Преглед на TorGuard – Труден за използване, но сигурен – Актуализиран 2023 г.

TorGuard Преглед

TorGuard е фокусиран върху сигурността VPN, който ще ви защити, ако можете да разберете как да го използвате. Въпреки че се получава много правилно, използването на остарялия потребителски интерфейс е скучно дело в най-добрите моменти и не го препоръчваме на хора, търсещи потребителско изживяване без стрес, тъй като можете да прочетете пълния ни преглед на TorGuard.

най-добри VPN-мнения

TorGuard е виртуална частна мрежа, с която любезно се заехме в последното си тестване. В предишния ни преглед на TorGuard ние похвалихме неговата персонализируемост, бърза скорост и разумна цена, претегляйки всичко това спрямо неговия датиран и сложен интерфейс. Въпреки че неговата персонализация и скорост все още са непокътнати, интерфейсът показва възрастта си сега повече от всякога. 

С актуализации от VyprVPN (две VPN, които критикувахме за използваемостта, както можете да видите в нашия преглед на частния достъп до интернет и прегледа на VyprVPN), TorGuard изостава. 

TorGuard е труден за използване и в сравнение с услуги като CyberGhost – който красиво балансира разширените опции с използваемостта – изглежда като опция subpar, в най-добрия случай. 

В този актуализиран преглед на TorGuard ще видим дали все още заслужава място в нашия най-добър VPN списък. Както направихме преди, ние ще оценяваме TorGuard „точка за точка” във всички функции, цени, удобство за потребителя, бързина, сигурност, поверителност, поточна производителност, местоположение на сървъра и поддръжка на клиенти, преди да дадем присъдата си.

torguard-Slider1

torguard-slider2

torguard-slider3

torguard-slider4

torguard-slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за TorGuard

Характеристика

Една от силните страни на TorGuard е гъвкавостта, която идва с цената на достъпността, както можете да видите в секцията „удобство за потребителя“ по-долу. Въпреки това, няма да се отрекат функциите, опаковани в приложението, без значение колко дата може да бъде представянето им. 

Основното се отчита, включително ключ за убийство, опции за автоматично стартиране при стартиране и автоматично свързване при стартиране. Въпреки че не бива да споменаваме тези функции – считаме ги за „съществени“, в края на краищата – някои услуги пропускат върху тях (прочетете нашия преглед на CactusVPN за пример). 

Това обаче не е впечатляващото за TorGuard в отдела за функции. В допълнение към основните неща, вие също така имате множество опции за персонализиране, включително възможността да промените своя шифър, да добавите персонализирани скриптове и да настроите скрит прокси. С тези функции техниците могат да направят TorGuard свои собствени, но това е запазено само за техници. 

Подобно на AirVPN, TorGuard не е достъпен (прочетете нашия преглед на AirVPN за повече информация за тази услуга). Интерфейсът е датиран, но повече от това, функциите са сложни и без значение за повечето хора. Въпреки че идеята за добавяне на персонализирани скриптове, които да се изпълняват след свързване, е привлекателна за тези, които знаят какво правят, не е напълно необходимо или практично. 

Ние продаваме тези вкусотии за по-добро управление на DNS, например, вместо списъка за пране на опции, които TorGuard представя сега. Добре е да имате настройки, но виждайки колко от тях са без значение или само за напреднали потребители, TorGuard може да отреже малко мазнини и в процеса да направи място за подходящи функции. 

Въпреки това TorGuard има някои полезни допълнения, включително убиване на приложения. В настройките можете да посочите определени приложения, които ще спазват ключа за убийство, което означава, че те ще бъдат прекратени, ако връзката ви с отдалечения сървър е загубена. Например, ако искате да сърфирате в интернет, докато защитавате приложението си за изтегляне, можете да го добавите в списъка за убиване на приложения.

torguard преглед ап-убийство

Въпреки че е подобно на разделеното тунелиране, убийството на приложения не е едно и също нещо. За съжаление TorGuard няма функционалност за разделяне на тунели, което ви позволява да изпращате известен трафик през VPN тунела, докато другият трафик използва вашата нормална връзка. Ако използвате онлайн резервна услуга, като Backblaze, разделянето на тунели е от основно значение (прочетете нашия Backblaze преглед).

Преглед на функции на TorGuard

TorGuard логоwww.torguard.net

Започва от 500 долара за месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
7 дни

Сума в целия сървър
3000+

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
128-AES, 256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, OpenConnect

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
работно време

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона
работно време

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

TorGuard е по-евтин от повечето водещи налични VPN мрежи, въпреки че ограниченият период от време означава, че той не може да се конкурира с многогодишните предложения на NordVPN (прочетете нашия преглед на NordVPN). Той също така твърди, че има „седемдневен безплатен пробен период“, което не е вярно. Ще разберем по-късно в този раздел.

Месечният план е солиден, с около 2 до 3 долара по-евтин от другите водещи услуги. CyberGhost например струва $ 12,99 на месец (въпреки че, както можете да видите в нашия преглед на CyberGhost, той идва с още две едновременни връзки). Това е далеч от астрономически високия месечен курс на Astrill (прочетете нашия Astrill преглед), но все още не е най-добрата цена, която сме виждали. 

Windscribe, например, ви позволява да изградите свой собствен план въз основа на желаните от вас места, като свежда месечната цена само до няколко долара (прочетете нашия преглед на Windscribe). Ако искате всички локации, каквито получавате с TorGuard, цената все още е 1 долар по-евтина. 

  Перфектен преглед на поверителността - актуализиран 2023 г.

В повечето случаи обаче месечната норма е лоша. Винаги препоръчваме да отидете за възможно най-дълго време, тъй като това намалява разходите на месец само до няколко долара. Това обаче не е възможно с TorGuard. Той предлага до една година, което довежда месечната ставка до около 5 долара. 

Въпреки че е евтин, можете да намалите месечната си ставка до около $ 3, докато получавате повече едновременни връзки, като закупите тригодишен абонамент с CyberGhost или NordVPN. 

Ако искате повече връзки, TorGuard ги продава по 1 долар за брой. Той също така предлага поточни IP адреси на различни места за $ 7,99 на месец всеки. Имайки предвид, че услуги като NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, Windscribe и безброй други включват поточни IP адреси в основния план, малко по-евтиният месечен курс не изглежда толкова привлекателен. 

Що се отнася до плащането, TorGuard приема обичайния пакет, включително PayPal, кредитни карти и bitcoin, заедно с множество други криптовалути.

Безплатна TorGuard „Пробен“

Разпръснати на уебсайта на TorGuard, ще намерите значки за „седемдневен безплатен пробен период“, но това е малко подвеждащо: щракването върху тези значки ще ви отведе до страница за иначе нерекламирания план за „нов старт“, който ви позволява да търгувате във вашия текущ VPN абонамент за такъв с TorGuard. Няма изпробване за нови потребители, така че не обвиняваме потребителите, че се чувстват, че са били водени по градинската пътека от тези значки. Ние се чувстваме по същия начин.

„Ново начало“ означава, че получавате безплатна седмица, за да изпробвате TorGuard („изпитанието“) и ако след това отмените стария си план и доказателство по имейл, получавате още един месец TorGuard безплатно. Това е нов подход, въпреки че не сме сигурни, че получаването на безплатен месец на TorGuard е награда или наказание.

Ако все още нямате VPN абонамент, TorGuard има седемдневна гаранция за връщане на парите. Ще трябва да поставите картата си на запис и ще продължите да бъдете таксувани, когато излезете. 

Можете да се откажете през първата седмица, за да получите възстановяване, но в най-добрия случай това е по-слабо. Повечето услуги предлагат месец, за да получат възстановяване – прочетете нашия преглед на VPNArea само за един пример – правейки периода на възстановяване на TorGuard не впечатляващ. Това е игнорирането на факта, че TorGuard измъква думи с либералната си употреба на думата „изпитание“ и в този момент явно лежи на своя уебсайт.

Удобство за потребителя

Поръчката на TorGuard е лесна за преминаване, дори ако уебсайтът е малко надвишен. Има множество услуги, включително бизнес имейл и прокси (прочетете нашите най-сигурни доставчици на електронна поща и ръководства за VPN срещу прокси срещу Tor за повече информация за тези услуги). Независимо къде се намирате, винаги можете да кликнете върху бутона „присъединете се сега“, за да отидете направо към касата на VPN. 

Страницата за плащане е проста и изисква да изберете цикъл на таксуване, всички специални IP адреси и всякакви поточни IP адреси. Въпреки искането за „безплатна пробна версия“, TorGuard ясно показва на страницата за касово плащане какво ще плащате всеки месец, както и какво се дължи при регистрацията. Гаранцията за връщане на парите обаче не е изяснена. 

torguard преглед-касата

И накрая, ще трябва да въведете данните си за плащане. Ако плащате с кредитна карта, ще трябва да въведете данни за плащане, но има и опция за изключване на периодични плащания. Въпреки че е необходима информация за плащане за, добре, фактуриране, видяхме и други VPN да използват по-ориентиран към поверителността процес на проверка (прочетете нашия преглед на Mullvad за повече информация за това).  

След потвърждаване на плащането ще бъдете пренасочени към страница за изтегляне, която включва инструкции за настройка за всички платформи, поддържани от TorGuard, с изображения, придружаващи всяка стъпка. 

Въпреки че не е най-атрактивната страница – шрифтът не съвпада с останалата част от уебсайта и изображенията светват на и извън екрана – харесваме да виждаме страница за настройка веднага след касата. 

torguard преглед-настройка на страница

TorGuard Windows Application

Инсталирахме приложението TorGuard на машина с Windows 10 и макар инсталацията да излезе без затруднение, натискаме шнап при отваряне на приложението. След инсталирането можете да стартирате приложението TorGuard веднага, което ще ви зареди в потребителски интерфейс, който показва вашия протокол за тунелиране, шифър, сървър и други. 

Сървърът също е избран по подразбиране, но препоръчваме да го промените. Например TorGuard ни настрои с местоположението в Далас, Тексас, въпреки факта, че има и център за данни в Чикаго и ние тествахме от Сейнт Луис, Мисури. 

torguard преглед прозорци-приложение

Всички опции на сървъра се следват с голям бутон „свързване“, който щракнахме веднага. Въпреки това не можахме да се свържем TorGuard ни отведе до страница за вход, но не и преди да се опита да се свърже и в процеса блокира нашата интернет връзка. За радост, страницата за подробна настройка не споменава влизането в акаунта ви. 

Това е малък проблем, но този, който изисква само бързо отстраняване. Зареждането ви на страница за вход веднага би улеснило стартирането на приложението. Освен това, единственият начин да влезете е да натиснете бутона „свържете“, защото в приложението няма бутон за вход. 

След като влезете обаче, ще се свържете веднага. Докато сте свързани, TorGuard ще ви покаже времето за връзка, протокола, шифъра, скоростта, IP адреса и други. Тя ви позволява да потвърдите вашия IP адрес, като щракнете върху „проверено“. Това ще отвори браузър с проверка на IP адреси на TorGuard. 

torguard преглед, свързан

Не можете да правите нищо друго, докато сте свързани. Всичко се заключва по време на сесията ви, с изключение на бутона „изключване“. Можем да разберем защо – конфигурирането на много настройки изисква повторно свързване – но въпреки това е досадно. Процесът на прекъсване на връзката само за гледане на екрана на сървъра става разочароващ бързо. 

Върнете се на разединената страница, има няколко неща, които можете да конфигурирате, без да отваряте настройките. За тези, които не знаят какво правят, най-добре е да оставите всичко такова, каквото е. 

  Перфектен преглед на поверителността - актуализиран 2023 г.

Ако обаче ви е удобно да обикаляте, можете да промените транспортния си протокол между UDP и TCP, да изберете шифъра, който искате да използвате и изберете порта. Можете също да поставите отметка в квадратчето за автоматично свързване, когато стартирате TorGuard. 

Настройките, достъпни чрез бутона „още настройки“, са продължение на това, което се вижда на главния екран. TorGuard няма проблем с влизането в плевелите, което ви позволява да конфигурирате разширени настройки за DNS, да настроите OpenVPN с вашата минимална TLS версия (прочетете повече за това в нашето ръководство за SSL срещу TLS) и скриптове за въвеждане, които да стартирате. 

torguard преглед-настройки

Въпреки че е площадка за техници, които знаят какво правят, TorGuard е диво недостъпен за новодошлите. Виждахме, че формата и функционалността се срещат много пъти преди това, включително при тестване на частен достъп до интернет, така че няма причина TorGuard да не следва примера. 

Има изобилие от възможности и това е хубаво, но трябва да се разгледат по-внимателно. Например екранът с настройки автоматично се стартира в раздела „прокси“, който е четвъртият по ред. 

Освен това, прости настройки – като скриване на приложението в системната област – се смесват с по-напредналите. Много от тези настройки лесно биха могли да бъдат запазени за някакъв усъвършенстван екран.

Разширение за TorGuard Chrome

Заедно с абонамента си, TorGuard предлага разширение за Chrome и Firefox. Опитахме се обаче да го инсталираме в Opera, който е браузър, базиран на Chromium, и отне много добре (прочетете нашия преглед на Opera). Въпреки че изглежда подобно на други VPN разширения – прочетете нашия преглед за PureVPN за пример – не е същото.

torguard преглед-браузър разширение

Разширението е SSL / TLS прокси, а не отделен начин за управление на VPN от вашия браузър. Въпреки че това по своята същност не е лошо, TorGuard буквално нарича разширението „TorGuard VPN разширение“ в уеб магазина на Chrome. Това не е VPN, както гаранцията за връщане на пари не е безплатна пробна версия. 

Въпреки неясното именуване, разширението си струва да се инсталира, макар и повече за допълнителните функции от проксито. С разширението можете да блокирате реклами, да фалшифицирате местоположението си и да настроите URL адреси, които са изключени от прокси сървъра. Можете също така да го използвате заедно с VPN за псевдо двойна връзка.

скорост

За всичките си проблеми TorGuard е бърз, печелейки заветно място в горната част на нашето най-бързо VPN ръководство. Както обаче посочихме в това ръководство, бързо става, когато гледате средни стойности. Когато гледате отделни сървъри, TorGuard не е толкова впечатляващ. Някои места са наред, докато други са безчестни. 

Преди да стигнем до нашите индивидуални резултати, ето как го тествахме: Проведохме нашата незащитена връзка чрез speedtest.net, след това изпробвахме пет локации с криптирана такава, като започнем с препоръчителната и се отдалечим географски по-далеч. Всички наши тестове бяха извършени с помощта на OpenVPN с TCP като протокол за тунелиране. Оставихме шифъра и по подразбиране при AES-256-GCM. 

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис) 8 84.28 22.01
Далас (препоръчително) 48 63.51 17.7
Чикаго 42 64.2 12
Лондон 279 3.12 0.64
Токио 296 22.48 18.89
Сидни 445 11.68 14.51

Както можете да видите по-горе, има солидно количество несъответствия между местоположенията, за разлика от най-бързата VPN, която сме разгледали, ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN). Препоръчителното местоположение в Далас беше бързо, поддържайки по-голямата част от скоростта на изтегляне и качване, въпреки че като цяло местоположението в Чикаго беше по-бързо. 

Местоположението в Лондон беше неизползваемо, забавяйки скоростта на изтегляне до под пет процента от първоначалната ни скорост. Сидни показа подобни проблеми. Въпреки че има по-бърза скорост на изтегляне от Лондон, латентността беше много по-висока, което направи TorGuard неподходящ за най-добрия ни VPN за списък с игри при скачане в чужбина. Ако сте в близост до дома, все пак това е солиден избор. 

TorGuard може да бъде бърз изпълнител, но ако сте избрали грешен сървър, той е неизползваем. Въпреки че сме виждали други услуги с подобен проблем – например NordVPN – никога не сме го виждали в този мащаб. Ще трябва да ловите наоколо, за да намерите правилното място.   

Сигурност

TorGuard има много опции за сигурност, но това по своята същност не го прави по-сигурен. Това каза, че тя съответства на останалата част от пазара. Извън кутията, той използва OpenVPN, с TCP като транспортен протокол и AES-256-GCM като шифър по подразбиране. Ако искате да научите повече за AES, не забравяйте да прочетете нашето описание на криптирането. 

Това е най-добрият пакет от спецификации, що се отнася до сигурността на VPN. Въпреки че TorGuard ви дава възможност да промените шифъра – и дори да преминете без такъв – това не е в интерес на сигурността. По-скоро можете да промените шифъра си, за да увеличите скоростта си. Можете да научите защо това има значение в разбиването на нашия VPN протокол. 

Що се отнася до VPN протоколите, TorGuard поддържа OpenVPN, L2TP, IPSec, PPTP, stunnel, OpenConnect и стандартен HTTP или HTTPS прокси. Въпреки това няма да намерите всички тези опции в приложението. По-скоро можете да избирате между OpenVPN или OpenConnect и да активирате stunnel. 

L2TP, IPSec и PPTP трябва да бъдат конфигурирани ръчно, което не е голяма работа, тъй като тези протоколи са наистина подходящи само за нишови приложения, а понякога и за мобилни устройства. Прокси връзките се осъществяват чрез разширението на браузъра, но не и чрез локалното приложение. Накратко, TorGuard има опции, но е най-добре да оставите всичко такова, каквото е. 

Що се отнася до сигурността на практика, тествахме TorGuard за течове на DNS, IP течове и WebRTC. Той се върна чист за всички акаунти, дори за много места.

поверителност

TorGuard не говори много за неприкосновеността на личния живот, което е изненадващо. Видяхме една и съща песен и танц на „без регистрации“ от много доставчици, за да бъдат уловени да правят точно това, за което казаха, че не са били (прочетете нашия преглед на IPVanish и рецензията на BufferedVPN за няколко примера). TorGuard не разполага с тези искания в уебсайта си. 

  Перфектен преглед на поверителността - актуализиран 2023 г.

По-скоро една единна, удебелена линия в политиката за поверителност е посветена на VPN услугата: „TorGuard не събира и не записва никакви данни от своята Виртуална частна мрежа (VPN) или прокси услуги“. Това обаче не означава, че личната информация, която сте предоставили, изчезва.  

Ако плащате с кредитна карта, TorGuard изисква да въведете данните си за плащане, които ще ви бъдат простени за отписване като необходимо зло. Не изглежда, че затова се събира информацията, тъй като ние плащаме с виртуална кредитна карта, която не е регистрирана за въведеното име или адрес за фактура.. 

Под удебеленото твърдение за „без регистрации“ е раздел с по-малък текст, който казва, че TorGuard съхранява тази лична информация насаме, но ще сподели тази информация, ако „това се изисква по закон“. Ако плащате с PayPal, данните ви за плащане все още се съхраняват чрез PayPal и повечето борси за криптовалута също изискват информация за плащане.. 

Всичко това е още по-загрижено от факта, че TorGuard е базиран в Щатите. TorGuard обаче казва, че можете да поискате да изтриете тази информация, но не изяснява дали тя ще изтрие акаунта ви в процеса. 

TorGuard изглежда не е твърде сенчест, но липсата на разяснения в политиката за поверителност си струва да се обърне внимание.

Поточно изпълнение

TorGuard успя да пробие в Netflix по време на нашето тестване, въпреки че все още пропусна място в най-добрия ни VPN за Netflix списък. Не е твърде изненадващо, че може да пробие, като се има предвид, че Netflix е ключова точка за продажба на повечето VPN. 

Що се отнася до останалите тествани услуги, които тествахме – Amazon Prime Video, Hulu и BBC iPlayer – TorGuard се провали, независимо колко сървъри сме опитали. Може би специализираните поточни IP адреси ще помогнат за пробива в тези платформи, но ние продължихме с проблемите си с тези достатъчно. 

torguard преглед-Hulu

Въпреки че ни харесва достъпът до Netflix, това не е най-важната платформа. Netflix се предлага в повечето градове и е лесно достъпен, докато Amazon има диво различна библиотека в зависимост от местоположението, а Hulu и iPlayer са ограничени до определени региони: съответно САЩ и Великобритания. 

Ако се интересувате от пробиване на geoblocks, не забравяйте да проверите нашите най-добри VPN за Amazon Prime Video, най-добрите VPN за Hulu и най-добрите VPN за BBC iPlayer ръководства.

Местоположение на сървъра

TorGuard има повече от 3000 сървъра, разпределени в 68 места в 55 държави. Въпреки че мрежата е масивна – съперничи на харесванията на NordVPN – тя предоставя само 68 опции за център за данни в приложението. Както бе споменато в секцията „ценообразуване“ по-горе, можете да разширите списъка с жилищни IP адреси, което би трябвало да ви помогне да получите достъп до стрийминг платформи.

torguard преглед-сървър-места

Разпространението на локации е солидно, като повечето от тях са фокусирани в САЩ и Европа. Въпреки това, няколко са в други области, включително девет места в Азиатско-Тихоокеанския регион и шест места, разпространени в Африка и Близкия Изток. 

Близкият изток е обикновено недостиг на място с VPN мрежи, така че въпреки че има само няколко места, ние сме щастливи да видим TorGuard да представлява тази област. 

TorGuard няма толкова места, колкото HideMyAss, макар че има няколко VPN, както можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss. Въпреки това сме доволни от разпространението и възможностите. Въпреки това, този раздел не е позитивен. 

Разбираме, че харчите допълнително за специален IP адрес, но таксуването за поточни местоположения не е наред. Една от основните приложения за VPN е стриймингът – прочетете най-добрия ни VPN за ръководство за стрийминг за повече информация за това – и повечето други услуги включват места за стрийминг безплатно. TorGuard не само таксува за тях, но таксува почти месечната тарифа за едно място.

Обслужване на клиенти

Въпреки че проблемите с използваемостта в приложението не ни дадоха много надежда за обслужване на клиенти, TorGuard улеснява намирането на поддръжка. Около уебсайта малък балон в долния десен ъгъл на екрана ще попита дали имате нужда от помощ. Щракването върху него ще отвори чат на живо, който работи денонощно. Когато протегнахме ръка, представител се върна при нас след няколко минути. 

Повечето проблеми обаче можете да решите сами. Синята лента в горната част на уебсайта, която показва вашия IP адрес, също има бутон „поддръжка“ и щракването върху него ще ви отведе до центъра за поддръжка. Там ще намерите връзки за контакт, форум на общността, често задавани въпроси и пълната база знания. 

torguard преглед поддръжка по програмата хъб

Всичко е шокиращо лесно за заобикаляне, което е приятна промяна на темпото, след като използвате приложението за известно време. Освен това центърът за поддръжка е изпълнен със съдържание, предоставящо уроци, разяснения и др. 

Въпреки това има много опции за контакт. Чатът на живо е най-удобният начин да се сдобиете с TorGuard, но дълбочината на знанията е ограничена. Ако имате нужда от помощ по по-сложен проблем, можете да се обадите или изпратите имейл TorGuard денонощно. 

Присъдата

TorGuard е услуга, която е най-добре обобщена като „просто добре“. Скоростта е добра, стига да можете да изберете приличен сървър и цената не е лоша. Въпреки това, дори и при това, е трудно да се игнорира датата на използваемост. За приблизително една и съща цена има и други опции, които правят същото, но по-добре. 

Той има някои уникални функции и ако тези звучат интересно за вас, тогава си заслужава да направите снимка. Ако обаче искате просто да отблокирате някои стрийминг сайтове или да защитите онлайн поверителността си, по-добре е да потърсите друга опция в нашите VPN прегледи. 

Какво мислите за TorGuard? Планирате ли да се възползвате от неговата „безплатна пробна версия“? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Често задавани въпроси за TorGuard

  • Какво е TorGuard?

    TorGuard е услуга за виртуална частна мрежа, която също предлага бизнес VPN, имейл и прокси услуги. Нейната VPN услуга включва неограничена честотна лента и достъп до повече от 3000 сървъра в повече от 50 страни.

  • Къде се основава TorGuard?

    TorGuard е собственост на VPNetworks LLC, която е базирана в Орландо, Флорида.

  • Как да настроите TorGuard

    TorGuard може да бъде инсталиран на различни устройства, включително Windows 10 и macOS компютри, както и мобилни устройства iOS и Android. Ръководствата за всяка от тези платформи се предоставят след проверка.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me