Най-добрите добавки на Kodi 2023: За вашето гледане

Kodi е безплатен, с отворен код медиен център, който ви позволява да импортирате и категоризирате цифровото си съдържание. В това ръководство за най-добрите добавки на Kodi, ние ще ви помогнем да разширите функционалността на Kodi с най-добрите официални и неофициални добавки. Ще ви покажем как да инсталирате добавка, да разгледаме защо харесваме всеки избор и ще ви дадем няколко предложения за това да сте в безопасност при използването им.

Към момента на писането се потвърждава, че добавките в този списък работят. Това каза, че неофициалната добавка е много бързо развиваща се група, така че има шанс, че не всичко ще бъде достъпно, когато прочетете това. От друга страна, официалните добавки идват от екипа на Kodi и винаги трябва да са на разположение.

Какво представлява добавката на Kodi и как да я инсталирате

Kodi е интерфейс отпред за медиен център. Ако това е твърде неясна дефиниция за вас, прочетете пълното ръководство за Kodi за по-задълбочено. Предназначението на Kodi е да се свърже към някакъв вид медийно съхранение и да действа като потребителски интерфейс за организирането му. Ако се интересувате от този тип настройка, разгледайте нашето ръководство за най-доброто облачно хранилище в Kodi.

Това каза, че истинското изживяване на Kodi идва чрез добавки. Те са, както подсказва името, допълнения към Kodi, които ви позволяват да предавате ново съдържание, да променяте потребителския интерфейс и много, много повече.

Природата на Kodi с отворен код позволява и всякакви добавки. Той има официални добавки, които се фокусират върху организирането на определени видове съдържание, но и трети страни могат да добавят свои.

Официални или неофициални, добавки на Kodi идват през хранилища (repos, ако искате някой кредит за Reddit). Repos са като различни магазини, които съдържат добавки. Човек може да се специализира в аниме, докато друг се фокусира върху спорта. Някои, като Walmarts от света на Kodi, имат малко от всичко.

Ако търсите някъде, за да започнете, прочетете нашето ръководство за най-добрите хранилища на Kodi.

Инсталирането на добавки е лесно. Ако просто търсите официални добавки, можете да ги намерите във вашата инсталация на Kodi. Неофициалните добавки обаче минават през репо за трети страни, така че ще трябва да свържете своя Kodi build към това репо, за да инсталирате добавки от него.

Има два начина да направите това: свързване през Kodi или инсталиране на repo чрез .zip файл. Последното е по-последователно и по-малко уязвимо при изключване на репо, затова препоръчваме да опитате това, ако е възможно.

Активиране на неизвестни източници

Преди да можете да инсталирате и да погледнете през репо, трябва да позволите на Kodi да получи достъп до него. По подразбиране не позволява връзки от неизвестни източници, но ще трябва да се свържете с един, за да разглеждате репо и да инсталирате добавки. Ако се занимавате само с официални добавки, не пропускайте да пропуснете тази стъпка.

От началния екран на Kodi направете следното:

 • Кликнете върху „Настройки“ (иконата на зъбчатка).
 • Отидете на „системни настройки“.
 • Кликнете върху „добавки“.
 • Отметнете плъзгача „неизвестни източници“ вдясно.

В зависимост от версията на Kodi, която използвате, настройката може вече да е активирана. Въпреки това е добре да проверите кога започвате. След като го промените веднъж, не бива да се налага отново да следвате актуализацията.

Инсталиране от. Zip файл

Инсталирането от .zip файл е най-добрият начин да придобиете добавки от репо, стига да имате място за съхранение, за да го настаните или неограничен план за съхранение в облака. Можете да изтеглите пълното репо, където и да е хоствано, така че винаги ще имате достъп до добавките вътре, но те може да не работят, ако добавката е офлайн.

Първо, трябва да намерите .zip файла за репо. Отидете на уебсайта, където се хоства репо и изтеглете файла локално. Например, репото на One Nation се намира на http://www.onenation.info/Repo/. Кликнете върху файла там и той ще започне да се изтегля.

След като го направите, отворете Kodi и направете следното:

 • Кликнете върху „добавки“.
 • Отидете на „браузъра за добавки“ (икона на отворено поле).
 • Кликнете върху „инсталирайте от zip“.
 • Навигирайте и изберете запазения .zip файл.

След момент ще получите известие с активирана добавка. Това означава, че репото е готово за използване и можете да разглеждате неговите добавки, като изберете опцията „инсталиране от хранилище“ на същия екран.

Инсталиране от URL

Не винаги ви се предоставя лукс да инсталирате от .zip файл. Ако използвате Kodi например в Raspberry Pi, например, опитът да се инсталира от .zip файл с малко или не локално съхранение може да бъде проблем. В тези случаи е по-добре да инсталирате от URL.

Това прави същото като инсталирането от .zip файл, но вместо да насочва Kodi към .zip файла, запазен локално, вие го насочвате към URL адреса, където се хоства .zip файла. От началния екран на Kodi направете следното:

 • Кликнете върху „Настройки“.
 • Отидете на „файлов мениджър“.
 • Изберете „добавяне на източник“ от лявата колона.
 • Кликнете върху „.“
 • Въведете URL адреса на желаното хранилище.
 • Дайте име.
 • Изпълнете стъпките „инсталирайте от .zip файл“.

Както при инсталирането от .zip, след няколко моменти ще получите известие с активирана добавка. Тъй като по същество сте направили едно и също нещо, можете да инсталирате добавки по същия начин, като щракнете върху „инсталирате от хранилище“ на екрана.

  Как да гледате Hotstar отвсякъде

Най-добрите официални добавки Kodi

„Официални“ добавки на Kodi идват от неговото хранилище по подразбиране. Няма да е необходимо да добавяте ново репо, но все пак ще трябва да използвате опцията „инсталиране от хранилище“ за достъп до добавките.

Налични са много познати лица, включително YouTube, SoundCloud и Spotify. За това ръководство се съсредоточаваме върху по-малко очевидните опции, въпреки че YouTube и Spotify са полезни добавки. Вие сте компетентен потребител в интернет, така че няма да прехвърлим очевидното.

Keymap Editor

Keymap Editor е задължителна добавка за полезност за Kodi. Той предоставя графичен потребителски интерфейс за промяна на входните карти за контролера, който използвате, независимо дали е клавиатура, универсално дистанционно или нещо друго.

Примамливо е да плъзнете клавиатура и мишка в хола и да го наречете на ден, въпреки че вероятно ще пътувате през проводниците през следващите няколко месеца. Keymap Editor прави лесно да вземете дистанционно от всякакъв вид и да го конфигурирате по ваше желание. Дори ако дистанционното ви работи добре извън кутията, добавката все още трябва да бъде във вашия арсенал, в случай че искате да добавите преки пътища или да промените навигацията.

BBC iPlayer

Kodi се бори с телевизията на живо, защото е трудно да се намерят надеждни потоци онлайн. За щастие, BBC iPlayer е безплатен начин да гледате висококачествена телевизия. Тъй като идва от източника, той също е надежден.

Най-Kodi-Добавките-iPlayer

Единственият проблем е, че BBC iPlayer работи само във Великобритания, точно като уебсайта, към който е свързан. Дори и да не сте в Обединеното кралство, можете да подмамите добавката да мислите, че сте, като използвате най-добрия VPN за BBC iPlayer на BBC.

FilmRise

Ще се потопим в по-големи стрийминг платформи в следващия раздел, но FilmRise е доброто място да започнете в официалния край на нещата. Това е безплатна, легална поточна платформа, която предлага достъп до по-малко известни филми, които е малко вероятно да се покажат другаде.

Най-Kodi-Добавките-Filmrise

Един добър начин да се мисли за това е като “безплатния” раздел по заявка на доставчик на кабели. Въпреки че не можете да гледате каквото искате, има добър асортимент от филми и телевизионни предавания в широк спектър от жанрове.

Plex

Инсталирането на Plex в Kodi е странно, защото поставяте потребителски интерфейс на медиен център върху друг. И все пак, това е добра добавка за разглеждане, тъй като е много по-изходяща от Kodi и идва с достъп до бази данни с метаданни, за да се стартира.

Дори ако сте доволни от интерфейса на Kodi, Plex има стойност. Ако надстроите до абонамента за Plex Pass, можете да получите достъп до медиите на вашия сървър на всичките си устройства. Вашата версия на Kodi може да е на малък компютър, таблет или телефон, а Plex ви дава начин да предавате съдържание на по-големия си медиен сървър през тези устройства.

PlayOn Browser

Kodi включва някои познати добавки, като YouTube, но не всички от тях. Ако искате подобно на Roku изживяване на Kodi, ще ви е необходим браузър PlayOn. Не забравяйте да разгледате нашите как да използвате Kodi on Roku ръководство, ако искате да отидете обратното.

PlayOn отваря прозорците за приложения. Можете да намерите почти всяка платформа за стрийминг там, включително Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и други. Те превръщат Kodi от обикновен медиен център в специална поточна кутия.

Освен това можете да записвате съдържанието, което предавате. Ако сте изпитали неволите да опитате да намерите филм или телевизионно предаване, свалени в Netflix, ще разберете колко безценна е тази функция. Дори и без медийна библиотека, PlayOn ви позволява да изградите такава от нулата.

Има обаче недостатък, както е при повечето добри неща. PlayOn струва пари, което е рядкост сред добавките на Kodi. Въпреки това, таксата от 5 долара на месец е оправдана, като се има предвид колко функционална е добавката.

Филмовата база данни

Ако не искате Plex, но все пак искате достъп до метаданни, за да попълните подробностите за съдържанието си, не забравяйте да изтеглите The Movie Database. В него има всичко – от актьори до бокс арт за вашите филми. В официалното репо има и бази данни за музикални и телевизионни предавания, така че този запис ще служи като заместител за тях.

Въпреки че прави библиотеката ви по-привлекателна с официалното бокс изкуство, фен изкуството и други, тя също така прави библиотеката ви по-лесна за търсене. Базата данни за филми автоматично сканира библиотеката ви, за да намери метаданни, което означава, че можете да търсите по година, жанр и много други.

Отваряне на субтитри

Филмовата база данни е страхотна, но не извлича субтитри. Ако сте фенове на торентите, вече знаете, че намирането на файл с подходящите субтитри може да бъде трудно. Отворените субтитри решават проблема със субтитри за над 4 милиона телевизионни предавания и филми на 75 езика.

Плюс това се актуализира ежедневно, така че винаги ще имате достъп до необходимите субтитри, независимо колко ново е съдържанието, което предавате. За да гледате съдържанието си с малък обем или просто да разберете какво по дяволите шептят актьорите, Open субтитрите са задължителни.

LazyTV

Съвременните стрийминг платформи предлагат много удобства, които някои могат да приемат за даденост, включително курирано съдържание и автоматична игра. При преминаване от по-удобните за потребителя платформи към Kodi, изживяването може лесно да се изравнява. LazyTV предлага решение: автоматично възпроизвеждане на съдържанието ви, така че никога не трябва да вдигате пръст.

LazyTV е като интелигентен производител на плейлисти за Kodi. Можете да го накарате да възпроизведе първия непроменен епизод на телевизионно предаване, но той е по-сложен от това. Можете например да рандомизирате епизодите за комедийни предавания на скици или дори да добавите филми към плейлиста на телевизионните си предавания. Точно както хвърлянето на плейлист за тренировка е безсмислено, така и LazyTV изважда нерешителността от стрийминг.

  Как да гледате Peaky Blinders през 2023: Grime & Violence

Тракт

LazyTV ви моли да сте ръка, докато Trakt ви моли да бъдете ръка. Взема ръчните аспекти на съвременните стрийминг платформи и ги добавя към Kodi. Основната му функция, заради която получава името си, е да следи какво сте гледали и какво не сте. След като приключите със съдържанието, можете да го дадете на оценка и да го оставите да почива, докато преминавате през останалата част от вашата библиотека.

Освен това можете да създавате списъци за наблюдение. Trakt се интегрира с настолно приложение, което сканира вашата медийна библиотека и ви позволява да създавате списъци. Можете да ги синхронизирате на устройства, така че ако направите списък на работния плот, ще го намерите в Kodi.

SHOUTcast 2

Фокусирахме се основно върху филми и телевизионни предавания, тъй като повечето добавки също се фокусират върху тях. SHOUTcast, от друга страна, не. Това е онлайн стрийминг платформа, посветена на интернет радио, с над 50 000 станции, които да слушате в каталога си, и всичко това безплатно.

Обхватът на гарите е отличен. SHOUTcast обслужва всичко – от разговорно радио до реге. Намирането на това, което искате също е просто. Той има много функции за филтриране, които ви позволяват да сортирате по битрейт, брой слушатели и други.

имитатор

Mimic не е необходима добавка, но повечето начинаещи трябва да я изтеглят. Това е кожа за Kodi, която променя навигацията, оформлението и други. Въпреки че има много други скинове на разположение, Mimic е дълбоко адаптивен, показвайки силата на Kodi, когато е в двойка с умни членове на общността.

Черпи вдъхновение от две популярни теми на Kodi: Aeon Nox и reFocus. Той обаче предлага по-дълбоко ниво на персонализиране. Например, началната ви страница може да бъде променена, за да се покаже стена от филмово и телевизионно шоу или галерия със съдържание, през което можете да превъртите.

Mimic работи особено добре с добавки за метаданни, като The Movie Database. Тя ви позволява например да покажете фен арт вместо официалните плакати за филми и телевизионни предавания. С правилната добавка за метаданни можете да намерите фен арт и да го добавите към началната си страница без допълнителна работа.

Най-добрите неофициални добавки Kodi

Kodi е с отворен код, така че всеки може да изтегли изходния код и да го промени. Екипът, който стои зад Kodi, поддържа разработчиците с разработен комплект, който позволява на програмистите да прескачат и да създават свои собствени добавки..

Докато кожи и други подобни са честна игра, всяка добавка за стрийминг, върху която ще се фокусираме, влиза в законна сива зона. Ще говорим повече за законността на Kodi и неофициалните добавки след този раздел, но не се колебайте да прочетете нашето юридическо ръководство на Kodi, ако искате подробностите.

Наръчници за NaN

NaN Tutorials е специалният канал Kodi, който търсите, с прилично заснемане на екрана, добро аудио и компетентен разказвач. Noobs and Nerds е един от най-добрите репости и добавката му за уроци трябва да бъде от първостепенно значение за всеки, който използва Kodi.

Тя включва всичко – от инсталирането на Kodi в Windows до конфигурирането му на специални платформи. Можете да научите как да правите основни задачи, като например да инсталирате неофициални добавки или да се потопите в червата на Kodi със серията „DaButcher Digs Deeper“. Наръчниците за NaN не изглеждат от първостепенно значение, но когато се появят въпроси, е добре да има един източник за отговори.

Добавката идва от хранилището Noobs and Nerds, което можете да намерите на http://nan.aftermathwizard.net/nanrepo/.

масово изселване

Exodus е опора на Kodi от години, но след като платформата беше затворена и в края на програмиста имаше радио тишина, изглежда, че любимецът на феновете най-накрая ухапа праха. Той се върна към живота, въпреки че под формата на Exodus Redux, олицетворение на стрийминга на Kodi.

Най-Kodi-Добавките-Изход

Той има почти всяко филмово и телевизионно шоу, което бихте могли да искате да предавате, много от които току-що са излъчени или влезли в театрите. Exodus осъществява такава масивна библиотека, като използва „скрепери“, ботове, предназначени да обикалят интернет и да намерят видео източници за съдържанието, което искате да предавате.

Не е по-различно от това да посетите един от тези уебсайтове и сами да намерите потока, въпреки че може да има по-малко реклами. Тъй като те нарушават всички видове закони и това правите и чрез разширение, важно е да използвате Exodus само с виртуална частна мрежа.

Ще говорим повече за важността на VPN мрежите в края на този раздел, но не забравяйте да изчакате да стартирате Exodus, докато не го конфигурирате. Можете да намерите Exodus на https://i-a-c.github.io/repo.

Nemesis AIO

Nemesis AIO е сексистка, но полезна добавка за Kodi. Подобно на Exodus, той почиства онлайн източници за съдържание и ви позволява да изберете поток. Това каза, че се чувства по-куратор от Изход, със специфични раздели, наречени „за него“ и „за нея“.

Най-Kodi-Добавките-Nemesis

В зависимост от това в какво се занимавате, Nemesis ще бъде отговор на вашите нужди за поточно предаване или просто още една добавка за боклуци. Разделът „за него“ има теми като културизъм и филми за гангстер, докато разделът „за нея“ предлага уроци за грим и ром-коми (казах ви, че е сексистки). Има и раздел „за деца“ с филмите на Дисни и образователни филми.

Дори и с малко по-тесните си категории Nemesis AIO има много съдържание. Има навигационна навигация, бързо извличане и разнообразно съдържание, включително аниме, музика и аудиокниги. Просто трябва да копаете, за да намерите това, което искате. С Nemesis AIO получавате и Nemesis, което е по-традиционна версия на добавката.

Можете да го намерите в хранилището на Stream Army, което се намира на http://streamarmy.co.uk/repo/.

нахлуване

Exodus Redux промени опита и макар че повечето от тях все още са непокътнати, умиращите фенове на Exodus може да копнеят за стария приятел. Incursion е вилица Exodus, която е почти идентична със старата добавка.

  Как да гледате Шерлок онлайн през 2023 г.: Това не е елементарно

Най-Kodi-Добавките-нахлуване

Той обединява филми и телевизионни предавания, като търка онлайн източници, за да намери потоци. Ще намерите подобни категории на Exodus и множество функции за филтриране и навигация. Плюс това, той предлага богат набор от инструменти за поддръжка за интегриране на услуги на трети страни и управление на вашите източници на потоци.

Нахлуването идва от репото на TVAddons, което можете да намерите на http://fusion.tvaddons.co.

9Anime

9Anime е популярен уебсайт за стрийминг за аниме, който има широк спектър от суб-и дублирано съдържание. 9Anime.tv, уебсайтът, за който е добавен плъгинът, все още е силен и добавката Kodi го използва като източник за стрийминг предавания от Cowboy Bebop до Evangelion.

За разлика от много неофициални добавки, той идва от 9Anime. Има и други версии, като тази, която идва от Locker на Cypher, които не работят, така че не забравяйте да изтеглите добавката само от източника.

Можете да го инсталирате директно като добавка с Kodi, без да минавате през хранилище. Изтеглете .zip файла от https://github.com/DxCx/plugin.video.9anime и използвайте метода „инсталирайте от .zip“ по-горе, за да се настроите.

XXX-О-DUS

Въпреки че не е най-добрата неофициална добавка за всички, XXX-O-DUS е най-добрата добавка за възрастни за Kodi. Вече покрихме най-доброто порно VPN, така че използването на една от тези услуги с XXX-O-DUS изглежда като съвпадение, направено на небето (пернишкият тип небес).

Най-Kodi-Добавките-XXX-О-DUS

Лесно е да имате западен начин на мислене, че най-голямото нещо, което трябва да се притеснявате от порно, е да знаете друг доставчик на интернет услуги или да разберете за предпочитания от вас метод на ръчно забавление. В много части на света обаче, включително в части от Африка и Азия, поточното порно е незаконно и намирането на достъп до него е в най-добрия случай.

Добавка като XXX-O-DUS отваря шлюзовете. Ако сте в Китай, където стрийминг порно може да ви наложи присъда затвор, уверете се, че го предавате само с най-добрите VPN услуги за Китай.  

Той идва от хранилището на Stream Army по време на писането, което свързахме в записа AIO на Nemesis по-горе.

cCloud TV

cCloud TV изостава от опции като Exodus, въпреки че се опитва да изпълни подобна задача. Въпреки това, за разлика от Exodus, cCloud TV може да предава телевизия на живо, включително спорт. Има канал за почти всичко, включително потоци за NFL.

Тестовете ни с добавката обаче бяха забелязани, както е обичайно за добавките на Kodi. Някои потоци биха пренасочили към други канали – Fox Sports 1 всъщност беше A&E поток, например – но успяхме да намерим потоци от време на време.

Best-Kodi-Add-on-cCloud TV

Извън спорта cCloud може да предложи много. Има например 24/7 потока от случайни документални филми, международни новинарски потоци на живо и други. Въпреки че ще трябва да ловите за активен поток, cCloud изпълнява обещанието за телевизия на живо безплатно.

Можете да го намерите в няколко repos, но имахме успех с репото Kodi Bae, което можете да намерите на https://github.com/kodibae?tab=repositories.

Skynet

SkyNet е репо, което действа като добавка. Можете да го инсталирате така, както бихте направили всяка друга добавка, но всъщност е колекция от други добавки. Въпреки това, това е едно от най-добрите решения „всичко в едно“ за Kodi, обхващащо филми, спорт, телевизионни предавания и други.

Най-Kodi-Добавките-Skynet

Едно от предлаганите предложения в SkyNet е The Magic Dragon, видео добавка, която има уникално предимство пред останалите поточни платформи Kodi, тъй като има надеждни източници за 4K съдържание. Успяхме да се сдобием с по-нови филми, като „Тихо място“ и „Анихилация“, работещи без никакви хълцания.

SkyNet се нуждае от репортажи Maverick и Supremacy, инсталирани, за да работят, защото изтегля добавки от тях. Въпреки това не успяхме да открием SkyNet в нито един от тях. Ако искате, най-добрият ви залог е да използвате Kodil, който можете да изтеглите на http://bit.ly/kodilrepo.

Да останеш в безопасност с Kodi

Сега трябва да се пръскате по шевовете с ново съдържание, за да стриймнете, но преди да натиснете „възпроизвеждане“, трябва да се свържете с VPN. Накратко, Коди е легален, но пиратството не е.

Точно както бихте използвали най-добрия VPN за торентинг при торрент, вие трябва да използвате най-добрия VPN за Kodi, когато използвате Kodi. VPN ще шифрира трафика, който тече от полето ви Kodi, така че никой, включително вашия интернет доставчик, правителствените или мрежовите снупери, няма да знае какво правите, независимо дали нарушава Закона за авторското право в цифровото хилядолетие.

Плюс това, много съдържание, което ще срещнете в Kodi, е geoblocked, което означава, че е ограничено да се предава само в някои части на света. VPN може да ви накара да изглеждате така, сякаш сте на друго място, така че BBC iPlayer ще си мисли, че сте във Великобритания, когато искате да гледате Греъм Нортън, а Netflix ще ви се стори, че сте в САЩ, когато искате да гледате Хаус на карти.

ExpressVPN е първият ни избор и не само за Kodi. Нашият избор е най-добрият VPN за поточно предаване и най-добрия VPN като цяло. Той има умение за заобикаляне на суровата цензура, големи скорости и впечатляващи практики за сигурност, за да се зареди. Можете да научите повече за това в нашия преглед ExpressVPN.

Заключителни мисли

Kodi, дори при всичките си странности, си остава съкровищница от медии. Официалните добавки се фокусират върху организирането на вашето съдържание, конфигурирането на периферните ви устройства и подобряването на потребителското изживяване. Неофициалните добавки, от друга страна, предлагат богатство от филми, телевизионни предавания, музика и други, с които дори най-популярните стрийминг платформи не могат да се борят.

Макар и вълнуващо, трябва да се справите с края на бизнеса, преди да се гмуркате. VPN VPN е изключително важен при използването на Kodi, защото ще ви позволи да получите достъп до съдържанието, затворено в региона, и да бъдете защитени от наказателно преследване. Плюс това е хубаво да знаем, че каквото и странни добавки, до които решите да получите достъп, няма да бъдат регистрирани с пълзене. ExpressVPN е първият ни избор, но не се колебайте да прочетете и другите ни VPN отзиви, ако искате да пазарувате.

Какви добавки ще инсталирате? Има ли нещо, което сме пропуснали? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me