Skal du bruge MEGA til sikkerhedskopi?

Vi hører dette meget ofte i de sidste par uger siden den nye cloud-lagringstjeneste MEGA lancerede. Folk spørger os, om de skal bruge MEGA som en backup-løsning til deres computerfiler.

Når alt kommer til alt hævder MEGA at være den mest sikre cloud-lagringstjeneste, ikke? Naturligvis kvalificerer det sig alene ikke som en online backup-tjeneste. Lad os tackle nogle af de problemer, der følger med, at MEGA bruges som en backup-løsning. 

Cloud Storage VS Online Backup

Først og fremmest skal du indse, at skylagring ikke er online-backup. Mens online-backup generelt spejler de filer, du har på din computer, har en cloud-lagringstjeneste ikke brug for en lokal kopi for at forblive “i skyen”. Det kommer naturligvis med en ulempe: hvis du ændrer din fil, opdateres disse ændringer ikke i skyen.

En online backup-service “scanner” dit system for ændringer (da den prøver at spejle alt nøjagtigt som det er), der skal uploades. Mange cloud-lagringstjenester fungerer på en måde, som du kan vælge individuelle filer, du vil uploade. Online backup er mere velegnet til mapper eller hele harddiske, der skal sikkerhedskopieres i skyen.

Så MEGA er snarere en cloud-lagringstjeneste. Det er ikke en online backup-tjeneste. Du kan vælge individuelle filer fra din computer, men forvent ikke, at disse filer skal synkroniseres, når du ændrer dem. Du kan læse vores artikel, hvor vi går i detaljer om, hvad der er forskellen mellem online backup og cloud-opbevaring.

  Sync.com vs pCloud: En nul-viden kamp

Du kan ikke planlægge filoverførsler

Normalt, når du tilmelder dig en dedikeret online backuptjeneste, kan du planlægge dine sikkerhedskopier, som du vil. Du kan sikkerhedskopiere på ugentlig eller daglig basis eller endda indsnævre det, der sikkerhedskopierer dine filer og mapper hver time.

MEGA giver dig ikke denne mulighed. Hvis du ønsker, at en ændring af en fil skal afspejles, skal du manuelt uploade den fil igen. Der er endnu ingen automatiseret løsning tilgængelig. Der er bestemt nogle værktøjer, der kan udføre denne opgave for dig, men for nu er det bedre at bruge en online backup-tjeneste til det formål.

MEGA er ikke blevet testet nok

Denne service findes kun i et par uger. Ejerne kalder selv tjenesten en betaversion, så den ikke bør bruges i et produktivt miljø. Ting kan gå galt, og du vil ikke eksperimentere med dine vigtigste filer.

Du kan være sikker på, at udviklerne arbejdede hårdt på at gøre denne service til en bedre løsning end andre cloud-lagringstjenester som Dropbox.

Testathon
Testathon-testere på arbejdet

Men de har også brug for tid. Selv hvis du ikke bruger MEGA som en backup-løsning, er der endda en vis risiko forbundet med at bruge det som en cloud-lagringstjeneste. Du ønsker måske at bruge det til at eksperimentere og teste det, men næppe med filer, du er afhængig af.

Sikkerhedsspørgsmål

Selvom mega ved første øjekast ser ud til at være mere sikker end andre cloud-lagringstjenester, er deres sikkerhedsalgoritmer ikke blevet testet nok af samfundet til at være pålidelige helt. Yderligere test skal udføres, før man virkelig kan stole på deres service.

  Sync.com vs Tresorit: en nul-viden Cloud Storage Battle

Due diligence er altid nødvendigt, når det kommer til dine private filer. Selv nogle online backup-tjenester leverer ikke nok sikkerhedsfunktioner. Men du vil sikre dig, at dine data forbliver private.

Ydeevne & Pålidelighed

Uploadhastigheden har været frygtelig med MEGA, da service først startede. Selvfølgelig oplevede de et enormt rush, da de først lancerede deres tjeneste.

Mega Review
Mega Begrænset hastighed

Nu er upload- og downloadhastigheden forbedret markant, så det at uploade dine filer til skyen faktisk er sjovt. Tjenesten er imidlertid bare for ung til at forudsige enhver langsigtet pålidelighed, og bør derfor undgås for vigtige filer.

Test, test & Prøve

Vi opfordrer dig meget til at teste tjenesten, fordi dette vil gøre det bedre, og i sidste ende kan det blive en god cloud-opbevaringsløsning med utrolige 50 GB gratis lagerplads.

Mega vs Dropbox
Mega hastighedstest

Som vi har påpeget i denne artikel, skal du dog ikke bruge MEGA i noget produktivt miljø. Vi har testet det meget, og det fungerede temmelig fejlfrit, men det betyder ikke, at du ikke får problemer.

MEGA-alternativer

Der er masser af alternativer, når det kommer til MEGA. Der er en overflod af cloud-lagringstjenester, der tilbyder de samme funktioner.

Sandsynligvis finder du ikke en service, der giver dig 50 GB gratis lagerplads, men det er muligvis ikke nødvendigt for dine behov. Hvis du leder efter en cloud-lagringstjeneste, der også sikkerhedskopierer, opfordrer vi dig meget til at se på SugarSync eller SpiderOak.

Dette er tjenester, der er temmelig etableret på markedet og har et højt sikkerhedsniveau. Mens de er dyrere end MEGA, tilbyder de desktop-klienter, så du kan synkronisere dine filer mellem flere maskiner. Hvis det er det, du leder efter.

  Sync.com vs MEGA: En ujævn kamp

Det kan være en god ide at se på vores sammenligningskort, der giver dig et godt overblik over, hvad hver udbyder er i stand til at gøre.

Bundlinie

Vi kan godt lide den indsats MEGA gør: at bruge det er virkelig en leg, og det lover at være en af ​​de mere sikre cloud-lagringstjenester. Det er dog lidt tidligt til en endelig dom, men vi kan ikke anbefale det på dette tidspunkt som en online backup-tjeneste.

For at være retfærdig: det er ikke beregnet til at være en sikkerhedstjeneste. Du skal snarere betragte det som din harddisk i skyen, der tilføjer din computer mere plads.

Men ligesom en ekstern harddisk kan der være hikke. Derfor skal du altid opbevare dine sikkerhedskopier på flere drev eller med flere tjenester. Hvis du skal, kan du bruge mega som en sekundær backup-løsning, men du skal tænke to gange, hvis du vil bruge det til følsomme data.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me