Si të kopjoni dhe rivendosni Faqerojtësit e Firefox-it në vitin 2023

Krijimi i rezervave të faqerojtësve tuaj është një veçori thelbësore e shumicës së shfletuesve të internetit, dhe Firefox nuk bën përjashtim. Nëse jeni duke kaluar në një shfletues të ri, vendosni Firefox në një pajisje të re ose thjesht mbani të sigurt listën tuaj të faqeve të preferuara të internetit, të dini se si të bëni kopje rezervë dhe të rivendosni faqeshënuesit e Firefox-it është jashtëzakonisht e dobishme.

Për fat të mirë, Firefox siguron një mori mënyrash të ndryshme për ta bërë këtë, nga rezervimi i një skedari JSON specifik për Firefox deri tek importimi dhe eksportimi në një format HTML që është i lexueshëm nga të gjithë shfletuesit e internetit. Nëse nuk përdorni tashmë shfletuesin, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të Firefox-it për të zbuluar nëse është i përshtatshëm për ju.

Nëse përdorni Chrome (lexoni rishikimin tonë të Google Chrome) ose Opera (lexoni rishikimin tonë të Operës), atëherë gjithashtu mund të shikoni betejat tona Opera vs Firefox dhe Firefox kundër Chrome për të parë se si krahason Firefox me shfletuesin tuaj aktual.

Si të kopjoni faqerojtësit e Firefox-it

Nëse gjithçka që ju doni të bëni është të krijoni një kopje rezervë të faqerojtësve tuaj të Firefox-it në mënyrë që ato të jenë të sigurta në rast të një përplasjeje të një pajisjeje, atëherë mund të krijoni një arkiv JSON që lehtë mund të importoni përsëri në Firefox në një datë të mëvonshme.

Mbani në mend se nëse keni regjistruar një llogari Firefox, atëherë shfletuesi sinkronizon automatikisht faqerojtësit tuaj në mënyrë që të mund të importohen automatikisht në një pajisje të re ose me një instalim të freskët. Sidoqoftë, ky udhëzues do të përqendrohet në mënyrën e kryerjes manuale të kësaj detyre.

  Zgjatjet më të mira të menaxherit të fjalëkalimeve të vitit 2023

Firefox-Library

Filloni duke nisur shfletuesin dhe shtypni Ctrl + Shift + B. Kjo do të sjellë pjesën e faqeve të bibliotekës, ku mund të zgjidhni “import” & rezervë ”në shiritin e sipërm të mjeteve. Pastaj vazhdoni të zgjidhni ku doni të ruani skedarin JSON, dhe kjo është ajo.

Firefox-Backup-Dialog

Vini re se kjo nuk është domosdoshmërisht e mjaftueshme për të mbrojtur faqerojtësit tuaj, pasi gjithçka që keni bërë është të krijoni një skedar lokal për t’i strehuar ato, i cili është po aq i ndjeshëm ndaj prishjeve ose humbjes së të dhënave, siç vetë skedarët e Firefox-it. Për të siguruar që jeni mbrojtur si duhet, do të duhet të ruani skedarin JSON në një lloj ruajtjeje cloud ose rezervë në internet.

JSON-Arkiva

Nëse nuk keni tashmë një shërbim të ruajtjes së cloud ose zgjidhje rezervë në internet, duhet të kërkoni sa më shpejt që të keni mundësi. Kjo do t’ju lejojë të bëni kopje rezervë jo vetëm të faqerojtësve tuaj të Firefox-it, por edhe të skedarëve të tjerë që ju nevojiten për tu rikuperuar në rast të një përplasje.

Nëse nuk keni nevojë të bëni kopje rezervë të të gjithë sistemit tuaj, kontrolloni listën tonë të ofruesve më të mirë të ruajtjes së cloud ose të kaloni direkt në rishikimin tonë të Sync.com, i cili është zgjedhja jonë kryesore.

Nga ana tjetër, nëse dëshironi diçka që automatikisht rezervon të gjithë sistemin tuaj në cloud, ajo që dëshironi është një shërbim rezervë në internet. Ju mund të lexoni rishikimin tonë IDrive, i cili është ofruesi ynë i preferuar, ose shikoni listën e plotë të shërbimeve më të mira rezervë cloud për të marrë një pamje të plotë të fushës.

Si të kopjoni faqerojtësit e Firefox-it

 1. Nisni Firefox-in
 2. Shtypni Ctrl + Shift + B
 3. Klikoni në “import” & rezervë ”në shiritin e veglave
 4. Zgjidhni “faqet e rezervës”
 5. Zgjidhni vendndodhjen e ruajtur për skedarin JSON
  VPN më e mirë për Indonezinë 2023: Merdeka për Shekullin 21

Eksportimi i Faqerojtësve të Firefox-it

Megjithëse rezervimi i faqerojtësve tuaj duke ndjekur hapat e mësipërm do t’ju lejojë të rivendosni Firefox në të ardhmen, nuk do t’ju ndihmojë shumë nëse doni të eksportoni faqerojtësit e Firefox-it në një shfletues tërësisht të veçantë. Sidoqoftë, nëse eksportoni faqeshënues nga Firefox, atëherë mund të importoni faqerojtës nga Firefox në Chrome ose ndonjë shfletues tjetër.

HTML-Arkiva

Për këtë, do të duhet të eksportoni faqerojtësit tuaj si një skedar HTML. Procesi është pothuajse identik me kryerjen e një kopje rezervë, pasi ju filloni duke nisur Firefox dhe shtypni Ctrl + Shift + B, e ndjekur nga klikimi në “import & rezervë ”në shiritin e sipërm të mjeteve. Atëherë duhet të zgjidhni “eksportoni faqeshënuesit në HTML” para se të zgjidhni vendndodhjen e ruajtur të skedarit.

Firefox-Eksport-Dialogue

Edhe një herë, sigurohuni ta siguroni si duhet këtë skedar duke e ruajtur në re (për shembull, me OneDrive ose Dropbox) ose duke ekzekutuar shërbimin tuaj rezervë, pasi të keni përfunduar eksportin.

Si të eksportoni faqerojtësit e Firefox-it

 1. Nisni Firefox-in
 2. Shtypni Ctrl + Shift + B
 3. Klikoni në “import” & rezervë ”në shiritin e veglave
 4. Zgjidhni “eksportoni faqeshënuesit në HTML”
 5. Zgjidhni vendndodhjen e ruajtur për skedarin HTML

Si të rivendosni Shënimet e Firefox-it

Pasi të keni bërë kopje rezervë të faqerojtësve tuaj të Firefox-it si një skedar JSON, mund ta përdorni këtë për të rivendosur lehtë faqerojtësit tuaj të Firefox-it, pavarësisht nëse doni të riinstaloni Firefox-in ose të vendosni shfletuesin në një pajisje të re. 

Ashtu si me rezervimin, kjo është diçka që Firefox bën automatikisht nëse jeni regjistruar në llogarinë tuaj, por udhëzimet e mëposhtme do t’ju japin mundësinë për ta bërë këtë me dorë.

Firefox Sync-

Ashtu si udhëzimet e mëparshme, hapat janë të thjeshtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të nisë Firefox dhe të shtypni Ctrl + Shift + B për të sjellë bibliotekën e faqerojtësve. Nga këtu, klikoni në “import” & rezervë ”dhe zgjidhni“ rivendos ”.

Firefox-Restore-dropdown

Tani mund të zgjidhni një kopje rezervë nga lista e gjeneruar automatikisht nga Firefox ose të klikoni në “zgjidhni skedarin …” për të zgjedhur me dorë një. Kjo do të sjellë një dialog skedar ku ju mund të zgjidhni skedarin JSON që keni krijuar kur rezervoni dhe, voila, të gjitha faqerojtësit tuaj tani do të jenë rikthyer në Firefox.

  VPN më e mirë për India 2023: Netra, Bollywood dhe Streaming

Firefox-Restore-File-Dialogue

Si të rivendosni Shënimet e Firefox-it

 1. Nisni Firefox-in
 2. Shtypni Ctrl + Shift + B
 3. Klikoni në “import” & rezervë ”në shiritin e veglave
 4. Zgjidhni “rivendosjen”
 5. Ose zgjidhni një kopje rezervë nga lista ose klikoni “Zgjidhni skedarin …” dhe zgjidhni skedarin specifik rezervë nga i cili doni të rivendosni

Importoni Faqerojtësit tuaj të Firefox-it

Për dallim nga opsioni i rivendosjes, importimi ju lejon të merrni të gjithë faqerojtësit tuaj nga çdo burim, për aq kohë sa ato janë eksportuar më parë në një skedar HTML. Kjo ju lejon, për shembull, të rivendosni faqerojtësit e Chrome në Firefox nëse po kaloni nga një shfletues në tjetrin.

Për të importuar faqerojtësit e Firefox-it, gjithçka që duhet të bëni është të hapni edhe një herë shfletuesin, shtypni Ctrl + Shift + B dhe zgjidhni “import” & rezervë ”në shiritin e veglave. Tani klikoni në “importoni faqeshënuesit nga HTML” dhe zgjidhni skedarin përkatës HTML në dialogun me të cilin jeni prezantuar.

Si të importoni faqerojtësit në Firefox nga një Arkiv HTML.

 1. Nisni Firefox-in
 2. Shtypni Ctrl + Shift + B
 3. Klikoni në “import” & rezervë ”në shiritin e veglave
 4. Zgjidhni “importoni faqeshënuesit nga HTML”
 5. Zgjidhni skedarin HTML nga i cili doni të importoni

Mendimet përfundimtare

Aty e keni atë, gjithçka që duhet të dini në lidhje me rezervimin, rivendosjen, importimin dhe eksportimin e faqerojtësve tuaj të Firefox-it. Të armatosur me këtë njohuri, mund të siguroheni që nuk e humbni kurrë hyrjen në listën tuaj të faqeshënuesve, dhe gjithashtu mund të vendosni shfletues ose pajisje të reja me disa klikime të thjeshta.

Whatfarë mendoni për udhëzuesin tonë se si të kopjoni dhe rivendosni faqerojtësit e Firefox-it? A keni fituar një mirëkuptim se si ta bëni këtë, apo ekziston ende një pjesë e procesit për të cilin mbeteni të paqartë? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit që lexove.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me