Как да деблокирате Youku

Youku Toudu, обикновено съкратено до Youku, е най-големият сайт за видео хостинг в Китай, а също и един от най-посещаваните уебсайтове в тази страна. Независимо дали сте китайски емигрант, живеещ извън континенталния Китай или американец, който обича китайски филми и видеоклипове, Youku е чудесно място да получите цялото забавление, което искате.

Гледането на това съдържание обаче не е толкова просто, защото достъпът до Youku е ограничен и ще ви откаже, ако влезете от където и да е извън Средното царство. Въпреки това, за разлика от забраната за Netflix VPN, ограниченията на Youku могат лесно да бъдат заобиколени (нещо, което споделя с индийския Hotstar).

В тази статия ще ви покажем как да заобиколите това географско ограничение, за да можете да се наслаждавате на съдържанието на Youku отвсякъде.

Разблокирайте Youku с Firefox

Популярен начин за деблокиране на Youku е използването на инструмент, наречен „Unblock Youku“, особено ако планирате достъп до Youku от вашия компютър или Mac. Ароматите на добавката за приложението за Firefox и Chrome и ще работят на мобилни версии и на двете (ако решите да пропуснете да използвате приложение, както описваме по-долу).

Ако използвате браузъра Firefox, отидете на „https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/unblock-youku/“, изтеглете добавката и я инсталирайте в браузъра си.

 • Отидете на „инструменти“ > “настроики” > “Напреднали” > “Мрежа” > „Настройки на връзката“
 • Изберете „URL адрес за автоматично конфигуриране на прокси сървъра“
 • Въведете „http://yo.uku.im/proxy.pac“ и кликнете върху „OK“

Алтернативно, използвайте разширение, наречено „Come2China“, за да заобиколите китайското гео ограничение. Това разширение използва прокси сървър на Китай, за да ви даде достъп до Youku.

  Най-добър VPN за HBO сега през 2023 г.

Разблокирайте Youku с Google Chrome

Разблокирането на Youku за Chrome е много подобен на процеса за Firefox.

Отворете „https://chrome.google.com/webstore/detail/unblock-youku/pdnfnkhpgegpcingjbfihlkjeighnddk?hl=bg“ и следвайте инструкциите за инсталиране.

 • Отворете браузъра и отворете тази добавка
 • Кликнете върху опцията „добавяне към Chrome“, разположена в горния десен ъгъл и приемете условията
 • След инсталацията можете да видите зелен тик в адресната лента
 • Сега отидете на „www.youku.com“ и се насладете на богатата му видео колекция

Можете също да използвате разширение за Chrome, наречено „uku / Unblock-Youku“, което е достъпно в Github. Някои смятат, че това разширение е по-добро от добавката, защото JavaScript код поддържа режима на пренасочване на разширението на Chrome, така че пренасочването се случва автоматично, без да е необходимо въвеждане от вас.

Този процес на инсталиране е доста прост във всички браузъри. Все пак може понякога да имате проблеми. За начало, ако имате проблеми с инсталирането на Unblock Youku, проверете дали настройките за конфигуриране на PAC-proxy са били успешни.

Не се притеснявайте, просто е да проверите тази настройка. Отидете на „www.uku.im/check“, за да проверите дали вашият IP е маскиран, за да се преструва, че е от континентален Китай. Браузърът трябва да върне стойност на „true“, за да работи Youku. В противен случай опитайте отново да инсталирате добавката или разширението.

Понякога видеоклипове в Youku може да не се възпроизвеждат, дори ако настройките са правилни. Когато това се случи, щракнете върху иконата на десния ъгъл в Chrome и това ще отвори диалогов прозорец за вас. Променете режима на работа от нормален към пренасочване и всичко трябва да работи добре. Няма да ви се налага да правите тази стъпка, когато използвате разширението Unblock Youku от Github.

  Как да гледате DAZN през 2023 г .: Гледайте спортове от САЩ и Канада

Инсталиране на приложението Unblock Youku

Приложението „Unblock Youku“ е най-добрият ви залог за смартфони.

Отидете на „http://unblcok-youku.en.aptoide.com/?store_name=derzero&app_id = 4704740 ”от вашия Android телефон, изтеглете приложението и го инсталирайте на телефона си.

За iPad и iPhones изтеглете приложението от „https://free.com.tw/unblock-youku-for-ie-firefox-iphone-ipad/.“

Ако използвате устройства с iOS, ще трябва да направите някои допълнителни стъпки.

 • Включете WiFi
 • Променете опцията „HTTP прокси“ на „автоматично“
 • Поставете http://yo.uku.im/proxy.pac “в текстовото поле за URL адрес

Достъп до Youku с VPN

В допълнение към тези приложения и добавки можете да използвате и VPN за достъп до сайта, като използвате китайски IP адрес. Въпреки че това е малко обрат, като се има предвид, че най-вече съветваме да използвате VPN, за да избегнете Great Firewall (като в нашата най-добра статия за VPN за Китай), това е напълно добър начин за достъп до съдържанието на Youku.

Тъй като все повече хора искат да използват VPN, за да избегнат китайската цензура, вместо да се подлагат на нея, никоя от най-добрите ни VPN услуги няма сървъри там; въпреки това, друга услуга, която харесваме, PureVPN, прави (прочетете пълния ни преглед PureVPN за повече подробности).

Използването на VPN няма да ви позволи да получите достъп до geoblocked съдържание по желание (като най-добрия ни VPN за Netflix), но също така ще ви предпази от прослушване на NSA и шпиониране на ISP. Винаги препоръчваме хората да използват VPN, за да осигурят интернет връзка или да рискуват да бъдат шпионирани или да станат жертва на киберпрестъпници.

Ето стъпка по стъпка ръководство за това как можете да използвате VPN услуга, за да гледате Youku на вашия смартфон.

 • Изберете доставчик на VPN и се абонирайте за него.
 • Изтеглете приложението за VPN от Google Play Store или от уебсайта на VPN
 • Влезте с вашите пълномощия
 • Изберете сървъри базирани в Китай и кликнете върху „свързване“
 • Отворете приложението Youku, за да видите любимите си китайски филми и предавания
  Незабавно ли е торентът през 2023 г.?

заключение

Гледането на Youku извън Китай е прост въпрос за решаването кой начин на достъп до услугата е най-подходящ; както е описано по-горе всеки начин за това е доста лесно.

Кажете ни в коментарите по-долу кой метод има вашите предпочитания или ако сте разбрали нещо, което сме пропуснали. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me