Corel VideoStudio Ultimate Review – Opdateret 2023

Corel VideoStudio Ultimate Review

Corel VideoStudio Ultimate er en meget velegnet, brugervenlig videoredigeringsprogram, der er vidt brugt af fagfolk og amatører. Dog løb vi ind i et par ydelsesproblemer, mens vi brugte den, så det er muligvis ikke svaret for alle. Læs vores fulde VideoStudio-anmeldelse for detaljerne.

video editor anmeldelser

Vi ser på et højt anset software i dag i denne Corel VideoStudio Ultimate-gennemgang. VideoStudio er et videoredigeringsværktøj udgivet af det canadiske softwarevirksomhed Corel. Oprindeligt udviklet af den taiwanske udvikler Ulead Systems og har eksisteret siden 2006.

Vi ser, hvordan det formes op sammenlignet med dets rivaler i dag. Først skal vi se på dens funktioner for at se, hvad det kan gøre. Vi vil faktor i dens pris, ligesom dens tilgængelighed. Vi vil også se på dens ydeevne og se, hvilke formater den understøtter, samt de værktøjer, der følger med.

Vi fandt meget at kunne lide i VideoStudio med rigelige funktioner, en flot brugergrænseflade og læsbare kontroller. Dog fungerede det ikke så godt, som vi ville have ønsket, og vi havde et par problemer med det, men det var en positiv oplevelse.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Corel VideoStudio Ultimate

Funktioner

VideoStudio Ultimate inkluderer alle de grundlæggende redigeringsfunktioner, du kan forvente. Du kan importere videoklip og let klippe og indsætte dem. Du kan tilføje lyd, overlays, tekst og billedtekster – inklusive 3D-tekst – og anvende et udvalg af effekter.

Selvom ekstramateriale bestemt er vigtige, er det tvivlsomt mere at gøre de enkle ting godt, og VideoStudio får det rigtigt. 

Det er en kløft at trække klip til din tidslinje, flytte ting rundt og foretage udskæringer. Du kan også nemt trække din video for at flytte og skalere den. VideoStudio Ultimate gør også panorering og zoom ubesværet, hvilket er gode måder at få tingene til at se mere professionelle ud.

VideoStudio Ultimate går meget længere end det grundlæggende her med sine farvejusteringsniveauer og indstillinger. Du kan automatisk justere farver eller indstille alt selv. 

Der er også muligheder for at arbejde med hvidbalancen sammen med værktøjer som tonekurven og HSL-tuning, der giver dig mulighed for at ændre farvetone, mætning og lethed. Du kan bruge forudindstillingerne til at foretage hurtige ændringer eller tage dig tid til at indstille tingene nøjagtigt, hvordan du vil have dem. 

VideoStudio-filtre

Du kan også anvende belastninger med filtre for at ændre udseendet på dine videoer. Brug af disse er bare et spørgsmål om at trække og droppe.

Der er et godt udvalg af overgange, der hjælper dig med at gå fra det ene klip til det næste. Den seneste version af VideoStudio Ultimate inkluderer sømløse overgange samt morphing. 

Overgange har masser af indstillinger, så du kan også tilpasse dem. Hjælpsomt er overgangs- og effektikonerne alle animerede, så du kan se, hvad de gør uden at skulle teste dem ud.

Corel-VideoStudio virkninger

VideoStudio giver dig mulighed for at bruge de fleste video-, billed- og lydfiler som kilder. Vi har listet alle de understøttede formater i deres eget afsnit.

Importerer klip

Du kan optage video direkte fra eksterne enheder og importere eksisterende video. Klip, der er importeret fra forskellige kilder, vises i dit mediepanel, som du kan trække til din hovedtidslinje efter behov. Der er også screen capture, der diskuteres senere i værktøjsafsnittet.

Ud over at oprette videofiler kan du oprette diske i forskellige formater, f.eks. DVD og Blu-ray, og også arbejde med ISO-filer, så VideoStudio fungerer som en video-konvertering såvel som en editor. For andre valgmuligheder, kan du tjekke vores bedste round-up af video converter.

Corel-VideoStudio-musik

Hvis dit filmmesterstykke har brug for et lydspor, kan du drage fordel af det royaltyfrie musikbibliotek. Der er masser af uddrag, der spænder fra klassisk til elektronisk og inkluderer alt derimellem. Den ene mindede os om en gammel havstrand. Bare træk disse til din tidslinje, så har du noget gratis baggrundsmusik.

Lydstyrkeniveauer er en leg, der kan justeres, og du kan falme lyd ind og ud fra forskellige klip for at få mixen korrekt. Som standard inkluderer tidslinjen flere lag til din video, et overlay, titler samt tale- og musikspor. Du kan også bruge lydducking til at hjælpe visse spor med at skille sig ud over andre.

  Wondershare Filmora9 Review - Rediger og klip med lethed - Opdateret 2023

VideoStudio Ultimate’s animerede overlays er en nyttig måde at tilføje atmosfære til dine videoer, såsom at skabe regneffekter eller tilføje partikler. Der er også animerede overgangseffekter til lysbilledshows. At lege med disse er meget sjovt, og resultaterne er imponerende.

Stop motion understøttes, hvis du har lyst til at oprette den næste Wallace og Gromit, og motion tracking er der, hvis du vil gøre disse skole-sportsdagsvideoer lidt mere professionelle.

Samlet set var vi imponeret over de tilbudte funktioner. Vi føler, at spirende amatører vil have det sjovt at udforske dem, og fagfolk føler sig heller ikke kortændrede.

Corel VideoStudio Ultimate

Corel VideoStudio Ultimate Logowww.videostudiopro.com

Start fra $ 153 per måned Alle planer

Operativ system

vinduer

Mac

Linux

Funktioner

4K-redigering

Handling Cam værktøjer

Chroma Key (grøn skærm)

360-graders videoredigering

Multicam-redigering

Eksporter til YouTube

Eksporter til Facebook

Eksport til Vimeo

Enhedsoptimering
Mulighed for eksport af mobilenheder – ingen indstillinger for specifikke enheder

Brænd til DVD

Brænd til Blu-ray

Prisfastsættelse

Corel VideoStudio findes i to versioner, Pro og Ultimate. De diskonteres i øjeblikket med 20 procent og 30 procent på webstedet, så hold øje med tilbud, hvis du beslutter at foretage et køb. 

Du får også en 30-dages pengene-tilbage-garanti, i tilfælde af at du ikke er tilfreds. Der er også en 30-dages prøveversion, som du kan downloade fra webstedet uden noget kort.

Retssagen starter dog pop op-annoncer, når du har lukket softwaren. Hvis du også lukker den via den øverste højre knap, skal du bekræfte, at du vil lukke den; men hey, det er gratis. Hvis du dog ser for mange pop-ups på nettet, kan du tage et kig på vores bedste guide til pop-up-blokere.

Pro-versionen er en fremragende pakke, men Ultimate inkluderer ekstra funktioner, såsom farveinddeling og oprettelse af videomaske sammen med forbedrede versioner af andre funktioner, såsom 3D-titlereditor, split-screen video skabeloner og videostabilisering. Du får også et meget bredere udvalg af effekt-plug-ins med Ultimate-versionen.

Begge versioner er solide valg, men Ultimate-pakken er den, man skal gå efter, hvis man vil have hver funktion.

Brugervenlighed

For at komme i gang downloader du installationsprogrammet, udfylder et par detaljer, inklusive din e-mail-adresse, og venter derefter til 1.37GB download er afsluttet. Mens du venter, kan det være et godt tidspunkt at tjekke brugervejledningen. Dette er et gratis dokument, der kører over 200 sider, så der er masser at lære. Du kan også tjekke vores online privacy guide.

Corel-VideoStudio-velkomst

Brugergrænsefladen er detaljeret og professionel. Den overfyldte grænseflade ser ud til at være kompliceret til at begynde med, men det er godt lagt ud med knapperne og kontrollerne, der tydeligt viser deres funktion. Du kan tilpasse dit arbejdsområdelayout og flytte vinduer til andre skærme, hvis du har dem.

Der er masser, som du kan opdage ved at lege rundt og prøve tingene. Men hvis du ønsker at gøre noget specifikt, er det ikke altid indlysende, hvordan. For eksempel, at gengivelse af din færdige video kræver et besøg på delingsfanen. Dokumentationen sætter dig normalt tilbage på sporet, hvis du sidder fast.

Kontrollerne er generelt lydhøre, men ikke perfekt. For eksempel er der en lille forsinkelse, når du skifter faner. Der er også nogle gange forsinkelser, når man udfører komplekse operationer, men det kan forventes med video.

VideoStudio-tutorials

VideoStudios velkomstskærm viser mere end 30 tutorialvideoer med mere på sit websted. Som beskrevet i selvstudiet kan VideoStudios skabeloner hjælpe dig med at tilføje en lille klasse til dine første videoer.

Vejledningsvideoerne er pacy og detaljerede. Vi fandt dem nyttige, men mente, at nogle ville have hilst en mildere introduktion velkommen. Vi anbefaler videoen “at komme i gang” som din første opkaldsport, når du først bruger softwaren.

Applikationen og webstedet understøtter andre sprog end engelsk. Meddelelser om undertekster vises på flere sprog på webstedet, hvilket hjælper ikke-engelsktalende.

VideoStudio Hjælp

Du kan også stille spørgsmål på fællesskabsforummet. Der er masser af aktiviteter der, så du burde være i stand til at få hjælp, hvis du spørger pænt. VideoStudio tilbyder også kundesupport via telefon, chat eller e-mail, så Corel gør et godt stykke arbejde med at passe dig.

Vi forsøgte at stille et spørgsmål om skybesparing i dets chatvindue. Vi var nødt til at indtaste vores e-mail for at gøre det og fik et svar på mindre end et minut for at fortælle os, at cloud-gemme ikke understøttes. Vi var lidt overrasket over dette, da dokumentationen nævnt gemte til Dropbox og Google Drive.

Video er en af ​​de mest plads-sultne aktiviteter, så hvis du finder dig selv i løbet af kort, kan du tjekke vores bedste skylager til videoartikel. Det bedste værdiplads til store filer er også værd at tjekke ud.

  VideoPad-gennemgang - Opdateret 2023

Vi så afmatning og det lejlighedsvise nedbrud. Da vi jonglerede videoer i Explorer, fik vi en fejl, da det ikke kunne finde et slettet klip og endte med at skulle genstarte. Vi fandt også problemer med at rulle med musehjulet.

De bedste online backup-tjenester hjælper dig med at beskytte dig mod at miste data, hvis dit system går ned. Vores guide til, hvordan du automatisk sikkerhedskopierer video, hjælper også.

Imidlertid gør VideoStudio Ultimate imidlertid et stort stykke arbejde med at præsentere sig selv og gøre sig tilgængelig. Du kan finde ud af meget af det gennem eksperimentering, og dets tutorials og dokumentation hjælper dig med resten.

Et værktøj som dette vil tage lang tid at mestre, men du behøver ikke at bekymre dig om at komme i gang med det.

Filformater & Opløsning Support

VideoStudio understøtter et stort antal formater til import og eksport, som tabellerne nedenfor viser. Du kan også fremstille videoer og offentliggøre dem direkte på YouTube, Flickr eller Vimeo.

Importer formater
Video: AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, ikke-krypterede DVD-titler
360 graders video: ensartet, enkelt fiskemasse, dobbelt fiskemue
Lyd: CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, UFO, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, Camera RAW
Eksportformater
Video: AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Apparat: Apple iPod / iPhone / iPad / TV, Android-enheder, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, Microsoft Xbox-kompatible formater, DV, HDV
Disc: VD, AVCHD, SD-kort, Blu-ray
Web: YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Lyd: M4A, OGG, WAV, WMA
Billede: BMP, JPG

Der er masser af eksportindstillinger og -opløsninger tilgængelige. Den største vi kunne finde var 4096 x 2304 til MPEG-4-videoer.

Corel-VideoStudio-output

Under redigering kan du se en forhåndsvisning af din video øverst til venstre på skærmen. Når du tilføjer et klip til din tidslinje, kan du ændre dine projektindstillinger for at matche den. Du kan også ændre indstillinger for opløsning og output, mens du er midtvejs i at arbejde på dit projekt.

Det inkluderer dog ikke alt. For eksempel kunne vi ikke importere en FLV-video produceret ved hjælp af OBS Studio og måtte konvertere den med HandBrake. Efter import af den konverterede fil var afspilningen dårlig i VideoStudios afspiller, på trods af at den så perfekt ud i VLC-medieafspiller.

Ydeevne

Videoredigering er en af ​​de mest krævende ting, du kan gøre med din pc, og VideoStudio har nogle stejle systemkrav. Den har mindst brug for en Intel Core i3 eller AMD A4 3.0GHz processor, men du har brug for en i5 eller i7 1.06 GHz eller højere for AVCHD og Intel hurtig synkroniseringsvideo support. 

Multikamera, UHD eller 360 graders video har brug for en i7 eller Athlon A10. Du har også brug for et 64-bit operativsystem og mindst 4 GB RAM, hvor 8 GB anbefales til de mere avancerede funktioner.

VideoStudio er kun Windows og har mindst brug for Windows 7. Det tager 3,5 GB harddiskplads. Første gang vi installerede og kørte VideoStudio, forårsagede det vores testsystem lidt stress, og vores kontorapplikationer hang.

Vi prøvede at gengive en testvideo til et udvalg af outputformater for at se, hvor lang tid det tog. Vi lukkede al anden software, før vi gjorde det. Vores test-pc kører på Windows 10 med en i5-7600-processor og 16 GB RAM, sammen med et GeForce 1060 6GB-grafikkort og SSD-lagerplads.

Når vi konverterede en video til test, fik vi en fejl med at sige, at formatet kun understøttes på Windows 7, 8 og 10. Vi brugte imidlertid Windows 10 på det tidspunkt.

Til sidst genererede vi flere minutters lange videoer til test og fik de følgende resultater, når vi gengav dem til forskellige indstillinger.

Indstillinger: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30fps 14.90 18.21 12,72 15.28
720p 60fps 57.74 1.24.08 33,56 58,46
1080p 30fps 24.57 30.08 20.22 24.96
1080p 60fps 1.59.24 2.45.31 1.08.88 1.57.81

Som du kan se, tager 60-fps-videoer meget længere tid at gengive end 30-fps-videoer, især på 1080p. Det er dog, hvad du kunne forvente, og disse hastigheder ser respektable ud. Selv den bedste videoredigeringssoftware kan teste din hardware, men VideoStudio Ultimate kørte godt, det meste af tiden.

  CyberLink PowerDirector-anmeldelse - Opdateret 2023

Vi forsøgte også at gengive vores F1-klip med et par forskellige indstillinger for hardwareacceleration for at se, hvad forskellen disse gjorde.

Indstilling: Tid:
Intel Quick Sync Video Acceleration 1.52.09
NVIDIA CUDA 1.55.89
Acceleration deaktiveret 1.58.56

Intels Quick Sync vinder, men der er ikke meget forskel her. Hvis dit system imidlertid kæmper, kan det være værd at justere denne indstilling. Dette er det første værktøj, vi har benchmarket sådan, så hvor gode disse resultater er, vil blive klarere i de kommende uger.

Når vi bruger prøveversionen af ​​softwaren, så vi dårlig billedkvalitet i preview-vinduet og i videoer, vi oprettede. Vi har hørt, at disse problemer er begrænset til prøveversionen, men vi anbefaler, at du tester softwaren selv, før du køber for at sikre, at den gengiver korrekt.

Værktøj

VideoStudio leveres med flere andre værktøjer, hver med sine egne funktioner. Du kan direkte optage video fra din pc ved hjælp af dets skærmfangsfunktion, MultiCam Capture Lite. Dette gjorde et rimeligt job, skønt ikke så godt som et dedikeret værktøj, som OBS studio.

Optagelse af video fra din skærm giver masser af muligheder. Der vises også et overlay på skærmen, der viser tastetryk, mens du gør dette, hvilket gør det til en fantastisk måde at oprette selvstudievideoer.

Disse forsinker sig dog. Ved indtastning under skærmoptagelse fandt vi, at vi hurtigt overhindrede softwarens kapacitet til at holde trit. Dette betyder, at taster stadig blev langsomt pudret på tværs af skærmen et par minutter efter, at vi stoppede med at skrive.

Corel-VideoStudio-capture

Vi besluttede at teste fangstydelsen ved at prøve det med et spil for at se, hvordan vores system klarede sig under pres. Assetto Corsa, et sim racing-videospil, kørte perfekt, skønt det ikke fandt optagelser i spillet. 

Dedikeret optagelsessoftware, såsom OBS studio, giver dig mulighed for at justere indstillingerne for at fange spiloptagelser, men vi kunne ikke gøre det i MultiCam Capture. Hvis du er klar til at lave dit eget spil, skal du læse vores artikel om den bedste spiludvikling værktøjer.

Corel FastFlick er en anden samlet ekstra. Det giver dig mulighed for at oprette hurtige lysbilledshows fra uanset hvilke billeder du har på hånden og sortere al blanding, overgange og musik til dig. Det er hurtigt og nemt, og resultaterne er acceptable.

Du kan også brænde dine kreationer direkte på DVD med den inkluderede MyDVD-software. Dette er et simpelt program, der giver dig mulighed for at tilføje klip og opdele dem i kapitler. Du kan også ændre din menumusik og baggrund.

Der er også et 3D-tekstværktøj. Du kan manipulere forskellige egenskaber ved din tekst, såsom at tilføje dine egne teksturer, ændre belysning eller farve og tilføje affasning. Du kan også animere teksten, flytte og rotere den over toppen af ​​dine film.

Vi så en af ​​de lejlighedsvise bugs her. Ved at klikke på 3D-titelsknappen blev der åbnet et vindue, der sagde, at titeleditoren kørte, og at vi var nødt til at lukke den for at fortsætte, men værktøjet dukkede ikke op i et øjeblik. Værktøjet fungerede godt, når vi fik det startet, dog.

Samlet set er disse værktøjer nyttige og mest effektive. De er ikke så gode som dedikeret software, men som en del af VideoStudios samlede pakke er fremragende værktøjer til at have tilgængelige. Hvis du er interesseret i gengivelsesverdenen, skal du læse vores bedste 3D-modelleringssoftware eller de bedste artikler om 3D-grafikssoftware.

Dommen

VideoStudio Ultimate ser den del ud og gør grundlæggende videoredigering let. Det er også fyldt med funktioner og ekstraudstyr, der kan tilføje kvalitet til dine videoer. Vi fandt få fejl og UI-problemer, mens vi brugte det sammen med den lejlighedsvise nedbrud. Vi var dog i stand til at redigere og arbejde med det, og vi foretrækker det meget frem for VideoPad, som du kan læse om i vores VideoPad-gennemgang.

Desværre så vi konsistente problemer med gengivet video i dens prøveversion, og det meste af det output, det producerede, var af dårlig kvalitet. Heldigvis er prøveversionen gratis, så du kan teste den ud for at se, hvordan du kommer videre. Det har en pengene-tilbage-garanti, hvis du også vil teste den fulde version.

VideoStudio har meget at tilbyde, hvis du er tålmodig og er villig til at vænne sig til dens underlige forhold. Ved at give spørgsmål til side kan det give gode resultater. Du bliver dog nødt til at arbejde med dens ufuldkommenheder. 

Hvis du har prøvet VideoStudio Ultimate, eller nogen af ​​dens konkurrenter, skal du fortælle os dine tanker i kommentarerne. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me