Sync.com vs Tresorit: en nul-viden Cloud Storage Battle

Med så mange gode valg, der er tilgængelige i dag, kan det være en stor ordre at finde den bedste cloud-opbevaringsløsning til dine behov. Hvis du prioriterer skysikkerhed, er Sync.com og Tresorit to nul-videnstjenester med værdifulde funktionssæt, der skal være på din endelige liste. Selv begrænset til kun disse to valg, er der dog stadig arbejde, der skal gøres.

For at hjælpe dig med at tage den endelige beslutning har vi sat begge tjenester mod hinanden for at se, hvilken af ​​dem der er den bedste samlede cloud-lagervalg. Mens begge er blandt de bedste cloud-videnstjenester, der er nul-viden derude, er der nok adskillige funktioner mellem dem til at gøre sammenligningen interessant.

Hvis du har brug for mere hjælp til at beslutte, om begge tjenester fortjener at være din cloud-opbevaringsløsning, skal du huske og tjek vores separate, for nylig opdaterede anmeldelser for at få de fulde detaljer.

  • Sync.com anmeldelse
  • Tresorit anmeldelse

Hvis du er mere praktisk end det, kan du enten besøge Sync.com og tilmelde dig den gratis 5 GB-plan eller gå til Tresorit og gøre brug af den 14-dages prøveperiode.

Hvorfor bruge Zero-Knowledge Cloud Storage??

De fleste tjenester tilbyder et rimeligt, men sjældent vandtæt, sikkerhedsmæssigt mål. For de fleste brugere er det fint: En relativt sikker, praktisk måde at gemme filer er alt, hvad der er nødvendigt. På det blotte minimum vil vi anbefale at vælge en service, der mindst krypterer dine data, mens du er i ro på dets servere og i transit.

For personer, der opbevarer økonomiske dokumenter, intellektuel ejendomsret og andre meget følsomme filer, er sådanne foranstaltninger muligvis ikke nok. Det skyldes, at krypterede data kan få adgang til af alle, der er i besiddelse af krypteringsnøglen, og de fleste cloud-lagerudbydere holder kontrollen over disse nøgler for dig.

Dette betyder, at hvis skylagringsfirmaet lider af en overtrædelse på serveren, der indeholder dine brugeroplysninger, kan gerningsmanden få adgang til dine data. Det betyder også, at dine data kan dekrypteres og scannes til markedsføringsformål eller inkorporeres i regeringsovervågningsprogrammer som PRISM.

Hvis sådanne ting angår dig, vil du sandsynligvis alvorligt overveje en cloud-lagringstjeneste med nul viden. Fordelen ved disse virksomheder er, at de ikke gemmer din nøgle. I stedet beholder du fuld kontrol over det, hvilket kun betyder, at du kan dekryptere dine data.

Selvom dette muligvis er den mest sikre tilgang til kryptering, kommer den ekstra sikkerhed til omkostninger: leverandører med nul viden kan ikke gendanne din adgangskode, hvis du glemmer det, og de har en tendens til at tilbyde mindre funktionalitet, fordi privat kryptering gør applikationsintegration (som Google Docs eller Office Online ) vanskeligt at implementere.

Sync.com vs Tresorit: Lad os sammenligne

Med alt dette i tankerne er det tid til at se nærmere på, hvordan Sync.com og Tresorit matcher hinanden for at afgøre, hvilken der er den bedre cloud-lagringstjeneste. Vi vurderer begge over fire runder: prisfastsættelse, sikkerhed, brugervenlighed og ekstra funktionalitet.

  Skal du bruge MEGA til sikkerhedskopi?

1

Prisfastsættelse

Når man handler efter cloud-opbevaring, vil bundlinjen sandsynligvis være en af ​​de største overvejelser, så det er her, vi begynder, selvom Sync.com har en urimelig fordel, da det er en af ​​vores bedste gratis lagerudbydere derude.

Med hensyn til freebies er der en meget klar vinder: Sync.com tilbyder 5 GB gratis, mens Tresorit kun tilbyder en 14-dages gratis prøveversion. Faktisk vil nogle mennesker finde ud af, at den 5 GB, som Sync.com tilbyder, dækker alle deres behov. Hvis din primære bekymring er Word-dokumenter eller Excel-regneark, har du ikke brug for en massiv lagerplads.

Med hensyn til betalte abonnementer trækker Sync.com endnu længere frem, når det kommer til værdien. Sync.com giver dig 2 TB lagerplads til $ 8 pr. Måned. Tresorit får dig kun 100 GB, en lille brøkdel af hvad du får med Sync.com, for $ 10,42 per måned, hvis du betaler årligt.

Selv hvis du kun har brug for 100 GB, ville det stadig være billigere at følge Sync.coms 2TB-plan. Skønt Sync.com ikke er promineret annonceret på sin hjemmeside, har den faktisk også en 500 GB mulighed, der koster kun $ 49 pr. År.

Tresorit har også en 1TB-plan, men koster $ 24 om måneden, hvis du betaler årligt.

Den eneste reelle fordel, som Tresorit har over Sync.com, er, at du kan betale månedligt snarere end at skulle betale for et helt år i forvejen. Men ved at gøre dette bliver tjenesten endnu dyrere. Det er 100 GB-plan er $ 12,50 pr. Måned og dens 1TB-plan er $ 30 pr. Måned.

Mens pris sandsynligvis ikke er din eneste overvejelse, er forskellen mellem at betale for Sync.com versus Tresorit vanskelig at overse. Tresorit er simpelthen en meget dyre service.

Runde: Prissted for Sync.com

Sync.com-logo
Tresorit-logo

2

Sikkerhed

Da Sync.com og Tresorit begge er leverandører af nul viden, er sikkerhed et vigtigt salgsargument. Ud over privat, ende-til-ende-kryptering bruger begge tjenester TLS-kryptering, en bunnsolid protokol, under transit for yderligere at beskytte dine filer og personlige oplysninger.

I resten bruger Sync.com 256-bit AES-kryptering, en protokol, der er praktisk talt uknuselig. Tresorit bruger den samme 256-bit AES-kryptering og er også revideret for ISO27001: 2005 og SSAE 16-certificering, så du kan være sikker på, at den er sikker.

Begge cloud-lagerudbydere lokaliserer deres servere uden for De Forenede Stater, sikkert fra rækkevidden til NSAs PRISM-program og andre patriotakt-shenanigans. Sync.com opretholder sine datacentre i Canada, og Tresorit er i Irland og Holland.

Når det er sagt, betyder serverplacering ikke så meget med Sync.com og Tresorit. Takket være nul-viden sikkerhed, skal dine data være sikre, selvom de blev sat på en server i Det Hvide Hus kælder.  

Begge tjenester tilbyder sikker deling af filer ved link med adgangskoder, udløbsdatoer, downloadgrænser og tilladelser. Begge tjenester går ud over hvad det drejer sig om deling af links, da de forbliver krypterede ved hjælp af nul-viden-protokoller, selv efter at have flyttet den ordsprægede roost.

  Bedste Enterprise File Sync and Share (EFSS) -udbydere - Opdateret 2023

Hvis privat kryptering på en eller anden måde ikke er nok, tilbyder både Sync.com og Tresorit også to-faktor-godkendelse. Dette betyder, at selv hvis nogen lærer din adgangskode, kan de ikke få adgang til din konto uden din enhed til rådighed.

På trods af den lange liste med ligheder er der nogle forskelle mellem de to. Den ene er, at Tresorit er partner med Microsoft Azure, hvilket betyder, at amerikanske myndigheder har brug for lidt mere end en garanti for at anmode om dine filer, skønt de ville være krypteret. Sync.com driver på sin side sine servere i Canada, langt fra rækkevidde fra NSA.

Runde: Sikkerhed Ingen klar vinder, point for begge

Sync.com-logo
Tresorit-logo

3

Brugervenlighed

I 2023 skulle en positiv, strømlinet brugeroplevelse ikke være for meget at spørge. For det meste er både Tresorit og Sync.com meget solide i denne henseende.

Tresorit falder bagefter på nogle få måder, især når det kommer til slettede filer. Selvom det er blevet mere og mere almindeligt, at lagerudbydere tilbyder en papirkurvmappe, der vil holde fast i filer, før de permanent slettes, tresorit ikke.

Når en fil er slettet fra Tresorit, er den forsvundet for evigt. Tresorit har hævdet, at dette snart vil blive revideret, men indtil videre skal brugerne være meget forsigtige med at slette filer.

Med Sync.com kan dine filer stadig gendannes i hele 30 dage efter sletning med en gratis konto og på ubestemt tid med et betalt abonnement.

Tresorit tager også en unødvendig kompliceret tilgang til dens funktioner. Beslutningen om at kalde Tresorits mapper “tresors” (tysk for “hvælving”) virker virkelig som om at opfinde hjulet igen. Det tilføjer unødvendig forvirring til dem, der lige begynder at bruge det. Brugere er vant til mapper, hvilket er nøjagtigt, hvordan tresorer opfører sig.

Tresorits native app ligner en browser-grænseflade, men giver hurtigere adgang til forskellige funktioner. Det kan være lidt forvirrende i starten, men efter at have vænnet sig til det ser brugergrænsefladen moderne ud og bør ikke forårsage mange problemer.

En fordel ved at bruge Tresorit er, at du kan synkronisere en hvilken som helst mappe i dit filsystem. Du behøver ikke at flytte alt til en dedikeret mappe, som du gør med Sync.com eller de fleste andre cloud-lagringstjenester.

På den anden side kan det at have en masse sky-linkede mapper i dit filsystem gøre det vanskeligt at styre, især når du håndterer den begrænsede lagerplads, som Tresorit tilbyder.

Sync.com følger synkroniseringsmappemodellen, som Dropbox populariserede i 2007. Du har en enkelt synkroniseringsmappe installeret på din computer, og Sync.com-appen bruges primært til indstillinger. Du gør meget af din filstyring fra din browser ved at logge ind på din konto på Sync.com-webstedet.

Hvis du tilfældigvis har adgang til dine filer fra en browser, tilbyder begge tjenester moderne udseende grænseflader, der er relativt nemme at navigere på. Tresorit’s ligner en stærk lighed med sin desktop-app, dog med lidt mindre funktionalitet. Sync.com’s er lidt sværere at navigere, men tilbyder mere funktionalitet som et online-kun hvælv og begivenhedshistorik.

  GoodSync anmeldelse

Men for det meste får du sandsynligvis adgang til dine filer fra dit operativsystem i stedet for webbrowser, og Sync.com’s mere traditionelle tilgang vil være lettere for de fleste mennesker.

Runde: Brugervenlighedspunkt for Sync.com

Sync.com-logo
Tresorit-logo

4

Ekstra funktioner

Tjenester som Google Drive og Microsoft OneDrive sætter linjen højt for, hvad brugerne kan forvente med hensyn til tilføjet funktionalitet fra en cloud-lagringstjeneste. Det inkluderer tekstprocessorer, regneark og andre integrerede værktøjer (læs vores Google Drev-gennemgang og OneDrive-gennemgang for at få flere oplysninger om en af ​​disse fantastiske tjenester).

Hos udbydere med nul viden får du ikke lige så mange bonusser, da deres insulære karakter gør samarbejde i appen problematisk. Når det er sagt, skal du i det mindste forvente mindst lidt mere end bare ben-funktionalitet fra premium-tjenester.

Sync.com har et anstændigt tilbud med sikker fildeling, der indeholder udløbsdatoer, tilladelser, samarbejde, downloadgrænser og fjerntørring. Sync.com har også muligheden for at holde delte links krypteret, selv uden adgangskoder, samt filversion i op til 30 dage.

Sync.com er ikke en alt for prangende tjeneste, der mangler integration med andre applikationer, men den leverer bestemt stadig med de vigtige værktøjer, du gerne vil have af en cloud-lagringstjeneste.

Tresorit tager tingene videre. Selvom det ikke mangler evnen til at gendanne slettede filer, matcher det Sync.coms andre funktioner, og dets evne til at synkronisere enhver mappe på din computer er meget nyttig. Hvis du ikke ønsker at flytte filer rundt eller specifikt har brug for filer på et bestemt sted, kan Tresorit synkronisere den mappe. Det er ikke nødvendigt at flytte den til en dedikeret synkroniseringsmappe.

Tresorit tilbyder også bedre operativsystem support end Sync.com. Mens Sync.com holder dig dækket af de store operativsystemer, herunder Windows, macOS, iOS og Android, understøtter Tresorit dem ud over Windows Phone, Blackberry og Linux også.

Runde: Ekstra funktionspunkt for Tresorit

Sync.com-logo
Tresorit-logo

5

Dommen

Der er en grund til, at vi rangerer Sync.com som ikke kun den bedste leverandør af nul-viden, men også først blandt de bedste cloud-lagerudbydere generelt. Det er nemt at bruge, fantastisk til fildeling, overkommelig og tilbyder en så god tilgang til datasikkerhed, som du finder på markedet for cloud-lagerlager.

Når det er sagt, er Tresorit ikke uden værdi. Meget få opbevaringsløsninger giver mulighed for at synkronisere enhver mappe på din computer. De, der ofte deler Tresorits høje prismærke, men med Tresorit får du også fordelen ved nul-viden sikkerhed.

Tresorit giver dig også den ekstra bonus fra tredjepartsrevisioner for at bekræfte dens sikkerhed såvel som bredere support til operativsystemet. For de fleste er Sync.com det bedre valg, men Tresorit har sin plads på markedet.

Endelig vinder: Sync.com

Bruger du den mere traditionelle og bedre pris Sync.com, eller er dine behov specifikke nok til at retfærdiggøre betaling for Tresorit? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst, og se gerne vores andre cloud-lageranmeldelser, hvis dit sind stadig ikke består.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me