Rishikim FreeAgent – Përditësuar 2023

Rishikim FreeAgent

FreeAgent është një mjet i shkëlqyeshëm për freelancer të bazuar në Mbretërinë e Bashkuar që duhet të ndjekin kohën e tyre. Nëse nuk jeni në këtë kllapa mjaft specifike, mund të dëshironi të shikoni diku tjetër. Thënë kjo, është një shërbim i fortë dhe kompakt që i përshtatet mirë audiencës së tij specifike. Lexoni rishikimin tonë të plotë për FreeAgent për të zbuluar se çfarë na pëlqyen dhe nuk na pëlqeu.

Best-Kontabilitet-Software-Shqyrtime

FreeAgent është një platformë kontabël e bazuar në cloud e zhvilluar në Mbretërinë e Bashkuar që ju lejon të menaxhoni nevojat financiare të biznesit tuaj të vogël nga kudo.

Gama e karakteristikave të FreeAgent mund të duket e mjaftueshme për çdo lloj biznesi të vogël. Sidoqoftë, gjurmuesi i saj i inventarit është pothuajse i papërdorshëm, dhe megjithëse menaxheri i tij i projektit është i mirë, gjurmuesi i kohës është i vështirë për t’u përdorur.

Ai gjithashtu nuk ka një procesor të dedikuar të pagesave, siç bën QuickBooks Online, por ju mund të integroheni me Stripe për të pranuar pagesa të kartave të kreditit.

Karakteristika e faturimit është e mirë, por ju duhet të kaloni nëpër dy faqe për të krijuar një faturë, e cila do të bëjë që grumbullimi të faturojë një makth. Tipari i raportimit funksionon mirë, gjithashtu, por përdorimi i tij për vendimmarrje është i vështirë për shkak të mungesës së opsioneve dhe filtrave të personalizimit.

Nëse keni një biznes të vogël të bazuar në projekt, provoni provën falas 30-ditore ose lexoni rishikimin tonë FreeAgent para se ta përdorni. Sidoqoftë, mund ta gjeni softuerin e kontabilitetit zhgënjyes kur e krahasoni atë me platforma të tjera, veçanërisht nëse biznesi juaj është jashtë MB. Lexoni artikullin tonë të softuerit më të mirë të kontabilitetit për të gjetur një ndeshje më të mirë për biznesin tuaj të vogël.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për FreeAgent

Features

Në shikim të parë, FreeAgent duket sikur ka karakteristika që mund të kujdesen për çdo biznes të vogël. Sidoqoftë, tipari i saj i inventarit nuk është aq i dobishëm sa ajo që mund të gjeni me platformat e tjera të kontabilitetit, siç janë Librat Zoho ose Sage. Menaxheri i tij i projektit dhe gjurmuesi i kohës është i përdorshëm, por FreshBooks ofron një përvojë më të mirë në përgjithësi.

inventar

Tipari i inventarit të FreeAgent është fshehur në faqen “cilësimet”, të cilës mund t’i qaseni duke klikuar emrin tuaj në këndin e sipërm të djathtë të faqes dhe më pas zgjidhni “cilësimet”. Pasi të keni arritur në faqen e cilësimeve, klikoni në “listën e çmimeve & lidhja e aksioneve të vendosura nën “postën elektronike, faturat” & kategori vlerësimesh.

Skeda “aksione” ju lejon të mbani nën kontroll sasinë tuaj të aksioneve. Për të aktivizuar funksionin, zgjidhni “aksion” si njësinë e sendit tuaj të faturës kur krijoni një faturë të re. “Lista e çmimeve” është e dobishme nëse faturoni të njëjtat artikuj shpesh sepse është përdorur për të mbushur automatikisht detajet e artikujve tuaj kur bëni faturë.

freeagent_stock

Tipari i inventarit të FreeAgent kërkon shumë më tepër përpjekje për t’u përdorur sesa platformat e tjera. Alsoshtë gjithashtu e vështirë për t’u përdorur sepse nuk përfshihet në shiritin e lundrimit. Ju nuk mund të shtoni sasinë tuaj të aksioneve përmes faturave tuaja, dhe nuk ka një pikë rregullimi, të cilat zakonisht kanë platformat e tjera, të tilla si Sage dhe Zoho Books. Lexoni përmbledhjen tonë të Librave Zoho dhe rishikimin e Sage për të mësuar më shumë.

Menaxhimi i projektit

Ju mund të gjeni tiparet e menaxhimit të projektit nën kategorinë “punë” në shiritin e navigimit. Klikoni në “projekte” nëse doni të menaxhoni projektet tuaja ose klikoni në “ndjekjen e kohës” nëse doni të shihni fletën tuaj ose të regjistroheni orët tuaja.

Për të krijuar një projekt, klikoni në butonin “shtoni projekt të ri” në këndin e sipërm të djathtë të faqes “projekte”. Duke bërë kështu do t’ju çojë në faqen “projekt i ri”, ku mund të plotësoni detajet e projektit tuaj, të tilla si klienti, emrin e projektit dhe buxhetin.

freeagent_newproject

Faqja e “projekteve” ju jep një përmbledhje të shpejtë të statusit të projekteve tuaja. Duke klikuar emrin e projektit, do të shihni detajet e projektit të ndara në skedarë, duke përfshirë faturat, kohën dhe një raport fitimi dhe humbje. Për të shtuar ndonjë gjë në një projekt, mund të përdorni butonin “shto të re” në këndin e sipërm të djathtë të faqes së projektit tuaj.

freeagent_projectdetails

Në faqen “ndjekja e kohës”, do të shihni një tabelë të kohës tuaj të regjistruar. Ju gjithashtu mund të shtoni një hyrje me kohë të re në këtë faqe, ose duke filluar një timer duke përdorur butonin “timer fillestar” ose duke plotësuar formularin në krye të faqes dhe duke klikuar “shtoni kutinë e orës”.

  Rishikimi i Librave Zoho - Përditësuar 2023

freeagent_timetracking

Ju gjithashtu mund të regjistroheni kohën tuaj javore duke klikuar në butonin “shtoni fletë orare javore” në këndin e sipërm të djathtë të faqes. Koha e regjistruar do të duhet të jetë për të njëjtën detyrë, kështu që nëse punoni në detyra të shumta brenda një jave, duhet t’i shtoni ato veç e veç.

freeagent_weeklytime

Për të filluar një kohëmatës, duhet të shkoni në faqen “Ndjekja e kohës”, e cila mund të marrë bezdi. Duke krahasuar FreeAgent me programet e tjera të kontabilitetit, gjurmuesi i kohës FreshBooks dhe tipari i menaxhimit të projektit ofrojnë një përvojë më të mirë në përgjithësi. Nëse keni nevojë për një gjurmues më të mirë në kohë, lexoni rishikimin tonë të FreshBooks për të mësuar më shumë.

integrimet

Ju mund të integroni FreeAgent me platformat e palëve të treta duke klikuar emrin tuaj në këndin e sipërm të djathtë të shiritit të navigimit dhe duke zgjedhur “lidhje”. Ju gjithashtu mund të lidhni llogarinë tuaj Stripe për të pranuar pagesa të kartës së kreditit përmes faqes “lidhjet”.

freeagent_connections

Ju gjithashtu mund të përdorni FreeAgent për t’u lidhur me një llogari bankare duke shkuar në faqen “bankare” ose në “lidhjet”. Pasi të lidhet, FreeAgent automatikisht do të importojë burimet tuaja bankare, kështu që ju të mund të menaxhoni transaksionet tuaja nga FreeAgent. Marrja e burimeve automatike të bankës nga llogaria juaj bankare e bën më të lehtë pajtimin e transaksioneve tuaja.

FreeAgent është zhvilluar në Mbretërinë e Bashkuar, kështu që disa karakteristika nuk janë ende të disponueshme në Sh.B.A. ose në versionin global, përfshirë karakteristikën e pagave. Nëse keni nevojë për një veçori të pagave – së bashku me çdo tipar tjetër të gjetur me FreeAgent – ju sugjerojmë të lexoni rishikimin tonë në internet të QuickBooks.

Çmimeve

FreeAgent ofron një çmim për përdoruesit me qendër në SH.B.A., i cili ju kushton 24 dollarë në muaj. Kjo është shumë e shtrenjtë, veçanërisht nëse sapo filloni biznesin tuaj të vogël. Për më tepër, për 24 dollarë në muaj, mund të përdorni një softuer më të mirë të kontabilitetit.

Për 25 dollarë në muaj, plani i FreshBooks ‘Plus ka një menaxher të shkëlqyeshëm të projektit dhe përcjellës të kohës që është shumë më i lehtë për t’u përdorur sesa FreeAgent. Tipari i faturimit i FreshBooks gjithashtu ofron një përvojë më të mirë në përgjithësi sepse mund të shtoni tarifa pagese me vonesë dhe fatura mbajtëse.

Sidoqoftë, FreshBooks ka një tarifë mujore prej 10 $ për secilin përdorues shtesë, ndërsa FreeAgent ju lejon të shtoni përdoruesit falas. FreshBooks gjithashtu nuk ka një veçori “faturash” për t’ju ndihmuar të mbani shënimet e pagesave tuaja të ardhshme, ndryshe nga FreeAgent.

Një plan tjetër me një çmim të ngjashëm është plani thelbësor i QuickBooks Online, i cili kushton 20 dollarë në muaj. QuickBooks Online ka një mjet më të mirë raportimi kur krahasohet me FreeAgent për shkak të filtrave të tij dhe opsioneve të personalizimit.

Tipari i faturimit i QuickBooks Online është gjithashtu më i avancuar kur krahasohet me FreeAgent, dhe për një tarifë shtesë, ju mund të paraqisni taksat tuaja nga platforma e tij. Sidoqoftë, ky plan nuk do t’ju marrë një inventar ose një menaxher të projektit, të cilat janë në dispozicion në FreeAgent. QuickBooks Online gjithashtu kufizon numrin e përdoruesve që mund të keni deri në tre në këtë plan.

User-mirëdashësi

FreeAgent nuk është softveri më i mirë nëse lehtësia e përdorimit është e rëndësishme për ju. Edhe pse ekziston një buton për shtimin e shpejtë, ai është i disponueshëm vetëm në faqen “pasqyrë”. Duhet një kohë për t’u mësuar në paraqitjen e tij të pazakontë nëse jeni duke transferuar nga programi tjetër të kontabilitetit, dhe ka disa karakteristika që janë thjesht të vështira për t’u përdorur.

Regjistrimi në provën 30-ditore falas të FreeAgent është i lehtë. Ka pesë dritare që duhet të plotësoni, përfshirë detajet e hyrjes dhe informacionin e biznesit, të tilla si opsioni i taksës së shitjeve dhe emri i biznesit.

Gjëja e parë që shihni kur hyni është faqja “pasqyrë”, ku të dhënat tuaja financiare janë hedhur në grafikë, kështu që ju mund ta kuptoni situatën tuaj me një shikim. Ekziston edhe një buton “lidhje të shpejtë” në këndin e sipërm të djathtë të faqes “përmbledhje”, e cila ju lejon të krijoni hyrje të reja, duke përfshirë faturat, faturat dhe kontaktet.

freeagent_overview

Mund të gjesh shiritin e navigimit të FreeAgent në pjesën e sipërme të dritares. Setshtë krijuar ndryshe nga platformat e tjera, kështu që nëse po transferoni nga një platformë tjetër mund të keni një kohë të vështirë të gjeni disa nga veçoritë e tij.

Inventari ndodhet në faqen e “cilësimeve”. Faqet e “projekteve”, “kohëzgjatjet”, “vlerësimi”, “faturimi” dhe “faturat e përsëritura” janë vendosur nën kategorinë “punë” në shiritin e lundrimit.

  Shqyrtimi në internet i QuickBooks - Kontabiliteti në Cloud për Pro - Përditësuar 2023

Faturimi

Ju mund të gjeni faqen e “faturimit” nën kategorinë “punë” në shiritin e navigimit. Kjo faqe tregon të gjitha faturat dhe detajet e tyre, siç janë “shuma e duhur” dhe “statusi”. Klikimi i emrit të faturës hap faturën tuaj dhe ju lejon të regjistroni një pagesë.

freeagent_invoicing

Gjenerimi i një Faturë

Ekzistojnë dy mënyra për të krijuar manualisht një faturë: përmes butonit “lidhje të shpejtë” në faqen “pasqyrë” ose butonin “shto e re” në faqen “faturë”.

Faqja e parë e “faturës së re” përfshin cilësimet e faturës, të tilla si kontakti, projekti dhe data e faturës. Ju mund të aktivizoni kujtesat e postës elektronike duke zgjedhur kutitë e kontrollit në seksionin “detajet e faturës”. Vini re se duhet të rregulloni postat elektronike përmes cilësimeve së pari, përpara se të aktivizoni kujtesat e postës elektronike.

Në faqen e dytë “faturë të re”, mund të shtoni artikuj në faturën tuaj duke klikuar butonin “shtoni artikullin e faturës”. Në dritaren “shtoni artikullin e faturës”, mund të zgjidhni një artikull nga lista juaj e çmimeve duke klikuar “automatik nga lista juaj e çmimeve” ose të shtoni një artikull të ri përmes formularit në dritaren që përfshin çmimin, përshkrimin dhe taksën e shitjeve..

freeagent_invoiceitem

Për të aktivizuar gjurmimin e inventarit, ndryshoni njësinë në kutinë tuaj “sasi” në “rezervë”. Ju gjithashtu mund të shtoni një hyrje në listën tuaj të çmimeve duke zgjedhur kutinë “shtoni këtë në listën tuaj të çmimeve”. Në këtë mënyrë, nëse duhet të shtoni të njëjtën artikull të faturës, mund ta bëni shpejt përmes butonit “automatik nga lista juaj e çmimeve”.

Edhe pse ky lloj konfigurimi i bën cilësimet më të hollësishme, nuk është ideale nëse duhet të gjeneroni shumë fatura menjëherë.

Faturat e përsëritura

Ju mund ta bëni një faturë të përsëritur përmes faqes “faturë”. Hapni faturën duke klikuar numrin e referencës, klikoni në butonin “shtoni të ri” dhe më pas zgjidhni “profilin e përsëritur të faturës”. Përndryshe, shkoni te faqja “fatura të përsëritura”, të cilat mund t’i gjeni nën kategorinë “punë” në shiritin e navigimit, dhe klikoni në butonin “shtoni profilin e përsëritur”.

Të dy butonat do t’ju çojnë në një faqe të ngjashme me faqen e parë “faturë të re”, ku mund të rregulloni cilësimet e faturës suaj. Ju mund të rregulloni frekuencën dhe datën e fillimit të faturës tuaj përsëritëse përmes formularit në seksionin “detajet e faturës”.

freeagent_recurring

Ka mënyra të tjera për të shtuar një faturë të re. Nëse përdorni vlerësime, mund ta ktheni atë në një faturë me një klik duke hapur vlerësimin tuaj përmes faqes “vlerësime” dhe duke zgjedhur lidhjen “konvertoni në faturë”.

Një mënyrë tjetër për të krijuar një faturë është përmes faqes së projektit tuaj. Klikoni “shtoni të re” dhe zgjidhni “faturën” për të krijuar automatikisht një faturë për artikujt tuaj të faturuar.

shpenzim

Ekzistojnë dy lloje të shpenzimeve në FreeAgent: “faturat” dhe “shpenzimet”. Të dy karakteristikat janë renditur në shiritin e navigimit, kështu që ju mund t’i gjeni shpejt faqet e tyre.

faturat

Ju mund të krijoni një faturë të re përmes faqes “përmbledhje” duke klikuar butonin “lidhje të shpejtë” dhe më pas duke zgjedhur “faturën e re”. Përndryshe, mund të shkoni në faqen “faturat” përmes shiritit të navigimit dhe të klikoni në butonin “shtoni faturë të re”.

freeagent_newbill

Për dallim nga faturat, nuk keni nevojë të shtoni artikuj në fatura, kështu që ka vetëm një faqe për të mbushur. Në faqen “shtoni një faturë të re”, mund të plotësoni të dhënat e faturës suaj, t’i caktoni një projekti – dhe ta bëni atë të pagueshëm – ose ta bëni atë një faturë të përsëritur. Nëse keni nevojë, mund të shtoni një shtojcë në faturën tuaj, siç është një listë artikujsh.

Për të regjistruar një pagesë, shkoni në faqen “faturat”, hapni faturën duke klikuar numrin e referencës, pastaj klikoni në butonin “shtoni një pagesë manuale”.

FreeAgent nuk ju lejon të shtoni artikuj në faturat tuaja, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të regjistruar automatikisht blerjen tuaj të aksioneve. Ju duhet të rregulloni sasinë tuaj të aksioneve përmes “listës së çmimeve” & faqja e aksioneve ” Kjo e bën FreeAgent një përshtatje të keqe për bizneset e vogla që kanë nevojë për përcjelljen e inventarit.

shpenzim

Ngjashëm me faturat, ju mund të shtoni një shpenzim qoftë përmes faqes “shpenzime”, të cilën mund ta gjeni në shiritin e navigimit, ose përmes faqes “pasqyrë”, duke klikuar në butonin “lidhje të shpejtë”.

Formulari në faqen “shpenzime të reja” është pothuajse identik me atë në faqen “faturë të re”, me ndryshimin e vetëm që mund të zgjedhni një lloj për shpenzime, ose pagesa ose rimbursim..

Gjithashtu, nëse doni të ngarkoni një dëftesë, duhet të vendosni detajet me dorë. Leximi automatik i informacionit nga një dëftesë është bërë një tipar i zakonshëm në mesin e platformave të tjera të kontabilitetit, madje edhe një platformë falas si Wave. Lexoni rishikimin tonë të Valës për të mësuar më shumë.

  Shqyrtimi në internet i QuickBooks - Kontabiliteti në Cloud për Pro - Përditësuar 2023

Raportimi i biznesit

Modelet e raportit të FreeAgent gjenden në faqen “raporte”, të vendosura nën kategorinë “kontabilitet” në shiritin e navigimit. FreeAgent nuk ka shumë modele të raporteve, dhe ekzistojnë vetëm tre kategori raportesh: “niveli i lartë”, “avari” dhe “i detajuar”.

Ekzistojnë dy raporte të plakjes: “debitorët e moshuar” dhe “kreditorët e moshuar”. Raporti i “debitorëve të moshuar” ju jep një listë të klientëve tuaj dhe faturat e tyre të pazgjidhura, së bashku me atë kohë kur faturat ishin për shkak. Në mënyrë të ngjashme, raporti “kreditorë të moshuar” rendit shitësit dhe faturat e papaguara, plus kur ato ishin për shkak.

freeagent_aged

Raporti i “shitjeve të klientëve” tregon shitjet tuaja – të organizuara ose nga muaji ose viti – për secilin klient. Raporti i “kategorive të shpenzimeve” tregon blerjet tuaja për të gjitha kategoritë tuaja të kontabilitetit, të cilat gjithashtu mund të organizohen çdo muaj ose vit.

freeagent_sales

Raporti “Trego transaksione” ju jep një listë të transaksioneve tuaja, të filtruara nga viti dhe llogaria e llogarisë. Raporti i “bilancit gjyqësor” ju jep një listë të bilancit tuaj total për secilën kategori të kontabilitetit.

freeagent_trialbalance

Shumica e raporteve ju lejojnë të rregulloni rangun e datave, por nuk ka asgjë tjetër që mund të personalizoni. Ju mund të eksportoni raportet tuaja në një skedar CSV ose PDF përmes butonit “raport eksporti” në këndin e djathtë të faqes së raportit.

Pasqyrat Financiare

FreeAgent ofron dy raporte financiare: “fitimi & humbje ”dhe“ bilanc ”. Ekzistojnë tre lloje të “fitimit” & raportet e humbjeve ”: mujore, vjetore dhe krahasuese. Raporti krahasues është i kufizuar për raportet vjetore, kështu që ju nuk mund të përdorni raportin krahasues përveç nëse keni më shumë se dy vjet të dhëna në FreeAgent.

freeagent_profitloss

“Bilanci” ka një format fiks me katër kategori: “aktivet kapitale”, “aktivet rrjedhëse”, “detyrimet rrjedhëse” dhe “kapitali i pronarit”. Ju mund ta rregulloni datën e këtij raporti, por nuk mund ta krahasoni secilën periudhë, siç mundeni në “fitimin” & raporti i humbjes ”.

Ashtu si raportet e biznesit, nuk ka shumë mundësi opsionesh për pasqyrat financiare të FreeAgent. Ju mund të rregulloni pjesën më të madhe të periudhës, por nuk ka mundësi të filtrimit në dispozicion.

mbështetje

Për të arritur mbështetjen e klientit të FreeAgent, mund të klikoni në butonin “ndihmë” në këndin e djathtë të poshtëm të çdo faqe. Kjo do t’ju lidhë me një chatbot, i cili do t’ju ndihmojë të kërkoni artikuj në bazën e njohurive të FreeAgent.

freeagent_help

Nëse nuk e keni gjetur atë që ju po kërkoni, mund të kontaktoni me një përfaqësues të mbështetjes së klientit përmes postës elektronike duke klikuar butonin “kontakto” në dritaren e bisedës. Ekipi mbështetës i FreeAgent do t’ju kontaktojë përmes postës elektronike kur ata të marrin përgjigje për pyetjen tuaj.

Mund të arrini gjithashtu në bazën e njohurive të FreeAgent duke klikuar lidhjen e “bazës së njohurive” në shtyllën e çdo faqe. Baza e njohurive është e mbushur me artikuj që mund të ju ndihmojnë nëse ngeceni gjatë përdorimit të softuerit.

Përmes bazës së njohurive, mund të rezervoni edhe një thirrje 20-minutëshe tek ekipi i ndihmës së klientëve të FreeAgent. Përveç artikujve, FreeAgent gjithashtu ofron mësime video, webinar dhe postime në blog përmes bazës së saj të njohurive.

Aktgjykimi

FreeAgent është një opsion i shkëlqyeshëm për bizneset e vogla me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, por është shumë më i kufizuar nëse gjendeni diku tjetër, sepse versioni amerikan dhe versioni global nuk ofrojnë një veçori pagash. 

Ekziston vetëm një çmim për versionin e Sh.B.A-së, i cili mund të jetë i padrejtë, veçanërisht për bizneset e vogla që sapo fillojnë.

FreeAgent ka një gamë të kënaqshme të karakteristikave, por ato nuk janë aq të mira sa tiparet ofrojnë konkurrentët e saj. Karakteristika e inventarit ka shumë të meta kur krahasohet me platformat e tjera të kontabilitetit, të tilla si QuickBooks Online ose Sage. Menaxheri i tij i projektit është i mirë, por nuk është aq i efektshëm sa menaxheri me FreshBooks.

Ju duhet të plotësoni dy faqe për të krijuar një faturë, kështu që faturimi i serisë do të jetë i vështirë. Shumica e modeleve të raportit janë jo të dobishme. Nuk ka mundësi të filtrit, të cilat zakonisht kanë programet e tjera të kontabilitetit, dhe personalizimi është shumë i kufizuar.

Nëse biznesi juaj i vogël është i vendosur në SH.B.A., do të jetë e vështirë të merrni ndihmë nga mbështetja e klientit të FreeAgent sepse është me qendër në Mbretërinë e Bashkuar dhe është në dispozicion vetëm në momente të caktuara.

Duke marrë parasysh veçoritë që ju merrni, FreeAgent do të jetë një përshtatje e mirë për freelancer ose biznese të vogla me bazë projekti në MB. Sidoqoftë, nëse nuk futeni në këtë kategori të ngushtë, platformat e tjera janë më të mira se FreeAgent.

Nëse ju pëlqen ajo që dëgjoni deri më tani, provoni provën 30-ditore falas të FreeAgent për të parë nëse është platforma më e mirë e kontabilitetit për ju. A e keni provuar FreeAgent më parë? Na tregoni çfarë mendoni në komente. Faleminderit që lexuat këtë përmbledhje të FreeAgent.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me