VPN më e mirë për Nepalin në vitin 2023: Lidhja nga Kathmandu

I njohur për malet e tij Himalayan – përfshirë Mt Everest – dhe rrugët e Kathmandu, ka shumë për tu eksploruar në Nepal. Ju ka shumë të ngjarë të shkoni në internet në ndonjë pikë, megjithatë, kështu që qëndroni të sigurt me një nga VPN tonë më të mirë për zgjedhjet e Nepalit. Lexoni më tej për të zbuluar pse duhet të përdorni një VPN dhe cilat tipare duhet të ketë ai për përvojën më të mirë.

Basti juaj më i mirë për Nepalin është ExpressVPN, por ka edhe zgjedhje të tjera të ngurta gjithashtu. 

Numri i përdoruesve të internetit në Nepal po rritet. Vetëm rreth nëntë përqind e popullsisë e përdorën atë në vitin 2011, por që nga dhjetori i vitit 2023, kjo shifër ishte rritur në 54 përqind. Duke pasur parasysh që interneti i Nepalit nuk është aq i përparuar sa ai i shumë vendeve perëndimore, mund të pyesni veten pse keni nevojë për një rrjet virtual virtual. Epo, ka shumë arsye. 

Me pjesën më të madhe të internetit të Nepalit bazohet rreth kafeneve në internet dhe pikave të nxehta WiFi – shumë prej tyre janë të lira – kjo vetëm jep një arsye të mirë për të përdorur një VPN. WiFi publik mund të jetë i mbushur me viruse, malware dhe rreziqe të tjera. Duke përdorur një VPN, do të mbroheni nga ato lloj takimesh, megjithëse është më mirë të bashkoheni me një antivirus të mirë, gjithashtu.

Për më tepër, VPN-të janë të shkëlqyera në marrjen e kufizimeve të së kaluarës, të tilla si censura dhe geoblocks. Censurimi është i përhapur në të gjithë globin, megjithëse disa vende preken më shumë se të tjerët. 

Firewall i Madh i Kinës është një shembull i shkëlqyer i censurës. Qeveria kineze shkon në gjatësi të mëdha për të siguruar që qytetarët e saj të hyjnë vetëm në atë që dëshiron ata, duke përfshirë edhe aplikacione në pronësi kineze për të zëvendësuar ato perëndimore, shumë prej të cilave nuk janë të disponueshme. Për shembull, WeChat është i ngjashëm me WhatsApp, dhe Renren është versioni kinez i Facebook. 

Nga ana tjetër, geoblocks parandalojnë njerëzit në një vend të hyjnë në përmbajtjen e një tjetri. Për shembull, Netflix Nepal do të ketë shfaqje të ndryshme sesa Netflix Sh.B.A. Për të hyrë në bibliotekën e Sh.B.A., do t’ju duhet një adresë IP e Sh.B.A-së, të cilën një VPN mund t’i ndihmojë.

VPN më e mirë për Nepal 2023

Whatfarë e bën më të mirë një VPN për Nepalin

VPN-të kanë shumë karakteristika, dhe shumë duken njësoj në letër. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ata janë të gjithë mirë. Ofruesit zbatojnë veçori në mënyra të ndryshme, disa janë bërë mirë, disa jo. Ka shumë zgjedhje të mira në rishikimet tona VPN, por duhet të siguroheni që të zgjidhni VPN më të mirë për Nepalin para se të zhyteni në.

Për të filluar, duhet të zgjidhni atë që ka një rrjet të madh serverash. Kjo do t’ju ndihmojë të merrni rreth kufizimeve që hasni, siç janë kufizimet rajonale. Plus, nëse doni të përdorni një përmbajtje që është në dispozicion vetëm në Nepal, VPN do t’ju duhet të ketë serverë të vendosur atje.

Sigurohuni që VPN të ketë gjithashtu siguri të mirë, pasi kjo do t’ju mbrojë nga rreziqet në internet, siç janë krimi në internet dhe mbikëqyrja. 

Intimiteti juaj është po aq i rëndësishëm, por siguria vetëm nuk do ta sigurojë atë. Kontrolloni nëse VPN ka një politikë të rreptë të mos-logs. Në atë mënyrë, ajo që bëni në internet do të mbahet sekret.

Shpejtësia e saj është gjithashtu e rëndësishme, kështu që ju nuk do të lini ndezur në një ekran të ngarkimit, dhe gjerësia e pakufizuar e bandës do të sigurojë që nuk shqetësoheni për të arritur një kufi. Nëse do të godisnit një kufi, VPN do të ndalonte së punuari dhe do të mbeteshit pa ndonjë mbrojtje.

Nëse doni të transmetoni, duhet të kontrolloni që VPN mund të futet në platformën që dëshironi. Netflix është një mundësi popullore, por vetëm një pjesë e vogël e VPN-ve janë në gjendje të kalojnë detektorët e tij inteligjentë VPN. Nëse kjo është në krye të listës suaj, shikoni VPN-në më të mirë për mbledhjen e Netflix.

Konsiderata të tjera përfshijnë se me pajisjet me të cilat është i pajtueshëm, sa e lehtë është të përdorësh dhe sa lidhje të njëkohshme lejon. Plus, është një ide e mirë që të keni shërbim të mirë të klientit në dispozicion, dhe çmimet ndryshojnë në të gjithë tregun, prandaj sigurohuni që të përshtatet me buxhetin tuaj.

  Si të merrni një adresë IP të Vietnamishtit në vitin 2023 Pho Entertainment's Sake

VPN më e mirë për Nepalin: ExpressVPN

ExpressVPN është kampioni i Nepalit. ’Shtë VPN më e mirë në dispozicion në sytë tanë sidoqoftë, por ai plotëson të gjitha kërkesat edhe për Nepalin.

expressvpn-rishikim-speed-test

Numri i përgjithshëm i serverëve tejkalon 3,000 dhe ato mbulojnë 94 vende, që është më shumë se shumica e VPN-ve atje. Ai gjithashtu ka serverë në Nepal, dhe nuk ka shumë VPN që bëjnë. Në fakt, i vetmi VPN tjetër që zbuluam se është zgjedhja jonë e pestë, HideMyAss. Sidoqoftë, HMA ka mungesë në fusha të tjera, siç mund të lexoni në atë pjesë.

ExpressVPN ka siguri të shkëlqyeshme që përdor shifrimin e AES 256-bit, menjëherë në shkop. Mund ta rritni gjithashtu dhe të kontrolloni disa rregullime nëse e dini se çfarë po bëni. Ekziston gjithashtu një politikë mos-logs, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për intimitetin tuaj.

Nuk do të keni asnjë problem me shpejtësinë, pasi ExpressVPN është VPN më e shpejtë që do të gjeni. Ajo gjithashtu vjen me bandwidth të pakufizuar. Pleifti i këtyre faktorëve me aftësinë e tij për të hyrë në ndonjë platformë transmetimi, dhe nuk është e vështirë të shihet pse është VPN-ja jonë më e mirë për transmetim. Lexoni rishikimin tonë të ExpressVPN për më shumë detaje rreth shërbimit.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Mund ta përdorni në Windows, macOS, Android dhe iOS dhe mund të lidheni deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë. Ka gjithashtu zgjerime të shfletuesit për Firefox, Chrome dhe Safari. 

Ndërfaqja është e lehtë për t’u përdorur dhe një zgjedhje e shkëlqyeshme për fillestarët. Pasi të keni instaluar, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në butonin e madh “lidheni” dhe ExpressVPN do të bëjë pjesën tjetër për ju. Ata që e dinë mund të mashtrojnë me cilësimet, sidoqoftë. 

Nuk fshihet fakti që ExpressVPN është e shtrenjtë në krahasim me rivalët e saj, por ia vlen edhe paratë. Ju merrni një shërbim të shkëlqyeshëm, dhe ka një garanci të kthimit të parave 30-ditore në rast se e shihni që nuk është për ju.

NordVPN

NordVPN është zgjedhja jonë tjetër, dhe ofruesi ka një rrjet të madh me më shumë se 5,000 serverë që rendisin rreth 60 vende. Megjithatë, nuk ka serverë në Nepal.

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Ka disa nga siguritë më të mira që ofrohen. Setshtë vendosur në shifrimin e AES 256-bit, por ju merrni mundësinë e përdorimit të serverëve të tij me dy hop, të cilët në thelb shtojnë edhe më shumë mbrojtje në tunelin VPN. Po ashtu është krijuar një politikë e rreptë e mos-logjistikës.

Shpejtësitë e NordVPN janë të mira, por mund të gjeni që ato ngadalësohen nëse lidheni me një server larg. Koha e ndërrimit të serverit të saj është e shpejtë, megjithëse. Ajo vjen me bandë të pakufizuar, dhe mund të futet në të gjitha platformat streaming, përfshirë Netflix. Për të mësuar më shumë, lexoni rishikimin tonë të NordVPN.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

Compatibleshtë në përputhje me Windows, macOS, Android dhe iOS dhe lejon që të lidhen deri në gjashtë pajisje njëherësh. Ka zgjerime të shfletuesit për Firefox dhe Chrome, gjithashtu. Shtë e lehtë për t’u përdorur në çdo platformë, dhe i përshtatet fillestarëve, si dhe njerëzve me më shumë teknikë.

NordVPN ofron vlerë të mirë për paratë tuaja, por plani mujor nuk është zgjidhja më e mirë. Planet më të gjata funksionojnë më mirë në fund, dhe ka një periudhë të rimbursimit 30-ditor, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni nëse hidheni drejtpërdrejt.

Cyberghost

Tjetra në linjë është CyberGhost. Rrjeti i tij është i madh, por numri i saktë i serverëve dhe vendeve që mbulon luhatet shpesh. Në kohën e shkrimit, kishte 9000 serverë në 90 vende, gjë që është më se e mjaftueshme për të anashkaluar çdo bllok. Megjithatë, nuk ka asnjë server në Nepal.

Cyberghost-Streaming-Servers

Siguria e saj është e mirë dhe e vendosur në AES 256-bit encryption. Plus, CyberGhost ka një ndërprerës të aktivizuar përgjithmonë që do të ndërpresë lidhjen tuaj nëse VPN dështon, duke i mbrojtur të dhënat tuaja të ndjeshme. Shumë VPN kanë një ndërprerës vrasjeje, por zakonisht duhet ta vendosni vetë. CyberGhost është automatik, gjë që është e mirë, por gjithashtu nuk mund ta kontrolloni.

Ashtu si NordVPN, CyberGhost ka shpejtësi të shpejtë, por mund të ngadalësohet në distanca të gjata. Nuk ka kufij për gjerësinë e brezit, dhe ai mund të hyjë në shumicën e shërbimeve streaming, përfshirë Netflix. Shqyrtimi ynë CyberGhost ka më shumë informacion mbi shërbimin.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CyberGhost

CyberGhost ka klientë për Windows, macOS, Android dhe iOS. Lejon të lidhen deri në shtatë pajisje në të njëjtën kohë, gjë që është më shumë sesa zgjedhjet tona të tjera dhe arsyeja pse është një përmendje e nderuar në VPN-në tonë më të mirë për copën e pajisjeve të shumta. Sidoqoftë, duhet të theksojmë se shtatë janë kufiri se sa pajisje mund të instalohen.

  HTTP vs HTTPS në vitin 2023: Cilat janë ata dhe cilat janë ndryshimet?

Ndërfaqja e tij u azhurnua jo shumë kohë më parë, dhe e ka bërë përvojën e përdoruesit shumë më mirë. Ende mund të duhet ca kohë për t’u mësuar, por nuk është e vështirë të përdoret.

Pricemimi mujor nuk është i mirë, por planet më të gjata e bëjnë atë një zgjedhje të lirë në fund. Përdoruesit Android dhe iOS mund të përfitojnë nga prova falas e shtatë ditëve që është në dispozicion. Ekziston gjithashtu një garanci për kthimin e parave që është e zbatueshme për të gjitha platformat.

Windscribe

Windscrib gjithashtu ka bërë listën tonë për disa arsye. Sidoqoftë, rrjeti i tij i serverëve nuk është një prej tyre. Kjo sepse, edhe pse të kesh më shumë se 600 servera në 60 vende është akoma mjaft për të luajtur me të, nuk është saktësisht një shumë e habitshme. 

Plus, duhet të theksojmë që ju do të keni qasje në numrin e plotë të serverit nëse jeni në planin e paguar. Nuk ka asnjë server në Nepal.

windscribe-slider3

Winscrib ka një plan falas, i cili, për të qenë i drejtë, është një bujar. Aq shumë bujare, në të vërtetë, që fitoi vendin e parë në krahasimin tonë më të mirë falas VPN. Me planin falas, ju merrni vetëm disa vende në server. Thënë kjo, nëse nuk doni të zgjidhni versionin e paguar akoma, mund të shtoni vendndodhje në planin tuaj për 1 dollarë çdo muaj.

Siguria e xhamave është e mirë. Setshtë vendosur në kodimin e AES 256-bit dhe mund të personalizohet. Diçka për tu mbajtur në mend, sidoqoftë, është që Windscrib-i regjistron disa informacione. Ai është mbajtur në minimum, megjithatë, i kufizuar në të dhëna të tilla si gjerësia e bandës tuaj të përdorur dhe afati i fundit i aktivitetit tuaj. Plus, informacioni nuk mund të gjurmohet te ju.

Edhe pse VPN të tjerë mburren me shpejtësi më të shpejtë, Windscrib është akoma mirë për shumicën e aktiviteteve, përfshirë transmetimin. Kjo është gjithashtu një gjë e mirë, sepse Windscrib ka serverë të veçantë streaming të quajtur serverë Windflix. Ata punojnë mirë, dhe përdoruesit e paguar kanë qasje në to, ndërsa ata që janë në planin e lirë do të duhet t’i shtojnë ato për 1 $ në muaj.

Anëtarët e paguar marrin gjithashtu një bandë të pakufizuar. Sidoqoftë, nëse jeni në planin falas, do të merrni 2GB në muaj në regjistrim ose 10 GB nëse shkruani një email të vlefshëm. Ka edhe mënyra të tjera si mund të rritni kufirin, gjithashtu. Për shembull, çdo vendndodhje e shtuar do t’ju marrë një shtesë prej 10 GB në muaj. Për të marrë një pamje më të mirë të shërbimit, lexoni përmbledhjen tonë në Windscrib.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë xhamat

Windscrib mund të instalohet në Windows, macOS, Android dhe iOS, dhe ju merrni lidhje të pakufizuara si në planin pa pagesë ashtu edhe me atë të paguar. Ka edhe zgjerime të shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Opera, gjithashtu. Ndërfaqja e tij ofron një përvojë pa frills, kështu që është e thjeshtë për fillestarët, por teknikët mund të futen brenda cilësimeve, gjithashtu.

Mimi mujor nuk është zgjidhja më e mirë. Planet më të gjata do t’ju kursejnë para në planin afatgjatë. Nuk ka provë falas, por kjo sepse ju mund të përdorni planin falas për ta provuar. Nuk ka gjithashtu politikë zyrtare të rimbursimit, por nëse kërkoni një brenda tre ditëve të blerjes, ato do të lëshojnë një.

HideMyAss

Së fundmi, ne kemi zgjedhur HideMyAss. Nuk është një shërbim i keq, por është shumë larg nga zgjedhja jonë kryesore. Rrjeti i tij ka më shumë se 1.000 serverë, gjë që nuk ka asgjë për të bërtitur, por ato mbulojnë 190 vende, që është më shumë se cilido nga VPN-të e tjera që ne kemi shqyrtuar. Ai gjithashtu ka dy serverë në Nepal, kjo është arsyeja që e bëri këtë listë.

hidemyass-slider4

Siguria e HMA është e mirë dhe është e vendosur në 256-bit encryption. Politika e saj për mos-shkrimet është aty ku gjërat bëhen pak të çrregullt, megjithëse. E shihni, ajo ka një, por nëse e lexoni në të vërtetë, do të vini re se HMA mban disa shkrime. Këto shkrime nuk do t’ju identifikojnë më vete, por nëse do të shoqëroheshin me informacionin me të cilin regjistroheshin, ato mund të lidheshin me ju.

Shpejtësitë e saj nuk janë të këqija dhe janë të mira për shumicën e aktiviteteve. Ajo vjen me një bandë të pakufizuar dhe është e aftë të futet në Netflix dhe iPlayer të BBC, megjithëse ka probleme me faqet e tjera të transmetimit. Lexoni rishikimin tonë HideMyAss për një kuptim më të mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë HMA

HMA punon me Windows, macOS, Android dhe iOS dhe lejon që të lidhen deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë. Ndërfaqja e tij është e shkëlqyeshme dhe e lehtë për t’u përdorur gjithashtu.

HMA nuk ofron një pajtim mujor, kështu që nuk do të keni zgjidhje tjetër përveçse të shkoni për një më të gjatë. Më e shkurtër është për një vit, dhe çmimet nuk janë të mëdha. Ka zbritje të aplikuara gjatë regjistrimit, por normat e rinovimit janë të tmerrshme. Ka një provë falas shtatë-ditore, por do të duhet të bëni disa gërmime për ta gjetur atë. Ekziston gjithashtu një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

  VyprVPN vs ExpressVPN: Cila do t'ju shërbejë më së miri në vitin 2023?

Censura në internet në Nepal

Interneti i Nepalit është kryesisht falas. Testet e kryera nga Iniciativa OpenNet nga 2006 deri në 2007 arritën në përfundimin se nuk kishte prova të filtrimit. Edhe pse kjo ishte pak kohë më parë, ne mund të gjenim vetëm disa raporte për bllokimin.

Më e rëndësishmja, më shumë se 25,000 faqe interneti pornografike u bllokuan në vitin 2023 për të ndihmuar kontrollin e rritjes së numrit të rasteve të përdhunimeve. Qeveria lëshoi ​​kode të reja penale dhe civile, të cilat përfshijnë rregullore për përdorimin, transmetimin dhe publikimin e përmbajtjeve pornografike. 

Autoriteti Telekomunikues i Nepalit (NTA) e bëri të detyrueshëm që ISP-të të instalojnë një softuer filtrimi në mënyrë që të bllokojnë uebfaqe që përmbajnë moral shoqëror të turpshëm, joshës dhe të korruptuar, si dhe përmbajtje që kërcënojnë harmoninë fetare, sigurinë kombëtare dhe që shkon kundër vlerave dhe besimeve të shtetit.

Në një raport tjetër, NTA urdhëroi ISP-të që të bllokonin lojën popullore në internet me multiplayer PlayerUnknown’s Battlefield. Arsyetimi i saj ishte se loja po ndikonte negativisht në sjelljen dhe studimin e fëmijëve dhe të rinjve. Nëse jeni një gamer i etur, duhet të kontrolloni edhe VPN-në më të mirë për listën e lojërave.

Mbikëqyrje Online në Nepal

Edhe pse nuk ka një ton informacion në lidhje me mbikëqyrjen në internet në Nepal, ka disa gjëra që ne gjetëm.  

Në vitin 2010, autoritetet formuan një zyrë hetimi për të zvogëluar rritjen e krimit dhe aktiviteteve anti-sociale në internet. 

Disa nga keqpërdorimet ishin për ofruesit e paligjshëm të VoIP. Për të përdorur VoIP, një përdorues duhet të paguajë për shërbimin ose ta përdorë atë përmes një kafeje në internet që ka marrë një licencë të ofruesit të shërbimit nga NTA. Megjithatë, bizneset e paligjshme të VoIP janë zvarritur.

Për të ndihmuar në luftimin e veprimtarisë së paligjshme, ISP-të u bënë për të gjurmuar çdo keqpërdorim nga klientët, dhe në 2011, ISP-të u urdhëruan të monitorojnë aktivitetet e klientëve. Ata duhet të japin informacione për çdo klient që përdor 1Mbps të bandës ose më shumë, pasi që mund të jetë një tregues i keqpërdorimit.

Policia e Nepalit punon ngushtë me NTA për të skanuar dhe identifikuar bizneset e tilla. Plus, ISP-të i sigurojnë policisë të dhëna të trafikut Multi Router (MRTG) nga klientët për të treguar ngarkesën e trafikut në rrjet.

Liria e fjalës në Nepal

Kushtetuta e Nepalit parashikon lirinë e fjalës, por ekzistojnë disa kufizime. Gjatë qëndrimit të mbretit, ai miratoi një ligj shtypës për median, i cili ndalonte kritikat ndaj mbretit dhe familjes mbretërore dhe rriti dënimet për shpifje. 

Sidoqoftë, civilët protestuan kundër saj dhe mbreti u detyrua t’i kthejë të gjitha fuqitë kryeministrit dhe parlamentit.

Edhe pse qytetarët mund të diskutojnë tema të ndjeshme më lirshëm, autoritetet ende po sulmojnë postet që kritikojnë ose fyen qeverinë. Për shembull, një njeri u arrestua dhe u arrestua në 2023 për shumë javë sepse ai postoi në Facebook një imazh të një majmuni me kokën e kryeministrit. 

Në gusht 2023, hyri në fuqi kodi penal i rishikuar, i cili përfshin dispozita që i bëjnë veprimeve të caktuara një vepër penale. Kjo përfshin bërjen e informacionit privat për një person publik pa pëlqimin dhe satirën e tyre që konsiderohet si mosrespektues.

Gazetarët shpesh arrestohen dhe sulmohen, veçanërisht gjatë periudhave të tilla si zgjedhjet. Zyrtarët qeveritarë përpiqen të kontrollojnë kritikat përmes mediave duke ushtruar presion, frikësim dhe kërcënim të veprimit juridik.  

Një projekt-ligj i ri i mediave sociale u hartua në shkurt 2023 që do të nxjerrë dënime të ashpra për përdorim të pahijshëm të mediave sociale. Ligji i propozuar do të lejojë qeverinë të bllokojë platformat e mediave sociale nëse nuk regjistrohen në Nepal, duke përmendur shqetësimet e intimitetit.

Do të ndëshkonte gjithashtu ata që janë prapa çdo posti që konsiderohet si shpifës ose kundër sovranitetit kombëtar me gjobë prej 1.5 milion rupi Nepalese (8.800 dollarë) dhe deri në pesë vjet burg.

Rrjetet sociale gjithashtu do të urdhëroheshin të hiqnin postimet, dhe mos bërja e kësaj mund të rezultojë që operatori të përballet me një gjobë prej 30,000 rupi Nepalese (264 dollarë) dhe tre vjet burg. Qeveria mbrojti projekt-ligjin duke thënë se është e nevojshme për të siguruar të dhëna dhe Siguria e internetit.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse Nepal nuk është vendi më i zhvilluar kur bëhet fjalë për internet, ka ende arsye të mira pse duhet të përdorni një VPN. Ka krime të mundshme në internet dhe monitorim në internet për të menduar, dhe ju mund të vini në disa kufizime rajonale, gjithashtu.

Ju duhet të zgjidhni një VPN që ka një rrjet të madh serverash në mënyrë që të mund të anashkaloni çdo bllok. Plus, ajo duhet të ketë siguri dhe intimitet të mirë për t’ju mbrojtur nga rreziqet në internet. ExpressVPN është zgjidhja më e mirë kur merren parasysh këta faktorë dhe me garancinë e tij për 30 ditë kthimin e parave, nuk keni asgjë për të humbur.

Nëse keni përvojë në përdorimin e një VPN në Nepal, na tregoni për këtë në seksionin e komenteve. Shikoni edhe arkivin tonë VPN. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me