Zgjatjet më të mira të privatësisë për Chrome në vitin 2020

Intimiteti në internet është një temë që po merr vëmendje gjithnjë e më të madhe si korporata gjigande të teknologjisë dhe qeveritë kombëtare në të gjithë botën mbledhin dhe ruajnë gjithnjë e më shumë të dhëna për konsumatorët dhe qytetarët e tyre (lexoni kolonat e Shtetit tonë të Cloud për më shumë informacion). 

Për t’ju ndihmuar të mbroni ju nga të gjitha këto, ne kemi bashkuar një listë të shtesave më të mira të intimitetit për Chrome që do t’ju ndihmojnë të mbroni aktivitetet tuaja në internet nga sytë e çmendur.

Jo vetëm që këto zgjatje të intimitetit të Google ju mbajnë të sigurt nga snooping, ato gjithashtu mund të përmirësojnë ndjeshëm përvojën tuaj të shfletimit duke hequr reklama ndërhyrëse dhe duke ju mbrojtur nga malware dhe phishing, si dhe t’ju ndihmojnë të menaxhoni llogaritë dhe fjalëkalimet e ndryshme të përdoruesit..

Të gjitha shtesat më poshtë tërhiqen drejtpërdrejt nga dyqani në internet Chrome, kështu që nuk duhet të keni asnjë problem t’i instaloni ato. Edhe pse shfletuesi ka disa çështje të intimitetit në përgjithësi, këto shtesa të intimitetit të Chrome duhet t’ju mbajnë të sigurt.

Cilat janë zgjatjet më të mira të Chrome për privatësinë?

 1. Ghostery
 2. Badger privat
 3. LastPass
 4. telegram
 5. Mburoja e nxehtë
 6. Origjina uBlock
 7. Thelbësore të privatësisë së DuckDuckGo
 8. HTTPS Kudo
 9. Unshorten.link
 10. Kontrolli i fjalëkalimit Google
 11. Kliko&i pastër
 12. ScriptSafe
 13. Butoni i panikut

Zgjatjet e intimitetit në Chrome kryejnë një gamë të gjerë detyrash dhe shpesh kanë mbivendosje të konsiderueshme me ato të përqendruara në siguri, të cilat ne i kemi mbuluar në artikullin tonë për shtesat më të mira të sigurisë së shfletuesit. Edhe pse kjo listë siguron një renditje, natyra e ndryshme e këtyre shtesave do të thotë që nuk është një krahasim i rreptë nga mollë-mollë.

Edhe pse kjo listë përqendrohet në Google Chrome (lexoni rishikimin tonë të Google Chrome), të gjitha zgjedhjet tona janë gjithashtu të pajtueshme me shfletuesit e ndryshëm të bazuar në Chromium, të tilla si Brave (lexoni rishikimin tonë Brave), Opera (lexoni rishikimin tonë të Operës) dhe Vivaldi (lexoni rishikimi ynë Vivaldi). Nëse jeni të përqendruar veçanërisht në intimitetin, shfletuesi i projektit Tor (lexoni rishikimin tonë të Tor) është gjithashtu diçka që duhet të merrni parasysh)

1. Ghostery

Ghostery është një nga shtesat më të mira falas të Google Chrome për privatësi dhe për arsye të mirë. Detyra kryesore e Ghostery është të bllokojë reklamat dhe gjurmuesit e ndryshëm që mbledhin informacion mbi ju ndërsa shfletoni internetin. Mund të vendosni shtrirjen e Chrome me katër nivele të ndryshme bllokimi, varësisht se sa e rreptë dëshironi të jetë.

Ghostery-Block-Options

Edhe pse Ghostery ofron të gjithë funksionalitetin e tij thelbësor falas, ju gjithashtu mund të regjistroheni në planin Pro për 2 dollarë në muaj. Kjo ju lejon qasje në mbështetje prioritare, temat e ndërfaqes dhe statistikat e hollësishme. Thënë kështu, plani i paguar nuk ofron ndonjë mbrojtje shtesë.

Ghostery-Planet

Ghostery gjithashtu ka një veçori “të ndjekur kundër ndjekjes”, e cila është një algoritëm më vete që identifikon gjurmuesit që nuk mund të bllokohen dhe vazhdon të heqë çdo informacion personal ose të identifikueshëm. Ekziston gjithashtu “bllokim i zgjeruar i reklamave”, i cili vepron shumë si një bllokues standard i reklamave duke hequr reklama vizuale nga faqet e internetit që vizitoni.

Në fund të fundit, cilësimi “bllokim i zgjuar” optimizon përvojën tuaj të shfletimit duke lejuar përcjellës të caktuar që kërkohen nga faqet e internetit për të punuar dhe dihet se janë të sigurta. 

Ghostery-Privacy

Një bonus i mirë i vogël i përdorimit të Ghostery është programi “shpërblime”. Ky është një algoritëm që ju prezanton me oferta dhe zbritje për produktet dhe shërbimet për të cilat mund të jeni të interesuar. Në sipërfaqe, kjo tingëllon në mënyrë të shurdhër, por e gjithë kjo bëhet në vend në makinën tuaj, dhe asnjë nga të dhënat që janë përdorur për ” zhbllokimin e ofertave u është dërguar përsëri serverëve të Ghostery.

Ghostery-Simple-View

Ikona e zgjerimit në shiritin e veglave siguron një pamje të thjeshtë dhe një pamje të detajuar. Këto ju japin mundësinë e përdorimit të cilësimeve të përmendura më lart, si dhe asaj që gjurmuesit dhe kërkesat aktualisht janë duke u bllokuar në uebfaqen që po vizitoni.

Ghostery-e detajuar-View

2. Badger privat

Ashtu si Ghostery, Privacy Badger specializohet në bllokimin e të gjitha llojeve të gjurmuesve që monitorojnë aktivitetin tuaj të shfletimit ose mbledhin informacionin tuaj personal. Ndërsa shumica e programeve anti-ndjekëse do ta bëjnë këtë duke konsultuar listat e filtrave – domethënë listat e gjurmuesve të njohur – Privacy Badger merr një qasje të ndryshme.

PrivacyBadger

Ndërsa filloni të përdorni Badger Privacy, nuk do të bëni shumë. Kjo për shkak se zgjerimi mëson nga shfletimi juaj, dhe pasi të zbulojë të njëjtin gjurmues në tre faqe të ndryshme, ai fillon ta bllokojë atë. 

  VPN më e mirë për Suedinë 2020: Një Smorgasbord

Ky ka avantazhin e mos mbështetjes në listat e filtrave që azhurnohen, dhe gjithashtu rezulton në konsum më të ulët të burimeve sepse shtrirja nuk ka nevojë të bëjë sa më shumë referenca të kryqëzuara.

PrivacyBadger-Cilësimet

Për më tepër, mund të vendosni Badger për Privatësinë për të bllokuar WebRTC-në nga rrjedhja e adresës suaj të IP-së, si dhe t’ua tregojë kur jeni në një uebfaqe që nuk duket se ju ndjek juve, gjë që është mirë ta dini. Në ndeshjen ndërmjet Privacy Badger vs Ghostery, Ghostery fiton, por Privacy Badger është ende një opsion i mirë. 

Për më tepër, Badger privacy është zhvilluar dhe mirëmbajtur nga Fondacioni Elektronik Kufitar, kështu që ju jeni në duar të mira.

3. LastPass

Një menaxher i dedikuar fjalëkalimi është absolutisht thelbësor nëse doni të përmirësoni përvojën tuaj të shfletimit, si dhe sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. 

Edhe pse Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane) ishte zgjedhja jonë për menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve, ajo mbështetet shumë në aplikacionin e saj desktop, ndërsa LastPass operon plotësisht brenda shfletuesit tuaj, duke e bërë atë zgjedhjen më të mirë nëse thjesht shikoni në shtesat e shfletuesit.

LastPass

Për më tepër, LastPass ka planin më të mirë falas të çdo menaxheri të fjalëkalimeve që kemi testuar dhe gjithashtu përfshin disa veçori shtesë të drejtuara më shumë drejt privatësisë. Qëllimi kryesor i zgjatjes është të mbajmë shënime për llogaritë tuaja të përdoruesit dhe fjalëkalimet e shoqëruara, por ne do ta klasifikonim këtë më shumë në kategorinë “siguri” të gjërave dhe jo në jetën private..

Ajo që është e shkëlqyeshme për intimitetin është që ju mund të ruani përmbajtje automatike, të tilla si adresat, kartat e pagesave dhe llogaritë bankare. Kjo ju lejon të anashkaloni funksionin automatik të paracaktuar të automatikut të ofruar nga vetë Chrome, i cili, duke pasur parasysh reputacionin e Google, pothuajse përfundimisht përdoret për të mbledhur informacione personale për ju, siç është vendi ku jetoni, çfarë lloj bankarie përdorni dhe kështu me radhë.

LastPass-Adresa

Nëse jeni të interesuar për një përmbledhje të plotë të veçorive të LastPass, përfshirë një vështrim më të thelluar se si performon në drejtim të ruajtjes së fjalëkalimeve tuaja, atëherë drejtohuni tek shqyrtimi ynë i LastPass për të mësuar më shumë.

4. Telegram

Shumica e aplikacioneve kryesore të mesazheve janë në pronësi të korporatave të mëdha që kanë pak gabime kur bëhet fjalë për mbledhjen e të dhënave për përdoruesit e tyre. 

Do të thotë që Facebook Messenger padyshim nuk është privat, por edhe aplikacionet si WhatsApp – i cili dikur u lavdërua për kriptimin e tij fund-në-fund dhe qëndrimin e madh për privatësinë e përdoruesit – nuk është e vështirë të besosh këto ditë, pasi ato janë gëlltitur nga kompani si Facebook.

telegram

Telegrafi është zgjidhja perfekte për këtë problem. Të gjitha mesazhet e dërguara brenda aplikacionit janë të sigurta me encryption fund-në-fund. 

Edhe pse kjo është akoma e vërtetë për WhatsApp, ndryshimi është se, që nga blerja e tij nga Facebook, aplikacioni WhatsApp mund të komunikojë me aplikacione të tjera në Facebook, siç është Messenger, i cili hap derën e kompanisë për të mbledhur të gjitha bisedat e ruajtura në pajisjen tuaj sa herë që dëshirojnë.

Telegram-Cilësimet

Telegram, nga ana tjetër, mbrohet siç duhet nga kjo përmes sandboxing, që do të thotë se nuk mund të dërgojë të dhëna mbrapa me radhë midis vetes dhe aplikacioneve të tjera në pajisjen tuaj. 

Përveç kësaj, Telegram përfshin të gjitha tiparet që prisni për një aplikacion mesazhesh, siç janë bisedat në grup, njoftimet dhe kontaktet. E tëra që duhet për ta vendosur është një numër telefoni (për të marrë SMS-në e verifikimit) dhe je mirë të shkosh.

5. Mburoja e pikave të nxehta

Hotspot Shield është një VPN falas Chrome që duhet t’ju mbajë të sigurt kur kërkoni. Edhe pse nuk është perfekte – lexoni rishikimin tonë të Hotspot Shield për të mësuar më shumë rreth kësaj – do të mbrojë adresën tuaj IP nga çdo sit i interesuar për të. 

Një rrjet virtual virtual funksionon në mënyrë të ngjashme me shfletuesin Tor, megjithëse me shumë më pak pikë fryrje. Në vend që të lidheni direkt me serverin në internet që po përpiqeni të përdorni, një VPN së pari do të lidhet me një server të largët. Në atë server të largët, adresa juaj IP është zëvendësuar, duke ju bërë të shkoni pa njohuri në internet. 

Megjithëse Hotspot Shield ofron një plan falas, ai është i kufizuar në 500MB në ditë. Ka një plan tre-vjeçar të zbritur për rreth 100 dollarë, megjithëse, dhe ai vjen me një garanci të kthimit të parave prej 45 ditësh, për të filluar. 

6. Origjina uBlock

Për shkak se bllokimi i reklamave është një nga mënyrat më efektive për të mbrojtur veten kundër malware, uBlock Origin u paraqit dukshëm në listën tonë të shtesave më të mira të sigurisë në Google Chrome. Për më tepër, ishte zgjedhja jonë numër dy për bllokuesin më të mirë të reklamave dhe është softveri më i mirë për bllokimin e reklamave që nuk mbart një etiketë çmimesh.

  Softueri më i mirë antivirus 2020

uBlock-Main-Panel

Për sa i përket intimitetit, Origjina uBlock vjen me disa karakteristika të shkëlqyera. Mund të keni kërkesa për prefeksionin e bllokut të zgjerimit, i cili ndalon shfletuesin të krijojë lidhje me faqet e internetit para se të klikoni në lidhjen për t’i vizituar ato. 

Ekziston gjithashtu një mundësi për të bllokuar auditimin e hiperlidhjes, e cila është në thelb një tipar “shtëpi telefonike” që informon kompaninë e shfletuesit për çfarë lidhjeje ju klikoni mbi dhe kur. uBlock gjithashtu mund të bllokojë rrjedhjet e adresave IP përmes kornizës WebRTC, dhe në fund të çaktivizojë dërgimin e raporteve CSP. 

CSP është një sistem sigurie që ju mbron nga sjellja dashakeqe, siç është skriptimi në vend dhe injektimi i kodit, i cili është i shkëlqyeshëm, por gjithashtu gjeneron raporte të këtij aktiviteti për zhvilluesit, i cili është më pak i shkëlqyeshëm. Abaktivizimi i raporteve të CSP nuk do të heqë mbrojtjen që ju merrni nga sistemi, vetëm raportet që i janë dërguar kompanisë përgjegjëse.

uBlock-Privacy

Më në fund, si çdo bllokues i reklamave të mira, uBlock Origin ndalon një numër të madh të gjurmuesve që mbledhin informacione për ju personalisht, si dhe aktivitetin tuaj të shfletimit.

uBlock-filtër-listat

7. Thelbësore të privatësisë së DuckDuckGo

DuckDuckGo Privacy Essentials është një tjetër shtesë anti-ndjekëse për Chrome. Përveçse ju mbron nga gjurmimi, shtrirja gjithashtu paracakton lidhjet tuaja me HTTPS kurdo që të jetë e mundur dhe siguron një përmbledhje të praktikave të intimitetit të një faqe në internet kur ato janë publikisht të disponueshme.

DuckDuckGo-Main-Panel

Websitedo faqe në internet që do të vizitoni do t’ju jepet një notë e intimitetit bazuar në faktin nëse ofron HTTPS, sa gjurmues janë të pranishëm në faqe dhe a njihen apo jo praktikat e tij të intimitetit. 

Më pas gjenerohen dy nota të ndara, një që lidhet me faqen në internet para se zgjatja të bëjë asgjë, dhe e dyta që pasqyron sesa DuckDuckGo e rrit intimitetin tuaj duke bllokuar gjurmuesit.

DuckDuckGo-Privacy-Grade

Si parazgjedhje, DuckDuckGo Privacy Essentials bllokon gjithashtu cicërimat e ngulitura, por kjo mund të fiket në cilësimet, ku mund të vendosni gjithashtu një listë të bardhë të vendeve që shtesa do të injorojë plotësisht.

DuckDuckGo-Cilësimet

8. HTTPS Kudo

Kjo është një zgjedhje tjetër që shfaqet edhe në listën tonë të shtesave më të larta të sigurisë. Jo vetëm që HTTPS përmirëson sigurinë tuaj në internet duke ju mbrojtur kundër injeksionit të përmbajtjes, por gjithashtu siguron një shkallë të konsiderueshme të intimitetit shtesë. 

Kjo për shkak se trafiku i trajtuar me HTTPS (në krahasim me protokollin standard HTTP) është i koduar, i cili i lejon çdokujt të interceptojë trafikun tuaj në rrugë, ose më saktë, kjo bën çfarëdo që të kapë të padobishme, pasi ata nuk do të jenë në gjendje të deshifroni përmbajtjen.

HttpsEverywhere

Me kalimin e viteve, gjithnjë e më shumë kompani po përqafojnë HTTPS si parazgjedhje, por ka akoma shumë faqe në internet, veçanërisht ato më të vogla, që nuk e kanë bërë akoma kalimin.

Mbani në mend se shumë zgjerime të tjera – të tilla si bllokuesit e reklamave, suitat e intimitetit ose rrjetet private private – gjithashtu ofrojnë këtë veçori, kështu që nëse tashmë përdorni diçka si NordVPN (lexoni rishikimin tonë të NordVPN) ose DuckDuckGo Essentials Private, atëherë instaloni HTTPS Kudo bëhet i tepërt.

9. Unshorten.link

Lidhjet e shkurtuara janë një nga mënyrat më të zakonshme që kriminelët në internet për të joshur përdoruesit e dyshimtë në faqen e tyre të internetit. Megjithëse lidhjet e shkurtuara janë zakonisht të bukura, problemi është se nuk ka asnjë mënyrë që ju t’i thoni përpara se ta klikoni. 

Edhe ata që bëjnë kujdes gjatë shfletimit në internet mund të bien për njërën nga këto kurthe dhe papritmas e gjejnë veten në një domen që është i përzier me gjurmues ose, edhe më keq, me malware.

UnshortenLink

Unshorten.link është zgjatja e përsosur për të trajtuar këtë problem. Kurdoherë që të klikoni në një lidhje të shkurtuar, ju ridrejtoheni në një faqe që ju lejon të dini nëse faqja në të cilën po përpiqeni të hyni është e sigurt apo jo, në cilën pikë mund të vendosni vetë nëse doni të vazhdoni apo jo.

Megjithëse shtesa është falas, ekziston edhe një version Pro i disponueshëm për 7 dollarë në vit. Kjo ju lejon të përdorni dy karakteristika shtesë dhe një histori të detajuar të asaj që keni filtruar.

UnshortenLink-Cilësimet

Së pari, versioni Pro ju lejon të aktivizoni pamjet e shikimit të pamjeve paraprake, të cilat do të tregojnë një fotografi të faqes në internet që po përpiqeni të vizitoni përpara se të hyni në faqen e internetit vetë. Ju gjithashtu merrni akses në filtrimin pasiv, i cili do të kalojë drejt e sipër faqen e filtrit nëse lidhja është përcaktuar të jetë e sigurt.

  Si të gjeni një adresë IP pakistaneze në vitin 2020: Një lokacion në Lahore

10. Kontrolli i Fjalëkalimit Google

Kontrolli i fjalëkalimit është një tjetër shtrirje shumë e thjeshtë që kryen një detyrë të vetme: duke ju mbrojtur nga rrjedhjet e të dhënave. Megjithëse ishim në mëdyshje që të përfshinim një shtrirje të zhvilluar nga Google (pasi do të kesh presion të vështirë për të gjetur një kompani më pak të përkushtuar për privatësinë e përdoruesit), kontrollimi i fjalëkalimit duket mjaft i pafajshëm.

PasswordCheckup

Kurdo që të hyni në një faqe në internet, shtrirja e kontrollon atë kundër një liste të shkeljeve të njohura të të dhënave, ku emrat e përdoruesve dhe / ose fjalëkalimet u rrezikuan. Nëse faqja e internetit në fjalë shfaqet në listë, shtrirja ju paralajmëron dhe ju inkurajon të ndryshoni fjalëkalimin tuaj për të siguruar që llogaria juaj të jetë akoma e sigurt.

11. Klikoni&i pastër

Një zgjatje e thjeshtë që bën saktësisht atë që thotë, Klikoni&Clean ju jep një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë për të pastruar të gjitha të dhënat tuaja të shfletimit. Në thelb, shtrirja ju siguron një buton të etiketuar “shfletues i ngushtë i sigurt” që, në varësi të cilësimeve tuaja, do të mbyllë Chrome, do të fshijë historinë tuaj të shfletimit, do të zbrazë cache tuaj, do të fshijë bazat e të dhënave të indeksuara dhe më shumë.

ClickAndClean-Cilësimet

Ju madje mund ta vendosni për të pastruar fjalëkalimet e ruajtura, të pastroni historinë tuaj të shkarkimit dhe të fshini të dhënat e formës së ruajtur. E gjithë kjo shton deri në fshirjen në thelb të kompjuterit tuaj të pastër nga aktiviteti juaj i shfletimit, duke ju kursyer një sasi të konsiderueshme kohe kur krahasohet të bëni të gjitha këto me dorë. 

Nëse fshirja e të gjithë këtyre informacioneve menjëherë duket pak e tepërt, Klikoni&Clean gjithashtu përmban butona të veçantë fshirjeje për secilën opsion, në mënyrë që të zgjidhni dhe zgjidhni, në varësi të nevojave tuaja aktuale.

ClickAndClean-MainPanel

12. ScriptSafe

Përveç bllokimit të vetë gjurmuesve, paaftësimi i skripteteve të ndryshëm që funksionojnë në faqet e internetit është mënyra më efektive për të parandaluar ndjekjen dhe problemet e tjera që lidhen me sigurinë dhe privatësinë kur kërkoni.

ScriptSafe-Cilësimet

Përveç që është në gjendje të bllokojë të gjitha llojet e skenareve, ScriptSafe përfshin një mënyrë të sigurt shfletimi që bllokon faqet me malware, mbrojtje nga shtypja e gishtërinjve, një “mënyrë antisociale” që heq elementet e mediave sociale nga faqet e internetit dhe mbrojtja e WebRTC. 

Ju gjithashtu mund të aktivizoni spoofing për zonën tuaj kohore, agjentin e përdoruesit dhe referuesin, i cili ndihmon të fshehni identitetin tuaj nga faqet e internetit që vizitoni ose nga kushdo që mund të dëgjojë në fundin e tyre.

ScriptSafe-privacy-Cilësimet

Paneli kryesor që është i arritshëm nga shiriti i veglave tuaja ju jep një përmbledhje të gjithçkaje të bllokuar në faqen aktuale të internetit, si dhe mundësinë për të lejuar ose mohuar skriptet individuale ose gjithçka që funksionon në domenin aktual.

ScriptSafe-Main-Panel

13. Butoni i panikut

Edhe pse zgjedhjet e tjera në këtë listë janë të përqendruara në mbrojtjen e intimitetit tuaj nga dikush që ju spiunon virtualisht, Button Panic ka për qëllim që të ju mbajë të sigurt nga spiunimi fizik. Nëse keni përjetuar ndonjëherë dikë që shikon mbi shpatullën tuaj dhe shikon diçka në ekranin tuaj, ju preferoni ta mbani private, atëherë Butoni i Panikut është ajo që ju nevojitet.

PanicButton

Për sa i përket tipareve, është saktësisht se si duket. Zgjatja siguron një buton të drejtpërdrejtë paniku që, pasi të shtypet, fsheh të gjitha dritaret dhe skedat e tua të hapura aktualisht nga kushdo që të shikon. Ju mund ta hidhni këtë në një shkurtore të tastierës, si dhe të vendosni një “faqe të sigurt” që hapet në vend të skedave që doni të mbani të fshehura..

PanicButton-Options

Nëse doni mbrojtje shtesë, mund të vendosni një fjalëkalim për rihapjen e skedave të fshehura, si dhe të fshihni ikonën e butonit të panikut në shiritin tuaj të veglave kur aktivizoheni.

Mendimet përfundimtare

Me këtë, ne kemi arritur në fund të listës sonë të shtesave më të mira të intimitetit për shfletuesin Chrome. Për shkak se ka shumë mbivendosje në funksionalitetin midis zgjedhjeve në këtë listë (për shembull midis shtrirjes Ghostery Chrome dhe Privacy Badger), instalimi i secilit prej tyre do të ishte i tepërt për të thënë më së paku. 

Përkundrazi, ju rekomandojmë të zgjidhni disa nga këto shtesa që nuk mbivendosen shumë për të arritur një ekuilibër të fortë midis privatësisë dhe performancës. Duke kombinuar disa prej zgjedhjeve tona këtu me ato të listës sonë të zgjerimit të sigurisë, do të keni shtesat më të mira të sigurisë dhe intimitetit për Chrome për t’ju mbajtur të sigurt.

Si mendoni për listën tonë të shtesave më të mira të Google Chrome për privatësi? A kemi lënë jashtë një pjesë thelbësore të softuerit që ju përdorni për të mbajtur shfletimin tuaj të sigurt dhe privat, ose mbase keni pasur një përvojë të keqe me një nga zgjedhjet tona? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me