Как да гледате Netflix на вашия телевизор през 2020 г.

Netflix направи революция в начина, по който консумираме филми и телевизионни предавания. Вече не е нужно да настройваме канал в определен час и да плуваме през 10 минути реклами, за да гледаме любимия си филм.

Потокът в Netflix означава висококачествено, без реклами съдържание по заявка на всяко устройство, включително вашия телевизор. Ако не сте сигурни как да гледате Netflix на вашия телевизор от дивана на хола си, прочетете нататък.

Приложение Netflix на Smart TV

Ако имате интелигентен телевизор, имате късмет. Netflix има специално приложение за почти всички операционни системи за интелигентна телевизия. Това каза, първо трябва да се уверите, че сте свързани с интернет.

умен телевизор

В повечето случаи ще трябва да отворите настройките на устройството, да потърсите раздела „мрежа“ или „връзки“, да го щракнете и да се свържете чрез WiFi. Понякога дори няма да се налага да правите това, защото интернет доставчиците ще свържат вашия смарт телевизор към интернет чрез стационарен телефон, когато настроят вашия рутер.

Ако не можете да намерите вашата WiFi мрежа в раздела за настройки на устройството, това може да е, защото имате работа с по-старо устройство. Някои ранни интелигентни телевизори се нуждаят от адаптер, за да се свържат с безжична мрежа. Вземете едно от тях и ще бъдете добри.

След като сте свързани с интернет, отворете пазара на приложения на телевизора си, изтеглете приложението Netflix, влезте в акаунта си и се насладете на услугата. Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате чрез приложението Netflix TV, но не го препоръчваме, защото е по-лесно да направите това от телефон или лаптоп.

Как да получите Netflix на вашия Smart TV

 1. Отворете настройките на вашия телевизор
 2. Отворете пазара на приложения
 3. Инсталирайте приложението Netflix
 4. Въведете идентификационните данни на профила си или го отворете
 5. Насладете се на шоуто си
  Ръководство за Kodi: Всичко, което винаги сте искали да знаете

Свързване към вашия лаптоп

Ако не можете да се притеснявате да си купите фантастичен умен телевизор, все пак можете да гледате Netflix от обикновен телевизор, като го свържете към вашия лаптоп. Не е сложно да го направите. Всичко, от което се нуждаете, са HDMI кабели и много търпение. 

лаптоп

Идентифицирайте HDMI портовете на вашия компютър и телевизор. Включете кабела в двата гнезда, отворете менюто „сигнал“ или „източник“ на вашия телевизор и изберете правилния HDMI сигнал. Ако имате повече от един порт, те трябва да бъдат номерирани. След като коригирате настройките, телевизорът трябва да стриймва дисплея на вашия лаптоп, така че просто влезте в Netflix от вашия компютър и започнете да bing най-новите версии.

Това каза, че процесът вероятно няма да протече гладко. Ще е необходимо търпение, защото винаги когато говорим за свързване на две по-стари устройства, може да срещнете проблеми със съвместимостта, особено ако едно от тези устройства се произвежда от Apple.

Ако Netflix частично или напълно не е наличен във вашата страна, не се притеснявайте. Все още можете да се насладите на услугата, като използвате виртуална частна мрежа. За повече информация, прочетете нашата най-добра VPN за Netflix кръг и нашето ръководство за това как да победим забраната за Netflix VPN.

Свържете лаптоп към телевизора си

 1. Вземете HDMI кабел
 2. Свържете HDMI към вашия лаптоп и телевизор
 3. Отворете Netflix

Google Chromecast

Google Chromecast е малко устройство, създадено за решаване на проблеми със съвместимостта. Това е евтино и бързо да настроите за Netflix. 

Netflix-Chromecast

За целта включете Chromecast в USB порта на вашия телевизор или в стенен контакт, за да го включите. След това го включете в HDMI порт и свържете вашия смартфон или таблет с Chromecast в приложението Google Home. 

Започнете да гледате Netflix от вашето преносимо устройство и в горния десен ъгъл ще видите бутон за поточно предаване. Докоснете го, изберете правилния HDMI източник от вашия телевизор и, ако сте направили всичко правилно, видеото трябва да започне да се възпроизвежда на големия екран. 

  Shadow vs Project xCloud през 2020: Мишката, която ревеше

Ще контролирате възпроизвеждането от вашето преносимо устройство, но не се притеснявайте от прекаляването с батерията. Можете да изключите устройството и Netflix ще продължи да стриймира. За подробна информация прочетете нашето ръководство за това как да гледате Netflix в Chromecast.

Технически можете да направите това и от iOs устройство, но всяка актуализация на софтуера може да промени това. Все още ви обхващаме, защото можете да гледате Netflix от вашия телевизор с помощта на Apple TV.

Гледайте Netflix на вашия телевизор чрез Chromecast

 1. Включете своя Chromecast в телевизора си
 2. Достъп до Chromecast с вашия телефон или таблет
 3. Използвайте мобилното приложение Netflix за достъп до сайта
 4. Насладете се на вашия филм

Нетфликс & Apple TV

Apple TV е по-ценен от Chromecast, но предлага и още няколко предимства, като например собствения си център за приложения.

Netflix-AppleTV

За да гледате Netflix с него, трябва да го свържете към вашия телевизор със същите HDMI кабели, да го включите и да изберете правилния източник. Оттам е като инсталирането на нова операционна система на големия ви екран.

Просто използвайте дистанционното за Apple TV, за да намерите приложението Netflix и следвайте същите стъпки, които бихте използвали, ако използвате обикновен смарт телевизор. Единствената разлика е, че за опции за възпроизвеждане трябва да използвате дистанционното на Apple. 

Ако сте закупили Apple TV и сте се абонирали за Netflix само за да разберете, че любимото ви шоу не е включено там, прочетете нашето ръководство за странично зареждане на Kodi. Ще ви научи как да инсталирате Kodi на Apple TV, като ви дава достъп до повече съдържание.

Гледайте Netflix на вашия Apple TV

 1. Вземете HDMI кабел
 2. Свържете HDMI към вашия лаптоп и Apple TV
 3. Отворете Netflix

Roku & Нетфликс

Процесът за гледане на Netflix на вашия телевизор с Roku е подобен на използването на Chromecast или Apple TV.

  Как да гледате Шерлок онлайн през 2020 г.: Това не е елементарно

Netflix-Roku

Единствената разлика е, че Roku може да бъде включен в Ethernet кутия или рутер. Това ще подобри вашата сесия Netflix, ако имате слаба връзка с интернет, тъй като устройството комуникира директно с вашата мрежа, като свежда до минимум потенциалното изоставане.

От друга страна, Roku е безпроблемно в сравнение с Chromecast и Apple TV, тъй като актуализациите отнемат много време и първоначалната настройка е по-сложна. Трябва да създадете акаунт в Roku, да вземете решение за предпочитанията на езика и т.н..

Ако Року предизвика интереса ви, но не сте от типа Netflix, има алтернативи. За да разберете повече, прочетете нашето ръководство за това как да използвате Kodi на Roku.

Конзола за видеоигри

Конзолите за видеоигри са изминали дълъг път от Commodore 64. PlayStation и Xbox могат да се използват за много повече от просто игра на Call of Duty.

Например, те могат да възпроизвеждат Netflix на вашия телевизор. За целта просто настройте конзолата си, потърсете приложението Netflix в специализирания център за приложения, изтеглете го и влезте в профила си. Имайте предвид, че въвеждането на каквото и да е с контролер за видеоигри обаче може да бъде голяма кавга.

Използването на конзола за видеоигри не е най-добрият вариант, затова препоръчваме да го направите само ако вече имате такъв и не можете да се притеснявате да купите Chromecast или Apple TV.

Заключителни мисли

Препоръчваме ви да се насладите на Netflix на смарт телевизор, защото това е най-лесният начин да настроите всичко. Ако изоставате в инвестициите за домашно развлечение, можете да го накарате да работи с лаптоп, Chromecast, Apple TV, Roku или дори конзола за видеоигри.

За да бъдете още по-добри, не забравяйте да прочетете нашето най-доброто парче за хакове в Netflix. Ще научите най-добрите преки пътища, ще видите как можете да персонализирате субтитрите и да научите как да заявите предавания за платформата. От друга страна, ако Kodi ви е склонил, не забравяйте да проверите нашия център за знания на Kodi.

Обичате ли Netflix на голям екран? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me