Bitdefender vs ESET NOD32: Një Përleshje e vitit 2020

Në betejën për t’u bërë programi më i mirë antivirus, marka dhe reputacioni janë pothuajse aq të rëndësishëm sa performanca. Kjo është arsyeja pse Antivirus i Bitdefender, me reputacionin e tij të fortë për cilësinë, është një nga të preferuarat tona. Edhe emri ngjall besim në aftësinë e tij, gjë që i mungon ESET NOD32.

Një emër nuk është gjithçka, sidoqoftë, ne do të shohim se çfarë me të vërtetë ka rëndësi. Ne do të testojmë Bitdefender Antivirus dhe ESET NOD32 në një betejë pesë-rrumbullake për të përcaktuar se cili është antivirus më i mirë. Prmimi është ndryshimi më i madh midis të dyve, por kontrolloni çdo raund për një pamje më të qartë.

Ky Antivirus i Bitdefender-it kundër ESET NOD32 nuk do të mbulojë gjithçka, megjithëse. Nëse doni një vështrim të hollësishëm në të dy, shikoni në rishikimin tonë të veçantë të Antivirusit Bitdefender dhe rishikimin ESET NOD32.

Vendosja e një luftë: Antivirus Bitdefender vs. ESET NOD32

Shtë e drejtë të themi se Antivirus i Bitdefender është një nga më të mirët në biznes. Sshtë një nga opsionet më të sigurta të softuerëve antivirus në treg. Fotografia është më komplekse kur shikojmë ESET NOD32, siç do të shpjegojmë më vonë.

Dallimet midis të dyve janë ato që ne interesojnë, kështu që ne do të testojmë Bitdefender Antivirus dhe ESET NOD32 në tipare, çmime, mbrojtje dhe më shumë. Ne do të shohim gjithashtu se sa miqësore janë përdoruesit dhe cilësinë e mbështetjes së tyre për klientët. 

Ne do të shpallim një fitues dhe do t’i akordojmë një pikë këtij ofruesi në fund të çdo raundi. Pastaj, ne do të shpjegojmë arsyetimin tonë. Fituesi i përgjithshëm do të jetë grushti për të fituar tre ose më shumë pikë.

1

Features

Ju nuk blini program antivirus për një emër të zgjuar. Ju e blini atë për atë që ofron. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të shikoni tiparet që ofrohen për t’u siguruar që po fitoni më të mirën për paratë tuaja.

Le të vlerësojmë tiparet që duhet të ofrojnë klientëve Bitdefender Antivirus dhe ESET NOD32.

Antivirus Bitdefender

Nëse nuk jeni të gatshëm të shpenzoni, Antivirus i Bitdefender nuk do t’ju ofrojë shumë në mënyrën e funksioneve. Kjo nuk do të thotë që planet e saj themelore janë të këqija, por do të merrni më shumë nga një nga paketat më të shtrenjta.

BitDefender-Features

Paketa më e mirë për shumicën e njerëzve është Bitdefender Total Security, i cili mbulon pajisje të shumta, përfshirë celularin dhe macOS. Ajo u lidh me Kaspersky Anti-Virus (lexoni rishikimin tonë Kaspersky Anti-Virus) kur kërkuam antivirusin më të mirë për Android, kështu që është një opsion i fortë për përdoruesit e celularit.

Antivirus i Bitdefender mbështetet më shumë drejt përdoruesve të Windows. Nëse shkoni për paketën më të lirë të Sigurisë së Internetit, mund të mbroni deri në tre makina Windows. Mbrojtja mobile dhe makOS kërkon një pajtim të Sigurisë totale.

Shtë e qartë se Antivirus i Bitdefender synon përdoruesin e përgjithshëm. Bitdefender Safepay siguron një shfletues të mbrojtur për t’u përdorur për blerje, banking online dhe faqe të tjera ku të dhënat tuaja mund të komprometohen.

Do t’ju paralajmërojë të kaloni në Safepay në faqet e internetit të ndjeshme. Ju mund ta kombinoni atë me shërbimin e rrjetit virtual falas të Bitdefender, i cili përfshin një kompensim të të dhënave ditore prej 200MB për t’ju mbrojtur nga rreziqet e WiFi publik kur jeni jashtë.

Përgjatë linjave të ngjashme është menaxheri i fjalëkalimeve të Bitdefender. Sshtë dritë në karakteristikat, por do t’i ruajë të sigurt fjalëkalimet dhe detajet e bankës. Nuk është Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane), por është e përshtatshme. Ajo vjen standarde me të gjitha paketat Antivirus Bitdefender.

Ekziston gjithashtu një mjet bllokimi i reklamuesit, zgjerimet e shfletuesit të uebit dhe një firewall. Ju gjithashtu merrni mbrojtje kundër ransomware, me Antivirusin Bitdefender duke përdorur “mbrojtje të avancuar të kërcënimit” për të bllokuar kërcënimet e reja.

Me mbrojtje të kamerave në internet dhe një copëzues skedarësh, Bitdefender Antivirus përpiqet të mbulojë çdo mundësi, duke e bërë atë një nga shembujt më të rrumbullakosur të mbrojtjes antivirus në treg.

ESET NOD32

ESET NOD32 është emri i vetëm një prej tre paketave antivirus të ofruara nga ESET me bazë Sllovake. Shtë më e lirë, dhe si Bitdefender Internet Security, është në dispozicion vetëm për PC të Windows.

Eset-Features

ESET e quan NOD32 “themelore” dhe është një vlerësim i drejtë. Mos prisni të gjitha shkurtimet. Ajo vjen me mbrojtjen themelore të anti-malware dhe anti-spyware të ESET. Kjo eshte.

Ju nuk merrni shtesat që përfshin Antivirus i Bitdefender, të tilla si një firewall ose një shfletues të sigurt, si standard me ESET NOD32. Përkundrazi, ata kërkojnë abonimin më të shtrenjtë të Sigurimit të Internetit ESET në vend.

Paketa më e shtrenjtë, ESET Smart Security Premium, përfshin një menaxher të fjalëkalimeve dhe dyqan skedarësh të koduar. Këto janë tipare premium që Bitdefender ofron standarde, gjë që është zhgënjyese.

  Menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për biznesin e vogël 2020

Do të keni mundësi të mbroni Windows, macOS dhe pajisjet Android me ESET Smart Security Premium ose Internet Security. Kjo është pothuajse në të njëjtën kohë me Antivirusin Bitdefender, por nuk përmend asnjë mbështetje të iPhone. Nuk do ta bëj antivirusin tonë më të mirë për listën e shkurtër të iPhone për këtë arsye.

Nuk ka asnjë mbrojtje VPN me ESET. VPN i Bitdefender nuk është i shkëlqyeshëm, por është mirë të ofrohet si një shtesë. Nëse një VPN është e rëndësishme për ju, shikoni në rishikimet tona VPN për një alternative, siç është ExpressVPN (lexoni rishikimin tonë ExpressVPN).

Në përgjithësi, ka shumë karakteristika në të gjithë paketat e pajtimeve ESET, por shumë kërkojnë Smart Security Premium ose Internet Security. ESET NOD32 ofron vetëm mbrojtje themelore.

Një mendim i rrumbullakët

ESET NOD32 dhe Bitdefender Internet Security janë paketat themelore, por Antivirus i Bitdefender ofron shumë karakteristika, si menaxheri i zjarrit dhe fjalëkalimi, si standard. ESET tarifon shtesë për këto, duke e lënë ESET NOD32 si një mjet bazë mbrojtjeje.

Në përgjithësi, me grupin e tij më të gjerë dhe më të plotë të karakteristikave, Antivirus Bitdefender fiton këtë raund.

Raundi: Karakteristikat Pika për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo ESET NOD32

2

çmim

Me kaq shumë plane dhe pako për të zgjedhur, është e vështirë të shihet nëse një ofrues antivirus ia vlen paratë. 

Ne do të shohim se si planet e çmimeve të Bitdefender Antivirus arrijnë të ESET për të parë se cila është vlera më e mirë.

Antivirus Bitdefender

Antivirus i Bitdefender ofron katër produkte kryesore, por çmimi i tij është i ndërlikuar. Kompania ju tarifon për mbulim për pajisje, domethënë paketën më themelore, Antivirus Plus, mund të ndryshojë në kosto nga 39,99 $ në vit për një pajisje në 79,99 dollarë në vit për 10.

Do të merrni një zbritje prej rreth 50 përqind nëse merrni mbulim deri në tre pajisje. Antivirus Plus vjen me një zbritje prej 30 $, e cila merr një abonim vjetor në 29,99 $ – 10 dollarë më të lirë sesa mbulimi i Bitdefender Antivirus për një pajisje. Megjithatë, është një paketë vetëm me Windows.

Vlen të përmendet se ato zbritje janë vetëm për klientë të rinj. Klientët ekzistues mund të kursejnë para duke paguar para për abonimet më të gjata.

Bitdefender Internet Security është mbrojtja e rrugës së mesme të kompanisë, duke filluar nga 59,99 dollarë në vit për një pajisje në 89,99 dollarë në vit për 10. anothershtë një tjetër paketë vetëm me Windows, por mbulimi juaj vjen me mbrojtje të kamerave, një firewall dhe një WiFi. skaner.

Paketa premium Bitdefender Total Security është mbulimi më i mirë që ju nevojiten për macOS dhe celular, dhe është antivirusi ynë më i mirë për Mac. Mbulimi minimal është për deri në pesë pajisje me një normë të zbritur prej 39.98 $ në vit ose 89,99 $ në vit standard. 

Ajo vjen me mbrojtje kundër vjedhjes përveç veçorive të tjera të Sigurisë së Internetit. Nuk ka zbritje për mbulimin me 10 pajisje, i cili kushton 99,99 dollarë në vit.

Ekziston edhe një Plan Familjar për – ju e menduat – për familjet. Ai përputhet me mbrojtjen që keni me Total Security, por ju siguron mbulim deri në 15 pajisje me një çmim të zbritur prej 54,99 $ në vit ose me një normë standarde prej 119,99 $ në vit. 

Somethingshtë diçka për të gjithë në planet e çmimeve të Bitdefender Antivirus. Familjet e mëdha mbrohen me Planin e Familjes, ndërsa ata që kërkojnë mbrojtje në buxhet mund të shikojnë Antivirus Plus dhe Internet Security në vend të tij. 

Mbrojtja me shumë pajisje shërbehet më së miri nga një abonim Total i Sigurisë, me zbritje të mëdha në dispozicion në të gjitha planet për klientët e rinj.

ESET NOD32

ESET ofron shtatë pako për përdoruesit e shtëpisë. ESET NOD32 është paketa më e lirë themelore për përdoruesit e Windows, duke ofruar mbrojtje kundër malware dhe spyware.

Ashtu si me Antivirusin Bitdefender, çmimi ndryshon me numrin e pajisjeve që dëshironi të mbuloni. Një pajisje kushton 39,99 dollarë në vit, me çmimin që rritet në 10 dollarë shtesë për pajisje shtesë, deri në 79,99 dollarë në vit për një maksimum prej pesë pajisjeve.

ESET Internet Security është plani më i lirë për të gjitha pajisjet e mbështetura dhe mbulon deri në 10 prej tyre. Ju gjithashtu merrni shumë më tepër karakteristika, me një firewall, shfletues të sigurt dhe anti-vjedhje të hedhur brenda. Një abonim vjetor do t’ju kthejë 49,99 $ për një pajisje deri në 139.99 $ për 10. 

Me 139,99 dollarë në vit, ESET Internet Security është më e shtrenjtë se sa një abonim ekuivalent i Bitdefender Internet Security, i cili kushton 89,99 dollarë në vit.

Premium i nivelit të lartë ESET Smart Security fillon me 59,99 $ në vit për një pajisje dhe shkon deri në 149,99 $ në vit për 10. Për paratë tuaja, ju merrni një menaxher të fjalëkalimit, skaner UEFI dhe kontrollet e prindërve. 

Këto janë karakteristika thelbësore Bitdefender që ESET ngarkon një premium për të. Me 149,99 dollarë në vit, ESET Smart Security Premium është gjithashtu më i kushtueshëm sesa ekuivalenti i përgjithshëm i Bitdefender Total, i cili kushton 99,99 $ në vit pa zbritje.

Ka produkte shtesë ESET që synojnë sisteme specifike operative. ESET Cyber ​​Security është një klon ESET NOD32 për macOS që gjithashtu kushton nga 39,99 $ në vit në 79,99 $ në vit. 

ESET Cyber ​​Security Pro ofron mbulim më të përparuar të makos që kushton nga 49,99 $ në vit në 139,99 $ në vit. Ju gjithashtu mund të merrni mbrojtje Android me sy të zhveshur me Mobile Security për Android. Kjo ofrohet me 14,99 dollarë në vit për një pajisje deri në 74,95 dollarë në vit për pesë.

  Dashlane vs Keeper: Një Tussle në krye në vitin 2020

Dy mendime të rrumbullakëta

Nuk ka asnjë diskutim për këtë. Shtë një fitore e lehtë për Antivirusin Bitdefender. Planet e Bitdefender Antivirus janë më të lira në të gjithë tabelën sesa ato të ESET, madje edhe pa zbritjet e reja bujare të klientit, dhe vijnë me shumë më tepër karakteristika si standarde.

Raundi: Pika e mimeve për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo ESET NOD32

3

Mirësia e përdoruesit

Një pjesë e rëndësishme e kërkimit tuaj për programin e duhur antivirus po shqyrton nëse është i lehtë për t’u përdorur, veçanërisht nëse nuk jeni një profesionist i kompjuterave. Ne do të shohim se si Antivirus i dobishëm për përdoruesit Bitdefender është krahasuar me ESET për të vendosur se cili është më i miri.

Antivirus Bitdefender

Nuk është shumë e vështirë të instaloni Antivirus Bitdefender, por mund të duhen disa minuta për ta shkarkuar dhe instaluar. Ndërveprimi i përdoruesit, fatmirësisht, mbahet në minimum.

Bitdefender-Client

Klienti Antivirus i Bitdefender është krijuar për thjeshtësi, me një ndërfaqe moderne që përqendrohet në zonën kryesore të pultit dhe “veprime të shpejta”, të cilat ndihmojnë në bërjen e detyrave të zakonshme siç janë skanimet e viruseve. Karakteristikat e tjera, si dhe cilësimet tuaja, mund të arrihen nga menyja anësore.

Nëse preferoni të lini programin antivirus në pilot-automatik, Antivirus i Bitdefender do t’ju paralajmërojë për kërcënime ose rekomandime me njoftime nga shiriti i detyrave..

Ju mund të përdorni profile me porosi për të aktivizuar disa cilësime ose veçori në momente të caktuara. Një profil pune, për shembull, mund të përdoret për të rritur ndjeshmërinë ndaj mbrojtjes në internet dhe postës elektronike, ndërsa një profil lojë do të heshtte njoftimet e Bitdefender Antivirus.

Ekziston një përzierje e thjeshtësisë dhe mikromanagementit në ofertë nga klienti Bitdefender Antivirus. Nuk ka shumë klientë antivirus që janë aq të lehtë për t’u përdorur sa Antivirus i Bitdefender, por rishikimi ynë Avira nënvizon një nga të paktët që përputhen me të.

ESET NOD32

ESET, si Antivirus i Bitdefender, është i shpejtë për ta shkarkuar dhe instaluar. Do të duhen disa minuta për të shkarkuar skedarët e instalimit duke përdorur instaluesin, por gjithçka është etiketuar qartë.

Instalimi kërkon më shumë hapa për të lundruar, megjithëse. Do të duhet të regjistroheni për një licencë, si dhe të aktivizoni ose çaktivizoni menjëherë disa caktime, siç është zbulimi i programit potencialisht i padëshiruar.

ESET-Client

Klienti ESET do të shfaqet me më shumë hapa pasi ta keni instaluar, duke përfshirë opsione për të mundësuar veçori të tilla si vjedhjet anti nëse keni një licencë ESET Smart Security Premium ose Internet Security. Secila veçori kërkon kohë shtesë për instalim, duke zgjatur procesin.

Pasi të instalohet gjithçka, klienti është i thjeshtë për të lundruar, por është i kufizuar. Seksionet kryesore janë për skanimin e kompjuterit tuaj, por do të gjeni tiparet tuaja premium nën “mjetet”. Ju gjithashtu mund të bëni ndryshime shtesë në zonën “setup”.

Në përgjithësi, ESET nuk është shumë e keqe për mirëdashësinë e përdoruesit. Klienti është i lehtë për të lundruar dhe ka shumë përshkrime mbështetëse. Megjithëse Antivirus i Bitdefender kujdeset për pjesën më të madhe të personalizimit për ju, ESET kërkon ndërveprim më të menjëhershëm të përdoruesit gjatë vendosjes.

Ironshtë ironike që konfigurimi i ESET pas instalimit është shumë më pak i thjeshtë sesa është të konfiguroni Antivirusin Bitdefender pasi të keni instaluar ndonjë klient.

Rreth tre mendime

Konfigurimi është ajo që e bën Antivirusin Bitdefender më të mirë se ESET kur bëhet fjalë për mirëdashësi ndaj përdoruesit. Bitdefender Antivirus parashtron një seri standarde të opsioneve ndërsa ju bën të lehtë për mikro-konfigurimin ndërsa shkoni.

Për përvojën e tij më të butë, më të qartë të përdoruesit, Antivirus Bitdefender fiton këtë raund.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo ESET NOD32

4

mbrojtje

Me siguri, mbrojtja është raundi më i rëndësishëm në këtë krahasim. Instalimi i një antivirusi që nuk mund t’ju mbrojë nga kërcënimet më të fundit është një ide e keqe, mbi të gjitha.

Duke përdorur raportet e tre laboratorëve të pavarur të testimit, ne do të shohim se sa mirë ju mbrojnë Bitdefender Antivirus dhe ESET.

Antivirus Bitdefender

Duke parë rezultatet e provës në Mars dhe Prill 2019 të AV-Test, Bitdefender Antivirus shënoi një 99.3 përqind gati-perfekt për mbrojtjen e tij nga malware. Kjo ishte një rënie e vogël në krahasim me rezultatet e mëparshme AV-Test, por Antivirus i Bitdefender akoma dha notën maksimale prej 6 në përgjithësi.

Bitdefender-AVTest

Rezultatet e performancës së Bitdefender Antivirus ishin më të mira. AV-Test regjistroi shpejtësi ngadalësimi prej 14 përqind kundrejt një mesatare prej 19 përqind, kështu që ofruesi mori 6 të tjerë nga laboratori.

Duke kaluar tek AV-Comparatives, Antivirus i Bitdefender bllokoi 751 kërcënime të mundshme me një normë suksesi prej 99.9 përqind dhe vetëm dy lexime të rreme. Duke parë rezultatet e performancës, AV-Comparatives i dha Bitdefender vlerësimit të tij me tre yje të përparuar + në Prill 2019, më i larti i mundshëm, i cili e vendos atë në të njëjtën kampionat si AVG (lexo rishikimin tonë të AVG).

Rezultatet nga laboratori ynë i pavarur përfundimtar, MRG Effitas, ishin të përsosura. Bitdefender Antivirus pati një normë 100 përqind të suksesit, duke zbuluar të gjitha 339 kërcënimet në testin MRG Effitas ‘Q1 2019. Për shkak të kësaj, MRG Effitas i dha Bitdefender Antivirus vlerësimin e tij më të lartë të Nivelit 1 të Certertifikuar, së bashku me antivirusë të tillë si Trend Micro (shiko shqyrtimin tonë të Trend Micro Antivirus).

  Menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve për vitin 2020: Truprojat e pazareve

ESET NOD32 

AV-Test testoi për herë të fundit produktet e antivirusit të shtëpisë ESET në nëntor-dhjetor 2017. Testimi i tij i malware në botë reale përdori një mostër prej 185 PC, me ESET të arritur një normë suksesi prej 97.9 përqind në nëntor 2017 kundër një mesatare industri prej 99.6 përqind. Ajo shënoi një 5.5 nga 6 për mbrojtje.

ESET-AVTest

Rezultatet shumë më të fundit për mbrojtjen antivirus të biznesit të ESET nuk ishin më të mira. AV-Test regjistroi një normë suksesi prej 98.6 përqind nga një mostër prej 277 për ESET në prill 2019 kundër një mesatare të industrisë prej 99.6 përqind.

Në testin e mbrojtjes së prillit 2019 të AV-Comparatives, ESET bllokoi 740 kërcënime me gjashtë pozitive false për një normë të përgjithshme mbrojtjeje prej 98.4 përqind. AV-Comparatives i dha ESET një rezultat mbrojtjeje me një yll, krahasuar me rezultatin tre-yje të Bitdefender Antivirus. ESET shënoi më mirë për performancën, megjithëse, ku shënoi një vlerësim të përparuar + me tre yje. 

Kjo e vendos atë në të njëjtën kategori me Antivirusin Bitdefender, por rezultatet individuale ishin edhe më të mira. ESET pati rezultatet më të mira të ndikimit të çdo antivirusi të testuar – 0.3 kundrejt 8.3 të Bitdefender – duke dëshmuar se është shumë më i lehtë në burimet e sistemit.

Rezultatet e testimit të MRG Effitas të ESET ishin më pak mbresëlënëse. Nga 339 mostra, 0.29 përqind kërkuan ndërhyrjen e përdoruesit për të bllokuar kërcënimin, në krahasim me 100 përqind përqindjen automatike të suksesit që Antivirus i Bitdefender.

Sidoqoftë, kjo ishte e vogël, dhe MRG Effitas akoma dha ESET vlerësimin e saj të ertifikuar të Nivelit 1 së bashku me Antivirusin Bitdefender.

Raundi i Katër Mendimeve

Ekzistojnë pozitive për të dy palët në këtë raund, me ESET që funksionon mirë në rendiment, por shënon më keq në mbrojtje sesa Antivirus i Bitdefender.

Në përgjithësi, është e vështirë të argumentosh me rezultatet gati-perfekte që Bitdefender Antivirus regjistroi nga të tre laboratorët, duke e bërë Bitdefender fituesin e përgjithshëm.

Raundi: Pika e mbrojtjes për antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo ESET NOD32

5

mbështetje

Siç dëshmoi ESET me rezultatet e saj MRG Effitas, nuk mund të besoni gjithmonë antivirus tuaj për të bërë gjithçka për ju. Ndonjëherë, do të duhet të përfshiheni, dhe kjo mund të nënkuptojë kontaktimin e ndihmës së klientit për ndihmë. 

Ne do të testojmë cilësinë e mbështetjes së klientëve nga ESET dhe Antivirus Bitdefender në këtë raund.

Antivirus Bitdefender

Pavarësisht nëse dëshironi të merrni telefonin ose preferoni t’i trajtoni gjërat përmes postës elektronike, ekziston një mundësi për ju nga Antivirus i Bitdefender. Ju jeni të prishur për zgjedhje, me 16 linja lokale mbështetëse në dispozicion në të gjithë globin.

Bitdefender-Site-Mbështetje

Ekziston gjithashtu një mbështetje me email dhe një sistem bisede live në dispozicion 24/7 në rast se ju ndesheni me një çështje urgjente në mes të natës. Ju gjithashtu mund të bëni pyetje dhe të kërkoni ndihmë nga klientët e tjerë dhe stafi mbështetës në forumin e mbështetjes së komunitetit, me fusha për produkte dhe gjuhë të ndryshme përveç anglishtes.

Ekziston gjithashtu një bazë e detajuar e njohurive për klientët, me udhëzues mbështetës dhe një FAQ për t’u përgjigjur problemeve më të zakonshme. Pavarësisht se a po poston në forum apo flet në telefon, përgjigjet nga Antivirus i Bitdefender janë përgjithësisht të shpejta.

ESET NOD32

Ashtu si Antivirus i Bitdefender, ESET vjen me një seri opsionesh mbështetëse, duke përfshirë disa linja mbështetjeje telefonike në vende të tilla si Evropa dhe agjentët e bisedave të drejtpërdrejta amerikane, gjithashtu, si dhe email.

ESET-Site-Mbështetje

Një dobësi në krahasim me Antivirusin Bitdefender është se ESET nuk ofron një forum, por ekziston një bazë e njohurive. Nuk është më e lehtë për të lundruar, por përfshin video për t’ju ndihmuar të instaloni dhe aktivizoni produktin.

Ekzistojnë gjithashtu udhëzues me “zgjidhje të larta” për problemet e zakonshme, si dhe lidhje me një kanal YouTube me video mbështetëse që mbulojnë instalimin, heqjen e malware dhe tema të tjera. Nuk ka asnjë mbështetje gjatë gjithë kohës nga ESET, por ju mund të kontaktoni gjatë ditëve të javës midis 6 e mëngjesit dhe 5 pasdite. PST ose çdo kohë përmes emailit.

Në përgjithësi, mbështetja e ESET është në rregull, por baza e njohurive është e ngathët dhe me vetëm një ekip mbështetje nga e hëna në të premte, ju mund të mbeteni të lartë dhe të thatë në raste urgjente.

Rreth pesë mendime

Bitdefender ka gjithçka që ju prisni ose dëshironi nga mbështetja e klientit, me linja telefonike lokale, mbështetje për gjuhë të ndryshme dhe kontaktin rreth orës në dispozicion. 

ESET ka mjetet, por me orë të tilla të kufizuara dhe një bazë të dobët të njohurive, Antivirus i Bitdefender merr këtë pjesë.

Raundi: Pika e Mbështetjes për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo ESET NOD32

6

Mendimet përfundimtare

ESET ka qenë gjithmonë e orientuar drejt biznesit, por kjo nuk do të thotë që programi antivirus i saj në shtëpi është i keq. Kur e krahasoni atë me një ofrues të nivelit të lartë si Antivirus Bitdefender, ju filloni të shihni atë që ju mungon.

Fituesi: Bitdefender

Kjo është arsyeja pse Bitdefender fitoi këtë krahasim poshtë. Megjithëse ESET do t’ju mbrojë, Antivirus Bitdefender ka shumë më tepër për të ofruar për një kosto shumë më të ulët të pajtimit. Do të merrni më shumë karakteristika, mbështetje më të mirë dhe një klient më të mirë.

Nëse jeni duke kërkuar një alternative për Bitdefender, artikujt tonë të tjerë antivirus mund t’ju japin frymëzim. 

A përdorni ESET apo Antivirus Bitdefender? Lini komentet tuaja më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me