VyprVPN vs ExpressVPN: Cila do t’ju shërbejë më së miri në vitin 2023?

Nëse keni lexuar rishikimin tonë për ExpressVPN, e dini se ofron një nga shërbimet më të mira VPN në treg. Kjo për shkak të shpejtësive të saj të shkëlqyera, sigurisë së fortë dhe politikës së fshehtë të fshehtë. Tregu VPN është megjithatë konkurrues, kështu që ExpressVPN duhet të mbrojë titullin e saj nga shumë konkurrentë që gjithashtu duan të jenë më të mirët. 

Në këtë artikull, ExpressVPN po squan kundër VyprVPN. Nëse kontrolloni rishikimin tonë të VyprVPN, do të shihni se ajo ka një themel të fortë për të qenë një nga pretendentët më të mirë në tregun VPN, por ajo humbi shumë pikë për çështje specifike, të tilla si një klient i vjetëruar dhe shërbimi i dobët i klientit. 

Ne do të drejtojmë VPN-të përmes testimit tonë për të parë se sa mirë funksionon ExpressVPN kur krahasohet me një shërbim tjetër të fortë.

Vendosja e një Luftimi: ExpressVPN vs VyprVPN

Si me çdo konkurs një-për-një, duhet të përcaktohen rregulla për të përcaktuar një fitues të drejtë. Në rishikimet tona VPN, ne shikojmë nëntë kategori për të dhënë një pamje të plotë të një shërbimi VPN. Ne hetojmë gjëra nga çdo kënd, duke përfshirë mbështetjen e klientit dhe performancën e transmetimit.

Megjithatë, në ndeshjet direkte, ne e ngushtojmë atë vetëm në pesë kategori. Kjo do të thotë që gjëra të tilla si intimiteti, megjithëse adresohen vetë në rishikime të dedikuara, do të konsolidohen në seksione të tjera.

Pesë raundet janë karakteristika, çmimi, lehtësia e përdorimit, shpejtësia dhe siguria. Ne do t’i shikojmë ofruesit individualisht në secilin seksion, pastaj do të krahasojmë ato që ofrojnë VPN-të dhe të zgjedhin një fitues. Një pikë është dhënë për secilën pjesë që fiton një VPN, dhe ajo me më shumë pikë do të jetë fituesi i përgjithshëm.

1

Features

Një nga gjërat më të rëndësishme për t’u ekzaminuar me çdo softuer janë veçoritë që janë ndërtuar. Disa veçori janë thelbësore për VPN, kështu që çdo VPN pa to automatikisht do të humbasë pikë. 

Karakteristika kryesore që kërkojmë është një sulm për vrasje sepse është thelbësore për të siguruar sigurinë. Opsionet DNS janë gjithashtu të këndshme për tu parë. Ne gjithashtu shikojmë se në cilat pajisje mund të instalohet VPN. Përveç këtyre, veçori shtesë mund të ndihmojnë vetëm VPN në sytë tanë.

ExpressVPN

ExpressVPN bën një punë të mirë për të ofruar një përvojë të efektshme në sipërfaqe, duke lejuar ata që duan një zgjidhje plug-and-play të përdorin atë si të tillë. Thënë kështu, kur hapni menunë e opsioneve, një grup mbresëlënës karakteristikash zbulon vetë. 

Ka shumë mundësi protokollesh, të cilat ne do t’i shikojmë më shumë në seksionin “siguria dhe privatësia”. Ekzistojnë gjithashtu disa mundësi fillestare, duke përfshirë lansimin e klientit në fillimin dhe lidhjen me lokacionin e fundit të përdorur automatikisht.

Ka një ndërprerës vrasës, i cili është thelbësor për sigurinë dhe mund të lejoni ose parandaloni pajisjet e tjera të lidhen me kompjuterin tuaj ndërsa VPN është i ndezur. Kjo është e dobishme për të parandaluar që kompjuterët e tjerë të futen në tuajat nëse jeni në WiFi publik dhe e bën të lehtë kthimin e rivendosjes kur të ktheheni në shtëpi për t’i lënë printerët dhe pajisjet e tjera të komunikojnë me makinën tuaj.

expressvpn-shqyrtim-settings

Për më tepër, ExpressVPN ka një veçori të shkëlqyeshme të tunelimit. Kjo ju lejon të zgjidhni cilat programe në kompjuterin tuaj përdorni lidhjen e sigurt të VPN dhe cilat përdorin lidhjen më të shpejtë të pambrojtur. Shtë një veçori e rrallë që ofron shumë funksionalitet (shikoni rishikimin tonë të fortë StrongVPN për një ofrues tjetër që e ka atë).

Klienti gjithashtu ju lejon të përdorni serverët DNS të ExpressVPN, gjë që parandalon që informacioni juaj të mos kalojë nëpër çarje dhe të përfundojë në DNS të ofruesit të shërbimit tuaj të internetit. 

ExpressVPN mbështet shumë pajisje, duke përfshirë Windows, macOS, Linux, Android dhe iOS. Për më tepër, VPN mund të vendoset në ruterin tuaj në mënyrë që çdo pajisje në shtëpinë tuaj të mbrohet nga momenti kur lidhet me internetin. ExpressVPN gjithashtu ka zgjerime të shfletuesit për Google Chrome dhe Mozilla Firefox, si dhe aplikacione për PlayStation 4, Xbox One dhe Nintendo Switch.

VyprVPN

VyprVPN mbështet një pjesë të vogël të opsioneve të protokollit, duke përfshirë protokollin e tij unik Chameleon, i cili bazohet në OpenVPN dhe i specializuar për maskimin e faktit se është një lidhje VPN. Kjo ndihmon kur hyrni në përmbajtje të bllokuar, të tilla si iPlayer BBC. 

VyprVPN mund të konfigurohet që të lidhet automatikisht në fillimin e Windows dhe përfshin një ndërprerës vrasjeje, i cili, siç u përmend, është thelbësor që çdo VPN të konsiderohet i sigurt. Ju gjithashtu mund t’i thoni VyprVPN që të lidhë automatikisht VPN nëse lidhja është e humbur.

  PureVPN vs ExpressVPN: Një betejë e azhurnuar për vitin 2023

vyprvpn-rishikim-të avancuara-settings

Mund të vendosni gjithashtu rrjete të besueshme dhe jo të besueshme, gjë që ju lejon të, për shembull, të mos përdorni VPN gjatë kohës së shtëpisë, por automatikisht të lidheni me VPN kur të jeni në WiFi publik. VyprVPN gjithashtu ju lejon të përdorni serverin e tij DNS ose një DNS të palës së tretë sipas zgjedhjes tuaj.

Më në fund, VyprVPN ofron mbulim të qëndrueshëm për të gjitha pajisjet kryesore, përfshirë Windows, macOS, Android dhe iOS. Mund të konfigurohet gjithashtu në ruter për të mbrojtur të gjitha pajisjet në shtëpinë tuaj dhe disa TV të mençur. 

Një mendim i rrumbullakët

Megjithëse VyprVPN ofron më shumë veçori sesa shumë nga VPN në treg, ai nuk mund të konkurrojë me pasurinë e veçorive që ofron ExpressVPN. ExpressVPN ka ndarjen e tunelit, e cila është e rrallë dhe shumë e dobishme për shumë njerëz, dhe mbështet më shumë sisteme operative dhe pajisje se çdo VPN që kemi parë.

Raundi: Karakteristikat Pika për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo VyprVPN

2

Çmimeve

Prmimi është një nga kategoritë më të drejtpërdrejta për të shënuar. Praktikisht gjithçka është objektive dhe gjërat mund të krahasohen edhe duke u bazuar lehtë. 

Thënë kështu, çmimi është i rëndësishëm për shumë njerëz. Askush nuk dëshiron të shpenzojë paratë e tyre për diçka që nuk ia vlen. Një VPN e përballueshme mund të përbëjë pikë këtu nëse mungon në fusha të tjera.

ExpressVPN 

Prmimet e ExpressVPN janë të pjerrëta në krahasim me shumicën e opsioneve, por nuk shkojnë në një territor me çmim të tepërt si Hide.me, për të cilin mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë Hide.me. Ai vendoset në atë që ne e konsiderojmë një pikë çmimi të drejtë duke pasur parasysh se është ndoshta VPN më e mirë në treg. 

ExpressVPN ofron vetëm një plan, dhe vjen vetëm me pesë lidhje. Mënyra e vetme për të shtuar më shumë lidhje është të merrni një llogari të dytë, e cila është më shumë sherr sesa duhet të jetë rritja e numrit të pajisjeve që mund të përdorni. 

Mimi mujor është i përafërt, por është gati në përpjesëtim me atë që duhet të pritet nga një konkurrent i linjës së lartë si ExpressVPN. Prmimet gjashtëmujore dhe 15-mujore janë më të favorshme, por ende jo aq të forta sa ajo e CyberGhost, e cila ka zbritje të mëdha për regjistrimet afatgjata. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë CyberGhost.

Ju mund të paguani me një kartë krediti, PayPal, bitcoin dhe një pjesë të vogël të opsioneve më të paqarta, të tilla si Sofort dhe Mint. Pagesa e Bitcoin është e madhe për ata që kërkojnë të maksimizojnë anonimitetin e tyre dhe po bëhet më e vështirë për tu gjetur me ofruesit e VPN. 

Më në fund, megjithëse ExpressVPN nuk ofron një provë falas, ai siguron një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

VyprVPN

VyprVPN ka një plan me dy nivele ku ju jepet mundësia të merrni një paketë më themelore ose një paketë Premium. Paketa Premium ka një çmim të njëjtë me ExpressVPN, por zbritje të mëdha mund të ketë duke shkuar për një plan vjetor.

Për dallim nga ExpressVPN, plani themelor ka tre lidhje. Mungon gjithashtu protokolli i Kameleonit, i cili do të shikojmë pak më shumë në seksionin “siguri dhe intimitet”. VyprVPN pranon kartat e kreditit dhe PayPal, por nuk merr bitcoin ose ndonjë formë tjetër të errët të pagesës. 

Megjithëse VyprVPN ofron një formë të gjykimit falas, është mashtrim. Gjyqi tre-ditor kërkon që ju të shkruani informacionin tuaj të pagesës sikur të blini një plan. Pastaj pret tre ditë për t’ju ngarkuar dhe për të filluar shërbimin tuaj. Një provë me të vërtetë falas do të ishte mirë të shihesh, siç janë ato në mbledhjen tonë falas të shërbimeve VPN.

Dy mendime të rrumbullakëta

Siç kemi vërejtur, ExpressVPN është i pasur me karakteristika dhe i thjeshtë për një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit. Për ato arsye, mund të largohet me më shumë kur bëhet fjalë për çmimin. 

Kjo tha, sepse kjo është seksioni i çmimeve, VyprVPN merr fitoren këtu. Ajo ofron plane me më shumë lidhje dhe çmime më të mira në planin afatgjatë. Ajo gjithashtu ofron një formë të gjykimit falas, dhe megjithëse mund të jetë një shtrirje ta quajmë atë, është akoma më mirë se sa ju jep ExpressVPN. 

Nëse me të vërtetë ndjeni nevojën për të paguar me bitcoin, megjithatë, atëherë ExpressVPN është opsioni juaj i vetëm midis këtyre dyve. 

Raundi: Pika e icingmimeve për VyprVPN

LogV ExpressVPN
Logo VyprVPN

3

Lehtësinë e përdorimit

Seksioni “lehtësia e përdorimit” është, siç mund ta imagjinoni, më subjektivi. Ne ende mendojmë se është e rëndësishme të adresojmë, sepse ndërveprimet tuaja me VPN do të krijojnë ose prishin përvojën. 

Ne do t’ju japim një ide të qartë për atë që dëshironi të përdorni çdo VPN dhe mënyrën se si klienti drejton dhe ndjehet. Ne do ta lidhim atë në cilin lloj përdoruesi duket se ka për qëllim, nëse ka, dhe të zgjedhë fituesin në bazë të të cilit klienti ofron përvojën më të mirë të përgjithshme të përdoruesit. 

  Censura e Internetit në Kinë: Si Mbretëria e Mesme bllokon rrjetën

ExpressVPN

ExpressVPN ka një uebfaqe të zhveshur, por ajo arrin deri në pikën dhe ju tregon se ku duhet të jeni në një mënyrë efektive. Ka bisedë të drejtpërdrejtë në fund të djathtë dhe është e thjeshtë të regjistrohesh ose të identifikohesh. 

Pas hapjes së klientit, ju përshëndeteni me një ndërfaqe të hijshme që ka rrëmujë minimale. Ka një buton të madh energjetik në mes të klientit që ju lidh me VPN kur shtypni dhe serveri i zgjedhur tregohet poshtë tij.

expressvpn-rishikim-launch

Klikimi i serverit aktual hap një dritare që tregon të gjitha opsionet e serverit. Ata janë të mirëorganizuar dhe mund të kontrollohen me dorë. Për më tepër, ato mund të renditen sipas rajonit ose ju mund të lidheni automatikisht me vendndodhjen që ExpressVPN konsideron më së miri.

Tre linjat horizontale në pjesën e sipërme majtas hapin menunë që tregon setin masiv të veçorive që diskutuam më herët. Menutë e saj kanë një vështrim të pacenuar ndaj tyre dhe përshtaten me estetikën e klientit. 

Përvoja e përgjithshme me ExpressVPN është e thjeshtuar dhe programi duket bukur. E vetmja gjë është që në një dhomë të errët ose në monitorë të ndritshëm, ka shumë të bardhë, e cila mund të jetë e dukshme. Një modë nate, siç është ajo që ka Internet Access Private, do të ishte një shtesë e shkëlqyeshme (lexoni rishikimin tonë të hyrjes në internet privat).

VyprVPN

VyprVPN ka një plan urbanistik të krahasueshëm me ExpressVPN, dhe shumë ofrues të tjerë VPN për atë çështje. Disa butona me ngjyra të ndezura me kontrast të lartë ju tërheqin atje ku duhet të shkoni për të bërë një llogari dhe gjetja e asaj që po kërkoni është e lehtë. Gjithashtu si ExpressVPN, VyprVPN ka një veçori të biseduar drejtpërdrejt në të djathtën e poshtme në rast se keni nevojë për ndihmë.

Sa i përket klientit, gjërat janë më të rrëmuara. Butoni për të filluar një lidhje ulet në pjesën e sipërme të ekranit dhe flluska e vendndodhjes pranë saj ju lejon të ndryshoni atje ku lidheni. Më poshtë është një grafik që tregon shpejtësinë e lidhjeve hyrëse dhe dalëse. Edhe më poshtë, kjo ju tregon adresën IP, kohën e lidhjes, protokollin dhe statusin e firewall. 

vyprvpn-rishikim-ndërfaqe

Megjithëse lista e lokacioneve dhe menutë e cilësimeve janë të krahasueshme në paraqitjen me klientin e ExpressVPN, VyprVPN nuk duket si i rafinuar. Lista e serverëve është më e çrregullt dhe menyja e cilësimeve ka një ton gri të datës që të kujton një softuer shumë më të vjetër.

Rreth tre mendime

Megjithëse VyprVPN ka një klient të respektuar me një plan urbanistik, dizajni i shkëlqyeshëm që ExpressVPN ka arritur është vështirë të mposhtet. Bën një punë të shkëlqyeshme duke ju treguar vetëm atë që ju nevojitet dhe duke i paraqitur gjërat në një mënyrë të këndshme.

Të dy vendosin një ndërfaqe me pamje minimale përpara dhe qendër dhe fshehin tiparet e tyre nën kapuç, por ExpressVPN e tërheq atë më mirë. Grafiku dhe estetika e datuar e VyprVPN e bëjnë përdorimin të ndjehen të ngathët dhe klinik ndërsa ExpressVPN ndjehet shumë më tepër sikur të përdorni diçka të hijshme dhe moderne.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo VyprVPN

4

shpejtësi

Shpejtësia, si çmimi, është një çështje empirike. Testimi ynë bëhet në dy pjesë. Pjesa e parë është mbledhja e të dhënave të shpejtësisë së papërpunuar që tregon shpejtësinë e lidhjes së qëndrueshme dhe kohën e ping-ut që mund të pritet nga secili ofrues. 

E dyta përfshin përdorimin e VPN për të parë se si performon kur goma plotëson rrugën për t’u siguruar që numrat në letër mbajnë mbi performancën e botës reale.

ExpressVPN

Duke parë tabelën më poshtë, është e qartë se ExpressVPN është konsistent në shpejtësinë e shkarkimit nga serveri në server. Serverdo server është brenda një megabit për sekondë në shpejtësinë e shkarkimit dhe vetëm humb një pjesë të vogël të shpejtësisë sonë të pambrojtur.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur 9 161,83 10.22
Vendndodhja e zgjuar-Kansas City 44 105,49 7.94
Toronto 35 90,57 7.89
Amsterdam 145 103,12 4.48
Singapore 244 85,47 2.98
Japoni 163 100,82 4.84

Shpejtësitë e ngarkimit ishin kryesisht të ngjashme, me Japoninë dhe Hong Kongun dukshëm që mungonin në këtë drejtim, me gjasë për shkak të distancës masive. Kjo distancë është gjithashtu ajo që shkakton kohën më të lartë të pingut për ata serverë, por kjo është e pashmangshme. 

Në praktikë, ExpressVPN është po aq shpejt sa duket në letër. Gjërat ngarkojnë pothuajse menjëherë, kështu që është e lehtë të harrohesh që të kesh edhe një VPN në. Videot ngarkohen në rezolucion të plotë dhe nuk mbeten, ose buffer dhe faqet e internetit ndjehen të përgjegjshme. Performanca e saj është ajo që fitoi ExpressVPN vendin e parë në listën tonë më të shpejtë VPN.

VyprVPN

Në letër, VyprVPN performon mirë, por jo aq në mënyrë të vazhdueshme sa ExpressVPN. Shpejtësia e tij e ngarkimit është një pikë e fortë dhe madje mundi ExpressVPN në disa raste, dhe disa nga serverët vazhdojnë me shpejtësinë e shkarkimit, por vende të tilla si MB dhe Hong Kong mungojnë.

  VPN më e mirë për Android 2023: Dndërrimi i deleve elektrike
Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis) 9 178,04 10.41
Chicago (rekomandohet) 19 82,65 8.42
Mbretëria e Bashkuar 115 48,43 4.25
Izrael 164 66,95 3.41
Japoni 162 45.6 3.61
Australi 233 14.01 2.79

Tregtia VyprVPN dhe ExpressVPN godet kur bëhet fjalë për kohën e ping, duke e bërë të vështirë të thuhet se cili do të ishte një VPN më i mirë për lojrat.

VyprVPN ishte dukshëm më i ngadaltë në përdorim sesa numrat që sugjerojnë. Gjërat morën një sekondë ekstra ose më shumë për të ngarkuar dhe lidhja ishte shpesh e paqëndrueshme për rreth 30 sekonda pasi u lidh VPN.

Raundi i Katër Mendimeve

ExpressVPN është fituesi i qartë në letër, duke ofruar jo vetëm shpejtësi të larta të shkarkimit por edhe shpejtësi të vazhdueshme, për tu ngritur. Megjithëse performanca e VyprVPN nuk është asgjë për të teshtitur, siç vazhdojmë të themi, nuk mund të konkurrojë me qenin kryesor në lojë. 

ExpressVPN gjithashtu pati një ecuri të shkëlqyer duke shfletuar në internet, ndërsa VyprVPN luftonte herë pas here.

Raundi: Pika e shpejtësisë për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo VyprVPN

5

Siguria dhe privatësia

Me sa duket tipari më i rëndësishëm i çdo VPN është niveli i sigurisë dhe intimitetit që ai ofron. Në këtë pjesë, ne do të shikojmë se sa i sigurt është softveri i shërbimit, si dhe si funksionon kompania dhe sa mirë respekton intimitetin e përdoruesve të saj. 

Do të shikojmë gjithashtu se cilat protokolle dhe metodat e kriptimit janë përdorur, përveç kontrollit për gjëra të tilla si rrjedhjet e DNS për të përcaktuar se sa i sigurt është shërbimi.

ExpressVPN

ExpressVPN përdor OpenVPN si parazgjedhje për protokollin e tij dhe çifton atë me encryption AES 256-bit. Ky është skenari më i mirë për sigurinë dhe ofron shpejtësi të mirë gjithashtu. ExpressVPN gjithashtu mbështet SSTP, L2TP dhe PPTP. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj që gjithçka do të thotë në prishjen e protokollit tonë VPN. 

ExpressVPN ka një politikë të fshehtë të fshehtë, dhe nuk i ndjek ose regjistron të dhënat e trafikut, shfletimin e historisë ose pyetjet e DNS. Nuk ka praktikisht asnjë ruajtje të të dhënave. E vetmja informacion që ExpressVPN di për ju është informacioni që vendosni për krijimin dhe pagesën e llogarisë.

E tëra që ju nevojitet nga ju për të bërë një llogari është një adresë e-mail, dhe është e lehtë të mjaftueshme për të vendosur një email të hedhur. Nëse paguani me bitcoin, gjurmët tuaja të letrës janë në mënyrë efektive gjithashtu jo-ekzistuese, duke e bërë ExpressVPN një nga, nëse jo më, VPN private në treg.

VyprVPN

Ashtu si ExpressVPN, VyprVPN përdor OpenVPN çiftëzuar me AES 256-bit si parazgjedhje. Kjo është mbrojtja më e lartë e linjës dhe ofron një shfletim të sigurt, pavarësisht se kush po përpiqet të spiunojë lidhjen tuaj. Siç mund ta lexoni në përshkrimin tonë të kriptimit, AES-256 është pothuajse e pamundur të goditet brenda një jete njerëzore. 

VyprVPN gjithashtu ofron protokolle L2TP dhe PPTP, si dhe një opsion të pronarit të quajtur Chameleon, i cili është një version me porosi i OpenVPN i krijuar për të marrë rreth sistemeve të zbulimit VPN, siç janë ato të përdorura nga Netflix dhe BBC iPlayer.

Sa i përket intimitetit, VyprVPN e bën atë të drejtë duke i mbajtur gjërat të shkurtra dhe të ëmbla. Ajo ka një politikë mos-loging dhe është e pavarur që të kontrollohet në mënyrë të pavarur për të verifikuar atë kërkesë. Ajo kontraktoi Leviathan Security për të kontrolluar regjistrimin e saj dhe për të testuar VPN për dobësitë. VyprVPN e kaloi auditimin me disa çështje të vogla sigurie, të cilat u zgjidh shpejt.

Rreth pesë mendime

Të dy ofruesit ofrojnë kriptim AES të OpenVPN dhe 256-bit, që është ajo që ne kërkojmë në drejtim të sigurisë. Nuk pati rrjedhje të dallueshme nga DNS nga të dy konkurrentët dhe të dy ofrojnë një pjesë të vogël të opsioneve të tjera protokollare. 

Për më tepër, të dy kanë politika të qëndrueshme të intimitetit që nuk përfshijnë prerjet. Megjithëse VyprVPN u testua nga një auditor i palëve të treta, ExpressVPN ofron cryptocurrency si një metodë pagese, gjë që e bën të vështirë përcaktimin e një fituesi. Në lidhje me sigurinë dhe privatësinë, VyprVPN dhe ExpressVPN janë në krye të lojës, kështu që kjo raund i fundit përfundon në një kravatë.

Raundi: Siguria dhe privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

LogV ExpressVPN
Logo VyprVPN

6

Mendimet përfundimtare

Rezultati përfundimtar vjen në tre pikë për ExpressVPN, një pikë për VyprVPN dhe një kravatë. Siç kemi parashikuar, VyprVPN bëri një luftë të respektueshme në të gjitha kategoritë dhe performanca e saj nuk është asgjë për të teshtitur.

Thënë kështu, ExpressVPN është shërbimi kryesor në treg për arsye të mira. Ka shpejtësi të qëndrueshme dhe të besueshme, një klient të dizajnuar mirë dhe karakteristika të vështira për t’u gjetur diku tjetër, siç është tunelimi i ndarë. 

Fituesi: ExpressVPN

Në fund të ditës, ExpressVPN merr rekomandimin tonë të fortë, por nëse jeni kurioz për opsionet e tjera VPN, shikoni listën tonë të plotë të vlerësimeve të VPN. 

Nëse keni përvojë me VyprVPN ose ExpressVPN, ne do të donim të dëgjonim për të në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me