Как да картографирате OneDrive като мрежово устройство във File Explorer

Изминаха месеци, откакто Windows 10 беше представена за първи път от Microsoft и с опцията за пряко надстройване; много хора са преминали от досадния Windows 8.1 на 10 (Включително и мен). Всъщност около 75 милиона потребители вече са надстроили системата си до Windows 10.

С новата операционна система се появиха много подобрения и промени. Microsoft по принцип или елиминира функции, за които смята, че не работят, или ги тласка в съвсем друга посока.

Изтеглих Windows 10 преди няколко седмици, когато пишех ревю за OneDrive. И затова първата промяна, която забелязах в операционната система, беше приложението OneDrive. Microsoft премахна напълно приложението OneDrive и го интегрира доста дълбоко в операционната система. Това означава, че OneDrive сега е нещо като фоново приложение. Може да не успеете да го видите, но определено е там.

Всеки път, когато се опитате да запазите файл, ще получите опция да го запишете или на вашия твърд диск или OneDrive, но без конкретен интерфейс за OneDrive, нещата определено могат да се объркат..

Промяната на основния заместител

Когато Microsoft представи версията на Windows 8.x, тя включи функция в „OneDrive“ приложението „placeholder“. Запазеното място е като малък манекен файл на локалния диск, който представлява файл, присъстващ в облака на OneDrive.


© OneDrive

Файловете за заместители обикновено са с много малък размер и съдържат само информация за миниатюра и метаданни за основния файл, съхраняван в облака.

Използвайки само малка част от локалното хранилище, файлът със съхранение посочва оригиналния файл. Поради тези запазени места беше лесен достъп до хиляди гигабайта данни бързо, без да се използва голяма част от локалното устройство. Това очевидно беше голямо предимство за устройства, които имат ограничено съхранение.

  Най-добрите евтини доставчици на уеб хостинг: да получите най-доброто за по-малко

Защо Microsoft премахна функцията за заместител

Функцията за заместител създаде проблем за Microsoft, тъй като много потребители не знаеха точно, че файловете за заместители не са били точно действителни файлове. Тъй като файловете с заместители бяха само миниатюри, потребителите трябваше да щракнат два пъти върху тях, за да започнат да изтеглят оригиналния файл, който може да бъде отворен в съответното приложение.


© FWall

И следователно файловете не са били достъпни офлайн за потребителите, освен ако не са искали. В резултат на това файловете не могат да бъдат отворени, ако потребителите нямат интернет връзка.

За да разреши този проблем, Microsoft премахна изцяло задържащите места и въведе селективна синхронизация в Windows 10. Селективната синхронизация позволява на потребителя да избира какви папки иска да синхронизира локално и ги прави достъпни офлайн.

Но това означава, че ако синхронизирате 5GB данни, тогава целият 50GB се съхранява на вашия локален диск, което побеждава целта да имате опция за съхранение в облак на първо място. Ако наистина имах 50 GB допълнително място на локалния си диск, тогава защо бих го качил в облака?

Как да се отървете от този проблем

Сега не можете наистина да опровергаете Microsoft и да върнете функцията за заместители на Windows 10, но има начин да създадете същата функционалност, като картографирате OneDrive на локален диск. Ако картографирате съдържанието на OneDrive на вашия компютър, ще можете да преглеждате всичките си файлове незабавно без досаден синхронизиращ процес.

Това работи много като функцията за заместител на място и можете да преименувате, създавате или изтривате файлове. Но тъй като това са файлове със запазени места, трябва да запомните, че те не са достъпни офлайн и трябва да бъдат изтеглени.

  Google Drive срещу Box: Споделете вашия свят със сигурност

Само за да е ясно, този съвет работи както за Windows 7, така и за Windows 8, ако имате 8.1, тогава трябва да пропуснете това и да не се притеснявате за нищо.

Ето какво трябва да направите:

  • 1: Посетете уеб приложението на OneDrive, влезте в него и след това щракнете върху раздела Файлове, присъстващ отляво на екрана


© Cloudwards

  • 2: Проверете URL адреса на вашия браузър. Трябва да можете да видите CID номер отдясно на URL адреса. Или дръжте браузъра си отворен или копирайте поставяне на този CID номер в бележник някъде


© Cloudwards

  • 3: Отворете ви File Explorer сега или на езика на Windows 7 – Windows Explorer.
  • 4: Сега преминете към изгледа „PC“. Ако използвате по-стара версия на операционната система, тя ще се нарича „Компютър“
  • 5: Когато сте в изглед на компютър, трябва да можете да видите опцията „Карта на мрежовия диск“ в горната страна на екрана


© Cloudwards

  • 6: Кликнете върху опцията „Map Network Drive“ и трябва да видите нов прозорец отворен
  • 7: Изберете някое от устройствата, които не използвате в момента. (Може би е щастливата ви азбука?)
  • 8: В полето за папка дайте този път: https://d.docs.live.net/YOUR-CID-NUMBER

ВАШИЯТ CID-НОМЕР е мястото, където трябва да поставите CID номера, който преди това сте копирали от уеб приложението OneDrive


© Cloudwards

  • 9: Поставете отметка в опцията „отново да се свържете при влизане“
  • 10: Щракнете върху Finish и ще трябва да въведете вашите идентификационни данни за OneDrive, които са вашето потребителско име и парола за Microsoft.

В случай че сте добавили потвърждение в две стъпки към акаунт, първо трябва да създадете парола за приложение на уебсайта на акаунта на Microsoft и да промените настройките за защита

  Boxcryptor Преглед

След като влезете, трябва да можете да видите ново устройство във File Explorer, името на устройството ще съвпада с вашия CID номер. Ако не обичате да виждате този объркващ номер, винаги можете да го преименувате на нещо друго като „Microsoft, ти си идиот“

заключение

И сега, вие сте готови за достъп до файлове в папка OneDrive, както обикновено. Може да е малко по-бавно, ако не и по-добро. Можете да копирате или премествате файл на този диск и, разбира се, да влизате в OneDrive директно и от други приложения.

Все още съм нов за Windows 10 и всеки ден откривам нещо, което не ми харесва в тази версия. Въпреки че има някои решения на трети страни за този проблем със запазените места, смятам, че това решение е може би най-удобното. Ако намерите по-добро решение, уведомете ме.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me