pse? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me