Sådan krypteres tekstmeddelelser i 2023

Kortmeddelelsestjeneste begyndte at operere kommercielt i de tidlige 90’ere og brugen steg. I dag tager en anden form for meddelelser et stykke af brugerbasen – instant messaging ved hjælp af smartphone-apps, såsom WhatsApp, der har 1,5 milliarder brugere, og Facebook Messenger, der var 1,3 milliarder.

Sådanne tal er ikke overraskende. Med messaging-apps kan du øjeblikkeligt nå nogen halvvejs over hele verden. Du kan sende tekster såvel som billeder, lyd og video. De er lette at installere på smartphone-operativsystemer, og nogle er tilgængelige til computer-operativsystemer.

Vi ved alle, at vi er nødt til at beskytte vores adgangskoder, undgå mistænkelige websteder og bruge antivirus- og antimalware-software, men i dagens skiftende landskab er det vigtigt at beskytte vores privatliv. Med regeringsprogrammer som PRISM og U.S.-agenturer, der læser dine data, er endda dine tekster muligvis ikke sikre, så vi vil vise dig, hvordan du krypterer tekstbeskeder.

Der er intet at frygte, hvis du ikke er tilbøjelig til at udføre unødvendigt software-relateret arbejde. Vi vil give dig en liste over apps, der allerede krypterer dine meddelelser, før du sender eller kræver minimalt arbejde. Dernæst viser vi dig, hvordan du krypterer dine SMS-beskeder, hvis du vil gøre det. For endnu bedre mobilsikkerhed foreslår vi også at bruge en VPN til mobil.

Bedste sikre beskeder-apps

For at begynde at sende krypterede beskeder, har du brug for en app, der kan gøre det. De på vores liste tager lignende tilgange til sikkerhed og privatliv. Krypteringsprotokollerne fungerer i baggrunden, så du kan fokusere på dine meddelelser, så det er dybest set det samme som at sende en almindelig tekstbesked. Lad os se på dem med det ude af vejen.

Signal

Signal sikker meddelelse

Som resten af ​​apps på denne liste er signal tilgængeligt til Android, iOS, Windows, Mac og Debian-baserede Linux-systemer. Der er også en Chrome-udvidelse. Da det er open source, kan enhver se på dets kildekode, hvilket betyder, at sikkerhedseksperter kan analysere det for sårbarheder. Ifølge journalister og andre eksperter, inklusive Edward Snowden, er det det bedste valg for privatliv.

Open Whisper Systems forklarer på sin hjemmeside: “Signal er lavet til dig. Som et Open Source-projekt, der understøttes af tilskud og donationer, kan Signal sætte brugerne først. Der er ingen annoncer, ingen tilknyttede marketingfolk, ingen uhyggelig tracking. Bare åben teknologi for en hurtig, enkel og sikker messaging-oplevelse. Sådan skal det være. “

Da det er finansieret på den måde, kan du formodentlig stole på det mere end appfirmaer, der er ved at dø for at få dine oplysninger til at sælge dine annoncer.

Signals privatliv er sikret med ende-til-ende-kryptering, hvilket betyder, at indholdet af chat’en ikke er synlig for andre end parterne i samtalen. Opkald er også krypteret, så ingen kan lytte i. Appen bruger signalprotokollen, som Open Whisper Systems udviklede i 2013.

  Battle of The Productivity Apps - Todoist vs. Wunderlist vs. Any.Do

Den eneste information, den kan producere, er den dato og det tidspunkt, hvor en bruger er registreret hos Signal, og den sidste dato, som brugeren har tilsluttet.

Du kan også indstille dine krypterede meddelelser til at forsvinde efter et stykke tid. Hvis du gør det, gør de det for alle parter i samtalen.

signal-udløbe-beskeder

Vi vil bruge Signal til vores eksempel på, hvordan man opretter en app til privat messaging:

Trin 1: Hent signal-appen fra Google Play Store eller iPhone App Store. Uanset hvad du bruger, vil proceduren være den samme. Du bliver nødt til at trykke på “accept” for at give Signal de privilegier, den har brug for at fungere.

Mens du vil dele dine kontakter med Signal, mines dets servere kun dataene for kontakter, der bruger det. Derefter sletter det dataene, så ingen kan få dem.

Trin 2: Appen har brug for dit telefonnummer for at registrere og bekræfte din konto. Bekræftelse sker automatisk, når du får en SMS-besked med en kode.

signal-trins-telefon-nummer

Du kan give Signal adgang til SMS’en for at læse koden og tillade den at sende SMS-beskeder.

signal-trin-allow-sms

Trin 3: Signal spørger dig, om du vil angive det som din standardmeddelelsesapp.

signal-trins-standard-sms

Du kan sende din tekst til hvem som helst, men hvis de ikke bruger signal, forbliver den ikke krypteret. Signalet fortæller dig, at det er en “usikret SMS”, når det sker.

signal-trin-usikker-sms

Du skal invitere den person, du vil kontakte, til at bruge signal, før du kan sende en krypteret besked.

signal-trins-invitere-til-signal

Trin 4: Hvis du vil sende en krypteret besked, skal du trykke på blyanten i nederste højre hjørne og vælge en signalbruger. Du vil se “send signalmeddelelse”, som angiver, at den er krypteret. Voilà, det er alt, hvad det kræver for at bruge krypteret besked.

signal-trin-secure-besked

Du har måske bemærket, at listen over kontakter, du kan invitere til at bruge signal, er meget længere end listen over dem, der allerede bruger den. Det skyldes, at ikke mange mennesker gør, hvilket er en af ​​dets største ulemper.

Brugervenlighed er en anden vigtig faktor at overveje, og det er noget, den næste app på vores liste tilbyder.

WhatsApp

WhatsApp sikker beskeder

Mere end en milliard mennesker bruger WhatsApp til at sende beskeder, men nogle ved måske ikke, at Facebook købte det i 2014. I betragtning af skandalen med Cambridge Analytica er det muligvis ikke i din bedste interesse at give data til den sociale mediagigant.

Når det er sagt, bruger WhatsApp som standard ende-til-ende-kryptering – signalens protokol, faktisk – men krypterer ikke metadata med det. Facebook sidder heller ikke rundt, da WhatsApp rullede en rettidig opdatering, der forhindrede brugen af ​​en udnyttelse.

Disse metadata viser, hvordan du bruger applikationen. WhatsApp er tilgængelig til Android, iPhone, Mac og Windows.

  Sync.com vs Tresorit: en nul-viden Cloud Storage Battle

Telegram

Telegram sikker meddelelse

Telegram er en skybaseret, hvilket betyder, at du kan få adgang til dine beskeder fra forskellige enheder og opbevare data i skyen. Det giver dig mulighed for at sende krypterede beskeder, filer og deltage i chat i realtid med grupper på op til 100.000 medlemmer. Appen er for det meste open source, og virksomheden afslører de vigtigste dele af dens kryptering, kaldet mtProto.

For at bruge ende til ende-kryptering skal du bruge en hemmelig chat. ”Hemmelige chats er beregnet til folk, der ønsker mere hemmeligholdelse end den gennemsnitlige fella,” siger FAQ på Telegrams websted. Hemmelige chats giver dig også mulighed for at indstille dine beskeder til selvdestruktion efter en bestemt tid og er enhedsspecifikke, hvilket betyder, at du ikke kan få adgang til dem fra oprindelsesenheden.

Telegram er gratis og tilgængeligt for mange systemer og enheder, inklusive Android, iOS, Windows og Mac.

Threema

Threema sikker beskeder

Threema går ud over standardfunktionerne, såsom ende-til-ende-kryptering, stemmekald og beskeder. Du kan bruge Threema anonymt, da det ikke kræver, at du angiver dit telefonnummer eller din e-mail-adresse. I stedet får du et tilfældigt, åttecifret Threema-ID, når du starter appen for første gang.

Det er en del af din identitet. Det andet er et nøglepar – en offentlig nøgle og en privat nøgle, der er nødvendig for kryptering. Når nogen sender dig en besked, krypterer de den ved hjælp af din offentlige nøgle. Kun din private nøgle, der forbliver på din enhed, kan dekryptere den. Du behøver ikke engang at give den adgang til din adressebog for at bruge appen.

Det hjælper, at Threema og dets servere er baseret i Schweiz, som har nogle af de bedste fortrolighedslove. Dele af appen, inklusive dens krypteringsbibliotek, er open source. For at kunne nyde dens fordele skal du købe Threema for $ 2,99. Det er tilgængeligt til Android, iOS og Windows Phone.

Tråd

Trådløs besked

Det Snowden-godkendte alternativ til Signal, Wire, lader registrere dig med en e-mail i stedet for dit telefonnummer. Det giver også kryptering fra ende til ende. Da det er baseret i Europa – virksomheden er i Schweiz, med servere i Irland og Tyskland – er det under jurisdiktion for privatlivets fred der, især den almindelige databeskyttelsesforordning.

Det er også open source.

Det fungerer på alle større platforme og browsere, og dets personlige plan er gratis. Pro-abonnementet er målrettet mod virksomheder ved at levere lyd- og videokonferencer såvel som fuld administrationskontroller. Det koster $ 4,60 per bruger per måned.

Wickr

Wickr Secure Messaging

Wickr bruger ende-til-ende-kryptering, har ikke adgang til dine meddelelser eller kontaktliste og kræver ikke din e-mail eller telefonnummer for at registrere. Appen gemmer ikke engang metadata, der er knyttet til din kommunikation.

Det eneste, virksomheden kan give myndigheder, er datoen for oprettelse af kontoen, datoen for sidste brug, antallet af meddelelser, der er sendt eller modtaget, og den type enhed, der bruges til at oprette kontoen.

  iCloud Drive eller IDrive: Hvilken filhostingstjeneste giver mest hjælp?

Bemærk, at Wickr er baseret i USA og under jurisdiktion for love, der regulerer der. Brugere, der bor i Europa, kan dog fravælge overførslen af ​​deres personlige data, hvilket er praktisk. Når det er sagt, fungerer nogle funktioner i Wickr muligvis ikke, hvis du gør det. Wickr er open source, så tjek selv koden på GitHub.

Wickr Me er til personlige brugere og koster dig ikke en krone. Wickr pro koster $ 25 pr. Bruger pr. Måned og er velegnet til teams, fordi det leveres med mange samarbejdsfunktioner. For organisationer vil Wickr Enterprise gøre det. Du skal kontakte firmaet for at få et skøn. Se dets sammenligningstabel for at se, hvad der fungerer for dig.

SMS-alternativet

Krypter tekstbeskeder

Vi har dækket ved hjælp af apps, der sender meddelelser via internettet, men du ønsker måske at sende en besked, mens du ikke har data om din plan eller adgang til WiFi. Almindelig gammel SMS får jobbet gjort, men du skal kryptere det først. Du kan gøre det med en app, der er navngivet navn: Krypteret SMS.

Appen bruger “state of the art-algoritmer” – ECDH-algoritmen til nøgeaftale og en AES / CBC / PKCS5P, der tilføjer med 256 bit nøglealgoritme til at kryptere og dekryptere alle meddelelser – der garanterer privatliv og sikkerhed for dine meddelelser. Krypteringssystemet drejer sig om offentlige og private krypteringsnøgler, hvilket er en sikker måde at håndtere det på.

For at sende beskeder skal den person, du prøver at sms, have krypteret SMS installeret. Derefter skal du udveksle offentlige nøgler for at konfigurere en krypteret SMS-kanal.

Du kan få adgang til yderligere funktioner, skønt appen ikke angiver, hvad de er, for $ 1,87.

Afsluttende tanker

Det er ikke en triviel sag at beskytte dit privatliv, især hvis du ikke bare chatter om katte og virale videoer. Regeringer prøver altid at få dine data i form af øget sikkerhed. Det er en fin linje, og det er let at krydse. Hvad du kan gøre er at tage sagerne i dine egne hænder og beskytte dine oplysninger så godt du kan.

De apps, vi har nævnt, hjælper dig med at gøre det. Signalet er i fokus, men det kræver dit telefonnummer og har få brugere. Det kan være uacceptabelt for nogle, hvilket er grunden til, at andre apps, såsom Threema, Wickr og Wire, er på listen. Nogle er også velegnede til flere brugere. Hvis du vil bruge SMS, har vi dækket det med krypteret SMS.

Hvordan har du det med privatlivets fred? Skal du skifte til en mere sikker SMS-app, eller skal du holde fast ved WhatsApp, Facebook Messenger eller almindelig SMS? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me