Dashlane vs Keeper: Një Tussle në krye në vitin 2023

Kur është fjala për menaxhimin e fjalëkalimeve tuaja, është e vështirë të mbash Keeper dhe Dashlane. Të dy mjetet janë në krye të lojës për administrimin e fjalëkalimeve, me siguri të shkëlqyeshme dhe kanë karakteristika unike. Në këtë krahasim Dashlane vs Keeper, ne do t’i hedhim të dy në ring për të parë se cili del në krye. 

Ne i dhamë një nyje të dyve në udhëzuesin më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve, duke e bërë këtë krahasim Keeper vs Dashlane të vonuar. Gjatë mijëra fjalëve të ardhshme, ne do të krahasojmë dy mjetet për pikë, duke përfshirë karakteristikat, çmimin, sigurinë, mirëdashësinë ndaj përdoruesit dhe më shumë, të gjitha përpara se të shpallim një fitues. 

Përgjigja e gjatë është, mirë, e gjatë, kështu që vazhdoni të lexoni nëse dëshironi të shihni se sa përputhen në mënyrë të barabartë të dy. Për përgjigjen e shkurtër, Dashlane është opsioni më i mirë, megjithëse vetëm nga pak. Nëse ju interesojnë interesat tuaja, gjithmonë mund të regjistroheni për një llogari me një garanci 30-ditore për kthimin e parave. 

Para se të futeni në të, sigurohuni që të lexoni rishikimin e Keeper-it dhe rishikimin e Dashlane nëse doni më shumë informacione rreth secilës opsion.

Vendosja e një luftë: Dashlane vs Keeper

Si me të gjitha krahasimet tona, Keeper dhe Dashlane do ta ndjekin atë me një seri të raundeve, secila me vlerë një pikë. Kushdo garues që del me më shumë pikë në fund do të jetë fituesi ynë. Thënë kjo, ekziston një dhomë me parukë, veçanërisht kur bëhet fjalë për opsione si Keeper dhe Dashlane. 

Të dy mjetet janë menaxherë të shkëlqyera të fjalëkalimeve, duke lënë shumë raunde në preferencën personale. Edhe pse ne do të përpiqemi të jemi sa më objektivë të jetë e mundur, ekzistojnë disa aspekte të një shërbimi që mund të preferoni mbi tjetrin. 

Për shkak të kësaj, ne do t’ju rekomandojmë të lexoni në secilën raund, në vend se t’i skalitni fituesit. Ne do të japim pikë duke u bazuar në atë që ne mendojmë se është më e rëndësishmja për secilin raund (kjo është arsyeja pse ne jemi këtu, në fund të fundit). Thënë kështu, ju mund të zgjidhni verbërisht ose një dhe të dilni me një menaxher të shkëlqyer fjalëkalimi.

1

siguri

Dashlane dhe Keeper do të mbajnë të mbrojtur fjalëkalimet tuaja, ndryshe nga LogMeOnce, i cili nuk përcakton madje as madhësinë e çelësit për kriptimin e tij (lexoni rishikimin tonë LogMeOnce). Edhe pse të dy janë të përshtatshëm me kriptimin AES-256 dhe një model sigurie me njohuri zero, ekziston një fitues i qartë për këtë raund. 

Duke filluar me Keeper, fjalëkalimet tuaja mbrohen me të mirat më të mira: AES-256 (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për më shumë në lidhje me këtë). Fjalëkalimet tuaja janë të kyçura pas një fjalëkalimi master, të cilin Mbajtësi nuk i sheh kurrë dhe nuk i ruan. Për të vërtetuar llogarinë tuaj, ai përdor 100,000 përsëritje të PBKDF2 për të gjeneruar një çelës, të cilin më pas e lidh me fjalëkalimin tuaj master. 

portierit-rishikim-sigurisë-auditimi

Në teori, kjo do të thotë që Mbajtësi nuk mund të rivendosë llogarinë tuaj nëse harroni fjalëkalimin tuaj master. Sidoqoftë, ekziston një rrugëdalje. Kur regjistroheni, Keeper gjithashtu gjeneron një çelës të të dhënave bazuar në një pyetje dhe përgjigje të sigurisë. Përsëri, ruhet vetëm çelësi, jo pyetja ose përgjigja juaj. Në rast se humbni qasjen në llogarinë tuaj, mund ta përdorni këtë pyetje për ta rikthyer atë. 

Edhe pse është një interes interesant për rigjenerimin, pyetjet e sigurisë janë zakonisht të dobëta, siç theksojmë në gjashtë këshillat tona për të parandaluar udhëzuesin e vjedhjes së identitetit. Fatmirësisht, ju mund ta anashkaloni problemin duke bërë të mundur vërtetimin e dy faktorëve në llogarinë tuaj. Në atë front, Keeper ka shumë mundësi, duke përfshirë mbështetjen për aplikacionet më të mira 2FA. Për më tepër, do të duhet të vendosni një kod verifikimi përpara se t’i përgjigjeni pyetjes së sigurisë, duke shtuar një shtresë tjetër të sigurisë në rikuperimin e llogarisë. 

  Shfletuesi më i mirë për Android në vitin 2023: Shfletimi në lëvizje

Siguria e Pronave e Dashlane

Dashlane shkon një hap më tej. Ai përdor një model me dy çelësa sekretë, që do të thotë që ju duhet fjalëkalimi juaj master dhe një çelës unik i pajisjes për të zhbllokuar llogarinë tuaj. Ky çelës i pajisjes gjenerohet bazuar në specifikimet e harduerit dhe softuerit kur shkarkoni Dashlane, dhe ruhet në vend në një format të koduar. 

dashlane-rishikim-identitetin-pult

Ky model sigurie është i ngjashëm me 1Password, duke shtuar një formë të vërtetimit dy-faktor që ndodh në sfond (lexoni rishikimin tonë 1Password). Sidoqoftë, ndryshe nga 1Password, Dashlane shfrytëzon algoritmin më modern të hashmonit Argon2d, siç mund ta shihni në krahasimin tonë Dashlane vs 1Password. 

Edhe pse Dashlane dhe Keeper janë të dyja opsionet e sigurta për ruajtjen e fjalëkalimeve tuaja, Dashlane pirgët e kuvertë më shumë në favorin tuaj. Siguria në internet ka të bëjë me mosmarrëveshjet, dhe në atë front, Dashlane del në krye. 

Raundi: Pika e Sigurimit për Dashlane

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

2

Çmimeve

Keeper është një nga menaxherët më të lirë të fjalëkalimeve në dispozicion, duke ofruar një plan personal për më pak se 3 dollarë në muaj. Edhe pse është më e shtrenjtë se RoboForm (lexoni rishikimin tonë të RoboForm), Keeper është pak më i lirë se shumica e opsioneve të tjera, përfshirë LastPass dhe 1Password. Do të duhet të paguani dyfishin e çmimit personal për të marrë përvojën e plotë, megjithatë. 

Megjithëse planet personale ofrojnë menaxhim të pakufizuar të fjalëkalimeve, Keeper ofron një Pako Max, e cila përfshin menaxherin e fjalëkalimeve dhe KeeperChat. Rrahja e menaxherit standard të fjalëkalimit, Max Bundle i Keeper përfshin monitorimin e uebit të errët dhe ruajtjen e sigurt të skedarëve, duke justifikuar etiketën e çmimit 5 $ në muaj. 

Fatkeqësisht, 5 dollarë në muaj është vendi ku fillon Dashlane. Plani i saj bazë është i shtrenjtë, megjithëse i mbushur me shumë karakteristika. Për çmimin, ju merrni menaxhim të pakufizuar të fjalëkalimeve, monitorim të errët të uebit dhe një rrjet virtual virtual. Karakteristika e fundit nuk ka një shans kundër zgjedhjeve tona më të mira VPN, megjithatë. 

Dashlane gjithashtu ofron pajtimin e tij Premium Plus me dy herë çmimin, që është më shumë si mbrojtja e vjedhjes së identitetit sesa një menaxher fjalëkalimi. Ju merrni të gjitha tiparet e planit Premium, me shtimin e monitorimit të kredisë dhe 1.000,000 dollarë në sigurimin e vjedhjes së identitetit. Edhe pse gjërat e mira janë të këndshme për t’u parë, në krahasim me menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve, çmimi është thjesht shumë i lartë. 

Dashlane dhe Keeper kanë karakteristika të ngjashme në nivelet e tyre $ 5, megjithëse Keeper ofron një pikë hyrje më të lirë për ata që thjesht kërkojnë një menaxher fjalëkalimi. Edhe pse ne do të japim këtë raund për Keeper, nuk ka asnjë rrezik të provoni të dy. Dashlane dhe Keeper ofrojnë një garanci 30-ditore të kthimit të parave. 

Raundi: Pika e icingmimeve për Portierin

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

3

Planet familjare

Keeper fitoi një nyje në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesit e familjeve, duke rrahur vetëm nga Bitwarden dhe 1Password (lexoni rishikimin tonë Bitwarden). Shumë nga veçoritë e disponueshme në Max Bundle të Keeper kanë kuptim më të madh në kontekstin e një familje. Fatmirësisht, ekziston një version shumë-përdorues i Max Bundle. 

portierit-sharing

Plani bazë i familjes vjen me pesë vaults të koduara për 4,99 $ në muaj, si dhe 10 GB ruajtje të skedarëve të koduar dhe ndarje të pakufizuar të fjalëkalimeve. Për dyfishin e çmimit, përsëri mund të përmirësoni në Bundle Max. Me 9,99 dollarë në muaj për pesë llogari, familja Max Bundle nuk është e keqe, veçanërisht duke marrë parasysh që përfshin KeeperChat.

Dashlane nuk ka asgjë në rrugën e një plani familjar. Edhe pse ofron plane me shumë përdorues për bizneset e vogla – ai e bëri listën në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesin e biznesit të vogël, në të vërtetë – nuk ka asgjë të synuar për pesë ose më pak përdorues. Për shkak të kësaj, Keeper merr fitoren e dytë në këtë raund. 

  Si të merrni një IP adresë indiane në vitin 2023: Relaying Through Rajkot

Raundi: Pika e planeve familjare për rojtarin

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

4

Plan falas

Dashlane humbi një vend në udhëzuesit më të mirë të menaxherëve falas me fjalëkalim, duke u mundësuar nga opsione si LastPass, KeePass dhe RememBear. Fatkeqësisht, ajo kufizon hyrjet tuaja, siç bën McAfee True Key, duke ju lejuar të ruani vetëm 50 fjalëkalime në llogarinë tuaj falas. Megjithatë, nëse po kërkoni të menaxhoni disa hyrje falas, Dashlane ofron atë mundësi. 

dashlane-rishikim-aplikimit

Kjo është më shumë sesa mund të thotë Keeper, e cila ofron një plan falas, megjithëse me automatikë të kufizuar në pajisjet e lëvizshme dhe pa sinkronizim të shumë pajisjeve. Edhe pse Dashlane Free ndjehet më shumë si “Dashlane Lite”, është ende një mundësi për ata që duan të provojnë shërbimin për një periudhë të zgjatur kohe. 

Megjithatë, plani i lirë i Dashlane nuk është një zgjidhje ideale. Ju merrni 50 hyrje, por ato plotësohen shpejt. Për më tepër, ai nuk ofron sinkronizim me shumë pajisje në planin e tij të lirë, as ndonjë nga veçoritë e Premium, siç është monitorimi i errët i uebit. Shtë një opsion i bukur të kesh rreth, por asnjë nga konkurrentët tanë nuk qëndron shumë në këtë raund.

Raundi: Pika e Planit Falas për Dashlane

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

5

Lehtësinë e përdorimit

Portieri ka qenë i përditshëm për t’u përdorur, por që atëherë është bërë një menaxher mjaft i këndshëm për t’u përdorur. Nga kutia, Keeper mbështet tre lloje të hyrjeve: fjalëkalime, identitete dhe karta krediti. Sidoqoftë, gjithashtu ju lejon të shtoni sa më shumë fusha me porosi në ato lloje hyrjes, duke i morfizuar ato në ato që dëshironi. 

edit-password-menaxhimit-rekord

Dashlane merr një qasje të ndryshme, duke ofruar edhe disa lloje hyrjesh më shumë, por duke mos lejuar hyrje me porosi. Thënë kjo, ai ka edhe disa mundësi më shumë se si automatikon hyrjet tuaja. 

dashlane-rishikim-edit-hyrje

Kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, është e vështirë të hidhesh Dashlane vs Keeper. Të dy ofrojnë një përvojë të mrekullueshme të përdoruesit, me shumë mundësi opsionesh për filtër, importim pa kuptime dhe mbështetje për llojet e hyrjeve të shumta. Thënë kështu, Dashlane ka një avantazh kur bëhet fjalë për shtrirjen e shfletuesit të saj, i cili vepron si një version miniaturë i aplikacionit të plotë. 

dashlane-rishikim-AutoFill

Dashlane fitoi një vend në udhëzuesin më të mirë të zgjatjeve të menaxherit të fjalëkalimeve në pjesën e prapme të opsioneve të tij për automatizim. Me shtrirjen, ju mund të zgjidhni nëse i plotëson shënimet në një faqe të veçantë ose në një faqe të tërë. Për më tepër, ju mund të shikoni shpejt përmbajtjen tuaj të kasafortës nga shtrirja. 

Zgjatja e mbajtësit është gjithashtu e shkëlqyeshme, megjithëse nuk ofron aq opsione sa Dashlane. Shtë e vështirë për të dhënë një pikë për këtë raund, pasi që të dy Dashlane dhe Keeper ofrojnë një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit. Bazuar vetëm në opsionet e plotësimit të automjeteve, megjithatë, ne do të japim pikë për Dashlane.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Dashlane

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

6

Features

Shumica e menaxherëve me fjalëkalim janë të lehta për sa i përket karakteristikave, duke ofruar vetëm disa opsione të vërtetimit me dy faktorë dhe, nëse keni fat, ndarjen e fjalëkalimeve. Fatmirësisht, nuk është kështu me konkurentët tanë. Keeper dhe Dashlane janë të mbushur me bujë, megjithëse do të duhet të paguani një çmim premium për t’iu qasur atyre. 

Duke filluar me Dashlane, abonimi bazë vjen me një VPN të kufizuar, monitorim të errët të uebit dhe, natyrisht, menaxhim me fjalëkalim. Sidoqoftë, tipari më i veçantë i tij është ndërrimi automatik i fjalëkalimit. Me të, ju mund të azhurnoni hyrjet tuaja në shumë site me një klik të vetëm. 

dashlane-rishikim-password-Changer

Keeper nuk ka diçka të tillë, por përfshin disa shtesa interesante të vetat. Më e rëndësishmja, ajo ofron KeeperChat. Kjo kërkesë e mesazheve ofron encryption fund-në-fund, do të thotë askush nuk mund të përgjojë mesazhet tuaja. Për më tepër, KeeperChat ofron tërheqje të mesazheve, mesazhe vetë-shkatërruese dhe një galeri të mediave private.

  Safari vs Chrome: Cupertino vs Mountain View në vitin 2023

Do të duhet të paguani për Paketën Max për të hyrë në KeeperChat, që ka kuptim. Ajo që nuk ka kuptim është BreachWatch. Kjo veçori monitoron shkeljet e të dhënave për t’ju njoftuar për kërcënime kundër llogarisë tuaj. Fatkeqësisht, nuk është përfshirë në planin bazë. Dashlane, nga ana tjetër, përfshin monitorimin e shkeljes së të dhënave në planin e saj Premium. 

Portieri nuk është poshtë dhe jashtë për këtë raund, megjithëse. Keeper ofron autofilimin lokal, i cili është një tipar që menaxherët më shumë fjalëkalim kalojnë, duke përfshirë Dashlane. Ju mund të specifikoni butonat kryesore në aplikacionin që automatikisht do të mbushin emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj në aplikacionet lokale, duke pasqyruar përvojën e shfletuesit. 

portierit-rishikim-portieri-mbushur

Edhe pse Dashlane ka më shumë karakteristika, Keeper janë më të dobishëm. Ju do të duhet të blini një Pako Max për të hyrë në gjithçka, por duke marrë parasysh se kushton njësoj si pajtimi bazë i Dashlane, kjo nuk është një shitje e vështirë. E thënë thjesht, Keeper ofron më shumë për më pak, duke e fituar atë fitore për këtë raund. 

Raundi: Pika e karakteristikës për portier

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

7

mbështetje

Menaxherët e fjalëkalimeve janë mjete të thjeshta, dhe për shkak të kësaj, mbështetja shpesh vihet në prapavijë. Megjithatë, si raundi i mëparshëm, Dashlane dhe Keeper ofrojnë mbështetje më të mirë se shumica. Të dy kanë mundësi të shumta kontakti, si dhe burime të vetë-ndihmës, do të thotë që gjithmonë mund të gjeni përgjigje për çdo pyetje që keni. 

Keeper ka mbështetje 24/7 përmes bisedës live dhe postës elektronike, megjithëse duhet të përdorni këtë të fundit për çdo pyetje teknike. Edhe pse përgjigjet e bisedës live janë të dobishme dhe të menjëhershme në përgjigjet e tyre, ato zakonisht kopjuan informacione nga baza e njohurive e Keeper kur pyetëm për aspektet teknike të shërbimit. 

portierit-mbështetje-Center

Në mënyrë të ngjashme, Dashlane gjithashtu ka bisedë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje me email, por jo rreth orës. Biseda live është e kufizuar në orët e punës gjatë javës së punës, megjithëse mbështetja e postës elektronike është në dispozicion 24/7. Thënë kështu, Dashlane ofron mbështetje me email në anglisht, frëngjisht dhe gjermanisht, duke ofruar më shumë mundësi për klientët ndërkombëtarë. 

dashlane-rishikim-Arkivi

Sidoqoftë, nuk duhet të përdorni shpesh opsionet e kontaktit. Të dy konkurrentët tanë kanë baza të dendura njohurish, me Keeper gjithashtu duke ofruar mësime video dhe webinar mbështetëse. Dashlane shkon pak më thellë në artikuj mbështetës, megjithatë, shpesh shkon mbi 1.000 fjalë për të shpjeguar tema komplekse. 

Sinqerisht, ky raund i Dashlane vs Keeper është shumë afër për tu thirrur. Të dy janë në krye të lojës së tyre kur bëhet fjalë për shërbimin ndaj klientit, me burime të befasishme për të ndihmuar vetveten. Pavarësisht se cilin opsion ju zgjidhni, do të keni shumë burime mbështetëse. 

Raundi: Mbështetja Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Dashlane
Logoja e mbajtësit

8

Mendimet përfundimtare

Nga shtatë raundet tona, secili nga konkurrentët tanë doli me katër pikë, me raundin e fundit që përfundoi në barazim. Keeper dhe Dashlane janë menaxherë të shkëlqyera me fjalëkalim, me siguri të nivelit të lartë, ndërfaqe të shkëlqyera të përdoruesve dhe mjaft karakteristika. Kur të bie në të, zgjedhja e një bazohet në buxhetin tuaj. 

Dashlane është më e shtrenjtë, megjithëse vjen me një model sigurie më të mirë. Mbajtësi, nga ana tjetër, ka disa veçori më të dobishme, por nuk është aq i rrjedhshëm sa Dashlane. Për paratë tona, Dashlane është fituesi, por lehtë mund të shkojë në çdo mënyrë. 

fituesi: Dashlane

Whatfarë mendoni, pse? A jeni dakord që Dashlane është fituesi i kësaj krahasimi Dashlane vs Keeper, apo është Keeper një mundësi më e mirë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me