Bitdefender vs AVG: Paid vs Free në 2023

Nëse PC juaj nuk është plotësisht i izoluar nga bota e jashtme, gjithmonë do të përballeni me rrezikun e një sulmi në internet. Mund të jetë një skedar mashtrues që keni shkarkuar, një shtojcë e çuditshme me email që keni hapur, ose një shkop USB i infektuar që keni futur. Si nuk ka rëndësi, është ajo që bëni për të përgatitur veten kundër dëmtimit të mundshëm.

Kjo është arsyeja pse ne kemi softuer antivirus si AVG dhe Bitdefender për të na mbrojtur. Kjo betejë e Bitdefender kundër AVG nuk është aq shumë David kundër Goliath sa është Goliath kundër Goliath. Ato janë antiviruse të njohur, të mirënjohur dhe me vlera, kjo është arsyeja pse ne do t’i provojmë ato kokë më kokë për të parë se cili meriton titullin e softuerit më të mirë antivirus.

Para se të fillojmë të krahasojmë të dy, duhet të hidhni një vështrim më të hollësishëm në rishikimin tonë të Antivirusit Bitdefender dhe rishikimin e AVG. Kjo do t’ju japë një kuptim më të mirë të dallimeve, dobësive dhe pikave të forta të të dyve për t’ju ndihmuar të merrni vendimin tuaj përfundimtar.

Vendosja e një luftë: Bitdefender vs AVG

Kur po krahasojmë dy lojtarë të mëdhenj si Bitdefender dhe AVG, është e rëndësishme të mbulojmë sa më shumë terren. Ne do t’i testojmë të dy në pesë raunde, duke parë më parë tiparet e produktit përpara se të krahasojmë planet e çmimeve, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen e antivirusit dhe mbështetjen e klientit në dispozicion para se t’ju japin verdiktin tonë përfundimtar.

Për t’i bërë gjërat më të lehta për ju, ne do të zgjedhim një fitues dhe do të japim një pikë për çdo raund. Antivirusi i parë për të fituar tre pikë do të jetë fituesi. Ne do të ofrojmë një përmbledhje të shpejtë pas çdo pjese për të shpjeguar pse kemi marrë atë vendim.

1

Features

Softueri antivirus nuk është vetëm një pengesë kundër viruseve. Ju mbron nga çdo formë e kërcënimit kibernetik, nga phishing te ransomware. Sa më shumë karakteristika të ofrojë një ofrues antivirus, aq më mirë ato mbrojtje janë – në teori.

Ne do të hedhim një vështrim në veçoritë që të dy Bitdefender dhe AVG duhet të ofrojnë. Për të mësuar më shumë rreth asaj se si të qëndroni të sigurt në internet, lexoni udhëzuesin në internet për privatësinë.

Antivirus Bitdefender

Ekziston një arsye pse Bitdefender godet në krye të listës sonë të rekomandimeve, kohën dhe kohën përsëri. Numri i veçorive që ai ofron e bën atë një nga programet më të sigurt antivirus në treg sot, por ato janë përhapur në të gjithë gamën e tij të produkteve.

Disa karakteristika, si “mbrojtja e përparuar e kërcënimit” dhe “mbrojtja e plotë e të dhënave në kohë reale”, vijnë standarde në të gjitha planet e Bitdefender. Kjo është pjesë e pjesës më të madhe të mbrojtjes së përgjithshme të Bitdefender, por është më shumë sesa thjesht një antivirus.

BitDefender-Features

Për të filluar, përdoruesit e Bitdefender marrin filtrim në internet dhe mbrojtje kundër ndjekjes si standard. Përfshihet një skaner i cenueshmërisë WiFi, së bashku me një skanues të pasigurt të softuerëve për të kontrolluar ndonjë vrimë të mundshme të sigurisë.

Më shumë karakteristika janë dhënë për të përmirësuar sigurinë tuaj në internet, duke përfshirë një shfletues të mbyllur të quajtur Bitdefender Safepay. 

Kjo funksionon në një mjedis të izoluar për të mos lejuar që dikush të monitorojë përdorimin tuaj në internet, i cili është i përsosur për bankare në internet ose seanca për blerje. Ajo vjen me një tastierë virtuale për të ndaluar keyloggers regjistrimin e ndonjë fjalëkalime ose të dhëna të ndjeshme.

Duke i bërë gjërat një hap më tej, Bitdefender gjithashtu ofron një shërbim VPN, megjithëse nuk do të fitojë ndonjë çmim si një nga ofruesit më të mirë të VPN në çdo kohë së shpejti. 

Ju jeni të kapur me 200MB në ditë, duke e vendosur atë në të njëjtën kampionat si një ofrues falas VPN. Një ofrues i dedikuar si NordVPN do të ishte më mirë nëse mbrojtja VPN është e rëndësishme për ju (shikoni rishikimin tonë të NordVPN).

Bitdefender gjithashtu ofron një menaxher të fjalëkalimeve. Kjo funksionon mirë me Safepay, duke ju dhënë mundësinë e përdorimit të sigurt të fjalëkalimeve tuaja dhe të dhënave të sigurta bankare. Mund ta përdorni gjithashtu me Chrome ose Firefox, nëse dëshironi. Shtë pak themelore dhe jo në të njëjtin nivel me Dashlane, siç do të demonstrojë rishikimi ynë i Dashlane.

Ju mund të mbroheni më tej me mbrojtjen e kamerave dhe mikrobonit (për të ndaluar sytë dhe veshët e prirur), një mur zjarri në rrjet, enkriptimi i skedarëve dhe mbrojtja kundër vjedhjes. Megjithatë, disa nga këto karakteristika janë në dispozicion vetëm në planet më të çmuara të Bitdefender.

AVG

Bitdefender mund të jetë një nga të preferuarat tona, por AVG nuk është shumë larg. Shtë një nga programet më të mirë antivirus falas, por karakteristikat e tij premium nuk janë as të këqija.

  Avast SecureLine VPN vs NordVPN: Kush rrah kujt në 2023?

AVG-Features

AVG kombinon mbrojtjen themelore kundër malware me mbrojtjen e ransomware, si dhe disa shtesa si mbrojtja e bashkëngjitjes së postës elektronike. Ju gjithashtu duhet të përdorni shfletuesin e sigurt AVG, të përfshirë falas.

Shtë një version i ri-reklamuar i Avast Secure Browser, i cili nuk është për t’u habitur, duke pasur parasysh që Avast tani zotëron AVG. Ai është i bazuar rreth Chromium, kodi themelor për Google Chrome, por përfshin shtesa të ndryshme të intimitetit, si një bllokues reklamash dhe menaxheri bazë fjalëkalimi (lexo rishikimin tonë të Chromium dhe rishikimin e Google Chrome).

Përdoruesit Premium do të marrin siguri të mëtutjeshme me një firewall, mbrojtje të kamerave dhe një mjet gjithëpërfshirës për copëtimin e skedarëve. Ju gjithashtu fitoni mbrojtje kundër spamit për kutinë tuaj të postës elektronike dhe mbrojtje DNS për të ndaluar sulmet e phishing.

Ju gjithashtu mund të shtoni mbrojtje kundër vjedhjes me paketën më të përparuar AVG Ultimate. Si shtesë, mund të merrni edhe një abonim shtesë AVG Secure VPN. Shtë një version i rivendosur i Avast SecureLine VPN, kështu që hidhini një sy shqyrtimit tonë të Avast SecureLine VPN për një përmbledhje të plotë.

Një mendim i rrumbullakët

AVG është një antivirus mbresëlënës falas, por ofron vetëm një përzgjedhje të mirë të veçorive premium. Disa, si AVG Secure VPN, nuk janë përfshirë fare me pajtimin tuaj antivirus dhe kërkojnë një abonim shtesë. 

Në të kundërt, Bitdefender përfshin një sërë karakteristikash shumë më të gjerë për përdoruesit, pa shpenzime shtesë në krye të pajtimit antivirus që keni paguar, duke e bërë atë opsionin më të mirë këtu.

Raundi: Karakteristikat Pika për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

2

çmim

Mimi që ju paguani për mbrojtjen tuaj mund të jetë i vogël ose i madh. Nëse jeni duke ndërmarrë plane antivirus shumëvjeçar, duhet të dini nëse është një vlerë e mirë për paratë tuaja.

Duke pasur parasysh këtë, le të krahasojmë mundësinë e përballueshme të Bitdefender dhe AVG për të parë nëse ndonjë antivirus ia vlen një abonim premium.

Antivirus Bitdefender

Nëse jeni një klient i ri, mund të merrni një pajtim në Bitdefender me një zbritje të madhe të planeve me mbulim me tre pajisje. Zbritjet ndryshojnë nga 30 deri në 50 përqind, në varësi të planit.

Bitdefender ka katër plane të ndara me çmime të ndryshme në varësi të numrit të pajisjeve për të cilat ju nevojitet mbulim dhe numrit të viteve të mbulimit që po kërkoni. Bitdefender ofron plane nga një gjer në tre vjet.

Shumica e karakteristikave janë përqendruar në planet kryesore të Sigurisë së Internetit Bitdefender dhe Total Security. Sidoqoftë, një plan më i lirë, Bitdefender Antivirus Plus, ofron mbrojtje më themelore. Mungojnë disa veçori premium, si kontrollet prindërore ose enkriptimi i skedarëve, dhe është i kufizuar në PC të Windows.

Plani i parë që përfshin pjesën më të madhe të listës së tipareve premium të Bitdefender është Internet Security, një tjetër mundësi vetëm me Windows. 79shtë 79,99 dollarë në vit pa zbritje, por për klientët e rinj, është 44,99 dollarë në vit për të mbuluar tre pajisje.

Ne e kemi vlerësuar Bitdefender si një nga antivirusët më të mirë për Mac, por në minimum, do t’ju duhet një abonim Bitdefender Total Security për të përdorur Bitdefender në Mac. Gjithashtu siguron mbështetje për Android. Me zbritjet e aplikuara, kushton 49,99 dollarë në vit, që është rreth 5 dollarë në vit më i kushtueshëm se Siguria e Internetit.

Do të shihni gjithashtu mbrojtje kundër vjedhjes, me planet që mbulojnë pesë ose 10 pajisje. Nëse kjo nuk do të jetë e mjaftueshme, Paketa e Familjes Bitdefender (zbritur shumë në 59,99 $ në vit për vitin e parë) ofron mbulim për 15 pajisje.

AVG

Kemi parë disa plane çmimesh të çuditshme nga ofruesit e antivirusëve, por AVG nuk bën pjesë në atë kategori. Ajo ka dy plane premium, duke përdorur antivirusin e saj të lirë si një gur në hap. 

Një paralajmërim për përdoruesit e Mac, megjithatë. AVG ofron një antivirus falas Mac me mbrojtje themelore, por pa mbulim premium, përveç qasjes në AVG TuneUp ose AVG Secure VPN. Mbrojtja e tyre premium antivirus është e përqendruar kryesisht në mbulimin e PC-ve Windows.

Për dallim nga Bitdefender, nuk ju duhet të paguani shtesë për të mbuluar më shumë pajisje. Do të merrni mbulim të pakufizuar të pajisjes, pa marrë parasysh pajtimin tuaj. AVG Antivirus Free është i shkëlqyeshëm për t’ju mbrojtur nga kërcënimet më serioze në internet, por paketa e parë premium është AVG Internet Security.

Me 79,99 dollarë në vit, do të përmblidhni mbulimin tuaj falas AVG me mbrojtjen e shfletuesit, sigurinë e kamerave në internet, një firewall të rrjetit, mbrojtjen ndaj spamit dhe qasjen falas në aplikacionin Android Antivirus Pro të AVG. Ekziston gjithashtu kriptim i dosjeve për të mbrojtur skedarët tuaj më të ndjeshëm dhe për të rritur mbrojtjen tuaj të shpërblyese.

AVG Ultimate është paketa e dytë dhe më e shtrenjtë AVG. 20shtë 20 dollarë në vit më shumë se AVG Internet Security, por teknikisht janë dy pako të mbështjella në një. 

Krahas veçorive që prisni nga AVG Internet Security, do të fitoni gjithashtu akses në AVG TuneUp – 49,99 $ AVG në vit mjet optimizimi premium – falas. Do të zgjedh kompjuterin tuaj, duke hequr skedarët dhe azhurnuar programin kompjuterik.

AVG TuneUp është shumë si Shpejtësia e Sistemit të Avira, e cila është përfshirë si pjesë e Avira Prime, abonimi i saj më premium (shiko shqyrtimin tonë Avira).

  Bitdefender vs Windows Defender: Kush mbron më së miri në vitin 2023?

Dobësia e vetme është se disa nga shtesat e tjera të sigurisë, si Secure VPN, kërkojnë pajtimin e tyre. Duke pasur parasysh që ofruesit e antivirusit zakonisht nuk ofrojnë mbulimin më të mirë VPN, hidhni një sy në ExpressVPN ose një alternative nga rishikimet tona VPN.

Dy mendime të rrumbullakëta

Refshtë freskuese të shohësh plane të thjeshta nga AVG, me vetëm dy plane premium dhe mbulesa të pakufizuara të pajisjeve. Planet e Bitdefender, në krahasim, janë pak më konfuze, dhe do të duhet të paguani ekstra nëse keni më shumë pajisje për të mbuluar.

Thënë kjo, pa plane antivirus premium AVG për Mac dhe pa paketa me zbritje, është shumë më lirë të marrësh një abonim në Bitdefender, veçanërisht në vitin e parë.

Raundi: Pika e mimeve për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

3

Mirësia e përdoruesit

Softueri antivirus duhet të jetë i shpejtë, i thjeshtë dhe i thjeshtë për t’u instaluar dhe përdorur. Ne do të vlerësojmë nëse Bitdefender dhe AVG janë miqësor ose jo në këtë raund, duke filluar me instalimin para se të shikojmë në thellësi të dy klientët antivirus.

Antivirus Bitdefender

Nëse keni një lidhje të shpejtë në internet, ju mund ta shkarkoni, instaloni dhe riparoni Bitdefender në rreth 10 minuta. Skedari i instalimit është i madh (rreth 500MB), por nuk ka nevojë për shumë ndërveprim përtej një rindërtimi pasi të fillojë instalimi.

Ky nuk është instaluesi më i shpejtë që kemi parë. Webroot, me madhësinë e tij të instaluesit 5MB, është shumë më i shpejtë për t’u instaluar (shiko shqyrtimin tonë Webroot SecureAnywhere).

Bitdefender-Client

Klienti kryesor i Bitdefender është përqendruar në pult, me veprime të zakonshme për të skanuar kompjuterin tuaj ose për të hyrë në veçoritë premium, si Safepay. Ju mund të rregulloni pultin me karakteristikat tuaja të preferuara për qasje më të lehtë.

Bitdefender ju pëlqen të jetë i dobishëm – do të keni kutitë e njoftimeve të panelit për t’ju njoftuar kur Bitdefender mendon se duhet të bëni diçka, si kalimi në Safepay kur po hyni në një arkë blerjeje. Ju mund t’i çaktivizoni këto në zonën e cilësimeve nëse provohet të jenë irrituese. 

Ju gjithashtu mund të heshtni këto me profile të personalizuara, të cilat janë renditur nën cilësime. Këto do të ndryshojnë cilësimet e Bitdefender në kushte të caktuara, si kur lidheni me një rrjet të hapur WiFi ose nëse jeni duke luajtur një lojë PC.

AVG

Ne kemi përmendur tashmë instaluesin e vogël të Webroot, por ndryshe nga Bitdefender, AVG është në gjendje ta sfidojë atë. Ajo vjen me një instalues ​​që është më i vogël se 1MB në madhësi, dhe instalimi u desh rreth dy minuta për të përfunduar.

AVG-Installer

Ju keni dy mundësi: Ju thjesht mund të klikoni në “instalim” dhe le të AVG të trajtojë gjërat, ose mund të personalizoni instalimin tuaj AVG, duke konfiguruar se cilat veçori që dëshironi të keni aktivizuar para se të instalohen..

Klienti kryesor për AVG është i pastër, i rregullt dhe tepër i thjeshtë. Ju nuk jeni të mbingarkuar me veçori ose butona. Karakteristikat tuaja janë paraqitur në pesë kategori, nga “kompjuteri” për mbrojtjen tuaj të përgjithshme deri tek “pagesa” për mbrojtjen tuaj kundër spamit.

AVG-Client

Klikimi në një seksion do të sjellë “mburoja” individuale, të cilat mund t’i përshtatni duke klikuar ikonën e cilësimeve në pjesën e sipërme të djathtë. Opsioni më i spikatur për përdoruesit në ekranin kryesor të klientit është “skanimi kompjuter”, i cili do të fillojë një skanim gjithëpërfshirës të PC tuaj për malware.

Nëse preferoni, mund të rregulloni skanimin tuaj me gjashtë opsione të paravendosura duke klikuar butonin e cilësimeve ngjitur me ikonën “kompjuterin skanues”. Ju mund të kryeni skanime të shpejta, skanime të nivelit të boot ose skanime të specializuara për pajisjet e heqshme ose dosjet individuale.

Zona e cilësimeve ju lejon të rregulloni më tej instalimin tuaj. Settingdo cilësim përfshin një përshkrim që shpjegon se çfarë bën për t’ju ndihmuar të lundroni me lehtësi zonën e cilësimeve.

Rreth tre mendime

Kjo është një thirrje e vështirë për të bërë, pasi AVG dhe Bitdefender të dy kanë ndërfaqet më të mira për programin antivirus që ne kemi parë. AVG shkatërron fitoren, megjithatë, me opsione më të thjeshta dhe personalizim më të qartë në zonën e cilësimeve dhe një instalim shumë më të shpejtë.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për AVG AntiVirus

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

4

mbrojtje

Mbrojtja është pjesa më e rëndësishme e krahasimit tonë. Softveri antivirus mund të duket i shkëlqyeshëm, por nëse nuk ju mbron nga kërcënimet e rrezikshme, nuk ia vlen të instaloni.

Ne do të përdorim raportet e thella nga tre laboratorë të pavarur të sigurisë për të ekzaminuar cilësinë e mbrojtjes që ofrojnë Bitdefender dhe AVG.

Antivirus Bitdefender

Testi i vërtetë i majit-qershor 2023 i AV-TEST tregoi një rënie të lehtë të performancës së Bitdefender nga testi i tyre i fundit, me një rezultat mbrojtjeje prej 5.5 nga 6. Edhe pse asnjë kërcënim nuk mungoi në maj, qershori panë një rënie në 98.8 përqind.

Bitdefender-AVTest-19 qershor

Kishte edhe një rënie të performancës (duke parë pikët e përqindjes), por Bitdefender mbajti një 6 nga 6 rezultatet në përgjithësi. AV Krahasuesit regjistruan rezultate të ngjashme në testet e tyre të mbrojtjes shkurt-maj 2023, me 751 nga 752 rreziqet e zbuluara dhe një normë suksesi 99.9 përqind në përgjithësi.

Ata gjithashtu e vlerësuan Bitdefender lartë në testet e tyre të performancës në prill 2023, duke fituar çmimin Advanced + Comparatives të Bitdefender AV Comparatives – më i mirët – për të dy performancat dhe mbrojtjen. Kjo e vendosi atë në të njëjtën kampionat si Kaspersky (hidhni një vështrim krahasimit tonë Bitdefender vs Kaspersky dhe rishikimit tonë Kaspersky Anti-Virus).

  Isfarë është sekreti i përsosur përpara? Një udhëzues për vitin 2023

MRG-Effitas i dha Bitdefender një tjetër rezultat të lartë në provën e spektrit të plotë të tyre në Q1 2023 “Në Wild 360”. Ajo pati një normë 100 përqind të suksesit nga një madhësi e mostrës së provës prej 339, dhe mori çmimin “të certifikuar” të nivelit 1 të MRG-Effitas, së bashku me ofruesit e tjerë si F-Secure (shiko shqyrtimin tonë të F-Secure Antivirus).

AVG

AVG fitoi rezultate të ngjashme, megjithëse jo të përsosura, nga AV gjatë testit të performancës maj-qershor 2023. Ajo shënoi 5.5 nga 6, me një normë të përsosur të mbrojtjes 100 përqind në maj, por që ra në 97 përqind në qershor. Rezultatet e performancës ishin më të mira, në 6 nga 6.

AVG-AVTest-19 qershor

Testi i Shkurt-Maj 2023 i AV-Comparatives tregoi një normë suksesi prej 99.2 përqind për AVG, duke përputhur McAfee (shiko rishikimin tonë për Mbrojtjen Gjithsej të McAfee). Nga 752 mostra malware, 746 u zbuluan, me gjashtë të humbur.

Teknikisht, MRG-Effitas nuk e testoi AVG në provën e tyre Q1 2023. Sidoqoftë, ata e provuan Avastin. AVG është një kompani filial i Avast më të madh, dhe siç e konfirmuan vetë Avast në vitin 2023, AVG tani përdor të njëjtin motor themelor për testimin e antivirusit si Avast.

Duke pasur parasysh këtë, një vështrim në rezultatin e Avast nga testi i spektrit të plotë MRG-Effitas tregoi një normë suksesi 99.71 përqind, me 0.29 përqind të humbur. Jo rezultati perfekt që arriti Bitdefender, por ende mjaftueshëm për të fituar të njëjtin çmim 1 të ertifikuar ’të certifikuar.

Raundi i Katër Mendimeve

Siç e prisni nga dy prej ofruesit më të mirë antivirus, rezultatet e mbrojtjes si për AVG ashtu edhe për Bitdefender ishin gati perfekte. Bitdefender ka rezultate pak më të mira, por jo sa duhet për të qenë përfundimtar. Dallimet midis të dyve ishin jashtëzakonisht të vogla, duke e bërë këtë raund barazim.

Raundi: Mbrojtje Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

5

mbështetje

Nëse përballeni me një problem me programin antivirus tuaj, mund t’ju duhet të drejtoheni tek mbështetja e klientit. Në këtë raund të fundit, ne do të krahasojmë mbështetjen e klientëve që ofrojnë Bitdefender dhe AVG.

Antivirus Bitdefender

Bitdefender është një kompani globale me metoda të ndryshme mbështetjeje të disponueshme për klientët. Nëse dëshironi mbështetjen e klientit përmes telefonit, për shembull, ekzistojnë 16 linja telefonike rajonale që mund të zgjidhni.

Bitdefender-Site-Mbështetje

Nëse preferoni të merreni me këtë çështje në PC tuaj, mund të flisni me agjentët e ndihmës Bitdefender gjatë bisedës live ose të dërgoni një biletë mbështetjeje përmes postës elektronike, me 24/7 mbështetje në dispozicion. 

Ekziston gjithashtu një bazë e njohurive për klientët, me udhëzues të thjeshtë që eksplorojnë se si të instalojnë programin ose të merren me çështje të zakonshme. Disa nga këta udhëzues vijnë me video, por përndryshe do të shihni një grup udhëzimesh me imazhe mbështetëse.

Ekziston gjithashtu një forum i mbështetjes së komunitetit, ku klientët mund të bëjnë pyetje dhe pyetje mbështetëse. Klientë të tjerë të dobishëm i përgjigjen këtyre, por stafi i Bitdefender monitoron forumin dhe do t’i përgjigjet vetë pyetjeve.

AVG

AVG gjithashtu ofron një përzgjedhje të gjerë të metodave për mbështetje. Mund të flisni me AVG përmes bisedës live ose përmes telefonit. Ekzistojnë tre linja mbështetëse 24/7 me qendër në SH.B.A., MB dhe Australi. Ekziston gjithashtu një sistem biletash emaili i disponueshëm përmes faqes së internetit.

AVG-Site-Mbështetje

Ka një FAQ që shpjegon çdo veçori të produktit, së bashku me disa udhëzues për t’ju ndihmuar të instaloni ose çinstaloni AVG ose të ndryshoni pajtimin. Në përgjithësi, FAQ është mjaft i kufizuar, dhe ju ndoshta do të gjeni veten duke kërkuar nëpër forumin e komunitetit për informacion shtesë.

Forumi është pak i pazakontë, me postime të renditura nga aktiviteti më i fundit. Ka seksione të ndara për tema të ndryshme, si “Mbrojtja AVG”. Ngjashëm me Bitdefender, klientët dhe stafi i përgjigjen pyetjeve në kohën e duhur.

Nëse jeni vërtet të mbërthyer, mund të paguani për mbështetjen e teknologjisë premium, ku stafi i AVG mund të përdorë lidhje të largëta desktopi për të vendosur gjërat ose për të hequr ndonjë malware të zbuluar. Megjithatë, është një opsion i kushtueshëm, që kushton midis 79 deri 119 $ për thirrje, ose 199 dollarë për ndihmë të pakufizuar përgjatë një viti.

Rreth pesë mendime

Do të prisni ndihmë 24/7 nga ofruesit e niveleve të larta si Bitdefender dhe AVG. Baza e njohurive e Bitdefender dhe forumi i komunitetit janë më të lehtë për të lundruar sesa AVG, dhe ka një numër më të madh të linjave telefonike rajonalë për klientët. Shtë afër, por Bitdefender fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Mbështetjes për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo AVG AntiVirus

6

Mendimet përfundimtare

Bitdefender dhe AVG janë dy nga antiviruset më të mëdhenj dhe nuk ka shumë dallime midis tyre. Të dy kishin rezultate mbresëlënëse të mbrojtjes nga tre laboratorë të pavarur, dhe të dy kanë një gamë të gjerë të opsioneve mbështetëse për përdoruesit.

AVG ka një ndërfaqe të këndshme, por Bitdefender ofron më shumë veçori premium, të cilat janë përfshirë si pjesë e kostove tuaja të pajtimit antivirus, sesa si një shtesë e shtuar. AVG është antivirusi ynë i preferuar falas, por Bitdefender mbetet zgjedhja jonë kryesore për klientët premium.

Fituesi: Antivirus Bitdefender

Nëse nuk jeni të interesuar për AVG ose Bitdefender, artikujt tanë antivirus duhet t’ju japin disa mundësi alternative për t’u shqyrtuar. Na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me